Nybegynnerveiledning: Hva er en Cryptocurrency Fork?

Ordet ‘Fork’ i seg selv er for fancy, noe som egentlig betyr å ha en programvareoppdatering eller en hvilken som helst protokolloppdatering. Det er ikke bare et fancy navn for programvareoppgraderinger, men det brukes også mye i kryptovalutaverdenen i tilfelle når prisen på en bestemt kryptovaluta når toppen av bordet eller la oss si at det blir vilt i markedet.

Når vi snakker om disse toppene, avhenger det av verdien om de er på vei til å positivt få noe verdi eller miste noe, begge tilfeller har like sannsynlighet. Det har vært mange gaffelhendelser til nå relatert til Bitcoin, da prisen gikk på topp. Selv om det kommer en negativ vending, kan du fortsatt tjene penger hvis du følger veien til smarthet. Cryptocurrency gafler har muligheten til å kjøre to blokkjeder samtidig på et annet nettverk skape en alternativ versjon av blockchain.

Gafler er en litt komplisert ting, akkurat som skjebnen. Du kan tilfredsstille deg selv ved å si at gafler er skjebnen i kryptovalutaprosjektet, for godt og vondt er det opp til dem. De er enten planlagt eller kan initieres av et utviklingsteam når det ser ut til å ha misnøye med det aktuelle prosjektet. Gafler er en av de sunneste komponentene i kryptovalutaområdet, ettersom de har åpen kildekode. Fork tillater evaluering fra samfunnet for å diskutere ideene og implementeringsmåten.

Ideen om at cryptocurrency-gafler er åpen kildekode, tillater ingen grupper å nyte kraften i noen form for prosjekt.

Typer Cryptocurrency Forks

Når vi snakker i kryptokurver eller blockchain, eksisterer det to store typer gafler som avhenger direkte av hvordan oppdateringer gjøres, dvs. enten bakoverkompatibel eller ikke bakoverkompatibel.

Den bakoverkompatible kalles Myk gaffel mens ikke-bakoverkompatibelt kalles Hard Fork. Også ikke-bakover kompatible gafler er obligatoriske når det gjelder blockchain-nettverk, mens bakover gafler er valgfrie.

Hva er Hard Fork?

Hva er Hard Forks?

En hard folk representerer generelt en introduksjon til ny programvare med tillegg til nettverket. Det viser de to nye blockchain-nodene og de gamle er helt forskjellige, og interagerer ikke eller anerkjenner dem i det hele tatt. Dette betyr at den nye versjonen da ikke vil være i stand til å være kompatibel med den gamle. Hele nettverkene må oppgraderes til den nyeste versjonen ettersom programvaren på den gamle versjonen vil gjøre transaksjonen ugyldig. Det kan også hende at noen gruvearbeidere fortsatt har en tendens til å følge de gamle reglene eller den opprinnelige versjonen; selv da vil det bli irrelevant.

Hva er myk gaffel?

I motsetning til harde gafler sies myke gafler å være bakoverkompatible. I denne typen gaffel under oppgradering gjenkjenner de gamle nodene lett den nye, og du trenger derfor ikke å ha et universelt sett med oppdateringer. I motsetning til hva som skjer i det harde arbeidet, vil transaksjonene nå fremstå som gyldige. Det er behov for å ha et flertall av hashkraft i nettverkssystemet for at myke gafler skal lykkes. Den blir skilt når den bare støttes av minimum hash-kraft i sirkelen til et nettverk.

Nylige Cryptocurrency Forks


  • Bitcoin Cash Fork

Den ble oppgradert 15. mai 2018 og handlet om å øke blokkstørrelsen til 32 MB. Flere op-koder (operasjonelle koder) ble også manipulert.

  • Bitcoin Gold Fork

Den oppgraderte 25. oktober 2017 og handlet om å lansere en algoritme som er ASIC-resistent.

  • Bitcoin Diamond Fork

Lansert 24. november ble denne harde gaffelen hentet opp for å håndtere den gamle BTCs langsomme transaksjonsbekreftelser og manglende privatliv..

  • Super Bitcoin Fork

“Make Bitcoin great again”, er mottoet til denne gaffelen som opprinnelig kom til å takle problemene knyttet til BTC. (Ressurs: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bitcoin_forks)

  • Ethereum Metropolis

Ethereum observerte også hard gaffel på grunn av høy belastning på nettverket. For å holde tritt med det tempoet og omfanget som kreves av brukerne, bestemte stiftelsen seg for å implementere oppdaterte som ble kalt Metropolis. Oppgraderingen ble senere delt i to deler kalt Constantinople (16. oktober 2017) og Byzantium (forventet i 2018). Den første fokuserer på å løse skalerbarhetsproblemer mens den senere fokuserer på å forbedre hastigheten så vel som dype kjerneproblemer.

  • Monero’s Hard Fork

I Moneros harde gaffel ble RingCT introdusert som et middel for å privatisere transaksjoner.

Avsluttende ord

Cryptocurrency gafler er uten tvil en flott metode for å bruke og eksperimentere innenfor blockchain-rommet. Mange mennesker vil også skje i fremtiden, da det er en fin måte å håndtere oppgradering av programvare og protokoll.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map