Hashgraph og Hedera Hashgraph: Alt du trenger å vite

Hvis du vil lære om Hashgraph-teknologi, har du kommet til rett sted. Vi vil gå gjennom det i detalj og også se på den offentlige implementeringen, Hedera Hashgraph.

Decentralized Ledger Technologies (DLT) – Det er et av de mest søkte begrepene i 2018. Og hvorfor ikke? Dette er det som endrer måten vi løser problemene rundt oss på. Bedrifter og oppstartsbedrifter har allerede lært viktigheten og integrering av blockchain i arbeidsplassen. Så betyr det at blockchain er den ultimate løsningen for selskaper som ønsker å transformere sin virksomhet? Vel, egentlig ikke.

Møt Hashgraph.

Hashgraph er en DLT (distribuert ledgerteknologi) som tilbyr en annen tilnærming til å løse den desentraliserte løsningen. Den er utviklet av CTO og medstifter av Swirlds, Leemon Baird. Hvis du er helt ny innen distribuert hovedboksteknologi, kan du finne Hashgraph litt forvirrende eller bare trenger tid til en klar ide. Men hvis du er interessert i blokkjedene, kan du finne slående likheter mellom blockchain og Hashgraph – de to mest populære DLT-ene der ute.

Blockchain-teknologi

Før vi går videre til å forstå Hashgraph, må vi få et glimt av hva blockchain-teknologien har å tilby. Først og fremst er det en av de mest populære distribuerte hovedboksteknologiene der ute. Mange kryptovalutaer bruker blockchain-teknologi. Imidlertid bruker ikke alle begrepet “chain of block”.

Blockchain-nettverk er i utgangspunktet peer-to-peer-nettverk som styres av jevnaldrende. Den avgjørende forskjellen her er hvordan nettverket vedlikeholdes. De er helt desentraliserte, og ingen myndighet håndterer nettverket. Tilliten oppnås ved hjelp av konsensusalgoritmen og databasereplikering.

Nøkkelkonseptet her er “blokkene”. Transaksjonene (postene) lagres i blokker, og de gjøres for det meste i kjeder, og det er ikke mulig å endre data på noen mulig måte. Dette gjør blockchain-teknologien ideell for lagring av poster, kapitalforvaltning, stemmegivning og så videre.

Problemet med blockchain

Blockchain har utviklet seg mye det siste tiåret. Det hele startet med bitcoin som tilbød den aller første versjonen av blockchain. Det er den første generasjonen av blockchain som introduserte konseptet med desentralisert hovedboksteknologi. Det var fascinerende på sin egen måte og banebrytende for å si det i det minste.

Et av de største problemene med den moderne blockchain-baserte løsningen er overføringshastigheten knyttet til dem. Ethereum, en av de nye blockchain-baserte DLT, tilbyr 15 transaksjoner per sekund. Bitcoin er derimot ikke imponerende også. Det gir bare 5 transaksjoner per sekund. Det er en betydelig ulempe når det gjelder virksomhet å ta i bruk blockchain-teknologiene.

Hva er Hashgraph? En sniktopp bak Hashraph-teknologien

HASHGRAPH


Hashgraph er enda en distribuert hovedboksteknologi. Det er en patentert teknologi som er utviklet av Leemon Baird og lisensiert under Swirlds Corporation. Hashgraph er en forbedret versjon av DLT-er som tilbyr sikkerhet, distribusjon og desentralisering ved bruk av hashing. Dette betyr at den ikke lider av hastighetsproblemet.

Hashgraph er i stand til å behandle tusenvis av transaksjoner per sekund, og dette er det som skiller den fra blockchain-teknologien. Det er også mange Hashgraph-brukstilfeller der ute, inkludert bruk i kryptovaluta.

Imidlertid oppnås hastighetene på grunn av sin private natur. Det er også en offentlig versjon av Hashgraph, som er Hedera Hashgraph – en annen bruk av Hashgraph. Det faller også inn under kategorien Hashgraph-applikasjoner. Vi vil snakke om Hedera Hashgraph i den senere delen av artikkelen. Så følg med!

