Blockchain Security: Premium-skydd för företag

Med de ökande cyberattackerna varje år överväger många nu blockchain-säkerhet för fullt skydd. Tja, blockchain-tekniken blommar länge nu och den är redan populär i många sektorer.

Med utgångspunkt från hantering av försörjningskedjan, hälso- och sjukvård, ekonomi, energi, IoT och många fler nu börjar det också spridas till säkerhetsområdet.

Men många av er är ganska skeptiska till hela konceptet med blockchain-säkerhet och om det kan hantera lasten.

För att hjälpa dig att ta reda på om du ska överväga blockchain-säkerhet för din organisation, sammanställer vi all nödvändig information om cybersäkerhet. Så idag ska jag prata om allt som finns att veta om cybersäkerhet i blockchain.

 

Contents

Innehållsförteckning

 

Kapitel 1: Vad är cybersäkerhet?

Cybersäkerhet är ett sätt att försvara datorer, mobila enheter, servrar, data, nätverk och elektroniska system från skadliga attacker. Vissa av er kanske känner till det som elektronisk informationssäkerhet eller I-bildningsteknik.

Du kan använda den här termen i många kategorier, till exempel affärsverksamhet för mobila enheter. Men huvudsakligen är de indelade i sex typer av kategorier. Och i alla fall är säkerhet viktigt.

 

 • Nätverkssäkerhet:

Det är främst praxis att säkra alla typer av dator- eller servernätverk från inkräktare. Dessutom kan de vara opportunistisk skadlig kod eller någon form av riktade angripare.

 

 • Informationssäkerhet:

Den här typen av cybersäkerhet skyddar integritet eller data eller integriteten för all information som lagras eller allt som överförs.


 

 • Applikationssäkerhet:

Detta är främst säkerhetsprotokoll som håller enheterna eller något program fritt från skadlig kod. I själva verket kan en komprometterad enhet eller applikation erbjuda åtkomst till den information som den var avsedd att skydda.

Dessutom kommer en framgångsrik säkerhetsprocess att börja i applikationsfasen innan applikationen ens kan påverka enheterna.

 

 • Operativ säkerhet:

Huvudsakligen hanterar denna typ av säkerhet alla beslut eller processer som behövs för att skydda alla datatillgångar. Dessutom är det ett paraplybegrepp eftersom många processer faller under kategorin. I själva verket faller behörighetsnivåerna eller begränsningarna för användaråtkomst under här.

Dessutom är det en stor del av denna fråga att avgöra var och hur informationen skulle lagras.

 

 • Affärssäkerhet:

Det är en av de största säkerhetsprocedurerna. I verkligheten skulle affärssäkerhet kräva en kombination av alla cybersäkerhetskategorier. De kan dock kräva i stor skala. Ett företag måste också underhålla brandväggstjänsten när de har minimala tillgångar eller resurser. Således är många säkerhetsprotokoll utformade för att använda mindre resurser men erbjuder fler utdata.

 

 • Katastrofåterställning:

Det är en nödvändig del av varje cybersäkerhetsprotokoll. Varje organisation eller individ måste ha ansvar för eventuella händelser eller förlust av data. Dessutom är det mer som en reservplan, om säkerheten på något sätt misslyckades med att stoppa attacken.

 

 • Slutanvändarutbildning:

Slutligen skulle slutanvändarutbildning hjälpa alla typer av företag att förstå den mest oförutsägbara faktorn – folket, bättre. Vanligtvis orsakar mänskliga fel större delen av säkerhetssystemet eftersom det händer inifrån.

I själva verket vet de flesta anställda inte hur de ska skilja på berörda program eller berätta vilka e-postmeddelanden som innehåller virus. Det är därför som slutanvändarutbildningen är mycket viktig när det gäller full säkerhet för en organisation. På det här sättet skyddas människor både från insidan och utsidan.

 

Behöver du verkligen cybersäkerhet?

Innan du ställer denna fråga måste du veta att cybersäkerhet är ett enormt hot under 2019 på grund av ökad användning av teknik. Ju mer du litar på det, desto mer måste du överväga säkerheten för det.

I verkligheten verkar många tro att det inte är så nödvändigt, eller så kan de gå om sina dagar utan att få någon säkerhet.

Det är dock inte sanningen. Bara i USA är den genomsnittliga kostnaden för it-brottslighet 13 miljoner dollar för organisationer. Inte bara detta utan skadorna per år förväntas uppgå till 6 miljoner dollar fram till 2021!

ja! Det är enormt mycket, och det är hög tid att organisationer börjar bry sig mer om konsumenterna om it-brottslighet. Därför anser National Institute of Standards and Technology att det är bäst att ha övervakningsnät hela tiden för att bekämpa alla frågor och för att känna igen vilken skadlig kod som är..

Varje cybersäkerhet motverkar tre typer av hot –

 • Internetbrott inklusive en grupp eller en enda person som riktar sig mot ett system för störningar eller ekonomisk vinst.
 • Cyberattacker på grund av politisk vinst eller någon form av politisk motivation. Dessutom omfattar dessa främst information som samlar ingenting annat.
 • Cyberterroren som använder elektroniska enheter för att orsaka någon form av rädsla eller panik.

 

Gjort för alla

I verkligheten kommer cybersäkerhetshot att påverka alla typer av branscher, oavsett storlek. De stora namnen har dock flest mål av alla. Dessutom är det inte bara begränsat till en bransch. I verkligheten har många branscher som regering, finans, tillverkning, hälso- och sjukvård, supply chain, IoT och många fler klagat på cyberbrott.

Några av dessa är mer föredragna eftersom de kan samla in ekonomi eller använda informationen för att utpressa människor. I andra fall riktar de sig mest till företag som tenderar att vara i ett nätverkssystem för att få fram kunddata.

Men problemet är att i dagens värld kan du inte vara utanför nätet eller utanför nätverket. Så att skydda dina data blir svårare.

 

Kapitel 2: Olika typer av hot mot cybersäkerhet

 • Dataintrång

Fram till år 2019 är många organisationer mer än angelägna om att börja använda molndatalagring som sitt informationslagringsutrymme. Så, många släpper sina gamla traditionella metoder för att lagra all information och gå vidare till säkrare plattformar.

Även om de kanske låter riktigt säkra är de inte riktigt säkra som du kanske tror. Frågor som offline-säkerhetskopiering av data offline motsätter sig fler problem. I verkligheten kan den virtuella maskinen i nätverket komma åt dina filer även om den är offline.

Således kan det få tag på nycklarna, och detta resulterar i läckt information. Men varför händer detta? Tja, vanligtvis under samma miljö, tenderar många applikationer att fungera tillsammans. Som ett resultat kan de komma åt varandras databas utan problem.

