Blockchain og IoT: The Dynamic Duo

I en verden der teknologiene modnes ekstremt raskt, to av teknologiene – Blockchain og IoT får popularitet eksponentielt. For å være ærlig, endrer begge disse teknologiene virkelig måten verden fungerer på akkurat nå.

Ta for eksempel IoT; det er praktisk talt en del av vårt daglige liv akkurat nå. På den annen side skjer blockchain-teknologien tilfeldigvis blant bedrifter. Imidlertid kommer det også sakte inn i hverdagen vår gjennom alle dApp-ene.

I virkeligheten går begge disse teknologiene hånd i hånd og skaper en solid teknologisk duo. Derfor vil vi dekke alt relatert til blockchain og IoT i denne veiledningen.

Så, la oss begynne!

 

Contents

Kapittel 1: Hva er internett av ting (IoT)?

Vel, la oss begynne med det grunnleggende. Hvis du søker på nettet, vil du sannsynligvis se mange tekniske svar, som virkelig ikke vil hjelpe deg mye. Så her er en kort, men ikke-komplisert definisjon av IoT –

“Det er et system eller sammenkobling av hverdags-databehandlingsenheter og objekter via internett, som gjør det mulig for dem å motta og sende data.”

Hva? Fortsatt ikke klart? La meg forklare det enklere. Nå, nå bruker alle mennesker i verden en mobil, stasjonær, bærbar datamaskin eller et nettbrett med jevne mellomrom. Videre er det trygt å si at disse enhetene er koblet til internett.

Ser du, i virkeligheten er internett virkelig en spillveksler. Tenk deg alle fordelene du får bare på internett. I gamle dager kunne du bare ringe og sende meldinger ved hjelp av telefonen.

Nå kan du imidlertid spille spill, lese en bok, lytte til musikk, se en film osv. Alt på internett! Så med introduksjonen av smarte enheter er nesten alt innen rekkevidde.

Imidlertid, med teknologiske fremskritt, kan nå alle enhetene som er koblet til internett, koble seg til hverandre uten å trenge et menneskelig medium. Det betyr at mobilen din kan snakke med skrivebordet eller smartenheter.

Videre kan mange selskaper nå få tilgang til deres respektive bransjedata uten å samle dem inn manuelt. Videre kan de til og med kontrollere dem fra nettet.


Konseptet med Internett av ting er litt bredt, og mange ting faller under den. I tillegg er mulighetene enorme og gjør livene våre enklere enn noensinne.

 

Hvorfor betyr IoT noe??

Problemet er, hvorfor betyr ting på internett i utgangspunktet? Hvis en hvilken som helst enhet er koblet til internett, kan den sende og motta informasjon fra internett. Dermed gjør denne evnen i enhetene det smart.

For eksempel, nå kan du bruke smarttelefonene dine til å spille spill. Videre, hvis du vil, kan du bruke den til å spille alle slags mobilspill på enheten din. Men det betyr ikke at smarttelefonen din fulgte med alle spillene i verden.

I virkeligheten er det bare å koble til internett og la deg få tilgang til det. Alle spillene du spiller lagres et annet sted. For å være smart, trenger ikke smarttelefonen din å ha en superdatamaskin eller massiv lagring.

Det kan bare motta informasjonen fra å koble til en hvilken som helst superdatamaskin som ligger et sted i verden! Ganske pent, he?

 

Basert på enhetene kan du dele dem i tre forskjellige kategorier. Disse er –

 • IoT som kan samle inn all informasjon og sende den til andre enheter.
 • IoT som kan motta all informasjon og kan analysere eller fungere ut fra den.
 • Enheter som kan gjøre begge tingene.

I virkeligheten kan alle de tre typene ha fordel hvis de kan samhandle med hverandre.

 

Innsamling av informasjon og utsendelse

Vanligvis kan IoT-enhetene her overvåke eller hente informasjon fra omgivelsene, for eksempel bevegelser, temperatur, luftkvalitet, fuktighet og til og med lys! Etter å ha samlet inn informasjonen, kan den sende den direkte til bruk over internett, og vi kan analysere dem videre.

For eksempel kan en bonde samle inn informasjonen om hvor mye fuktighet jorden har før vanning av avlingene. Basert på fuktighetsnivået kan han deretter vanne avlingene når det trengs. Hvis han ikke får tilgang til hvor mye fuktighet jorden har, kan han vanne den lite eller mer.

Som et resultat kunne avlingene dø og ville ende opp med fullstendig sløsing med ressurser. Men med hjelp fra IoT-enhetene ville det ikke være noen sjanse for å ødelegge avlingene.

 

Motta informasjon og deretter fungere basert på det

Det er ikke en ny strategi. Vi ser mange maskiner som mottar informasjon og fungerer basert på det på daglig basis. For eksempel når du ringer et nummer på telefonen din og trykker på ringeknappen, starter det anropsprosessen basert på kommandoen din. Eller det kan være at du starter bilen din med nøkkelen, og at bilen din får kommandoen og starter motoren.

Imidlertid kan IoT-enheter motta informasjon langtfra og deretter handle på den. Kanskje du bruker telefonen din for å få tilgang til hjemmets overvåkingskamera. Videre kan du også la 3D-skriveren vite hva du vil at den skal skrive ut, og så begynner den å skrive den ut.

Så du ser at disse enhetene også gjør livet vårt enklere enn noensinne.

 

Gjør alt på egenhånd

Med revolusjonen til IoT-enhetene nå kan den gjøre begge de ovennevnte. Disse enhetene kan samle inn informasjon, sende den, deretter analysere den og handle på den. La meg forklare det med et grunnleggende eksempel.

La oss si at bonden bruker denne teknologien til å overvåke og administrere oppdrett. Her kan IoT-enhetene først samle informasjonen fra jorden, og i stedet for å sende den til bonden, kan den sende den til vanningssystemet.

Videre kan vanningssystemet automatisk slås på hvis avlingene må vannes. Og det gjør det ikke da vil det ikke slå på. I virkeligheten kan du også ta det opp.

Her kan IoT-enhetene koble til internett og lære om værmeldingen. Hvis det kommer til å bli regn, vil det ikke vanne avlingene fordi regnet vil gjøre det. Imidlertid, hvis IoT-enheten ikke hadde denne informasjonen som vannet den når det var nødvendig og fikk regn rett etter det, ville avlingene dø.

Så du ser med tilkoblingen til internett; enheten kan virkelig gjøre det mye enklere for bonden.

Og dette er bare ett eksempel, bare tenk hva det kan gjøre i vårt daglige liv!

 

Kapittel 2: Hva er komponentene i IoT?

Hver type IoT-system kommer med noen grunnleggende komponenter. Uten dem ville ikke systemet fungert så mye effektivt. Alle komponentene har forskjellige typer plikter, og alle komponentene kommuniserer med hverandre og skaper et fungerende økosystem.

Så for å hjelpe deg med å lære mer om det. La oss se hva de er, skal vi?

 

1. Enheter eller sensorer

La oss starte med enheter eller sensorer som tilfeldigvis samler informasjon fra miljøet. Videre kan det bare være en enkel værlesing eller til og med et videoklipp.

I alle fall kan det være en enkelt sensor eller en samling sensorer i en enhet. Alle kunne hente forskjellig informasjon fra omgivelsene de blir utsatt for.

Uansett, i startlaget vil den samle informasjonen som trengs, og deretter sende den til neste lag. For det meste har de forskjellige applikasjoner som –

 • Lysintensitetsdeteksjon
 • Temperaturdeteksjoner
 • Fuktighetsnivå eller fuktighetsovervåking
 • Nærhetsdeteksjon
 • Trykkregistrering
 • Stedsdeteksjon

Det er mange flere applikasjoner enn disse. Imidlertid nevnte jeg bare noen av dem for å hjelpe deg med å forstå bedre hva de egentlig gjør.

 

2. Tilkobling

I neste segment får vi tilkobling. Det betyr at dataene som sensorene akkurat har samlet inn sendes til skyene. Men hvordan ville det komme dit? I virkeligheten trenger disse sensorene eller enhetene et medium for å bli koblet til skyen.

Vanligvis bruker mange av de moderne enhetene faktisk et lavt strømnettverk, Bluetooth, Wi-Fi eller satellitt for å koble til skyen.

