Den ultimate guiden: Alt du trenger å vite om Ethereum

Med mer enn 1300 kryptovalutaer der ute i kryptoverdenen, er Ethereum en av de beste kryptovalutaene som holder seg oppe på bunken med Bitcoin.

I likhet med Bitcoin er det et distribuert blockchain-nettverk, som kan handles mellom brukerne, men det er betydelige forskjeller mellom de to.

Bitcoin bruker blockchain og har som mål å bli et effektivt elektronisk kontantsystem. Mens Ethereum bare fokuserer på å kjøre programmeringskoden til applikasjonen. I Ethereum blockchain-systemet jobber gruvearbeiderne med å tjene Ether som brukes av de forskjellige applikasjonsutviklerne til å betale for tjenestene på Ethereum-nettverket..

De andre fordelene med Ethereum som en desentralisert plattform inkluderer – den er uforanderlig da tredjepart ikke kan gjøre noen endringer i dataene. Uten sentralt feilpunkt er det også godt beskyttet mot hack og annen uredelig aktivitet. Videre kan internettreguleringsorganisasjoner eller regjeringer ikke ta ned data da de er spredt over hele nettverket.

Så Ethereum er en blockchain-applikasjon, men for et helt annet formål.

Men hva er Ethereum?

Bildekreditter: Ethereum

Ethereum er et offentlig operativsystem med åpen kildekode og en desentralisert plattform som kjører smart kontraktfunksjonalitet. Det er også et nettverk av datamaskiner som kjører på Ethereum blockchain og lar folk bytte mynter.

På det enkleste er det en åpen programvareplattform basert på blockchain-teknologien som lar utviklerne lage og distribuere (Dapps) desentraliserte applikasjoner..

Hva er en smart kontrakt?

Ethereum-plattformen er bygget for å tillate opprettelse av smarte kontrakter gjennom et peer-to-peer-nettverk.

Smart kontrakt er et uttrykk for å beskrive en datakode som brukes av utviklerne til å programmere sine egne funksjoner. De er kjent som programmeringsskriptene på høyt nivå som kan skrives i Serpent, LLL eller Solidity.

Når du opererer på Blockchain, er en smart kontrakt akkurat som en selvdrivende datamaskin som har en automatisk kjøring når spesifikke betingelser er oppfylt.

ERC20– Ethereum-forespørsel om kommentarer

Bildekreditt: Ethereum

ERC20 er en standardprotokoll som brukes til smarte kontrakter på Ethereums blockchain for implementering av tokens. Etablert 19. november 2015, definerer den en liste over regler for Ethereum-tokens slik at utviklerne kan forutsi samspillet mellom tokens. Det inkluderer også at hvordan tokens skal overføres mellom adressen og hvordan innen skal være tilgjengelig.

Det er også ganske populært blant crowdfunding-selskapene som jobber med ICO på grunn av den enkle distribusjonsprosedyren og det høye potensialet for interoperabilitet med andre ETH-tokens..

Fra mai 2018 er det mer enn 83.400 ERC20-tokenkontrakter, og de vellykkede inkluderer Bancor, Bankex, Qash som samler inn over $ 70 millioner hver.

Hva er Ether?

Ether er en kryptovaluta hvis blockchain genereres av Ethereum-plattformen. Det er kjent som et digitalt innehavermiddel og krever ikke at en tredjepart behandler betalingen. Imidlertid fungerer den ikke bare som en kryptovaluta. I stedet fungerer den også for de desentraliserte appene i nettverket.

Per januar 2018 var den totale tilførselen av Ether 98 millioner, og minst 150 butikker har begynt å godta den.

Hvordan fungerer Ethereum?

Ethereum er basert på Bitcoins protokoll og dens blockchain-design. Ethereum-blockchain kan betraktes som en transaksjonsbasert statsmaskin. Når utførelsen av transaksjonen starter, overgår maskinen ganske enkelt til en annen tilstand.

Nå består hver stat av Ethereum av millioner av transaksjoner. Disse transaksjonene er gruppert i form av blokker som er koblet sammen til andre blokker. Men før transaksjonen legges til hovedboken, må den valideres gjennom en prosess som kalles gruvedrift. Mange gruvearbeidere konkurrerer med hverandre for å skape en blokk. Når gruvearbeideren oppretter en blokk, genereres Ether-tokens og blir gitt til gruvearbeideren. For å lære mer, les vår anmeldelse, Fungerer Ethereum?

EVM- Ethereum Virtual Machine

Før Ethereum ble opprettet, ble blockchain-applikasjonene designet for å utføre et begrenset sett med operasjoner.