Det er klart at hvis du går gjennom Hashgraph-papir som ble utgitt i mai 2016, vil du legge merke til at den definerer seg selv som en “konsensusalgoritme” eller “system”, og ikke akkurat en distribuert hovedboksteknologi. Vi godtar også definisjonen av at det er en datastruktur eller en konsensusalgoritme i stedet for et komplett system. Årsaken bak er at den kan sees på som en byggestein på lavt nivå. Senere i guiden vil vi imidlertid dekke Hedera Hashgraph som ser ut til å være en komplett løsning.

Hashgraph forklart: Teknologioversikt

Så, hva får Hashgraph Technology til å krysse av? Hva gjør det raskere, sikrere og mer rettferdig blant DLT-landskapet? La oss utforske.

Hashgraph mangler “kjede av blokker.” For å forbedre den samlede effektiviteten bruker Hashgraph-teknologien to algoritmer. De er som følger:

 • Sladder om sladder
 • Virtuell avstemming

Disse to metodene fungerer på enkle måter.

Sladder om sladder

Enhver node i et nettverk må snakke med hverandre. Dette er forutsetningen for Gossip over Gossip-metoden. For å få et klart bilde, la oss ta i betraktning fem noder – Alpha, Beta, Gamma, Charlie og Bravo. Hver av disse nodene starter nå en transaksjon – som fører til en “hendelse” i nettverket.

Under arrangementet kaller hver node de to andre tilfeldig utpekte nodene. Disse nodene velges tilfeldig – som transaksjonsdetaljene deles med. For eksempel kaller Beta Gamma og Brave, mens Alpha-noden kaller Charlie og Bravo. Den er helt randomisert, så vi vet ikke hvilken node som vil kalle den andre. Når hendelsen er over, har alle nodene ringt hverandre, og opprettet et nettverk der hver node har hashen fra forrige blokk. Det er et tre-lignende system hvor du kan visualisere bladene som skal kobles til andre blader. Måten hver knutepunkt forbinder med hverandre er det som gjør Hashgraph Technology så unik og fantastisk samtidig.

Virtuell avstemming

Virtual Voting fungerer annerledes sammenlignet med “Sladder om sladder.” Virtuell avstemning brukes for å oppnå enighet om å avgjøre rekkefølgen på transaksjonene. Virtuell avstemming starter bare når en viss mengde transaksjoner behandles av noder. La oss for eksempel si at 15 hendelser finner sted før den virtuelle avstemningen starter.

Når den virtuelle avstemmingen starter, ser hver deltaker nå etter den spesielle hendelsen som passer inn i nettverket. Det er kjent som et “kjent vitne.” Med enkle ord inneholder de valgte hendelsene informasjon om de gamle hendelsene som blir registrert av nodene. Hvis den nye begivenheten passer med den gamle, blir den stemt som ja, ellers blir den stemt nei. På denne måten får en begivenhet flest stemmer og er nå det ”berømte” vitnet for den “spesielle” runden. Arrangementet gir deretter transaksjonsordrene.

Hashgraph Whitepaper – La oss bli mer tekniske

Nå som vi har et ørnesyn på hvordan en Hashgraph-teknologi fungerer, er det på tide at vi går videre til dens mer tekniske aspekter. Vi vil gå gjennom opplysningene og forstå nøkkelaspektene nedenfor. Du kan sjekke hvitt papir direkte fra her.

Hensikten med å gå gjennom papirboken er å få en bedre forståelse av hva Hashgraph har å tilby.

I hvitboken er det første du vil legge merke til hvordan Hashgraph definerer seg selv. Det kaller seg ikke et fullverdig system, og det er sant. Det er i utgangspunktet en konsensusalgoritme eller en datastruktur som tilbyr en byggestein på lavt nivå i stedet for å fungere som et komplett system. Imidlertid nevner det “Hashgraph SDK” i en implementering av kryptovaluta-systemet.

