Hyperledger Composer: Bygg din Enterprise Blockchain

I dag er de fleste av blockchain-plattformene for bedrifter mer enn ivrige etter å bruke blockchain for å oppgradere sitt interne nettverkssystem. Og hvorfor skulle de ikke? Det er en av de beste teknologiene der ute som en gave. For å bidra til å effektivisere distribusjonen av denne teknologien, ga Hyperledger oss Hyperledger Composer.

Dette prosjektet vil ikke bare sikre et bedre resultat for de tillatte plattformene, men også spare mye tid. Men mange av dere er forvirret om hva prosjektet egentlig handler om.

Så for å hjelpe deg, vil jeg snakke om de forskjellige komponentene til Hyperledger-komponisten.

La oss begynne!

 

 

Contents

Kapittel 1: Hva er Hyperledger Composer?

Hyperledger Composer er et av åpen kildekodeprosjekter under bedriftens blockchain-selskap Hyperledger. I virkeligheten er det et verktøy for å implementere blockchain-rammer. Du kan tenke på det som en samling verktøysett som kan hjelpe deg med å integrere systemet til det eksisterende uten problemer.

I virkeligheten betyr dette at ditt eksisterende nettverkssystem enkelt kan samarbeide med en ny desentralisert plattform ved hjelp av denne teknologien.

Hvis du vil utvikle brukstilfeller langt raskere, bør du definitivt sjekke ut Hyperledger Composer dokumenter. I følge dokumentene deres tilbyr de en raskere produksjon der du får en løsning innen uker i stedet for å vente i flere måneder.

Jeg tror du allerede vet at den interne strukturen til blockchain ikke er så enkel. Og i mange tilfeller har de fleste av dere vanskelig for å finne riktig utviklingsteam for det.

For å lette problemet, tilbyr denne teknologien enkle verktøy som utviklere kan forstå uten å komplisere kodingsprosessen.

Uansett, for øyeblikket, støtter denne plattformen bare Hyperledger Fabric-infrastruktur. Så hvis du bruker den, må du velge Fabric som basiskomponent. Men siden det ser ut til at Fabric støtter mange pluggbare alternativer, gjør Hyperledger Composer det også.

Andre valideringsprosesser som passer for Hyperledger-stoff er også tilgjengelig i verktøysettene.


 

Modellering av nettverket

Det er en god nyhet for bedrifter som ønsker å utnytte kraften til blockchain på en enkel måte.

Videre kan sluttbrukerne få tilgang til kontrollerte og enkle tilgangspunkter som er direkte koblet til disse blockchain for forretningsnettverk. Så det er et vinn-vinn-scenario for alle.

I følge Hyperledger Composer-dokumentene kan enhver bedrift enkelt konfigurere forretningsnettverket sammen med tildeling av visse eiendeler og transaksjoner.

Når du skal modellere det, er det åpenbart opp til deg hvordan du vil at eiendelen skal samhandle med overgangen. Også en annen kul del er deltakerne, der hver vil ha en unik identitet. La oss fortsette med det neste segmentet i guiden vår?

 

Hva er funksjonene til Hyperledger Composer?

Vel, det er tre hovedtrekk ved Composer. De er –

Enkelt modelleringsspråk

Jeg vet at du må definere en modelleringsstruktur for distribusjon av ethvert forretningsnettverk. Og med Docs fra Hyperledger Composer får du en enkel. Det beste er at du kan strukturere det ved hjelp av et av de populære enkle programmeringsspråkene i verden – JavaScript.

Så det ville være en lett bris å finne utviklingsteamet som passer for det.

 

Gjenbrukbare raske POC-er

For alle slags brukstilfeller, legger du til plattformen din, og du må omdefinere Proof of Concept-modellene for det. For å hjelpe deg i denne forbindelse tilbyr plattformen produksjonsklare POC-er som sikkert vil spare deg for enorm tid.

Når du tenker på det, er alle gjenbrukbare og dekker også nettklare versjoner.

 

Dataintegrasjon

Husk hvordan jeg sa at det er veldig enkelt å koble det eksisterende systemet til det nye du vil lage? I virkeligheten, fra Hyperledger Composer-dokumenter, bruker den Loopback-funksjonen til å gjøre akkurat det. Så problemene du kan møte når det gjelder å erstatte det eksisterende systemet eller koble sammen det, vil ikke være et skjema for problemer nå.

Enhver utvikler vil bare elske dataintegrasjonsprosessen til dette verktøyet.

 

Hvordan fungerer Hyperledger Composer i virkelige scenarier?

I følge Hyperledger composer docs er det visse regler når det gjelder å jobbe i praksis. La oss rydde opp med et eksempel.

La oss anta at en eiendomsmegler modellerer et forretningsnettverk basert på hans / hennes bransje. Så for det kan han / hun utføre visse oppgaver –

 • Deltakere: Huseiere og kjøpere
 • Eiendeler: Oppføringer og hus
 • Transaksjoner: Opprette og lukke lister, sammen med salg eller kjøp av hus på plattformen

Så du ser at dette ville være den perfekte modellen for ethvert meglerselskap på markedet. Åpenbart trenger ikke bedriften å legge til deltakere med andre interesser.

I tillegg, ifølge Hyperledger Composer-dokumentene, kan du begrense deltakerne basert på deres rolle. For eksempel vil du som selger ha tilgang til potensielle kjøpere, men ikke til andre selgere. På den annen side kan kjøperne se hva selgerne selger, men ikke hva andre kjøpere kjøper.

