Hva er DeFi – Beginner’s Guide to Decentralized Finance

Decentralized Finance (DeFi) har blitt et moteord som har introdusert en formidabel endring i tilnærmingen om finansielle transaksjoner. Hvis du er nybegynner, kan du lese denne definitive guiden til Decentralized Finance og forstå hva som er DeFi.

Penger har vært et uunngåelig aspekt av utviklingen av menneskelig sivilisasjon siden eldgamle tider. Bortsett fra å tilby et levedyktig instrument for å fremme finansielle transaksjoner, har penger vært et viktig symbol på tilliten mellom to parter som er involvert i en bestemt transaksjon. Forsikringen om en håndgripelig vare for forskjellige transaksjoner med penger er en formidabel grunn som det er praktisk umulig å tenke på en verden uten penger.

Registrer deg nå: DeFi-kurs

Kryptovaluta tar verden med storm med forventninger som antyder at penger, som vi kjenner det, kanskje nærmer seg slutten. På dette tidspunktet har spesielt et spørsmål – ‘hva er DeFi” fått fremtredende oppmerksomhet. DeFi, eller Decentralized Finance, får gradvis fart som et av de heteste diskusjonstemaene. Den formidable etterspørselen etter DeFi-utviklere er også en av grunnene til å trekke oppmerksomhet mot desentralisert økonomi.

Så la oss reflektere over betydningen av DeFi og innsikt for å forstå DeFi økosystem på en enkel og bedre måte. Den følgende diskusjonen fokuserer ikke bare på DeFi-mening, men også på faktorene som førte til opprinnelsen til DeFi. Nybegynnere kan bruke denne diskusjonen til å etablere en grunnleggende kunnskap om desentralisert økonomi, utenfor omfanget av en enkel DeFi-oversikt.

Definisjon av DeFi (Decentralized Finance)

Nesten hver nybegynner vil lure på hva som er DeFi, og det er rimelig. DeFi er en forkortelse for Decentralized Finance, som innebærer et utvalg av økonomiske applikasjoner som utnytter blockchain-nettverk og teknologier. Desentralisert økonomi DeFi har introdusert en formidabel endring i visningen av finansielle transaksjoner utover de eksisterende antagelsene om det rådende, lukkede finansmarkedet.

Potensialet til DeFi er skreddersydd for å flytte oppmerksomheten mot en finansiell økonomi med bedre gjennomsiktighet. I den antatt nye, åpne økonomiske økonomien vil finansielle protokoller stole på tre dominerende elementer: interoperabilitet, programmerbarhet og enkel komponering. Decentralized Finance er arkitekten og lederen av Open Finance-bevegelsen.

Med Open Finance Movement kan brukere finne alternativer for finansielle tjenester som sparing, forsikring, lån, handel og mange andre viktige økonomiske aktiviteter. Utsiktene med DeFi-applikasjoner forventes å overgå de konvensjonelle, lukkede økonomiske applikasjonene når det gjelder omfang og rekkevidde. Først av alt presenterer DeFi bedre sjanser for tilgjengelighet for alle personer som har to-kjerneavhengighet.

To-kjerneavhengighet innebærer internettforbindelse og enheter for tilgang til en tjeneste, for eksempel en datamaskin, smarttelefon eller nettbrett. Den mest avgjørende faktoren i en introduksjon til DeFi vil referere til muligheten for å utnytte Ethereum for integrering av kryptovaluta, finansielle systemer og blockchain-teknologi effektivt. Derfor er det lettere å forstå at DeFi kapitaliserer på det eksisterende finansmarkedet for å sikre bedre åpenhet og muligheten for redigering for forskjellige protokoller..

Les også: Hurtigguide til DeFi

Formålet med DeFi (desentralisert økonomi)

Den neste avgjørende bekymringen for enhver person etter å ha lært om hva som er desentralisert økonomi, er formålet det tjener. Det er rimelig å lure på hvorfor DeFi ble til, og dette spørsmålet blir ganske uunngåelig i tider da desentralisert økonomi blir betegnet som et ustoppelig fenomen. Derfor kan en nærmere refleksjon over opprinnelsen til DeFi kaste lys over hva som er DeFi og hvorfor vi trenger det.