Hashgraph åpner for nye måter vi kan løse komplekse problemer på. Imidlertid er det Swirls, Inc.s eiendom, og vil derfor aldri være åpent for publikum. Så hvordan det skal implementeres i andre prosjekter – gjennom partnerskap. De har allerede startet utvidelsen, og en av disse utvidelsene inkluderer et samarbeid med CULedger. CULedger vil bruke Hyperledger-teknologien til å bygge Credit Unions distribuerte transaksjonsbehandlingsløsning. Det er klart at vi kan se hvordan hastighetsfaktoren til Hyperledger hjelper den med å forbedre økonomisystemene.

Men det er ikke helt et lukket økosystem. Hashgraph tilbyr en SDK-bibliotek det gjør det enkelt for alle å eksperimentere med konsensusbiblioteket.

Programmeringsspråk

Programmeringsspråket som brukes av Hashgraph inkluderer LISP og Java. Kjernen er skrevet på disse to programmeringsspråkene. Imidlertid er det tilbøyelig til JVM-språk som Scala, Java, etc. med bruk av SDK som Hashgraph tilbyr.

Open source-samfunnet har vært på vei til å forbedre Hashgraph-tilbudet, og har derfor sin egen implementering på et annet programmeringsspråk. Hvis du er interessert, kan du finne den respektive implementeringen nedenfor.

 • Gå https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Hashgraph-teknologi er et flott konsept, og det er derfor du vil se at den blir like adoptert i open source-fellesskapet. Det er raskt, sikkert og rettferdig i henhold til hvitt papir – eller gjør det? La oss se på Hashgraph teknisk.

Hvordan virker det? – En teknisk oversikt

Hashgraph-konsensus er en unik måte å takle konsensusproblemet på. Den bruker bysantinsk feiltoleranse for å replikere tilstandsmaskiner. Vi kan også se det som en “atomkringkasting” -algoritme. Dette betyr at den etablerer en kobling mellom de ikke-ordnede transaksjonene og bestiller dem deretter. Prosessen pågår, og nodene kan sende inn transaksjonene. Når det er gjort, mottar hver node deretter en bestilt transaksjonsoutput – som inneholder all den innsendte transaksjonen. På denne måten er alle nodene koblet sammen, og hver har en kopi av den “totale ordren”, med tanke på at hver node er bestilt i forhold til de andre nodene i kjeden. Det er en effektiv måte å bestille transaksjoner og koble dem sammen. Dette gjør den ideell for implementering av forskjellige kryptovalutaer, systemer og løsninger.

La oss se på de to funksjonene.

send_transaksjon (transaksjon)

get_transaction (indeks) -> transaksjon eller null

Disse to funksjonene er kjernen i hvordan Hashgraph fungerer. Transaksjonsattribusjonen i submit_transaction-funksjonen er et objekt som inneholder informasjon som gebyr, avsender, mottaker, beløp, id og så videre. Informasjonen i transaksjonsobjektet brukes til å identifisere sin posisjon i nettverket. Send_transaction-funksjonen kalles av noden selv når den trenger det.

Så hvordan sikrer Hashgraph at transaksjonen fungerer som forutsatt? Det garanterer det ved å følge den atomiske kringkastingsalgoritmen.

 • Hvis en T1-transaksjon kaller submit_transaction (T1) vellykket, bør indeksen i samtalene til get_transaction (index) returnere T1 til slutt.
 • Hvis get_transaction (index) call (any) returnerer T2 Transaction (ikke null), skal den returnere T2 eller null for hver call of get_transaction (index). Det vil til slutt også returnere T2 for alle samtaler.

Garantien er viktig for å sikre at hver klient i Hashgraph ser den bestilte utgangslisten ved hjelp av samme indeks (når transaksjonen er akseptert av Hashgraph.) Den andre garantien, derimot, løser det dobbelte utgiftsproblemet, noe som er avgjørende for å sikre at ingen tredjeparts ondsinnede aktører kan skade den normale driften av nettverket.