Det enda botemedlet för denna fråga är att vara mycket selektiv när du väljer din molnleverantör. Men fortfarande kan det inte garantera 100% säkerhet från dataintrång.

 

 • Osäkert användargränssnitt för applikationer

Du kanske redan använder en molnleverantör. Men du är inte den enda som använder gränssnittet, eller hur? Det skapar ett säkerhetshål. I verkligheten skulle säkerheten för ett visst gränssnitt endast förbli hos molnleverantören.

Så, hur sker intrånget via applikationsgränssnittet? Vanligtvis när det saknas stram säkerhet kommer det vanligtvis från autentiseringsprocessen och kryptering. Så autentiseringsgränssnittet är inte tillräckligt skyddat för att hålla hackarna ute!

I verkligheten verkar många av organisationerna inte titta djupt på vad deras molntjänstleverantör erbjuder dem. Det händer så ofta, och de betalar priset med cyberattacker.

 

 • Molnmissbruk

Moln missbrukas mycket när det gäller registrering för första gången. Låt mig förklara. Låt oss säga att du vill få en av deras infrastrukturer som ett tjänsteerbjudande och för det måste du sjunga upp och tillhandahålla din kreditkortsinformation.

Efter att ha registrerat dig, efter några dagar, börjar du få skräppostmeddelanden och andra skadliga attacker. Dessutom ser du till och med att ditt kreditkort får räkningar för tjänster som du aldrig ens använt. Detta är praktiskt taget en vanlig scen.

Jag säger inte att alla molnleverantörer är desamma, eller att leverantörerna är med på det. Bristen på säkerhet i registreringsprocessen leder dock främst till dessa problem. Tyvärr är tjänsteleverantörerna inte utrustade med bra säkerhetsapplikationer för att fullständigt kontrollera registreringsprocessen.

Så som ett resultat missbrukar många molnmiljön.

 

 • Malware Attack

Malware-attacker är ytterligare ett cybersäkerhetshot under 2019 som du behöver hålla koll på. I verkligheten hänvisar malwareangreppet vanligtvis till de skadliga programvaruaktiviteter som de gör utan att ägaren vet något.

Dessutom finns det så många typer av skadliga attacker, och de flesta av dem kommer från alla gratis program eller filer. Att ha ett daterat internetsäkerhetssystem kan också leda till attacker av skadlig kod.

Om skadlig programvara på något sätt kommer in i ett organisationsnätverk via en av datorerna kan det orsaka stor förödelse.

 

 • Fileless Malware

Dessa är främst en typ av skadlig kod som inte verkar ha någon existens som filer. Dessutom är fileless malware farligare än vanliga eftersom du inte kan upptäcka vad det berörda programmet eller filen är.

Du hittar det inte i ditt system. I verkligheten tar de upp RAM-utrymmet och fortsätter att springa i bakgrunden. De är dock synliga när angriparna aktiverar dem, och det börjar vidarebefordra information till tredje part.

Många hackare använder detta system för att infoga skadlig kod i bankens nätverk med ATM. Så när skadlig programvara kommer in i systemet aktiverar de programmet och får total kontroll över det. I andra fall kan de också använda denna typ av skadlig kod för att ladda ner olika typer av skadlig kod.

I verkligheten är dessa verkligen svåra att upptäcka även med internetsäkerhetsprogramvara.

 

 • Crypto-skadlig kod

Tja, med ökningen av kryptovalutor de senaste åren använder många hackare nu den här nya metoden för hacking. Därför, med hjälp av krypto-skadlig kod, kan nu hackaren få tillgång till den infekterade personens datorkraft. Dessutom använder de den för att bryta kryptovalutor.

Så snart din infekterade webbläsare kommer online kommer hackaren automatiskt att komma åt den och använda den för att bryta ut kryptovalutor. Det är dock inte direkt skadligt eller skadar dig på något sätt. Men det stör datorns processorkraft och saktar ner det.

Du kommer att se överbelastningstiden och långsam prestanda från ingenstans. Och efter kort tid kommer din dator slutligen att gå sönder på grund av överdriven gruvdrift.

 

 • Nolldagshot

Du vet självklart nu att all programvara inte är så perfekt. I själva verket börjar de flesta program med säkerhetshål som sårbarheter. Dessutom utnyttjas dessa kryphål starkt av hackare. Således, när hackarna räknar ut ett kryphål och utnyttjar det innan utvecklarna kan åtgärda problemet är ett nolldagars hot.

Så även om ditt program var legitimt eller kom från bra utvecklare kan det finnas en chans för en hackare att missbruka kryphål och leverera annan skadlig kod med det. Tänk dig att en av dina arbetsgivare öppnade en fil och den lanserade ransomware i systemet.

Kan du föreställa dig vad förlusterna skulle vara?

 

 • Förlust av data

Förlust av data kan hända av vilken typ som helst. Cyberattacker har dock högsta prioritet i listan. Varje dag möter många organisationer borttagning och förändringar i deras data utan behörig auktoritet. Dessutom kan det vara en opålitlig lagringsanläggning som orsakar det.

Det kommer dock med allvarliga konsekvenser för organisationer. Att förlora data skulle få ett enormt bakslag och störande för affärsområdet. Dessutom kan det förstöra ditt varumärkes rykte; du kan förlora kunder och förlora ekonomi.

Här med cyberattack menar jag också inifrån anläggningen. Om du inte har rätt skydds- eller detekteringsmetod kommer det troligen att påverka dig.

 

 • Dataintrång

Hacking har funnits i generationer, och nu är det ett stort bekymmer för organisationer. Jag kan inte säga när trenden verkligen kan förändras; Det kommer dock inte att ske när som helst, det är säkert.

På grund av teknikens tillförlitlighet kan nu hackarna använda de svaga punkterna för att komma in i ett system. I verkligheten sker hacking främst på grund av delningsuppgifter eller dåliga lösenordsskyddsprocedurer. Dessutom vet många människor som arbetar i organisationer inte att dela sina uppgifter med webbportaler.

Det är därför som en hackare kommer in i anställdas nätverk, så får hackaren också tillgång till det interna nätverket. Således ge honom en jackpot.

 

 • Lösenord för enstaka faktorer

Tydligen är det inte tillräckligt med lösenord för enfaktor nu för att skydda all din information. I verkligheten är de extremt lätta att hacka in. Så det ger hackaren enkel åtkomst till data. För att hantera situationen kan det vara bra att använda autentiseringsprocess med flera faktorer. Men det är fortfarande inte tillräckligt.

 

 • Inside Man

Alla organisationer står inte bara inför hot mot utomstående utan också insiderhot. Främst är anställda i varje organisation svaga punkter. Dessutom kan före detta personal orsaka allvarlig skada på alla organisationer.