I virkeligheten kan dette også være aktuelt for meglere. Så eiendomsmegleren kan lage et enkelt program for selgere og kjøpere som kan se oppføringer eller gi et tilbud på dem.

Mer, du kan også koble den til inventar der nye hus vil bli en ressurs. På den annen side vil ikke solgte være på eiendomslisten. Hvis bedriften din trenger andre relevante parter, kan du også registrere dem som deltakere.

I virkeligheten er det beste at du kan lage nettverket uansett. Så uansett hva selskapet ditt er, er det relativt enkelt å modellere en distribuert hovedboksteknologi med Composer.

 

Kapittel 2: Nøkkelbegreper i Hyperledger Composer

Hyperledger Composer er et enestående modelleringsprogram som kommer med modelleringsspråk og APIer for å definere forretningsnettverk. Ved hjelp av Hyperledger Composer-smarte kontrakt er det greit å tilby deltakerne aktivitetsutvekslingsfunksjoner.

Tilsynelatende, med hjelp fra deres Playground, kan du enkelt oppleve hva verktøyet handler om. Mer, den enkle Hyperledger komponistens smarte kontrakt vil sikkert gjøre det mindre tidkrevende å modellere.

Vel, den beste delen er at du kan få Hyperledger Composer smart kontrakt på deres vert Playground. I virkeligheten trenger du derfor ingen installasjoner. Men hvis du vil prøve det offline, må du installere det.

Faktisk er det et godt alternativ for å teste eller redigere forretningsmodellen din offline i stedet for online.

Uansett er det utviklerverktøyene som kommer med alle de kule utviklingsmulighetene. Så det er en perfekt løsning for utvikleren som liker å gå inn i blockchain for enterprise paradigme.

Uansett, før vi går videre, må du sjekke ut noen av hovedbegrepene til Hyperledger-komponisten. La oss se hva de er!

 

Nøkkelbegreper i Hyperledger Composer

 • Eiendeler

Hovedsakelig er eiendeler en digital form for immaterielle eller håndgripelige varer, eiendommer eller tjenester i nettverket. Og disse er alle lagret i registrene. I virkeligheten kan et bedriftsnettverk også ha alle slags eiendeler som de trenger.

For eksempel gull, hus, land, dokumenter osv. Du må imidlertid sørge for at alle eiendeler har unike identifikatorer for å holde orden på dem. Videre står du fritt til å definere dem som du vil.

Det er unødvendig å si at eiendeler er avgjørende for at et bedriftsnettverk skal fungere. Og med hjelp av komponisten ville det være veldig greit å lage en.

 

 • Deltakere

I et bedriftsnettverk er deltakerne bare medlemmer av systemet. I virkeligheten står de fritt til å eie eiendeler og deltar også i å sende inn transaksjoner. I tillegg kan du modellere deltakerne etter behov i nettverket, omtrent som eiendeler.

Så de vil også trenge en identifikator og annen nødvendig eiendom. Dermed har deltakerne visse funksjoner når de deltar i Hyperledger Composer-smartkontrakt.

Videre kan du kartlegge en deltaker til flere identiteter i mange nettverk.

 

 • Identiteter

Vel, på plattformen er alle identitetene en kombinasjon av den private nøkkelen og digital sertifisering. I virkeligheten er alle identitetene nødvendige for å gjøre transaksjoner på nettverket og kartlegge en deltakende jevnaldrende på systemet.

Dessuten er det også en viktig del av Hyperledger Composer smarte kontrakt. Uansett, en enkelt identitet er hovedsakelig på visittkortet. Videre, hvis denne identiteten er kartlagt til en deltaker som deltakerne kan handle på det forretningsnettverket som bruker.

 

 • Transaksjoner

Transaksjoner er helt nødvendige for smart kontrakt med Hyperledger Composer. Det er et medium å samhandle med eiendelen på plattformen. Ved hjelp av transaksjoner kan du sende eller motta betalinger eller event endre eierskapet til eventuelle eiendeler.

Videre kan du også legge inn et bud på et auksjonsmiddel. Men du må ha riktig Hyperledger Composer-autentisering for å gjøre det.

 

 • Spørringer

I virkeligheten, ved hjelp av spørsmålene, kan du returnere alle slags data i verdensstaten. I virkeligheten er et bedriftsnettverk ansvarlig for å definere spørsmål, hovedsakelig vil det være til fordel for organisasjonen din med å forenkle mange ting.

Dessuten trenger den bare en enkel parameterendring for å tilpasse, så det er veldig enkelt. Du kan også bruke spørsmål for Hyperledger Composer-godkjenning også. Med hjelp fra disse kan du raskt søke i databasen din og få resultatet etter behov.

Men husk at du må bruke komponist-API for å sende spørsmål.

 

 • arrangementer

Innenfor systemet med Hyperledger Composer-autentisering definerer de en hendelse i forretningsnettverkene på samme måte som de gjør for deltakere og eiendeler.

Etter at hendelsene er definert, vil transaksjonsprosessorfunksjonene sende ut til det eksterne systemet at noe av stor betydning skjedde i nettverket.

Når hendelsene sender ut, kan andre jevnaldrende abonnere på disse hendelsene ved hjelp av komponist-klient-API.

