Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare

Många av er arbetar nu med företagsbaserade blockchain-projekt. Avancerade företag investerar så mycket pengar i blockchain digital transformation. De av er som är intresserade av att använda Hyperledger Sawtooth som bas för ditt projekt måste följa en Hyperledger Sawtooth-handledning först.

Således, för att hjälpa dig, är jag här med en guide om Hyperledger Sawtooth-handledning. Hyperledger Sawtooth-arkitekturen börjar blomstra till en robust plattform för blockchain-transformation. I verkligheten använder nu många företag Hyperledger Sawtooth-arkitektur i stor utsträckning.

Så om du vill bli en Hyperledger Sawtooth-utvecklare, kommer den här guiden att erbjuda dig den väg du behöver följa.

Hur som helst, tillräckligt med chitchatten, låt oss börja denna Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare nu!

Vad är Hyperledger Sawtooth?

Innan jag börjar guiden om Hyperledger Sawtooth vill jag kort förklara vad denna plattform egentligen är. I själva verket är Hyperledger Sawtooth en distribuerad ledgerplattform under konsortiet Hyperledger. Om du känner till Fabric ser du att båda dessa plattformar har likheter.

Hur som helst är Hyperledger Sawtooth utformad på ett sätt som hjälper dig att utveckla decentraliserade plattformar eller applikationer.

Dessutom är designen felfri med en användarvänlig ton för att hjälpa alla företag att använda denna plattform.

Mer så kommer du att se när du börjar med Hyperledger Sawtooth tutorial att det erbjuder en mycket smidig upplevelse. Det bästa är att deras utvecklingsskikt är helt fristående från mainframe. Men varför dock?

Tja, det är främst på grund av den alltför stora belastningen du kan lägga på huvudnätverket på grund av utvecklingen att det kan hämma den totala prestandan.

Således, för att hålla prestanda alltid på överhand, separerade de de två lagren. Oavsett vad du gör kan du därför inte försämra prestanda för huvudnätverket. Du kommer att se fler av dessa från handledningen för Hyperledger Sawtooth.

En annan fantastisk funktion i denna plattform är att den stöder en mängd olika programmeringsspråk. Så för utvecklarna är det absolut nödvändigt att kolla in Hyperledger Sawtooth-handledning för att lära sig att använda varje enskilt programmeringsspråk.

Hur som helst, Hyperledger erbjudanden en mycket berikande och beskrivande handledning om Hyperledger Sawtooth. Så du kan också använda det för att lära dig mer om det. I denna handledning för Hyperledger Sawtooth får du en kort förklaring av de element och steg du behöver följa.

Hur som helst, låt oss gå vidare till den arkitektoniska designen av Hyperledger Sawtooth.

 

Läs mer:
Hyperledger Sawtooth Vs. Tyg: Hur är de olika?
Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer

Vad är kärnelementen Hyperledger Sawtooth Architecture?

För att lära dig Hyperledger Sawtooth måste du börja med att förstå de grundläggande arkitektoniska modellerna för denna plattform. Så utan en ordentlig kunskapsbas blir det svårt att fokusera på handledningen.

 • Event System

Låt oss börja med evenemangssystemet. Om du tittar på ett exempel på Hyperledger Sawtooth ser du att händelsessystemet främst ser till att händelser utvecklas utan problem och vidarebefordras till noder.

Så om du använder detta kan du göra din ansökan att prenumerera på händelser som kommer att hämta ny information åt dig. Vanligtvis hjälper dessa händelser att köra Sawtooth-plattformen bättre. Därför hjälper det att upprätthålla full konsensus genom att hjälpa noderna att få den information de behöver från händelserna.

 

 • Sawtooth-Ethereum Integration Project (Seth)

Det är en av de bästa funktionerna i Sawtooth. För att lära dig Hyperledger Sawtooth måste du också känna till den här funktionen. Du kan också hitta den i alla Hyperledger Sawtooth-exempel som använder Ethereum-egenskaper.

Men vad gör det egentligen? Och hur kan de använda Ethereums egenskaper? Tja, det här lilla elementet hjälper till att minska klyftan mellan de två plattformarna. Därför kan du uppnå interoperabilitet mellan dessa två plattformar med hjälp av detta element.

