Hybrid Blockchain: Det beste fra begge verdener

Hybrid blockchain er en revolusjonerende type blockchain-teknologi. I denne guiden vil vi dykke ned i kjerneelementene i en hybrid blockchain og lære hvordan det fungerer.

Blockchain forvandler verden unikt. Det gjør det mulig for bedrifter, myndigheter og andre organisasjoner å bedre håndtere arbeidsflyten og forbedre systemene sine med bedre løsninger. Nå endrer det hvordan vi lagrer data, får tilgang til dem og bruker dem til å forbedre den uendelige syklusen med teknologisk vekst. Det påvirker også andre aspekter av teknologien vår, inkludert hvordan vi gir tillit til et nettverk.

Blockchain kan brukes på tre forskjellige måter: privat, offentlig, konsortium og hybrid. Hvis du har lest om blockchain tidligere, har du kanskje en ide om hvordan privat og offentlig blockchain fungerer. For de som ikke vet, vil vi diskutere dem i detalj nedenfor.

Den tredje veien, dvs. en hybrid, kan imidlertid påvirke de forskjellige næringene. Hybrid-blockchain er en blanding av begge verdener, både private og offentlige blockchain. Dette gir organisasjoner bedre kontroll over hva de vil oppnå i stedet for å endre planene om begrensning av teknologien.

Bruk av blockchain-teknologi kan gjøres på både økonomisk og ikke-økonomisk måte. Med blockchain blir det umulig å tukle med data eller hacke seg inn i systemet. Åpenheten til den offentlige blockchain bringer mennesker over hele verden sammen, mens den private blockchain sørger for at et lukket økosystem også kan trives med blockchain-muligheter.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hybrid blockchain og hva den har å tilby. Vi vil også diskutere hybrid blockchain-definisjonen og forstå den fra innsiden og ut. Men først, la oss sjekke ut både private og offentlige blockchain.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Public Blockchain?

Som navnet antyder, er offentlig blockchain offentlig. Da Bitcoin hvitt papir kom, nevnte det også blockchain i sin offentlige form. Det betyr også at den offentlige blockchain er åpen for alle, og alle kan delta i den.

Spørsmålet er imidlertid hvorfor noen vil bli med i en offentlig blockchain? Her kommer insentivet som en offentlig blockchain har å tilby. Dette til gjengjeld forbedrer antall brukere, forbedrer blockchain helse og vekst. Bitcoin gjør det eksepsjonelt bra.

For eksempel kan gruvearbeidere delta og gi beregningskraft for å løse komplekse algoritmer. Ved å gjøre dette utvinnes en transaksjon eller blokk. På den annen side blir gruvearbeiderne insentivisert da de mottok bitcoin for jobben de gjorde. Det vil alltid være brukere og arbeidere i et offentlig blockchain-miljø for å få det til å fungere problemfritt. Flytende er viktig, og det er grunnen til at incentivizing holder det i gang.

Et annet eksempel på offentlig blockchain inkluderer NEO, Ethereum og så videre.

Alle uten noen begrensning kan også opprette en offentlig blockchain.

Hva er Private Blockchain?

Nå som vi har fått et klart bilde av hva offentlig blockchain har å tilby. La oss gå videre til den private blockchain. Som du kanskje har gjettet det fra navnet, er privat blockchain privat.

I en privat blockchain begrenser partene tilgangen til blockchain til sine brukere. Brukere må få tilgang til nettverket før de kan bruke det. Tilgangen kan også bare tas fra myndigheten som administrerer den private blockchain.

Siden det er en privat blockchain, kan ting endres slik de vil. For eksempel kan administratoren begrense transaksjoner basert på deres art, hastighet eller intensjon. Kontrollen her gir privat blockchain et flott bruksområde for selskaper eller organisasjoner som ønsker å være til fordel for blockchain, men i et lukket miljø.

En ting til som du trenger å legge merke til her er at privat blockchain ikke er helt stengt for offentlig tilgang. De er tilgjengelige i henhold til hva administratoren har satt ting til.

For eksempel er Quorum en privat blockchain-drevet ved hjelp av Ethereum-nettverket. Den bruker en ny konsensusmekanisme og har også strengt personvern for transaksjoner / kontrakter. JP Morgan er skaperen av Quorum. Andre eksempler som er verdt å nevne inkluderer Hyperledger og Corda.

Interessert i å lære mer forskjell mellom privat og offentlig blockchain? Her er en guide til offentlig vs. privat blockchain som du kan sjekke ut.