Ved hjelp av disse enhetene kan sensorene videreformidle informasjonen de nettopp har samlet inn. Unødvendig å si at hver av disse metodene har sine egne fordeler og ulemper. For eksempel er det alltid en kompromiss som båndbredde, rekkevidde eller strømforbruk.

Uansett hvilken type tilkobling det er, vil oppgaven gjøres på en eller annen måte. Vanligvis er enheter med lavt strømforbruk i IoT-industrien veldig populære i dag. Den bruker mindre strøm og sparer mye batterilevetid. Videre er de også ganske effektive.

 

3. Gateway

Vanligvis administrerer gatewayen hovedsakelig datatrafikken mellom protokollene og nettverkene. Det er selvfølgelig toveis. I virkeligheten sørger det også for full interoperabilitet i sensorene og oversetter alle nettverksprotokollene for enhetene.

Noen ganger kunne gatewayen behandle informasjonen som ble samlet inn fra alle sensorene og enhetene før overføringen. Videre kan behandlingen av denne informasjonen være nødvendig på grunn av TCP / IP-protokollen.

Så hvis gatewayen ikke følger TCP / IP-protokollene, kan overføringen rett og slett ikke opprettes.

Et annet flott aspekt ved denne midtnivåkomponenten er at den kan tilby sikkerhet for dataene. Hovedsakelig IoT-gateways har krypteringsmetoder for å maskere dataene fra å bli tuklet med.

Uten en god gateway vil ikke IoT-systemet ditt kunne koble til skyen.

 

4. Sky

Neste kommer skyen. Det er en veldig viktig del av IoT-systemet. Det skyen gjør her er at den tilbyr verktøy for å administrere alle de enorme dataene fra sensorene. Når den får all informasjonen, må du ordne den, behandle og lagre.

Dette kan ta måneder uten et skikkelig verktøy og kan føre til tap uten god lagringsplass. Og dette er akkurat hva skyen tilbyr. Ethvert selskap med rett til å se dataene kan enkelt gå inn i skyen og se det.

Dermed hjelper det å ta en bedre beslutning for berørte myndigheter. IoT-skyen er bare en samling av enheter med høy ytelse som kan behandle milliarder av informasjon og administrere trafikken for å tilby en sømløs forbindelse.

Vanligvis kan det være millioner av sensorer, gateways, lagringsanlegg koblet til den. Dermed, med hjelp fra all informasjonen, kan enhver bedrift lage en solid forretningsplan.

 

5. Databehandling

Det er en annen komponent i IoT-systemet som hjelper deg med å behandle dataene etter behov. I virkeligheten kan det være en enkel oppgave, for eksempel bare å sjekke alle fuktavlesningene fra sensorene.

Imidlertid kan det også være å identifisere objekt bare fra en overvåkingsfeed. I så fall ville det være mye mer komplekst å håndtere og ville trenge behandling for å forenkle det for neste trinn.

Liker å gi brukeren et estimat på hvor mye fuktighet det er i jorden eller varsle når et uidentifisert objekt blir funnet i overvåkingsopptakene..

 

5. Analytics

Analytisk er veldig viktig når det gjelder IoT-systemet. I utgangspunktet analyseres de behandlede dataene for å komme med nye data. Vanligvis hjelper denne komponenten med å administrere og overvåke et system. For eksempel kan bønder bruke IoT-systemet og analysene for å vite om jorden trenger vann eller ikke.

Vanligvis er det alltid ønsket datautgang fra alle slags bransjer. Hvis IoT-systemet tar opp uregelmessigheter, kan det lett formidle dem for raske handlinger.

I virkeligheten hjelper disse analytiske funksjonene bedrifter med å stoppe enhver uønsket situasjon. Og ettersom det meste av IoT-systemet kommer med sanntidsanalyse, blir det mye mer effektivt å administrere alle slags bransjer.

Noen ganger er analysene veldig effektive i å forutsi markedet. Dermed hjelper det mange bedrifter å vite hvordan de kan endre forretningsmodellen og få mer inntekter. Informasjon er den viktigste faktoren her, og uten riktig maskinanalysering kan det ta dager å forutsi uvanlige data fra mennesker.

 

6. Brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet er praktisk talt det øverste laget av IoT-systemet. Etter å ha samlet hver enkelt informasjon, sendt den, behandlet den, analysert den, vil systemet la brukeren se hva utdataene er.

For eksempel må et selskap opprettholde 30 ° C på lagringsplassen. Imidlertid, hvis det blir lavere eller høyere enn det, vil selskapet kanskje ikke merke det. Som et resultat kan produktene bli ødelagt.

I denne forbindelse kan IoT-systemet samle inn temperaturinformasjonen, og etter behandling kan den varsle brukeren om økt og redusert temp..

Det er mange måter å varsle på, for eksempel varsling, tekst, e-post, sirener osv. Med brukergrensesnittet kan du også sjekke på systemet når som helst.

I mange tilfeller lar IoT-systemet brukeren utføre andre handlinger fra brukergrensesnittet. Så hvis brukeren ser at temperaturen stiger, kan han justere den rett fra brukergrensesnittet.

I mange tilfeller kan IoT også utføre de samme oppgavene uten menneskelige interaksjoner. I lagringsscenariet kan IoT-systemet automatisk justere temperaturen når det ser at det ikke er optimalt.

Det fremmer mye effektivitet på denne måten.

 

Kapittel 3: Hva er problemene med IoT?

I virkeligheten er IoT en fantastisk teknologi. Men siden teknologien ikke er så mye modnet ennå. Så det viser seg at infrastrukturen ikke er helt trygg. Det er mange sikkerhetsutfordringer å løse, og alt starter med produksjonsprosessen til systemet.

Det er mange tilfeller av IoT-sikkerhetsrisiko i dagene. I 2016 gjorde ikke IoT-produsenten infrastrukturen robust; som et resultat var mange av passordene som ble brukt sårbare.

Dermed brukte hackere botnet-angrep for å ta ned sikkerhetssystemet og forårsaket store problemer. Privat informasjon ble stjålet, og mange mistet tilgangen til dataene sine.

Så du ser selv om det kan se ut som at IoT-arkitektur kan gå alene. Men i sin tur kan det bare ikke. Sikkerhetshullene og begrensningene fremhever truslene på alle måter.

La oss nå se på IoT-sikkerhetsproblemene nedenfor –

 • Manglende samsvar i produksjonsscenen

Til daglig kommer nye IoT-enheter ut i verden. Imidlertid har mange av dem store sikkerhetsproblemer. Men hvorfor er det? Vel, det er mest fordi de fleste produksjonsbedriftene ikke bruker god tid på sikkerhetslaget.

For eksempel er mange treningssporere synlige selv etter at de er koblet til Bluetooth. Eller man kan enkelt få tilgang til fingeravtrykkslås hvis de har samme MAC-adresse som IoT-enheten.

Du ser at disse problemene kan forårsake store problemer. Imidlertid, i stedet for å fikse disse enhetene før de rulles ut, gjør produsentene egentlig ikke noe med det.

Dermed fortsetter sikkerhetsproblemene til disse enhetene å pille seg opp. Videre, i stedet for å fokusere på sikkerhet, fokuserer de hovedsakelig på designestetikk.

Som et resultat møter mange forbrukere forskjellige problemer med sin personlige informasjon og eiendom.

 

 • Ikke nok oppdateringer eller testing før lansering

Det er 23 milliarder IoT-enheter i verden akkurat nå. Og den vil øke til 60 milliarder innen 2025. Selv om den store mengden IoT-enheter er overveldende, er det fortsatt ikke nok testfaser før de rulles ut.

For ikke å nevne mangelen på oppdateringer. I mange tilfeller kan oppdateringer i programvaren løse ethvert underliggende problem etter lansering. Imidlertid tar de fleste av oppdateringene for lang tid å lappe opp sikkerhetsproblemer. I mange tilfeller får noen enheter ikke engang oppdateringer i det hele tatt.

Så en kunde kan kjøpe en IoT-enhet og tro at den er trygg. Men over tid ville systemet bli foreldet. Så hackere kan lett komme inn i systemet og forårsake kaos.

Alt dette skyldes mangel på riktig testing i de tidlige fasene og senere ikke er rask nok til å hjelpe forbrukerne med å få full sikkerhet.

 

 • Lite eller null brukerbevissthet og kunnskap om IoT-enheter

Dette problemet er i utgangspunktet mangelen på kunnskap fra brukerens side. Gjennom årene har mange lært å finne phishing eller spam e-post. Videre vet de nå hvordan de skal sikre passordene sine og være forsiktige med dårlige nettsteder.

