Enterprise Ethereum: Privat blockchain för företag

I en värld där blockchain blommar är det uppenbart att många blockchainföretag inom företaget skulle öka i spelet. Om du har varit runt blockchain under en tid vet du bara om Ethereum. Tidigare offentliga Ethereum hade redan gjort sitt uttalande med en banbrytande nätverksmiljö.

Men deras offentliga fastigheter höll dem borta från många företags räckvidd. Men nu med Enterprise Ethereum kan de också erövra företagsvärlden. Idag gräver vi lite djupare in i kärnan i Enterprise Ethereum. Så, låt oss se vad den erbjuder oss den här gången!

 

Contents

Kapitel 1: Vad är Enterprise Ethereum?
Kapitel 2: Vad är Enterprise Ethereum-alliansen?
Kapitel 3: Fördelar med Enterprise Ethereum
Kapitel 4: Arkitekturstack av Enterprise Ethereum Blockchain
Kapitel-5: Vilka är de möjliga användningsfallen för företagsetereum?
Kapitel 6: Ethereum Blockchain som tjänsteleverantörer
Kapitel 7: Verkliga företag som använder Enterprise Ethereum
Kapitel 8: Slutord

 

Kapitel 1: Vad är Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum är den privata eller tillåtna versionen av den offentliga Ethereum-kodbasen. Många känner Ethereum som det offentliga nätverket som handlar miljarder dollar inom blockchain-nätverket. Många av er vet dock inte att Ethereum också är ett annat populärt nätverk som företag använder dagligen. Och det är här företaget Ethereum spelar in.

Även om dessa privata kedjor är åtskilda från de offentliga instanserna kan de fortfarande dra nytta av det offentliga Ethereum-nätverket.

Det finns dock ingen produkt för företaget Ethereum. Istället erbjuder leverantörer Enterprise Ethereum genom att ändra de redan befintliga Ethereum-klienterna efter företagets behov. Så alla privata nätverk skulle ha olika resultat baserat på kraven.

Till exempel kan vissa företag vilja ha hög skalbarhet i sitt företag Ethereum, medan andra kanske inte behöver det. Dessutom innehåller dessa krav huvudsakligen prestanda, behörigheter, sekretess, skalbarhet och styrning.

Hur fungerar Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum förblir trogen mot sitt offentliga blockchain-nätverk; det finns dock tillåtna behörighetsfunktioner tillsammans med identitetshantering för att erbjuda ett tillåtet nätverk. Dessutom ökar det integritetsnivån med privata P2P-transaktioner för att öka skalbarhet och prestanda. Dessutom introducerar det också andra konsensusprotokoll än bevis på arbete.

Så, Enterprise Ethereum kommer faktiskt inte att möta samma problem som det offentliga Ethereum som integritets- och skalningsfrågor. Dessutom kan de göra transaktioner ännu snabbare än de vanliga 15-20 transaktionerna per sekund för offentliga Ethereum.


Men hur?

Det beror på att du i Enterprise Ethereum kan ändra nätverksstorlek, blockstorlek och till och med gasgränsen. Inte för att du måste hålla fast vid gas för att köra blockchain-nätverket, men det är fortfarande möjligt att behålla den här funktionen.

Ett annat stort faktum är att nätverksstorleken verkligen gör en stor skillnad eftersom många företag har en sluten miljö. Dessutom innebär det att det bara tillåter minimala deltagare i systemet. Därför får du mer skalbarhet och integritet i Ethereum.

Men oroa dig inte alla dina transaktioner skulle förbli privata också, så länge din blockchain-arkitektur har funktionen.

Enterprise Ethereum Alliance råkar vara den främsta löparen för Enterprise Ethereum blockchain. Dessutom, enligt dem, är företag Ethereum inget annat än bara en förlängning till det offentliga Ethereum. Därför betyder det att det offentliga Ethereum kommer att få en hel del tillägg och ha tillägg för företagslösningar för att göra arbete också privat.

Så i det här fallet lägger de till autentisering för att komma in i nätverket. De använder också behörigheter för att visa huvudboken. Det beror på att inte alla deltagare skulle kunna se vad andra användare gör i storboken.

 

Kolla in vårt Ultimate Blockchain Cheat Sheet för att lära dig mer om blockchain på det enkla sättet!

 

Kapitel 2: Vad är Enterprise Ethereum-alliansen?

Enterprise Ethereum-alliansen är en medlemsstyrd organisation som erbjuder öppen källkodsutveckling av Enterprise Ethereum efter organisationens behov. EEA är en ideell organisation som lanserades i mars 2017.

För närvarande har EEA 300+ medlem företag under sina väskor. Alla dessa medlemmar samarbetar för att främja genomförandet av Ethereum inom branscher. Inte bara det utan de har också sitt inflytande i 45+ länder tillsammans med 1400+ enskilda medlemmar!

För att effektivisera företagets Ethereum-projekt har företagets Ethereum-alliansmedlemmar dessutom 19 juridiska råd och professionella branschgrupper..

Så du skulle få det bästa av det bästa tekniska stödet med att legalisera dina företags Ethereum-lösningar. Ett av huvudmålen för Ethereums alliansmedlemmar är att harmonisera konsumenter och företag med interoperabilitet över hela världen.

Dessutom består Ethereum-alliansmedlemmarna av företag, utvecklare, innovatörer, adopterare och ledare. Så du får den perfekta lösningen för ditt företag. Uppenbarligen är varje samarbete inom Ethereum-alliansmedlemmarna öppna. Därför kommer det på sikt att gynna alla slags företag.

Ett annat roligt faktum är att Enterprise Ethereum-alliansen också fungerar på statliga företag.

 

Primärt mål för Enterprise Ethereum Alliance

Företaget Ethereum-allians vill bygga en privat version av offentlig Ethereum-blockchain. Dessutom kommer det att vara för kvalificerade medlemmar som specificerar deras behov korrekt. I grund och botten har de fyra primära mål –

 

 • Öppen källkodsstandard istället för en produkt

EEA vill göra företag Ethereum till en öppen källkodstandard, inte bara en kommersiell produkt. På så sätt kan alla industrier använda denna standard för att utveckla teknik. Byggnaden, som främjar och i stort sett stöder all Ethereum-baserad teknik faller under denna kategori.

Men varför gör de det till en standard istället för en produkt? Det finns möjliga orsaker till detta.

Först och främst begränsar dess möjligheter att göra den till en produkt. En produkt har för många funktioner för varje sektor gör det svårt att kontrollera och ännu svårare att upprätthålla säkerheten. För att inte tala om den högre kostnaden för onödiga funktioner som många sektorer inte ens behöver.

Å andra sidan, om företagets Ethereum-alliansmedlemmar endast erbjuder standarder, bästa praxis och referensarkitektur, kan innovatörer enkelt använda det för att strukturera sin modell.

Till exempel kommer det att göra det möjligt för banker att få sitt eget företag Ethereum som sitt interna nätverk. På liknande sätt kan andra deltagare också implementera sin egen blockchain för företagskedjan.

Dessutom, som öppen källkod, kommer alla företag som gör en kodbas som också kan användas i ett annat företag att delas. Detta är den typ av samordning som de vill utveckla och underlätta inom Ethereums medlemmar.

 

 • Styr och underlätta utveckling över branscher

EEA skulle styra alla typer av Enterprise Ethereum-distribution och underlätta det enligt företagets krav. Dessutom skulle detta stöd vid distribution också uppmuntra innovatörer att komma med bra idéer.

Gällande företagskrav hjälper definitivt i den här frågan eftersom många företag inte riktigt kan förstå blockchainens karaktär. Men om Ethereum-alliansmedlemmarna i företaget tar den styrande positionen, skulle många företag få högkvalitativt stöd. Dessutom kan Ethereums alliansmedlemmar också se till att företagen följer standarderna i enlighet med detta.

I slutändan kommer detta att erbjuda mer för konsumenterna. Till exempel kanske en bank implementerade en KYC-plattform på Enterprise Ethereum. Så i det här fallet skulle Ethereums medlemmar hjälpa till att göra samma sak för ett annat företag. I slutändan kommer det att spara mycket tid i utvecklingskostnaden.

 

 • Evolve Side by Side With the Public Ethereum

Enterprise Ethereum kommer att utvecklas parallellt med det offentliga Ethereum. Det kommer också att få de bästa funktionerna från Ethereums offentliga blockchain. Denna process ser till att alla uppdateringar i den offentliga versionen automatiskt kommer att finnas i den privata blockchain också.

Så du behöver inte oroa dig för att lägga till funktionen separat på din plattform. Vidare skulle företag, Ethereum-alliansmedlemmar ta hand om uppdateringsprocessen helt. I verkligheten betyder det att det är en problemfri lösning. Uppenbarligen får du alternativet att inte lägga till funktionen om funktionen strider mot ditt nätverks natur.

Hur som helst kommer det offentliga Ethereum också att få lukrativa funktioner för att bilda det privata företaget Ethereum om det behövs. Därför kommer båda versionerna att dra nytta av varandra och skulle kunna använda dApps i båda versionerna.

Så, dApp gjordes för offentligt Ethereum, det kommer också att stödja företag Ethereum också. Företaget Ethereum alliance kommer att se till att.

 

 • Använd befintliga standarder

Enterprise Ethereum Alliance-medlemmar skulle underlätta all erfarenhet från gamla standarder i den nya Enterprise Ethereum blockchain. Det vill också utnyttja standarder med öppen källkod från andra utvecklingar. Men hur skulle det hjälpa?

I verkligheten släpptes den offentliga blockchain 2015, så inom 3+ år hade den mycket erfarenhet än den privata versionen av företaget Ethereum alliance. Det är därför om de samlar all information och erfarenhet från den gamla versionen, kan de säkert göra en förbättrad privat version.

Dessutom vill Ethereum-alliansmedlemmar inte saknas på något sätt. Att sticka ut är medlemmar i Ethereum-alliansen i högsta prioritet. Det är därför de behöver all erfarenhet de kan dra nytta av.

Dessutom är en annan viktig punkt att andra blockchain-företag också har bra blockchain-standarder. Om Ethereums alliansmedlemmar också utnyttjar dem kan de erbjuda den högsta blockchain-upplevelsen.

 

Vad behöver företagen exakt?

Företag har ett annat sätt att använda blockchain-nätverk än individer med ett peer-to-peer-nätverk. Dessutom måste de behålla känslig information i hög volym. Dessutom är spårningskvalitet och ansvariga myndigheter för regler också några mycket nödvändiga funktioner.

Förutom dessa utfärdande av ID: n måste spårning av lastcontainrar, utförande av affärer, märkning av läkemedelsföremål vara på plats. Om något fel uppstår i systemet skulle det kosta intäkterna. För att inte tala om dålig kundupplevelse.