Vanligtvis har anställda inte den rätta kunskapen för att se kryphålen eller lappa upp även om de räknar ut en. I verkligheten kan många inte ens skilja från en vanlig e-post till en skadlig e-postadress. Så för att hantera det utbildar många de anställda eller övervakar till och med deras aktiviteter online.

Men på grund av bristen på korrekt övervakningskanal fortsätter det att vara ett hot för alla organisationer.

 

 • Stegware

Främst är detta en typ av skadlig kod som utökar andra skadliga effekter. Hur? Tja, hackare tenderar att använda steganografi för att dölja en korrupt fil i en annan fil som video, bild eller meddelande. Så det kan vara framför dina ögon, och du antar aldrig att det är infekterat med skadlig kod.

Vanligtvis kan cyberbrottslingar med stor utvecklingsförmåga faktiskt skapa sin egen stegware. Men på grund av den mörka webben erbjuder många hackare kit för att bygga sin egen stegware, och nu kan även amatörhackare göra det.

Således blir många offer och kan inte ens räkna ut vilken fil som påverkas eftersom de är dolda bakom en legitim fil.

 

 • Fel i sakernas internet (IoT)

Vi använde sakernas internet kraftigt under de senaste åren, och det skulle också vara trendigare i framtiden. Numera är de flesta enheter anslutna via sakernas internet. Detta skapar dock några svaga punkter i säkerhetssystemet.

Så mycket som de är riktigt användbara är många människor mycket oroade över att använda dessa också. I själva verket är det mesta av enheterna på internet som har sina egna säkerhetsproblem. Dessutom är själva arkitekturen bristfällig med stora svaga punkter.

Därför behöver sakernas internet också en säker miljö utan kryphål för att erbjuda alla funktioner.

 

 • Shadow IT-system

Dessa system är främst IT-programvaran som inte riktigt passar organisationernas interna IT-nätverk. Då de inte stöds, skapar det ett gap av commination eller inaktiverar vissa funktioner. Dessutom är det mest framträdande i företag som inte brukar titta på något nytt system innan de implementeras.

Så när en dataförlust inträffar i en av IT-programvarorna får den inte så mycket uppmärksamhet och organisationer saknar säkerhetskopiering.

Med de funktioner som inte stöds kan ingen heller berätta vem som får tillgång till den och vem som inte får det. Så det ger ett bra alternativ för alla att missbruka. I många fall gör de flesta organisationer inte bakgrundskontroll innan de hämtar IT-resurserna från leverantörer. Således skapar fler kryphål.

 

 • Phishing-e-post

Phishing-e-postmeddelanden är e-postmeddelanden som innehåller någon form av trojansk häst eller ransomware. Vanligtvis ser de ut som vanliga e-postmeddelanden med vissa skillnader. Så när någon från företaget öppnar detta mail kommer den trojanska hästen in i systemet och orsakar förödelse.

Den här typen av e-postmeddelanden startar attacken direkt efter att ha kommit in i systemet. Så det finns ingen väntetid eller något sätt att bli av med den.

Enligt en nyligen genomförd undersökning kan mer än 97% av befolkningen inte se skillnaden mellan ett phishing-e-postmeddelande och ett vanligt e-postmeddelande. Av denna anledning är förebyggande åtgärder extremt nödvändiga.

 

 • Valfångst

Det är en form av affärsattack där cyberkriminella lyckas övertyga sina mål att de är legitima. Under de senaste åren råkar valfångst vara det största hotet av alla. Dessutom anser dessa angripare förtroende i det första steget, och senare, när de får åtkomst, missbrukar de informationen.

Det finns en nästan 136% ökning av förluster på grund av valfångst mellan 2016 och 2018. Och eftersom det är en annan typ av hackning kan inget anti-malware-program hjälpa dig.

 

 • Ta med din egen enhet (BYOD) -policyer

Numera uppmuntrar många av organisationerna sina anställda att använda sina personliga enheter för arbetsmiljön. Dessutom ökar det produktiviteten och flexibiliteten. I verkligheten kan det verka som en bra politik, men det skapar ett enormt hot för företagen.

Oavsett hur mycket aktiva säkerhetsprotokoll du har kan en berörd anställd enhet enkelt bryta mot din säkerhet. Det finns inget sätt att veta om anställdas enhet påverkas eller inte eller inget sätt att erbjuda säkerhet för sina hem också.

Dessutom är personliga enheter lätta att hacka än organisationsnätverk. Så om hackaren tar tag i anställdas enhet kan den nå dina organisations brandvägg på nolltid. Således ökar de totala cyberhotriskerna.

 

 • DDOS

Distribuerad denial of service-attack eller DDOS-attack är en typ av attack som översvämmar organisationens nätverk med trafik och slutligen stänger av den. Dessutom råkar de attackera från flera källor som kan gå upp till tusentals. Således blir det svårt att spåra den exakta platsen för attacken.

Så du kan inte stoppa attacken genom att enkelt blockera någon specifik IP-adress. Som ett resultat stängs nätverket av, vilket gör att alla resurser inte är tillgängliga för både konsumenten och organisationen. För att vara uppriktig finns det ingen specifik anledning till att hackare huvudsakligen gör detta.

Det kan dock bero på att skada organisationens varumärke eller bara helt enkelt ta kredit för att ha tagit ner en stor organisations nätverk. Det behöver inte sägas att högprofilerad organisation är de viktigaste målen för DDOS.

 

Kapitel 3: Kan blockchain fixa cybersäkerhet?

Traditionella säkerhetslösningar kan inte hantera cyberattacker med ett ökande antal komplexa och samarbetsvilliga maskiner. Blockchain-säkerhet i mixen kan dock verkligen hjälpa till att vara den heltäckande lösningen för problemen.

Som du kan se är cybersäkerhetssektorn laddad med problem. Och mer eller mindre är en ömtålig cyberlösning inte kapabel att hantera alla olika typer av hot. Således kan blockchain vara den mest lovande lösningen där ute just nu.

Jag menar, tänk på det. Det har gått en stund sedan tekniken introducerades först. Trots att det fortfarande medför många brister efter åren, blommar det nu för att vara en bra lösning.

Dessutom arbetar det redan i flera organisationer inom olika branscher som hälso- och sjukvård, myndigheter, försörjningskedja, energi etc..

Så som brandväggsteknik erbjuder den många säkerhetsprotokoll. De har också fått mycket beröm från alla branscher som använder det. Så det kan enkelt avvärja cyberattacker.

Blockchain-teknologin är en distribuerad storboksteknik som använder noder för att bilda decentraliseringskonceptet. Mer, det använder också en form av ömsesidig konsensus för att skydda data. Till exempel, om någon hackare försökte hacka några av noderna i nätverket, kan andra noder enkelt använda konsensusprocessen för att upptäcka vem den dåliga spelaren är.