 

 • Adgangskontroll

For å opprettholde alle forretningsnettverkene, må det være spesifikke tilgangskontrollregler. I virkeligheten hjelper dette med å opprettholde hvem som har tilgang til hva. Videre vil det bidra til å kontrollere tilgangen til visse eiendeler og forhold der jevnaldrende kan bruke dem.

Vanligvis er tilgangskontrollspråket en måte å gjøre det enkelt å skape alle slags forhold. For eksempel kan det stå “bare eieren av et hus kan overføre eierskapet til huset.”

For å eksternalisere tilgangskontrollen kan du enkelt behandle logikk, og det ville være enkelt å vedlikeholde, utvikle, feilsøke og inspisere.

 

 • Blockchain State Storage

Alle transaksjonene i systemet vil eksistere på blockchain-hovedboken. Videre holdes en hendelse den nåværende tilstanden til deltakere og eiendeler i blockchain-tilstandsdatabasen. I virkeligheten er det absolutt nødvendig å oppbevare disse for å opprettholde konsensus ordentlig.

Dermed vil blockchain distribuere hovedboken blant nodene sammen med statsdatabasen. Derfor vil den også oppdatere hovedboken og andre statlige databaser på nettverket. Videre vil alle jevnaldrende som bruker konsensusprotokollen hovedsakelig ha ansvaret for å oppdatere den.

 

 • Business Network Cards

Bedriftsnettverkskort er helt nødvendig for Hyperledger Composer-autentisering. Hvorfor? Vel, for i utgangspunktet er dette kombinasjonen av metadata, identitet og tilkoblingsprofil. I virkeligheten, ved hjelp av disse visittkortene, kan du enkelt koble til forretningsnettverkene.

Videre kan du også utvide identitetsfunksjonen utenfor nettverket til visse lommebøker med identiteter. Videre vil her hver identitet koble seg til en bestemt tilkoblingsprofil og forretningsnettverk.

 

 • Tilkoblingsprofiler

I Hyperledger Composer-autentisering bruker den hovedsakelig tilkoblingsprofiler for å definere hvilket system de trenger å koble til. I virkeligheten er tilkoblingsprofilen faktisk et JSON-dokument, og det er en del av bedriftens nettverkskort.

Mer, alle profilene er fra utviklerne av systemet de kobler til. Uansett trenger du bare å bruke disse til å lage visittkort og forklare hvordan du kommuniserer til dem.

 

 • Historikerregister

Noen gang lurt på hvor de vellykkede transaksjonsregistrene er lagret? Vel, med hjelp av historikereregisteret blir alle postene til en vellykket transaksjon logget på hovedboken. I virkeligheten, tenk på det som et spesialisert registersystem.

Videre vil det også ha identiteter og deltakere som sendte den, knyttet til transaksjonen. Åpenbart kan ingen uten en Hyperledger Composer-godkjenning sende inn transaksjoner eller la være med på den. Uansett lagrer systemet transaksjonene som HistorianRecord-eiendeler.

I virkeligheten vil systemnavnet definere denne formen for aktiva.

 

Kapittel 3: Hyperledger Composer Architecture

Ved hjelp av eksemplet på Hyperledger Composer kan enhver utvikler eller arkitekt enkelt opprette et fullt fungerende blockchain-nettverk.

For eksempel REST API for å koble mobil- eller webapplikasjoner til hvilken som helst blockchain-forretningslogikk, hvilken som helst forretningslogikk som kjører på blockchain, integrering av eksisterende forretningsdatabase med den nye desentraliserte løsningen osv..

I Hyperledger Composer-arkitekturen er det totalt åtte høykomponenter du trenger å vite om. La oss se hva de er –

 • Kjøringstid
 • REST-server
 • Kommandolinjegrensesnitt
 • JavaScript SDK
 • VSCode og Atom editor plugins
 • Yeoman-kodegenerator
 • Playground Web User Interface
 • LoopBack-kontakt

 

Kjøringstid

I eksempelprogrammet Hyperledger Composer tilbyr det forskjellige pluggbare kjøretider. Videre har den nå hovedsakelig tre implementeringer av kjøretid –

Hyperledger Fabric v1.2. Her er statslageret på den distribuerte hovedboken.

Innebygd implementering av kjøretid. Her kjører kjøretiden i en Node.js-prosess. Denne er imidlertid hovedsakelig egnet for enhetstesting av forretningslogikk. Videre er staten i minnet nøkkelverdilager.

Implementering av kjøretid på nettet Her kjøres den på en webside og fungerer hovedsakelig i Playground. Dessuten er staten her i den lokale nettleserhistorikken.

 

Tilkoblingsprofiler

I virkeligheten er tilkoblingsprofilene hovedsakelig med på å bestemme hvordan du skal koble til kjøringstiden. Videre er det rikelig med konfigurasjon for alle typer kjøringstimer.

Hvis du for eksempel bruker Hyperledger Fabric vs. 1.2 kjøretider, vil den ha TCP / IP-porter og adresser til Fabric-jevnaldrende. Videre vil det også ha kryptografiske sertifikater og mange flere.

Som du allerede vet at tilkoblingsprofiler er en del av eksempelapplikasjonen for virksomhetsnettverkskort og Hyperledger Composer.

 

JavaScript SDK

I eksempelprogrammet Hyperledger Composer er det JavaScript SDK. I virkeligheten er JavaScript SDK et sett med forskjellige Node.js APIer. Disse API-ene hjelper utviklere å lage nye applikasjoner som kan samhandle og administrere det opprettede forretningsnettverket.