På företag som redan har skapat ett varumärke är det svårare att underhålla allt sömlöst. Dessutom kan alla små fel leda till dålig marknadsföring av deras varumärke, vilket är en stor risk.

I slutändan faller alla små behov av företag under fyra huvudkategorier –

 

 • Tillstånd:

Många användningsfall för företag kräver endast tillåtna kontaktannonser för att se nätverket. Andra parter som involverar sig skulle innebära ett konfidentiellt intrång i nätverket. I själva verket måste en auktoriserad person ha tillgång till viss information. Dessutom skulle de behöva olika skriv-, läsåtkomst baserat på deras anställdas status.

 

 • Integritet:

Företag hanterar alla möjliga transaktionsuppgifter som pris, kvantitet, produktnamn, adress, finansiell information etc. Dessutom bör dessa ha särskilda åtkomstbehörigheter baserat på deltagarnas roller.

Till exempel behöver en speditör inte se vad fraktcontainern har, men han behöver bara veta att containern kom väl.

Å andra sidan skulle banker inte tillåta alla att se varandras transaktionsinformation eftersom det är ett massivt säkerhetsbrott. Du vill självklart inte att andra slumpmässiga människor ska se vem du skickar dina pengar till, eller hur? Därför är integritet ett stort problem när det gäller företagens behov.

 

 • Prestanda:

I verkligheten måste företagen ha förmågan att behandla tusentals transaktioner varje sekund. Dessutom måste de ha kapacitet att tolerera periodiska stigningar i nätverket.

Även en fördröjning skapar en rad transaktionsfördröjningar, vilket kommer att utlösa en kaskad av händelser. Dessutom, nuförtiden, med alla nätverksekonomier, blir det svårt att upprätthålla alla möjliga valideringar, samlingar, olika typer av transaktioner.

Eftersom fler människor använder nätverket måste nätverket ha möjligheter att fortsätta transaktionen per sekund. I många fall tenderar alltför många deltagare att sakta ner saker, men företagen måste vara över denna fråga.

 

 • Slutlighet:

Institutioner gör stora betalningar dagligen. Men utan transaktionens säkerhet kan inga företag helt lita på varandra för att samarbeta. Och så måste de veta resultatet av sina transaktioner så snabbt som möjligt.

Fonderna måste vara bra och alla betalningar för det bör vara slutgiltiga. På så sätt skulle båda parter kunna bedriva affärer med varandra på ett harmoniserande sätt.

 

Kapitel 3: Fördelar med Enterprise Ethereum

Enterprise Ethereum blockchain är en billig, flexibel, öppen och lämpad för affärer mellan flera företag. Dessutom, när det gäller att samordna data, fungerar Ethereum blockchain som ett typiskt distribuerat lager.

Men det råkar komma med en unik arkitektur som gör det möjligt för företag att integrera den i sitt system. Dessutom skapar detta lager nya möjligheter och stärker systemet för exklusiva företag.

Men Ethereum-medlemmar i företaget skulle få fler funktioner än dessa. Låt oss se vad de verkligen kommer att få från företagets Ethereum blockchain –

 

 • Öppen källa

Alla distributioner av Enterprise Ethereum är helt öppen källkod. Så, vilket företag eller företag som helst kan utnyttja Ethereum blockchain helt fritt. Eftersom utvecklare med öppen källkod kan göra ändringar i koden eller lägga till funktioner i enlighet därmed.

Dessutom har öppen källkodsteknik snabbare felproblem löst.

 

 • Datakoordinering

Enterprise Ethereums arkitektur bevarar datakoordinering mellan alla nätverksdeltagare. Dessutom skulle Ethereum-medlemmar få bättre datatilldelning och förtroende bland alla deltagare.

I verkligheten kommer det att tillåta dem att inte vara beroende av en central myndighet. Dessutom kommer det att tillåta företagets Ethereum-medlemmar att hantera systemet i enlighet därmed utan störningar.

 

 • Snabb implementering

Med stöd av Blockchain som tjänsteleverantör erbjuder Enterprise Ethereum enkel och snabbare distribution av blockchain-teknik. Dessutom gör blockchain som en tjänsteleverantör som Kaleido eller Azure det verkligen bekvämare för att enkelt distribuera företagets Ethereum blockchain-nätverk.

Dessutom gör dessa lösningar det väldigt enkelt, eftersom du inte behöver koda allt från grunden. Det sparar mycket tid och energi, tillsammans med resurser.

 

 • Tillåtna nätverk

Med Enterprise Ethereum blockchain får du specialtillåtna nätverk och till och med konsortiemiljöer med offentliga Ethereum-funktioner. I verkligheten är detta en av de betydande skillnaderna med den offentliga versionen av Ethereum.

I de flesta fall tillåter nätverksarkitekturen privilegierade Ethereum-medlemmar att arbeta som portvakt. Så det betyder att personen kan stoppa avrättningar och till och med kontrollera vem som kommer åt nätverksmiljön.

Dessutom är dessa privata företag Ethereum blockchain-instanser perfekt lämpade för alla användningsfall.

 

 • Nätverksstorlek

MainNet kan hantera stora nätverksstorlekar, även om de flesta företagsdistributionerna inte använder många noder för att köra systemet. Det är dock fullt kapabelt att hantera hundratals noder samtidigt utan att sakta ner. Dessutom kan du till och med gå till miljontals användare under en nätverksmiljö.

Men det finns en oro för om det bara är teoretiskt eller praktiskt. Som vi redan sa att många bara arbetar med få noder som tio noder. Så tekniskt sett finns det ingen hänvisning till ett livskraftigt och stort nätverkssystem.

Uppenbarligen är det en kritisk faktor eftersom företagskonsortier vanligtvis är större nätverkssystem. Därför skulle de behöva mer underhåll.

 

 • Privata transaktioner

Enterprise Ethereum blockchain kan uppnå olika nivåer av integritet med hjälp av privata konsortier och privat transaktionslagringsprotokoll.

Dessutom kommer den här funktionen att säkerställa att alla Ethereum-medlemmar i företaget kan arbeta i full integritet utan att avslöja någon transaktionsinformation. Dessutom är det också en förlängning till det tidigare offentliga Ethereum.

Många Ethereum-baserade applikationer erbjuder också det här alternativet nu. Så om du är förvirrad med huruvida Ethereum kan hantera dina privata transaktioner, kan du vara säker på att det kan.

 

 • Skalbarhet och prestanda

Med skräddarsydd konsensus kan blockeringstid och gasbegränsning Ethereum blockchain överträffa offentligt Ethereum. För att inte nämna, det kan skala hundratals transaktioner inom en sekund. Den introducerar några nya konsensusmekanismer som bevis på auktoritet, bevis på förfluten tid osv.

I verkligheten måste du veta att det offentliga Ethereum arbetar på bevis på arbete, vilket är ganska långsamt och kraftfullt konsensus. Men företag har större behov. Och beviset på arbete kan inte tillfredsställa alla dessa behov med ett bristfälligt samförstånd.

Därför introducerade de skräddarsydd konsensus för Ethereum-medlemmar i företaget. Andra protokoll, såsom skärning eller beräkning utanför kedjan, ökar också den totala genomströmningen.

 

 • Slutlighet

Enterprise Ethereum blockchain levereras med nätverksinstanser för att se till att alla transaktioner är omedelbart slutgiltiga utan någon manipulering. Dessutom är det ett av de mest efterfrågade företagsbehoven av alla. Finalitet skapar förtroende och förtroende bland affärspartners.

Med en förbättrad samförståndsmekanism är det inte helt omöjligt att ha omedelbar finalitet längre. Så nu kan alla Ethereum-medlemmar i företaget njuta av omedelbar transaktionsslutlighet utan bekymmer.

 

 • Incentive Layer

Incitamentskiktet straffar bedrägeri och främjar bra användarbeteende. I verkligheten är detta lager nödvändigt eftersom nätverket måste vara helt säkrat från insidan och utsidan.

Om interna anställda eller Ethereums medlemmar agerar bedrägligt måste det få konsekvenser. Dessutom gör denna initiativ att deltagarna följer reglerna korrekt och också får bra belöningar när det gäller deras handlingar.

 

 • Tokenisering

Företag kan tokenisera alla tillgångar i Ethereum-arkitekturen för att effektivisera sin verksamhet. Så, vad betyder det för ditt företag? Det betyder att du inte bara är skyldig att använda Ethereum-tokens för att driva ditt nätverk.

Det hänvisar huvudsakligen till finansiella intuitioner eftersom de behöver arbeta självständigt utan en enda tokens bojor. Till exempel kan ett fastighetsföretag tokenisera fastighetens tillgångar och använda dem i nätverket. Det är något ett digitalt format av alla slag.

 

 • Standarder

Enterprise Ethereum definierar strukturella komponenter som standarder för att hjälpa till med snabb implementering. Dessutom hjälper den specifika standarden Ethereums medlemmar att hålla nätverket friskt och solidt.

Protokoll som token design (ERC20), decentraliserad lagring (Swarm), mänskliga läsbara namn (ENS) och decentraliserade meddelanden (Whisper) hjälper till med ekosystemet.

Dessutom, med företaget Ethereum privata blockchain, skulle du få fler nya standarder att använda i din nya applikation.

 

 • Interoperabilitet

Det skulle inte finnas någon leverantörslås. Så användarna skulle kunna driva privata nätverk i alla affärsmolnmiljöer. Om leverantörer hanterar programvaran tenderar de vanligtvis att ha låsning.

Det är ingen bra strategi och främjar inte öppenhet eller samarbete. Det är dock inte samma fall för företaget Ethereum. Till exempel kan Ethereums medlemmar använda Amazon-webbtjänster i Kaleidos blockchain-affärsmoln.

 

 • Låg kostnad

Alla företag kommer att kunna implementera blockchain till en lägre kostnad. På så sätt kommer ingen organisation att känna sig belastad med onödiga prislappar. Det är en viktig aspekt att tänka på. Även om företag har möjlighet att investera mycket pengar, kan det på sikt ändå bli en börda också.

Men eftersom Ethereum inte har ett högt prisintervall är det lättare för dig att distribuera din blockchain med den.

 

Kapitel 4: Arkitekturstack av Enterprise Ethereum Blockchain

1. Applikationsskikt

Applikationslagret är det första lagret i företagets Ethereum-stack. Dessutom sitter den ovanpå den. Skiktet innehåller alla komponenter som används ovanpå kärnlagret i företagets Ethereum-stack.

Den innehåller tre underskikt –

 • ÐApps underlag
 • Infrastrukturavtal och standardunderlag
 • Underlag för smarta kontraktsverktyg

Vi kommer att diskutera varje lager av Ethereum-stacken för att ge dig en bättre förståelse för det privata nätverket.