Kan du föreställa dig de otaliga möjligheter Seth kan ge till bordet? Hur som helst, det är ett utmärkt tillskott till Hyperledger Sawtooth-arkitekturen, och du bör använda den om ditt företagsprojekt behöver det.

 

 • Pluggbara konsensusalgoritmer

Ett annat coolt element i Hyperledger Sawtooth-arkitekturen är stödet för pluggbara konsensusmekanismer. I verkligheten är den pluggbara konsensusmekanismen en underbar ny funktion i blockchain-industrin.

Mer så, det låter dig välja den konsensusmekanism du behöver för din plattform. Uppenbarligen är inte varje enskilt konsensus lämpligt för alla typer av användningsfall. Därför behöver du flexibilitet för att utveckla ett projekt baserat på företagets blockchain.

Således introducerar Sawtooths pluggbara konsensus verkligen dynamiken till bordet.

När du tittar på ett exempel på Hyperledger Sawtooth kan du lära dig mer om Hyperledger Sawtooth.

Hur som helst betyder det att du inte behöver använda ett enda konsensusprotokoll i din design. Du kan ändra det när du vill och när det är nödvändigt. Det finns också ett alternativ att använda olika konsensusprotokoll för olika åtgärder på systemet.

De erbjuder främst –

 • Devmode
 • PoET CFT
 • Flotte
 • PBFT

Det finns andra konsensusprotokoll som kommer i de kommande uppdateringarna. Så om din favorit inte finns på listan måste du bara vänta på deras uppdateringar. Hur som helst, låt oss gå vidare till nästa avsnitt för att lära dig mer om Hyperledger Sawtooth.

 

 • Transaktionsfamiljsmodeller

Om du vill lära dig mer om Hyperledger Sawtooth måste du förstå hur deras transaktionsfamilj fungerar. I verkligheten hjälper transaktionsfamiljer faktiskt flera funktioner, inklusive att erbjuda dina smarta kontraktsfunktioner.

Om du tittar på något exempel på Hyperledger Sawtooth märker du att du inte kan använda systemet utan att använda transaktionsfamiljerna.

Så de är också väldigt viktiga i denna handledning.

Hur som helst, låt oss kolla in dem nedan:

 • BlockInfo-transaktionsfamilj: BlockInfo-transaktionsfamiljen hjälper dig att lagra alla typer av information om blocken.
 • Smallbank-transaktionsfamilj: I verkligheten är den här familjen lämpad för att testa och analysera kvaliteten på ditt företag
 • Inställningar Transaktionsfamilj: Mer än så kommer inställningsfamiljen att hjälpa dig att lagra konfigurationer i kedjan och till och med erbjuda dig en specifik referensmodell för det.
 • Validator Register Transaction Family: Du kan använda detta för att lägga till fler validerare i systemet. I verkligheten, utan att använda detta, kan du inte lägga till några validerare. Så det är extremt nödvändigt.
 • IntegerKey-transaktionsfamilj: Detta är en av de bästa transaktionsfamiljerna som låter dig testa alla de utplacerade huvudböckerna utan extra resurser.
 • XO-transaktionsfamilj: Tja, det här är roligare att ta hela nätverket. Utvecklarna av Sawtooth ville lägga till en liten gnista i nätverket, och det är därför de lagt till ett spel tic-tac-toe i det också. Därför kan du använda detta för att spela med vilken nod som helst.
 • Identitetstransaktionsfamilj: Främst är det för att bevara data. Tja, specifikt, de tillåtna uppgifterna för validerare. Mer, det bevarar information om noder som deras offentliga nycklar och så vidare.

 

Du kommer också att se två andra transaktionsfamiljer på systemet. Dessa är ganska nyare tillägg.

 

Seth-transaktionsfamilj:

Seth-transaktionsfamiljen kommer att erbjuda dig funktionen att använda Ethereum-baserad applikation i nätverket. Det betyder att du kan använda soliditetsbaserade smarta kontrakt eller till och med andra applikationer baserat på det.

 

Saber-transaktionsfamilj:

Det är ytterligare ett tag på smarta kontrakt. I verkligheten kan du använda detta för att köra smarta kontrakt på virtuella datormaskiner eller WASM-maskiner. Mer så gör det att du kan köra smarta kontrakt i kedjan.

 

Hyperledger Sawtooth Tutorial: Låt oss lära oss grunderna!