Å bygge en kryptovaluta ved hjelp av Hashraph

Nå som vi har forstått hvordan de to funksjonene fungerer og garanterer garanti i en Hashgraph, kan vi bruke kunnskapen til å bygge en “grunnleggende kryptovaluta”. Foreløpig vil vi bare dele pseudokoden som vil dekke logikken bak den.

Hedera Hashgraph Technology Cryptocurrency

Pseudokode forklaring

Vi må erklære et globalt utvalg der adressen og sporingsnumrene er lagret. Nå er sending_money-metoden definert som kalles når en node bestemte seg for å bruke Hashgraph. Det tar inn tre attributter, inkludert adressen til mottakeren, avsenderen og nummerbeløpet også. Beløpet lagres deretter i transaksjonsoppstillingen.

I sync_forever () -funksjonen sørger vi for at transaksjonene er i en løkke. Det tar seg også av nodene som tømmer balansen og hoppes over når balansen returnerer en negativ verdi. Hver node er i stand til å se det samme settet med transaksjoner i en bestemt rekkefølge. Dette betyr at når en transaksjon er oppdatert, hoppes den over av andre noder.

Ovennevnte kode er et eksempel på hvor enkelt det er å lage en kryptovaluta ved hjelp av Hashgraph. Det er en grunnleggende kryptovalutamodell, og du kan alltid endre den i henhold til dine krav. For eksempel kan du legge til avgifter, legge til smart kontraktsfunksjonalitet og så videre. Kort sagt, Hashgraph kan enkelt gi hvilken som helst kryptovaluta den nødvendige konsensus for å overleve. Bortsett fra det, må utvikleren opprette annen funksjonalitet som kreves. Dette betyr også at Hashgraph gir mer fleksibilitet sammenlignet med andre lignende løsninger.

Klientens rolle

I et nettverk må klientene dekke mange ting. Hver klient er ansvarlig for å kjøre Hashgraph-algoritmen. Dette ligner på en helt desentralisert blockchain der de har en kopi av hovedboken. Kunder i Hashgraph laster også ned hele Hashgraph-datastrukturen og verifiserer dem ved hjelp av bekreftelsesprosedyren. Bekreftelsesprosedyren gjøres for å sjekke om transaksjonen er begått eller ikke.

Så, hvordan skiller det seg fra nodene i et bitcoin-nettverk? Den vesentlige forskjellen er mengden data som kundene krever for å verifisere transaksjonene. I et bitcoin-nettverk må hver node laste ned blokkoverskriftene og beviset for validering av en enkelt transaksjon. Hashgraph, derimot, krever bare en grafdatastruktur. Det er en unik tilnærming for å sikre at den ikke trenger hele dataene eller en stor mengde data for å bekrefte transaksjonen. Totalt sett vil en klient kreve signatur og hendelser – som skal utgjøre 128 byte data.

Forstå Hashgraph-algoritmen dypt

Hashgraph tilbyr en ideell løsning for et system som ønsker å gi en praktisk tilnærming til å løse konsensus. Algoritmen har nøkkelen, og det er derfor vi nå vil gå gjennom algoritmen og forstå hvordan den fungerer.

La oss ta et nettverk med N antall noder. For at konsensus skal lykkes, må den sørge for at den fungerer selv når det er ondsinnede noder i nettverket. Noder kan samarbeide for å lyve for en transaksjon eller forsinke pakker bevisst. Alt dette betyr at det må være forsvarlig beskyttelse mot slike angrep eller samarbeid mellom noder.

Den bysantinske innstillingen sørger for at hvis noen av kravene blir oppfylt, kan to noder kommunisere effektivt og sikre at algoritmen ikke faller fra hverandre.

Før vi går videre, la oss forstå noen terminologi som kreves for å forstå algoritmen.

