Blockchain For Enterprise: Gratis träningsguide

Blockchain för företag är på väg att bana väg för framtiden. Många organisationer försöker nu investera i företagets blockchain-plattform och förbättra sin affärsmodell för gott. Företagets blockchains fokuserar främst på funktionerna i företagsklassade företag och hur det kan lösa de problem som denna bransch står inför.

Med tanke på det enorma värdet blockchain för företagsnätverk ger oss måste du hitta lite tid att investera i blockchain-utbildning för företag. För att se till att du vet vad du har att göra med kommer vi att täcka alla aspekter av blockchain för företag för att informera dig om ämnet.

Så, låt oss komma igång!

 

Contents

Kapitel-1: Grundläggande blockchain-teknik
Kapitel 2: Kan använda fall överväldiga implementeringsutmaningarna?
Kapitel 3: Företagsprojekt i icke-finansiella och federerade nätverk
Kapitel-4: Företagskedjor: BAAS-leverantörer och populära plattformar
Kapitel-5: Hyperledger Ecosystem
Kapitel-6: Blockchain inom sjukvården och regeringen
Kapitel-7: Decentraliserat Internet och Web 3.0
Kapitel-8: De bästa utmaningarna för blockchain-adoption
Kapitel-9: Transformation Playbook
Kapitel-10: Slutord

 

Kapitel-1: Grundläggande blockchain-teknik

Offentligt kontra privat: Slaget om två populära blockchain-teknologier

Låt oss gå tillbaka redan från början. Blockchain-tekniken blev först erkänd när Satoshi Nakamoto introducerade Bitcoin som körs på denna nya decentraliserade teknik. Vi tror att du redan vet att Bitcoin är en offentlig blockchain. Vem som helst kan gå med i nätverket och kan använda det fritt utan några begränsningar.

Strax efter att offentlig blockchain blev populär började ny offentlig blockchain som Ethereum att frodas på marknaden och populariteten växer fortfarande. Men nu förändras scenen drastiskt. Företag eller stora företag är mer angelägna om att arbeta med blockchain-teknik inom privat företag snarare än offentlig blockchain.

Men varför?

Public VS Private Blockchain Network Infographic

Övergång till Private Enterprise Blockchain-teknik 

Offentliga blockkedjor har många funktioner, men den öppna miljön passar inte för alla typer av företag. Många företag måste hantera känslig information och de behöver en säker kanal där de kan lagra eller hantera dokumentationen.

I detta avseende kom blockchain-lösningen för privata företag till spel. Dessa blockchain-lösningar för privata företag kan ge dem den integritet de behöver tillsammans med funktioner de kan använda. Denna typ av blockchain-lösning passar dock mest för banker eller finansinstitut. Men nu är många företag mer än angelägna om att arbeta med båda typerna av blockchain.

Så ekosystemet för företagets blockchain-lösning förändras och kommer att fortsätta att förändras drastiskt de närmaste dagarna. Men vilka är de vanliga funktionerna i blockchain-teknik som får alla branscher att implementera den? Låt oss kolla in det nu!

 

Grundläggande funktioner i Blockchain Technology

Så vi pratade redan lite om företagets blockchain. Men om du inte är bekant med den här nya typen av nätverkssystem kan vi rensa upp konceptet innan vi hoppar in i de viktigaste funktionerna i blockchain-teknik.

 

Så vad är Enterprise Blockchain?

Alla företagets blockchain på marknaden är speciellt utrustade för att möta alla organisatoriska krav. Enkelt uttryckt är dessa nätverk gjorda för blockchain-lösningar för företag. Så, om ett företag vill integrera en blockchain-teknik som bara kan erbjuda specialfunktioner för dem, kallas dessa nätverk enterprise blockchain.

För mer information, prova vår blockchain för företag pdf och företag blockchains ppt.

Nu när du vet vad blockchain för företag är, är det dags för oss att se vilka funktioner gör blockchain så perfekt för företag. Låt oss börja!

Grunderna för Enterprise Blockchain Infographic

Viktiga funktioner i Blockchain för företag

 • Decentraliserad natur

Den typiska klientservern kommer med några större problem. Ofta är servern sårbar och brandväggstjänster är inte tillräckligt starka för att hindra hackare. Detta är den vanliga nätstrukturen hos många företag och till och med spenderar pengar på säkerhetsprotokoll. de kan inte stoppa dessa dåliga spelare.

Det är här blockkedjanens decentraliseringskaraktär spelar in. Blockchain för företag erbjuder ett peer-to-peer-nätverkssystem, så det finns ingen central myndighet att sabotera huvudbokssystemet. Dessutom kommer kontrollen att finnas på användarens händer nu!