Dessutom kan de använda metoden för att låsa ut komprometterade noder och spara hela nätverket. Dessutom kan du se att blockchain-säkerhet faktiskt använder flera styrksystem för att erbjuda redundans och manipuleringssäker republikation främst.

 

Men vad betyder det?

I många termer kan det betyda att hackare kan ta ner några av trupperna, men de kan inte ta ner den övergripande Blockchain-säkerhetsarmén. Som du kan se av trupper menar jag få noder och med armén menar jag alla noder i nätverket.

Så, med blockchain-säkerhet på mixen, finns ingen industriell drift eller informationslagring kvar som bara beror på det enda sårbara systemet. I verkligheten hjälper blockchain och cybersäkerhet det att bli mer skalbart och störande.

Dessutom betyder det att de flesta säkerhetspolicyer, som flödeskontroller eller roterande lösenord, skulle bli mer kontrollerade. Mer än så är det bara behöriga personer som kan få tillgång till specifika kontroller. Du kan försöka replikera centralt och sedan sakta rulla ut det till andra fält.

Dessutom skulle dessa kontroller användas manipuleringssäkra och av alla noder i blockchain och cybersäkerhetsnätverket.

Därför, som du kan se, bildar den en självskyddande brandvägg. Det har alltså ingen enda felpunkt. Dessutom skulle det inte finnas någon obehörig åtkomst till nätverket eller inga oavsiktliga förändringar i blockchain-säkerhetsnätverket.

Så om du är förvirrad över huruvida blockchain-säkerhet kan vara lösningen kan jag säkert säga att det säkert kan. Men många vet inte vilken typ av blockchain-säkerhetslösning de behöver eftersom cybersäkerheten i sig har olika typer.

Så innan organisationerna väljer lösningen måste organisationerna veta exakt vilken typ av användningsfall blockchain-säkerheten har.

 

Vill du veta mer om Blockchain? Kolla in Blockchain-presentationen just nu!

 

Kapitel 4: Blockchain Security: Möjliga användningsfall

 

När du tittar på statistiken för cyberattacker inser du hur säkerhetsprotokollen verkligen utvecklas. Dessutom kommer du också att inse hur cyberattack-systemen blir allt svårare att hantera för de typiska säkerhetsprotokollen.

Från början av 2016, varje dag, inledde brottslingarna 4000 attacker. Oavsett vad folk gjorde, blev det dessutom mycket tydligt att den eskalerande naturen översteg 2015-attackerna med 300%. Till och med 2015 var attackerna nära 1000 per dag; det tredubblades dock 2016.

Några av de stora hackarna hände också 2016, där 57 miljoner förar- och användarkonton komprometterades i Uber. Samma år komprometterades också 412 miljoner Friend Finder-användarkonton.

Så du ser att insatsen är hög nu och ingen bransch är ens säker från attackerna. I själva verket letar hackare ständigt efter nyare mål att korrumpera. Även om du har varit säker de senaste åren är det alltså ingen säkerhet om ditt företag också kommer att vara säkert i framtiden.

Det kan dock inte finnas någon metod som kan erbjuda en 100% garanti. Blockchain-säkerhet är fortfarande mycket bättre än traditionella. Som jag sa tidigare kan blockchain-säkerheten verkligen tona ner det för dig.

Med tanke på att blockchain och säkerhetsnätverk kan hindra hackare från att få ut känslig information, säger jag att det här är en hel del teknik att testa.

Men du kanske inte känner så mycket till de troliga blockchain-cybersäkerhetsfall som det kan ta upp till bordet. Så nu ska jag gräva lite djupare i det spektrumet.

 

Kolla in vår Blockchain For Trade Finance Guide nu!

 • Verifiering av programuppdateringar eller nedladdningar

Alla typer av trojanska hästar, maskar och virus kan enkelt komma in i datorerna i olika former. Och för det mesta är de extremt svåra att upptäcka. I början av 2016 skapades över 127 miljoner olika typer av skadlig kod. För att vara uppriktig är dessa alla mycket svåra att identifiera utan ett utbildat öga.

Faktum är att det många gånger kommer i form av en programuppdatering eller ett falskt nedladdningsalternativ för programvara. Vill du vad som är mer skrämmande? Varje dag registrerar AV-TEST-institutet 350 000 nya typer av program som skadlig kod. Dessutom är Mac OS som verkade så orörligt nu ett mål för skadlig kod.

I själva verket, bara för att infektera Mac, finns det 49 000 skadlig programvara, och alla skapades under 2018. Dessutom är alla dessa bedrägerier så experter på att dölja deras applikation och programvara i vanlig syn att de typiska antivirusprotokollen inte kan verka för att ta reda på dem på något sätt.

Och istället för dig tar de hem alla intäkterna som du tjänade genom hårt arbete. Verkar inte rättvist, gör det?

Det är därför det är en nödvändighet nu att använda fallkedjor för cybersäkerhetsanvändning. Dessutom kan blockchain-säkerhetslösningar inte bara ta reda på vilken programvara som är legitim och vilken inte. Men blockchain-säkerhet kan också meddela dig om det finns någon skadlig uppdatering.

Hur gör dom det? Tja, i cybersäkerhet blockchain-teknik kan du jämföra hashfunktionerna hos både utvecklarna och den du ska ladda ner. När du har jämfört dessa två kan du verkligen verifiera om det är legitimt eller inte på blockchain- och säkerhetsplattformen.

Således blir det drastiskt av med huvudvärken från din lista.

 

Läs mer om Blockchains historia nu!

 

 • Stoppa Distribut Denial-of-Service (DDoS) -attacker

Distribuerad denial of service-attack eller DDOS-attack är en typ av attack som översvämmar organisationens nätverk med trafik och slutligen stänger av den. Dessutom råkar de attackera från flera källor som kan gå upp till tusentals. Således blir det svårt att spåra den exakta platsen för attacken.

Vanligtvis får dessa attacker inte riktigt något som att hålla systemet för några pengar eller få din personliga information. Det är mer som att kräva kredit medan du förstör ditt företag bokstavligen utan anledning.

Dessutom gör en ny typ av DDoS-programvara det också svårare att hantera. I verkligheten gömmer de sig och spelar döda tills systemet startas om. Dessutom kan den starta attacken om och om igen. Du kan dock inte ta reda på var källan är.

Det blir alltså svårare och svårare att hantera alla frågor eller hålla affärer konsekvent.

Att använda den för att stoppa DDoS-attacker är ett annat fall av blockchain cybersäkerhetsanvändning. Men hur kommer blockchain-säkerhetslösningar verkligen att göra det? Först och främst måste det finnas ett reservteam för att spara nätverket när det kommer i brand.

På grund av en ökad trafiknivå stängs vanligtvis många av organisationens nätverk. Men när företagets nätverk är under attack, blockchain och säkerhetsnätverk och aktiverar de extra distribuerade noder för att rymma mer bandbredd.

