Blockchain Implementation Guide: Empower Your Business

Den här omfattande artikeln guidar dig till korrekt blockchain-implementering för dina befintliga eller nya affärsstrategier – med branschmässiga användningsfall och riskfaktorer att se upp för.  

Det ständigt växande behovet av den nya tekniken som kallas “Blockchain” kommer att göra revolutionerande förändringar i vår livsstil. Inte bara vanliga människor trivs för att få veta det, men många tekniskt kunniga företag har redan börjat investera i implementering av blockchain.

Den mer framträdande förvirringen som lurar på marknaden är dock “Hur kommer jag att kunna använda blockchain för att driva upp min verksamhet?” Förvirringen förväntas ganska. Blockchain är fortfarande ett av de nya ämnena i horisonten som många inte vet om.

Enligt den senaste Gartner-undersökningen 2018 pågår 23% av företagen redan för att implementera blockchain-teknik. Bland dem utgör försäkringsbolag och finansbranscher en ledande roll. Ytterligare 43% av företagen är intresserade av det men har faktiskt inte implementerat någon form av plan.

CIO: er av dessa företag visualiserar blockchain som en affärsmodell som har kraften att driva stora industrier. De angav dock också att processen är ganska utmanande och kan kräva ytterligare utredning.

Med detta sagt, för att ge dig en mer trovärdig källa för blockchain-lösningar har vi sammanställt denna blockchain-implementeringsguide. Spänn fast säkerhetsbältena eftersom vi täcker allt du behöver för att starta din egen blockchain-drivna verksamhet. Denna guide hjälper dig också att få en rättvis uppfattning om exempel på implementering av blockchain.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Innehållsförteckning

Kapitel 1: Blockchain Implementation: What are the Steps?

Kapitel 2: Kostnad för Blockchain-implementering: Hur mycket kan det kosta dig?

Kapitel-3: 5 skurkar som kan ta ner ditt Blockchain-projekt

Kapitel 4: Avslutande tankar

  

Contents

Kapitel-1: Blockchain Implementering: Vilka är stegen?


Första steget: Identifiera och sätt mål

Det första steget i vår blockchain-implementeringsguide börjar med att identifiera målet.

Samla dina trupper

Om du vill göra detta initiativ framgångsrikt måste du inkludera så mycket hjälp som du kan samla in. Enkelt sagt måste du få varje individ från ditt företag att samarbeta med dig. Inspirera dem att brainstorma och förbereda dem för det stora implementeringsprojektet för blockchain.

Om dina företagsmedlemmar saknar blockchain-applikationer baserat på kunskap, utbilda dem. När du och ditt team är beredda för resultatet, ring ett möte och diskutera de möjliga scenarierna du kan använda.

Skynda dig inte i det här steget. Ha tålamod; det hjälper dig alltid att fatta rätt beslut. Kom också ihåg att aldrig ta irrationella beslut. Du måste ställa in dina mål på något som du och ditt team kan uppnå, inte något som är bortom hjälp.

Ställ er enkla frågor som hur din enkla blockchain-implementeringsguide kan hjälpa dig att förbättra den totala effektiviteten? Och om du faktiskt kan hjälpa dina kunder genom det eller inte.

Med hjälp av alla idéer kommer du att kunna ställa några grundregler och komma med en potentiell plan.

Blockchain Implementation Guide: En värdefull tillgång för ditt företag

Nu när blockchain-applikationer ökar, utforskar många företag det av sin nyfikenhet. Men det första de behöver identifiera är hur de kan använda den här nya tekniken och säkerställa den som en tillgång. Världen är nu fylld med blockchain affärsmöjligheter.

Kärnpunkten är att företag måste uppskatta allt som krävs för att framgångsrikt kunna dra av det. Mål, budget, regler och tidsfrister. Varje enskild del är lika viktig och måste lyckas.

Efter att ha sett alla aspekter kan du uppskatta om blockchain-applikationer kommer att vara en tillgång eller slöseri med resurser.

Olika blockchain-användningsfall du bör titta på

För att hjälpa dig med din strävan att ta reda på vilka blockchain-användningsfall som komplimangerar ditt företag har vi sammanställt en lista med fördelar i denna blockchain-implementeringsguide. Kolla in det. Ganska säker på att du kommer att älska det.

Banksystem

Banksystemet fick flest träffar efter blockchain-implementeringen. De är ett av de företag som saknar säkerhet. Det är därför blockchain-applikationer med all sin flashiga säkerhet utgör ett vackert alternativ till banker. Banksystem har börjat anpassa sig till blockchain.

Alla typer av finansiella tjänster kan få mer noggrannhet och säkerhet än de redan befintliga systemen. Om ditt företag hanterar finansiella transaktioner kan du använda denna aspekt med blockchain-lösningen.

Många banker har redan börjat anpassa sig till den nya blockchain-verksamheten och säkerställa en bättre blockchain-applikation för sina kunder. Detta kan hjälpa dig att hantera internationella transaktioner om ditt företag fortfarande är i mindre skala.

Du kan försöka göra transaktionerna ännu snabbare så att fler kunder kan använda dina tjänster.

Ett bra exempel för blockchain-implementeringsföretag är Ripple, som stöder banker för att hantera internationella betalningar.

Vad är fördelarna?

 • Kostnaderna minskas.
 • Avvecklingstiderna är kortare.
 • Förbättring av datakvaliteten.
 • Revision är super lätt.
 • Avancerad säkerhet.

Försäkring

Datatransparens är en av de viktigaste egenskaperna hos försäkringsbolagen. Blockchain-lösningen, å andra sidan, kan ge en sömlös kanal för det. Du kan automatisera hela försäkringsanspråksprocessen genom att implementera smarta kontrakt i systemet.

Smarta kontrakt behandlar hela försäkringsanspråket utan problem. Hur?

Tja, smarta kontrakt kan verifiera specifika avtalsregler och sedan bearbeta resultaten baserat på det. Allt man behöver göra är att skapa kontakter för de personer som söker försäkring.