 • Regissert asyklisk graf (DAG): DAG er en datastruktur som brukes i Hashgraph hvor hver node er koblet til andre noder på en rettet måte, uten sykluser.
 • Arrangementer: Hendelsene inneholder et sett med transaksjoner som er representert av toppunktene i en Hashgraph. Hver transaksjon består av informasjon inkludert foreldrene til arrangementet, nodesignaturen der den ble opprettet og en tidsstempel.
 • Tidsstempel: Tidsstempelet er den virkelige tid som arrangementet fant sted. Tidsstempler vurderer at de påvirker den endelige bestillingen av nodene.
 • Kollisjonsbestandig hash-funksjon: En kollisjonsbestandig hashfunksjon brukes til å sikre at all informasjon om en hendelse er kodet riktig. Det sørger også for at sladderhistorikken frem til arrangementet er sertifisert og ikke endres på noen måte.

Så hvis en hendelse finner sted, vil den sendes til de andre nodene. Noden som er vitne til den nye hendelsen vil også vite om den gamle hendelsen ettersom den blir bekreftet ved hjelp av konsensusalgoritmen. Det handler om lokalisert analyse og bruk av sladderhendelser riktig.

Hashgraph

Kilde: Hashgraph-papir

I bildet ovenfor er det fem noder eller klienter, dvs. Alice, Bob, Carol, Dave og Ed. Hver av disse nodene forbinder regelmessig (sladder) med, noe som gir opphav til hendelsene. Når en node sladrer, legges en ny hendelse med gyldig signatur og hash-samsvar til grafen. Bare hendelsene som ikke er sett før blir lagt til i grafen, noe som sikrer at ingen overflødig informasjon blir værende i grafen.

Når synkroniseringen er fullført, får en hvilken som helst node som mottar hendelsen transaksjoner fra den sendende noden og signerer den for å opprette en ny hendelse. Prosessen sørger for at hver nye hendelse har noe nytt for mottakernoden som den unike med grafen.

På denne måten utvider Hashgraph seg konsekvent ved hjelp av den kollisjonsbestandige eiendommen. Hver node som legger til hendelsen, er enig i tidligere informasjon, noe som gjør Hashgraph viktig.

To nøkkelegenskaper: Round Number og Binary Value

I hele prosessen er to viktige opplysninger det som gjør Hashgraph mulig. Den første er rundetallet, som brukes i økende rekkefølge. Den andre nøkkelinformasjonen er den binære verdien som avgjør om en klient har vært vitne til en hendelse eller ikke. Verdien gjelder bare for en bestemt runde.

Verdiene genereres umiddelbart når en hendelse finner sted. Det er imidlertid ikke så enkelt som det kan høres ut. For eksempel kan den binære verdien være hvilken som helst av de tre: “ubeslutte”, “definitivt ja” og “definitivt nei.” Disse tre verdiene er der med tanke på at det tar litt tid å bestemme verdien for å være “definitivt ja” eller “definitivt nei.” Når det er ubesluttsomhet, settes verdien til “ikke bestemt”.

Tre viktige trekk ved Hashraph

Hashgraph har tre viktige funksjoner som gjør det til et utmerket valg for forskjellige prosjekter. I hvitboken beskriver den seg selv som sikker, rettferdig og rask. For å forstå hver av disse funksjonene, la oss diskutere dem nedenfor.

Sikre: Konsensusalgoritmen tilbyr en sikker måte å håndtere transaksjoner på og sørger for at en hendelse blir dekket riktig. Ordren er det som betyr noe i Hashgraph, og Hashgraph sørger for at ingen ondsinnet skuespiller kan fikle med datanøyaktigheten eller rekkefølgen hendelsene er forbundet med hverandre. På denne måten beskytter den nettverket mot både dobbelt utgiftsproblem og 51% angrep. Den bruker også den motstandsdyktige hashfunksjonen og digitale signaturer. Når en transaksjon er begått, kan den ikke reverseres eller endres. Tross alt bruker den ABFT (Asynchronous Byzantine Fault Tolerant).