 

 • ÐApps underlag

Låt oss börja med DApps-underlag. Detta innehåller senare alla decentraliserade applikationer som körs ovanpå företagets Ethereum privata blockchain. Dessutom kan de decentraliserade applikationerna använda JSON-RPC API-företagets Ethereum-tillägg för att fungera.

Dessutom skulle du också hitta många verktyg för att övervaka blockchain, blockchain explorers och business intelligence-verktyg inom underlagret.

Därför innehåller det översta lagret huvudsakligen alla typer av decentraliserad applikation som använder kärnföretagens Ethereum-tillägg.

 

 • Infrastrukturavtal och standardunderlag

Underlagret Infrastructure Contracts and Standards innehåller alla nya standarder för kärnverksamheten Ethereum stack. Dessutom erbjuder detta lager även aktiverare för en annan applikation byggd på företagets Ethereum privata blockchain.

Den innehåller några element. Låt oss ta en titt på dem, ska vi?

 

 1. Decentraliserade identitetsstandarder: Decentralized Identity Foundation (DIF) utvecklar olika decentraliserade identitetsstandarder. Med dessa kan du lagra de digitala identiteterna för deltagarna i företagets Ethereum-stack.
 2. Rollbaserad åtkomstkontroll (RBAC): Detta styrsystem är främst för autentisering. Dessutom hjälper det nätverket att begränsa alla oönskade användare. Så den enda auktoriserade personen kan komma in i systemet som leder till ett privat Ethereum blockchain.
 3. Nätverksstyrning: Nätverksstyrningsmodellen ser faktiskt till vem som kommer in i nätverket och vem som inte kan. Dessutom kan du ge åtkomst till specifika noder till specifika delar av nätverket. I verkligheten säkerställer det också skydd av utbyten.
 4. Tokenstandarder: Det finns många token-standarder tillgängliga på gränssnitten. Vanligtvis använder du token-ekonomin med hjälp av dessa standarder. Dessa inkluderar främst – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] och [ERC-223].
 5. Ethereum Name Service: ENS erbjuder en säker kartläggningsprocedur för mänskligt läsbara och enkla namn på användarna. Så istället för att bara ha Ethereum-adresser kan du ha namn för både off och on chain-funktioner.

 

 • Underlag för smarta kontraktsverktyg

Enterprise Ethereum privata blockchain får de smarta kontraktsverktygen från det offentliga Ethereum. Dessutom inkluderar detta alla typer av smarta kontraktsverktyg som avlusare, kompilatorer, associerade parsers, språk och till och med metoder för formell verifiering.

Det slutar dock inte här. Det finns mer där dessa kom ifrån! Varje typ av implementering av Enterprise Ethereum stack måste erbjuda felsöknings- och distributionsverktyg för företagets Ethereum-medlemmar.

Till exempel har det offentliga Ethereum truffel och remix, felsökning av smarta kontakter och distributionsverktyg. Varje implementering är också tvungen att utöka den formella verifieringsmetoden för Ethereums privata blockchain.

Men hur använder företaget Ethereum stack dessa verktyg? Tja, för det finns det många komponenter i exekveringsunderskiktet. Dessutom använder de smarta kontraktsverktygen den utrustningen. Vi kommer att prata om exekveringsunderskiktet senare i artikeln.

 

2. Verktygslager

Den levereras med API: erna för att kommunicera med kunder. Det primära API JSON-RPC behövs för att skicka transaktioner och distribuera smarta kontrakt. Dessutom ringer andra API: er externa tjänster och upprätthåller inter-blockchain-verksamhet. Kort sagt kommer den med tre underlag. Låt oss se vad de är –

 • Behörigheter och behörighetsunderlag
 • Integrerings- och implementeringsverktyg Underlag
 • Underlag för klientgränssnitt

Låt oss nu se vad var och en av dem innehåller.

 • Behörigheter och behörighetsunderlag

Här hänvisar tillstånd till möjligheten för vilken nod som helst att ansluta sig till blockchain-nätverket. Dessutom illustreras det också för individer för att utföra specifika roller på företagets Ethereum stack. Till exempel är det bara vissa valda noder som kan fungera som validerare. Å andra sidan kan andra deltagare kunna starta smarta kontrakt.

Enterprise Ethereum stack erbjuder också företag Ethereum privat blockchain med privata transaktioner. Det finns dock olika nivåer av integritet i stacken. Dessa inkluderar vanligtvis tillstånd för nodanslutning, lagra privata transaktioner, vidarebefordra meddelanden, kontrollera vad andra ser, tillstånd för deltagande, etc..

Det inkluderar också kryptografisk kryptering för att skydda transaktionsdata.

 

Knutpunkter

Det finns några standarder eller regler du måste följa när du implementerar en Ethereum-stack för företag. Kolla in några av dessa regler för Ethereums privata blockchain.

Enterprise Ethereum stackimplementeringar måste redan från början ange listan över kamrater som skulle fungera som noder.

Alla Ethereums blockkedjor måste erbjuda möjligheten att aktivera och inaktivera peer to peer-anslutningar.

Dessutom måste den också ange vilka noder som kan gå med i nätverket i vitlistan. På samma sätt måste de ha en svartlista över de noder som inte kan komma in i företagets Ethereum-stack.

Du kan även ange specifika noder i vitlistan med ett gränssnitt. Det kan till exempel vara en smart kontraktstransaktion eller använda ett API. Dessutom gäller samma regel för svartlistan också. Så du kommer att kunna specificera vitlistan och svartlistnoderna med ett gränssnitt.

Varje Ethereum-stack måste dock alltid erbjuda ett sätt att certifiera alla noder i nätverket. Det är i grunden av säkerhets- och integritetsskäl.

 

Certifierande nodidentiteter

Hur certifierar du en nod? Du kan behålla ett dedikerat smart kontrakt för vitlistning av noder. Detsamma gäller för svartlistningsnoder också. Dessutom kan du behålla ett annat smart kontrakt för de svartlistade.

Som inträdesavgift kan du också aktivera en viss kostnad, t.ex. mängden gas för att komma in i Ethereums privata blockchain. Det är dock inte obligatoriskt. Vitlistning och svartlistning bör göra tricket.

Företagets Ethereum privata blockchain erbjuder också en specifik mekanism för att definiera ett kluster av noder som gör ett visst arbete.

 

Deltagare

Enterprise Ethereum stackimplementeringar måste redan från början ange listan över kollegor som kan skicka transaktioner. För när det gäller företag skulle inte alla kunna göra transaktioner i nätverket.

Det följer samma regler för noder där det endast begränsade åtkomst. Men när noderna är i nätverkssystemet skulle det finnas vissa personer med större tillgång till transaktioner.

Dessutom måste den också ange vilka deltagare som kan ha tillgång till transaktioner i vitlistan. På samma sätt måste de ha en svartlista över noder som inte har tillgång till transaktioner.

Du kan även ange specifika noder i vitlistan med ett gränssnitt. Det kan till exempel vara en smart kontraktstransaktion eller använda ett API. Dessutom gäller samma regel för svartlistan också. Så du kommer att kunna specificera vitlistan och svartlistnoderna med ett gränssnitt.

Det finns dock en stor skillnad. Om en deltagare vill vara anonym inom nätverket kommer Ethereum-medlemmar att stödja detta. Behörighetsnivån för transaktioner kommer dock också med en egen uppsättning regler. Så en deltagare kan faktiskt utföra tre typer av övergångar –

 • Använd ett smart kontrakt.
 • Anropa en funktion för att ändra karaktären på det smarta kontraktet.
 • Ha bara enkla värdeövergångar.

 

Ethereum-konton

Det finns vissa Ethereum-konton som du också måste ha! Så för det ger Enterprise Ethereum privat blockchain en vitlista för att underhålla dem. Allt kommer dock att bero på om du behöver Ethereum-konton för dina företagsanvändningsfall.

Om du vill implementera det måste du göra det via ett gränssnitt som att använda ett API eller smart kontrakt.

 

 • Integrerings- och implementeringsverktyg Underlag

Integrationsbibliotek

Enterprise Ethereum privata blockchain kommer att erbjuda integrationsbibliotek. Detta är för att möjliggöra mer bekvämlighet för interaktion med olika språkbindningar.

Dessutom finns det några integrationsbibliotek för det, såsom REST API, [protokollbuffertar], [Nethereum], [web3.js] och [web3j].

 

Enterprise Management Systems

För att säkerställa att du kan integrera företagshanteringssystemet helt finns det vissa företagsklara funktioner. Dessutom är dessa några vanliga tekniker, bibliotek, API, etc..

Detta är inte den enda lösningen för företag i Ethereums privata blockchain. I själva verket inkluderar alla dessa funktioner möjligheten att –

 • Distribuera med företagskonfigurationssystemet och distributionssystem för fjärrprogramvara.
 • Hjälp till att ändra konfigurationerna i ett distribuerat nätverk.
 • Granska konfigurationerna på det distribuerade Ethereum-nätverket.

Ledningssystemet lägger vidare till ett företagsfärdigt rapporteringssystem för programvarufel för att snabbt åtgärda eventuella fel i systemet. Dessa inkluderar främst:

 • Förvara register över programfelförhållanden.
 • Skapa händelser för att hantera alla programfel.
 • Acceptera alla diagnostiska kommandon från ledningssystemet och kör en analys.

 

Olika ledningssystem

Om du vill kan du integrera ett företagsklart prestandahanteringssystem. Dessutom skaffar du dig alla relevanta prestationshanteringsvärden så att du kan jämföra ditt system med standarden och se hur det faktiskt fungerar.

Det är den bästa delen av prestationshanteringssystemet. Så om du ser att ditt system inte fungerar som du skulle behöva Ethereums medlemmar hjälper dig att lösa det.

Ett annat underbart verktyg är säkerhetshanteringssystemet. Dessutom loggar säkerhetshanteringssystemet ner varje händelse och nätverkstrafik så att du kan ta reda på säkerhetsöverträdelser direkt.

Men du skulle också behöva historiska dataanalysförmågor för att hålla reda på all historisk information i nätverket. I vilket fall som helst stöter du på ett fel, du kan bara analysera nätverkshistoriken och se vad som orsakade problemet. Dessutom skulle det också hjälpa dig att förbättra ditt nätverk i framtiden.

Du kan dock få support för andra hanteringssystem som Application Service Management (ASM), webbaserad företagshantering (WBEM) och Common Management Information Protocol (CMIP).

 

 • Underlag för klientgränssnitt

JSON-RPC

Det är ett lätt samtalsprotokoll där det använder JSON som dataformat. Dessutom finns det en viss specifikation för flera datastrukturer tillsammans med hur de ska bearbetas. Här betyder JSON JavaScript Object Notation, vilket är ett lätt datautbytesformat.