Detta är en annan stor blockchain affärsmöjlighet.

Och om något händer och alla villkor är uppfyllda får kunden sin rättvisa andel av pengarna automatiskt. Det bästa med detta är att ett företag kommer att ha stor nytta av det delade databassystemet. Som i blockchain kommer posterna att vara säkra från hack och individer kan få sina rättvisa utbetalningar.

LenderBit kan vara ett perfekt exempel för blockchain-implementeringsföretag i detta scenario. Det gör att deras kunder kan lämna in försäkringsanspråk från Messenger! Så om du lägger till den här typen av funktioner i ditt företag skulle det attackera fler kunder.

Vad är fördelarna?

 • En hel del öppenhet.
 • Låg nivå av försäkringsbedrägeri.
 • Sparar mycket tid och kostnad.
 • Bättre kundupplevelse.

Läs mer om blockchain för försäkring här.

Sjukvård

För företag som vill lägga till hälsofördelar i sina användningsfall erbjuder blockchain också massor av alternativ. Hälso- och sjukvårdstjänster behöver mycket lagringsutrymme för registrering och med säkerhet att de inte kan ändra det.

Blockchain kan erbjuda denna typ av lagringsanläggning med ett auktoriseringsbetalningssystem. Annat än att ett hälso- och sjukvårdssystem skulle kunna behandla alla mängder av komplexa betalningsmetoder effektivt.

Så om du integrerar detta i ditt företag kan alla dina kunder gynnas lika. Du kommer också att kunna erbjuda dem låg kostnad och tidsbesparande försäkringsbehandling. Din blockchain kan kopplas till försäkring, och efter att ha tillhandahållit en specifik försäkring kommer de att kunna få sina medicinska avgifter täckta.

MedRec är något av en liknande typ av projekt. I grund och botten är det en utmärkt källa för att behålla all deras data och använder ett decentraliserat CMS för att lösa alla problem.

Vad är fördelarna?

 • Läkare kan använda användbar information utan krångel.
 • Lagring av information utan manipulering.
 • Sparar tid och ökar den totala effektiviteten.

Läs mer om blockchain för vård här.

Fastighet

Om du är ett fastighetsbolag som vill ha en guide för implementering av blockchain kan du använda den här som en av blockchain-användningsfallen. Det är enkelt; ingen hård linje alls. Fastigheter har numera blivit fyllda med sårbarheter som falsk information, olagliga inköp och fel i register.

Dessa vanliga människor tenderar att lida mycket, förlora sin egendom eller pengar eller ens sakna en arv. Blockchain kan i det här fallet se till att ingen kan ändra någon information om funktionerna och det kan också ge rätt mängd transparens för fastighetsavtal.

Pappersarbetet efter att ha lämnat en egendom tar mycket tid. Blockchain gör det super enkelt och enkelt. Detta är en annan stor blockchain affärsmöjlighet.

Det finns redan många projekt på detta sätt. Ett exempel på blockchain-implementeringsföretag är velox.RE i Chicago. De planerar att genomföra blockchainbaserade fastighetstransaktioner och göra dem kostnadseffektiva på alla sätt.

Vad är fördelarna?

 • Minskad kostnad.
 • Förbättrad öppenhet.
 • Utbetalningarna är automatiserade.
 • Ingen bedrägeri.

Läs mer om blockchain för fastigheter här.

Digital identifiering

Digital identifiering kanske inte är en ny kille i området, men blockchain kan definitivt göra det mer digitaliserat. Först och främst kan blockchain göra processen helt digitaliserad. För det andra kan det öka nivån på säkerhetsprotokoll för att stoppa identitetsstöld.

Slutligen, med den strikta autentiseringsprocessen, kommer det i slutändan att bli av med bedräglig aktivitet. Lagringsposterna är också säkra i det här fallet. Det finns redan många företag som arbetar med det och bygger projekt kring det.

Det kan vara en bra startblockchain-användning för att lägga till i implementeringen. Ett populärt namn ShoCard erbjuder denna digitala identifieringsprocess för statliga tjänster. Kortet kommer att ges till privatpersoner och affärsmän som får en annan grad av godkännande. ID kommer att innehålla all nödvändig information.

Det kan också användas i ett smart kontrakt för att ge det en mer säkerhetsnivå.

Vad är fördelarna?

 • Lagt till integritet och säkerhet.
 • Bra verifieringssystem.
 • Unika signerade ID: n.
 • Inget bedrägeri.

Läs mer om blockchain för digital identitet här.

Rättsväsende

Rättsvårdande kan hänvisa till juridiska handlingar eller privata ombud eller till och med statliga tjänstemän, allt som rör lag. Vanligtvis är de centraliserade och kräver administrativ makt över ett system.

Blockchain-lösningen här kan introducera ett nytt modellsystem. Det mesta av brottsbekämpningssystemet är beroende av en mellanhand. Och om mellanprodukten äventyras på något sätt går systemet sönder.

Eftersom blockchain-lösningen inte involverar några mellanprodukter kan det dock säkerställa en säkrare kanal för att lagra data eller bearbeta vissa transaktionskostnader utan olagliga problem. Domstolar kommer att kunna få mer öppenhet i åtalet och det skulle finnas mindre brottslig bedrägeri.

Annat än det, att förena alla juridiska industrier i en lagstiftning kommer säkert att göra tricket här. Advokatbyråer, skolor, företag, juridiska leverantörer av programvara och teknik; allt skulle anslutas till ett enda nav.

Detta är en annan stor blockchain affärsmöjlighet.

Integra Ledger verkar vara ett av blockchain-implementeringsföretagen som täcker brottsbekämpningsföretag, där de säkrar all juridisk dokumentation på en enda plats. Uppenbarligen behöver du behörighet för att komma åt dokumenten. Men det är ett bra exempel.

Vad är fördelarna?