APIene er vanligvis delt inn i to npm-moduler –

 • Komponist-admin: Her styrer det forretningsnettverket, for eksempel oppgradering, start eller installasjon.
 • Komponist-klient: Denne utfører hovedsakelig lese-, slette-, opprette- og oppdateringsoperasjoner på deltakere og eiendeler. I tillegg sender den også transaksjoner på bedriftsnettverket.

 

La oss sjekke detaljene til disse komponentene i Hyperledger Composer-eksempelapplikasjonen.

Komponist-klient

I virkeligheten er denne modulen i utgangspunktet installert på den lokale avhengigheten av ethvert program. Med hjelpen kan du koble til deltakere, eiendeler eller sende transaksjoner til et bedriftsnettverk. Så denne modulen er ekstremt nødvendig.

Når nettverket ditt skulle være i produksjon, trenger du denne modulen for å legge til en direkte avhengighet av det programmet.

 

Komponist-admin

Uansett vil administratormodulen følge de samme fotsporene som klient en, men her vil den bli installert på den administrative applikasjonen. Ved hjelp av denne modulen kan hvem som helst opprette eller distribuere forretningsnettverk eller endre definisjonen.

 

Kommandolinjegrensesnitt

Kommandolinjeverktøyet vil hjelpe administratorer eller utviklere å administrere eller distribuere definisjoner av forretningsnettverk. Dermed er det også en viktig del av prøveprogrammet for Hyperledger Composer.

 

REST-server

Vel, REST-serveren genererer i utgangspunktet en Open API eller Swagger REST API for bedriftsnettverket. Hele prosessen med å generere det skjer automatisk. Videre vil REST-serveren konvertere komponistmodellen for bedriftsnettverket ved hjelp av en Open API-definisjon.

Uansett leser, sletter, oppdaterer og oppretter deltakere og eiendeler hovedsakelig, noe som gjør at transaksjoner kan behandles eller sendes inn.

 

LoopBack-kontakt

I utgangspunktet bruker REST-serveren LoopBack Connector. Imidlertid kan mange integrasjonsverktøy bruke den i frittstående er de som støtter LoopBack naturlig. I tillegg kan LoopBack-verktøyene også bruke den til et mer avansert nivå av tilpasning av REST APIer.

 

Playground Web User Interface

Denne er relativt viktig i arkitektur. I virkeligheten er det et nettbrukergrensesnitt for testing og definering av forretningsnettverk. Videre sikrer det at en forretningsanalytiker vil prototype eller prøve forretningslogikk som kjører på Fabric-kjøretiden eller nettet.

 

Yeoman-kodegeneratorer

Yeoman Code-generatoren er et open source-rammeverk som genererer skjelettet til ethvert prosjekt som –

 • js søknad
 • Kantet webapplikasjon
 • Skjelett virksomhetsnettverk

 

VSCode og Atom Editor Extensions

Editor-utvidelser av VSCode og Atom er faktisk bidraget til det store Composer-samfunnet. Uansett er VSCode en superkraftig utvidelse som kan validere ACL-filer eller Composer-modeller. Det kan også tilby syntaksmarkering, kodestøtte og feilregistrering.

På den annen side er Atom-pluginet mer et grunnleggende nivå og kan bare markere syntaksen.

 

Kapittel 4: Installere prosess for Hyperledger Composer

Vel, for å kjøre verktøyet må du ha Composer installert i nettverket. Uansett Hyperledger Komponistinstallasjon hovedsakelig er delt inn i to deler. Disse er –

 • Forutsetninger
 • Utviklingsmiljøet

For at den skal kunne fungere riktig, må du først installere forutsetningene og deretter utviklingsmiljøet. La oss uansett se hvordan det gjøres!

 

Installere forhåndskrav

Vel, for å installere Hyperledger Composer, må du ha macOS eller Ubuntu på PCen. Så før du går videre, må du sørge for at du har et av disse to operativsystemene. Jeg forteller deg hvordan du installerer hver enkelt av dem.

 

Ubuntu

I virkeligheten må du ha minst 4 GB RAM for å kjøre Fabric og Composer på PCen.

Dette er følgende komponenter du trenger for utviklingsverktøyene –

 • Operativsystemer: Ubuntu 16.04 LTS eller Linux 14.04. Her må begge være på 64-biters. I tillegg kan du bruke Mac OS 10.12.
 • Docker-Compose: versjon 1.8 eller mer
 • Docker-Engine: Versjon 17.03 eller mer
 • npm: v5.x
 • Python: 2.7.x
 • Node: 8.9 eller mer (merkversjonen 9 og mer støttes ikke)
 • git: 2.9.x eller høyere

 

Du kan bruke hvilken som helst kodeditor etter eget valg, men utviklerne anbefaler VSCode.

Hvis du vil installere dem ved hjelp av Linux, må du følge disse –

 • Ikke bruk root, heller logg inn som en vanlig bruker.
 • Ikke bruk npm med sudo.
 • Når du installerer forutsetningene, må du først bruke krøll og deretter pakke ut med sudoen.
 • Når du kjører prereqs-ubuntu.sh, kjører du det som en vanlig bruker. Imidlertid kan det be om root-passordet fordi noen av installasjonsprosessene må bruke root.
 • Ikke su til rot.
 • Ikke installer noder globalt som root.

 

Du kan sjekke ut deres doc-filer for å få mer informasjon om hvordan du laster ned forutsetninger for installering av Hyperledger Composer.

