Nybegynnerguide: Hva er Tezos? Formalisering av Blockchain Governance

Vet du at en av de siste smarte kontraktsplattformene ønsker å skape en selvstyrende blockchain som et ekte digitalt samfunn? Det er Tezos-plattformen.

Hva er tezos blockchain

Bildekreditter: Tezos

Det har vært i søkelyset av gode og dårlige grunner. Tezos spilte inn over 200 millioner dollar i ICO. Det er på den gode siden. Men på den andre siden har Tezo gått gjennom ulike problemer. Det har møtt handlingssaker og maktkamp fra styremedlemmene.

I alle problemene det har møtt, ønsker teamet å utvikle en smart kontraktplattform. På plattformen kan folk med delte mål og interesser handle – det sanne formålet med samveldet.

Tezos-teamet har gått videre for å oppnå noen av milepælene som lanseringen av Betanet. Men, med denne innsatsen, hva er Tezos i detalj?

Hva er Tezos: Ny plattform for desentraliserte applikasjoner

Tezos historie

Det er ikke mye informasjon om Tezos ’tilblivelse. Imidlertid indikerer noen rapporter at Tezos-tilblivelsen kan dateres tilbake til 2014. I løpet av denne perioden var bare Bitcoin i drift. Ethereum var fortsatt i sine spedbarnsår. Dermed argumentet om at hvis Tezos noen gang ble bygget for å være en konkurrent, så var konkurransen med Bitcoin.

På grunn av plattformens nære natur med Ethereum, blir den imidlertid sett på som den største Ethereum-konkurrenten. Ethereum smart kontrakt er utviklet i Solidity. Men Tezos smarte kontrakt er opprettet på OCaml funksjonelt språk.

OCaml språk

OCaml er et generelt programmeringsspråk. Språket er robust. Hva dette betyr er at språket er enkelt å feilsøke og vedlikeholde. Også språket er sterkt når det gjelder ekspressivitet og sikkerhet.

Argumentene har det at språket er best brukt i et system der en enkelt feil fører til store tap. I tillegg har språket en bred base av utviklingsverktøy og biblioteker.

Derfor er det ikke vanskelig å fortelle hvorfor Tezos valgte å gå for språket.

Ethereum ‘Problems’ løst av Tezos

 • Sikkerhetsproblemer i kryptografi. Bruk av Michelson i Smart-kontraktene vil være løsningen.
 • Ethereums bevis på arbeidssystem. Tezos oppfatter Ethereum-beviset på arbeid som veldig kostbart og sentralisert. Tezos løser dette ved delegering av bevis på innsatsmekanismen.
 • Ethereums transaksjonsspråk. Språket som brukes av Ethereum mangler mye uttrykksevne. Tezos bruker OCaml språk for transaksjoner. Språket er mer uttrykksfullt enn andre som Solidity.
 • Koordineringsproblemer som gjør Ethereum manglende evne til å innovere dynamisk.

Ved å ta tak i disse bekymringene, tror Tezos utviklingsteam at de kan komme opp med en bedre blockchain-plattform.

tezos funksjoner

Bildekreditter: Tezos

Tezos smarte kontrakter.

I Tezos er smarte kontakter statlige kontoer som spesifiserer en kjørbar kode. Hver konto eller rettere sagt en kontrakt har en leder. Lederen vil kontrollere kontoen. Administratoren er kontoeier. Kontraktene har to typer nøkler; den offentlige nøkkelen og den private nøkkelen.

Offentlige nøkler vil bli brukt til signering av blokker og gruvedrift.

Den smarte kontrakten vil være på Michelson programmeringsspråk. Språket vil gjøre det mulig for utviklere å lage smarte kontrakter og dApper som vil være motstandsdyktige mot tredjeparts interferens eller sensur.

La oss dykke litt om dette smarte kontraktspråket Michelson. Ethereum bruker Solidity som språktypen Smart kontrakt. I motsetning til soliditet er ikke det nye smarte kontraktsspråket utnyttet av Tezos kompilert med noe. Hva er implikasjonen av dette?