Så kom opp Ethereums innovasjons-EVM!

Ethereum Virtual Machine er Turing komplett programvare som fungerer som kjøretidsmiljø for smarte kontrakter.

Det gjør det mulig for alle å kjøre programmet, uavhengig av minne og tid gitt av et bestemt programspråk. Så i stedet for å bygge et nytt blockchain-nettverk for applikasjoner, lar ETH deg utvikle tusenvis av forskjellige applikasjoner på en plattform. Og siden hver Ethereum-node kjører på denne virtuelle maskinen, kan applikasjoner ganske enkelt fungere som desentraliserte uten å måtte lage sin egen blockchain.

Videre har Ethereum Virtual Machine også blitt implementert for Java, Go, Python, Ruby, JavaScript, C ++, WebAssembly og Rust.

Ethereum Blockchain-applikasjoner – DApps (desentraliserte applikasjoner)

Vel, desentraliserte applikasjoner har samme formål som applikasjoner, men ettersom de er desentraliserte – de kjører på et nettverk av noder i stedet for på et sentralt punkt. DApps er autonome, sikre, enklere å implementere, åpen kildekode og har 100% oppetid. Fra januar 2018 er det mer enn 250 live DApps med mer enn hundre under utvikling.

Nybegynnerveiledning: Hva er en desentralisert applikasjon (DApp)?

Hvordan skalere Ethereum dApps

Her er noen av de mest lovende Ethereum-applikasjonene du vil se på:

  • Golem: Golem er en åpen kildekode, global og en desentralisert superdatamaskin som alle kan få tilgang til. Den benytter seg av det Ethereum-baserte transaksjonssystemet som avgjør betalingene mellom leverandører, forespørere og utviklere. Hver beregning foregår i et sandkassemiljø og er isolert fra vertssystemene.
  • OmiseGO: OmiseGO er en desentralisert applikasjon som tar sikte på å løse problemene til ulike finansinstitusjoner. Dette nettverket er skaleringsløsningen for økonomi på Ethereum og gjør det mulig for peer å peer og transaksjoner i sanntid. Med OMG-nettverket kan du bare få tilgang til og administrere de digitale eiendelene dine som holdes i kjeden.
  • Augur: Augur er rett og slett fremtiden for prognoser. Det er en desentralisert, åpen kildekode og en peer-to-peer-prediksjonsplattform som er bygget på Blockchain. Selv om det virker som en desentralisert plattform på overflaten, kommer Augur med et lovende potensial for å forutsi dataene praktisk talt for enhver bransje.
  • Medborgerlig: Civic har som mål å gi både enkeltpersoner og bedrifter verktøyene for å kontrollere og beskytte identiteten deres på en effektiv måte. Med sin desentraliserte arkitektur gir den flerfaktorautentisering uten legitimasjon eller noen form for tredjepartsautentisering.

Ethereum kan også brukes til å bygge de ‘Desentraliserte autonome organisasjoner.’ DAO er en autonom og desentralisert organisasjon som kjører med kode skrevet på Ethereum blockchain.

Personene som kjøper tokens eier DAO-er. Men i stedet for å fungere som et token, fungerer de som bidrag som gir folk stemmerett.

Historie av Ethereum

For å forstå eterums historie, må vi begynne helt fra begynnelsen.

2013 – Ethereum White Paper

I 2013 ble infrastrukturen for den nye mynten lagt. Vitalik Buterin som da jobbet som programmerer for Bitcoin beskrev etereumkonseptet. Vitalik skrev den første hvitt papir beskriver det. Senere samme år foreslo han en prototype med et generelt programmeringsspråk.

2014 – Kunngjøring av Ethereum

I januar 2014, under den nordamerikanske Bitcoin-konferansen, kunngjorde Vitalik konseptet. Han kalte også medutviklerne av ethereum, dvs. Jeffrey Wilckle og Dr. Gavin Wood.

I april samme år publiserte han ethereums formelle spesifikasjoner i det gule papiret. Vitalik kodet også det første fullt funksjonelle programmeringsspråket. Dette ble senere brukt som prototype for etereum.

I juli 2014 var det første salget av Ether var ferdig. Hovedstaden som ble samlet inn ble brukt til å fjerne juridiske avdelinger. I august samme år var det samlet inn $ 14 millioner fra Ether-salget.

I september 2014 ble eteriske ICO-kjøpere belønnet med 60 millioner eter. Den resterende ETH ble sendt til eters non-profit foundation i Sveits.