 • Snabba transaktioner.
 • Avtalsenliga projektinrättningar.
 • Juridiska registreringar och säkerhet.
 • Intelligent fastighetsförvaltning.
 • Underhålla all offentlig dokumentation och lagliga rättigheter.

Sakernas Internet

IoT-säkerhetsgårdar kan använda denna teknik och erbjuda mer dataskydd för sina kunder. På så sätt kan företaget ge ett bättre alternativ till det redan existerande protokollet. Decentraliserad teknisk blockkedja har rätt mängd kraft för att enkelt bränna denna avdelning.

Det finns dock en enda aspekt som gör att IoT tar en hit – kostnad. Ja, kostnaden för nätverkskrav och uppdaterad teknik tar upp mycket pengar. Att integrera en anslutning mellan enheter och göra den sömlös skulle också kräva mycket juice.

I denna kontrast kan blockchain vara den enda bästa lösningen. Blockchain har redan en säker modell som kan ge den här avdelningen allt den behöver utan den extra kostnaden. Att använda detta som ett användningsfall skulle ge dig mer utrymme för framtida tillväxt eftersom IoT är en av de snabbast växande sektorerna nu.

Vad är fördelarna?

 • En högre säkerhetsnivå mot dataändring.
 • Förbättrad enhetsinteraktion.
 • Optimera IoT.
 • Automation av smarta enheter.

Läs mer om blockchain och IoT här.

Företags- och offentlig styrning

Att introducera ett nytt röstningssystem genom en blockchain-lösning kan vara ett mycket revolutionerande projekt. Styrningssektorn är en av de mest förorenade. Nationalstaten kräver ett system som kan hantera alla typer av korruption och ge en säkrare miljö och ett rättvist val.

Med blockchain får människor en manipuleringsfri kanal, varifrån de kan avge sina röster utan några ändringar. Å andra sidan får medborgarna möjlighet att betala sina skatter problemfritt.

Att koppla detta användningsfall med digital identifiering skulle vara en hög utgångspunkt.

Regeringens centraliseringsfråga kan hanteras här. Det är en utmärkt process för att förbättra företagets säkerhetstillgångar och transaktioner.

Bitfury Group är en av startups i denna sektor. De ville hjälpa regeringen och medborgaren att få en bättre och rättvisare valprocess, än mindre andra rättsliga drag.

Vad är fördelarna?

 • Inget engagemang från tredje part.
 • Sänker korruption.
 • Säkerställer dataskydd.
 • Ökade möjligheter för företag.
 • Snabba transaktioner.

Läs mer om blockchain för regeringen här.

Utbildning

Utbildningsenheter som universitet eller skolor kan ha stor nytta av det. Varje år behöver dessa institutioner mycket lagringsutrymmen med bättre skyddssystem. De flesta av dessa institutioner saknar dock globalt erkännande och verifiering av en bra institution.

Den här Blockchain-implementeringsguiden här kan hjälpa till att säkerställa deras existens och lagra all deras dokumentation i det decentraliserade nätverket. Å andra sidan, om det är möjligt att ansluta alla institutioner i en enda navliknande miljö, blir det mycket lättare för en student att gå till utländska institutioner med stipendier eller överföra krediter.

Blockcerts är utan tvekan ett av de akademiska blockchain-implementeringsföretagen nu. Här kan man verifiera sina referenser och sedan ladda upp sina dokument till nätverket. Varje post skulle krypteras och hållas manipuleringssäker såvida det inte behövs av respektive individ.

Vad är fördelarna?

 • Förbättrat verifieringssystem.
 • Inga bedrägerier agerar i utbildningsintyg.
 • Säker datalagring.
 • Enkel åtkomst till tidigare track records med autentisering.

Du kan lära dig mer om blockchain-utbildning här.

Leasingbil

Att hyra en bil kan vara en hektisk process. Du måste gå igenom en serie medel för att hyra en bil och sedan köra den. Metoden inkluderar att verifiera personens identitet och sedan gå igenom den finansiella posten för att verifiera om han / hon är berättigad eller inte och sedan välja en bil och bearbeta den.

Hela processen är så mycket tidskrävande. Det skulle vara jättebra att implementera blockchain här för att se till att du kommer att välja, signera och köra bilen utan alla krångel. Och efter tidsgränsen skulle det också vara problemfritt att returnera bilen och avsluta avtalet.

Behandlar försäkring om den hyrda bilen skadas eller förstörs av någon anledning. Med blockchain kan allt bli automatiserat. Detta är en annan stor blockchain affärsmöjlighet.

DocuSign Labs är ett av de företag som använder denna process för att förenkla leasingprocessen. Tänk på det, om ditt företag kan lägga till detta användningsfall kan det bli en ny händelse.

Vad är fördelarna?

 • Leasing är enkelt.
 • Bättre smart kapitalförvaltning.
 • Minskad tid för leasing.

Lyxvaror

Varje bransch kan påverkas av blockchain-implementeringsguiden och lyxvarusektionen är inte ett undantag från det. Att spåra alla varor kan vara ett av de bästa sätten att ge kunderna autentiska produkter utan rädsla för bedrägerier.

Denna typ av implementeringsguide för blockchain kan göra det möjligt för industrier att bli en pålitlig källa för sina konsumenter. Man kan också lägga till en betydande nivå av öppenhet genom den. Detta minskar också onödiga försäkringsbetalningar.

Everledger är ett av de företag som hanterar denna typ av blockchain-användningsfall. De är inte begränsade till endast lyxvaror. Lyxvaror verkar vara en av deras erbjudna funktioner av många. De certifierar alla dessa tillgångar och använder sedan ett spårningssystem för att se till att varje kund får det de betalade för här.

Vad är fördelarna?

 • Ger en mer betydande del av transparens och autentisering av varor.
 • Skydd för varor med högre värde.
 • Skapar ett nav för ömsesidigt förtroende på den globala marknaden.
 • Minskad risk för stöld eller bedrägeri.