Tezos Virtual Machine tolker språket. Det er mer sammenlignbart med EVM-bytecode bare med høykonstruksjoner. Disse konstruksjonene på høyt nivå inkluderer; kart, lambdas, sett og kontraktsspesifikk drift. Dette betyr derfor at språket gjør livet lettere for mennesker, ettersom det er enkelt å lese det. Språket er kreditert med å finne løsninger på utfordringer som oppstår ved bruk av Solidity.

Tezos Bevis for stav

Plattformen er en peer to peer-plattform. Hver deltaker har en node. Tezos-beviset på stakesystemet er en mekanisme der forskjellige noder vil komme til enighet om tilstanden til blockchain. Mange andre blockchain-teknologier har sine PoS-systemer. Men i motsetning til de andre PoS-mekanismene, tillater Tezos-plattformen alle å delta i PoS. Alle som deltar i prosessen for å oppnå enighet om staten Tezos blir deretter belønnet.

I tillegg til at hvem som helst kan delta, er PoS-mekanismen i Tezos billigere. Også hindringene for inngang er mindre. Så det er lett tilgjengelig.

Tezos signeringsblokk

Tezos bruker konseptet med å signere blokker for å dempe egoistisk gruvedrift. Hva signeringsblokker betyr, er at når en blokk blir myntet, tildeles den 16 tilfeldige signeringsrettigheter. De 16 interessentene som er tildelt signeringsrettighetene, vil observere hele mynteprosessen og sende inn signaturer for å validere blokkene.

De signerende interessentene blir deretter insentivisert. Hele prosessen med å signere blokker er kjent som Tezos Baking.

Er gruvedrift mulig på Tezos?

Vel ja! Plattformen tillater utvinning av ruller. Gruvedriften er kjent som baking. En interessent kan utvinne en blokk etter et minutt og den neste blokken etter to minutter, og trenden fortsetter.

I tilfeller der en klient ser en mulighet til å utvinne en blokk med høy prioritet, tillater Tezos sikkerhetsinnskudd. Sikkerhetsdepositum gir deg overhånd i gruvedriften av en innsats med høy prioritet. I tilfeller der det er et sikkerhetsdepositum, og ingen gruvedrift foregår, tilbakebetaler systemet sikkerhetsdepositumet til kundens lommebok.

Hva er en Tezos Roll?

Ruller er en gruppe tokens hvis spor holdes på Tezos-hovedboken. Tokene brukes til å velge hvilke delegater som er valgt å bake. Kraften til en delegat til å bake er direkte proporsjonal med symbolene som er tildelt dem. En rull har 10000 tokens.

Hva skal til for å bake?

Baking er ganske greit arbeid. Imidlertid er det noen krav som er nødvendige for baking.

For det første, for å bake trenger du CPU, minne og båndbredde. Blockchain gir en baker ansvaret for å lage blokkene de baker. Etter å ha opprettet blokkene, må de validere blokkene. Dette vil ta betydelig minneplass og båndbredde. Dessuten er en stabil og sikker internettforbindelse nødvendig for bakeren.

Deretter trenger de sikkerhet for blokkene de baker. Tezos-plattformen tilbyr bakere insentiver for sikrede blokker. Det er tre viktige måter bakerne skal sikre driften på.

For det første å forhindre og redusere inntrenging som sikrer at ingen fjernt skall kan få tilgang til bakeprosessen. For det andre DDOS-motstand, en måte som smarte bakere vil injisere blokkene sine fra mer enn en enkelt IP-adresse. Til slutt, for sikkerhet, må bakeren beskytte den private nøkkelen.

Tezos Tokens for Baker

For at en baker skal fungere som delegat for baking, må de til enhver tid ha minst 8,25% av symbolene delegert til dem.

Delegasjonsstaten på Tezos

Delegasjon er først og fremst fordelingen av bakebelønninger. Systemet kan utføre delegeringen automatisk. Hva er tilstanden til delegasjonen på Tezos?