Sentraliseringsfaktoren på det tradisjonelle markedet er en tydelig detalj med regjeringens innflytelse, også sentralisert når det gjelder struktur. Derfor skal valutasystemet også fungere gjennom sentraliserte enheter som banker. Sentraliseringsfaktoren innebærer ledelse og regulering av sentraliserte enheter, med absolutt kontroll som ligger i enhetene.


Videre innebærer en sentralisert tilnærming også høyere risiko på grunn av det eneste feilpunktet. Mange spørsmål om sentraliserte enheters funksjonalitet skaper også behovet for å fokusere på alternativer. For eksempel er tidspunktet for myndighetsbeslutninger for utskrift av flere valutaer og virkningen av faktorer som økonomisk behov eller behovet for kontinuitet på slike beslutninger noen av spørsmålene som skaper tvil om det langsiktige potensialet i sentraliserte finanssystemer..

For å forstå DeFi i detalj, må du starte med det grunnleggende om blockchain. Kom i gang med Free Blockchain Course og se forskjellen.

Hvordan kom desentralisert økonomi til eksistens – opprinnelsen til DeFi

Forståelsen av opprinnelsen til DeFi tar deg utover de enkle svarene på hva som er DeFi. La oss ta eksemplet med dollar for å forstå fallgruvene i sentraliserte enheter. Den kontinuerlig synkende verdien av dollar de siste 50 årene viser at den hadde relativt høyere kjøpekraft enn den i 2020. Inflasjonen i valutaverdi krever at du har mer valuta for å kjøpe det samme produktet som du kunne ha kjøpt tidligere.

Eksemplet på den venezuelanske regjeringens dårlige pengepolitikk og deres innvirkning på en alltid høy inflasjon rangerer oppmerksomhet mot tilbakeslag av sentraliserte enheter. Regjeringen forverret situasjonen ytterligere gjennom beslutning om å trykke mer valuta i tilfelle oljeprisfall. Som et resultat skapte inflasjonen på 1 000 000% en drastisk ubalanse i Venezuelas økonomi. Banker er også en av de kritiske faktorene som har en rolle i å fremme ideen om desentralisert finans.

Nesten alle banker gir renter på en kundes sparing i form av faste eller faste beløp. Imidlertid bruker bankene kundenes penger til investering i forskjellige markeder gjennom lån til bedrifter til høyere renter. Som et resultat får bankene større fortjeneste fra kundenes penger mens de returnerer en triviell brøkdel av overskuddet til kunden.

Årlige renter over hele verden ligger på 2-3%, og indikerer dermed at kundene ikke får fordelene de ønsker ved å sette inn pengene sine i banker. Derfor bør kundene finne måter å diversifisere sine investeringer i aksjemarkedet, ordninger, aksjefond og mange andre finansielle instrumenter. På dette tidspunktet blir betydningen av det som er DeFi tydelig da bankene ikke tillater kontroll for kundene å diversifisere investeringene sine.

Vanlige tilfeller av desentralisert økonomi

Decentrlized Finance dukket opp som en gunstig løsning for tilbakeslagene nevnt ovenfor i konvensjonelle sentraliserte finansielle systemer. Det fjerner ikke bare behovet for sentrale myndigheter i finansielle systemer, men oppdager også banksystemet for å gi muligheter til nesten alle. En grundig refleksjon over brukstilfellene og fordelene med DeFi kan hjelpe deg med å forutse årsakene til å fokusere på det som er DeFi. Her er en oversikt over de forskjellige vanlige brukssakene til DeFi.

 • Åpne utlånsplattformer

Den åpne kildekoden til DeFi muliggjør eksepsjonelle muligheter for åpne utlånsprotokoller. De åpne utlånsprotokollene forbedrer den enkle utlånsaktiviteten i Decentralized Finance. Åpne utlånsprotokoller sørger for sikkerhetsstillelse av digitale eiendeler, standardisering, null kredittsjekk og øyeblikkelig transaksjonsoppgjør.

Videre er vert for utlånstjenester på offentlige blokkeringer tilstrekkelig tillit til funksjonaliteten til disse systemene. I tillegg gjør støtten til kryptografiske verifikasjonsmetoder, begrenset motpartsrisiko og kostnadseffektiv prosess Decentralized Finance-utlånstjenester bedre enn konvensjonelle kredittsystemer..