Imidlertid er IoT ganske annen teknologi. Dermed forstår mange mennesker det ikke helt ennå. Selv om de fleste av sikkerhetsfeilene kommer fra produsentene, men mangelen på riktig kunnskap setter alle i fare.

I virkeligheten er å lure mennesker den enkleste måten å få tilgang på. Alle overser denne store sikkerhetstrusselen der partiet manipulerer en annen part for å få tilgang til et nettverk.

Så uten riktig utdannelse om hvordan du opprettholder sikkerheten vil IoT-sikkerhetsproblemer fortsette å øke. Ikke bare huseiere, men bedriftene har også en enorm risiko på dette tidspunktet.

 

 • Sikkerhetshull i enhetsoppdateringene

En annen stor IoT utsteder sikkerhetshullene som følger med enhetsoppdateringer. Som du allerede vet at programvaren produsenten tilbyr ikke alltid er den perfekte. Selv om de fortsatt brukte den nyeste utgaven av den programvaren, ville andre sårbarheter komme ut til slutt.

I virkeligheten, for å holde tritt med spillet, sender programvareteamet en oppdatering uten å sjekke alt på en gang. Ja, det er veldig bra å få oppdateringer raskt. Imidlertid, hvis oppdateringen forårsaker flere problemer på grunn av en ustabil oppdatering, vil ikke rask tid hjelpe det?

På den annen side, selv om oppdateringen ikke kommer med smutthull, er den fortsatt ikke 100% sikret. Når du oppdaterer enheten, vil enheten sende all informasjonen som en sikkerhetskopi til skyen.

Hvis banen ikke er kryptert sammen med filene, kan hackeren hacke seg inn i systemet og stjele all informasjonen.

 

 • Ingen fysiske sikkerhetsprosesser

Ok, så vi snakket om programvareproblemer eller nettverkssikkerhetsproblemer. Men hva med de fysiske sikkerhetsspørsmålene? En IoT-enhet kan ikke bare hackes via internett, men også gjennom fysisk tukling.

I mange tilfeller kan IoT-enheter fungere autonomt og trenger egentlig ikke noen brukere for å fungere skikkelig. Imidlertid må disse ha full fysisk sikkerhet fra eventuelle ytre trusler.

Noen kan være plassert på et bortgjemt sted i lang tid. Og hvis noen kan tukle med dem utenfra, vil det ikke være noen garanti for hvilken informasjon han kan få.

I stedet for å produsere billige IoT-enheter som er skjøre, må produsentene fokusere mer på fysisk robusthet. I virkeligheten er dette en alvorlig utfordrende oppgave med alle forfalskede produkter som lurer rundt.

 

 • Sårbar for DDoS-angrep

Hvem vet ikke om DDoS-angrepene? Mange bedrifter blir byttedyr for disse helt voldelige angrepene som tar ned hele nettverksområdet i løpet av få minutter. I virkeligheten retter hackerne seg mot et bestemt nettverk og begynner å spamme nettverket med trafikk innen kort tid.

Og på grunn av den økte trafikkøkningen blir båndbredden raskt opptatt, og systemet krasjer. Nå som mange mennesker har lagt til sikkerhetstiltak for å håndtere disse problemene, henger IoT-enheter fremdeles.

IoT-enhetene er mye mer sårbare og ofte utsatt for DDoS-angrep. Hackerne kan enkelt finne ut sårbare IoT-enheter i et nettverk og angripe dem, slik at hele nettverket krasjer.

Dermed har IoT-sektoren et sterkt behov for en løsning for å bekjempe slike angrep.

Les om hvordan Blockchain kan transformere sikkerhetsindustrien nå!

 • Forutsigbare standardpassord

Et annet stort problem er standardpassordene som IoT-enhetene kommer med. Vanligvis ruller mange IoT-produsenter ut enheter med samme standardpassord. For ikke å nevne at de ikke er veldig selektive når det gjelder å velge passordet heller.

Som et resultat blir det veldig enkelt for hackere å gjette dem og hacke seg inn i brukernes system.

I virkeligheten bør selskapet fortelle forbrukerne sine om å endre passord så snart de får det. Imidlertid gjør de det ikke, og mange ganger utnytter hackere den uaktsomheten. Videre fortsetter de å bruke den samme “admin” som brukernavnet for nesten alle slags IoT-enheter.

Hvis de ikke kommer til å være selektive om det rett fra produksjonsfabrikken eller til og med advare forbrukerne, vil hackene fortsette å skje.

 

 • Mangel på motstand mot Botnet-angrep

IoT-enheter er ekstremt sårbare for angrep på skadelig programvare. Vanligvis følger de ikke med alle sikkerhetstiltakene som datamaskiner gjør. I virkeligheten kan ikke en enkelt infisert enhet virkelig gjøre mye. Men hvis hundrevis av dem kommer i veien, kan de gjøre mye skade.

I virkeligheten ville hackeren infisere roboter med skadelig programvare og sende dem til alle de sårbare enhetene. Etter å ha smittet dem, kan han enkelt kontrollere dem for å starte et kollektivt angrep mot en annen DNS.

Dette fører hovedsakelig til DDoS-angrep. Så, hackeren trenger ikke ha noen ekstra kraft for å starte angrepet. Men han kan bare bruke de infiserte enhetene til å fungere som den grove.

Videre er disse kollektive botnetsangrepene en alvorlig trussel mot kraftnett, vannbehandlingsanlegg, transportsystem og mange flere.

 

 • Industriell avlytting og spionasje

Hackere bruker ikke bare dataene til å be om løsepenger, men de kan også bruke dem til å få sensitiv informasjon. I en konkurransedyktig verden ville alle næringer være villige til å betale en stor sum penger for å få sensitiv informasjon fra andre virksomheter.

Siden IoT-enhetene er sårbare for det, ville det være veldig enkelt å få tilgang til dem og spionere uten at noen engang merker det. Videre kan hackeren spionere på bedriften og lekke informasjonen til andre parter.

Dette kan alvorlig hemme merkevareverdi og image som bedriftene har skapt gjennom årene. Noen ganger er disse IoT-enhetene målrettet av land. Som et resultat forbød mange land IoT-enheter for å sikre full nasjonal sikkerhet.

Tyskland forbød en IoT-basert dukke som ga tilgang til alle innen en radius på 30 meter.

 

 • Utsatt for High-Jacking Device

Ransomware er en av de verste skadelige programmene der ute akkurat nå. I virkeligheten stjeler den ikke informasjonen din, men den krypterer dem og blokkerer tilgangen. Videre, etter det, må du betale penger for å få tilbake det blokkerte innholdet.

Imidlertid, når skadelig programvare utvikler seg, retter den seg mot dårlig sikrede IoT-enheter. For tiden er tilfellene av disse som påvirker IoT-enheter fremdeles sjeldne, men det blir sakte populært. Det kan føre til mange problemer. Hovedsakelig høy jacking, et bil- eller hjemmeanlegg er avgjørende.

 

Hjemmeinnbrudd

Det er den skumleste high jacking du noen gang kan møte. Nå bruker mange smartenheter for å kontrollere hver eneste av funksjonene hjemme. I virkeligheten kan hackeren få tilgang til hjemmet ditt og låse deg inne i det med mindre du betaler pengene.

Eller de kan til og med låse deg utenfor det med mindre du betaler avgiften innen kort tid.

 

High Jacking Vehicle

Smarte biler er veldig populære nå. Hovedsakelig selvkjørende biler som ikke trenger noen sjåfør for å få deg dit du vil dra. Disse avhenger imidlertid bare av IoT-enheter. Hvis hackeren kan få tilgang til den, kan han stoppe bilen din fra å fungere.

Videre kan han også kidnappe deg mens du er i bilen, ettersom han vil være under den eneste kontrollen over bilen din. Dette er bare noen få eksempler på dødelige forbrytelser hackerne kan gjøre.

 

 • Mangler dataintegritet

Som du vet nå, har IoT-enhetene alltid dataoverføringer. Hovedsakelig fungerer enhetene alltid med å samle informasjon, behandle den, sende den frem og tilbake. Noen ganger kan noen IoT-enheter sende informasjonen til skyen uten å kryptere den.

Som et resultat kan hackeren enkelt få tilgang til den og bruke den til egen fordel. For ikke å nevne, han / hun kan tukle med skydataene og sende ut falsk informasjon til brukeren.