 

Mac os

For installasjon av macOS Hyperledger Composer, må du installere noen av disse verktøyene før du går til Composer. Disse er –

 • Apple Xcode og nvm.
 • macOS versjon 10.12.

For det første må du installere nvm fordi det lar deg installere, bytte og oppdatere i forskjellige versjoner av Node.js.

Videre må du installere Node, Docker og VSCode. Uansett kan du sjekke ut deres dok for å forstå hvilke koder som skal kjøres for installering av Hyperledger Composer.

 

Installere utviklingsmiljøet

Du må følge noen av disse instruksjonene for å installere utviklingsverktøyene i Hyperledger Composer. Så la oss se hva de er.

 

Komponenter du trenger å installere

Først av alt, start med CLI-verktøyene. I utgangspunktet er det noen CLI-verktøy som er nyttige, men composer-cli vil være den beste måten å gå. Deretter får du Yeoman, composer-rest-server og generator-hyperledger-composer. Selv om disse tre ikke er kjernen i systemet, er de fortsatt nyttige.

Deretter må du installere Playground. For dette må du laste ned nettleserappen og installere den for testing og redigering på din lokale maskin.

I tillegg må du konfigurere IDE. Selv om du har en lekeplass for å jobbe med Business Network-programmeringen, vil mange av dere elske å jobbe i en IDE.

Til slutt må du installere Hyperledger Fabric, det vil gi deg basen til virksomhetsnettverket ditt. Hvis du trenger mer informasjon om det, bør du definitivt sjekke ut deres dokumenter.

 

Kapittel 5: Hvordan bruke lekeplassen

Hyperledger Composer Playground er et robust brukergrensesnitt der du kan distribuere, konfigurere eller til og med teste ut virksomhetsnettverket ditt. Videre, ved hjelp av avanserte funksjoner, kan du enkelt invitere andre deltakere til nettverket ditt.

I tillegg vil du kunne endre sikkerhetsnivået til nettverket ditt og koble til andre forretningsnettverk der ute.

Hvis du er relativt fersk på Hyperledger Composer Playground, vil jeg anbefale å sjekke ut lekeplassveiledningene. Det er fordi opplæringen sikkert vil hjelpe deg å lære hvordan du distribuerer, konfigurerer eller til og med tester ut virksomhetsnettverket ditt. Og du må vite om det før du begynner å samhandle med Business Network Cards.

Side Merk: Hvis du og en annen bruker bruker Hyperledger Composer Playground til å koble til samme forekomst av stoffet, må du oppdatere nettleseren etter redigering. Hvis du ikke gjør det, er det en sjanse for at redigeringen din ikke lagret. Når du oppdaterer nettleseren, godtar den endringene du har gjort i nettverket. I virkeligheten, hvis du endrer forretningsnettverket uten å godta andre brukerendringer, vil endringene gå tapt for alltid.

 

Hvordan navigere i Hyperledger Composer Playground

Virksomhetsnettverksside

Når du starter Playground, ser du tydeligvis denne siden først. Det er standard destinasjonsside for dette verktøyet. Videre, skjema her, kan du se hvilke nettverkskort du har til bruk. I virkeligheten vil hvert av virksomhetsnettkortene gi deg all informasjonen du trenger for å koble til et gyldig nettverk.

Etter at du har valgt et bedriftsnettverk, går du til Definer-siden.

Kort sagt, fra denne siden får du gjøre mange ting. Disse er –

 • Koble til et eksisterende forretningsnettverk:

Kanskje har du allerede distribuert et bedriftsnettverk og har et kort til det. Så du kan bare klikke på kortet og koble til det forretningsnettverket.

 • Implementere et nytt forretningsnettverk:

Kanskje det er første gang du spiller på Hyperledger Composer Playground, og du vil distribuere et helt nytt forretningsnettverk. I virkeligheten er det noen eksempler på forretningsnettverk som kan hjelpe deg med å modellere ditt eget system, eller du kan bare lage et fra bunnen av.

 • Samhandle med visittkort:

Vel, du vet allerede at visittkort er mediet for å koble til et bedriftsnettverk. Vanligvis er det en kombinasjon av identitet og profil. Vanligvis vil kortet gi deg muligheten til å slette, eller eksportere det til og med å koble til et annet forretningssystem på Hyperledger Composer Playground..

 • Importerer BNC:

Kanskje eksportert et visittkort fra Playground og vil nå importere det til et annet. Så alt du trenger er .kortfilen fra den forrige PC-en, og bruk deretter alternativet “legg til et bedriftsnettverkskort” for å importere den.

 • Koble til ved hjelp av en brukerhemmelighet og bruker-ID:

I virkeligheten fungerer denne når du allerede har en brukerhemmelighet eller bruker-ID fra nettverksadministratoren din. Så for det, bruk bare alternativet “Koble til ved hjelp av legitimasjon” for å gå inn i fanen og generere det nødvendige kortet etter behov.

 • Ta en titt på lekeplassveiledningen:

Hvis du er ny på plattformen, bør du sjekke ut veiledningene for å få tak i det. Videre vil opplæringen definitivt fortelle deg hvordan du kan opprette bedriftsnettverket fra bunnen av og hvordan du kan utføre andre grunnleggende operasjoner.

 

Alternativer for bedriftsnettverk

Etter tilkobling til nettverket får du to alternativer – Definer fane og Test-fane.