Det er omtrent 33,33% aktive Tezos-tokens. Ut av dette tallet delegerer blockchain en enorm del av opptil 90% av de 33,33% aktive tokens. Med disse tallene kan man med rette argumentere for at delegasjonssystemet er overmettet og overtegnet. Overtegningen kan tilskrives;

 • Optimisme rundt fortjenesten til delegasjonen
 • Tezos offentlige bakemekanisme er lett tilgjengelig og har en relativt lav adgangsbarriere
 • En lav utveksling av tokens som tokenholdere har bestemt seg for å lagre.

Potensiell utvikling på Tezos

Ettersom utviklingsteamet kontinuerlig søker å gjøre plattformen større og større. Her er noen mulige utviklinger som lager mat. Og, Tezos-samfunnet bør forvente.

 1. Ikke-interaktiv nullkunnskap Bevis for kunnskap. Dette vil være en flott funksjon for å holde transaksjonene usporbare. Imidlertid vil hindringene som må hoppes for å oppnå dette NIZKPoK være grunnlaget for CRS-modeller. Og mangel på nok forskning og bevis på suksessen til systemet i blockchain-verdenen. CRS-modellen vil bare bety at systemet må gå tilbake til det pålitelige partisystemet. Som en pålitelig part vil vi tilby CRS-modellen. En sjanse for infeksjon fra tredjepart.
 1. Ringsignatur. Vel, CyptoNote utviklet ringsignaturer for personvern. Derfor kan en klient bruke Tezos-myntene sine uten å avsløre kundens adresse.

Tezos ’Governance

Som det er med de fleste funksjoner på plattformen, har Tezos en styringsstruktur der involvering av hver interessent er nøkkelen. Plattformen har en valgsyklus og et ord i endringer i protokollen. Dette er et skritt for å få kundene til å føle seg involvert i fremdriften av kryptovalutaen når den søker å utvikle seg. Også muliggjør overgangen skadelige forsøk på å endre protokollen.

Tezos selvendringsbegrep forklart

Vel, når utviklere utfører en oppgradering på en blockchain-plattform, splitter plattformen. Vi refererer til splittelsesprosessen en ‘forking’. I de fleste tilfeller forbinder samfunnet forking med forstyrrelse av nettverket, fellesskapsdeling og endring i klienters insentivplaner.

For Tezos oppgraderer utviklerne systemet uten å splitte. Derfor eliminerer de problemer knyttet til gafler. Dessuten vil utførelseskostnadene for oppgraderingene være rimelig sammenlignet med andre blockchain-plattformer.

Tezos Betanet

Alphanet, testnettverket, viste seg å være vellykket i over et år. I det lyset så Tezos Foundation det passende å prøve den virkelige kryptoopplevelsen. De lanserte Betanet med en foreslått genese-blokk. Opprinnelsesblokken har detaljer om tildelinger som vil bli gjort til stiftelsen.

Betanet gir den virkelige følelsen av transaksjonene innen blockchain. Samfunnsmedlemmer som vil være villige til å delta i opplevelsen er tillatt. Det er imidlertid viktig å merke seg at utfordringen som følger med Betanet er vedlikehold, justering og ikke-planlagt nedetid i den nevnte perioden.

Tezos ICO

Tezos ICO er trolig den mest interessante i den siste historien til blockchain. Ikke bare for prisen på mynten, men for hendelsene som fulgte ICO.

ICO skjedde i juli 2017. ICO samlet inn $ 232 millioner, som da ICO var den største. Det som fulgte var ødeleggende. Tezos-grunnleggerne, Kathleen og Arthur Breitman, som er mann og kone, hadde uenighet med Johann Gevers-sjef for Swiss Foundation om sin stilling i styret. Breitmans ønsket at han skulle trekke seg. For å tilbakevise det, sa sveitserstiftelsens leder Johann Gevers at Breitmans rolle var uklar, og at de var årsaken til Tezos-lanseringen. Dette ble gjenstand for en over 7 måneders rettssak. Tussles førte følgelig til en forsinkelse i produktlanseringen.