Annat än dessa kan du också kolla in andra sektorer för att lägga till dem i användningsfall –

Supply Chain Management

 • Kan lagra och till och med spåra dataändringen.
 • Bevis för återförsäljning och ägande.
 • Spåra köpvanor och producera en marknadsplats utifrån det.
 • Bra förtroende.

Riddelning / transport

 • Ett nätverksnav med alla skickliga förare.
 • Ömsesidig förbindelse mellan förare och passagerare.
 • Noll begränsade priser eller biljettpris.
 • Full transparens för kunderna.

Andra steget: Utveckla POC

Konceptet med POC blir populärt bland många företag nuförtiden. Det finns mer än 500 företag som är villiga att investera i blockchainbaserat bevis på koncept och använda allt det har att erbjuda.

Begrepp som back-to-back peer-kommunikation eller smarta kontrakt roar publiken nu. En undersökning gjordes nyligen för att säkerhetskopiera vårt påstående, mer än 66% IT-huvuden, och CIO: er tror att blockchain kommer att bli nästa revolution för att driva digital existens.

Världen är redan på gränsen till total digitalisering, och med hjälp av blockchain är den önskade framtiden inte så långt borta. De har redan etablerat sitt stora intresse genom att investera i systemet och 5% tänker spendera mer än 10 miljoner dollar på POC.

Om du är en av de tekniska entusiasterna och är villig att använda denna “blockchain implementeringsguide” -kampanj, bör du antagligen börja känna till det grundläggande. Såsom var man ska starta processen för hur man kan säkerställa ett framgångsrikt projekt.

Låt oss klippa igenom alla kryphål och säga att du måste investera en blockchain-POC. Om du inte känner till termen ger vi dig en kort definition som hjälper dig att komma igång.

Läs mer: Komplett lista över de 50 bästa företagen som använder blockchain-teknik.

Vad är POC: s vision?

Främst skulle POC vara att ställa en serie frågor angående ett projekt och sedan göra allt som krävs. Det är en typ av projektutvecklingsprocess eller strategi där du måste ta reda på alla steg i enlighet med detta.

Vissa företag kan dock hjälpa dig att utveckla en framgångsrik POC. De kommer att ge dig all nödvändig information och sedan skapa de viktigaste stegen med din vision.

Det är bäst att utveckla en POC själv med hjälp av ditt team, så får du precis vad du ville.

Du kommer sannolikt att ställa en serie frågor till dig och ditt team för att ta reda på hur allt kommer att hamna på plats. Något liknande –

 • Förlitar sig ditt företag helt på förtroende?
 • Kommer flera individer att kontrollera data?
 • Behöver du dataintegritet?
 • Behöver verifieringsprocess?
 • Vilken typ av tillgång behöver du?
 • Vem blir den riktade marknaden? Hur kommer du att närma dig just den nischmarknaden?
 • Vilken typ av plattform du ska använda eller ska du välja en helt ny?
 • Privat, offentlig eller federerad? Vilken typ av blockchain-teknik hoppas du på?
 • Hur mäter jag POCs framgångsnivå? Främst kommer du att kunna känna till framgången genom en slutprojektbedömning. Om du kan distribuera en ny applikation kan du betrakta hela POC-konceptet som framgångsrikt.

Bygg ditt eget Blockchain-bevis på koncept

Efter att ha fått en uppfattning om hur du kan skapa din POC är det dags att göra visionen verklighet. Processen är ganska enkel men om du har många komplexa alternativ att lägga till i POC kan det ta flera månader att slutföra POC.

Vi rekommenderar dig att hålla det kort och så mycket så enkelt som möjligt. Se dock till att alla faktorer är rätt.

Å andra sidan är det bara ett bevis på konceptsteg om du slösar för mycket tid på det här utkastet tar det mer tid än vanligt att slutföra den fullständiga implementeringen. Du kan också göra ändringar om du ser något lämpligt utrymme för att förenkla det ytterligare.

Låt oss nu gå vidare till nästa avsnitt i den här enkla Blockchain-implementeringsguiden.

Tips för att utveckla en framgångsrik POC

Så enkelt som det är vill vi att du ska vara framgångsrik på alla sätt. Det är därför vi sammanställer dessa sju tips för att hjälpa dig att utveckla POC utan problem.

Kolla på dem!

 1. Fokusera på ett specifikt affärsproblem

Om du vill att ditt blockchain-projekt ska lyckas måste du fokusera på verkliga problem som du kan lösa. Ett problem som du snabbt kan påpeka och hjälpa till att använda blockchain för att lösa.

Många POC fokuserar redan på bara blockchain-teknikens funktioner. De löser dock inga väsentliga problem. Du kanske tror att det är sunt förnuft men många företagsteam verkar sakna det.

Det är därför du måste se till att inte bli så fast i redan befintliga lösningar bara för att du också kommer att vara en del av blockchain-implementeringen. Ta dig tid och tänk med ditt team om hur du kan ge näring till blockchains potentialer och lägga till en annan aspekt.

Gå också alltid efter ett schema som kan uppdateras i framtiden, inte något som inte kräver någon form av ytterligare tweaks.

Den viktigaste kritiken den möter är bristen på nya problem att lösa. Det är något som är mest glömt. Du kan dock använda den strategiskt för att komma vidare på marknaden.

Inte bara ge en billigare lösning än varandra utan också lägga lite värde till den.

Om du stöter på en rad problem kan du fråga hur många av dem som verkligen är värda att lösa. Hur kan dina kunder lita på dig för det problemet?

Detta är ett bevis på konceptstegen du definitivt bör följa.

 1. Ta små steg, Sidestep Scope Creeps

Små steg är vägen att gå. Blockchain kan eller kanske inte förändrar världen; det är dock fortfarande på den positiva sidan. Kanske kan ditt projekt få en revolutionerande inverkan, kanske inte. Men det kan inte vara ditt enda fokus precis när du tittar på en blockchain-implementeringsguide för första gången.

Blockchain-implementeringar kräver en hel del förändringar på vägen, så se till att inte gå till en snabbare post redan från början.