Hybrid Blockchain Definisjon

Hybrid blockchain defineres best som blockchain som prøver å bruke den beste delen av både private og offentlige blockchain-løsninger. I en ideell verden vil en hybrid blockchain bety kontrollert tilgang og frihet samtidig.

Den hybrid blockchain-arkitekturen skiller seg fra det faktum at de ikke er åpne for alle, men fortsatt tilbyr blockchain-funksjoner som integritet, gjennomsiktighet og sikkerhet.

Som vanlig er hybrid blockchain-arkitektur helt tilpassbar. Hybrid-blockchain-medlemmene kan bestemme hvem som kan delta i blockchain eller hvilke transaksjoner som blir offentliggjort. Dette gir det beste fra begge verdener og sikrer at et selskap kan jobbe med sine interessenter på en best mulig måte.

Vi håper at du fikk en klar oversikt over hybrid blockchain-definisjonen. For å få et mye bedre bilde, anbefaler vi at du sjekker ut noen hybrid blockchain-prosjekter. XDC er et av de prosjektene som utnytter både offentlig og privat blockchain. Det er opprettet og administrert av XinFin, et selskap i Singapore.

Hybrid Blockchain

Verifiserbare transaksjoner

Selv om transaksjoner ikke blir offentliggjort, men de er fortsatt verifiserbare når det er nødvendig. Hver transaksjon som foregår i hybrid blockchain-plattformen kan holdes privat og alltid åpen for verifiserbarhet når det er nødvendig. Ettersom blockchain brukes, fungerer det mest avgjørende aspektet her. Uforanderlighet. Det sikrer at hver transaksjon blir skrevet en gang og ikke kan endres i tide.

Så vil det være sikkert sammenlignet med offentlig eller privat blockchain? Svaret er ja. Selv om et sett med enkeltpersoner kontrollerer det, kan de ikke endre transaksjonenes uforanderlighet og sikkerhet. De kan bare kontrollere hvilke transaksjoner som blir offentliggjort og ikke.

Hvordan fungerer brukerne i Hybrid Blockchain?

Når en bruker får tilskudd til tilgang til hybrid blockchain-plattformen, kan han delta fullt ut i blockchain-aktivitetene. Han deler like rettigheter til å gjøre transaksjoner, se dem eller til og med legge til eller endre transaksjoner. En ting som imidlertid holdes hemmelig, er identiteten til brukerne fra andre deltakere. Dette gjøres for å beskytte brukerens privatliv.

Når en bruker handler med den andre brukeren, blir bare identiteten hans avslørt av parten han har å gjøre med. For å sikre at identifikasjonsprosessen ovenfor gjøres riktig, utfører selskaper og organisasjoner KYC (Know Your Customer) for å få det til å fungere. Finansinstitutter må spesielt håndtere det riktig, da de ikke kan tillate at transaksjonen utføres av en bruker som ikke er helt kjent for blockchain.

Anonymiteten til offentlig stat

Selv når hybrid blockchain har begrenset anonymitet for brukerne som deltar i nettverket, opprettholdes fortsatt offentlig anonymitet. På denne måten kan ingen utenfor nettverket vite om brukerne. Dette fører oss til et spennende skjæringspunkt mellom både det offentlige og det private systemet.

Hybridnettverket tilbyr alle kritiske funksjoner i en offentlig blockchain, for eksempel sikker, gjennomsiktig, uforanderlig og desentralisert, men det begrenser også muligheten til å få tilgang til transaksjoner, se eller endre transaksjoner på noen måte. Ikke alle kan også bruke nettverket, noe som sørger for at konfidensiell informasjon ikke går ut av nettverket. Dermed fremmer hybrid blockchain mer sikkerhet ettersom den bruker begge funksjonene.

La oss sjekke fordelene med hybrid blockchain.

Fordeler med Hybrid Blockchain

Vi vet nå hva som er hybrid blockchain. Vi har også en klar forståelse av andre typer blockchain: dvs. private og offentlige. Nå er det på tide å liste fordelene med hybrid blockchain og hva den har å tilby.