I virkeligheten vil et vanlig scenario være helsevesenet. Hvis den får tilgang til helsedataene, kan den tukle dem og skape falsk informasjon som kan koste liv.

Videre, hva om hackeren får tilgang til en pacemaker eller annen maskin som hjelper pasienter med å leve? Hackerne kan da sette pasientens liv på spill for å få penger.

 

 • Rogue IoT-enheter

Hva betyr en rogue IoT-enhet? På grunn av økningen av falske produkter er det også et enormt antall falske IoT-enheter. I virkeligheten erstatter disse enhetene de originale og blir installert i offiser eller hjem.

Når de får tilgang til nettverket, kan de enkelt ødelegge hver eneste tilkoblede enhetsprikk på nettverket. Hvorfor øker de?

Vel, hovedsakelig fordi det ikke er noen ordentlig kanal for herkomst. Dermed bruker falske virksomheter denne muligheten til å få tilgang til et system og krasje det for godt.

Eller verre highjack det for penger. Du kan ikke engang forestille deg skaden det kan gjøre for enhver bransje hvis en forfalsket enhet kommer inn i systemet.

 

 • Crypto-Mining med IoT-roboter

Ja, nå målretter hackere IoT-enheter mot mine kryptovalutaer. IoT-enheter kommer med GPU- og CPU-ressurser, og hacking av dem vil bety å få tak i all datakraften.

Som et resultat vil ikke IoT-enhetene dine fungere ordentlig, og sakte vil det bryte sammen. I virkeligheten tar kryptomining mye penger på alle enheter.

Så hvis enheten på en eller annen måte blir smittet med kryptoboter, vil den begynne å ta datakraften og sakte bryte den ned. Selv om disse robotene ikke stjeler informasjon fra enheten din, men den vil sørge for at enheten ikke er brukbar.

 

 • Problemer med personvern

IoT-enhetene håndterer mye av vår informasjon på daglig basis. Så til slutt er dette en massiv kilde til informasjon for enhver bruker. I virkeligheten kjøper mange selskaper brukerinformasjon og unngår personvernet vårt for å forutsi atferd.

Å selge denne informasjonen til andre selskaper er en direkte hit for våre personvernrettigheter. For ikke å nevne at selskapene som utnytter informasjonen vår for å få mer virksomhet, er virkelig forferdelig.

Siden mange IoT-enheter ikke følger våre personvernproblemer, kommer denne informasjonen ut hver dag.

 

 • Kan ikke oppdage mindre hack

Ikke hver eneste datahack starter med merkbare endringer. I virkeligheten hakker de fleste hackere mindre ting i bakgrunnen som ikke blir lagt merke til. Vanligvis er disse hackene ikke så mye skadelige ennå og kan stoppes hvis de blir lagt merke til på et tidlig stadium.

Imidlertid blir de fleste mikrobrudd i IoT-systemet ubemerket. Videre er systemet bare ikke i stand til å oppdage disse små endringene eller skadelig programvare.

Som et resultat bygger det seg sakte opp og setter til slutt et massivt angrep.

 

 • Risky Automation Process

Vel, automatiseringsprosesser er veldig bra. De gjør livene våre mye enklere. Imidlertid kommer bruken av automatisering med sin rimelige andel av risiko. Men å bruke bare et enkelt autonomt system for å administrere tusenvis av data er ikke et flott alternativ.

En enkelt endring i koden kan bringe hele bransjen ned. Eller hvis en hacker kommer inn i systemet og endrer bare ett enkelt nummer, kan det påvirke de tusenvis av data systemet vedlikeholder.

Så det kan virke som et flott alternativ, men det er det ikke.

 

 • Utroverdig kommunikasjonsport

Kommunikasjonsporten er en av de viktigste komponentene i ethvert IoT-system. I mange tilfeller forblir imidlertid denne gatewayen åpen, og mange hackere får tilgang til den. Hvis gatewayen ikke kommer med noen krypteringsprotokoll, kan den lett lekke informasjon til andre.

Uten en privat kommunikasjonskanal er det ikke mulig å sikre et IoT-nettverk 100%.

 

Hvordan Blockchain kan hjelpe IoT

Vel, sentraliserte servere driver IoT-industrien for nå. Men når det gjelder langsiktig løsning, vil de sentraliserte systemene ikke være nok. Faktisk er ikke alle slags sentraliserte servere gode nok for fremtidige IoT-enheter gitt alle sikkerhetsproblemene.

Så hvis IoT-enhetene ønsker å nå sitt fulle potensiale, må de flytte vekk fra de sentraliserte serverne en gang for alle.

Blockchain i IoT vil bidra til å etablere den pålitelige og tilkoblingsmuligheten som alle ønsker uten problemer. Ettersom alle noder i blockchain og internett på ting fungerer uten sentraliserte servere, er det mer effektivt.

Ved hjelp av blockchain i IoT kan mange produsenter endelig få en sikret og rimelig investering. Men før vi ser hvordan blockchain for enterprise kan endre IoT-sektorene, la oss se hvilke funksjoner den kan bruke i prosessen.

 

 • Tillitsløs

Med blockchain i IoT kan ethvert parti få den sanne formen for pålitelig tilkobling. Vanligvis, med blockchain i IoT, vil enhetene bruke nettverket direkte til å verifisere data. Videre kan den bruke smarte kontrakter for å automatisere alle prosesser innen blockchain og internet of things-plattformen.

Som du vet, ville det imidlertid ikke være noen sentralisert server eller noen tredjepartsleverandør som kontrollerer dataene dine i blockchain i IoT-systemet.

 

 • Autonomi

Blockchain i IoT hjelper faktisk smarte enheter til å overvåke seg selv og jobbe uavhengig. Videre, ved hjelp av selvutførende logikk for blockchain, kan de utføre alle slags oppgaver i blockchain og Internet of Things-systemet.

Imidlertid må produsenten spesifisere logikken før de ruller ut produktet for en bestemt oppgave. I mellomtiden kan de også tilby et brukergrensesnitt for brukerne å endre parametrene til logikken på en enkel måte.

I virkeligheten kan dette enkelt strømlinjeforme mye arbeid og vil direkte kvitte seg med mellommannen uten problemer med blockchain i IoT.

 

 • Kostnadsvennlig

Vel, en annen flott funksjon i blockchain i IoT vil koste-vennlig miljø det presenterer. Vanligvis gjør sikkerheten målt for IoT denne teknologien dyrere enn andre enheter. Men med blockchain i IoT, ville det ikke være behov for et ekstra sikkerhetsnett.

Blockchain og internett på ting kan håndtere alt alene uten problemer. I virkeligheten har tjenesteleverandørene et monopol i IoT-bransjen, sammen med støttende enheter.

Men med blockchain i IoT ville teknologien være mer tilgjengelig for vanlige forbrukere. Det vil heller ikke være noe skadekostnadsproblem i blockchain og internett på ting.

Dermed sparer det mye penger til slutt.

 

Les om hvordan Blockchain kan transformere handelsfinansieringen nå!

 

Kapittel 4: Blockchain og IoT: Mulige brukstilfeller

 • Høy datasikkerhet

I følge en nylig undersøkelse, mener over 81% av bedrifter og myndigheter, selskaper at en IoT-katastrofe vil påvirke dem i de kommende to årene. Imidlertid er det bare 28% av dem som gjør noe med det. Her mener jeg forsiktighetstiltak som selskapene bør ta for å redusere IoT-risikoen.

Men som du kan si, søker ikke en tredjedel av foretakene noen IoT-risikoreduserende tjenester. Resultatet?

Vel, det er ikke bestemt, men til slutt har vi ingen midler til å beskytte oss mot de ytre truslene.

Dermed kan blockchain og IoT brukstilfeller virkelig komme til nytte her. Med IoT-blockchain-brukstilfeller vil bedriften få et fullstendig sikret nettverk som kan tilby fasilitetene ingen tredjepartsleverandør kan tilby. IoT-blockchain-brukstilfeller kan tilby bekreftelsesprosessen basert på konsensusalgoritmer for å gjøre datainnføringen mer rettferdig.

Et annet stort faktum ville være uforanderligheten til blockchain og IoT-systemet. Når en person prøver å manipulere blockchain-IoT-nettverket, vil den umiddelbart oppdage problemet.