Att gå långsamt och litet är det perfekta sättet. Fokusera bara på en liten lösning och få det att ske utan problem. Gör inte något riskabelt som kan skada din organisation om saker inte fungerar. Så småningom får du ett alternativ att lägga till fler funktioner i ditt projekt, ha tålamod tills dess.

Du måste också komma ihåg en sak strikt, undvik någon form av omfångskrypning. Scope creep kan vara en av de farliga vägarna där du kan och kommer så småningom att förstöra saker. Håll dig bara till de funktioner som du kan leverera, inte något du inte kan.

Vi vet hur lukrativt det låter när du tänker på många funktioner på ett ställe. Men låt oss inte sätta det i vägen för ett framgångsrikt projekt.

 1. Anslut alla förväntningar och kontrollera dem

Dina teammedlemmar är alla olika människor med olika åsikter och visioner. Vissa av dina teammedlemmar kanske tror att det är början på en ny era; andra kanske inte gör det. Det är normalt att ha människor som inte tycker att det är en bra strategi.

Vad du behöver göra här är att utbilda dem noggrant innan du utarbetar POC. Med rätt kunskap kommer de att kunna förstå fördelarna och riskerna med blockchain-implementeringsguiden.

Undvik inte de som inte är så glada över den nya blockchain-implementeringen. Kommunicera med båda grupperna och anslut dem.

Ett av bevisen på konceptstegen du aldrig bör missa.

De kan också ha olika åsikter om blockchain-funktioner att lägga till eller inte. Blockchain är fortfarande i utvecklingsfas, och ingen kan uppskatta hela kapaciteten. Som ledare måste du försöka överbrygga förmågan med bristerna.

Brainstorma med dem, hjälp dem att ge näring åt hela projektet. Det är ett djärvt drag som många företag saknar och du borde inte vara en av dem.

 1. Konstruera en grundlig plan

Ett annat hinder du kan möta är felaktig tolkning av de utmaningar du kommer att få. Blockchain-implementering är inte en lätt uppgift. Först kommer det att ha många brister och möjliga felscenarier. Här är en lista med tio viktiga blockchain-implementeringsutmaningar för företag.

Bland alla andra bevis på konceptsteg är den här den viktigaste.

Gå djupare in i rötterna och ta reda på vilka brister din plan kan ha. Brainstorm om alla möjliga resultat av ett enda steg. Om det misslyckas, tänk på sätt, du kan göra det till en fungerande funktion.

Diskutera de uppenbara begränsningarna och hur du kan övervinna dem innan du implementerar dem fullständigt. Om du inte gör det kommer du att börja med en svag strategi och så småningom kommer den att misslyckas.

Även om det är helt tidigt, försök fortfarande att ta itu med ditt lags svaga punkter och starka punkter för att tillgodose hur du kommer att övervinna dem. Protokollets arkitektur och design är ett avgörande jobb. Hitta bristerna här också och improvisera sedan.

Det här är det enda sättet du får den bästa implementeringsguiden för blockchain.

 1. Testa en miljon gånger!

När alla design är klara måste du ha ett steg där du skulle distribuera nätverket för att testa utdata. Att testa det en eller två gånger räcker aldrig. Du kan aldrig förutsäga hur det faktiskt kan vara med rätt mängd publik.

Tänk som om det redan används av miljontals konsumenter. Du måste testa det mycket tid tills du är säker på att ditt nätverk kan ta belastningen. Först då kommer du att vara helt säker på din POC.

 1. Samarbeta med andra parter

Blockchain-implementering kan kräva mer kostnad än du tror. Ju mer komplexa funktionerna är, desto dyrare blir prissättningen. Efter lanseringen kommer också att kunna hantera hela nätverket ta upp fler resurser varje dag.

Hur kommer du att hantera det om du är en start på liten nivå?

Det bästa svaret här skulle vara att samarbeta med andra team eller företag. Det finns många parter nuförtiden villiga att spendera en stor summa på ett bra projekt. Om du har en gedigen bakgrund tar det inte mycket tid att få en sponsor.

ICO kan vara ett sätt att lösa problemet. Men inte alla ICO får se dagens ljus trots att de har så mycket att erbjuda. Det är därför som säkerhetskopiering av ditt spel med andra intressenter kommer att få ett positivt resultat på lång sikt.

Innan du går till ett samarbete håller du dock dessa två lag informerade om ett möjligt scenario –

Skatteamet: Processen kräver kanske inte direkt dem, men om du är ett skattepliktigt företag bör du få deras hjälp. Huvudsakligen placerar ditt företag hur mycket skatt du behöver betala för detta. Var beredd på det.

Law Team: Allt du gör måste vara lagligt i ditt land. Det finns fortfarande många länder över hela världen där de förbjöd blockchain och andra liknande aktiviteter. Innan du går igenom planen, kontakta ditt juridiska team. På detta sätt vet du vilka åtgärder du kan göra utan att bryta mot lagen.

Du vill inte designa hela POC innan det. Vad händer om du upptäcker att vissa funktioner inte är lagliga? Du skulle slösa bort mycket pengar och tid då.

 1. Rätt antal anställda

Kanske tänker du bara på implementering av blockchain. Med detta sagt bör du definitivt överväga personalfrågan.

Har du nödvändigt antal anställda för ditt team? Behöver du mer eller har de färdigheterna för att ta bort det?

Hoppa inte in i hela blockchain-implementeringsschemat med ett litet bemannat team. Det kräver mycket arbetskraft för att få en fullständig prototyp igång.

Om du saknar kort, överväga att anställa nya personer. Du kan också anställa nyutbildade personer som är mer lämpade för att göra detta projekt till en stor framgång.

Missa aldrig dessa bevis på konceptsteg.

Tredje steget: Bygg och prova

Vårt nästa steg i denna Blockchain Implementation guide är bygg- och teststeget.

Bygg- och teststeget kräver att du lägger till några grundläggande delar av blockchain-tekniken i hela ekvationen. Låt oss säga vilka element du definitivt bör överväga att använda.