I disse to kan du utføre flere operasjoner. Hvis du ikke endrer navnet på virksomhetsnettverket, er det grunnleggende eksempelnettverk.

La oss se hva disse to fanene har i butikken for deg.

 

Fanen Definer

Med hjelp fra definere-fanen kan du oppgradere, redigere eller til og med opprette virksomhetsnettverket ditt. I virkeligheten ser du på siden, i venstre hjørne, at det er en liste over filer som definerte virksomhetsnettverket ditt.

For å se innholdet i disse filene, må du klikke på dem, og deretter vil det åpne en redigeringsvisning som du kan redigere og se. Dessuten, hvis du vil legge til flere filer, kan du bare klikke på knappen Legg til fil. I virkeligheten kan du legge til skriptfiler, modellfiler, spørringsfiler og tilgangskontrollfiler til nettverket ditt.

Etter at du har endret og lagt til filer, kan du distribuere endringene ved hjelp av Distribuere endringer-knappen i Hyperledger Composer Playground.

Etter å ha distribuert endringene, kan du teste dem med Test-fanen. Videre kan du også eksportere virksomhetsnettverket ditt som en.bna-fil.

Men husk hva jeg sa tidligere, ikke glem å oppdatere for å lagre endringene.

 

Test-fanen

Vel, med hjelp fra Test-fanen kan du enkelt teste ut det distribuerte nettverket, for eksempel hvordan deltakeren skriver og hvordan eiendelene fungerer eller til og med transaksjonsprosessene. Helt til venstre på fanen ser du at alle eiendelene og deltakerne er i en liste.

Videre, når du velger en av dem, vil det åpne et register der du kan se alle aktive forekomster. Hvis du ikke har noen deltakere eller eiendeler på plattformen ennå, ville registrene være tomme.

På den annen side kan du også opprette eventuelle transaksjoner, eiendeler eller deltakere fra registret.

Fra registeret for alle transaksjoner kan du også sjekke ut alle transaksjonene som skjedde på nettverket. Videre vil du til og med se transaksjoner som skjedde i tiden du opprettet nye eiendeler eller deltakere.

Videre, for å sjekke om det fungerer riktig eller ikke, kan du ganske enkelt sende inn en transaksjon og se hva som skjedde fra postene. Det er en flott tilnærming for å finne ut av feil transaksjoner eller eventuelle kodefeil.

 

Kapittel 6: Utvikling av Business Blockchain Network

Business Network Definition

Business Network Definition er et av de viktigste konseptene i Hyperledger Composer programmeringsplan for flere organisasjoner. I virkeligheten kjenner du dem fra BusinessNetworkDefinition-klassen. Videre er de vanligvis definert i komponisten-felles-modulen, og både admin og klienten kan eksportere den.

I utgangspunktet har den tre typer filer –

 • Modellfiler
 • JavaScript-filer
 • Tilgangskontrollfiler

I virkeligheten lar modellfilene deg definere domenet for nettverket. På den annen side inneholder JavaScript-filene hovedsakelig prosessorfunksjoner for transaksjoner. Mer, kjører transaksjonsprosessorfunksjonene på Fabric og vil ha tilgang til aktiva-registre.

Enhver slags analytiker fra Hyperledger Composer kan lage organisasjonsfiler fordi de vil definere selve strukturen i selskapet.

På den annen side vil JavaScript-filene være topprioritet for utviklerne fordi de vil videreformidle kravene fra forretningsanalytikerne.

På den annen side vil tilgangskontrollfilene kontrollere deltakernes rett tilgang til forskjellige filer og funksjoner i nettverket.

 

Utvikler forretningsnettverk

Å utvikle et bedriftsnettverk er en flertrinnsprosess. Sjekk hva de er nedenfra.

 • Modell

Utviklerne av Hyperledger Composer flere organisasjoner ville jobbe med forretningsanalytikerne for å modellere domenet sitt. Videre vil det ha Composer Modeling Language og gi den grunnleggende strukturen til eiendelene og andre ressurser.

 

 • Adgangskontroll

Parallelt med modellen, de tekniske analytikerne eller utvikleren av Hyperledger Composer, ville flere organisasjoner jobbe med tilgangskontrollreglene. I virkeligheten ville det være flere forhold og inngangspunkter for flere nivåformat for nodene.

 

 • Utplassere

Etter skripting, pakking og tilgangskontroll kan utviklerne distribuere nettverket og bruke kommandolinjeverktøy for å teste det ut.

 

 • Test

Vel, for testing må det være en ideell modell. Så utviklerne kan bruke rammene Chai eller Mocha for å sammenligne. De kan også bruke stoff av denne grunn også.

 

 • Integrere

Etter all testingen kommer front-end-applikasjonen til spill. Og så kan du bruke REST-serveren til å generere REST API for front-end-applikasjonen.

 

Utvikling av applikasjoner

Hyperledger Composer flere organisasjoner vil trenge å få tilgang til mobil, web eller Node.js utvikle applikasjoner. Og det er derfor verktøyet støtter å lage disse på rammeverket.

 

 • Skriv et Node.js-program

Først og fremst må du utvikle Node.js-applikasjoner for å jobbe med Hyperledger Composer-plattformen for flere organisasjoner. Videre vil det tillate deg å koble til nettverket, oppdatere det, slette ressurser, lese registre og mange flere.

 

 • Lag webapplikasjoner

Du må sørge for at webapplikasjonen du vil koble til nettverket, kan ringe REST API. I virkeligheten er den beste måten å bruke REST-serveren til å generere en API for applikasjonene.