  1. Fungerer i et lukket økosystem: Den største fordelen med hybrid blockchain er dens evne til å jobbe i et lukket økosystem. Det betyr at selskaper eller organisasjoner ikke trenger å bekymre seg for å få informasjonen deres lekket når de utnytter blockchain-teknologien.
  2. Endrer reglene når det er nødvendig: Bedrifter trives med endring. Den gode nyheten om hybrid blockchain da de trenger å endre regler. Endringen avhenger imidlertid av hva hybrid blockchain prøver å gjøre. Du må imidlertid ikke forvente å endre data eller endre transaksjoner i et hybridsystem som håndterer båndregister eller brukeridentitet for bekreftelsesformål.
  3. Beskyttelse mot 51% angrep: Hybrid blockchain er immun mot et 51% angrep, da hackere ikke kan ha tilgang til nettverket for å utføre angrepet.
  4. Beskyttelse av personvern mens du fremdeles kommuniserer med den ytre verden: Selv om privat blockchain er best for personvernrelaterte problemer. De er imidlertid begrenset når det gjelder kommunikasjon med den ytre verden. Mange selskaper vil kanskje beholde personvernet, men må også konfigurere blockchain slik at de kan kommunisere med alle sine aksjonærer, inkludert publikum..
  5. Lav transaksjonskostnad: En annen ekstra fordel ved å bruke hybrid blockchain er å ha lave transaksjonskostnader. Transaksjoner vil garantert være billige, da det krever få noder for å bekrefte dem. De kraftigste nodene i nettverket gjør det enkelt å verifisere transaksjonen, noe som kan ta tusenvis av noder i den offentlige blockchain. Transaksjonsgebyrene kan reduseres til til og med 0,01 $ per transaksjon.

Hybrid Blockchain brukstilfeller

La oss nå gå gjennom noen av brukssakene for hybrid blockchain for å få en bedre forståelse.

Hybrid IoT

Den første brukssaken som vi ønsker å diskutere er Hybrid IoT. Tingenes internett kan være en vanskelig ting å administrere med en komplett offentlig blockchain-løsning, da det vil gi hackere gratis data for å kartlegge noder eller til og med hacke seg inn i dem. Med hybrid blockchain kan enhetene plasseres i et privat nettverk med tilgang til de som bare trenger dem. Noen aspekter av nettverket kan offentliggjøres avhengig av hvilke data du vil dele. En hybrid tilnærming kan løse mange sikkerhetsproblemer.

Global finans og handel

Selv økonomi kan dra nytte av hybrid blockchain. XinFin bruker en hybrid blockchain som bruker Ethereum for den offentlige komponenten, mens Quorum er for den private komponenten i løsningen. Målet deres er å tilby en global finans- og handelsplattform ved hjelp av hybridteknologi. De bruker DPOS (delegert bevis på stav).

Bank

En hybrid blokkjede kan være en ideell løsning for bankvirksomhet. Ettersom bankene trenger å løse problemer internt og også sikre brukerinformasjon, kan de bruke denne tilnærmingen. Selv Ripple, en mer fokusert sentralisert kryptovaluta, kan flytte til et hybrid blockchain-nettverk hvis det er behov for endring.

Forsyningskjede

Forsyningskjeder kan også ha stor nytte av hybrid blockchain. Siden forsyningskjeden er enorm, er det viktig for dem å gå hybrid. Det kan ikke gå verken privat eller offentlig blockchain. Mange logistikkselskaper i forsyningskjeden har allerede begynt å implementere den.

Et stort eksempel som bruker hybrid blockchain i forsyningskjeden er IBMs mattillit. De tar sikte på å forbedre effektiviteten i hele og hele matforsyningskjeden. Det er et nettverk der alle, inkludert bønder, grossister, distributører og andre, deltar. Walmart er også en aktiv spiller i dette prosjektet.

Regjeringer

Blockchain kan endre hvordan myndighetene jobber. Selv regjeringer vet det og har startet prosessen med å bruke blockchain i sin styring. For eksempel kan regjeringen bruke blockchain til å stemme, opprette offentlig identifikasjonsdatabase, registrere komplekse data, automatisere anskaffelser, gi sosial / humanitær hjelp, og så videre.

For å gjøre alle disse mulig, må hybrid blokkjeder brukes. Det gir myndighetene den kontrollen de trenger og gjør det mulig for publikum å få tilgang til den. Helt privat eller offentlig blockchain fungerer ikke da de enten hindrer brukerens tilgang eller avslører for mye data. Blockchain sin rette kontroll kan sikre at myndighetene holder seg i kontroll mens de utnytter blockchain.

Bedriftstjenester

Sist men ikke minst, vil vi også se en stor endring i bedriftstjenester takket være hybrid blockchain. Den kan ikke bare brukes til å bygge åpen kildekildeteknologi, men også bedriftsklasser. For eksempel kan bedrifter bruke hybrid blockchain for å automatisere tjenesten og forbedre påliteligheten, tilliten og gjennomsiktigheten for både ansatte og sluttbrukere – bransjer som luftfart, forsyningskjede og så videre.