 

 • Oföränderlig struktur

Det är en annan fantastisk funktion som blockchain för företagsprojekt är ett fan av. Immutabilitet gör storbokssystemet till en brandvägg. I det här fallet, om ett block läggs till i huvudboken en gång, kommer ingen att kunna ändra eller ändra det någonsin. I vissa fall kan dock företag ha andra krav.

Men i de flesta fall kan ingen korrupt person byta huvudbok och få mer privilegium.

 

 • Större öppenhet

Blockchain erbjuder större transparens. Det betyder att all information om storbilsystemet är ute i det fria för användarna i nätverket att se. Men blockchain kan också erbjuda autentiseringsprocess och nivååtkomst för att skydda viss känslig information för företag också.

Trots det är nivån på öppenhet enorm, så att användarna kan se vad andra användare gör, även om deras identitet kan förbli dold. Så du kan bara se en persons allmänna adress.

 

 • Billigare kostnader

Det kan tyckas lite dyrt att utveckla din egen blockchain, men vi har en lösning för det. Många BAAS-leverantörer erbjuder dessa lösningar till en mycket lägre pris än du skulle ha behövt utveckla.

Så du kan sänka kostnaden för utvecklare eller till och med nätverkschefer, och företagets blockchain-lösning kommer också med hanteringsnätverk. Detta är en funktion som många företag kan använda för att uppgradera sitt interna nätverk.

 

 • Snabb produktion

Varje företag behöver en snabb produktion, eller hur? Många företag hanterar massor av betalningar varje dag, för att effektivisera dessa kan de utnyttja blockchain-teknikens snabba produktionsfunktion. Denna funktion möjliggör skapandet av blockchain för företagsprojekt.

Många plattformar kan konkurrera om en transaktion inom 20 sekunder eller ännu mindre! Detta är en vansinnigt snabb produktion jämfört med att banker tar tre eller till och med sex dagar!

Här är en annan bra infografik för dina killar att ta reda på kärnfunktionerna i blockchain –

Viktiga funktioner i Blockchain Technology Infographic

 

Blockchain-teknikens historia: Hur mycket blockchain utvecklades?

Många av er kanske tror att människor överhypar blockchain-tekniken. I vissa fall kan det vara sant. Men som sagt, om vi tittar på blockchain-teknikens historia skulle vi veta hur mycket tekniken utvecklades. Så, låt oss ta en titt!

Historien om Blockchain Technology Infographic

1991-2008: När Blockchain fortfarande var en grodd

Du måste undra varför år 1991? Det är inte många av oss som vet det, men blockchain-tekniken kom från 1991. W. Scott Stornetta och Stuart Haber såg först konceptet blockchain. Så de arbetade på ett kryptografiskt system där det skulle finnas en kedja av block som ingen kan manipulera med. 1992 uppgraderade de systemet för att göra det mer effektivt. 

Men tekniken fick mer rampljuset 2008 när Satoshi Nakamoto släppte en fungerande blockchain-teknikplattform för alla att använda. Efter ett år släpptes vitboken om bitcoin.

 

2008-2013: Blockchain 1.0 – Där Bitcoin börjar blomstra

Förväxla inte med Bitcoin och Blockchain; de är inte samma sak. Bitcoin är en kryptovaluta där Blockchain är tekniken för plattformen som används.

Efter det började bitcoin bli populärare och kapaciteten hos denna plattform ökade. Många började använda kärnkonceptet och utveckla nyare applikationer.

 

2013-2015: Blockchain 2.0 – Ethereum-plattformen var i live

Bitcoins blockchain-plattform var fantastisk, men det var begränsat på ett sätt. Så började utvecklare hitta sätt att utnyttja potentialen i denna blockchain-plattform för företag. Äntligen 2013 kom Ethereum-plattformen till, och den funktionella flyttades till en ny kant. 

De nya funktionerna begränsade inte plattformen bara för att användas för en kryptovaluta, men det hjälpte också andra utvecklare att bygga en applikation på den. 

Men det släpptes officiellt 2015 och det blev en av de största ledande branscherna hittills.

En annan sak hände inom denna tidsram som gav oss ett nytt perspektiv på blockchain-teknik för företag. R3 kom från 2014 där de bildade ett konsortium med 40 organisationer. Därefter började R3 Cordas teknik ha en stark närvaro i de flesta finansiella sektorer.

Under det sista året av denna tidslinje började Linux-stiftelsen få intresse för tekniken och ville erbjuda blockchain-lösningar för företag för företag. Så de bildade ett paraplyprojekt med open source blockchain Hyperledger.

Hyperledger har nu många projekt under sina vingar. Dessutom med Hyperledger började blockchain för företag äntligen få den hype de behövde. Hyperledger inducerade en ny struktur för blockchain, och de introducerar fortfarande många lösningar för industriövergripande miljöer.