Dermed kan blockchain og IoT være en god løsning på alle sikkerhetsproblemer.

 

 • Sterkere datavalideringsprosess

Populariteten og etterspørselen etter Big Data øker enormt på markedsplassene. I virkeligheten er det ganske tydelig at det innen år 2023 vil bli en $ 100 milliarder dollar industri. Men hvorfor er det? Data blir en stor del av livene våre og er det mest ønskede produktet gjennom tidene.

Videre får vi så mange data fra alle IoT-enhetene, datamaskiner osv. Vi har imidlertid ingen god teknologi for å virkelig verifisere om dataene er gyldige eller ikke.

Dette skaper et stort dilemma i den voksende industrien. Imidlertid, med blockchain og IoT-system økende, ville det endelig være mulig. Dermed kan du være avhengig av blockchain, og IoT bruker saker for å verifisere all informasjonen før du legger den til hovedboken..

Som du allerede vet, er dataverifisering en del av blockchain IoT. Og alle nodene bruker forskjellige metoder for å validere all informasjon for å utelukke falsk informasjon som får plass på hovedboken.

Ved å gjøre det, kan IoT-blockchain-brukssaker bare sette en stopper for dataverifiseringsproblemer og bidra til å utvide Big Data-bransjen også.

 

 • Dataanonymitet for ekstra personvern

Tingenes internett er ikke bare for bedriftsbrukere, men også for vårt daglige liv. I virkeligheten er nesten alt av et smart hjem utstyrt med denne teknologien. Imidlertid, med denne mye intime eksponeringen for disse enhetene, er privatlivene våre i stor fare.

I mange tilfeller kan disse enhetene overføre vår private informasjon til omverdenen. Dermed har vi ikke lenger full kontroll over vår egen sensitive informasjon. Det kan føre til et katastrofalt problem, og brukere vil snart miste troen på store merkevarer.

Imidlertid kan blockchain og IoT brukstilfeller hjelpe også her. Som du allerede vet, er den distribuerte hovedteknologien fullt i stand til å håndtere dette rotet. Videre tilbyr blockchain IoT full anonymitet.

Det vil hjelpe brukerne å ta tilbake det som bare er deres, og ikke la et eneste nysgjerrig blikk inn i livet deres. Videre kan bedrifter også ha nytte av IoT-blockchain-brukstilfeller. Med blockchain og IoT kan de få mer popularitet og eksponering.

 

 • Brannmur mot DDoS-angrep

Husk hvordan DDoS-angrepet kan ødelegge et bedriftsnettverk? Mange bedrifter blir byttedyr for disse helt voldelige angrepene som tar ned hele nettverksområdet i løpet av få minutter.

IoT-enhetene er mye mer sårbare og ofte utsatt for DDoS-angrep. Hackerne kan enkelt finne ut sårbare IoT-enheter i et nettverk og angripe dem, slik at hele nettverket krasjer.

Men med hjelp fra blockchain- og IoT-brukstilfeller kan alle DDoS-angrepene løses. I virkeligheten fungerer blockchain IoT som en brannmur for alle typer malwareangrep. Men med DDoS, må det ta det et hakk.

Ethvert blockchain og IoT-system kan oppdage søppeltrafikk når alt begynner. Etter hvert som båndbredden ble redusert, må eieren imidlertid få mer båndbredde for å kompensere for tapet. Her kan IoT-blockchain-brukstilfeller låne ut båndbredde fra de distribuerte nodene på nettverket for å forhindre angrepet.

 

 • End-to-End-synlighet

Et fullstendig gjennomsiktig nettverk er et pålitelig nettverk. I virkeligheten er problemet med våre typiske sentraliserte servere mangelen på full åpenhet. Dermed er mange skeptiske til om de kan stole på systemet eller ikke. Videre er det mer vanlig også i bedriftene.

Imidlertid, med hjelp av blockchain og IoT-brukstilfeller, ville ingen nå møte dette dilemmaet. Blockchain IoT er i stand til å tilby full-end-til-end synlighet.

Ettersom bedriftene også stort sett trenger en privat kanal, kan IoT-blockchain-brukstilfeller tilby private kanaler mellom bare to parter.

Videre kan IoT-enheter bruke denne kanalen til å kommunisere med hverandre uten problemer. Dermed endrer blockchain og IoT-systemet risikoen for datahacks med denne metoden.

 

 • Sporing i sanntid

En viktig komponent i IoT er sensorene og RFID-kodene. Med disse kan hvem som helst spore objekter for å sikre full autentisitet. I virkeligheten, på grunn av mangel på et riktig sporingssystem, står mange produsenter overfor problemer i handel.

Ikke bare handel, men også forsyningskjeden har et sterkt behov for sporing i sanntid. I virkeligheten er IoT-enhetene i stand til å håndtere all sporing, men de trenger også risikostyring.

Så ved hjelp av IoT-blockchain-brukstilfeller kan ethvert selskap nå spore varene sine uten problemer. Mer, de kan gjøre det i sanntid! Blockchain IoT-plattformer kan tilby riktig plassering av varer uten forstyrrelser.

Dermed forblir blockchain- og IoT-enhetene trygge, og det er ikke noe tilfelle av forfalskede produkter. Som du kan se, er alt på grunn av blockchain og IoT-brukstilfeller.

 

 • Identitet for IoT-enheter

Vel, det er et annet stort problem i IoT-bransjen, og det er mangelen på identitet for IoT-enhetene. Det er vanligvis ingen måte å kontrollere ektheten til enheten. Videre er enkel bedriftsstatus eller når den ble opprettet ikke engang tilgjengelig for bekreftelse.

Når IoT-enheten oppdaterer programvaren eller har en utstedersignatur eller ikke, er det noe brukerne bør vite om.

Men ved hjelp av blockchain og IoT bruker saker nå, kan de vite det helt sikkert. I virkeligheten lagrer blockchain og IoT-systemet kryptografisk identitetsinformasjonen for hver IoT-enhet. For ikke å nevne, vil sikkerhetslaget tilby full beskyttelse i blockchain IoT-systemet. Nå vil enhetene være mer autentiske og ikke gi rom for svindlere.

Dermed kan IoT-blockchain-brukstilfeller sikkert endre de typiske måtene for godt.

 

 • Mer tilgangskontroll

Alle tilkoblede enheter kan ha stor nytte av blockchain og IoT-systemet. Videre kan IoT-blockchain-brukstilfellene fullt ut tilby tilgangskontroll for både virtuelle og fysiske ressurser. Videre er systemet også i stand til å lagre posten om hvem som får tilgang til hva slags ressurser hele tiden.

For eksempel kan blockchain og IoT-aktivert smartlås lagre informasjonen om hvem som kom inn i bygningen på den tiden. Det vil også lagre alle slags forsøk på å komme inn. Videre, hvis nøkkelen ikke stemmer overens, vil den stoppe ethvert forsøk på å få tilgang til den.

Det samme gjelder fildeling blant IoT-enheter også. Vanligvis lar ikke andre enheter få tilgang til dataene hvis de ikke er autorisert til å gjøre det. Ved hjelp av blockchain og IoT use cases kan du til og med spesifisere enkeltpersoner og deres tilgangsnivå.

 

 • Bedre samsvar

I virkeligheten er det så mange scenarier som involverer prosesser der du trenger å vite om de blir riktig overholdt. I tillegg gjelder dette hovedsakelig prosesser som involverer flere parter.

Uansett kan du få en bedre samsvaropplevelse ved hjelp av smarte kontrakter i blockchain og IoT-systemet.

La oss si; en pasient trenger å dele medisinsk historie med relevante leger for bedre å undersøke problemet. Imidlertid ønsker pasienten også å bevare personvernet og tillater ikke ytterligere informasjon i en valgt tid.

I IoT-blockchain-brukstilfeller er det fullt mulig. Videre kan blockchain- og IoT-brukstilfeller forutsi om spesiell samsvar oppfylles eller ikke. Videre kan blockchain og IoT-systemet også stoppe ytterligere samsvar hvis tidligere samsvar ikke oppfylles riktig.

 

Les om hvordan Blockchain kan transformere helsevesenet nå!

 

 • Bedre kvalitetskontroll i IoT-produksjon

Produksjonsstadiet er ganske avgjørende for IoT-enheter. I virkeligheten er det ingen kvalitetskontroll eller overhodet. Du ser at disse problemene kan forårsake store problemer. Imidlertid, i stedet for å fikse disse enhetene før de rulles ut, gjør produsentene egentlig ikke noe med det.

