En ICO markedsføringssjekkliste for ditt blockchain-cryptocurrency-prosjekt

Lanserer du et Initial Coin Offering (ICO) for ditt blockchain-cryptocurrency-prosjekt? Husk at bare 435 eller 48% av 902 ICO-er i 2017 var vellykkede. Med populære internettplattformer som Google og Facebook som forbyr ICO-annonser, vil 2018 sannsynligvis være vanskeligere for ICO-er. Hvordan du markedsfører ICO vil gjøre en avgjørende forskjell, derfor tenkte jeg å dele denne ICO markedsføringssjekklisten med deg.

Forbered din ICO markedsføringsstrategi tidlig:

Du må begynne å markedsføre din ICO i det øyeblikket du blir tenkt på prosjektideen, ved å lage din ICO markedsføringsstrategi. Strategien din skal inneholde følgende liste over markedsføringsoppgaver:

 1. Planlegg et virkelig profesjonelt og elegant ICO-nettsted;
 2. Budsjettet og ressursene for en original, godt undersøkt og profesjonell ICO-papir
 3. En god plan for PR- og medieoppsøk;
 4. Tilstrekkelige planer for samfunn og sosiale medier;
 5. En strategi for målrettet annonsering;
 6. En plan for dusørprogrammer;
 7. Det nødvendige budsjettet for å være vert for og delta på blockchain-teknologihendelser.

Les mer om å lage din ICO markedsføringsstrategi i “Beginner’s Guide: How to create a great ICO marketing strategy”.

Bygg ICO-markedsføringsinnholdet ditt:

ICO Sjekkliste for markedsføringsinnhold

ICO-markedsføring er helt digital, hvor et flott innhold gir stor verdi. Forbered ICO-markedsføringsinnholdet ditt så snart du har en ICO-markedsføringsstrategi, og ta profesjonell hjelp. Følgende er avgjørende:

 1. ICO-nettsted: Et profesjonelt, elegant, rent og informativt nettsted er det første vinduet for investorene dine i prosjektet ditt. Husk å vise fremtredende prosjektmedlemmers sosiale medieprofiler. Ha en god video som forklarer prosjektet ditt, og plasser ‘call-to-action’ (CTA) knappene fremtredende. Investorer er skeptiske til ICO-svindel, og vil sikkert se etter teammedlemmernes profiler på nettstedet ditt. Les det som er viktig for investorene dine i “Beginner’s Guide: How to spot ICO scams”.
 2. ICO whitepaper: Ta profesjonell hjelp og lag en flott whitepaper. Det bør forklare prosjektideen tydelig uten teknisk og markedsføringssjargong. Whitepaper må forklare hvorfor blockchain og token er nødvendig. Dokumentet skal gjøre token distribusjon og symboler for salg av symboler tydelig for investorene dine. Fremfor alt må den være 100% original. Les hvor nøye investorene dine sjekker whitepaper i “Beginner’s Guide: How to check ICO whitepaper”.
 3. Sosiale medieprofiler og infografikk: Jeg anbefaler at du tar profesjonell hjelp til å bygge disse.
 4. Salgsplasser og lignende presentasjoner: Du trenger dem når du deltar på blockchain-arrangementer og i private møter med investorer. Ikke kompromiss med kvaliteten!
 5. Blogginnlegg: Du må skreddersy dem etter publikum.
 6. Videoer og podcaster: Disse har høyt engasjementspotensial, og tar derfor profesjonell hjelp til å lage disse.
 7. Pressemeldinger: Det kan være fristende å gjøre det selv, men stol på meg, du vil ha hendene fulle med prosjektutviklingen. Få profesjonell hjelp.

ICO samfunnsledelse:

Det er en nøkkelkomponent i ICO-markedsføringssjekklisten din og kan lage eller bryte ICO. Investorer stoler på mening fra kryptosamfunn før de deltar i ICO. Kryptosamfunn er utrolig kunnskapsrike, og hvis du engasjerer dem godt, kan du bygge tillit til prosjektet ditt.

Jeg anbefaler deg å ansette et ICO community management agency for å adressere følgende:

 • Legg ut engasjerende innhold i chat-apper som Telegram og Slack;
 • Engasjere Reddit-kryptosamfunn;
 • Administrer engasjement for prosjektet ditt på sosiale medieplattformer som Facebook, Twitter, LinkedIn;
 • Publiser prosjektet ditt på plattformer som Quora, Steemit og Medium;
 • Legg ut regelmessige oppdateringer om prosjektet ditt i populære blockchain-crypto-fora som BitcoinTalk.

Dette er en heltidsjobb, 24 × 7, med høy arbeidsbelastning i perioder før ICO og etter ICO. Forbered deg godt på denne markedsføringsoppgaven ved å lese “ICO community manager: the role of the role in your ICO”.