Dessutom är dess språk oberoende, vilket innebär att du enkelt kan läsa och skriva med detta datautbytesformat.

JSON-RPC API används dock huvudsakligen för att länka den decentraliserade applikationen till Ethereum-klienterna i företaget Ethereums privata blockchain.

 

Inter-chain

Eftersom det finns många typer av blockchain-distribution med olika huvudböcker och protokoll, är mellanliggande mellanhänder nödvändiga om du vill tillåta interaktion inom blockchain-nätverk. Dessutom, när andra företagslösningar erbjuder skalbarhet och integritet, kan inter-chain vara på lager 2, där det kan kommunicera med det offentliga Ethereum och njuta av alla fördelarna.

Så det är bäst att gå till en implementering mellan kedjor så att du enkelt kan utnyttja den offentliga blockkedjans möjligheter.

 

Orakel

Det finns många fall där smarta kontrakt skulle behöva få verklig information för att utföra den. Men hur kommer det att få det? Tja, här kommer oraklen för att rädda dagen. I verkligheten överbryggar Oracle klyftan mellan det interna nätverket och omvärlden.

Så med hjälp av orakler kommunicerar smarta kontrakt främst med den verkliga världen för att samla in information.

 

3. Sekretess och skalningsskikt

Detta är det tredje huvudskiktet i företagets Ethereum-arkitektur. Den levereras också med två underskikt. Dom är –

 • Sekretessunderlag
 • Skalning av underlag

Låt oss kolla hur dessa underlag faktiskt fungerar!

 

 • Sekretessunderlag

Sekretess innebär i detta avseende möjligheten att hålla informationen konfidentiell när du handlar med en annan eller flera personer. Dessutom kommer det också att ge dig möjlighet att välja vilka data som ska avslöjas medan du handlar med en annan person.

Enterprise Ethereum-lösningar skulle erbjuda ett privat transaktionsalternativ som andra blockchain-lösningar för företag. Dessutom kan du nå integritet på olika nivåer, till exempel anslutningsbehörigheter eller användarnivåbehörigheter. Så kort sagt kan du kontrollera vem som kan se dessa privata transaktioner även om de inte deltog i själva transaktionen.

 

On-chain

Det finns många on-chain tekniker för integritet och säkerhet inom företagets Ethereum-lösningar. Dessutom inkluderar dessa säkerhetstekniker som avståndsskydd, ringsignatur eller ZK-SNARKS. Vanligtvis gör alla dessa privata transaktioner smidigare utan några problem.

 

Off-chain

Off-chain Trusted Computing integrerad i företagets Ethereum-lösning fungerar som en off-chain processeringsenhet. Dessutom hjälper det till att effektivt behandla alla smarta kontrakt och transaktioner med bibehållen skalbarhet som behövs. Det finns dock ingen risk för säkerhetsöverträdelser.

Så, med hjälp av företagets Ethereum-lösningar kan du handla off-chain med större integritet och noll tillitsproblem.

 

Privata transaktioner

Många av användarna av företagets Ethereum-lösningar måste följa alla juridiska aspekter av integritet. Så allt bedrägligt som händer i nätverket skulle vara under lagens radar. Så det finns inga juridiska problem när du använder nätverket.

Om någon gjorde något skadligt eller emot reglerna kan du gå till lagen för att be om hjälp. Till exempel skulle alla banker i Europeiska unionen behöva följa EU: s reviderade direktiv om betaltjänster om de vill erbjuda betaltjänster via nätverket.

Dessutom, om de vill erbjuda lagring av personlig information, måste de följa de allmänna dataskyddsförordningarna. Ethereum-användare av företag måste vidarebefordra sin avsikt när de skickar transaktionen med JSON-RPC API för att anropa funktionen.

Dessutom anger parametern huvudsakligen vilken typ av transaktion det är under körningstiden. Specifikt finns det huvudsakligen två typer av transaktioner på den privata kanalen:

 • Obegränsade privata transaktioner
 • Begränsade privata transaktioner

Vanligtvis kommer transaktionsdata huvudsakligen med två delar – nyttolastdata och metadata. Nyttolastdata är faktiskt transaktionsinnehållet. Å andra sidan är Metadata den information som behövs för att utföra en transaktion korrekt.

Men i alla Ethereum-lösningar för företag bör alla privata transaktioner stödja följande metoder –

En transaktion där nyttolastdata skulle överföras till deltagarna. Då skulle deltagarna kunna läsa innehållet direkt. Därför gör det det till en restriktiv privat transaktion.

I den andra skulle nyttolastdata överföras till alla inom det deltagande nätverket. Det är dock bara de direkta deltagarna som kan läsa informationen. Därför är denna typ av transaktioner obegränsade privata transaktioner.

 

Kännetecken för de begränsade privata transaktionerna

Alla Ethereum-lösningar för företag erbjuder en markeringsteknik för att hålla nyttolastdata säkra. Detta kan innebära kryptografisk kryptering eftersom ingen annan än deltagarna skulle kunna se parametrarna.

Det stöder också ett maskeringsalternativ för nyttolastdata under transaktionen. Många gånger finns det ett stort säkerhetsproblem under transittiden. Många företag glömmer att ställa extra säkerhet för dessa ögonblick. Enterprise Ethereum-lösningar fick dock ryggen på det.

Alla transaktionens metadata skulle också ha maskeringsfunktioner, mestadels med samma kryptografiska metod som nyttolastdata. På samma sätt kommer det också med värdepapper under transaktionen.

Alla noder som kommer att vidarebefordra transaktionen men faktiskt de deltar inte i den kan inte lagra transaktionsnyttolastdata tillsammans med metadata. Om något sådant inträffar kommer alla dåliga spelare att möta juridiska problem.

För den begränsade transaktionen måste du ställa in parametern för JSON-RPC till begränsad.

Så i alla fall, som du kan se, kommer inga andra parter utom transaktionsanvändarna att ha tillgång till det. Således skulle andra användare inte kunna se listan med deltagande adress, den sändande parten eller transaktionsbeloppet.

Offentliga smarta kontrakt har en begränsande delmängd av parterna om flera parter är inblandade. Eftersom listan synkroniseras och notariseras i enlighet därmed kan den också hänvisa till data i offentliga smarta kontrakt.

 

Egenskaper för obegränsade privata transaktioner

Det fungerar på samma sätt som den begränsade transaktionen fungerar. I det här fallet går dock allt arbete till att skydda nyttolasten och metadata för den obegränsade transaktionen, vilket innebär att den också stöder kryptografisk kryptering.

Det stöder också ett maskeringsalternativ för nyttolastdata under transaktionen. Många gånger finns det ett stort säkerhetsproblem under transittiden. Dessutom glömmer många företag att ställa ytterligare säkerhet för dessa ögonblick. Enterprise Ethereum-lösningar fick dock ryggen på det.

Alla transaktionens metadata skulle också ha maskeringsfunktioner, mestadels med samma kryptografiska metod som nyttolastdata. På samma sätt kommer det också med värdepapper under den obegränsade transaktionen.

Alla noder som kommer att vidarebefordra transaktionen men faktiskt de deltar inte i den kan inte lagra transaktionsnyttolastdata tillsammans med metadata. Om något sådant inträffar kommer alla dåliga spelare att möta juridiska problem.

För den begränsade transaktionen måste du ställa in parametern för JSON-RPC till obegränsad.

Det är dock lite av en förändring. I det här fallet går nyttolastdata till alla noder i krypteringsformat. Så om det behövs kan nätverket rekonstruera den information som tar delar från alla andra noder i nätverket.

Vidare skulle alla matematiska transaktioner behöva valideras med hjälp av noll-kunskap. Detta är den största skillnaden mellan obegränsade och begränsade transaktioner. Dessutom skulle alla valideringsnoder behöva delta i noll-kunskapsmetoden.

I grund och botten skulle en kunskap utan noll kräva en smygadress, rätt signatur och blandning för att säkerställa att informationen är krypterad. Detta tillvägagångssätt gör det dock omöjligt att tränga in i systemet. Så det erbjuder fortfarande säkerhet.

 

Andra funktioner

Alla Ethereum-lösningar för företag skulle ha möjlighet att ställa in parametrarna i den obegränsade privata transaktionen. Dessutom ser det till att deltagarna når konsensus om sina privata transaktioner.

Annat än detta bemyndigar det också att erbjuda separat tillstånd i händelse av –

 • Implementering av ett smart kontrakt.
 • Ändra tillståndet för det smarta kontraktet.
 • Utför en enkel värdetransaktion.

 

 • Skalning av underlag

Varje företag skulle ha efterfrågan på att hantera ett högre antal transaktionshastigheter och utföra tunga beräkningsuppgifter. Men det kräver mycket skalning, gör det inte? Det finns därför olika metoder för att öka transaktionshastigheten utan att påverka nätverket på ett dåligt sätt.

Det finns huvudsakligen två typer av skalning i kedja och kedja. Låt oss se vad de är –

 

On-chain

On-chain-skalning sker främst vid lager 1 i företagets Ethereum-arkitektur. Vad det gör är att det ändrar Ethereum-protokollet så att det passar transaktionsbehoven bättre.

 

Off-chain

Skalningen utanför kedjan sker på lager 2 i arkitekturstacken för företagets Ethereum-lösningar. I det här fallet ändrar det dock inte Ethereum-protokollet för hantering av fler transaktioner.

Tricket här är att förbättra skalningen på kedjan med både lager 1 och lager 2-protokoll för att nå en optimal transaktionshastighet.

 

Off-chain beräkning

Skalningen utanför kedjan tar faktiskt en del av beräkningsbördan för skalningen på kedjan. Dessutom, med för många förfrågningar i kedjan, blir det svårt att hantera så mycket av beräkningstrycket. Men off-chain computing sparar huvudsakligen dagen.

Så, alla Ethereum-lösningar för företag behöver stödja off-chain behandling av smarta kontrakt och transaktioner.

 

Prestanda

Prestanda här avser främst blockchain-nätverkets totala prestanda. I idealfallet, även om nätverksanvändningen ökar, finns det ingen försämring av prestanda. Men många blockchain-lösningar för företag kan inte ge detta löfte.

Emellertid lovar företagets Ethereum-alliansmedlemmar alltid att de kan fortsätta att ge samma resultat även om bördan ökar.

Dessutom har Ethereums alliansmedlemmar ett certifieringsprogram och noterar hur mycket företaget faktiskt behöver.