Rettferdig: Rettferdighetskonseptet omgir ideen om å være rettferdig mot alle nodene i nettverket. Det definerer rettferdighet ved å si at en angriper ikke vil være i stand til å lære hvilke to nye transaksjoner som kommer til konsensusbestillingen. Det er imidlertid ikke klart hvordan det kan gi Hashgraph rettferdighet. Bortsett fra definisjonen av whitepaper, klargjorde Hashgraph-teamet også gjennom sosiale medieplattformer at rettferdighet fungerer bra hvis flertallet av nodene vet om transaksjonen. Dette kan føre til et problem hvis en angriper får tak i 2/3 av deltakerne. Han kan enkelt ombestille hendelsene uten å påvirke nettverkets rettferdighet. Det er heller ikke noe krav om utvinning av Hashgraph for nodene.

Fort: Sladremetoder regnes som ganske raskt. Dette gjelder i tilfelle sladderprotokollen til Hashgraph. Hendelsene spredte seg raskt over nettverket med tanke på at det handler om “sladder-om-sladder.” Dette betyr også at mindre informasjon som må spres over tid. Hashgraph bruker også virtuell stemmegivning, noe som gjør den mer effektiv. Men hvis vi tar i betraktning at hver node krever hele Hashgraph, bør størrelsen på den inngående øke over tid. Foreløpig vet vi ikke hvordan det vil påvirke ytelsen til nettverket. Teoretisk kan Hashgraph TPS nå 50000000.

Vil du vite mer om Blockchain VS Hashgraph? Sjekk ut Hashgraph VS Blockchain-analyse akkurat nå!

Hedera Hashgraph

Inntil nå har vi diskutert det lukkede økosystemet til Hashgraph, dets tekniske funksjoner, og hvordan det hevder å være raskt, sikkert og rettferdig. Den største veisperringen til Hashgraph er imidlertid dens private natur. Det er enterprise-klart.

Møt Hedera Hashgraph, et Hashgraph-nettverk som er offentlig og utnytter Hashgraph-konsensusalgoritmen. Det tar full utnyttelse av asynkron bysantinsk feiltolerant algoritme (aBFT). Det tilbyr garantert bysantinsk feiltoleranse for replikerte statsmaskiner.

Hedera Hashgraph etablerer ideen sin på toppen av Bysantine-Fault Tolerant (BFT) konsensus (aBFT). Den forbedrede modellen vil sikre at bedrifter kan gi mer verdi ved å bruke Hedera Hashgraph. Det administreres også av Hedera Hashgraph Council. Det endelige målet er å gi offentlig tilgang til Hashgraph-funksjoner og få publikum til å bruke et sikkert og raskt system for distribuert hovedbokformål.

Under panseret er både Hashgraph og Hedera Hashgraph like. De bruker begge protokollen “sladder om sladder”, som bruker en BFT-avtale for å oppnå konsensus. Den bruker også virtuell stemmegivning, noe som betyr at det ikke er behov for en sentral autoritet. Det er helt desentralisert og tilbyr et tillitsløst miljø for dets bruk.

Bruken av aBFT sikrer rettferdighet under alle forhold – selv når nettverket inneholder ondsinnede aktører. Alle egenskapene til Hashgraph brukes i Hedera Hashgraph. For å sikre at Hedera Hashgraph er beskyttet mot DDoS-angrep, bruker ikke konsensusalgoritmen ikke lederformatet.

Med Hedera Hashgraph kan du bygge på tillit. Noen av de viktigste applikasjonene til Hedera Hashgraph inkluderer kryptovaluta, smarte kontrakter og filtjenester.