Dermed fortsetter sikkerhetsproblemene til disse enhetene å pille seg opp. Videre, i stedet for å fokusere på sikkerhet, fokuserer de hovedsakelig på designestetikk.

Men ved hjelp av blockchain og IoT brukstilfeller vil scenariet endres helt. Med blockchain og IoT-systemet kan selskapene administrere kvaliteten på hver eneste enhet de produserer. Ikke bare for den fysiske sikkerheten, men også for programvaresikkerheten.

I virkeligheten kan den enorme mengden enheter bli ganske overveldende å perfeksjonere. Men med blockchain- og IoT-systemhjelp, kan de enkelt trekke det av.

 

 • Sterkere Cloud Management

Cloud er en stor del av IoT-arkitekturen. Hovedsakelig fungerer enhetene alltid med å samle informasjon, behandle den, sende den frem og tilbake. Noen ganger kan noen IoT-enheter sende informasjonen til skyen uten å kryptere den.

Som et resultat kan hackeren enkelt få tilgang til den og bruke den til egen fordel. I virkeligheten er ikke skyen fullt ut i stand til å håndtere alle sikkerhetsproblemene. Siden det er mange nettverk i samme sky, kan det forekomme datalekkasjer.

Men med blockchain og IoT-løsning kan du enkelt beskytte skyen mer effektivt. Enda viktigere, før noen av IoT-enhetene sender dataene til skyen, vil de alle krypteres kryptert i blockchain- og IoT-nettverket..

Dermed, med blockchain i IoT, ville skyen være tryggere enn noensinne. Det ville ikke være lekkasjer, og ingen ville være i stand til å hacke seg inn i nettverket.

Så det er til slutt en flott løsning ved hjelp av blockchain og internett på ting.

 

 • Sikker kommunikasjonsport

I mange tilfeller forblir porten åpen, og mange hackere får tilgang til den. Hvis gatewayen ikke kommer med noen krypteringsprotokoll, kan den lett lekke informasjon til andre. Dermed er det ytterst viktig for en sikker gateway for IoT-enhetene også.

La oss for eksempel si at termostaten laster opp den eksakte temperaturen til huset ditt til skyen. Hvis hackeren får tilgang til den, kan den endre temperaturverdien til huset ditt uten problemer.

Men hvordan kan porten sikres? Vel, blockchain- og IoT-systemet er fullt i stand til å tilby en privat kommunikasjonskanalport for industrien. Videre er blockchain og internet of things-kanalen helt ute av hendene på enhver form for forstyrrelse.

Som et resultat kan ingen fange opp midt i en kommunikasjonskanal på blockchain og IoT-nettverket.

 

 • Bedre automatiseringsprosess

Bruk av automatisering kommer med en rimelig andel av risiko. Men å bruke bare et enkelt autonomt system for å administrere tusenvis av data er ikke et flott alternativ.

En enkelt endring i koden kan bringe hele bransjen ned. Eller hvis en hacker kommer inn i systemet og endrer bare ett enkelt nummer, kan det påvirke de tusenvis av data systemet vedlikeholder.

Så du trenger blockchain og IoT for å administrere automatiseringsprosessen slik at ingen kan få tilgang til den. I virkeligheten er prosessen vanligvis knyttet til en kjede av andre verk som mater av hverandre. Videre er det nødvendig for automatiseringsprosessene å foreta den perfekte analysen og ta handling i samsvar med dette.

Men hvis noen høyjakker resultatene, vil prosessen bryte sammen. Siden blockchain og internett for ting er uforanderlig, ville det forhindre noen i å endre resultatene.

Dermed vil blockchain og IoT forhindre risikable automatiseringsprosesser for godt.

 

 • Kryptering for Multifactor Authorization

Vet du hvordan passordene våre ikke er nok til å tilby full sikkerhet lenger? Med standardpassordvalgene fra produsenten ble det relativt enkelt for enhver hacker bare å gjette det og få tilgang.

I virkeligheten bruker mange ikke multifaktorpassord eller autorisasjonsmetoder. Så det blir mye mer utsatt for hack. Imidlertid, med blockchain og IoT-nettverk, vil du få multifaktor-autorisasjoner som også kan omfatte biometriske identiteter.

Men likevel er det ikke nok. Derfor vil alle multifaktor-autorisasjonsnøklene også bli kryptert og lagret i blockchain og internet of things-systemet.

Dette er nøyaktig hvordan blockchain og IoT-systemet fungerer for å tilby full sikkerhet.

 • Samarbeidsmiljø for delt økonomi

Delingsøkonomien er en av de økende næringene for tiden. Videre er det en økonomi der peer-to-peer-deling av tjenester, varer eller andre ressurser skjer. Det er unødvendig å si at nesten all industrien med delt økonomi er sterkt avhengig av troverdigheten til IoT-enhetene.

I dette tilfellet er blockchain og IoT-systemet den perfekte fangsten. Kobling av begge systemene vil gi IoT-enhetene det løftet det trenger. Også, ved hjelp av blockchain og internett av ting, kan du til og med lage et samarbeidsmiljø også.

Tenk deg et scenario der du kan få tilgang til alle delingsbransjene fra en plattform. Ikke bare ville det være svært sikret, men det ville også øke inntektene.

Så jeg må si blockchain og IoT er også det perfekte paret for denne bransjen.

 

Kapittel 5: Egnet Enterprise Blockchain for IoT

Disse tre viktigste blockchain-plattformene for bedrifter er best egnet for alle slags blockchain-IoT-selskaper.

 

 • Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise ville være de mest modne blockchain-plattformene der. Vanligvis er det en offentlig plattform, men for bedrifter inkluderer plattformen spesielle private kanaler.

I virkeligheten kan du bruke Ethereum i nesten alle slags bransjer, inkludert IoT. Så, for IoT- og blockchain-plattformen, ville Ethereum Enterprise være en perfekt kandidat.

Enterprise Ethereum er faktisk en åpen plattform og ikke et produkt for blockchain-IoT-selskapene. Alle blockchain-IoT-selskaper vil ha riktig autentisering og mer kontrollert tilgang. Og enterprise Ethereum tilbyr nettopp det.

Vanligvis, i typiske blockchain-IoT-selskaper, måtte de håndtere statlige problemer, men EE er fullt i stand til å støtte på den måten. Videre er konstante oppdateringer bare perfekte for IoT- og blockchain-løsninger.

Du må imidlertid vite at selv om Enterprise Ethereum er mye populært, er det litt lavt på skaleringen. Men den enorme mengden støtte og dApps bør kompensere for de lave transaksjonshastighetene.

 

 • Hyperledger

Hyperledger er faktisk en av de største blockchain-plattformene for bedrifter på markedet akkurat nå. Siden plattformen er egnet for et bredt spekter av bransjer, er den også perfekt for IoT og blockchain. På nåværende tidspunkt Hyperledger kommer med ti forskjellige prosjekter som hver er egnet for forskjellige formål.

Ethvert blockchain IoT-selskap kan bruke teknologien sin ettersom de er åpen kildekode og fremmer et samarbeidsmiljø. Videre, for blockchain IoT-selskaper, kan de tilby et tillatt blockchain-system som bare tillater autoriserte personer og ingen andre.

For ikke å nevne at den høye skalerbarheten er perfekt for alle blockchain-IoT-selskaper på markedet. Viktigst, behovet for å vite datatilgjengelighet vil være et enormt løft for IoT- og blockchain-plattformen.

For å hjelpe blockchain-IoT-selskapene tilbyr de også rike spørringsspråk som hjelper til å forstå hovedboken bedre. Uansett er modulstrukturen det aller beste alternativet for IoT og blockchain fordi den tilbyr plug and play-tjenester.

Annet enn alle disse, er plattformen supersikret.

 

Ta en titt på vår Hyperledger Vs Ethereum Guide akkurat nå!

 

 • Quorum

Quorum er en annen stor bedrift blockchain best egnet for blockchain og IoT-selskaper. Du vil være glad for å vite at plattformen ble utviklet for høyhastighets transaksjoner og høy gjennomstrømning. Så hvis blockchain- og IoT-selskaper ønsker å få en raskere plattform, bør de ta en titt på Quorum.

I virkeligheten sikrer mangelen på tung konsensusalgoritme på nettverket den raske utgangen fra denne plattformen. Videre for blockchain IoT-selskaper, Quorum tilbyr myndighetsadministrerende myndighet.