 

4. Core Blockchain Layer

Därefter kommer kärnblockchain-lagret, som levereras med tre underlag. Dessutom är alla dessa lager ansvariga för lagring, konsensus och specifik funktion i nätverket. Dessa är –

 • Lagring och Ledger Sublayer
 • Exekveringsunderlag
 • Konsensusunderlag

Låt oss se hur dessa verkligen fungerar tillsammans och utgör företagets Ethereum-arkitektur.

 

 • Lagring och Ledger Sublayer

Alla Ethereum-lösningar för företag erbjuder datalagringstjänster för att driva den offentliga Ethereum-klienten. Du kan dock få alternativet för ytterligare lagring främst för beräkningar utanför kedjan.

Till exempel lagrar många företags-Ethereum-lösningar cacheminne lokalt från en Oracle eller lagrar annan information som är relevant för systemprotokollen. I andra fall kan de ligga utanför dessa specifikationer.

Om någon Ethereum-lösning stöder flera nätverk erbjuder den datalagring för privata transaktioner inom flera nätverk. Dessutom måste alla smarta kontrakt som drivs i det privata nätverket ha tillgång till andra privata statliga kontrakt. Men du skulle definitivt behöva en deltagare i det kontraktet.

Således skulle alla som arbetar i det privata nätverket inte få tillgång till andra smarta kontrakt som körs på det nätverket om han / hon inte är en del av det. Dessutom erbjuder alla Ethereum-lösningar transparent och smidig lagring för smarta privata kontrakt som behöver lagra dokumentation. Dessutom blir denna process av med filtillagningskedjan utanför kedjan.

I verkligheten har alla lagringsalternativ en högre kryptografinivå kopplad till den. Så, vem som helst som lagrar någon form av information med smarta kontrakt skulle ha autentiserad kryptering med ytterligare datalgoritm som skyddar dem.

Vi måste säga att inte alla Ethereum-implementeringar skulle ha en liknande arkitektur. Därför kan det finnas ett alternativ för alla leverantörer att erbjuda fler API: er för lagringsanläggningar. Det beror främst på dina organisatoriska behov.

 

Slutlighet

Du vet redan nu att finalitet är en av de viktigaste attraktiva funktionerna i företaget Ethereum. För att nå slutgiltigheten använder arkitekturen ibland ett deterministiskt konsensusprotokoll.

Dessutom slutförs här transaktionerna efter en viss händelse eller intervall. Till exempel, ett visst antal block som skapats efter transaktionen inkluderades i blocket eller efter en viss period.

 

 • Exekveringsunderlag

I det här underlagret erbjuder Ethereum en smart miljö för utförande av kontrakt. Dessutom liknar den offentliga EVM (Ethereum Virtual Machine). Men de introducerar också tillägg utöver den offentliga EVM-miljön. Eftersom miljön nu har en privat kanal är det bäst att se till att EVM kan hantera den fullt ut.

En annan stor faktor är förmågan att synkronisera offentliga stater baserat på de offentliga Ethereum-noderna. Det öppnar verkligen nya möjligheter för det privata företaget Ethereum att också arbeta med det offentliga.

Dessutom stöder den en serie lagringsanläggningar tillsammans med sammanställning och genomförande av de förkompilerade avtalen. I verkligheten kommer pålitlig dator att se till att endast auktoriserade användare kan använda det smarta kontraktet i exekveringsmiljön för ett visst konsortinät.

Så många företags Ethereum-implementeringar kommer också att erbjuda den här funktionen. För att göra det säkrare skulle flera krypteringsprocesser användas för att skydda all pålitlig beräkningsinformation. Du kommer dock att kunna konfigurera många konjunktioner inom konsortiumnätverket.

 

Vad är Ethereum Virtual Machine?

Tja, prata lite om vad Ethereum Virtual Machine egentligen är. Om du inte vet vad det är nu är det bäst att komma ikapp härifrån.

I praktiken är Ethereum ett slags programmerbart blockchain-nätverk. I stället för att ge användarna några fördefinierade operationer erbjuder det friheten att skapa sina egna komplexa operationer. På detta sätt fungerar den som en kärnblockchain-plattform för många decentraliserade applikationer. Dessutom är detta vanligtvis inte begränsat till enbart kryptovalutor.

I verkligheten har Ethereum en snäv känsla av vissa protokolldräkter som utgör hela nätverksmiljön. I mitten av allt ligger Ethereum Virtual Machine. Denna maskin kan köra godtyckliga algoritmiska komplexitetskoder.

Vidare, med hjälp av EVM, kan alla utvecklare köra applikationer med användbara programmeringsspråk som Python eller JavaScript.

Eftersom Ethereum är ett peer-to-peer-nätverksprotokoll uppdaterar många noder databasen i nätverket. Som ett resultat använder alla noder samma instruktion på EVM för att utföra dessa mål.

 

Ett kärnelement

Ethereum Virtual Machine är verkligen en viktig del av Ethereum-arkitekturen. Det beror på att den hanterar allt internt tillstånd och beräkning i nätverket. Dessutom hanterar maskinen också många kontouppgifter, såsom saldon, adresser, blockinformation och gaspriser.

Dessutom måste den alltid hålla reda på statusen för många element för att göra en framgångsrik transaktion. I verkligheten är det mycket viktigt eftersom tillståndet hos dessa element huvudsakligen bestämmer hur blockkedjan ska fungera under tryck.

Och det är därför det offentliga Ethereum ibland kallas statsmaskinen. Som du kan se är användningen av EVM också mycket viktig för företaget Ethereum eftersom det är hjärtat och själen i nätverkets transaktioner.

Eftersom det kan spåra tillstånden för nätverkskomponenterna är det nödvändigt att den också integreras i företagets Ethereum-arkitektur. Eftersom företagets Ethereum-arkitektur är något annorlunda än den offentliga, måste det dock vara mer funktionellt.

Dessutom skulle de extra funktionerna hjälpa EVM att hålla sig till transaktionernas integritet. Kort sagt, EVM är ett måste i Core blockchain-lagret för att allt ska gå smidigt.

 

 • Konsensusunderlag

Det är det sista underlagret i kärnblockchain-lagret och det handlar om nätverkets konsensusprotokoll. Den första ändringen du ser här är användningen av flera konsensusalgoritmer. I verkligheten använder det offentliga Ethereum faktiskt bara Proof of Work-algoritmen. Det är dock inte lämpligt för företag. Så därför introducerade de andra algoritmer.

Sidokedjor stöder faktiskt också användningen av flera konsensus. För att hålla saker enklare under den primära konfigurationsfasen kan du ange vilka konsensusalgoritmer som ska köras i den privata blockchain, public blockchain och sidkedjan.

Allt är dock fortfarande i process, så ingenting bestäms just nu. Dessutom kommer det långsamt att avveckla Proof of Work och ersätta det med andra metoder som Proof of Stake, Byzantine-Fault-Tolerance, etc.

 

5. Nätverksskikt

Det är det sista lagret i företagets Ethereum-arkitektur. Detta lager innehåller endast ett underlag som heter Network Protocol Sublayer. I grund och botten, i nätverkslagret, skulle det finnas ett peer to peer-nätverksprotokoll, vilket gör att användare kan kommunicera med varandra. För närvarande har de DEVp2p-protokoll, men i framtiden skulle de lägga till ytterligare P2P-protokoll för att erbjuda högre säkerhetsåtgärder.

 

Nätverksprotokoll underlag

Dessa protokoll definierar hur noder kommer att kommunicera med varandra inom de nya privata kanalerna. Varje nod i nätverket måste ha identifikation och skulle använda Ethereum enode URL-format för att bli annonserad i företagets Ethereum-arkitektur.

Vidare, för meddelanden använder den DEVp2p Wire Protocol, som etablerar en kommunikationskanal mellan noder. Den använder vidare ett högskiktsprotokoll för att maskera kanalen från alla som stör. Dessa högskiktsprotokoll kallas kapacitetsprotokoll.

Exempelvis kommer Ethreum Wire Protocol att hjälpa till att utbyta transaktioner och blockera information inom två kamratanvändare som är transaktioner. De kan dock lägga till fler protokoll i företagets Ethereum-arkitektur för att utöka funktionen för att tillgodose organisationer bättre.

I fallet med att många punkter till punktkommunikation inträffar i nätverket skulle varje privat nod kunna skicka sin transaktionsdatainformation till flera privata noder samtidigt.

 

Vidarebefordra privata transaktionsdata

I verkligheten, när det finns flera personer i ett privat smart kontrakt, kommer det inte att krävas att kommunicera med dem alla separat och direkt. Det är ganska opraktiskt när det gäller företag. Speciellt när det finns ett stort antal noder i nätverket.

Vissa vanliga noder i detta avseende kommer att kunna synkronisera privata transaktioner transparent inom företagets Ethereum-arkitektur. Således, med samma teknik, kan alla privata smarta kontrakt synkroniseras utan några problem alls.

 

Kapitel-5: Vilka är de möjliga användningsfallen för företagsetereum?

 • Bank och finans

Det är lite av en sträcka när det gäller bankindustrin. I själva verket är kostnaden för att erbjuda tillgänglighet, tillförlitlighet och motståndskraftighet ganska hög eftersom den måste bekämpa utrustningsfel och attacker. Tänk dig ett scenario där en lands centralbanks server gick ner. Som ett resultat skulle landets totala betalningsclearingssystem massivt misslyckas.

Dessutom finns det också stora företag som spenderar nästan 200 miljoner dollar varje år på cybersäkerhet. Å andra sidan finns det avstämningsbetalningar (balans mellan olika kontosatser) som också är ineffektiva och bysantinska..

Så allt går inte så smidigt som vi förväntade oss. Även en enda transaktion kan ta flera transaktionsrörelser innan betalningen slutförs. I själva verket faller hela bördan med att hålla allt uppe på bankerna helt.

Emellertid kan företagsanvändningsfall spara att banksystemet är den lysande riddaren som det är. Om ett banksystem skulle fungera i en decentraliserad miljö som företaget Ethereum, skulle det inte vara någon sak att misslyckas. Dessutom spelar det ingen roll även om det finns fler serverstörningar. en bank kan fortsätta göra betalningar utan problem.

Dessutom kan banker enkelt överföra direkt, vilket minskar friktionen, och det finns ingen chans att dubbla utgifter. Med hjälp av huvudboken kan de också få rapporter om lagstiftning. Så i händelse av bedrägliga aktiviteter kan de snabbt hitta sanningen.

 

 • Försörjningskedjan

Numera behöver globala försörjningskedjor stödja allt från mat och dryck till konsumtionsvaror. Men deras infrastruktur för att underhålla allt behöver mycket polering. Dessutom är dessa kanaler mer eller mindre ineffektiva, exploaterande och till och med dåligt spårade.

Som ett resultat har många konsumenter, låt med företag, svårt att stå för nästan hälften av den kostnad som behövs för det. Enligt en nyligen genomförd studie, över 20% av all skaldjur märkta i USA är faktiskt felmärkta.