Låt oss nu starta guiden om Hyperledger Sawtooth. Här lär du dig mest om de grundläggande kraven för att ställa in noder för att testa plattformen. Mer, så kommer jag vidare att förklara kort alla viktiga CLI-kommandon senare i guiden.

Om du vill kan du använda den här artikeln som en Hyperledger Sawtooth Tutorial pdf och lära dig mer om tekniken bättre.

Om du vill bedriva en karriär som Hyperledger Sawtooth-utvecklare är det mycket viktigt att lära dig om det.

Hur som helst, låt oss börja guiden om Hyperledger Sawtooth nu.

Ställa in Sawtooth-nod för testning

Först och främst måste du ställa in noder innan du kan börja utveckla plattformen. När du väl har ställt in noden och den är live kan du testa applikationen. Så för det måste du skicka transaktionsförfrågningar och se resultaten och blockera data från REST API.

Hur som helst, metoderna nedan är främst lämpade för typiska transaktionsprocesser, XO och IntegerKey-familjer. Om du kan skriva en ny transaktionsfamilj kan du också köra den med metoden.

Mer så kan du bara installera och köra ett enda Sawtooth-nätverk med tre metoder – en inbyggd Ubuntu-installation, Docker-behållare och en virtuell maskin med Kubernetes-klustret..

Om du är en Hyperledger Sawtooth-utvecklare bör du vara extra uppmärksam på dessa små detaljer.

 

Använda Docker

För denna handledning om Hyperledger Sawtooth måste du följa stegen nedan när du har konfigurerat en nod med Docker.

 • Kontrollera statusen för Sawtooth-nätverkskomponenterna.
 • Använd olika Sawtooth-kommandon för att visa blockdata, skicka transaktioner och se den globala staten.
 • Undersök också Sawtooth-stockarna.
 • Stoppa nätverket och återställ Docker-miljön.

 

Förutsättningar

I verkligheten behöver du Docker Compose och Docker Engine för att den här miljön ska fungera.

Linux: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer och Docker Engine för Linux.

Windows: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer och Docker Engine för Windows.

macOS: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer och Docker Engine för macOS.

 

Använda Kubernetes

För den här guiden om Hyperledger Sawtooth måste du följa stegen nedan när du har ställt in en nod med Kubernetes. I verkligheten kräver denna miljö att man använder Minikube för att distribuera Sawtooth i en containeriserad miljö. I grund och botten kommer det att finnas i en virtuell maskin inom ett lokalt kluster av Kubernetes.

I grund och botten kan du göra följande när du kolla in den officiella handledningen.

 • Installera Minikube och kubectl.
 • Starta Minikube.
 • Starta sedan Sawtooth-applikationen i Kubernetes-klustret.
 • Anslut sedan Sawtooth-behållaren.
 • Därefter använder du CLI-kommandona för att skicka transaktioner, visa global status och blockera data.
 • När du väl har sett dessa kan du undersöka Sawtooth-loggarna.
 • Hur som helst, när du är klar kan du stoppa nätverket genom att ta bort Kubernetes-klustret.

 

Förutsättningar

I verkligheten behöver du Minikube och kubectl som stöder en VM-hypervisor. I det här fallet kan du använda VirtualBox.

 

Använda Ubuntu

För denna handledning måste Hyperledger Sawtooth-utvecklaren följa stegen nedan efter att du har konfigurerat en nod med Ubuntu 18.04.

 

 • Börja med att skapa en användarnyckel.
 • Därefter genererar du en rotnyckel.
 • Skapa sedan genesblocket.
 • När du är klar måste du starta komponenterna – transaktionsprocesser, REST API, konsensusmotor och validator.
 • Kontrollera sedan REST API-status.
 • Därefter använder du CLI-kommandona för att skicka transaktioner, visa global status och blockera data.
 • När du väl har sett dessa kan du undersöka Sawtooth-loggarna.
 • När du är klar måste du stoppa nätverket och återställa utvecklingsmiljön.

 

Förutsättningar

För detta behöver du bara Ubuntu 18.04 (Bionic). Mer, det fungerar inte på någon annan gammal version än den här.

 

Hyperledger Sawtooth Tutorial: Advanced Guidelines

Skapa ett nätverk med flera sågtandnoder

Denna process är främst för att ställa in flera noder och skapa ett nätverk av nätverk. Därför kan du i den här inställningen se de verkliga resultaten av Sawtooth med så många noder som du vill. Mer, det är ett utmärkt sätt att testa din applikations skalbarhet.