Det vil hjelpe myndigheten til å godkjenne noder og sørge for at nettverket forblir privat. I tillegg er en av de beste funksjonene i Quorum som blockchain-IoT-selskapene vil elske, den private transaksjonen.

Her er det bare de som handler, som kan se databasene sine og ingen andre. Vel, alle blockchain-IoT-selskaper trenger høy ytelse, ikke sant? Så for det Quorum bringer den ultimate spillendrende teknologien som slår alle andre i markedet.

 

Kapittel 6: Eksempler på Blockchain IoT på jobben

 • United States Department of Homeland Security

La oss starte med det fine eksemplet fra Department of Homeland Security. De bruker blockchain og IoT for å bevise at informasjonen fra de bredere overvåkingene er legitim. I virkeligheten mener DHS at de typiske IoT-enhetene i boarders ikke er nok til å tilby full avsløring rundt hva som skjer.

Mange motstandere kunne lett tukle med dataene, og det ville ikke være noen måte å vite. Videre er det et spørsmål om nasjonal sikkerhet for å sikre at alt fanget fra IoT-enhetene er 100% legitimt.

Derfor bruker de IoT blockchain-prosjekter for herkomst. Videre jobber de med Factom og investerte allerede $ 199 000 i utviklingen av prosjektet.

Det Factom gjør i dette IoT-blockchain-eksemplet, er å lage en enhetsidentifikasjon for hver IoT for å forhindre spoofing. Og på grunn av arten av blockchain-teknologi er det ganske enkelt å oppnå denne fantastiske blockchain- og IoT-løsningen.

 

 • Maersk

Maersk jobber med IBM for å endre måtene hvordan den globale forsyningskjeden fungerer. For det bruker de blockchain og IoT, kombinert for å ha mer åpenhet i bransjen. I virkeligheten vil denne løsningen fremme sikker og effektiv handel i leverandørkjedeindustrien.

Videre vil det også gi mer støtte for åpenhet og informasjonsdeling mellom handelspartiene.

Men hvordan vil de gjøre det? Vel, først og fremst vil plattformen være blockchain-basert, og de vil bruke IoT-enhetene til å koble hver eneste prosess til den. I virkeligheten kan du gjøre det med bare IoT-enheter, men begrensningene og sikkerhetsrisikoen vil være enorm.

Dermed vil plattformen bruke blockchain for å effektivisere og kvitte seg med begrensningene i typiske forsyningskjedeprosesser. Videre er dette et av de gode IoT-blockchain-prosjektene i forsyningskjeden akkurat nå.

Dette er virkelig et flott IoT-blockchain-eksempel, da det utnytter styrkene til både blockchain og IoT-enheter.

 

 • Pfizer, McKesson og AmerisourceBergen

Et annet godt IoT-blockchain-eksempel er løsningen av MediLedger for helsetjenester. I IoT-blockchain-prosjektene deltar mange farmasøytiske selskaper, så vel som grossister, i stor grad.

Blant dem tar Pfizer, McKesson og AmerisourceBergen ledelsen. I virkeligheten er det tilfeldigvis flere toppspillere i spillet. I den første kunngjøringen ble det imidlertid bare navnene på disse selskapene.

Løsningen vil bruke blockchain og IoT-plattform for å spore og sikre hvert enkelt legemiddel som blir produsert. I forfalskningens verden er det nå nødvendig å se om stoffene virkelig kommer fra autentiske kilder eller ikke.

En annen bruk av dette prosjektet er tilbakeføringsløsningen for rabatter. Vanligvis har farmasøytiske selskaper forskjellige prispunkter med gruppekjøpsorganisasjoner (GPO) og grossister.

Noen ganger på grunn av stor etterspørsel kan legemidlene tilby rabatter til GPOer. Da grossisten tar seg av distribusjonen, er det imidlertid nødvendig for dem å vite om rabattene.

Dermed kan de belaste det tilbake fra legemidlene for å få inntekter. Med hjelp fra denne blockchain- og IoT-løsningen kan de enkelt gjøre det med full gjennomsiktighet.

 

 • Commonwealth Bank

Et annet godt eksempel på IoT-blockchain er Commonwealth-bankene blockchain IoT-løsning. I virkeligheten bruker Commonwealth-banken IoT-blockchain-prosjekter for å håndtere to store problemer – deling av eiendeler og global handel.

1. Deling av eiendeler

Med blockchain- og IoT-løsningen gir Commonwealth-banken en kunde til å dele eiendeler og spore dem i nettverket. Dessuten prøvde de det nylig i en oppdrettsprøve der tre bønder delte en enkelt sprøyte, og ved hjelp av systemet kunne de bestemme hvordan den skulle fungere.

Siden alt var i det uforanderlige nettverket, kan ingen få tak i informasjonen om delte eiendeler og endre den. Dermed kan det være en fantastisk løsning for de voksende næringslivene i delt økonomi.

2. Handel

Commonwealth Bank samarbeider også med fem forskjellige australske leverandørkjedefirmaer for å fremme gjennomsiktige og sikre handelsfasiliteter. For dette bruker de blockchain og IoT sammen for å spore all fraktprosessen.

Videre kan den også spore produksjonsvarene og hvilke forhold de er i før de handler.

Det er unødvendig å si at blockchain og IoT-løsningen gjør det lettere i global handel. Uansett handlet de allerede 17 tonn mandel fra Victoria til Australia. I virkeligheten er testen en kjempesuksess, og samarbeidet mellom rederier vil fortsette videre.

 

 • Van Dorp

Et annet flott IoT-blockchain-eksempel ville være Van Dorp og Timeseries-samarbeidet. Her bruker de IoT blockchain-prosjekter for å vedlikeholde smarte hjemmeenheter. I virkeligheten er Van Dorp en teknisk FM-leverandør som leder mer enn 17 000 bygninger.

I hvert av disse hjemmene er det tusenvis av eiendeler som AC-systemer, belysningssystemer eller varmesystemer. Hvert av disse systemene trenger riktig vedlikehold, og uten et gjennomsiktig nettverk blir det umulig å spore et problem.

Dessuten tar det enormt mye tid, og som et resultat blir boligene ubeleilig.

Imidlertid, med hjelp fra blockchain og IoT-løsning, kan de nå spore hver eneste komponent i all bygningen de vedlikeholder. Det øker ikke bare effektiviteten, men det hjelper også boligene.

Videre, med ekstra automatisering på nettverket, vet de nøyaktig hva problemet er og hvilke fagpersoner som kan fikse det.

 

 • Freshwater Trust

Freshwater Trust samarbeider med IBM for å takle problemet med tørke i California. Videre er University of Colorado Boulder også medlem av prosjektet. I virkeligheten ønsker de å håndtere akviferer da de er i enorm risiko.

En akvifer er faktisk et lag med underjordiske vannbærende bergarter. Videre kan du trekke ut det underjordiske vannet fra disse bergartene og bruke det til en ren vannkilde.

På grunn av dårlig ledelse er de imidlertid på alvorlige risikopunkter. Men med hjelp fra IoT blockchain-prosjekter, kan de enkelt spore værforhold og nedbør. Og de ville vite nøyaktig når og fra hvor de kan hente ut grunnvann.

Ikke bare det, men IoT-sensorene lagrer all data på blockchain og IoT-systemet, og vanlige brukere kan spore hvor mye de brukte. Videre kan de også kjøpe grunnvannet og handle det som en andel.

Dermed er det et flott IoT-blockchain-eksempel på jobben.

 

 • Telstra

Telstra er et telekommunikasjonsselskap som bruker IoT-blockchain-prosjekter for å sikre alle sine IoT-smartenheter. I virkeligheten prøver de blockchain og IoT-løsningen for å se om den virkelig kan oppdage tukling eller sikkerhetshacks.

For det skapte de et hackingsmiljø og prøvde å hacke nettverkene som var koblet til IoT-enhetene. Det var en stor suksess da nettverket kunne oppdage eventuelle problemer i løpet av et sekund. I virkeligheten, for miljøet, bruker de private nettverk ettersom de fremmer den raskeste produksjonen.

Så, med hjelp fra dette IoT-blockchain-eksemplet, kan de tilby mer sikkerhet for smarte hjemmeenheter. Imidlertid er de fremdeles i prøvefasen og har ikke rullet ut noen offentlige løsninger ennå. Dermed, etter grundigere eksperimentering med IoT-enhetene, vil de rulle dem ut for sine kunder.