Många andra konsumentprodukter har också svårigheter i hanteringen av leveranskedjan på grund av den illegala personens exploatering. En annan fråga är förfalskade produkter, som inte bara skadar konsumenterna utan också minskar varumärkesvärdet.

I den här situationen skulle Ethereums permanenta huvudbok för en transaktion definitivt hjälpa till i leveranskedjan. Dessutom, eftersom de relativa användarna skulle kunna se varje liten rörelse i olika steg, skulle det vara en explosion. Det är därför Ethereums användningsfall utmärker sig i hantering av försörjningskedjan.

Andra än dessa spårningsprodukter från källan till kunden tillsammans med effektivisering av distributörer, leverantörer och återförsäljare är få av förmånerna.

 

 • Energi

Vindkraftparker och solpaneler visar sig vara en bra energikälla; lagring av denna energi skapar emellertid ett nytt problem för energinätet. Normalt är energinätet inte så kapabelt att hantera all distribution av dessa energier. Låt med dig förhindra skador eller överspänning. Det är därför det i stort behov av en chans.

Under de senaste åren ger den stora användningen av vindkraftverk och solpaneler ett perfekt tillfälle att bygga ett hållbart och transaktivt och hållbart kraftnät. Så i det här fallet skulle Enterprise Ethereum-baserat kraftleveranssystem skapa en långsiktig lösning för både konsumenter och företag.

Dessutom, om de kan införa lagring av energi lokalt och handel, skulle det minska många kostnader från elräkningarna. Dessutom är det ett utmärkt sätt att automatisera faktureringsmetoder och avveckling. En av de framträdande funktionerna är det kontinuerliga energiflödet som är ett stort behov, och företagsanvändningsfall är en perfekt lösning för det.

 

 • Identitet

Identitet är en av de viktigaste aspekterna i våra liv. Varje land och alla civila behöver ha sin egen identifikation för att kunna njuta av vissa faciliteter. Inte bara regeringen utan den är också kopplad till den digitala världen. Eftersom många företag måste hantera flera identiteter samtidigt blir det svårt för dem att erbjuda bättre säkerhet.

Som ett resultat finns det intrång, datahackar och identitetsstölder över hela världen. Dessutom är detta extremt dåliga situationer där gärningsmannen kan göra olagligt arbete med en annan persons identitet. Inte bara kommer den personen att möta problem, men gärningsmännens identitet förblir okänd.

För att ta itu med det kan Ethereums användningsfall komma till undsättning. I verkligheten kan systemet hantera digital identitetshantering och lagring. Det erbjuder inte bara ett säkert huvudbokssystem för lagring, men det omformar också den statliga strukturen med papperslös identifiering.

Dessutom kan du också göra dessa bärbara och använda dem på vilken plats som helst. Det gör vägen bekvämare än pappersbaserade identifikationer.

 

 • Fastighet

För närvarande står fastighetsmarknaderna inför tre huvudfrågor – sämre likviditet, transaktionskostnader och otillgänglighet. På grund av den extremt höga prissättningen får de rika njuta av fastighetsförmåner medan andra klasser av människor har svårt att ens investera i dem.

Å andra sidan, även om någon försöker investera i fastigheter, krävs det många mellanhänder för att få saker gjorda. Dessutom skapar alla dessa pappersbaserade dokument en enda felpunkt. Därför står många konsumenter inför en långsam process med dåliga spelare som försöker riva av dem.

Det är därför fastigheterna behöver en Ethereum-lösning för att hjälpa till. Enterprise Ethereum-användningsfall är väl rustade för att hantera alla bördor i denna sektor. Inte bara kommer det att bli av med mellanhänder, utan det kommer också att öka likviditeten. Dessutom, med rätt bokföringssystem, kommer kostnaden att sänkas ner, vilket ger medelklasserna en chans till det.

Ethereum stöder också tokenisering, så att människor enkelt kan köpa och sälja sina fastigheter på storboken med hjälp av tokens.

 

 • Regering

Regeringar redovisas för olika ekonomiska standarder och försäkrar konsumenternas och medborgarnas förtroende. Inte bara det utan också regeringar behöver upprätthålla marknadseffektivitet, infrastruktur och företag.

Men eftersom de körs på äldre nätverk är sakerna fortfarande ganska föråldrade. Det finns många dåliga aktörer bland regeringen som utnyttjar dessa gamla system och får sin väg. I verkligheten tappar medborgarna förtroendet för sin regering och får inte alla sina rättigheter uppfyllda i enlighet därmed.

Den omedelbara lösningen för alla dessa frågor skulle vara att gå papperslös helt. En papperslös regering har mindre chans att bli exploaterad. Dessutom kan Ethereums användningsfall säkert hjälpa dem.

Mer effektivt kan det hjälpa till i –

 • Behandla visumansökningar
 • Licensförnyelser
 • Räkningar betalningar
 • Minskar pappersbelastningen
 • Att bli av med dubbleringsfel
 • Mindre tid för dokumenthantering

Dessutom kan en blockchain-baserad identitet för medborgarna hjälpa alla att hämta bärbara identiteter överallt ganska enkelt.

 

 • Internationell handel och råvaror

Genom snabb globalisering kan standardhandelsfinansiering inte digitalisera och standardisera alla rekordspårningssystem. Dessutom kommer varje börs med sina egna unika regler, certifieringskrav och leveransspecifikationer.

Dessutom behöver de också alla ha ett korrekt ledningssystem. Annat än detta är många gränsjurisdiktioner pappersbaserade och det finns gott om alternativ att använda falsk dokumentation för handel.

Så i slutändan får inte någon av parterna betalningen, eller någon annan får inte den produkt de förväntar sig.

I det här fallet kan användning av Ethereum hjälpa till att erbjuda en strömlinjeformad, säker och papperslös plattform för handelsfinansiering. Dessutom kan det få alla spelare under en plattform och hjälpa dem att kommunicera inom en säker linje. Att göra betalningar och spåra leveranssystemet är två av de bästa funktionerna.

 

 • Sjukvård

Många frågor plågar sjukvården drastiskt. Frågor som datasilor, felinformation, brist på kommunikation mellan leverantören, patienter, läkare och sjukhus. Dessutom orsakar användningen av förfalskade läkemedel och falsk grad ofta patienternas liv.

Så det måste ha rätt integritet och kommunikation inom hela vårdens arkitektur. Och det är här företagets Ethereum-användningsfall spelar in. Enterprise Ethereum kan erbjuda ett tillståndsutbyte där patienter kan avslöja sitt problem utan att förlora integriteten.

Dessutom, med datasuveränitet, skulle hälso- och sjukvård vara ett snabbare, bättre och kostnadseffektivt alternativ för alla. Det kan också erbjuda en säker huvudbok för lagring av medicinsk information eller intrång.

 

 • Media och underhållning

Kopiering av digitala objekt och digital integritet plågar underhållnings- och medievärlden helt. Även om en person duplicerar en annan persons arbete, finns det inte en ordentlig kanal för att ge skaparen och konstnären den kredit de förtjänar.

Dessutom får många artister inte den betalning de jobbar för natt och dag. Som ett resultat piratkopieras, bedrägerier och intellektuella egenskaper hos studior hela tiden.

I det här fallet kan företagsanvändningsfall erbjuda skydd mot integritet. Med smarta kontrakt kan den frigöra immateriella rättigheter när den antar och undviker läckor från tidigare; som ett resultat skulle industrin ha ökat intäkterna och artisterna skulle få det de förtjänar.

 

 • sporter

Det är onödigt att säga att sport är en av de attraktiva primära aktiviteter för hela världen. Inte bara dess underhållning, men det är en enorm bransch med miljarder dollar i investeringar. Men traditionellt har andra industrier börjat digitaliseras; fortfarande verkar denna sektor ha hamnat efter.

Med riggade matcher kan dålig sponsring misslyckad coachning skada potentiella lag eller spelares karriär för gott. Emellertid är företaget Ethereum helt kapabelt att ta in den här underbara industrin med många lukrativa funktioner.

Vanligtvis finns det många företagsanvändningsfall för team, organisationer och fans. En organisation kan till exempel använda smarta Ethereum-kontrakt för att göra sponsoravtalet mer automatiserat och billigare.

Som du redan vet tillåter Ethereum-arkitekturen tokenisering; det är perfekt ett tidsbesparande alternativ. Dessutom kan det erbjuda fraktionerade kapaciteter för lagägande. Det kan också öka intäkterna och förbättra lojalitetsprogrammen.

 

 • Olja och gas

Även om världen fokuserar på att producera förnybara energikällor, förblir olja och gas bränsle för det stora utbudet av petroleumprodukter. Även om gas och olja är en av de mest handlade råvarorna, saknar fortfarande nätverket som håller den ihop transparens och korrekt infrastruktur.

Det finns ingen ordentlig hantering av försörjningskedjan, vilket minskar intäktsprocessen. Dessutom skapar det slöseri med dessa begränsade resurser.

Enterprise Ethereum-användningsfall i detta avseende kan verkligen hjälpa till. Om företagen använder Ethereum för att skapa gas- och oljemarknad skulle den totala kostnaden för att underhålla, säkra och uppdatera handelssystemet minska.

Andra tillhörande arbeten och förseningar på grund av mänskliga fel finns inte heller där. Dessutom kan nu stora företag enkelt transakera ett stort belopp i privata avtal. Så att utbyta känsliga dokument och granska dem i nätverket skulle vara ett solidt plus.

 

 • Lag

Sedan skriftliga avtal började blomstra följer vårt samhälle strängningar som följer rättslig aspekt och avtalsavtal. Även om denna sektor avancerade i större utsträckning, ändå gör den den rätta metoden för att göra kontrakt mindre tidskrävande.

Att skapa ett kontrakt tar för mycket tid och pengar, än mindre lämnar vissa kryphål som den dåliga parten kan utnyttja. Människofel gör det också svårare att driva, och det fortsätter att spiral fram och tillbaka.

Mer eller mindre behöver varje juridisk myndighet hantera en signatur men saknar ett ordentligt nätverk för lagring av dem.

Emellertid är företagsanvändningsfall perfekt lämpliga för dessa problem. Nu när det erbjuder privata kanaler kan du lagra signatur och annan känslig information i nätverket utan säkerhetsintrång.

Det hjälper också till att skapa kontrakt lättare och mer effektivt. Dessutom kan det automatisera hela processen, vilket sparar mycket tid.

 

 • Försäkring

Försäkringsbranschen står också inför andra frågor. Detta avsnitt påverkar vår ekonomi ganska mycket eftersom många företag är kopplade till denna nisch. Denna bransch står dock inför bedräglig fråga tillsammans med tidskrävande pappersarbete.