Privat vs Offentlig vs. hybrid

La oss sjekke hvordan de forskjellige typene blockchain fungerer når vi sammenligner dem med hverandre.

PublicPrivateHybrid
Definisjon Den offentlige blockchain er åpen for alle hvor alle kan delta. Privat blockchain kontrolleres av eiere og tilgang er begrenset til visse brukere. Hybrid blockchain er en kombinasjon av offentlig og privat blockchain. Dette betyr at noen prosesser holdes private og andre offentlige.
Åpenhet Den offentlige blockchain er helt gjennomsiktig. den private blockchain er bare gjennomsiktig for brukerne som får tilgang. Hybrid blockchain-gjennomsiktighet avhenger av hvordan eierne setter reglene.
Insentiv Offentlig blockchain insentiverer deltakerne for å utvide nettverket. Den private blockchain er begrenset og har derfor ikke noe lignende insentiv som for en offentlig blockchain. Hybrid blockchain kan velge å stimulere brukere hvis de vil.
Brukstilfelle Kan brukes i nesten alle bransjer. Bra for offentlige prosjekter. Det er også bra for å lage kryptovaluta for kommersiell bruk. Privat blockchain er bra for implementering av blockchain-organisasjon, ettersom de krever full kontroll over arbeidsflyten. Hybrid er best egnet for prosjekter som verken kan gå private eller offentlige og som mangler tillit. Forsyningskjeden er et godt eksempel. Det er også effektivt innen bank, finans, IoT og andre.
KYC trengte Nei Ja Ja
Transaksjonelle kostnader Kostbar Ikke så kostbart Ikke så kostbart
Har grunnleggende egenskaper for blockchain Ja Ja Ja

Er hybrid og sammensatt (konsortium) annerledes?

På overflaten kan de høres identiske ut, men det er ikke virkeligheten. Både føderert og hybrid bruker en annen tilnærming og har sin unike karakter. Ved å kjenne til disse egenskapene, vil du kunne utstyre deg med kunnskapen du skal velge for din bedrift eller organisasjon. La oss se hvordan hybrid blockchain vs consortium blockchain panner ut.

Consortium Blockchain

En gruppe administrerer blockchain-konsortiet. Gruppen bestemmer hvordan blockchain skal fungere. Dessuten er det begrenset tilgang, og gruppen bestemmer hvem som får tilgang i utgangspunktet. Fordelene med å ha streng tilgang er åpenbare. For eksempel betyr begrenset tilgang raskere transaksjoner, høy skalerbarhet og bedre personvern for transaksjoner.

Hybrid Blockchain

Hybridblokkjeden er en kombinasjon av offentlige og private enheter. Den beste måten å beskrive det på er å bruke en offentlig blockchain der et privat nettverk er vert. Dette betyr at det er begrenset deltakelse som kontrolleres gjennom selve den private blockchain.

Teknisk fungerer det ved å generere de hashede datablokkene ved hjelp av det private nettverket og deretter lagre disse dataene offentlig uten å gå på bekostning av personvernet.

I motsetning til føderert blockchain gir hybrid blockchain fleksibel kontroll over blockchain. Dette betyr at kontrollen over datadeling ikke er ideell og ikke er bedre enn en føderert. Det beste bruksområdet for hybrid blockchain er skalerbarhet og desentralisering.

Ta en titt på tabellen nedenfor for å lære mer om hybrid blockchain vs consortium blockchain.

Hybrid Blockchain Consortium Blockchain
Adgang Noen forekomster er offentlige, og andre er begrenset Bare utvalgte deltakere får full tilgang
Transaksjonshastighet Fort Fort
Autoritet Delvis desentralisert Desentralisert
Personvern Delvis Delvis

Avsluttende tanker: Er hybrid blockchain fremtiden?

En offentlig eller privat blockchain kan ikke løse alle problemene der ute. For organisasjoner og selskaper som ønsker å dra nytte av blockchain, men som ikke vil eksponere sine kritiske forretningsdata og prosesser for hele verden!

Vi gikk gjennom private, offentlige og til slutt hybrid blockchain for å forstå det. Hvis du fortsatt er forvirret med disse forskjellige variantene av blockchain og vil lære mer om dem, så sjekk ut vårt gratis blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map