Så när bandbredden blir förbrukad införs mer bandbreddstilldelning. Så småningom vinner blockchain-tekniken för cybersäkerhet. Men du kan bara använda den här metoden för att öka nätverket med blockchain-säkerhet och inget annat.

Som ett resultat kommer hackare inte att kunna ta ner din organisation när som helst.

 

 • Erbjud digitala eller biometriska identiteter

De flesta av lösenorden som används online skulle få en “svag” tagg och bara vänta på att bli hackad.

Tydligen är det inte tillräckligt med lösenord för enfaktor nu för att skydda all din information. I verkligheten är de extremt lätta att hacka in. Så det ger hackaren enkel åtkomst till data. För att hantera situationen kan det vara till hjälp att använda autentiseringsprocess med flera faktorer. Men det är fortfarande inte tillräckligt.

Visste du att enligt Facebook hackas över 600 000 användarkonton varje dag bara på grund av förutsägbara lösenord? Det är många siffror! Och det är också en säkerhetsrisk för din organisations nätverksautentisering baseras också på lösenord.

I verkligheten måste du fortsätta ändra dina lösenord ofta för att konkurrera säkert. Det leder dock till mer komplicerade lösenord som vi inte kan hålla reda på. Dessutom byter de flesta inte sina lösenord på grund av alltför krångel. Men om du håller samma lösenord länge blir det förutsägbart.

För att hjälpa dig i detta avseende finns blockchain-cybersäkerhetsfall här. Inte bara blockchain-säkerhet kan skydda dina lösenord, men det kan verkligen förändra hur människor kommer in i något system.

Med blockchain-teknik för cybersäkerhet får du digitala identiteter eller biometriska identiteter som ersättning för lösenord.

I verkligheten är digitala identiteter eller biometriska identiteter mycket säkrare än lösenord. Och så, utan din biometriska nyckel, kan ingen annan person komma in i dina personliga dokument i blockchain- och säkerhetsnätverket.

Dessutom är blockchain-säkerhetslösningarna inte bara säkrare utan det är också lättare att använda dem. Numera erbjuder många företag den här lösningen även för företag.

 

Kolla in vår grundläggande presentation för Blockchain för att veta mer om Blockchain!

 

 • Avbryta säkerhetsöverträdelser på automatiska system

Ökningen av autonom teknik öppnar nya höjder för människor och organisationer. Men det har också öppnat fler kryphål för hackarna att komma in. I själva verket gör organisationernas avslappnade karaktär eller bristen på lämpliga säkerhetsåtgärder de autonoma systemen mer ömtåliga än någonsin.

Hacking har funnits i generationer, och nu är det ett stort bekymmer för organisationer. Det finns inget sätt att veta om trenden någonsin kommer att förändras eller inte. Men det är säkert att säga att det inte kommer att ske när som helst.

På grund av tillförlitligheten hos det automatiska systemet kan hackarna nu använda de svaga punkterna för att komma in i ett system. I verkligheten sker hacking främst på grund av delningsuppgifter eller dåliga lösenordsskyddsprocedurer.

Dessutom har många människor som arbetar i organisationer inte kunskapen att inte dela sina uppgifter med webbportaler.

Det är därför som en hackare kommer in i den anställdas nätverk, så får hackaren också tillgång till det interna nätverket. Således ge honom en jackpot.

Därför är det dags att gå vidare till blockchain-cybersäkerhetsfall. I verkligheten kan blockchain-säkerhetslösningarna räkna ut korrupta och ogiltiga ingångar och kommandon. Med hjälp av algoritmer kan blockchain och säkerhetsnätverket avgöra när ett korrupt kommando försöker komma in i nätverket.

Mer så är blockchain-tekniken för cybersäkerhet så avancerad att den enkelt kan stoppa dessa utan några problem alls. Och med det kan du enkelt ta reda på vilket av det automatiska systemet som äventyras och starta återställningsprocessen också.

Så du ser att det är så blockchain-säkerheten kan hjälpa till i automatiska system.

 

 • Mer säker DNS

Domain Name System eller DNS liknar typ av telefonböcker som hjälper till att bestämma en webbplats baserat på IP-adressen. Huvudsakligen är dessa nödvändiga för att hjälpa dig att hitta rätt webbplats när du letar efter den.

Men problemet är att DNS bara är delvis decentraliserat. Så, varje hackare kan få tillgång till anslutningen till webbplatsen och IP-adressen och använda den för att krascha när som helst. I verkligheten leder det till ett stort fall för företaget eftersom de förlorar sin verksamhet och har ett dåligt kundintryck. Så i slutändan börjar det också försämra deras varumärkesvärde.

Några av de vanliga metoderna är att infektera DNS för att omdirigera kunden till många bluffwebbplatser. För att inte tala om varje sak på webbplatsen är fylld med skadlig kod. Så du kan öppna en legitim webbplats och omdirigeras till en infekterad, bara för att få in skadlig programvara i din enhet.

Det är en allvarlig fråga för företag och det kräver mer säkerhet i denna nisch.

Det är därför blockchain cybersäkerhetsfall kan hjälpa till att lösa problemet. Tja, lösningen är att göra DNS till ett helt decentraliserat system. Så, med cybersäkerhet blockchain-teknik, kommer ingen hackare att få tillgång till IP-länkar.

Blockchain-säkerhetslösningarna kommer inte bara att vara värd för DNS-systemet utan det skulle också erbjuda fler säkerhetslager för det.

Som ett resultat finns det olika säkerhetsprotokoll på alla nivåer som gör blockchain och säkerhetsnätverk till ett fullständigt bevis.

Och så kan blockchain-säkerheten ta hand om sårbarheterna i DNS-systemet.

 

 • Tillhandahåller decentraliserad datalagring

Om du använder centraliserad lagring för att behålla all din information är du bara en sittande anka och väntar på att bli hackad. I verkligheten är det mesta av den centraliserade lagringen benägen att förlora data.

Förlust av data kan hända av vilken typ som helst. Cyberattacker har dock högsta prioritet i listan. Varje dag möter många organisationer borttagning och förändringar i deras data utan behörig auktoritet. Dessutom kan det vara en opålitlig lagringsanläggning som orsakar det.

Det kommer dock med allvarliga konsekvenser för organisationer. Att förlora data skulle få ett enormt bakslag och störande för affärsområdet. Dessutom kan det förstöra ditt varumärkes rykte; du kan förlora kunder och förlora ekonomi.

Det får dig att tänka på varför dessa företag aldrig testat något annat. Och varje dag ökar antalet lagringsöverträdelser. Så det är framträdande att den centraliserade databasen inte kan erbjuda skyddet på något sätt.

