Hur man startar ICO framgångsrikt: En guide till Blockchain-Crypto ICO-lansering

Är du en blockchain-crypto-entreprenör som tänker lansera en ICO? Du kanske har hört att det är enkelt att starta en ICO, men fall inte för det. Av totalt 902 ICO under 2017 var det bara 435 som lyckades, det är bara 48% framgång! Du måste veta hur man startar ICO framgångsrikt. Låt oss dyka in!

Har du ett livskraftigt blockchain-användningsfall och kunder?

”Syftet med ett företag är att skapa och behålla en kund. Eftersom syftet med ett företag är att skapa en kund har företaget två – och bara två – grundläggande funktioner: marknadsföring och innovation. ”

Det här är ord från den sena ledningsguruen Peter F Drucker. Läs “Tillväxt genom marknadsföring och innovation: Hur Peter Drucker formade ReadyTalk”För en detaljerad redogörelse för Druckers tankar om detta.

Börja med grunderna. Ta reda på om du har en livskraftig affärsidé som kommer att säljas på marknaden. Ta reda på vem dina kunder är. Om det inte finns ett giltigt affärsfall för blockchain, planera inte en ICO. Gå tillbaka till ritbordet.

Du måste göra marknadsundersökningar eftersom det enda sättet att veta om du har en livskraftig idé är att checka in på marknaden. Läs hur du kan genomföra marknadsundersökningar i “Hur man gör marknadsundersökningar: En 5-stegsguide“.

Du behöver också kunder! Du måste veta vem de är, var de bor, vad gör de, var får de svar på sina frågor etc. För att bygga ett framgångsrikt företag måste du visualisera din kund. Skapa en ”Buyer Persona”, det vill säga en fiktiv kund, men baserad på verkliga marknadsdata. Lär dig hur du skapar en i “Hur man skapar detaljerade köparpersoner för ditt företag [Gratis Persona-mall]“.

ICO-investerare granskar alltmer projekt och de kan betrakta ditt projekt som bluff om du inte har en livskraftig affärsidé. Läs varför det är så viktigt i “Nybörjarhandbok: Hur man upptäcker ICO-bedrägerier”.

Kolla in alternativ för finansiering av blockchain-projekt:

Tänkte du på alla insamlingsalternativ innan du nollställde ICO? För t.ex. tänkte du på en riskkapitalhöjning (VC)? Bestäm din finansieringsväg efter att ha tänkt igenom alternativen noggrant.

Observera att ICO ofta verkar tilltalande eftersom de anses vara lätta att starta, men det kan förändras snart. Tänk också på fördelarna som VC erbjuder, till exempel:

 • VC är hårda affärsmän. De är experter. Om du samlar in pengar från dem, kommer de att vägleda och handhålla dig.
 • De har ett högt rykte, så du kommer också att få positiv mediebevakning.

Läs hur VC: er jämförs med ICO i “ICO vs VC: The Experience Matters”.

Bygg ett bra ICO-team!

“I själva verket börjar ledare för företag som går från bra till bra inte med” var “utan med” vem. ” De börjar med att få rätt personer på bussen, fel personer från bussen och rätt personer på rätt platser. ”

Det här är ord från managementexpert Jim Collins. Läs vikten han tilldelar ett fantastiskt team i “BRA TILL STOR“.

Du behöver ett bra tekniskt team med den beprövade förmågan att bygga blockchain-cryptocurrency-system. De behöver också relevant branscherfarenhet. Teammedlemmarna måste ha en framträdande roll, t.ex. de borde ha publicerat flera insiktsfulla artiklar om blockchain-tekniken.

ICO är oreglerade, men världen över tillsynsmyndigheterna noterar dem. Du behöver ett kompetent juridiskt team som har beprövad ICO-erfarenhet och är på toppen av det växande regleringsscenariot gentemot ICO.

Ett bra ICO-marknadsföringsteam är ett måste, för de kan bara vara skillnaden mellan en framgångsrik och svag ICO.

Investerare kontrollerar först ICO-teamets uppgifter som en del av deras förberedelser för att investera i en ICO. Läs hur viktigt de anser det i “Nybörjarhandbok: Hur man deltar i en ICO?”.

Hur man startar ICO framgångsrikt: du behöver först en bra strategi

Din strategi består av dina viktigaste uppgifter. För att formulera en måste du ställa dig själv frågor.

För att utveckla din produktutvecklingsstrategi, överväga följande frågor:

 1. Bygger du något decentraliserat nog för att använda blockchain?
 2. Behöver du verkligen en token? Om du inte gör det bör du inte starta en ICO!
 3. Använder du för många oprövade tekniska lösningar? Det kan öka dina produktutvecklingsrisker!

Kom ihåg när dina investerare läser din ICO-vitbok, de kommer att ställa dessa frågor. Läs mer om det i “Så här kontrollerar du ICO-whitepaper: en guide för potentiella investerare”.