 

 • Abonner på arrangementer

Forsikre deg om at Node.js-applikasjonene kan abonnere på hendelser på systemet. Som du allerede vet, vil du definere hendelsene tidligere, og de vil sende ut når spesifiserte transaksjoner skjer på plattformen.

 

Integrering av eksisterende systemer

Du kan integrere hvilken som helst eksisterende systemer ved hjelp av Loopback API fra eksemplene på Hyperledger Composer. La oss se hvordan det gjøres for eksempler på Hyperledger Composer.

 • Generer et REST API ved hjelp av REST-serveren.
 • Sørg for å publisere hendelser fra REST-serveren.
 • Legg til autentiseringsprosess for REST-serveren.
 • Aktiver REST-serveren for modus for flere brukere.
 • HTTPS og TLS vil sikre sikkerheten til REST-serveren din. Så sørg for å legge til dem eller konfigurere dem riktig.
 • Du kan også distribuere REST-serveren slik at du kan integrere enhver eksisterende nettverksløsning med det nye systemet.
 • Du kan tilpasse RST-serveren fra bedriftsnettverket for å implementere tilpasset REST API for applikasjonene dine.
 • Node-RED vil tillate deg å sende inn, lese transaksjoner, oppdatere eller slette eiendeler og abonnere på hendelser.
 • Du kan bruke transaksjonsbehandlere til å ringe eksterne HTTP- eller REST-tjenester for å fjerne kompleks beregning fra blockchain.

 

Kapittel-7: Administrere og diagnostisere problemer

Administrere løsningen

Administrering av Hyperledger Composer-eksemplene refererer hovedsakelig til identitetene og deltakerledelsen. Mer, disse to elementene er kjernekonseptet til ethvert enterprise blockchain-system.

 

 • Legge til deltakere

Du må legge til deltakerne i nettverket før de kan gjøre noen transaksjoner i eksemplene på Hyperledger Composer. Dermed vil deltakerne opprette eiendeler og til og med bytte dem med andre deltakere på systemet.

 

 • Importere, eksportere og opprette BNC

Med hjelp fra Hyperledger Composer-verktøy er det enkelt å lage et Business Network Card. Alt du trenger en kombinasjon av identiteter, sertifikater og tilkoblingsprofiler for å gjøre det. I tillegg hjelper verktøyene også til å eksportere, importere andre BNC-er.

 

 • Utsted en identitet for en deltaker

Du kan utstede en identitet for en deltaker ved hjelp av kommandolinje eller API fra Hyperledger Composer-verktøyene. Derfor, når du utsteder en ny identitet, vil deltakeren ha tillatelse til å samhandle med systemet.

 

 • Binde en deltaker til en eksisterende identitet

Kanskje du allerede har laget en identitet ved hjelp av Hyperledger Composer-verktøy. Så nå trenger du bare å koble en deltaker med den. Vel, for det kan du bruke kommandolinje eller API, de samme instruksjonene for å lage identiteten.

 

 • Liste over alle identiteter

For å opprettholde et riktig identitetsstyringssystem, må du kartlegge alle deltakerne sammen med identiteter. Så få en liste og gå gjennom dem mot identitetene for å sikre at det skjer.

 

 • Å tilbakekalle en deltaker fra en identitet

Hvis du bryter reglene, kan du avbryte en identitet fra en deltaker. Derfor kan deltakeren ikke lenger gå inn i bedriftsnettverket eller til og med samhandle med det.

 

Diagnostisering av problemer

Hyperledger Composer-verktøy bruker Winston-loggmodulen og vil dessuten saksøke Config-modulen for å sjekke konfigurasjonsinformasjonen også. I virkeligheten, hvis den ikke finner noe, vil den bruke standardinnstillinger.

Du må imidlertid vite at hvis den ikke finner en konfigurasjonsfil, vil den gi en advarsel. I utgangspunktet vil den si at den ikke kunne finne noen konfigurasjon i katalogen. På den annen side, hvis du er fornøyd med standardinnstillingene, kan du undertrykke meldingen med miljøvariabler.

 

Diagnostisering av et problem

Med hjelp fra Hyperledger Composer-verktøy kan du enkelt diagnostisere eventuelle feil i systemet. Hvis det er noe galt med et program, kan du få diagnostikk for det. Men du må huske at du trenger et loggingsrammeverk for å få diagnosen.

 

I utgangspunktet er det to typer containere for logging –

 • Beholderen der applikasjonen kjører
 • Kjedekodebeholderen der transaksjonene utføres

 

Standardkonfigurasjon

I rammen ser du logget informasjon i alle disse følgende nivåene –

 • Varsle
 • Feil
 • Utdypende
 • Info
 • Feilsøk

Uansett blir utgangs- eller inngangsloggene hovedsakelig produsert helt på slutten eller begynnelsen av en funksjon. Så du får dem på feilsøkingsnivå.

 

Hvordan kontrollere hva som produseres?

Hvis du vil kontrollere plasseringen eller typen informasjon som er produsert etter diagnosen med Hyperledger Composer-verktøy, kan du bruke en enkel JSON-konfigurasjon. Så ved hjelp av Config-modulen kan du enkelt strukturere JSON-filen.

Med denne kontrollen kan du få –

 • I hvilket nivå meldingene vil produsere?
 • Hvor skulle meldingene gå?

