Hyperledger Sawtooth Tutorial For Beginners

Mange av dere jobber nå med bedriftsbaserte blockchain-prosjekter. Avanserte selskaper investerer så mye penger i blockchain digital transformasjon. De av dere som er interessert i å bruke Hyperledger Sawtooth som basis for prosjektet ditt, må først følge en Hyperledger Sawtooth-opplæring.

Dermed, for å hjelpe deg, er jeg her med en guide om Hyperledger Sawtooth-opplæringen. Hyperledger Sawtooth-arkitekturen begynner å blomstre til en robust plattform for blockchain-transformasjon. I virkeligheten bruker mange selskaper nå Hyperledger Sawtooth-arkitekturen mye.

Så hvis du vil bli en Hyperledger Sawtooth-utvikler, vil denne guiden gi deg veien du trenger å følge.

Uansett, nok med chit-chat, la oss starte denne Hyperledger Sawtooth-opplæringen for nybegynnere nå!

Hva er Hyperledger sagtann?

Før jeg begynner med opplæringen om Hyperledger Sawtooth, vil jeg kort forklare hva denne plattformen egentlig er. I virkeligheten er Hyperledger Sawtooth en distribuert ledgerplattform under konsortiet Hyperledger. Hvis du er kjent med Fabric, vil du se at begge disse plattformene har likheter.

Uansett er Hyperledger Sawtooth designet på en måte som vil hjelpe deg med å utvikle desentraliserte plattformer eller applikasjoner.

Videre er designen feilfri med en brukervennlig tone som hjelper ethvert foretak å bruke denne plattformen.

Mer, du vil se når du begynner med Hyperledger Sawtooth-opplæringen at den gir en veldig jevn opplevelse. Det beste er at utviklingslaget deres er helt løsrevet fra hovedrammen. Men hvorfor?

Vel, det er hovedsakelig på grunn av den store belastningen du kan legge i hovednettverket på grunn av utviklingen at det kan hemme den generelle ytelsen.

For å holde forestillingen alltid på overhånd, skilte de de to lagene. Uansett hva du gjør, kan du derfor ikke redusere ytelsen til hovednettverket. Du vil se flere av disse fra Hyperledger Sawtooth-opplæringen.

En annen flott funksjon av denne plattformen er at den støtter en rekke programmeringsspråk. Så for utviklerne er det helt nødvendig å sjekke ut Hyperledger Sawtooth-opplæringen for å lære hvordan du bruker hvert enkelt programmeringsspråk..

Uansett, Hyperledger tilbud en veldig berikende og beskrivende opplæring om Hyperledger Sawtooth. Så du kan også bruke det til å lære mer om det. I denne opplæringsveiledningen for Hyperledger Sawtooth får du en kort forklaring på elementene og trinnene du trenger å følge.


Uansett, la oss gå videre til den arkitektoniske utformingen av Hyperledger Sawtooth.

 

Les mer:
Hyperledger Sawtooth Vs. Stoff: Hvordan er de forskjellige??
Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer

Hva er kjerneelementene Hyperledger Sawtooth Architecture?

For å lære Hyperledger Sawtooth, må du begynne med å forstå de viktigste arkitektoniske modellene til denne plattformen. Så uten en ordentlig kunnskapsbase, vil det være vanskelig å fokusere på opplæringen.

 • Arrangementsystemet

La oss starte med arrangementssystemet. Hvis du ser på et eksempel på Hyperledger Sawtooth, ser du at hendelsessystemet hovedsakelig sørger for at hendelser utvikles uten problemer og videreformidles til noder.

Så hvis du bruker dette, kan du gjøre søknaden din for å abonnere på hendelser som vil hente ny informasjon for deg. Vanligvis hjelper disse hendelsene med å kjøre Sawtooth-plattformen bedre. Derfor hjelper det å opprettholde full konsensus ved å hjelpe nodene med å få den informasjonen de trenger fra hendelsene.