Precis som den enda noden Sawtooth-nätverksinställning följer den här också tre metoder – en inbyggd Ubuntu-installation, Docker-behållare och en virtuell maskin med Kubernetes-kluster.

Det är därför det finns i denna Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare bara för att ge dig den grundläggande riktlinjen.

 

Använda Docker

Denna process hjälper dig främst att ställa in fem Sawtooth-noder och skapa en utvecklingsmiljö för din applikation. I verkligheten är varje nod faktiskt en uppsättning Docker-behållare. Mer så kommer varje nod att köra en validator och andra komponenter i Sawtooth.

Huvudsakligen i deras handledning kan du lära dig att:

 • Ladda ner Docker Compose-filen av Sawtooth.
 • Använd cocker-compose för att starta Sawtooth-nätverket.
 • Kontrollera processstatus.
 • Konfigurera de transaktionstyper som är tillåtna.
 • Anslut till Sawtooth-skalbehållaren. Därefter lär du dig hur du bekräftar nätverksfunktionerna.
 • När du är klar, stoppa nätverket och återställ Docker-miljön.

 

Förutsättningar

Du behöver Docker Compose och Docker Engine för att den här miljön ska fungera.

Linux: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer och Docker Engine (v 1.2.5) för Linux.

Windows: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer and Docker Engine (v 1.2.5) för Windows.

macOS: Du måste ladda ner den senaste utgåvan av Docker Composer and Docker Engine (v 1.2.5) för macOS.

Av någon chans har du inte återställt Docker-miljön för nätverket med en enda nod, så måste du stänga av den och ta bort alla loggar och data.

 

Använda Kubernetes

Detta är en mycket viktig del av denna Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare. I verkligheten kommer den här processen främst att hjälpa dig att ställa in fem Sawtooth-noder och skapa en utvecklingsmiljö för din applikation. I verkligheten är varje nod faktiskt en Kubernetes-pod.

Mer så är varje pod en behållare för en validator och andra komponenter i Sawtooth.

I deras Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare kan du dessutom lära dig att:

 • Installera Minikube och kubectl.
 • Starta Minikube.
 • Ladda ner konfigurationsfilerna.
 • Starta sedan Sawtooth-applikationen i Kubernetes-klustret.
 • Anslut sedan Sawtooth-behållaren.
 • Kontrollera sedan nätverksfunktionen.
 • När du ser dessa konfigurerar du de transaktionstyper som är tillåtna
 • Hur som helst, när du är klar kan du stoppa nätverket genom att ta bort Kubernetes-klustret.

 

Förutsättningar

För detta behöver du Minikube och kubectl som stöder en VM-hypervisor. I det här fallet kan du använda VirtualBox.

 

Använda Ubuntu

Detta är också en mycket viktig del av denna Hyperledger Sawtooth-handledning för nybörjare. I verkligheten hjälper den här processen dig att skapa en utvecklingsmiljö för en Ubuntu-plattform. I verkligheten är varje värdsystem faktiskt en nod som kör en validator och andra komponenter i Sawtooth.

Huvudsakligen i deras handledning för nybörjare måste du göra följande:

 • Installera sågtanden
 • Börja med att generera användar- och valideringsnycklar.
 • Skapa sedan genesblocket och inkludera specifika konsensus som PoET eller PBFT.
 • När du är klar måste du starta Sawtooth på varje nod.
 • Kontrollera sedan nätverksfunktionen.
 • När du ser dessa konfigurerar du de transaktionstyper som är tillåtna
 • När du är klar måste du stoppa nätverket och återställa utvecklingsmiljön.

 

Förutsättningar

Av någon chans har du inte återställt Ubuntu-miljön för nätverket med en enda nod, då måste du stänga av den och ta bort alla loggar och data. Annars startar ditt nätverk inte!

 

Använda Sawtooth SDK: er

Här ser du en sammanfattning av alla SDK: er som stöds i Sawtooth. Du kan se stabilitet, mognad och fullständighet för transaktionsprocesser, klientsignering och statliga delta-funktioner.