 

Kapittel 8: Opplæringsprogrammer for Hyperledger Composer

Lekeplassopplæring

For å hjelpe deg tilbyr de en komplett Playground Hyperledger Composer tutorial. Ved hjelp av prosessen kan du enkelt vite hvordan du kan bruke plattformen. Jeg vil beskrive det kort her.

 

 • Trinn 1: Start Composer Playground

Vel, først i Hyperledger Composer-opplæringen, må du starte lekeplassen. I virkeligheten kan du få tilgang til bedriftsnettverksskjermen når den åpnes.

 • Trinn to: Opprett et bedriftsnettverk

Deretter må du opprette et bedriftsnettverk. Så for det kan du velge en mal, eller du kan også importere din helt egen mal.

 • Trinn tre: Koble til bedriftsnettverket

Etter at du har opprettet, vil du se et bedriftsnettverkskort. Så du må klikke på kit for å koble til nettverket. Det er også en annen Hyperledger Composer-veiledning her for informasjon om lenkealternativer for lommebok.

 • Trinn fire: Legg til modellfiler

Når du er inne, gå til definisjonsfanen og opprett modellfiler eller til og med redigere den som du vil. Det er også en mal du kan sjekke ut.

 • Trinn fem: Legg til transaksjonsprosessormanusfiler

Etter å ha definert modellfilene, kan du gå videre til transaksjonslogikkfiler for nettverket. I virkeligheten bruker den hovedsakelig JavaScript-funksjoner. Alle funksjonene vil utføres når en transaksjon vil bli behandlet.

 • Trinn seks: Kontroller tilgang

Med hjelp fra tilgangskontrollfiler kan du definere reglene og begrense tilgangen til visse deler av nettverket.

 • Trinn sju: Distribuer forretningsnettverket

Når du har tilgangskontrollfilene, modellfiler og skript klare, kan du distribuere nettverket for å teste det.

 • Trinn åtte: Test nettverksdefinisjonen

Test først nettverksdefinisjonen ved å opprette deltakere, eiendeler og handle den online.

 • Trinn ni: Lag deltakere

I virkeligheten kan du raskt legge til to deltakere på nettverket, slik at du kan dele eiendeler blant disse to og se resultatene.

 • Trinn ti: Opprett eiendeler

Deretter oppretter du eiendeler og gjør en av deltakerne til eieren av eiendelen slik at noden kan overføre eiendelen.

 • Trinn elleve: Overfør eiendeler

I tillegg overfører du noen av eiendelene til den andre deltakeren og sjekker resultatet. Du kan også gjenta det omvendt.

Etter dette vil du endelig vite om plattformen din fungerer best eller ikke.

 

Andre opplæringsprogrammer for å se på

Det er også Hyperledger Composer tutorial for utviklere som trenger å vite om det tekniske aspektet ved løsningene. Med hjelp fra disse opplæringsprogrammer, utviklerne kan til og med tilpasse det og lage det som de vil.

Annet enn dette er det også spørsmål Opplæring i Hyperledger Composer. I denne lærer du hvordan du bruker REST API eller Composer Query Language.

I virkeligheten kan spørrespråket filtrere resultatet av alle kriterier, og til og med kan påkalle visse overganger. For eksempel vil det påkalle enhver operasjon for å fjerne aktiva eller oppdatere resultatsett.

Du kan finne søkefilene i den overordnede katalogen. De vil ha en filtype kalt.qry i bedriftsnettverket. For å få deg til å håndtere søkefunksjonene perfekt, kan du bruke Hyperledger Composer-opplæringen som din guide.

 

Kapittel 9: Sluttnotat

Det ser ut til at vi har nådd sluttpunktet i vår Hyperledger Composer-guide. I virkeligheten kan eksemplene på Hyperledger Composer være et utmerket alternativ for deg hvis du raskt vil starte et blockchain-nettverk.

Som du kan se, er det relativt enkelt å starte et blockchain-nettverk ved hjelp av deres Playground. Og så, å teste ut nye eksempler på Hyperledger Composer er et flott alternativ her. Ikke bare får du konfigurere hele greia, men du vil også få vedlikeholdsstøtte også.

For å hjelpe deg, har jeg allerede gitt all informasjonen du trenger for å ringe den siste samtalen. Også, med hjelp fra Hyperledger Composer-opplæringen, ville det være en enkel oppgave å lære å bruke det.

Dessverre kunngjorde de nylig at de ville sette en pause på Compose-utviklingen. Men hvorfor? Vel, Hyperledger Composer er et robust verktøy, men å fortsette å legge til flere funksjoner til det gjør det mer komplisert.

Hele ideen med å bruke dette verktøyet var å forenkle prosessen med å distribuere et forretningsnettverk. Men hvis du legger til flere funksjoner som er i strid med den, vil det ikke være det beste verktøyet?

For å være sikker på at du fortsatt kan bruke den til å fortsette å distribuere nettverket, vil de legge til funksjonene i Hyperledger Fabric. Ettersom komponisten trenger stoffet for å fungere hvilken som helst funksjon på som også gir deg tilgang til den fra komponisten. Du får imidlertid ikke noen distraherende elementer i selve verktøyet.

Men ifølge innlegget deres, hvis noen vil legge til en funksjon, kan de sende sin utviklede versjon til samfunnet sitt.

Uansett, forhåpentligvis, hjalp guiden deg på noen måte, og nå vet du hvordan det virkelig fungerer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map