 

 • Smart Electric Power Alliance (SEPA)

Et annet flott IoT-blockchain-eksempel er løsningen som SEPA bruker for å sikre strømnett. SEPA er en organisasjon som fokuserer på å fremme ren energi ved hjelp av forskning, utdanning, samarbeid og standarder.

Imidlertid øker komplikasjonene når behovet for kraftproduksjon øker. Men for å håndtere disse komplekse operasjonene brukes mange IoT-sensorer, nettverk og teknologier. I virkeligheten er disse IoT-enhetene svært sårbare for nettangrep.

Derfor bruker SEPA IoT blockchain-prosjekter for å sikre økosystemet for livet. Videre sikrer blockchain og IoT-løsningen at alle dataene til disse sensorene er gyldige. Det fungerer også som en brannmur når det gjelder nettangrep.

Dermed gjør energinettarkitekturen så solid som mulig. I følge SEPA er det ikke mulig å oppnå dette sikkerhets- og effektivitetsnivået med typiske sentraliserte systemer.

 

 • Brooklyn bibliotek

Vanligvis, i de offentlige ladestasjonene, er de mobile enhetene dine ganske sårbare. Mange ulovlige mennesker kan lett komme inn på mobile enheter og kapre telefonene sine. For å stoppe dette jobber Brooklyn Public Library med et flott eksempel på IoT-blockchain.

I virkeligheten tilbyr de en flott Smart-ladestasjon med mobiltelefon støttet av IoT blockchain-prosjekter. Hva denne teknologien vil gjøre er å tilby full sikkerhet og bekvemmelighet for brukerne uten å bekymre deg for at enheten din blir hacket.

Imidlertid vil disse brukerne ha en direkte forbindelse til bibliotekkortene sine og bruke det til å få et pass i biblioteket.

Men siden tjenesten er helt gratis, kan det hende du må se en 15-30 sekunders video eller til og med fullføre en generell Brooklyn Library-undersøkelse.

Dette vil hjelpe biblioteket med å tilby bedre tjenester og se på kostnader du vil betale.

 

 • The Virgin Diamond

Vel, et annet flott IoT-blockchain-eksempel ville være selskapet som heter Virgin Diamond. Her tilbyr selskapet en total herkomst av diamantene som kommer direkte fra gruven. Så på en måte vil du være å få et stykke ubrukte diamantsmykker.

Ifølge selskapet i diamantbransjen, mener kjøperen at hver eneste diamant de kjøper faktisk er ny. I virkeligheten er det imidlertid ikke tilfelle. Mange diamanter resirkuleres, og det er ingen måte å vite om noen hadde på seg den diamanten tidligere eller ikke.

Men med hjelp fra IoT blockchain-prosjekter, kan de tilby sine kunder fullstendig avsløring av dens ekthet og tidligere eiere.

I virkeligheten kan det være gode nyheter for kundene som ønsker å gi gaver eller få tak i nye diamanter.

 

 • University of Nevada, Reno

University of Nevada, Reno, samarbeider med Filament for å lage en blockchain og IoT-basert teknologi. I virkeligheten er teknologien designet for å skape veiinfrastrukturer og nye standarder for autonome kjøretøyer.

Per nå øker sprøytenarkomanen for autonome kjøretøy eksponentielt. Det er imidlertid ikke lett å gjøre konseptet klart. Dessuten handler det ikke bare om kortet, men om systemet i det kan stole på.

Vel, det må være fullt i stand til å oppdage gjenstander i veien og handle deretter. For ikke å nevne, det må ha riktige sikkerhets- og personvernalternativer. Du vil absolutt ikke at din smarte bil skal kapres.

Dermed samarbeider universitetet for å skape et bærekraftig miljø på blockchain og IoT for å sikre at nettverket er fullt bevis.

I virkeligheten vil IoT fornemme og videreformidle informasjonen, og blockchain vil lagre den i den uforanderlige hovedboken. Imidlertid trenger vi også AI-er i blandingen for å ta de adaptive beslutningene tydelig.

 

 • Kouvola Innovasjon

Kouvola Innovation bruker blockchain og IoT-løsning for å drive logistikkindustrien. Logistikkindustrien har et stort behov for en endring. Videre, på grunn av mangel på forsvarlig styring og sporing, betaler mange logistiske business prisen med inntekter.

Imidlertid, med hjelp fra blockchain og IoT-teknologi, kan de få en sikker plattform for å administrere operativ datatrafikk.

I virkeligheten er løsningen ikke begrenset til bare selskapet, men alle er åpne for å bli med og nyte fordelene.

For øyeblikket ser det ut til at prosjektet har Kouvola Innovation og fem partier til. De er –

 • Region Örebro County, Sverige
 • Valga County Development Agency, Estland
 • Tallinn University of Technology, Estland
 • Sensei LCC, Estland
 • Transport- og telekommunikasjonsinstituttet, Latvia

Alle disse selskapene har høye forventninger fra blockchain og IoT-innovasjoner og tester ut prosjektet for å perfeksjonere det enda mer.

 

 • Apical

Kan du noen gang forestille deg et IoT-blockchain-eksempel for palmeoljeindustrien? Palmeoljeindustrien tar for seg mye med bærekraft og sporbarhet. Dermed gjør det det veldig vanskelig å bevise om palmeoljen er autentisk eller ikke.

Imidlertid, med det nye samarbeidet mellom Apical og andre store navn i palmeoljeindustrien, kan problemene komme til en slutt. Med den nydannede alliansen om bærekraftssikring og innovasjon, kan bransjen definitivt endre seg.

For tiden tar de teknologisk støtte fra SAP. Faktisk ville Blockchain og IoT-basert plattform kunne spore palmeoljeproduksjonen og tilby sikkerhet i de lagrede dataene.

Som et resultat ville forfalskede produkter basert på palmeoljer reduseres til drastisk. Vi kjenner fremdeles ingen ytterligere funksjoner på denne plattformen, men den er fortsatt i de tidlige fasene.

Det vil trolig ta litt lengre tid å bli en mer moden teknologi.

 

 • Aquai

Aquai jobber med NetObjex for å tilby smartvannssystem til sine forbrukere. For tiden jobber de med IoT-blockchain-prosjekter som kan hjelpe dem med å produsere, utvikle og til og med distribuere vannsystemer.

Videre vil det også hjelpe dem med å identifisere alle slags katastrofale skader og lekkasjer av vannressurser. I den raskt skiftende verden med mange bransjer som produserer giftig avfall, blir rent vann sakte ganske knappt.

I tillegg å forhindre disse problemene vil være en god løsning for både næringsliv og boligeiendommer.

Hva Blockchain og IoT-løsningen vil gjøre er å bruke sensorene sine til å oppdage enhver form for forurensning eller lekkasjer i rensesystemet. Men ved hjelp av blockchain kan de beskytte den informasjonen og til og med finne den nøyaktige plasseringen av forurensningen.

Kan det bli bedre enn dette?

Det er en innovasjon, og vi håper på å se flere løsninger for rent vann som dette.

 

Les om hvordan Blockchain kan transformere forsikringsbransjen nå!

 

Kapittel-7: EndNote – Hva er fremtiden for IoT og Blockchain?

Blockchain og IoT forandrer verden mens vi snakker. De dominerer ikke bare det industrielle landskapet, men også vårt daglige liv slik vi kjenner det. I virkeligheten er IoT og blockchain bare avhengig av tilkoblingen til verden.

Faktisk ser det ut til at både IoT og blockchain har mye til felles. Begge teknologiene er altfor hypede med svært få kunnskap om hva de gjør.

For ikke å nevne den enorme mengden data begge teknologiene kan håndtere. Derfor er det avgjørende at bedrifter fortsetter å utforske IoT og blockchain for å forbedre fremtiden.

Selv om IoT hadde noen store tilbakeslag, men med IoT og blockchain-nettverk, vil disse tilbakeslagene være borte.

Gjennom guiden snakket vi om hvordan blockchain er bra for IoT. Men sannheten er at IoT også passer perfekt til blockchain. For å få all den virkelige informasjonen blockchain og enkelt bruke IoT-enheter.

Til slutt kan vi bare anta det beste fra både blockchain og IoT. Imidlertid må vi se om de kan leve opp til forventningene eller ikke.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map