Tidligere i 2018 trakk imidlertid lederen fra Swiss Foundation seg. I en tweet etter avgangen hans siterte han at hans avgang var å bane vei for lanseringen. Og det var for prosjektets skyld.

Hvorvidt fratredelsen var frivillig på ikke er uklart. Det som er klart, er imidlertid det faktum at det har blitt omorganisering av stiftelsen og styret. Og kurset er nå mye i gang selv med hold-up.

Tezos kjenner din kunde / hvitvasking av penger (KYC / AML)

I de siste nyhetene kunngjorde Tezos-stiftelsen en KYC / AML-implementering. I et trekk som høres upopulært ut. Folk ser på flyttingen som å øke kompleksiteten. Trinnet overbeviste imidlertid grunnlaget om at utviklerne ikke tok skrittet for å komplisere livet for kundene. Heller ikke et trekk for å undergrave privatlivet. Men et trekk for å overholde den raske reguleringslandskapsutviklingen.

Uenigheten mellom medlemmene i samfunnet og grunnlaget i denne saken er en utfordring. Samfunnet presenterer utfordringen som et hus delt slags måte. Hva dette betyr er at det er en utfordring å sette alle på samme side. Selv om det med demokratiet i plattformen ville være spennende å se hvordan dette går.

Tezos tilskuddsprosess

I et forsøk på å stimulere utviklere i plattformen kunngjorde Tezos Foundation en tildelingsprosess. Prosessen vil noen ganger starte i august i år. Tilskuddene vil være rettet mot tre områder;

 • Studie og forskning som tar sikte på å forbedre Tezos-plattformen og tilhørende teknologier
 • Støtte for opprettelse av nye verktøy og applikasjoner for Tezos økosystem
 • Arbeid for å styrke og pleie det voksende Tezos-samfunnet

Enhver utvikler med dyktighet og kunnskap har sjansen til å presentere dette for stiftelsen og tjene penger mens han er i gang. Dette er en flott måte å engasjere samfunnets medlemmer mens du forbedrer plattformen.

Tezos mynter: XTZ

Tezos-mynten XTZ, også kjent som tezzies, er den offisielle mynten i valutaen. Det er totalt 763,306,930 XTZ-mynter som den totale forsyningen. Av totalt 607 489 041 XTZ er i omløp. Dette tilsvarer en markedsverdi på $ 1 401 829 561 USD.

Ved genesis block er prisen på $ 0,37, men prisen vil imidlertid uttrykke en bullish trend og vil se en 100 ganger økning i løpet av tid. Med størrelsen på ICO er veksten veldig oppnåelig.

Service på Tezos-plattformen

På Tezos-plattformen er det fire tjenester; noden, bakeren, klienten og de onde klienttjenestene. La oss utforske hver tjeneste.

Tezos-noden er hovedprogrammet. Noden kobles til nettverket, validerer transaksjoner og kobler seg til den globale hovedboken.

Tezos-plattformen bruker begrepet klient for lommeboken. Lommeboken håndterer kontraktadresser.

Bakeren overvåker nettverket og lager blokker. En ond klient er et integrasjonstestverktøy. Verktøyet prøver å lure noden for noden for å identifisere falske data eller store datamengder.

Tezos Node i detalj

Som tydelig fremhevet ovenfor, er noden hovedprogrammet. Vi dissekerer noden i detaljer

Noden har peer to peer-laget, kontekstdatabasen og nettverksskallet.

Peer-peer-laget

Peer-peer er den mest overfladiske komponenten i noden. Dette peer-laget hvisker til noden. Peer to peer-laget har følgende tilleggsfunksjoner.