Vil du vite hvordan offentlige blokkeringer er forskjellige fra de private blokkeringene? Sjekk forskjellen mellom de to – Offentlig mot privat blockchain

 • Desentraliserte transaksjoner

Brukstilfellene av DeFi på et desentralisert marked gir også muligheter for å legge vekt på hva som er DeFi. Desentralisert markedsplass eller DEX-plattformer fjerner behovet for sentraliserte myndigheter for å holde digitale eiendeler for handel. Imidlertid har sentraliserte markedsplasser absolutt kontroll over digitale eiendeler med et sentralt feilpunkt, og øker dermed sjansene for utnyttelse av hackere. I en DEX-plattform reduserer bruken av smarte kontrakter for automatisering av handel og andre handelsoppgaver kostnadene og forbedrer tilliten.

 • Stablecoins, forsikring og pantelån

Bruken av DeFi til forsikring, pantelån og stabile mynter er også et annet lovende eksempel på nye vanlige tilfeller av DeFi. Desentralisert økonomi gir et ideelt grunnlag for å fremme bruken av stabile mynter som er merket i verdi når det gjelder fiatpenger. Desentralisert økonomi støtter forsikringsaktiviteter ved å fjerne mellomledd og påskynde prosessen effektivt. Deretter kan Desentralized Finance også fremme hastighet og kostnadsreduksjon i panteløsninger ved å utnytte smarte kontrakter.

Fordeler med DeFi (desentralisert økonomi)

Nå, den neste viktige bekymringen for å forstå Decentralized Finance DeFi refererer til fordelene. Selv om det er flere fordeler med DeFi, la oss fokusere på de viktige omtalene som fremmer populariteten til Decentralized Finance.

 • Ingen tillatelser kreves

Desentralisert økonomi gir kritiske fordeler med sin tillatelsesløse natur. Tillatelsesfri finansiering forbedrer tilgangen til finansielle tjenester og produkter for personer som ikke har tilgang til sentralisert økonomi. For tiden kan 20% av den globale befolkningen ikke få tilgang til bankløsninger på grunn av ulike faktorer. Mangel på riktig dokumentasjon, mangel på bankløsninger på den geografiske plasseringen eller dårlig kredittpoeng er grunner som begrenser tilgangen til banktjenester.

DeFi tar bort disse problemene, og den desinfiserte DeFi-applikasjonen, MakerDAO, er det perfekte eksemplet. MakerDAO hjelper med å utnytte Ethereum (ETH) for å ta lån. Du kan sette inn ETH på MakerDAO-plattformen som er avhengig av en automatisert smart kontraktløsning for å administrere hele prosessen. Den smarte kontrakten gjør det mulig å opprette en Collateralized Debt Position (CDP), som hjelper til med å skaffe DAI-kryptomynter.

 • Fleksible opptjeningsmuligheter

Den neste viktige fordelen med Decentralized Finance som gjør oppmerksom på hva som er DeFi, er muligheten til å tjene penger. Mange desentraliserte apper som Compound og Dharma gir mulighet for å øke merverdien til investeringene i digitale eiendeler. Disse appene kan hjelpe til med å bruke digitale eiendeler som DAI eller USDC, som igjen tillates for andre brukere å låne. Som et resultat kan kundene få en bedre interesse i forhold til konvensjonelle banksystemer.

 • Ingen grunn til å være avhengig av banker

Anlegget for forbedret tilgjengelighet i DeFi, sammenlignet med kapital og tjenester, er også en formidabel fordel. DeFi fjerner behovet for avhengighet av regjeringens banksystemer, og trekker derved oppmerksomheten mot hva som er DeFi og hvorfor trenger vi det.

 • Flere muligheter for innovasjon

DeFi-økosystemet gir troverdige muligheter for innovasjon og opprettelse av DeFi-tjenester og -produkter. DeFi er en åpen protokoll og kan være formidabel støtte for å utvikle en ny generasjon av økonomiske løsninger. DeFi-betydningen gir større betydning ettersom den kan utnytte Ethereum og lar innovatører lage nye desentraliserte apper for finanssektoren.

