Bruk av kryptografi i kryptovaluta: nybegynnerveiledning

Denne artikkelen forklarer hva som er kryptografi i kryptovaluta, og hvordan det beskytter blokkjeder mot hacking.

Hvis du er en kryptohandler eller en blockchain-kryptokurrencyutvikler, har du allerede hørt to påstander. Den første er at kryptering av den private nøkkelen og den offentlige nøkkelen holder transaksjonene trygge. Det andre er at kryptografi holder blockchain-nettverk trygge.

Etter å ha lest denne artikkelen, vil kryptohandlerne vite hvordan det er nok å sikre deres private nøkkel for å holde kryptotransaksjonene trygge. Blockchain-cryptocurrency-utviklerne vil vite etter å ha lest dette at så lenge de bruker en standard kryptografisk algoritme, er deres blockchain-nettverk trygt..

Moderne kryptografi er sterkt avhengig av avansert matematikk, og en forklaring på disse matematiske begrepene ligger utenfor omfanget av denne artikkelen.

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hacking Cryptocurrency: Hva er risikoen?

Det er to hendelser som kan føre til tap for kryptohandlerne og et blockchain-kryptovaluta-nettverk. Disse er som følger:

 • Hackere knekker den digitale signaturen til kryptotrader og initierer ondsinnede transaksjoner fra handelsmannens konto.
 • Hackere kompromitterer blockchain-nettverket som ligger til grunn for en kryptovaluta og manipulerer transaksjoner der.

Kryptering, som er et resultat av moderne kryptografi, beskytter den digitale signaturen til kryptoverhandleren. Kryptografiske hashfunksjoner beskytter også blockchain-nettverket.

Hva er en kryptografisk hasjfunksjon?

En “hash-funksjon” konverterer et datasett med variabel lengde til en alfanumerisk streng av fast størrelse. I vitenskapen om kryptografi brukes noen spesifikke hashfunksjoner, og disse kalles ‘kryptografiske hashfunksjoner’. De kryptografiske hashfunksjonene har visse spesifikke egenskaper, og de er som følger:

 1. Disse funksjonene er ‘deterministiske’, det vil si at en spesifikk inngang alltid gir samme utgang.
 2. Selv om inngangen endres marginalt, vil utgangshashen være drastisk annerledes.
 3. Beregningen av hashverdien er rask.
 4. Å beregne inngangen fra hasjen er praktisk talt umulig på grunn av ekstreme vanskeligheter.

Kryptografiske hashfunksjoner brukes i sammenheng med blockchain for å produsere brukernes digitale signatur ved hjelp av kryptering av den offentlig-private nøkkelen. Disse funksjonene brukes også til å identifisere hver blokk i blokkjeden på en kryptert måte, slik at innholdet i blokken ikke kan reproduseres ved hjelp av hasjen.

Les mer:Cryptographic Hashing: A Beginner’s Guide

Hvordan fungerer det offentlige-private Nøkkelkryptering Beskytt transaksjonene til Crypto Traders?

Kryptohandlerne har offentlige nøkler som de deler med andre, slik at de kan motta kryptovalutaer. Denne offentlige nøkkelen er også kjent som brukerens adresse. Tvert imot, brukerne må ikke dele sine private nøkler. De må sikre det, for hvis en hacker får den private nøkkelen, kan kryptotilhandleren miste alle pengene sine.

Den offentlige nøkkelen er bare en kryptografisk hash av den private nøkkelen. Det er veldig enkelt å generere den offentlige nøkkelen fra den private, men det er praktisk talt umulig å gjøre det motsatte.

For å sende sine transaksjoner til gruvearbeiderne gjør kryptohandlerne følgende:

 1. Lag en kryptografisk hash av transaksjonsmeldingen gjennom en kryptografisk hash-funksjon;
 2. Kjør hashen og den private nøkkelen gjennom en signaturalgoritme;
 3. Send den offentlige nøkkelen, meldingen og den digitale signaturen som genereres gjennom signaturalgoritmen.