 

 • Sawtooth-Ethereum Integration Project (Seth)

Det er en av de beste funksjonene i Sawtooth. For å lære Hyperledger Sawtooth, må du også vite om denne funksjonen. Du kan også finne den i et hvilket som helst eksempel på Hyperledger Sawtooth som bruker Ethereum-egenskaper.

Men hva gjør det egentlig? Og hvordan kan de bruke Ethereum-egenskaper? Vel, dette lille elementet hjelper til med å lukke gapet mellom de to plattformene. Derfor kan du oppnå interoperabilitet mellom disse to plattformene ved hjelp av dette elementet.

Kan du forestille deg de utallige mulighetene Seth kan bringe til bordet? Uansett er det et flott tillegg til Hyperledger Sawtooth-arkitekturen, og du bør bruke den hvis bedriftens prosjekt trenger det.

 

 • Pluggbare konsensusalgoritmer

Et annet kult element i Hyperledger Sawtooth-arkitekturen er støtten til pluggbare konsensusmekanismer. I virkeligheten er den pluggbare konsensusmekanismen en fantastisk ny funksjon i blockchain-industrien.

Mer, det lar deg velge den konsensusmekanismen du trenger for plattformen din. Åpenbart er ikke hver eneste konsensus egnet for alle slags brukstilfeller. Derfor trenger du fleksibilitet i å utvikle et prosjekt basert på enterprise blockchain.

Dermed introduserer den pluggbare konsensusen til Sawtooth virkelig dynamikken til bordet.

Når du sjekker ut et eksempel på Hyperledger Sawtooth, kan du lettere lære om Hyperledger Sawtooth.

Dette betyr uansett at du ikke trenger å bruke en eneste konsensusprotokoll i designet ditt. Du kan endre det når du vil, og når det er nødvendig. Det er også et alternativ å bruke forskjellige konsensusprotokoller for forskjellige handlinger på systemet.

De tilbyr hovedsakelig –

 • Devmode
 • PoET CFT
 • Flåte
 • PBFT

Det er andre konsensusprotokoller som kommer i de kommende oppdateringene. Så hvis din favoritt ikke er på listen, må du bare vente på oppdateringene. La oss uansett gå videre til neste del for å lære om Hyperledger Sawtooth.

 

 • Transaksjonsmodeller

Hvis du vil lære om Hyperledger Sawtooth, må du forstå hvordan deres transaksjonsfamilie fungerer. I virkeligheten hjelper transaksjonsfamilier faktisk med å drive flere funksjoner, inkludert å tilby smarte kontraktsfunksjoner.

Hvis du ser på et eksempel på Hyperledger Sawtooth, vil du legge merke til at du ikke kan bruke systemet uten å bruke transaksjonsfamiliene.

Så de er veldig viktige i denne opplæringen også.

Uansett, la oss sjekke dem nedenfor:

 • BlockInfo-transaksjonsfamilie: BlockInfo-transaksjonsfamilien vil hjelpe deg med å lagre all slags informasjon om blokkene.
 • Smallbank-transaksjonsfamilie: I virkeligheten er denne familien egnet til å teste ut og analysere kvaliteten på virksomheten din
 • Innstillinger Transaksjonsfamilie: I tillegg vil Innstillingsfamilien hjelpe deg med å lagre konfigurasjoner i kjeden og til og med tilby deg en spesifikk referansemodell for det.
 • Validator Register Transaction Family: Du kan bruke dette til å legge til flere validatorer i systemet. I virkeligheten, uten å bruke dette, kan du ikke legge til noen validatorer. Så det er ekstremt nødvendig.
 • IntegerKey-transaksjonsfamilie: Dette er en av de beste transaksjonsfamiliene som lar deg teste ut alle de utplasserte reskontrene uten ekstra ressurser.
 • XO-transaksjonsfamilie: Vel, dette er mer morsomt å ta hele nettverket. Utviklerne av Sawtooth ønsket å tilføre nettverket litt gnist, og det er derfor de la til et spill tic-tac-toe i det også. Derfor, ved å bruke dette, kan du spille med hvilken som helst node.
 • Familie for identitetstransaksjon: Hovedsakelig er det for å bevare data. Vel, spesifikt, de tillatte dataene for validatorer. Mer, det bevarer informasjon om nodene som deres offentlige nøkler og så videre.