Nödvändiga delar av Blockchain-teknik att inkludera

 1. Smarta kontrakt

Smarta kontrakt är en av de viktigaste funktionerna i blockchain-implantation. Det gör att du kan definiera regler enligt avtalet kommer att genomföras och göra betalningsprocessen automatisk.

Implementera smarta kontraktfunktionen. Dessa kontrakt låter dig byta egendom, pengar, aktier eller något värdefullt säkert och öppet utan mellanliggande. Ett blockchain-implementeringssystem utan smarta kontrakt är inte så lukrativt längre.

 1. Tokenisering

Det är ytterligare ett av de grundläggande behoven för ett blockchain-implementeringsprotokoll. De är sannolikt en önskad faktor om du vill starta ett nytt projekt. Annars kan du använda redan befintliga som transaktionsmedel. Så om du är ett startföretag kan du behöva tokens. Företag på företagsnivå kan redan använda befintliga tokens om de vill, men det är inte nödvändigt för dem. Det finns inget behov av ytterligare lanseringar.

Därför introducerar du en ny token eller integrerar redan befintliga tokens. Att känna till de grundläggande begreppen i ERC-standarder kommer också att hjälpa.

 1. Decentralisera lagring

Det är ett stort krav på blockchain-implantationsscheman idag. Blockchain hanterar för närvarande fortfarande lagringsproblemet. Om du vill få en enorm publik på nätverket behöver du en bättre lagringsenhet.

Det bästa sättet skulle vara att flytta molnlagring till ett decentraliserat system. På så sätt introducerar du ett säkrare och bättre lagringssystem.

 1. Tillståndstyp

Blockkedjor har vanligtvis tre typer av behörighetsnivåer – offentliga, privata och federerade. Du måste välja det mycket noggrant. De användningsfall du kommer att hantera kräver kanske en privat blockchain, men du går för en offentlig. Det kommer inte att göra något bra på lång sikt. Först bör du lära dig mer om de grundläggande skillnaderna mellan offentlig och privat blockchain.

Välj den typ som bäst passar din blockchain-verksamhet. Men gör rätt val.

 1. Datasäkerhet

Cybersäkerhet bör vara din prioritet. Det är en annan viktig faktor för blockchain-implementering. Det går inte att rulla ut ett system utan en ordentlig säkerhetskanal. Alla transaktioner och block måste vara hacktåliga.

Att göra alla data decentraliserade eller införa en ny konsensusalgoritm kommer att hantera eventuella DDoS-attacker i detta fall. Att välja konsensusprotokollet kommer dock att göra en enorm affär i detta fall.

 1. Oföränderlighet

Immutabilitet är något som inte kan uppfyllas med redan befintlig internetteknik. Därför bör blockchain kunna hantera denna fråga. Blockchain kommer att ha rätt information i nätverket och människor skulle kunna komma åt den med rätt autentisering.

Således gör ditt system oföränderligt. Detta kommer att lägga till ytterligare ett lager av säkerhet och göra den övergripande blockchain-implementeringen ännu mer decentraliserad.

Andra faktorer att titta på

Dessa andra faktorer är något du definitivt bör titta på från vår Blockchain Implementation guide.

Identifiera den bästa passande konsensusmekanismen

Den första blockchain-implementeringsguiden använde samförståndsmekanismen Proof of Work. Men efter det har det införts många konsensusprotokoll. Var och en av dem hanterar blockchain-nätverkets brister.

Du bör välja mekanismen baserat på dina användningsfall. Du kan dock också försöka införa ett nytt protokoll om du har en reservstyrka.

Backupplattformar

Vissa av er kanske inte vill bygga blockchain-nätverket från skrot. För er kan ni få många öppna plattformar. Allt du behöver göra är att utföra en hård gaffel eller en mjuk gaffel, så får du din grundläggande plattform.

Några populära plattformar är:

 • Ethereum
 • Hyperledger tyg
 • Kvorum
 • HydraChain
 • BigChainDB
 • Kedjekärna
 • Domus Tower Blockchain
 • Hyperledger Sawtooth Lake
 • Eris: db
 • Stjärn
 • Krediter
 • Corda
 • Hyperledger Iroha
 • Openchain
 • Multikedja

Utveckla noderna

När du utvecklar noder måste du överväga hur de fungerar. Kommer de att vara offentliga eller privata eller hybrid? En annan faktor är att om de kommer att köra lokalt eller molnbaserat system eller till och med båda.

Baserat på detta kommer du att kunna bestämma nödvändiga hårdvaruspecifikationer.

Utveckla instanser

Du bör vara extremt försiktig när du utformar några av delarna i blockchain-implementeringsguiden. Till exempel –

 • Handskakning
 • Nyckelhantering
 • Blockera signaturer
 • Atombyten
 • Nyckelformat
 • Tilldelning av tillgångar
 • Adressformat
 • Nyemission av tillgångar
 • Inhemska tillgångar
 • Behörigheter
 • Parametrar
 • Flera signaturer

API: erna

Att använda andra plattformars koder kan eller inte ger dig rätt API: er. Vissa kan erbjuda det andra kanske inte. Men du kommer att behöva några tekniska termer här också. Till exempel –

 • Generera nycklar
 • Granskningssystemets funktioner
 • Skapa adresser
 • Hash och digitala signaturer
 • Lagra data och hämta dem
 • Smarta kontakter

Användarpanel och administratörspanel

Att göra användarpanelen enkel och lätt att navigera är uppgiften. Du måste använda vissa programmeringsspråk som C #, HTML5, PHP, CSS, Java, Python, JavaScript, Ruby, Solidity, etc.

Om du planerar för blockchain-implementeringspython kan du läsa den här guiden om hur du bygger en blockchain i python. Denna blockchain-handledning hjälper dig med många tekniska kunskaper för att komma igång.

Du behöver också databaser som MongoDB eller MySQL och även FTP- och webbservrar.

