ICO community manager: vikten av rollen i din ICO

Lanserar du ditt Initial Coin Offering (ICO) för ditt blockchain-crypto-projekt? På grund av begränsningar för reklam är du starkt beroende av din ICO community manager. I den här artikeln förklarar jag rollen för ICO-community manager och nödvändig kompetens.

Din ICO-marknadsföringsstrategi beror på ICO-community manager:

ICO-marknadsföring är helt digital. Men 2018 har nya utmaningar dykt upp.

Google, Facebook, Twitter och LinkedIn har alla förbjudit ICO-reklam. Till och med MailChimp, den populära e-postmarknadsföringstjänsten, har förbjudit ICO-e-postmarknadsföring. Du kan fortfarande köra PPC-annonser (pay-per-click) för din ICO i de populära kryptonyheterna eller bloggsidorna, men din marknadsföring måste fokusera på community-uppsökande.

Du måste engagera kryptosamhällen i olika chattappar, sociala mediekanaler och onlineforum. Investerare ser yttrandet från kryptosamhällen mycket seriöst. Hur du engagerar detta kunniga samhälle avgör hur investerare får din ICO. Du kan läsa mer om det i den här artikeln “Nybörjarguide: Hur man skapar en bra ICO-marknadsföringsstrategi”.

Du och utvecklare kommer att vara mycket upptagna inför ICO och senare. Produktutvecklingen och den potentiella affärspartnerns uppsökande är för viktiga, du kan inte delegera dessa. Å andra sidan är att engagera kryptosamhällen ett heltidsjobb som du inte kan ignorera.

Försök inte göra allt själv. Om du tilldelar otillräcklig resurs till denna uppgift kommer din ICO-marknadsföring inte att starta. Du behöver en erfaren ICO-community manager eller ett team för att engagera kryptosamhällen meningsfullt.

Vad gör en ICO-community manager?

En ICO-communitychef engagerar kryptosamhällen i olika chattappar, sociala medieplattformar och onlineforum. Jobbet innebär att skapa engagerande och insiktsfulla inlägg om ditt projekt. Gemenskapschefen måste också delta i diskussionstrådar som är relevanta för ditt projekt och svara på frågor. Målet är att förbättra förtroendet för ditt projekt och ge det rätt täckning.

Det finns många plattformar och din marknadsföringsbudget avgör hur många och vilka du riktar in dig på. Din ICO-community manager måste dock rikta in sig åtminstone på följande kanaler:

 • Telegram: Den här krypterade chattappen är mycket populär i kryptosamhället. Kryptoentusiaster gillar den krypterade funktionen “hemlig chatt” i den här appen. Meddelanden här är direkt och till-punkt. Att förbättra ditt marknadsföringsmeddelande här hjälper dig också med dina meddelanden för andra plattformar.
 • Slack: Ett annat mycket populärt samarbetsverktyg plus meddelandeapp som kryptosamhällena är förtjusta i.
 • Reddit: Att hantera Reddit-communityn är den tuffaste delen av ICO-communitychefens jobb. Gemenskapen här är mycket kunnig och ställer mycket spetsiga frågor. Om din ICO community manager kan vinna förtroendet för denna community, anser det vara en stor milstolpe i din ICO-marknadsföring! De flesta investerare kommer att kontrollera diskussioner om ditt projekt här.
 • Quora: ICO community manager måste publicera innehåll av god kvalitet här regelbundet. Gemenskapen är kunnig och det är viktigt att vinna sitt förtroende med högkvalitativt innehåll i rätt tid.
 • Facebook: Du kan inte annonsera här längre, men det finns fortfarande kryptosidor och grupper, och community manager ska publicera innehåll där.
 • Twitter: Inga annonser längre, men community manager ska tweeta relevant innehåll minst tre gånger om dagen och använda hashtags. Twitter är mycket populärt bland kryptoentusiaster.
 • LinkedIn: Mycket kunniga kryptoexperter använder fortfarande LinkedIn, även om annonser är förbjudna. Det finns professionella grupper på blockchain och crypto som community manager måste gå med och uppdatera med kvalitetsinnehåll.
 • Steemit: Det är som Reddit, och det blir alltmer populärt. Gemenskapschefen måste lägga upp innehåll av god kvalitet och svara på frågor.
 • BitcoinTalk: Det är det största forumet exklusivt för blockchain-crypto-communityn. Detta är mycket viktigt för din community manager. Regelbunden uppdatering av detta med kvalitetsinnehåll och interaktion med andra kräver ansträngning, men belöningen är stilig.
 • Medium: Din community manager måste regelbundet lägga upp innehåll av hög kvalitet här. Många kryptoentusiaster anser det lika viktigt som Quora.

En ICO-communitychefs färdigheter och kompetenser:

För att framgångsrikt starta din ICO och upprätthålla uppsökande med samhället senare behöver community manager följande färdigheter och kompetenser:

 • Resultatbaserade: ICO-communitychefen bör upprätta KPI: er och riktmärken för olika kampanjs prestanda mot mål.
 • Erfaren och flexibel: ICO-community manager bör ha första hand erfarenhet av dessa plattformar och forum. ICO community manager behöver snabbt byta från en plattform till en annan sömlöst.
 • Kunskap: Community manager måste känna till blockchain och crypto space. Branschkunskap är också kritisk. Många blockchain-projekt fokuserar på specifika branschproblem och frågor kretsar kring dessa. Crypto-samhällen är kunniga och om community manager inte är det kommer de att veta det på nolltid!
 • Dedikation: Det här är ett jobb på 24 × 7 eftersom ICO-investerare är från hela världen. ICO-communitychefen måste samarbeta med dem oavsett tidszon. Överväg att anställa en byrå för att hantera arbetsbelastningen. Arbetsbelastningen är stor även efter ICO. Det finns ett stort behov av uppsökande efter ICO-samhället. Crypto ICO-nyheter kommer snabbt upp och community manager måste hålla koll på det. Återigen, överväga att anställa en byrå!
 • Tålamod: Många investerare är nya och kan ställa samma fråga upprepade gånger. Gemenskapscheferna kommer också ofta att få frågor om bounty-program och airdrop. Tålamod är nyckeln här!
 • Kommunikation: Olika forum behöver olika stilar av meddelanden, men community manager måste kommunicera huvudbudskapet överallt. Detta kräver en hög grad av kommunikationsförmåga.
 • Språk: Varje uppdatering och svar måste ha rätt grammatik och stavning. Överväg att testa språkkunskaperna innan du anställer en community manager. Beroende på dina geografiska mål kan du behöva olika communitychefer för olika språk. Byråer kan hjälpa till.

Ombord rätt ICO-community manager för din ICO: s framgång:

Du måste tänka ur dina investerares perspektiv. De känner dig inte och de behöver information om ditt projekt innan de investerar. Förutom din webbplats och vitbok är deras viktigaste källor kryptosamhällen. Läs hur ICO-investerare förbereder sig den här artikeln “Nybörjarguide: Hur deltar jag i en ICO?”

Din ICO-community manager är nyckeln för att du ska få den information som krävs för dina investerare. Skär inte hörn här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map