 

Du vil også se to andre transaksjonsfamilier på systemet. Dette er ganske nyere tillegg.

 

Seth-transaksjonsfamilie:

Seth-transaksjonsfamilien vil tilby deg funksjonen ved å bruke Ethereum-basert applikasjon på nettverket. Det betyr at du kan bruke soliditetsbaserte smarte kontrakter eller til og med andre applikasjoner basert på det.

 

Saber-transaksjonsfamilie:

Det er nok en gang å ta smarte kontrakter. I virkeligheten kan du bruke dette til å kjøre smarte kontrakter på WebAssembly virtuelle maskiner eller WASM virtuelle maskiner. Mer, det lar deg kjøre smarte kontrakter i kjeden.

 

Hyperledger Sawtooth Tutorial: Let’s Learn the Basics!

La oss nå starte opplæringen om Hyperledger Sawtooth. Her vil du for det meste lære om de grunnleggende kravene til å sette opp noder for å teste ut plattformen. Mer, vil jeg videre forklare alle viktige CLI-kommandoer senere i guiden.

Hvis du vil, kan du bruke denne artikkelen som en Hyperledger Sawtooth Tutorial pdf og lære bedre om teknologien.

Hvis du vil fortsette en karriere som Hyperledger Sawtooth-utvikler, er det veldig viktig å lære om det.

Uansett, la oss starte opplæringen om Hyperledger Sawtooth nå.

Sette opp sagtannnode for testing

Først og fremst må du sette opp noder før du kan begynne å utvikle plattformen. Når du har konfigurert noden og den er live, kan du derfor teste ut applikasjonen. Så for det må du sende inn transaksjonsforespørsler og se resultatene og blokkeringsdataene fra REST API.

Uansett er metodene nedenfor hovedsakelig egnet for typiske transaksjonsprosesser, XO og IntegerKey-familier. Hvis du kan skrive en ny transaksjonsfamilie, kan du også kjøre den ved hjelp av metoden.

I tillegg kan du installere og kjøre bare en enkelt node Sawtooth-nettverk ved hjelp av tre metoder – en innfødt Ubuntu-installasjon, Docker-containere og en virtuell maskin med Kubernetes-klyngen..

Hvis du er en Hyperledger Sawtooth-utvikler, bør du være ekstra oppmerksom på disse små detaljene.

 

Bruke Docker

For denne veiledningen om Hyperledger Sawtooth, må du følge trinnene nedenfor etter at du har satt opp en node ved hjelp av Docker.

 • Sjekk statusen til Sawtooth-nettverkskomponentene.
 • Bruk forskjellige Sawtooth-kommandoer for å vise blokkeringsdata, sende transaksjoner og se den globale staten.
 • Undersøk også sagtannstokkene.
 • Stopp nettverket og tilbakestill Docker-miljøet.

 

Forutsetninger

I virkeligheten trenger du Docker Compose og Docker Engine for at dette miljøet skal fungere.

Linux: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer og Docker Engine for Linux.

Windows: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer og Docker Engine for Windows.

macOS: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer og Docker Engine for macOS.

 

Bruke Kubernetes

For denne veiledningen om Hyperledger Sawtooth, må du følge trinnene nedenfor etter at du har satt opp en node ved hjelp av Kubernetes. I virkeligheten vil dette miljøet kreve bruk av Minikube for å distribuere Sawtooth i et containerisert miljø. I utgangspunktet vil det være inne i en virtuell maskin i en lokal klynge av Kubernetes.