 

2017: EOS.IO

År 2017 kom en ny typ av teknik EOS. Företagsblocket. en publicerade sin vitbok på denna blockchain-plattform för företag som emulerar de verkliga datorerna inklusive GPU och CPU.

För detta kan EOS erbjuda dubbla hastigheten på smart kontraktsbehandling i alla decentraliserade miljöer.

 

2018 – nutid: Blockchain 3.0 – En ny innovation väntar

Som du kan se blockchain utvecklades genom åren och det växer fortfarande. Med introduktionen av Corda och Hyperledger kan blockchain för företag nu fokusera på tillåtna blockkedjor. Vi vet fortfarande inte hur saker kommer att bli, men vi kan säga med säkerhet att detta inte är slutet på blockchain för företag utan bara början.

Det är dags för oss att dyka djupare in i olika typer av blockchains-nätverk. Med utvecklingen är blockchain inte längre bara privat eller offentligt utan mycket mer bryts ut. Så, låt oss se vad de är i våra nästa avsnitt. Kolla också in vår blockchain för företag pdf och företag blockchains ppt för mer info.

 

Olika typer av blockchain för företag

Med utvecklingen av blockchain ser vi nu mer än två typer av blockchain för företagsprojekt. Alla dessa nya blockchain-teknologier för företag skapar nu fler blockchain-lösningar för kunderna.

Kolla in dessa typer av blockchain får en tydlig uppfattning om dem.

Olika typer av Blockchain-teknik för företag Infographic

Allmänna klassificeringen –

 

1. Privat

I privata blockkedjor ser du en enda organisation som godkänner åtkomst över vem som kan gå med i nätverket. Det är mer som en centraliserad och decentraliserad blockchain för företag.

Det kanske inte verkar som ett ordentligt decentraliserat nätverk, men kärnvärdena finns kvar. Om du har rätt behörighet kan du komma åt dessa nätverk. Men det kommer att finnas en styrande myndighet för att ta hand om företagets blockchain-teknik.

 

Speciella egenskaper

 • Läs- eller skrivåtkomst varierar från nod till nod
 • Snabbare utdata
 • Kan använda alla typer av tillgångar i nätverket
 • Erbjuder inte anonymitet
 • Billigare jämfört med den offentliga blockchain

 

Varför använda det här??

 • Bevarar integriteten
 • Effektivt jämfört med den offentliga blockchain
 • Mindre flyktigt nätverk
 • Organisatorisk bemyndigande

 

2. Allmänhet

I en offentlig blockchain kan alla användare gå med i nätverket och delta i konsensus. Dessutom kan alla användare se huvudboken så att du får full transparens.

Så denna typ av blockchain för företagsnätverk är mer decentraliserad, eftersom du bokstavligen inte har någon central författare som övervakar dig.

 

Speciella egenskaper

 • Alla har tillgång till nätverket
 • Kan ladda ner och lägga till noder
 • Helt decentraliserad till sin natur
 • Långsammare effekt
 • Erbjuder anonymitet

 

Varför använda det här??

 • Större öppenhet
 • Sann decentraliserad struktur
 • Användarstyrka
 • Oföränderlighet

 

3. Federerad

I federerad blockchain påverkar flera organisationer blockchain-nätverket. Det liknar ett nav för ett stort antal organisationer att dela och arbeta samtidigt.

Denna typ av blockchain-lösning för företag ligger närmare privata blockkedjor. Men den multipla organisation som styr över tekniken ger faktiskt tillbaka decentraliseringsdelen.

 

Speciella egenskaper

 • Extremt snabbare effekt
 • Mycket skalbar
 • Energieffektiva
 • Distribuerad myndighet

 

Varför använda det här??

 • Sparar kostnader
 • Lägre transaktionsavgifter
 • Nätverksregler
 • Ingen kriminell tillgång

 

Tillståndsnivåklassificering –

 

1. Tillåtet

I denna typ av blockchain-nätverk kan inte alla noder i nätverket delta i konsensusprocessen. Endast förutbestämda noder kan delta.

Så det är mer en sluten typ av miljö. Här, om du bara har rätt myndighetsnivå kan du se huvudboken. Den centraliserade organisationen bör föredra denna blockchain-teknik för företag.

 

Speciella egenskaper

 • Decentralisering varierar från nätverk till nätverk
 • Vissa noder har mer auktoritet
 • Relativt snabbare
 • Tillförlitlig miljö

 

Varför använda det här??

 • Lämplig för företag
 • Transaktionsavgifterna är låga
 • Behöver inte en egen tillgång

 

2. Tillåtelsefri

I denna typ av blockchain-nätverk kan varje nod i nätverket delta fritt i konsensusprocessen. Det finns inga begränsningar för deltagande.