 • Forbedret Open Access med tillit

Åpenhet er også et av de viktigste høydepunktene i introduksjonen til DeFi, og antyder dermed potensielle kunder for å teste og prøve DeFi-appløsninger uten problemer. Gjennomsiktighet gir også trygghet for et tillitsløst system med brukervennlighet.

 • Kunder har kontroll med DeFi

Den mest kritiske fordelen med DeFi som betyr behovet for å fokusere på det som er DeFi, er den absolutte kontrollen for kundene. Kunder kan få full kontroll over økonomien med DeFi, med fleksibilitet til å ta beslutninger om investeringene sine. Derfor gir DeFi potensielle kunder muligheten til å oppnå bedre renter avhengig av investeringsstedet.

DeFi er den neste utviklingen av det finansielle systemet, men CeFi er også populært. La oss forstå forskjellene mellom de to: DeFi vs CeFi.

Komponenter i DeFi-økosystemet

Med forståelsen av hva som er DeFi og dens betydning basert på de forskjellige brukssakene og fordelene, er det rimelig å tenke på det generelle DeFi-økosystemet. De beste DeFi-prosjektene og et detaljert inntrykk av DeFi-økosystemene kan hjelpe deg med å øke din forståelse av DeFi-grunnleggende effektivt.

Det store DeFi-økosystemet inneholder viktige elementer som åpne reskontroprotokoller, stabile mynter, børs og åpne markedsplasser og forsikrings- og investeringsadministrasjonsplattformer, som vi har reflektert kort i de tidligere delene av denne diskusjonen. Når vi snakker om det beste DeFi-prosjektet i vanlig applikasjon, kommer MakerDAO i forkant. La oss finne inngående innsikt i komponentene i DeFi-økosystemene for å forstå hvordan det har gitt opphav til mange nyttige apper som endrer måten vi pleide å se på finansielle systemer på..

 • Åpne Ledger-protokoller

Åpne reskontroprotokoller får fremtredende plass i DeFi-landskapet på grunn av åpen kildekode. Populariteten til DeFi-prosjekter som Compound Finance, DAI eller Dharma innebærer effektiviteten i åpne hovedboksprotokoller. Plattformene speiler funksjonene til ekte banker, slik at brukerne kan sette inn eiendeler som systemet bruker til lån og utlån.

Fleksibiliteten til DeFi-landingsplattformer er en formidabel støtte for å oppnå bedre avkastning på investeringene sammen med forsikringen om forbedret kontroll på investeringene og avkastningen. Støtten av smarte kontrakter innen automatisering av utlån og låneaktiviteter i DeFi-prosjekter er også et gunstig aspekt. For eksempel hjelper smarte kontrakter med å koble långivere og låntakere, rentestyring og dokumentasjon av lånevilkår.

I tillegg får du fordelen av åpenhet og fjerning av sentrale myndigheter for å sikre høyere avkastning med bedre forståelse av investeringsrisiko. Åpne reskontroprotokoller er et viktig aspekt av forståelsen av DeFi og hvordan offentlige blokkjeder som Ethereum kan hjelpe til med standardisering og global anerkjennelse av protokoller. Som et resultat kan du finne mange andre fordeler med en offentlig blokkjede som Ethereum med åpne reskontroprotokoller.

Noen av de bemerkelsesverdige fordelene inkluderer sikkerhetsstillelse av digitale eiendeler og integrering av utlån og lån av digitale eiendeler. Fordelene med standardisering, interoperabilitet og automatisering er også tydelige. Du kan også merke fordelene med raskere og øyeblikkelig transaksjonsoppgjør gjennom sikre utlånsmetoder. Det begrensede kravet til KYC eller kredittsjekk for å få tilgang til finansielle tjenester med åpne reskontroprotokoller gir også troverdige fordeler.

Det er viktig å forstå risikoen i DeFi for å oppdage potensialet fra et nøytralt perspektiv. Her er en guide til risiko i DeFi og hvordan du håndterer dem.

 • Stablecoins

Stablecoins er formidable komponenter for å forstå DeFi-økosystemet, da de sammenlignes når det gjelder verdien av virkelige valutaaktiva. Generelt sett er alle stablecoins i det eksisterende DeFi-økosystemet festet mot amerikanske dollar. Hovedmålet er å sikre bedre ytelse, tillit og stabilitet.