Ytterligare omfattningar

Det finns andra lukrativa faktorer du kan introducera i den nya blockchain-implementeringen. De kommer att göra ditt nätverk mer underhållande för typiska kunder.

Andra faktorer som kan öka din försäljning är –

 • Artificiell intelligens
 • Behållare
 • Bots
 • Dataanalys
 • Kognitiva tjänster
 • Biometri
 • Maskininlärning

Fjärde steget: Rulla ut och observera

Nu kommer det sista steget, där du vet om ditt projekt blev en stor framgång eller inte. Låt oss se vad du ska göra här –

Steg 1: Lägg upp det till uppgiften

När du har lagt ut det i världen måste du granska det noggrant för att veta hur det faktiskt fungerar. Testa i en separat miljö och få den att leva annorlunda. Det finns alltid någon variabel som du kanske inte tänker på tidigare, och de kan ändra resultatet av din blockchain-implementering.

Steg 2: Montera alla fel

Inte alla funktioner i ditt blockchain-implementeringsprotokoll fungerar 100% perfekt. Det kan finnas andra faktorer som saktar ner dem eller inte låter dem fungera som de ska. Du måste få en kopia av alla misslyckade aspekter och improvisera dem därefter. Du får många sätt att förbättra det, men håll det enkelt.

Steg 3: Håll dig till det ursprungliga målet

Glöm inte ditt ursprungliga mål när du gör specifika ändringar i din prototyp. Det är lätt att gå vilse och det kan skada systemet helt och hållet. Se bara till att du och ditt företag håller fast vid vad du annonserade och vad dina konsumenter hoppas på i en lösning. Det är en fråga om tydlig mening och att använda den för att göra det bättre att inte ändra det halvvägs.

Steg 4: Rättvis undersökning

Teamet som ansvarar för att se över nätverkets status måste bestå av kvalificerade medlemmar. Du bör välja de som är mer skeptiska och kommer att ställa en fråga för minsta brist.

Hyr konsulterna med en känsla av målet och önskad effekt från ditt team. Se också till att teamet driver dig framåt och inte håller dig precis där du började.

Steg 5: Ge en bättre insats

Du behöver rätt ansträngning för att lösa alla problem. Att vara lat eller vara rädd kommer inte att göra mycket bra här. Snabba och fungerande resultat är allt som konsumenterna önskar. Om du får rapporter om någon typ av brister i nätverket, tilldela en att utveckla dem rätt till det utan att slösa bort någon tid.

De kommer att räkna ut problemet och lösa problemet. Ibland gör denna typ av snabba resultat och svar varje projekt mer lukrativt för en konsument.

Steg 6: Annonsera

Annonsering är en av de viktigaste punkterna för att ett projekt ska lyckas. Kanske hade du en bättre blockchain-implementering men investerade inte mycket i marknadsföringspolicyn. Din blockchainimplementering får inte den publik det förtjänar eller det kan ta lång tid att nå det önskade svaret.

Din marknadsföring bör alltid vara igång och hitta nya sätt att marknadsföra din produkt. På så sätt kan du få ett bra svar på kort tid.

Steg 7: Planera framåt

Nu när du har ett fungerande blockchain-implementeringsprotokoll kan du nu planera för framtiden. Se vilka funktioner som behöver mer uppgradering eller om du kan lägga till fler funktioner i prototypen. När allt är igång kommer prototypen att vara en permanent produkt.

Du kan försöka förbättra kvaliteten eller sänka kostnaderna, lägga till lukrativa funktioner.

Kapitel 2: Kostnad för Blockchain-implementering: Hur mycket kan det kosta dig?

För att hjälpa dig vidare beräknade vi kostnaden för implementeringen i denna blockchain-implementeringsguide.

Att svara på denna fråga är ganska komplicerat. Det beror helt på företaget, funktionerna, kvaliteten och uppenbarligen det geografiska läget. Om du tänker det på ett sätt kan det vara helt kostnadsfritt med så många redan öppna källkodsplattformar.

Om du behöver datalagring kan du bara dela från en redan befintlig plattform. Kostnaden för blockchain-implementering kommer inte att vara så mycket i det här fallet. Det är enkelt att göra och särskilt med ett team av utvecklare. Men vad händer om du vill starta en annan typ av blockchain-nätverk? Vi kommer snart till det.

Även om du gafflade från en annan plattform, måste du lägga till några ytterligare funktioner i ekvationen, och det kommer att kosta dig pengar. Kostnaden för blockchain-implementering varierar från element till funktion.

Låt oss ta smarta kontrakt som ett exempel. Smarta kontrakt är nu en av de mest kritiska aspekterna av implementeringen av blockchain. Ett nätverk utan en intelligent kontraktsfunktion anses vara gammal skola och typ av föråldrad.

Om du inte har ett ordentligt team kan du rådfråga byråer som utvecklar Smart Contract som kan hjälpa dig att skapa en kvalitetsfunktion för dina konsumenter..

Kostnaden för blockchain-implementering för detta kan variera från $ 3000 till $ 10.000 i det här fallet. Men eftersom koderna inte kan rullas tillbaka och kan distribueras en gång kommer varje öre som spenderas på kvaliteten att vara värt det. Du kommer att fokusera på en välskriven kod och hack-bevis miljö för det.

Implementering på företagsnivå

Inte alla företag behöver starta ICO för att få finansiering för projektet. Företag på företagsnivå behöver inga nya token-lanseringar; de kan använda redan befintliga tokens i nätverket om de behöver dem.