Den som får försäkring måste skicka in många formulär och vänta i långa timmar innan de ens får dem. Å andra sidan tar det i tider av nöd också för mycket tid för försäkringsanspråk. Dessutom är granskningsprocessen också mycket viktig, och det tar också mycket tid.

Enterprise Ethereum-användningsfall kan verkligen lysa här. Med det effektiva privata huvudbokssystemet kan det bli av med onödigt pappersarbete. Det kan också rationalisera författningsprocessen, vilket gör att försäkringsanspråket snabbas.

Till exempel kan företaget ha smart kontraktsintegration som försäkringspolicy, och när varje dokument har visat sig giltigt släpps pengarna automatiskt. Så det finns inga fler utnyttjande av konsumenter på något sätt.

 

Kapitel 6: Ethereum Blockchain som tjänsteleverantörer

1. Amazon

Amazon Web Services är en annan blockchain som tjänsteleverantör för företaget Ethereum. Men i sin lösning erbjuder de AWS blockchain-mallar.

Denna typ av mall hjälper dig om du inte vet hur du startar din företags Ethereum-distribution. Så med hjälp av Amazon Web Services kan du fokusera på applikationerna snarare än på den interna strukturen i nätverket.

 

Funktioner i AWS Blockchain-mallar

 • Snabbare distribution

Med AWS-mallar kan du distribuera ditt företag Ethereum på bara en minut eller så. Dessutom kan du spara enorm tid och resurser.

 

 • Högkvalitativa alternativ

För Ethereum-lösningen får du flera mallar med olika funktionsuppsättningar att välja mellan. I vilket fall som helst blir resultaten annorlunda och du måste välja det som passar din bransch.

 

 • Hanteringsverktyg

Varje mall kommer med sina verktyg. Genom att använda dessa kommer du dessutom att kunna övervaka ditt nätverk för eventuella problem. Om det uppstår något dåligt i nätverket, kommer det att varna dig direkt. Du kan också övervaka vad andra noder gör för att hålla dem i schack.

 

 • Ingen extra kostnad

Som vi alla vet erbjuder Ethereum de funktioner du behöver istället för att erbjuda en gemensam plattform. Så du betalar bara för de funktioner du kräver. Det är därför du inte behöver ta bördan av extra kostnad.

 

2. Microsoft

Microsoft är också ganska populärt som blockchain som tjänsteleverantör. Dessutom med deras Microsoft Ethereum-lösning på Azurblå, du kan starta din blockchain-integration när som helst.

Förutom att bara erbjuda Enterprise Ethereum-lösning, ger det dig också ett solidt riktmärke att arbeta med. Dessutom kan du använda detta för att göra alla typer av tweaks i Microsoft Ethereum-lösning. Därför skulle anpassning aldrig vara ett problem här.

 

Vilka är funktionerna??

 • Röst- och SMS-gränssnitt: Dessa funktioner är till nytta vid många tillfällen, särskilt inom supply chain management eller produktspårning. Med ytterligare SMS och röstgränssnitt kan du enkelt spåra alla producerade varor.
 • Sakernas internet: Microsoft Ethereum på Azure erbjuder också integration av Internet of Things. Detta gör att du enkelt kan spåra alla dina leveranser och till och med dokumenten i nätverket.
 • ERP-system: En annan funktion i Microsoft Ethereum på Azure som heter ERP-system gör att du kan hantera alla kärnprocesser. Dessutom kommer det också att hjälpa till att interagera med kärndeltagarna.
 • Snabb implementering: Det erbjuder också snabb distribution så att du ställer in nätverket inom en kort tid.
 • Minskad kostnad: Microsoft Ethereum på Azure erbjuder låga kostnader för distributionen. Dessutom tillåter detta många företag att få blockchain-lösning utan att enkelt ändra det tidigare nätverkssystemet.

 

3. Accenture

Accenture är en stor blockchain-entusiast och erbjuder nu blockchain som en tjänstelösning också. De har dock en annan inställning till dessa lösningar. De fokuserar främst på konsultverksamheten; de har dock fortfarande blockchain-implementeringslösningar åt dig. Låt oss se vilka fördelar de har i väntan.

 

Vad erbjuder de?

 • Analysera taktik: Accenture erbjuder ett brett urval av skickliga proffs som kan analysera din sektor och hjälpa dig att bygga den perfekta blockchain-taktiken. Beroende på din budget och dina krav kan de lägga ut en fullständig färdplan för dig för att komma igång.
 • Tillämpningen av Blockchain-plattformen: Varje företag är unikt och de måste ha olika riktade konsumenter. Dessutom hjälper Accenture dig att välja dina blockchain-plattformars tillämpningsfält. På så sätt kan du enbart fokusera på det mål som skulle ge dig mer affärer.
 • Avancerad träning: Kanske är du ny, eller så är din utvecklares team inte bekant med konceptet blockchain. Oroa dig inte med Accentures avancerade nivåutbildning du eller dina teammedlemmar skulle vara ett proffs på nolltid.
 • Utvecklingsmiljöer: Det finns också en utvecklingsmiljö tillgänglig för dig. Dessutom kan du använda miljön och verktygen för att utveckla nya projekt.
 • Blockchain-lösningsdesign och utförande: Accenture kommer att utforma din Enterprise Ethereum blockchain-lösning för dig. Allt du behöver göra är att låta dem veta dina specifika krav.

 

4. Kaleido

Kaleido för närvarande leder Enterprise Ethereum blockchain som en tjänsteleverantörslopp. I samarbete med ConsenSys erbjuder de det bästa av de bästa SAAS-operationerna för blockchain. Enligt leverantören kommer du från dem att få en skalad plattform med ytterligare funktioner och effektivitet tillsammans med mallformat.

Dessa Ethereum-mallar för företag hjälper dig att starta ditt blockchain-projekt inom kort tid.

 

Vilka är fördelarna med Kaleido Blockchain Cloud?

 • Direktnätverk

Vill du starta eller starta ditt företag Ethereum-projekt nu? Med Kaleido kan du enkelt göra det. Dessutom tar det bara en minut eller så att ditt nätverk är klart och distribuerat. För att inte tala om det sparar mycket pengar och tid på vägen.

 • Valmöjlighet

Du kan välja att lägga till flera funktioner i din Enterprise Ethereum-plattform. Så du kommer inte att begränsas med vissa valda funktioner. I verkligheten tror Kaleido att varje företag är unikt och därför måste de visa upp sina skillnader på ett attraktivt sätt.

Det är därför de kommer att leverera anpassad nätverksplattform baserat på ditt företags behov. Så all distribution av Ethereum skulle vara annorlunda; det finns ingen massproducerad teknik här!

 • Större stabilitet

Naturligtvis måste företaget ha större stabilitetsfaktorer jämfört med andra. Det beror på att de behöver hantera så många volymer varje dag. Så lovar Kaleido att erbjuda gratis skalningsalternativ. Det betyder att det inte spelar någon roll hur många användare som använder den; det kommer inte att sakta ner prestanda.

 • Rik marknadsplats

Förutom att erbjuda högkvalitativ blockchain-lösning, har den också en rik marknadsplats. På marknaden får du plug and play-lösningar som du enkelt kan använda.

 

Vill du veta mer om Blockchain Transformation? Kolla in vår Blockchain Transformation-spelbok!

 

Kapitel-7: Verkliga företag som använder Enterprise Ethereum

 • Amalto

Amalto är ett av de bästa fälthanteringsföretagen som vill använda blockchain för att utveckla en plattform som erbjuder automatisering av order-till-kassa-processer (biljettbaserad) inom gas- och oljeindustrin.

För närvarande tar de sitt tekniska stöd från ConsenSys Kaleido för det, och de skulle använda företaget Ethereum för den saken. Dessutom kallas satsningen Ondiflo, och den skulle vara baserad i Texas, USA.

Dessutom kommer Ondiflo att använda olika produkter som redan tillverkats under andra satsningar som ConsenSys ‘Transportation Management System och Amaltos plattform 6. Det är att se till att de erbjuder en helhetslösning specifikt för denna bransch.

Så kort sagt kommer företags Ethereum att automatisera fälttjänster i nedströms, mellanström och uppströms.

 

 • Öppna mineral

Open Mineral är en digital utbytesplattform främst för sekundära handelsprodukter och basmetallråvaror. Men nu använder Open Mineral företaget Ethereum för att driva sin Minerac-plattform. Minerac är ett blockkedjekonsortium som vill förändra hur försörjningskedjan fungerar och hur mineralråvaror handlas.

Tillsammans med Open Mineral finns andra finansinstitut och gruvföretag inblandade. Men varför går de för blockchain? Det beror på att mineralindustrin måste hantera mycket ineffektivitet och en oföränderlig storbok verkligen kan förändra scenariot.

Med Minerac kommer du att kunna utbyta handelsdokument i en säker miljö som kreditkort, lastbiljetter och många fler.

 

 • Strålande jord

Radiant Earth är en av de ideella organisationerna som hanterar jordens geospatiala data och bilder för att hjälpa globala hjälporganisationer att möta kritiska globala utmaningar. Men nu använder de blockchain-teknik för att licensiera dessa data ordentligt. För det använder de företag Ethereum.

Dessutom, med hjälp av blockchain-plattformen, skulle nu många organisationer kunna komma åt den lättare.

Vid katastrofer finns det många icke-statliga organisationer som behöver tillgång till uppdateringsbilder, så att de snabbt kan erbjuda hjälp och effektivisera saneringsprocessen. I företagets Ethereum-lösning använder de proof of concept för att spåra betalningar och licensieringsprocess för dessa geografiska data.

 

 • Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev är en av de bästa bryggningsjättarna i världen. För närvarande letar de efter en blockchain-lösning för att effektivisera sina leverantörskedjor för digital reklam. Dessutom använder de för närvarande Kiip mobilapp för att lansera sin första annonskampanj. Applikationen använder Ethreuems blockchain för att hantera och spåra data.

I verkligheten är det primära målet att övervaka och sedan i slutändan utöka räckvidden för dessa specifika annonser.

Projektet inkluderar också andra populära märken som Michelob Ultra, Bud light, Estrellas och många fler. Dessutom är projektet med Kiips företagslösning Ethereum endast utformat för att öka transparensen och hantera bedrägerier.

Så som ett resultat minskar det mycket tid för AB InBev, eftersom de nu enkelt kan spåra sina annonsaktiviteter.

 

 • BBVA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria eller BBVA är en av de största bankerna i Spanien. Nyligen slutförde de ett blockkedjebaserat syndikerat lån med företag Ethereum. Dessutom är det den första verkliga affären som händer i nätverket. Det hände dock på testnätet snarare än mainnet.

