Nybegynnerguide: Hva er Tangle? IOTA’s Killing Weapon

Noen ganger forveksler folk blokkjeder med kryptokurver. Selv noen anser at krypto uten blockchain er umulig. Men i virkeligheten er det blokkløse kryptonettverk tilgjengelig. Blant dem kommer IOTA først på listen. IOTA har et unikt nettverkssystem kalt Tangle. I dag skal jeg diskutere forsiktig – hva er Tangle?

Da blockchain først kom til scenen, revolusjonerte det selve ideen om økonomi og økonomi. Men folk og tekniske eksperter har alltid forutsett at blockchain før eller siden vil bli foreldet. Ikke på grunn av at verden ikke vil akseptere det eller noe. Snarere vil nyere teknologi ta over scenariet.

IOTA hadde akkurat den samme ideen. Så de bestemte seg for å bygge en ny type nettverk som ville dempe alle problemene som blockchain-teknologien hadde. De oppfant Tangle.

Definisjonen: Hva er Tangle?

Hva er Tangle?

Bildekreditter: IOTA

Tangle er heller et komplekst konsept. For å få et bedre bilde, må du få ideen om Internet of Things (IoT). Alle enheter som kan koble til internett, kan kobles til IoT-nettverket. Thant betyr, ikke bare smarttelefonen eller den bærbare datamaskinen din, IoT kan dannes av bilens GPS, kjøleskap, radio, TV. Vaskemaskin kan alle anses å være kvalifisert hvis den kan koble seg til internett.

Tangle vil sørge for at disse enhetene kan bli med i nettverket. Det fine med denne teknologien er at du ikke trenger å betale noen form for avgifter når du gjør en transaksjon. Dette er en av de viktigste hovedforskjellene med blockchain-teknologien.

En dypere titt på teknologien

Hva er Tangle Blockchain?

Bildekreditter: IOTA

Tangle vedtar teknologien som kalles Regissert syklisk graf. En graf er datastruktur i henhold til informatikk. Enhetene i nettverket er noder. Nodene lager et nettlignende organ som heter nettverket. Hver node kan peke på to andre noder, og der kan to noder peke på en enkelt node.

Igjen har alle nodene en tildelt verdi. Så hver node har en kumulativ verdi som bestemmer robustheten til en node. Nodene i kanten har ingen pekende noder. Disse nodene kalles tipsene. For å bestemme verdien av tipsene, velges PoW-algoritme. For å få en bedre ide om hva som er Tangle, kan du sjekke ut deres hvitt papir.

Hva er Tangle viktige fordeler?

For å vite svaret på hva som er Tangle, må vi bedre kjenne fordelene med Tangle. Tangle prøver i utgangspunktet å redusere feilene i den eldre blockchain-teknologien.

1. Hastighet er prioritert

Tangle Blockchain-fordeler

Bildekreditter: IOTA

Tangle er mye raskere enn blockchain. En typisk blockchain som Bitcoins blockchain kan bare håndtere 5-7 transaksjoner per sekund. Den lange og kraftkrevende konsensusalgoritmen slik PoW forårsaker slike forsinkelser. Selv de nyeste konsensusalgoritmene som PoS kan ikke gjøre teknologien raskere. Når eldre betalingssystemer som Visa kan håndtere 10 000 transaksjoner per sekund, tar blockchain et stort slag. Tangle kan håndtere rundt 800 transaksjoner per sekund, som fortsatt er relativt lave, men bedre enn blockchain.

2. Ingen gruvearbeidere og ingen tilleggsavgifter

Tangle bruker DAG for å verifisere transaksjonene. Du kan si at de som handler, vil også validere transaksjonene (av andre). Dette konseptet fjerner behovet for gruvearbeidere. Siden det er gruvearbeidere, trenger du ikke å betale noen for å validere transaksjonen. Hele prosessen er iboende.

3. Bedre sikkerhet

Tangle tilbyr mye bedre sikkerhet mot cyberangrep som DDoS. Mens verden tar juling av hackerne hver dag, gir Tangle førsteklasses beskyttelse mot slike angrep. Dette vil gi deg penger sikrere. Til og med, Tangle er en måte å kjempe bedre mot hackere og nettangrep.

4. Et system som er rettferdig

Gruvearbeiderne kan velge hvilken transaksjon han / hun skal validere og hvilke de ikke vil. Gruvearbeidere ser alltid etter større transaksjoner, da belønningen for validering er mye høyere med større beløp. Så brukerne som bruker lite blir skyggelagt av de større fiskene. Siden det er en gruvearbeider, har ikke Tangle et så urettferdig system. Transaksjonene er upartiske og helt rettferdige.

Siste tanker

Så dette handlet om konkurrenten som utfordrer blockchain-teknologien. Ingen kan være sikre på om Tangle vil overvelde den mektige blockchain eller blockchain vil knuse den. Men når du er i en desentraliseringsverden, bør du ha en idé om hva som er Tangle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me