I utgangspunktet kan du gjøre følgende når du sjekker ut den offisielle opplæringen.

 • Installer Minikube og kubectl.
 • Start Minikube.
 • Deretter starter du Sawtooth-applikasjonen i Kubernetes-klyngen.
 • Deretter kobler du Sawtooth-skallbeholderen.
 • Deretter bruker du CLI-kommandoene til å sende inn transaksjoner, vise global tilstand og blokkere data.
 • Når du ser disse, kan du undersøke Sawtooth-loggene.
 • Når som helst, når du er ferdig, kan du stoppe nettverket ved å slette Kubernetes-klyngen.

 

Forutsetninger

I virkeligheten trenger du Minikube og kubectl som støtter en VM hypervisor. I dette tilfellet kan du bruke VirtualBox.

 

Bruke Ubuntu

For denne opplæringen må Hyperledger Sawtooth-utvikleren følge trinnene nedenfor etter at du har satt opp en node ved hjelp av Ubuntu 18.04..

 

 • Start med å generere en brukernøkkel.
 • Etter det, generer en rotnøkkel.
 • Deretter oppretter du genese-blokken.
 • Når du er ferdig, må du starte komponentene – transaksjonsprosesser, REST API, konsensusmotor og validator.
 • Sjekk deretter REST API-statusen.
 • Deretter bruker du CLI-kommandoene til å sende inn transaksjoner, vise global tilstand og blokkere data.
 • Når du ser disse, kan du undersøke Sawtooth-loggene.
 • Når du er ferdig, må du stoppe nettverket og tilbakestille utviklingsmiljøet.

 

Forutsetninger

For dette trenger du bare Ubuntu 18.04 (Bionic). Mer, det fungerer ikke på noen annen gammel versjon enn denne.

 

Hyperledger Sawtooth Tutorial: Advanced Guidelines

Opprette et nettverk med flere sagtannnoder

Denne prosessen er hovedsakelig for å sette opp flere noder og skape et nettverk av nettverk. Derfor, i dette oppsettet, kan du se de virkelige resultatene av Sawtooth med så mange noder du vil. Mer, det er en fin måte å teste applikasjonens skalerbarhet på.

Videre, akkurat som enkeltnoden Sawtooth-nettverksoppsett, følger denne også tre metoder – en innfødt Ubuntu-installasjon, Docker-containere og en virtuell maskin med Kubernetes-klynge..

Derfor er det i denne Hyperledger Sawtooth-opplæringen for nybegynnere bare for å gi deg den grunnleggende retningslinjen.

 

Bruke Docker

Denne prosessen vil i hovedsak hjelpe deg med å sette opp fem Sawtooth-noder og skape et utviklingsmiljø for applikasjonen din. I virkeligheten er hver eneste node faktisk et sett med Docker-containere. Mer, vil hver eneste node kjøre en validator og andre komponenter av Sawtooth.

Hovedsakelig i veiledningen kan du lære hvordan du:

 • Last ned Docker Compose-filen til Sawtooth.
 • Bruk cocker-compose for å starte Sawtooth-nettverket.
 • Sjekk prosessstatus.
 • Konfigurer transaksjonstyper som er tillatt.
 • Koble til Sawtooth-skallbeholderen. Etter det, lær hvordan du bekrefter nettverksfunksjonene.
 • Når du er ferdig, stopper du nettverket og tilbakestiller Docker-miljøet.

 

Forutsetninger

Du trenger Docker Compose og Docker Engine for at dette miljøet skal fungere.

Linux: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer og Docker Engine (v 1.2.5) for Linux.

Windows: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer and Docker Engine (v 1.2.5) for Windows.

macOS: Du må laste ned den siste utgaven av Docker Composer and Docker Engine (v 1.2.5) for macOS.