Pytonorm JavaScript C++ Rost Snabb Java
Transaktionsprocessor Komplett? Ej tillämpligt
Stabilt API? Ej tillämpligt
Mognad 1 2 3 1 1 Ej tillämpligt 3
Kundsignering Komplett?
Stabilt API?
Mognad 1 1 3 1 1 3 3
State Delta Komplett? Ej tillämpligt
Stabilt API? Ej tillämpligt
Mognad 1 2 3 1 1 Ej tillämpligt 3

 

Prenumerera på evenemang

Tja, alla block är kopplade till blockchain, så alla utvecklare kan behöva information om vissa händelser för applikationerna. Därför behöver du händelser för att vidarebefordra denna information om ett nytt block eller en ny gaffel.

Men du måste inkludera applikationsspecifika händelser. I verkligheten kan främst anpassade transaktionsfamiljer se till att du prenumererar på vissa händelser.

Med din ansökan som prenumererar på vissa händelser kan du göra följande –

 • Prenumerera på vissa händelser som påverkar din applikation eller blockchain
 • Vidarebefordra information till klienterna om transaktionskörning utan att lagra någon av data i tillstånd
 • Inhämtning av händelser från en viss punkt i nätverket om tillståndsändringar för att samla in information

I verkligheten kan din applikation lagra information om vissa händelser för senare användning eller händelse reagera omedelbart.

 

Viktiga Sawtooth CLI-kommandon

Det finns några viktiga Sawtooth CLI-kommandon som du behöver lära dig om innan du börjar använda denna plattform. Jag förklarar dem kort nedan.

 • Sawtooth-sats

Detta är ett kommando som hjälper dig att se informationen om batcherna i nätverket. Mer så kan du också skicka batcher till valideraren med hjälp av REST API.

Notera: Ett parti är faktiskt en grupp av transaktioner som är beroende av varandra och den atomiska förändringsenheten i nätverket.

 • Sågtandblock

I verkligheten kan du använda det här kommandot för att se informationen om blocken på plattformen.

 • Sawtooth identitet

“Sawtooth identity” är ett kommando som låter dig se vilka roller noder spelar på plattformen. Mer så kan du också skapa nya roller, ställa in nya policyer och så vidare.

 • Sawtooth peer

I verkligheten låter det här kommandot dig se adressen till en viss validerings-peer.

 • Inställningar för sågtand

Om du vill kolla in värdet på inställningarna på kedjan kan du använda kommandot “Sawtooth-inställningar.”

 • Sawtooth-tillstånd

I verkligheten kan du använda det här kommandot för att se informationen om posterna i nuvarande tillstånd.

 • Sawtooth-status

Du kan använda det här kommandot för att se information om valideringsstatus.

 • Sawtooth-transaktion

Om du vill se informationen om transaktionerna kan du använda det här kommandot.

 • Sawtooth-validator

Du kan enkelt styra validerings beteenden med det här kommandot.

 • sågadm

Kommandot “sawadm” är främst för administrativa roller. Mer så kan du använda detta för att skapa en valideringsnyckel när du konfigurerar plattformen. Du kan också skapa Genesis-blocket också.

 • sawnet

I verkligheten kan du använda det här kommandot för att interagera med alla noder i nätverket.

 • sågset

Detta passar främst för inställningsförslag. Med Sawtooth kan du faktiskt lagra alla inställningar i kedjan. Så med det här kommandot kan du visa, skapa, rösta på förslag. Mer så kan du också utveckla inställningsvärden för genesblocket.

 • inställningar-tp

I verkligheten kommer detta kommando att erbjuda dig en metod i inställningstransaktionsprocessorn för lagring av konfigurationsdata på kedjan.

 

Hyperledger Sawtooth dominerar branscherna

Vi har nått slutpunkten för vår Hyperledger Sawtooth-handledning. Hur som helst, jag har samlat all information du behöver för att komma igång med Hyperledger Sawtooth. Mer så kan du behöva ytterligare hjälp med handledningen, så jag föreslår att du kolla in deras officiella handledning för att få en mer beskrivande metod.

Om du vill kan du behålla den här artikeln som en tutorial för Hyperledger Sawtooth för senare studier.

Om du också tittar på blockchain digital transformation, föreslår jag att du tittar på våra blockchain-kurser tillsammans med det.

Våra kurser är fyllda med riktlinjer för blockchain-transformation, och jag är säker på att du kommer att hitta dessa kurser mer än bra. Så kolla in dem nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map