Når gruvearbeiderne mottar transaksjonene, gjør de følgende:

 1. Kjør den innkommende meldingen gjennom en kryptografisk hash-funksjon;
 2. Kjør den innkommende signaturen og den offentlige nøkkelen gjennom en algoritme for signaturverifisering, som produserer en hash.

Gruvearbeiderne sammenligner deretter de to hasjene, og de samsvarer med at transaksjonen er gyldig.

Lær mer om privat nøkkel vs offentlig nøkkel her!

Er offentlig-privat nøkkelkryptering Sikker?

Hvis hackere skulle tukle med transaksjonen fra kryptotrader, må de først endre meldingen i henhold til deres uetiske behov, og deretter finne en digital signatur som vil matche hasjen. Husk at kryptografiske hashfunksjoner er ‘enveis’. Hackerne må gjennom en lang prosess med prøving og feil for å finne en slik signatur. Hvor lenge? Vel, for å hacke en digital signatur i blockchain-nettverket, ved å bruke hele datakraften i nettverket, vil hackeren trenge 5 ‘quindecillion’ (1 quindecillion = 10 ^ 48) år! Kryptohandlerne kan være trygg, den offentlig-private nøkkelkrypteringen er faktisk trygg.

Hvordan beskytter Hash av en blokk Blockchain Network? Kryptografi i Blockchain

En enkel blokk i en blockchain har følgende informasjon –

 • Hash av forrige blokk;
 • Transaksjonsdetaljer;
 • Adresse til gruvearbeideren som løste blokken;
 • Et tilfeldig tall, viktig for å lage en hash av denne blokken.

Den neste blokken vil ha hash av denne blokken, og så videre.

Anta at en gruppe hackere har planlagt å introdusere en ny blokk mellom 7. og 8. blokk, for å registrere noen transaksjoner som vil være til fordel for dem uetisk. Hvis de oppretter denne nye blokken, vil den avvises umiddelbart av nettverket på grunn av følgende årsaker:

 • Gruvearbeiderne aksepterer bare blokker med små hashverdier — dvs. mange nuller på forhånd.
 • Den ‘nye’ åttende blokken har ikke hashverdien til den syvende blokken.

Nå må hackerne løse disse to problemene. Å finne en liten hash-verdi er enormt vanskelig, og krever mange prøve-og-feil. Enda vanskeligere er det andre problemet!

Hackerne må bruke datakraftene sine for å løse den 8. blokken slik at den starter med hasjen til den 7. blokken. Det er veldig vanskelig og krever mye datakraft. Videre, så snart hackerne løser dette problemet og oppretter den ‘nye’ åttende blokken, må de endre det som nå er den 9. blokken, for å introdusere hashen til den ‘nye’ åttende blokken i starten. De må gjøre dette for hver påfølgende blokk også!

Les mer:Hvordan fungerer Blockchain?

Det er praktisk talt umulig å hacke et Blockchain-nettverk!

Vurder nå det faktum at blockchain-nettverket har tusenvis av gruvearbeidere, som alle prøver å bryte ut nye blokker. Da hackerne manipulerer blokkene tidligere i kjeden, har mange flere blokker blitt lagt til kjeden etter hverandre.

For hackerne er det en uendelig kjede med å prøve å endre eksisterende blokker. Det er praktisk talt umulig med mindre hackerne klarer å samle mer datakraft enn hele blockchain-nettverket. Dessuten er en slik uvanlig aktivitet rettet mot blokker tidligere i kjeden nødt til å varsle de andre gruvearbeiderne, og hackerne vil bli funnet ut på kort tid.

Siste tanker

Hvis du er kryptotrader, må du holde den private nøkkelen trygg. Hvis du er en utvikler, bruk en standard kryptografisk algoritme i blockchain. Moderne kryptografi vil gjøre resten.

Er du nysgjerrig på mer grunnleggende begreper innen blockchain-teknologi? Prøv dette gratis blockchain-grunnleggende kurset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map