För det här fallet skulle du behöva –

 • Vita papper: Cirka $ 1000 totalt.
 • Blockchain-affärsplanen: Det skulle ta $ 1500 – $ 50.000
 • Webbplatsändringar: Du har redan en webbplats, så allt du behöver göra är att lägga till några ändringar i det. Det kan kosta dig $ 500 – $ 2000 baserat på dina krav.
 • Smarta kontrakt: Du behöver smarta kontrakt, det kan kosta dig $ 3000 och gå upp till $ 30.000.
 • Juridiska betalningar: Legalisering av den nya lanseringen kan kräva $ 50.000 – $ 150.000.
 • Decentraliserad applikationsutvecklingsmiljö: Det passar mer för utvecklargrupper och det kan kosta dig $ 1000.
 • Marknadsföringskampanjer: Att marknadsföra den nya ändringen kan kosta dig $ 1000 – $ 10.000. Men det varierar med företagets förmåga och strategi.
 • Protokoll mot penningtvätt: Prissättningen varierar.
 • Tillagd säkerhetsnivå: Det kan gå upp till 10 000 dollar.
 • Förbättra redan befintliga funktioner: Det kan ta dig upp till $ 20.000

Så du ser att det tar mer än 2 miljoner dollar att starta en blockchain på företagsnivå. De slutliga siffrorna kan dock variera beroende på dina krav eftersom det bara är en uppskattning.

Ett helt nytt startprojekt

Låt oss nu prata om kostnaden för blockchain-implementering av ny startutveckling. Inte bara skulle du behöva utveckla Blockchain Network, men du kommer också att kräva extra avgifter för den första lanseringen.

 • Vita papper: Det kan ta cirka 1000 dollar totalt.
 • Blockchain-affärsplanen: Det tar ytterligare $ 1500- $ 50.000
 • Poletter: Att implementera en ny token och bearbeta transaktionerna kräver dig $ 10 000 – $ 50 000
 • Hemsida: En korrekt webbplats för din Blockchain-implementering kommer att kosta dig 500-35000 dollar baserat på dina krav.
 • Smarta kontrakt: kan börja från $ 3000 och gå upp till $ 30.000.
 • Juridiska betalningar: Skulle kräva $ 50.000 – $ 150.000.
 • Decentraliserad applikationsutvecklingsmiljö: Utvecklare älskar den här funktionen och det kan kosta dig $ 1000.
 • Marknadsföringskampanjer: Annonsering av din blockchain-implementering kan kosta dig $ 1000 – $ 20.000. Men det varierar med företagets förmåga och strategi.
 • Protokoll mot penningtvätt: Prissättningen varierar.
 • Tillagd säkerhetsnivå: Det kan gå upp till 10 000 dollar.

Så du kan se att starta ett nytt projekt kan kräva mycket pengar. Du bör också notera om avgifterna för dina utvecklare. Det kan totalt sett variera från $ 50 000 till $ 350 000; det kan dock också gå till en miljon.

Baserat på kvaliteten kan du dock höja från $ 10 miljoner till $ 300 miljoner från investeringen, vilket räcker för att använda blockchain-implementeringsguiden. Så till slut är det allt värt det.

Läs mer: Blockchain Implementation Strategy – Enterprise Framework

Kapitel-3: 5 skurkar som kan ta ner ditt Blockchain-projekt

 1. Underpresterad funktionalitet

Ett underpresterande nätverk är mördaren av ny teknik, särskilt blockchain. Bitcoin hade vissa begränsningar, Ethereum försökte täcka det, men det saknas fortfarande i vissa fall.

Om din blockchain-implementering har en hel del prestandaproblem kan det vara lite utmanande att få kunder att använda den. Kanske ger du dem samma funktion med samma kvalitet men till ett högre pris.

Det skulle inte lyckas. Du bör alltid marknadsundersöka innan du fattar ett beslut och lägger till funktioner.

Bäst att implementera en effektiv teknik som kan ta ett annat befintligt blockchain-företag.

 1. Komplext användargränssnitt

Med nya moderationer blir blockchain-applikationen mer och mer komplicerad. Ett komplicerat gränssnitt leder till brist på kundintresse. Varför? Det är helt enkelt för att inte alla användare skulle vara tekniskt kunniga.

Det kan finnas människor som är relativt nya inom blockchain-tekniken, och ett komplext gränssnitt skulle bara skrämma bort dem. Försök att locka fler människor till ditt projekt, inte tvärtom.

Föreslå inte heller några komplicerade regler som vanliga människor har en hel del tid att förstå.

Att göra det enkelt att hantera skulle göra tricket här.

 1. Hög kostnad

Ibland blir kostnaden för mycket av ett hinder. Det tar mer och mer pengar att få det att fungera. Som vi tidigare sagt att det kan kosta upp till en miljon att starta ett nytt projekt. Men om du bara är en startup och inte har tillräckligt med pengar för att slutföra det kan du alltid samarbeta med andra företag.

Låt inte de höga kostnaderna skrämma dig. Det kan vara högt, men det kommer att vara värt det. Det bästa tillvägagångssättet här är att samarbeta med andra parter om du kommer lite kort på budgeten.

 1. Brist på tillväxt

Människor vill ha nya saker hela tiden. Men inte alla blockchain-företag kan hantera alla konsumentbehov. Detta kan bli ett stort problem i framtiden.

Tekniken som kan bli föråldrad direkt efter några månader är inte något som användare skulle leta efter i en lösning. De vill alltid ha stadig tillväxt och introduktion till nya saker. Därför planerar du din framtida lösning direkt efter lanseringen.

Att odla systemet är den bästa lösningen här.

 1. Begränsade funktioner

Alla förväntar sig mycket av någon blockchain-teknik. Det är därför som begränsade funktioner som redan existerade skulle kunna skada företaget. Försök att lägga till fler funktioner eller åtminstone inkludera dem i färdplanen.

Kapitel 4: Avslutande tankar

Vi hoppas att den här blockchain-implementeringsguiden var användbar för dig. Blockchain-implementering i global skala kan bara förändra hur våra liv fungerar nu. Med allt på den decentraliserade plattformen är det ett problemfritt liv för oss. Olika fall för blockchain-användning eller blockchain-applikationer kan omforma mänsklighetens öde.

Innan du hoppar in i blockchain-implementeringen måste du täcka alla grunderna. Genom att gå igenom den här kostnadsfria blockchain-kursen kommer du att få ett bra försprång eftersom det blir blockchain-tekniken förklarad i enklare termer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map