Tjenester som tilbys av Hedera Platform

Med Hedera-plattformen kan du aktivere noen viktige tjenester, inkludert følgende:

 • Kryptovaluta: Lar mellomprodukter bruke nettverket til kryptovaluta-betalinger og la dem dra nytte av lavere kostnader og enkel design.
 • Smarte kontrakter: Du kan også bygge smarte kontrakter på toppen av Hedera-plattformen. For å utvikle smarte kontrakter, må du bruke Solidity. Som utvikler kan du gjøre atombytter, opprette eiendeler og distribuere helt nye applikasjoner.
 • File Services: Du kan også bruke Hedera-plattformen til å utføre filtjenester, dvs. bekrefte filer. Det er også en GDPR-klage.

styresett

Styringen i Hedera Hashgraph fungerer annerledes. Den kan deles inn i to nivåer – Styret og Open Consensus.

Styret er et sentralisert kontrollsystem som ikke er en ideell løsning for ethvert nettverk som ønsker å tilby sine tjenester for den distribuerte hovedboken. Samfunnet er heller ikke fornøyd med sin tilnærming, og det er fortsatt en av de viktigste kritikkene av Hedera Hashgraph.

Open Consensus er derimot konsensusmekanismen som vi allerede diskuterte ovenfor. Den styrer hvordan noder kan bli med og bli en del av nettverket, og også gjøre det mer desentralisert. For å sikre at det er en riktig vektet stemmemodell, bruker den Proof-of-Stake. Det sikrer at kollisjonen blir tilstrekkelig redusert, og det er også et passende incitament for brukere å kjøre noder.

Hedra Hashgraph Architecture

Hedra Hashgraph-arkitektur er en trelags arkitektur. Den består av Internet Layer (Bottom), Hashgraph Consensus Layer (Middle) og Services Layer (Top). La oss diskutere hvert lag kort.

 • Internet Layer: Laget tar seg av kommunikasjonen mellom datamaskiner på internett. Den distribuerer TCP / IP-tilkoblinger med TLS-kryptering.
 • Hashgraph Consensus Layer (Middle): Mellomlaget inneholder nodene som deltar i nettverket. Disse nodene deltar i konsensusmetoden ved hjelp av Hashgraph-konsensusalgoritmen og sladderprotokollen.
 • Services Layer: Det øverste laget har sine egne undergrupper – File Storage, Cryptocurrency og Hashgraph Smart Contracts.

Nodene tjener kryptovalutaen for å delta i nettverket. Det er en innfødt valuta og sørger for at brukerne får sitt incitament til å delta.

Fillagringen er derimot Merkle-basert. Dessuten, hvis du er en utvikler, så kan du også bruke Solidity ettersom den støttes av Hedra. Til slutt tilbyr den smart kontraktsstøtte på toppen av nettverket – noe som gir deg muligheten til å lage skalerbare dApps.

Hedera Hashgraph dApps

Det er få topp Hedera Hashgraph dApps. De inkluderer Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask og Arbit.

Hedera Hashgraph-verktøy

Det er mange fantastiske Hashgraph-verktøy der ute. Få av de bemerkelsesverdige Hashgraph-verktøyene er som følger:

Hashgraph-fellesskap

Du kan også delta i Hashgraph-miljøene og bli en del av deres tilbud. For å komme i gang, sjekk ut Hedera-samfunn på Telegram, Medium og Twitter. Hvis du er interessert i å snakke med Hedera Developer Chat, kan du sjekke lenken her.

Konklusjon

Hashgraph er et spennende konsept som forandrer spillefeltet fullstendig. Det er relativt raskere enn for tradisjonell distribuert hovedboksteknologi, inkludert blockchain. Det er helt klart en flott implementering, men det er nær naturen kan hindre veksten. Hedra Hashgraph er derimot et offentlig Hashgraph-nettverk som bruker riktig bruk av Hashgraph. Dessuten er det ingen Hashgraph-gruvedrift som gjør nettverket mer rettferdig for alle som deltar i det.

Men den er ikke fri for kritikk – siden den bruker en sentralisert styringsmodell. Så, hva synes du om Hashgraph generelt? Vil Hashgraph-applikasjonene øke i fremtiden? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map