Nybegynnerveiledning: Hva er Monero?

Hva er Monero? Monero er en beste sikkerhetskryptovaluta akkurat nå. Det er privat og sikkert. Dette betyr også at den ikke kan spores.

Da Bitcoin først ble utgitt, løste det det desentraliserte valutaproblemet. Folk kan nå sende bitcoins uten å stole på en sentralisert bank. Det var imidlertid begrenset på mange måter. Derfor sier vi Bitcoin som 1. generasjons blockchain. For eksempel løste det ikke sporbarhetsproblemet. Hvis du kjenner noens bitcoin-adresse, kan du spore hele deres online transaksjoner ved å bruke noen av bitcoin blockchain-oppdagelsesreisende.

Hva er Monero (XMR)?

For å løse de samme problemene blir Monero løslatt. Monero skjuler alle transaksjonsdetaljer inkludert avsender, mottaker og beløpet som overføres. Denne anonymiteten kan bidra til å gjøre blockchain til et bedre sted.

Monero er også åpen kildekode, og alle kan bidra til koden. Den støtter også gruvefunksjoner som brukes til å drive nettverket. Gruverne blir belønnet for å ha bidratt til nettverket. Gruvedrift støtter ASIC-drevne sjetonger.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

I dagens artikkel vil vi utforske Monero for mer informasjon. For å få en bedre forståelse, vil vi gå gjennom punktene nedenfor.

  1. Monero Origins
  2. Monero-funksjoner
  3. Hvordan virker det?

La oss komme i gang uten forsinkelse.

Monero Origin

Monero startet reisen i 2018. Den er bygget ved hjelp av CryptoNote, en applikasjonslagsprotokoll. Protokollen brukes til å drive desentraliserte valutaer. Monero er ganske lik Bitcoin, men det er forskjellig i implementeringen. Arbeidet startet med Bytecoin, men ting gikk ikke ut. Nesten 80% av myntene ble utgitt. For å løse problemet bestemte teamet seg for å forkaste det og kalle det “Bitmonero.” Det ble senere endret til Monero.

Teamet som jobber bak inneholder syv kjernemedlemmer, 48 utviklere, tre fellesskapsmedlemmer og tre medlemmer av forskningslaboratoriet. Vil du vite mer? Sjekk ut Monero lagside.

Monero-funksjoner

For å få en bedre forståelse av Monero, må vi gå gjennom funksjonene en etter en.

1. Fullstendig kontroll

Med Monero har du full kontroll over valuta og transaksjoner. Monero er også privat, noe som betyr at ingen vet hva, når og hvordan du mottar kryptovalutaen din.

2. Fungible

Det er en av de viktigste funksjonene i Monero. Uten soppbarhet er Monero kanskje ikke like effektiv som andre kryptovalutaer. Så, hva betyr dette? Det betyr at den kan byttes akkurat som dollar. Hvis du for eksempel låner $ 100 fra noen, kan du returnere dem $ 50 en gang og resten til $ 25 eller bare $ 10 hver gang.

Dette betyr at du kan komme tilbake med en dollar av forskjellige verdier uten problemer. Monero er også soppbar. Det bygger på ulempene med Bitcoin. Bitcoin-brukere må alltid være forsiktige med transaksjonene. Som kan spores, kan det gi deg problemer. For eksempel, hvis en bruker brukte den til ulovlige aktiviteter og senere overførte litt Bitcoin til deg, kan det hende at verdien ikke forblir den samme. Du kan også fange unødvendig oppmerksomhet fra myndighetene og drepe hele ideen om anonymitet og desentralisering.

Monero gjør dette bra, og sørg for at ingen vet om myntens transaksjonshistorikk. Det er en enorm funksjon!

Andre viktige funksjoner som Monero støtter, er dynamisk skalerbarhet, ASIC-kompatibilitet, flere taster og så videre.

Hvordan fungerer personvern i Monero?

Den viktigste fordelen ved å bruke Monero er personvernfunksjonen. For å oppnå det bruker den ringsignaturer og snikadresser. La oss prøve å forstå dem nedenfor.

Ringsignaturer: Ringsignatur brukes for å sikre at avsenderinformasjonen ikke blir avslørt. For å få det til å fungere, er avsenderidentiteten blandet i en gruppe. Når den digitale signaturen er generert fra en tilfeldig bruker av gruppen, blir den brukbar. Dette sikrer at identiteten til brukeren som signerte ikke blir avslørt.

Nå er ringsignaturen kombinert med avsenderens kontonøkler. Nå blandes de igjen med den offentlige nøkkelen, noe som gjør den unik. Ved å gjøre alt dette holdes avsenderens identitet privat.

Stealth-adresser: Akkurat som avsenderen, må mottakeridentiteten også beskyttes. Det gjøres ved hjelp av snikadresser. Den beskytter både avsender- og mottakeradresse.

Konklusjon

I følge markedsverdi er Monero for tiden 12. i markedsverdi. Den har vokst sterkt de siste årene, og den ser sterk ut. Så, hva synes du om Monero? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map