I november 2014 ble et DEVCON-0-møte organisert i Berlin. Denne hendelsen samlet utviklerne av ethereum fra alle deler av verden. I møtet ble de ulike aspektene ved etereteknologi diskutert. Fra arrangementet gjorde de forskjellige presentasjonene eterum mer skalerbart, sikkert og pålitelig.

2015 – Utviklere støtter Ethereum

I april 2015 ble DEVgrant-programmet lansert. Programmet var ment å belønne både utviklere og tilhengere av ethereum. Programmet bidro til å finansiere eterumprosjekter og plattform.

I slutten av juli 2015 ble den første milepælen for eterum utgitt. The Frontier, en smart kontrakt, forbedret eterum økosystemet sterkt.

I november samme år ble DEVCON-1 arrangert i London. Arrangementet tok fem dager. Arrangementet ble deltatt av mer enn 400 deltakere, og mer enn 100 presentasjoner ble holdt. Arrangementet var mer vellykket enn i 2014 fordi etablerte selskaper som Microsoft, IBM og USB var til stede.

I DEVCON-1-møtet kom også blockchain-teknologien til rampelyset. Ethereum var i front med teknologien, og det var et stort løft.

2016 – Ethereum Public Sale & Splitter

I mars 2016 ble forbedringer gjort av eterinnettverket. Oppgraderingen ble gjort av Homestead, som er en forbedringsprotokoll.

I mai samme år fikk Ethereum et stort løft gjennom mediedekning. Den økte dekningen førte til en økning på 150 millioner dollar i et offentlig salg.

I juni 2016 var ethereum hacket for første gang. Hackerne hevdet å ha stjålet mer enn 50 millioner dollar verdt eter. Dette førte til mange tvister i samme måned.

I juli samme år, på grunn av tvister som ble vitne til i juni, ble eterinnettverket delt i to divisjoner. De to divisjonene var: Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Ethereum benyttet seg av desentralisert beslutningstaking, ekstra protokoller og konfliktløsningsstrategier. Ethereum classic, derimot, brukte kodelov, blockchain-uforanderlighet og det essensielle opprøret.

Splittelsen førte videre til disassosiasjon av utviklere, ethereum-grunnleggere, forretningspartnere, brukere og gruvearbeidere fra ethereum classic.

2017 – Enterprise Ethereum Alliance

I februar 2017 ble den EØS (enterprise ethereum alliance) ble dannet. I denne alliansen avanserte Microsoft i tilknytning til etablerte banker og teknologinærer for aksept av ethereum blockchain-teknologi.

I mai samme år hadde det blitt dannet ytterligere to EØS. Med økningen i allianser ble flere og flere høyprofilerte organisasjoner og selskaper lagt til.

Denne alliansen har ført til å tro at bitcoin sannsynligvis vil bli erstattet av ethereum i år – 2018.

DAO Hack

Som allerede nevnt er DAO en desentralisert autonom organisasjon! Den kjører på åpen kildekode og er ikke bundet til noen ledelse, myndigheter eller et administrerende samfunn.

I 2016 samlet dette settet med smarte kontrakter til sammen 150 millioner dollar i en massesalg for å finansiere prosjektet. Men det ble på en eller annen måte utnyttet i juni da 50 millioner dollar i Ether ble hevdet av en anonym enhet.

Men hvorfor skjedde hacket egentlig?

Det skjedde på grunn av DAOs splittfunksjon. 17. juni 2016 utnyttet en ukjent person et bortfall i splittfunksjonen. Han tillot hackerne å gjenta forespørselen om uttak av poletter før systemet registrerte det som $ 50 millioner.

Etter dette hacket tok samfunnet 28 dager å komme opp med løsningen som til slutt ble en “gaffel”.

Dette hacket brakte ganske enkelt en splittelse i Etherum-samfunnet, og det ble delt inn i to separate blokkjeder – Ethereum (ETH), og originalen fortsatte som Ethereum Classic (ETC).

Sjekk ut våre sammenligninger:

  • Bitcoin vs Ethereum? Hva er forskjellen?
  • Ethereum vs Litecoin: Hvorfor LTC er for transaksjoner og ETH for smarte kontrakter?
  • EOS vs Ethereum: A Potential Ethereum Killer!
  • Ardor vs Ethereum: Hva er fordeler og ulemper??
  • NEO vs Ethereum: Hvilket er bedre?
  • Ethereum vs Ripple: Sammenligning i dybden

Siste tanker

Til tross for DAO-hackingen, går Ethereum fremover og viser også en lovende fremtid. Den bruker fullstendig blockchain-teknologi og sørger også for desentralisering av verdens økonomi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map