Utformingen av stablecoins for å opprettholde stabilitet sammenlignet med kryptovalutaer er også et slående høydepunkt for DeFi-økosystemet. Stablecoins er klassifisert i tre forskjellige kategorier, for eksempel fiat-collateralized, non-collateralized og crypto-collateralized stablecoins med forskjellige egenskaper og funksjoner. Fiat-collateralized stablecoins er festet mot en ekte valuta som US dollar eller Euro, og gir dermed bedre sikkerhet for stabilitet.

Den samme forholdssammenligningen med fiat-valutaen gir bedre stabilitet og ikke-volatilitet med stabile mynter. De ofte aksepterte fiat-collateralized stablecoins refererer til Gemini Dollars, Tether, USDC og mange andre. Fiat-sikkerhetsmynter har også visse risikoer, spesielt med kravet om en sentralisert myndighet.

Du trenger også riktige forskrifter for vedlikehold og adopsjon av stallmynter blant allmennheten. Crypto-collateralized stablecoins er lik fiat-collateralized stablecoins med kryptovalutaer som erstatter fiat valuta. De viktigste faktorene som driver stabiliteten til kryptokollateraliserte stablecoins inkluderer verktøyinsentiver og tillitsfri forsikring. Et av de fremtredende eksemplene på kryptokollateralisert stablecoin refererer til DAI.

Crypto-collateralized stablecoins er avhengig av collateralization, bare når stablecoin glir til gjeld. Volatilitetsproblemene med kryptokollateraliserte stablecoins finner et pålitelig svar ved å aktivere protokollen med utlånermuligheter. Den siste typen stablecoins er ikke-collateralized stablecoins. Det slående høydepunktet for ikke-kollateraliserte stablecoins er den underliggende algoritmen som driver utviklingen av flere tokens. Det fungerer i tilfelle behovet for å sikre reduksjon av tokenverdi og opprettholde stabilitet.

Vil du lære mer om stabile mynter? Her er alt du trenger å vite om stabile mynter.

 • Desentraliserte Exchange-plattformer

Desentralisert utvekslings- eller DEX-plattformer er kritiske tillegg i svar på hva som er Desentralisert økonomi og DeFi-økosystemet. IDEX er et fremtredende eksempel på en desentralisert børs. Disse plattformene gir bedre tilgjengelighet for brukere gjennom delvis identitetsinformasjon.

Også de desentraliserte børsene fjerner behovet for lagring av digitale eiendeler. Brukere bør koble lommeboken til sentralen og vente på utførelsen. Etter initialiseringen av handelen, sikrer smarte kontrakter riktig forvaltning av overføringen av midler.

 • Plattformer for styring av forsikringsinvesteringer

DeFi-økosystemet gir også lovende muligheter for bedre investerings- og forsikringsplattformer. Security token-markedet spiller en avgjørende rolle i å øke hastigheten på forsikringsaktiviteter. Polymath er det perfekte eksemplet på et av de beste DeFi-prosjektene i dette tilfellet.

Det gir bedre verktøy, rammer og ressurser for opprettelse, administrasjon og publisering av sikkerhetstokener. Mange andre kapitalforvaltningsplattformer kan også hjelpe til med bedre styring av handel og risikostyring.

Sjekk også: Topp DeFi-prosjekter

Avsluttende ord

Til slutt kan du merke at desentralisert finans er den neste store tingen i å revolusjonere finansielle systemer. Elever har muligheten til å avdekke en rekke informasjon som viser dens betydning i det eksisterende økonomiske landskapet. DeFi presenterer også pålitelige utsikter for digital transformasjon av finansielle systemer og forbedrer tilgangen til finansielle instrumenter uten problemer.

Det økende behovet for å overvinne utfordringer med tradisjonelle finansielle systemer vil fortsette å fremme veksten av DeFi-økosystemet. Så det er rimelig å forutse karrieremuligheter med DeFi-ferdigheter og velge pålitelige læringsplattformer for karrierevekst. Registrer deg på DeFi-kurset og ta det første skrittet mot å lære om desentralisert økonomi akkurat nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map