Du måste strategisera hur du kommer att förbli på höger sida av reglerna. Tänk på följande frågor:

 1. Är ICO lagligt i din jurisdiktion?
 2. Behöver du uppfylla kraven i ‘Know-Your-Customer’ (KYC) och ‘Anti-Money Laundering’ (AML)?
 3. Säljer du säkerhetstoken eller verktygstoken? Föreskrifterna är stränga för säkerhetstoken, läs mer om det i ”Säkerhetstoken vs verktygstoken: En jämförelse“.

Bestäm en styrningsstrategi för t.ex. kommer projektet att bli en demokratisk nätverksorganisation i framtiden, för t.ex. en ”decentraliserad autonom organisation” (DAO)?

En marknadsföringsstrategi är en nyckelkomponent. Du måste överväga flera aspekter, till exempel:

 1. Hur man bäst använder digitala marknadsföringskanaler med din webbplats, vitbok, innehåll osv?
 2. Vilka reklamkanaler kommer du att använda?
 3. Hur kommer du att engagera kryptosamhällen?
 4. Hur många tokens ska du airdrop?

Kolla in den här “Nybörjarhandbok: Hur man skapar en bra ICO-marknadsföringsstrategi”.

Gör påvisbara framsteg med din blockchain-produktutveckling:

ICO-investerare förväntar sig alltmer att se en Alpha- eller Beta-version av din produkt. Om du inte är där än, förbered dig på att visa en fungerande prototyp. Investerare skulle ha det bra om ditt användargränssnitt inte är det mest eleganta än, men de förväntar sig att se en produkt.

Om du inte ens har en fungerande prototyp, se till att du har öppen källkod i GitHub redo för granskning. Investerare misstänker att projektet är en bluff om GitHub-förvaret är tomt eller om projektet har en sluten källkod.

Läs hur investerare behandlar din produkt och kod med stor betydelse i “Nybörjarhandbok: Hur man upptäcker ICO-bedrägerier”.

Följ ICO: s lagkrav:

Med Ponzi-system som gör sin väg i ICO har tillsynsmyndigheter börjat granska ICO nu. Du vill inte bli stämd av tillsynsmyndigheter.

Ditt juridiska team måste förbereda sig för både nuvarande och framtida regler så långt de rimligen kan förutse. Detta inkluderar din ICOs juridiska status i jurisdiktionen, KYC, AML, säkerhetsregler och potentiellt mycket mer.

Du vill inte vara med i listan över “Topp 5 Blockchain SEC-utredningar att titta på 2018” eller liknande listor!

Kör en proaktiv ICO-marknadsföringskampanj:

Medan produktutveckling och juridiska förberedelser pågår måste ditt team fortsätta med att skapa innehåll. Detta inkluderar ICO-webbplats, vitbok, blogginlägg, sociala medier, engagerande infografik, video, podcasts etc. Du måste ha mycket professionellt och engagerande innehåll.

Var proaktiv

Anställ en ICO-community manager för att aktivt engagera kryptosamhällen i chattappar, sociala medieplattformar och populära kryptoforum. Läs varför du behöver bemanna denna viktiga roll i ”ICO community manager: vikten av rollen i din ICO “.

Använd PR- och medieuppsök, annonskampanjer, bounty-kampanjer och e-postmarknadsföring för att effektivt locka investerare till din ICO. Se till att du har rätt infrastruktur redo. Du måste verkligen delta i blockchain-crypto-evenemang och presentera ditt projekt för potentiella investerare och framtidsutsikter.

Kom ihåg att vägleda dina potentiella investerare genom din webbplats, blogg och community-inlägg om hur de kan delta i din ICO. Jag rekommenderar att du läser ”En checklista för ICO-marknadsföring för ditt blockchain-kryptokurrencyprojekt” för att förbereda dig bättre.

Skapa ICO-tokens och starta ICO-token-försäljning:

Medan du kan skapa ditt blockchain-nätverk och kryptotoken från grunden tar det längre tid och kräver en högre budget. Alternativt kan du använda Ethereum blockchain-plattformen för att starta skapa dina ICO-tokens och starta ICO-tokenförsäljning.

Även om det är relativt nytt är NEO och EOS två andra plattformar som konkurrerar med Ethereum. Du kan bygga dina tokens med något av dessa. Läs hur dessa nya plattformar konkurrerar med Ethereum i “EOS vs NEO: Who One Will Take On Ethereum (ETH) On DApps“.

Det finns ett annat alternativ för dig att anpassa dina tokens. Du kan använda Waves blockchain-plattformen och designa din token. Ta reda på hur du kan göra det i “Nybörjarhandbok: Vad är Waves Blockchain? Designa dina poletter! “.

Här önskar vi dig en lyckad ICO-lansering!

Obs! Om du behöver förstå begreppet ICO bättre, överväg att läsa “Vad är en ICO: En introduktion till initialt mynterbjudande”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me