Syftet med detta projekt är att se om blockchain kan leverera effektivitet, snabbhet och transparens i transaktioner.

I det här fallet samlades flera finansinstitut och slog samman pengarna för lasten och lånade ut dem till låntagaren med hjälp av plattformen.

Därför leder BBVA projektet och lånade tillsammans ut 150 miljoner euro till Red Electrica Corporation. Dessutom var andra juridiska rådgivare närvarande i nätverket för att se igenom det.

Vi vet dock fortfarande inte hur låneprocessen egentligen inträffade, men vi vet att det var en enorm framgång.

 

 • ING, Citigroup och Shell

ING, Citigroup och Shell leder ett Ethereum-konsortieprojekt kallat Komgo. Komgo är konsortiets produkt och det är en blockchain-baserad plattform. För närvarande tar de tekniskt stöd från Kaleido.

Komgos främsta mål är att digitalisera hela det globala handelssystemet med hjälp av företagets Ethereum-arkitektur. Dessutom finns deras huvudkontor i Schweiz. Det finns totalt 15 företag i detta konsortium –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Trading, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas och ABN AMRO.

 

 • Santander

Santander använder Enterprise Ethereum för att utveckla ett digitalt kassasystem. Dessutom skulle Santander vara den första banken som utfärdade digital valuta med hjälp av företagets blockchain-lösning. Dessutom vill de utfärda sedlar till blockchain-communityn för att uppmuntra användningen av token och utveckling av blockchain.

Så du kan använda digitala kontanter i bankens olika filialer när de lanserar det officiellt. För närvarande är tokensnamnet Cash ETH, och denna token stöds helt av fiatpengarna i Santander.

Du kan komma åt pengarna med Santander-bankkontot och använda Ethereum-plånböcker för att transakera token.

 

 • Projekt Khokha

Sydafrikanska reservbanken eller SARB leder ett konsortium av sju andra banker för att skapa ett blockkedjebaserat interbanksystem i Sydafrika. Dessutom syftar de till att erbjuda typisk daglig bankvolym men med ytterligare slutgiltighet och konfidentialitet.

För närvarande, projekt Khokha använder företaget Ethereum för att säkerhetskopiera sin lösning. Centralbanker behöver vanligtvis ett annat sätt att öka sin motståndskraft i betalningsmetoden mellan banker. Dessutom måste de också minska kostnaderna för att underhålla systemet.

Så som ett resultat bygger de en proof-of-concept-företag Ethereum-arkitektur för att möta kravet på konfidentialitet.

 

 • Projekt i2i

UnionBank of the Philippines är en av de största bankerna i landet och använder företaget Ethereum för att driva sin betalningsplattform mellan banker. UnionBank of the Philippines är dock inte ensam om detta projekt. Det tar tekniskt stöd från Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure och sju fler banker i Filippinerna.

Kortfattat, Projekt i2i skapar en realtidsproduktion i en decentraliserad och kostnadseffektiv plattform som kan fungera självständigt utan krångel. Dessutom arbetar Project i2i för att ansluta alla landsbygdsbanker och nationella affärsbanker till centralbanken. Detta förbättrar inte bara bankverksamheten utan också en högre medborgarnöjdhet.

 

 • Webjet

Webjet använder blockchain för att förenkla processen för transaktionstvister inom resebranschen. Bokningstvister är en universell mardröm för alla resebranscher. Dessutom är det ännu mer problematiskt för resenärer. Den komplexa karaktären hos den stora volymen transaktioner per dag är fylld med misslyckanden.

Det är därför Webjet vill använda företaget Ethereum för att driva sitt projekt Rezchain, som kommer att erbjuda dataavstämning för denna bransch. Med hjälp av Rezchain ser du dessutom en 90% minskning av transaktionstvister mellan deras interna varumärken. När det gäller de externa varumärkena kan de också njuta av plattformens effektivitet.

För närvarande stämmer Webjet Microsoft Ethereum eller Ethereum-lösning från deras Azure-plattform.

 

 • LumenLab

Lumenlab är Metlifes globala innovationscenter i Asien. För närvarande arbetar företaget nu med ett projekt för att använda blockchain för medicinska försäkringslösningar. Mer specifikt ger de försäkringsstöd till personer som lever med diabetes.

Dessutom har deras projektnamn Vitana ett automatiserat försäkringssystem för graviditetsdiabetes. Graviditetsdiabetes drabbar en av fem gravida kvinnor i Singapore-regionen, och Lumenlab vill erbjuda deras backup.

För närvarande använder de företaget Ethereum för att driva sin blockchain och utvecklar för närvarande lösningen inom Monetary Authority of Singapore’s sandbox.

Dessutom integrerar blockchain-projektet säkert EMR-data för att utlösa en automatisk utbetalning till patienten om de har diabetes.

 

 • Världsbanken och Internationella valutafonden

Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken arbetar med ett samarbete där de lanserar ett privat blockchain-nätverk. För närvarande använder de Enterprise Ethereum för att säkerhetskopiera sina experiment och utforskningar i DLT-systemet (Distributed Ledger Technology).

Dessutom skapar båda parter sin egen digitala tillgång som heter Learning Coin. Nej, det är inte bara en symbol, utan bara ett verktyg för att hjälpa olika institutioner att lära sig mer om blockchain. Dessutom skulle det också hjälpa dem att förstå hur de kan använda blockchain för en mer hållbar digital tillgång.

En annan stor skillnad med detta verktyg med typisk krypto är att det inte har något monetärt värde eller är kopplat till några fiat-pengar. Kaleido stöder dem som deras tekniska leverantör.

 

 • Signaturbank

En New York-baserad kommersiell bank med namnet Signature lanserar företagets Ethereum-godkända blockchain-plattform. Dessutom vill de använda denna plattform för att erbjuda en betalningsprocess för sina institutionella kunder.

Plattformen heter Signet och den kommer att erbjuda dig att flytta dina pengar inom 30 sekunder efter att du har begärt. Men dina medel konverterades först till Ethereum ERC-20 och konverterades sedan tillbaka till USD för mottagarens konto.

På det här sättet blir de av med det mellanliggande och minskar den totala kostnaden. Dessutom sparar det mycket tid eftersom det vanligtvis tar ungefär tre dagar att behandla en interbankaffär.

 

 • Romb

Rhombus samarbetar med Kaleido för att erbjuda off-chain dataflöden till företagets Ethereum blockchain-nätverk. Det är inte som typiska blockchain-projekt för företag utan mer en förbättring av befintliga alla Ethereum-projekt.

Alla industrier som tar blockchain-lösningar från Kaleido kommer att få denna fördel eftersom den är direkt kopplad till Kaleidos blockchain-affärsmoln. Rhombus är en ledande Oracle-tjänsteleverantör, och tillsammans med Kaleido kommer de nu att erbjuda mer strömlinjeform av data.

Dessutom är dessa uppgifter extremt viktiga när det gäller smarta kontrakt som behöver verklig information för att fungera.

 

 • UBS

UBS arbetar med flera projekt som baseras på Enterprise Ethereum främst som medlem i konsortiet. Men de lanserar äntligen sin egen live Ethereum Compliance Platform. Det ursprungliga namnet är Massive Autonomous Distribuerad försoningsplattform, eller Madrec leds av UBS. Det finns dock andra företag som Credit Suisse, SIX, Barclays och många fler arbetar tillsammans om det.

De använder Microsoft Ethereum på Azure för att erbjuda branschomfattande dataförlikningsprocess. Dessutom behöver många företag med hjälp av plattformen slösa bort resurser och tid för försoning.

Dessutom kommer det att hjälpa användare att spara pengar, och det kostar inte tävlingen.

 

Vad är den långsiktiga visionen för Enterprise Ethereum?

 • Global utvecklargemenskap

Enterprise Ethereum vill erbjuda en global utvecklargemenskap för att effektivisera blockchain-utveckling i vilket land som helst utan krångel. Denna lösning kommer inte bara att effektivisera blockchain-implementeringsprocessen för blockchain, men många länder utan högre räckvidd kan använda den.

Med hjälp av globala utvecklare kan vilket land eller region som helst utnyttja den decentraliserade nätverksmiljön. Dessutom kommer det också att hjälpa världen att gå in i en ny digital tidsålder.

 

 • Interoperabilitet

Interoperabilitet mellan företagsnätverk är en annan viktig applikationspunkt för Enterprise Ethereum. Om alla företagets blockchain-nätverk är interoperabla kan de kommunicera direkt med var och en och försegla affären.

Dessutom kommer användningen av denna funktion att hjälpa medlemmarna i Enterprise Ethereum Alliance att utvidga sin räckvidd och främja en global nätverksmiljö. Om flera blockchain-system kan kommunicera med varandra och ändå upprätthålla integriteten i deras personliga nätverk, kommer det att bli ett enormt tag på hackare..

 

 • Flera leverantörer

Att erbjuda endast ett fåtal leverantörsval gör Enterprise Ethereum-implementeringen lite stel. För närvarande har de bara få BAAS-leverantörer som tillhandahåller sina tjänster. De vill utöka listan och erbjuda fler BAAS-leverantörer för konsumenten.

Ju fler BAAS-leverantörer, desto bättre kan blockchain-innovationen uppnås. Dessutom erbjuder varje leverantör några av sina specialfunktioner tillsammans med den ursprungliga blockchain.

Att glädja alla företag med en liten lista räcker inte. Och så utvidgar Enterprise Ethereum Alliance-medlemmarna sin räckvidd till fler leverantörer som kan erbjuda sina tjänster till alla typer av branscher på marknaden.

 

 • Testning och certifiering

Enterprise Ethereum vill fortsätta testa nya utvecklingar inom organisationer och erbjuda certifiering för nya prestationer. Så genom att erbjuda officiell certifiering uppmuntrar de fler företag att innovera.

Det ökar inte bara den tekniska räckvidden, men det gör också våra liv mycket enklare. Föreställ dig en värld där varje sak skulle baseras på blockchain och skyddas från dåliga spelare.

Vem skulle inte vilja det, eller hur??

 

Kapitel 8: Slutord

Vi har nått slutet på vår Enterprise Ethereum-guide. Så du måste veta nu hur Enterprise Ethereum verkligen kan påverka verkliga miljöer. Dessutom verkar den här plattformen inte ha några gränser när det gäller innovation.

Det offentliga Ethereum har redan etablerat sitt värde för världen, och nu är det dags att använda den privata plattformen också.

Enterprise Ethereum vill dock inte vara den enda linjalen för blockchain-teknik. Det är därför samarbete med ett annat företag pågår blockchain Hyperledger. Tillsammans förändrar de världens typiska sätt.

Låt oss se vad Enterprise Ethereum har att erbjuda i den kommande framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map