Men med blockchain cybersäkerhetsfall kan du verkligen ändra hur saker fungerar. Nätverksarkitekturen för blockchain-säkerhetslösningarna är decentraliserad av naturen. Så med den här nya metoden lämnar du ingen enda inmatningsplats i blockchain-säkerhetsnätverket.

Mer, här, istället för en enda ingångspunkt som skyddar informationen, finns det tusentals robusta hinder som skyddar dina data. Och det är så blockchain- och säkerhetsnätverket fungerar.

Med blockchain-teknik för cybersäkerhet behöver du också interoperabilitet för att få full upplevelse. I vilket fall som helst lyckas tekniken ta bort det, oavsett om du tvivlar på det eller inte.

 

Kolla in vår Corda Blockchain-guide nu!

 

 • Identitetsautentisering för Edge-enheter

Vi använder edge-enheter kraftigt varje dag i våra liv, och det skulle också vara trendigare i framtiden. Numera är de flesta enheter anslutna via sakernas internet. Detta skapar dock några svaga punkter i säkerhetssystemet.

Så mycket som de är riktigt användbara är många människor mycket oroade över att använda dessa också. I verkligheten ger de flesta av de främsta enheterna sina helt egna säkerhetsproblem. Dessutom är själva arkitekturen bristfällig med stora svaga punkter.

Visste du att 41% av alla Android-enheter är sårbara för extrema Wi-Fi-attacker? Inte bara kommer den att skada telefonen, men om den är ansluten till någon form av webbplats kommer den också att skada dem.

I själva verket tenderar många anställda att logga in på företagets nätverk med den osäkra telefonen, och det leder till enkel åtkomst för hackare.

Det är därför som edge-enheterna behöver en säker miljö utan kryphål för att erbjuda alla funktioner.

Så du ser blockchain cybersäkerhetsfall, i det här fallet är mycket lämpligt. Det kan erbjuda den identitetsautentisering som behövs för dessa mycket utsatta edge-enheter. Men hur kommer blockchain-säkerheten att lösa problemet?

Först och främst kommer blockchain- och säkerhetsnätverket att isolera kärnnätverket med en autentiseringsprocess i flera steg. Här kan den använda en biometrisk nyckel eller signatur som skulle säkerställa korrekt inloggning.

Därför kan blockchain-säkerhetslösningarna se till att endast den auktoriserade personen går in i systemet. Med hjälp av decentraliserad lagring kan cybersäkerhet blockchain-teknik också lagra nycklarna på en säker plats.

Dessutom kan nätverket i sig erbjuda digitala identiteter när ett företag sätter upp det för första gången.

 

 • Ge distribution av den offentliga nyckeln

Även om du litar på lösenord eller måste göra det tills alla system i världen är helt decentraliserade, hur kan blockchain-säkerhet hjälpa till i så fall? För närvarande sparas de flesta lösenorden och användarnamnen i centraliserade databaser.

Du vet nu att det är extremt lätt att hacka. Om databasen själv hackas på något sätt slår hackaren bara jackpotten. Du kanske tänker på vad som är problemet om det får lösenordet för ett socialt mediekonto eller någon webbplats som du knappt använder?

Problemet skulle vara när du använder samma eller liknande lösenord för dina bankkontoinloggningar eller dina sjukvårdsposter. Dessutom är det lättare att räkna ut ett mönster från att se sitt lösenord. Så, även om du tror att ett enda lösenordshack inte kommer att göra någon skillnad, i verkligheten kan det.

Och det här är hur hackarna passar. För att stoppa det skulle offentliga nycklar som lösenord eller användarnamn distribueras så att ingen hackare kan få tillgång till dem.

Blockchain cybersäkerhetsfall kommer att erbjuda ett blockchain-säkerhetsnätverk som är helt decentraliserat. Om du börjar lagra din offentliga nyckel över flera noder med full kryptering blir det svårt för hackare att få tillgång till den.

Tänk dig att du delade upp lösenordet och krypterade det och distribuerade alla bitar mellan många noder i blockchain och säkerhetsnätverket.

Så även om hackaren försöker få tillgång till blockchain-tekniken för cybersäkerhet kan han inte veta var bitarna egentligen är.

Dessutom finns det många blockchain-säkerhetslösningar för det på marknaden som du kan prova.

 

Lär dig om olika blockchain-affärsmodeller för att utnyttja tekniken nu!

 

 • Erbjud maskinens härkomst

Detta är örat av cyberkrig där cyberkriminella använder allt som står i deras makt för att förstöra oss. I verkligheten står varje bransch inför stöldproblem och har inte tillräcklig säkerhet för att upprätthålla dem.

Dessutom har många företag snö förfalskade produkter också. Dessa produkter kommer in i deras system utan att lämna några spår, och människor köper dem som legitima produkter. Mer än så är hårdvaran en av de högsta förfalskade nischer genom tiderna.

Dock utnyttjar cyberbrottslingar denna förfalskade hårdvara för deras fördel. Förfalskad hårdvara har dolt skadliga virus. Ja, du hörde rätt, de sätter in virusen i hårdvaran innan de levereras till legitima industrier.

Eftersom det inte finns något hårdvaruprov, vet många organisationer inte om de har att göra med bra eller dåliga produkter. Som ett resultat, när en organisation hämtar enheterna och ansluter dem till sitt nätverk, bryter allt helvete loss.

Även om du kanske har ett säkerhetsprotokoll igång är det svårt att bli av med virus från hårdvara.

Således måste det finnas maskinvaru härkomst, och blockchain cybersäkerhetsfall kan definitivt göra det. Med härkomst från maskinvaran kan inga skadliga virus bryta mot nätverket längre. Nu under tillverkningen kan industrin se om leverantören är legitim eller inte i blockchain-säkerhetsnätverket.

Med hjälp av blockchain och säkerhetsplattformen kan den enkelt räkna ut maskinvarans ursprung. Det är en av de många fördelarna med cybersäkerhet blockchain-teknik, och den oföränderliga databasen hjälper till att hålla informationen orenad.

Det finns redan flera blockchain säkerhetslösningar där ute för denna nisch specifikt.

 

 • Filtrera säkerhetsvarningar

Tja, användningen av typiska cybersäkerhetsprotokoll är bra. Men med det kommer också en hel del kostnader. Problemet är när de kan upptäcka skadlig kod eller dålig data. Men de verkar också flagga legitima data som korrupta.

I själva verket är den falska flaggningen så stor att den behöver mer administrativa kostnader för att ta reda på vilken som inte är och vilken. Således fortsätter det att lägga upp mer pengar istället för att minska dem.

Dessa falskt positiva uppgifter kan leda till problem för både konsumenter och företaget självt. Bara med falskt positiva uppgifter kostar det företag över 1,3 miljoner dollar varje år. Dessutom är den bortkastade tiden 21 000 timmar.

Så det slösar inte bara den enorma mängden pengar utan slösar också med tid.