Uansett har du ikke tilbakestilt Docker-miljøet for enkeltnodenettverket, så må du slå det av og slette alle loggene og dataene.

 

Bruke Kubernetes

Dette er en veldig viktig del av denne Hyperledger Sawtooth-opplæringen for nybegynnere. I virkeligheten vil denne prosessen i hovedsak hjelpe deg med å sette opp fem Sawtooth-noder og skape et utviklingsmiljø for applikasjonen din. I virkeligheten er hver eneste node faktisk en Kubernetes-pod.

Mer, hver eneste pod er en beholder for en validator og andre komponenter av Sawtooth.

Videre, i Hyperledger Sawtooth-opplæringen for nybegynnere, kan du lære hvordan du:

 • Installer Minikube og kubectl.
 • Start Minikube.
 • Last ned konfigurasjonsfilene.
 • Deretter starter du Sawtooth-applikasjonen i Kubernetes-klyngen.
 • Deretter kobler du Sawtooth-skallbeholderen.
 • Etter det, sørg for å bekrefte nettverksfunksjonaliteten.
 • Når du ser disse, konfigurerer du transaksjonstyper som er tillatt
 • Når som helst, når du er ferdig, kan du stoppe nettverket ved å slette Kubernetes-klyngen.

 

Forutsetninger

For dette trenger du Minikube og kubectl som støtter en VM hypervisor. I dette tilfellet kan du bruke VirtualBox.

 

Bruke Ubuntu

Dette er også en veldig viktig del av denne Hyperledger Sawtooth-opplæringen for nybegynnere. I virkeligheten vil denne prosessen hjelpe deg med å sette opp et utviklingsmiljø for en Ubuntu-plattform. I virkeligheten er hvert vertssystem faktisk en node som kjører en validator og andre komponenter av Sawtooth.

Hovedsakelig i veiledningen for nybegynnere, må du gjøre følgende:

 • Installer sagtannen
 • Start med å generere bruker- og valideringsnøkler.
 • Deretter oppretter du genese-blokken og inkluderer spesifikke konsensuer som PoET eller PBFT.
 • Når du er ferdig, må du starte Sawtooth på hver node.
 • Etter det, sørg for å bekrefte nettverksfunksjonaliteten.
 • Når du ser disse, konfigurerer du transaksjonstyper som er tillatt
 • Når du er ferdig, må du stoppe nettverket og tilbakestille utviklingsmiljøet.

 

Forutsetninger

Uansett har du ikke tilbakestilt Ubuntu-miljøet for enkeltnodenettverket, så må du slå det av og slette alle loggene og dataene. Ellers starter ikke nettverket ditt!

 

Bruke Sawtooth SDK-ene

Her ser du en oppsummering av alle støttede SDK-er i Sawtooth. Du kan se stabilitet, modenhet og fullstendighet for transaksjonsprosesser, klientsignering og statlige delta-funksjoner.

Python JavaScript C++ Rust Fort Java
Transaksjonsprosessor Fullstendig? Ikke relevant
Stabilt API? Ikke relevant
Modenhet 1 2 3 1 1 Ikke relevant 3
Kundesignering Fullstendig?
Stabilt API?
Modenhet 1 1 3 1 1 3 3
Statens delta Fullstendig? Ikke relevant
Stabilt API? Ikke relevant
Modenhet 1 2 3 1 1 Ikke relevant 3

 

Abonnere på hendelser

Vel, alle blokkene er festet til blockchain, så enhver utvikler kan trenge informasjon om visse hendelser for applikasjonene. Derfor trenger du hendelser for å videreformidle denne informasjonen om en ny blokk eller ny gaffel.

Men du må inkludere applikasjonsspesifikke hendelser. I virkeligheten kan hovedsakelig tilpassede transaksjonsfamilier sikre at du abonnerer på visse hendelser.