 • Hvert peer-lag har en privat nøkkel. Peer-laget utstyrer nøkkelen med et stempel på beviset på innsatsen. Implikasjonen av denne funksjonen er at hvis en jevnaldrende i samfunnet ønsker å åpne en ny identitet i plattformen, vil de medføre en minimal kostnad.
 • Tezos-plattformen bytter jevnlig kjente jevnaldrende. Denne utvekslingen er en strategi for å oppnå den beste tilkoblingen innen plattformen.
 • Jevnaldersjiktet overvåker og scorer jevnaldrende. Plattformen plasserer de dårlig oppførte jevnaldrende på grålisten eller svartelisten. Og veloppførte jevnaldrende kan tjene en plass på hvitelisten.
 • Peer-peer-laget sørger for at all kommunikasjon mellom nodene er autentisk og kryptert for sikkerhet, sikkerhet og pålitelighet.

Kontekstdatabasen

Denne komponenten av noden lagrer dataene. Dataene som er lagret her er relatert til hovedbokens tilstand. Tezos-plattformen bruker Irmin som backend. Irmin sørger for en funksjonell oversikt over lagringen, og den koder hovedbokens tilstand. Hash-treformen forklarer hovedbokens tilstand som letter den enkle verifiseringen for klienter.

Tezos kjører av og til skalerbarhetstester på Irmin for å kontrollere ytelsen på store transaksjoner. I databasen er også blokkene og operasjonene.

Network Shell

Mellom nettverket og protokollen ligger grensesnittet. Grensesnittet er nettverksskallet. Det spiller en viktig rolle i plattformen. Nettverksskallet tar over blokkene som sendes av jevnaldrende og validerer det mot gjeldende protokoll. Nettverksskallet er uten tvil den mest delikate delen av noden. Den delikate naturen er ikke i sikkerhetsmessig forstand, men heller evnen til å få det riktig. Imidlertid leter Tezos-stiftelsen kontinuerlig etter måter å få det riktig.

Hva er Tezos` RoadMap

Tezos-stiftelsen har hatt feil for ikke å ha lagt en klar veikart. Det er imidlertid ikke vanskelig å spekulere i at veikartet vil innebære enorm bevegelse fra Betanet til Mainnet.

Å flytte fra testalfabetet til Betanet var en viktig milepæl. Men Mainnet må være det ultimate. For nå må medlemmer av samfunnet være på utkikk etter enhver overraskende kunngjøring som den var med lanseringen.

Utfordringene Tezos står overfor

Kryptoverdenen er ikke et enkelt hack. Det trenger å være litt og vilje til å fortsette. Så langt har noen utfordringer rammet Tezos.

Den første må være forsinkelsen mellom ICO i juli og lanseringsdatoen. Kampene mellom medlemmene i Tezos-stiftelsen tok en toll på milepælene som ville ha vært. Siden den gang har det imidlertid vært en løsning angående stiftelsessituasjonen, og alt ser ut til å være på rett spor.

Søksmål er den andre utfordringen. Tezos har hatt to høyprofilerte søksmål mot den av den amerikanske regjeringen. Tar så mye tid i retten for å bekjempe søksmålene. Prosjektgruppen ville ha brukt den verdifulle tiden til å sikre utviklingen av prosjektet.

Den tredje utfordringen for samfunnets medlemmer er overraskelsestidslinjene. Utviklerne har ingen klare tidslinjer satt for milepælene. Alle milepælene som er oppnådd så langt ble alle oppnådd uten klare tidslinjer.

Siste tanker

Det kan være utfordringer som blockchain møter. Imidlertid gjør teamet betydelige fremskritt for å oppnå tittelen den siste mynten som står som oppdrag for prosjektet.

Tezos-stiftelsen erkjenner at de møter konkurranse fra mer etablerte valutaer som Ethereum. Med denne konkurransen i bakhodet gjør de alltid det beste for å sikre at kryptoen skiller seg ut. Bevillingsprosessen er bare en måte å fremheve forpliktelse til kurset og dets utvikling.

Teamet har fortsatt så mye å gjøre for at kryptoen skal ta plass. Men det er bevisst arbeid for å få teknologien til å vokse.

Finn mer informasjon om deres nettsted.

* Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen skal ikke tas som, og er ikke ment å gi noen investeringsråd. Krav i denne artikkelen utgjør ikke investeringsråd og bør ikke tas som sådan. Gjør din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me