Det är därför med blockchain cybersäkerhetsfall kan du få filtrerad data. Dessutom skulle blockchain-säkerhetsvarningarna vara mer exakta utan några falska positiva effekter. Noderna inom blockchain-säkerhetslösningsramen kan fungera som verifierare om data är korrekta eller inte.

Således kommer du att bli av med den extra kostnaden och bortkastad tid för gott inom cybersäkerhet blockchain-teknik. Men det är inte den enda fördelen här. Blockchain och säkerhetsplattformar är mycket billigare än genomsnittliga lösningar. Så det är en vinn-vinn för alla.

 

Kapitel 5: Exempel på blockchain cybersäkerhet på jobbet

 • Santander

Santander använder blockchain-säkerhet för att förbättra sina internationella betaltjänster. Tydligen är de den första banken i Storbritannien som antar blockchain för säkerhetsändamål. Med hjälp av blockchain och cybersäkerhet hjälper de dessutom sina kunder att betala i Sydamerika och Europa med sitt Santander-konto.

Med hjälp av Ripple är One Pay Fix-tjänsten nu live i Polen, Storbritannien, Brasilien och Spanien. Vi vet alla hur bankernas interna nätverk alltid är under ständiga cyberattacker. Och för att se till att kunderna inte lider använder Santander blockchain-säkerhet för att skydda alla sina interna nätverk också.

 

 • National Bank of Canada

National Bank of Canada använder blockchain och cybersäkerhetsnätverk för deras skuldemission. För närvarande använder de J.P.Morgan’s Quorum enterprise-Ethereum som basnätverk. Quorum är en företagsversion av Ethereum med extra säkerhetsprotokoll för att skydda alla organisationer som formar cyberattacker.

Och National Bank of Canada använder blockchain-säkerhetsaspekten för att säkerställa 100% säkerhet i transaktioner. Dessutom arbetar det också med andra projekt som erbjuder en säker kanal för försörjningskedjan.

Hur som helst, de gick nyligen igenom en försöksfas av skuldemission, där de emitterade 150 miljoner dollar ett års skuld med hjälp av plattformen.

 

 • Barclays

Barclays använder blockchain och cybersäkerhet för att erbjuda säkerhet vid fondöverföringar. Inte bara det utan de har också patent för att använda blockchain-säkerhetsteknik. I verkligheten är det primära syftet med detta företag att använda det för att öka stabiliteten och populariteten för valutaöverföringarna.

De använder den också för att hålla alla sina interna databaser utom räckhåll för hackare. Utöver det har de också patent på blockchain-säkerhet i KYC-processer. Så med hjälp av det kan alla banker eller finansiella företag lagra sin personliga identitet i blockchain-nätverket.

 

 • Ändra sjukvård

Change Healthcare använder blockchain och cybersäkerhet för att erbjuda sjukvårdslösningar över sjukhusen i USA. Inte bara det, men de använder det också för sin egen säkerhetshantering. Dessutom vet företaget hur vårdbranschen faller sönder på grund av hackare och missbruk av cyberbrottslingar. I verkligheten är det en daglig faktor att många patientkänslig information läcks ut eller hackas från sjukhusets databas.

För att inte tala om, ändring av data för personlig vinning är framträdande hör. Och allt beror på att vårdbranschen inte har ordentlig säkerhet. Därför erbjuder Change Healthcare inte bara blockchain-säkerhetslösningar utan använder det också för att övervaka deras nätverk.

 

 • Hälsokopplingar

Health Linkages använder blockchain-säkerhet för att säkerställa en transparent dataöverförings- och granskningsprocesser för vårdsektorn. Inte bara det, men det använder det också för att öka efterlevnaden i branschen. I verkligheten, med hjälp av deras plattform, kan du bara dela patientdata om du har rätt referenser.

Det listar också alla hälsohändelser och vilket gör beslutsfattandet tydligare för läkare. Men att se till att ingen hackare eller tredje part får tillgång till denna information är prioriterat.

För närvarande arbetar de för närvarande med en annan prövning av blockchain och cybersäkerhetsprojekt där yrkesverksamma kan se patientinformation i en säker kanal.

 

 • Staten Colorado

Staten Colorado använder blockchain-säkerhet och tror att de för statliga användningsfall kan använda den för dataskydd. Inte bara det, men Colorado Senaten antog ett lagförslag angående frågan om att använda blockchain-säkerhet för att säkra deras lagring av poster.

Vanligtvis hanterar Colorado 6-8 miljoner hackningsförsök varje dag. Och många gånger hackarna segrade, skadar regeringsstrukturen. För att hantera det använder Colorado kryptering av blockchain för att hålla dem borta från alla försök till hack. Och så påverkar blockchain-säkerhet också regeringarna.

 

 • Australien

Tja, den australiska regeringen är inte så långt efter när det gäller att använda blockchain och cybersäkerhet för att lagra sina regeringsdokument. I verkligheten prioriterade landet nyligen användningen av blockchain-säkerhetsnätverk för regeringen.

Trots att nätverket fortfarande befinner sig i de tidiga faserna, men ändå tror myndigheterna att tekniken snart kommer att bli en riktigt värdefull tillgång.

För närvarande tar de tekniskt stöd från IBM för att göra det statliga ekosystemet. Den federala regeringen tycker också att det kommer att bli ett underbart tillskott också för framtida regeringar.

 • Malta

För närvarande använder Malta blockchain-säkerhet för att säkerhetskopiera sina finansiella sektorer. Men regeringstjänstemän undersöker också säkerhetsaspekten av blockchain. Varför? Tja, de vill främst skydda alla sina regeringsdokument. Dessutom vill de också hålla all medborgarinformation borta från cyberbrottslingar.

I verkligheten är Malta mer än angelägen om att välkomna blockchain i alla sektorer. Faktum är att de vill bli Blockchain Island. Med den ökande kryptovalutan på Malta har de också varit under hackarens mål under mycket lång tid.

Därför vill regeringen också använda blockchain som säkerhetslager för sina databaser.

 

 • Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)

Defense Advanced Research Projects Agency eller DARPA är verkligen USA: s försvarsdepartement som arbetar med teknik för militären. I verkligheten utvecklar de främst olika framväxande teknologier för den amerikanska militären.

Men nu när blockchain-tekniken är en av de framväxande teknikerna undersöker DARPA hur den kan använda den för säkerhet och kryptering av dataöverföringar. Därför arbetar de med blockchain-säkerhetsbaserat meddelandesystem som kan hjälpa militären att dela informationen till vilken plats som helst.

Och också för att se till att ingen tredje part kan korsa sitt meddelande i blockchain- och cybersäkerhetsnätverket.

Kolla in skillnaderna mellan Blockchain och databas.