Når applikasjonen din abonnerer på bestemte hendelser, kan du gjøre følgende –

 • Abonner på visse hendelser som påvirker applikasjonen din eller blockchain
 • Videresend informasjon til klientene om gjennomføring av transaksjonen uten å lagre dataene i tilstanden
 • Innhenting av hendelser fra et bestemt punkt i nettverket om tilstandsendringer for å samle informasjon

I virkeligheten kan applikasjonen din lagre informasjon om visse hendelser for senere bruk eller hendelse reagere umiddelbart.

 

Viktige Sawtooth CLI-kommandoer

Det er noen viktige Sawtooth CLI-kommandoer som du trenger å lære om før du begynner å bruke denne plattformen. Jeg forklarer dem kort nedenfor.

 • Sagtannssats

Dette er en kommando som hjelper deg med å se informasjonen om batchene i nettverket. Mer, du kan også sende batcher til validatoren ved hjelp av REST API.

Merk: En batch er faktisk en gruppe transaksjoner som er gjensidig avhengige og den atomare endringsenheten i nettverket.

 • Sagtannblokk

I virkeligheten kan du bruke denne kommandoen for å se informasjonen om blokkene på plattformen.

 • Sagtann identitet

“Sawtooth identity” er en kommando som lar deg se hvilke roller noder spiller på plattformen. I tillegg kan du også opprette nye roller, sette opp nye policyer og så videre.

 • Sagtann jevnaldrende

I virkeligheten lar denne kommandoen deg se adressen til en bestemt validator-kollega.

 • Innstillinger for sagtann

Hvis du vil sjekke verdien på kjeden, kan du bruke kommandoen “Sawtooth-innstillinger.”

 • Sagtannstilstand

I virkeligheten kan du bruke denne kommandoen til å se informasjonen om oppføringene i gjeldende tilstand.

 • Sawtooth-status

Du kan bruke denne kommandoen for å se informasjonen om validatorens status.

 • Sagtannstransaksjon

Hvis du vil se informasjonen om transaksjonene, kan du bruke denne kommandoen.

 • Sawtooth-validator

Du kan enkelt kontrollere oppførselen til validatorene ved hjelp av denne kommandoen.

 • sagbruk

Kommandoen “sawadm” er hovedsakelig for administrative roller. Mer, du kan bruke dette til å opprette en valideringsnøkkel når du setter opp plattformen. Du kan også opprette geneseblokken.

 • sawnet

I virkeligheten kan du bruke denne kommandoen til å samhandle med alle noder i nettverket.

 • sagsett

Dette er hovedsakelig egnet for innstillingsforslag. Vel, ved å bruke Sawtooth kan du faktisk lagre alle innstillingene i kjeden. Så ved å bruke denne kommandoen kan du se, opprette, stemme på forslag. Mer så kan du også utvikle innstillingsverdier for genese-blokken.

 • innstillinger-tp

I virkeligheten vil denne kommandoen tilby deg en metodikk i innstillingstransaksjonsprosessoren for lagring av konfigurasjonsdata i kjeden.

 

Hyperledger Sawtooth Dominating the Industries

Vi har nådd sluttpunktet for Hyperledger Sawtooth-opplæringen. Uansett har jeg samlet all informasjonen du trenger for å komme i gang med Hyperledger Sawtooth. I tillegg kan det hende du trenger ekstra hjelp med opplæringen, så jeg foreslår at du sjekker ut deres offisielle opplæring for å få en mer beskrivende tilnærming.

Hvis du vil, kan du beholde denne artikkelen som en Hyperledger Sawtooth-opplæringspdf også for senere studieformål.

Også, hvis du ser på blockchain digital transformasjon, vil jeg foreslå at du sjekker ut våre blockchain-kurs sammen med det.

Kursene våre er fullpakket med retningslinjer for transformasjon av blockchain, og jeg er sikker på at du vil finne disse kursene mer enn nyttige. Så sjekk dem ut nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map