Betydningen av ICO-infrastruktur i din sjekkliste for markedsføring:

Det var tilfeller av hackere som angrep ICO-kampanjen, for f.eks. CoinDash ICO. Du må ha en solid infrastruktur klar og testet før du kan starte ICO.

Du må virkelig sørge for en sikker nettsidehotell med garantert oppetid og støtte. Investorene dine legger stor vekt på nettstedet ditt når de deltar i ICO. Les mer om det i “Beginner’s Guide: How to delta in an ICO”.

Du trenger også sikker og pålitelig infrastruktur for markedsføring via e-post. Din sosiale medieadministrasjon og bloggeinfrastruktur er også viktig.

Kommuniser proaktivt din ICO-regelverksoverensstemmelse:

Etter hvert som regulatorer over hele verden våkner med ICOs uregulerte natur, øker kontrollen. Smarte investorer vil i økende grad ønske å vite om du er på høyre side av regelverket.

Investorer vet at Securities and Exchange Commission (SEC) i USA har stevnet over 80 blockchain-crypto-prosjekter. De har også gitt beskjed til ICO. Les mer om det i “Security token vs utility token: A comparison“.

Forutsatt at du har gjort det juridiske grunnlaget og oppnådd reguleringsavklaringer, kommuniser proaktivt din ICO-regelverksoverensstemmelse. Ikke la noe bli spekulert.

ICO PR-kampanje: en nøkkelbrikke i puslespillet

Når du har ICO-markedsføringsinnholdet klart, kan du jobbe med ICO PR-kampanjen. Dette er en kompleks oppgave, og jeg anbefaler deg å engasjere profesjonelle PR-byråer. De må ta opp følgende:

 • Planlegg mediedekning;
 • Etablere medieforhold;
 • Skriv veldig god pressemeldingskopi;
 • Publiser innholdet i populære medier;
 • Overvåk kampanjen og korriger kurset etter behov.

Du må ta et veldig viktig skritt på dette punktet. Vennligst oppgi ICO på populære nettsteder som sporer ICO, for eksempel ICO Rating, ICO Bench og ICO Alert.

ICO-annonser og dusørkampanjer:

Svindel har gitt negativ mediedekning til ICOer, og derfor har populære internettplattformer som Google, Facebook, Twitter og LinkedIn fullstendig utestengt ICO-annonser. Dette gjør markedsføringen vanskeligere.

Du kan fortsatt bruke PPC-annonser (pay-per-click) ved å bruke nettverk som Cointraffic og Coinad. Bannerannonser på populære kryptoblogger og medier er de andre alternativene dine.

Begrensning av annonser gjør dusørkampanjer viktigere for deg. Her belønner du entusiaster som tiltrekker investorer til din ICO.

Luftflukking, dvs. å gi bort noen tokens gratis, er en populær form for dusørkampanje. Du må imidlertid bruke dømmekraft, for hvis du gir bort for få tokens, beseirer det formålet ditt. På den annen side, hvis du gir bort for mange, kan investorer tenke på prosjektet ditt som en svindel.

ICO-e-postmarkedsføring er en langsiktig komponent i ICO-markedsføringssjekklisten din:

E-postmarkedsføring er fortsatt en viktig komponent i enhver digital markedsføringsstrategi, og ICO er ikke et unntak. Imidlertid, i tilfelle ICO-er, merkes effekten av e-postmarkedsføring over lengre sikt.

ICO-e-postmarkedsføring er nå vanskeligere fordi MailChimp, en av de mest populære leverandørene har utestengt den. Du kan fremdeles lage din egen e-postliste og drive markedsføring via e-post, men du må passe på at du ikke sender uønskede e-poster. Ta deg tid til å lage din e-postliste, og prosjektet ditt vil høste fordelene på lang sikt.

Delta på blockchain-arrangementer for å markedsføre din ICO:

Markedsføring av Blockchain-arrangementer

Hver oppstart må være til stede der kundene og potensielle investorer er, og ICO-prosjektet ditt er ikke et unntak. En viktig komponent i ICO-markedsføringssjekklisten din er å delta på blockchain-hendelser.

Se etter å presentere prosjektet ditt i disse arrangementene, og vurder også å sponse eller være vert for slike arrangementer. Verdien av nettverk ansikt til ansikt med potensielle kunder er enorm, forbered deg derfor godt med en god salgspitch! Finn ut om blockchain-hendelser her.

Merk: Hvis du ikke er kjent med ICO, anbefaler jeg at du forstår konseptet ved å lese “Hva er en ICO: En introduksjon til Initial Coin Offering”. Du bør også utforske andre muligheter for å skaffe midler til prosjektet ditt, for f.eks. Venture Capital (VC) fond. Les hvordan VC-er sammenlignes med ICO-er i “ICO vs VC: The Experience Matters“.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map