 • Kinesisk militär

Den kinesiska militären är nu intresserad av blockchain-säkerhet för att förbättra sina säkerhetsprotokoll inom deras militära och statliga nätverk. Dessutom tror de att blockchain-säkerhet har potential att hindra utländska motståndare från att ändra eller ändra viktig militär eller statlig information.

Vanligtvis måste de hantera en hel del informationsläckor och förändringar. Och definitivt borde ett lands militära information inte vara på tredje parts hand. Det kan allvarligt skada landet.

Vi vet dock fortfarande inte vilka projekt de arbetar på av sekretessskäl. Men vi vet att de vill täcka information och kommunikation mellan underrättelsetjänster.

Så du kan se hur blockchain-säkerhet verkligen påverkar världens största sektor.

 

 • Lockheed Martin

Lockheed Martin råkar vara den första försvarsentreprenören i USA som använder blockchain och cybersäkerhet för att förbättra protokollen. Inte bara det, men det använder också blockchain-säkerhet i riskhantering av försörjningskedjan, tekniska system och mjukvaruutveckling.

Det vill se till att varje enskilt av dessa fält har supertät säkerhet. I verkligheten tar företaget tekniskt stöd från Guardtime.

En annan möjlig anledning till att välja blockchain-säkerhetsnätverket är att se till att all utveckling av vapen förblir säker och inte faller i fel händer eftersom vapenutveckling också är en viktig del inom ett land och en regering.

 

 • Flex och Rockwell Automation

Flex är försörjningskedjeföretaget som använder blockchain-teknik av olika skäl, och en av dem är säkerhet. Inte bara Flex utan ett annat hårdvaruföretag Rockwell Automation använder också blockchain-säkerhet för att erbjuda säkrare infrastruktur för tillverknings- och leveransprocessen.

För närvarande tog de båda tekniskt stöd från Cisco. I verkligheten, som en del av den pålitliga IoT Alliance, är Cisco mer än angelägen om att integrera blockchain med IoT-enheter.

Mer så de tror, ​​IoT och blockchain parar faktiskt riktigt bra.

 

 • USA: s energiministerium

USA: s energiministerium arbetar med Guardtime för att säkerställa ett helt säkert nätverk för de distribuerade energiresurserna vid kraftnätets kant. Här, med kraftnätets kant, menar de korsningen där elnätet delas till andra kunder och distribuerade nätverk.

Dessutom vill de stoppa missbruk av energin innan den delas upp i andra nätverk. Tydligen kallas projektet Cybersecurity for Energy Delivery Systems under Obama-riket.

Användning av blockchain för att stödja systemet skulle inte bara hjälpa dem att bekämpa tredjepartsattacker utan också att säkerställa mer tillförlitlighet på infrastrukturen.

 

 • Etisk

Ethical använder för närvarande blockchain-säkerhet för sitt revisionsspårskydd. Dessutom arbetar de med Guardtime för att säkerställa full säkerhet för granskningsspåren. I verkligheten läggs den till i databasen varje gång en operation görs. Dessutom införs en ny KSI-signatur för varje post.

Vad etiskt gör här är att lagra signaturen som bevis på bevis? OM signaturen finns i databasen är det ett bevis på att författarskap, tid eller integritet för revisionen fortfarande är intakt. Hur som helst blir det bevisade registret i Guardtime blockchain-nätverket för framtida användning.

För att säkerställa att inget berörs kan företaget validera med signaturen med det som visas i databasen.

 

Varför kolla inte in vår Hyperledger Blockchain-guide?

 

 • Storbritanniens energisektor

UK Energy Sector undersöker blockchain-säkerhet, och för det överväger de för närvarande Guardtime-teknik. Det är därför att förstå begreppet blockchain-säkerhet bättre; sektorn tar för närvarande cyberövningar från dem.

Alla övningar som ingår i energimiljön har olika miljöer, scenarier och simuleringar i verkligheten för att förstå hur det hela fungerar. För närvarande var dock det primära målet att hjälpa deltagarna att upptäcka attacken, hindra den från att spridas och återhämta sig efter den.

Tja, naturligtvis var övningarna framgångsrika och den brittiska energisektorn fick en smak av blockchain-kraft. Vi vet dock fortfarande inte om de kommer att implementera tekniken eller inte.

 

 • UK Civil Nuclear Sector

En annan stor sektor som undersöker blockchain-säkerhet är UK Civil Nuclear Sector. I verkligheten måste kärnkraftssektorn ha fullständiga bevis för säkerhetsåtgärder om de vill avvärja alla attacker de möter varje dag.

Därför arbetar de med Guardtime för att bättre förstå konsekvenserna av att använda teknik. För närvarande visade Guardtime dem en verklig cyberattack på en kärnkraftverk och hur de kan försvara den.

Det verkar som om det var en enorm framgång. Även om kärnkraftssektorn är mer än angelägen om att arbeta med blockchain, vet vi fortfarande inte om de har något aktivt projekt eller inte.

 

 • Danieli

Danieli tar blockchain-säkerhetslösning från Naoris. Om du inte har hört talas om Danieli, låt mig berätta lite för dig. Danieli är en av de största stålleverantörerna i branschen. Eftersom Danilei är ett av de blå chipföretagen är det absolut nödvändigt för att det ska få skydd för all klient och känslig information.

Med sin nuvarande status kan varje enskild anställdas enheter fungera som en väg till sitt nätverk. Så, för att se till att de inte möter några allvarliga cyberkonsekvenser, bad de Naoris om blockchain-säkerhet bara för deras dataservrar över hela världen..

Projektet pågår fortfarande i detta skede.

 

 • Estländska försvarsministeriet

Det estniska försvarsministeriet beviljade ett kontrakt för Guardtime om blockchain-säkerhet. Egentligen vill de utveckla nästa generation av Natos cyberområde för regeringen. I verkligheten kommer den nya designen att låsa upp många funktioner som elektronisk krigföring, intelligens, funktioner för förädlingsuppdrag, cybersäkerheter och många fler.

Så, för att säkerställa att allt är på plats, måste det ha en fullsäker cyberbackup. Och det är därför de använder blockchain-säkerhet för det.

 

Om du vill lära dig mer om blockchain-adopteringsutmaningar kan du kolla in vår artikel om det.

 

Kapitel-6: Avslutande anmärkning

Cybersäkerhet har varit en röra under ganska lång tid nu. Huvudsakligen direkt efter att skadlig programvara blommade 2016, möter många organisationer en enorm mängd förluster varje år bara på grund av cyberbrott.

Som du kan se är blockchain-säkerhet mer än kapabelt att hantera alla säkerhetshot på egen hand. Jag kan inte säga att det är en heltäckande teknik. Att döma hur andra säkerhetsprotokoll fungerar är dock blockchain långt ifrån en bra start. Så det är definitivt värt att titta på det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map