Ingen begränsning för den här. Tillåtelsefri blockchain för företagsnätverk kan erbjuda fri tillgång till publiken. Det finns dock en tillståndsfri privat blockchain som endast låter noder från en organisation komma in i ramverket. Efter det är de fria att ströva omkring. Men det begränsar externa noder från att komma in. 

 

Speciella egenskaper

 • Vanligtvis decentraliserad
 • Tillitsfri miljö
 • Relativt långsammare

 

Varför använda det här??

 • Mer kontroll
 • Öppen integritet för alla
 • Ingen begränsning i deltagande i omröstning eller konsensus

Du kan också kolla in vår blockchain för företagets pdf och företagets blockchains ppt för att få mer information.

 

Kapitel 2: Kan använda fall överväldiga implementeringsutmaningarna?

Nu vet du vilka typer av blockchain för företag. Men hur uppskattar du värdet det kommer att ge oss? Det är normalt att vara skeptisk och tänka huruvida utmaningarna kan vara för tunga för oss när det gäller vilken nytta vi får.

Men vi kan försäkra dig om att möjliga användningsfall och applikationen alltid kommer att segra över implementeringsutmaningarna. Så, låt oss kolla in Användningsfall för företagets blockchain när det gäller blockchain för företag. Och vi går vidare igenom implementeringsutmaningarna för att jämföra värdet är värt det.

Låt oss dyka in! 

Använd fall och implementeringsutmaningar för Enterprise Blockchain Infographic

 • Globala transaktioner

Låt oss börja med globala transaktioner, eftersom det är ett av de mest framträdande blockchain-användningsfallet. Banksektorer eller finansiella sektorer är de första som undersöker blockchain för företag. Dessa sektorer hanterar en typisk brist – den centraliserade arkitekturen.

Men blockchain för företag kan erbjuda omedelbara transaktioner även i gränsöverskridande betalningsmiljöer tillsammans med att bli av med skadade kontaktannonser. Så det är en enorm vinst för finansiella sektorer.  

 

 • Handel

Ett annat populärt företag med blockchain-användning är applikationerna inom handelsfinansiering. Varje år skickas mer än 18 biljoner dollar i varor. Men dessa företag behöver mer kontroll för att bekämpa förfalskade varor på marknaden.

Och blockchain för företag kan enkelt lösa problemet högre effektivitet, spårning, minskad kostnad och pappersarbete.

 

 • Livsmedelssäkerhet

Uppenbarligen är du och alla andra bekymrade över maten vi konsumerar. Dessutom tänker livsmedelsföretag inte alltid på hälsofrågorna för de kemikalier de använder för att bevara. Och så kan blockchain för företag verkligen lysa i denna nisch.

Hur?

Tja, blockchain för företag kan spåra råvarorna och se till att varje mat följer hälsovårdsreglerna. Så genom att använda dessa blockchain-användningsfall för företag kan din livsmedelsindustri blomstra lätt.

 

 • Försörjningskedjan

Ett av de framträdande företagens blockchain-användningsfall är leveranskedjan. Försörjningskedjan är en stor del av vårt industriella ekosystem och blockchain för företag kan också hjälpa till här –

 • Erbjuder ett bokföringssystem som kan spåra produkterna.
 • Validera data och säker betalning via smarta kontrakt.
 • Exakt information för att bekämpa dåliga spelare.
 • Öka intäkterna.
 • Minskar kostnaden.

 

 • Detaljhandeln

Återförsäljare undersöker nu blockchain för företag ganska ofta. Det beror på att blockchain-användningsfall i denna avdelning verkligen kan uppgradera sina system. Att spåra och säkra detaljhandelsprodukter, bekämpa förfalskning är några av funktionerna i blockchain för företag.

Dessutom kan småhandlare glänsa eftersom storboken kommer att ge ett rättvist spel för alla. Så stora jättar som tar upp alla kunder kommer inte att vara ett problem här.

 

 • Statliga tjänster

Till att börja med är statlig service en massiv sektor. Dessa sektorer hamnar efter när tekniken blommar exponentiellt. För att hålla jämna steg med det kan de använda blockchain för företag. Användningsfall för blockchain för företag är ganska olika och lämpar sig också för regeringar.

En säker huvudbok kan bevara all känslig information för att bli av med pappersspår, bevara mänskliga rättigheter och erbjuda digitala ID. Det här är bara några få användningsfall. Vi pratar mer om det lite senare. 

 

 • Immateriella rättigheter

Hantering av immateriella rättigheter är en enorm sektor eftersom de måste klara av patent tillsammans med varumärkesmärkning. Utan dessa sektorer får inte någon gemenskap som musiker, designers, artister eller uppfinnare kredit för vad de uppnådde.

Blockchain för företag kan hjälpa dem att få det rätta värdet de förtjänar samt bevara att deras patenterade varor läcker ut. Det är därför det här är en annan bra i listan över blockchain-användningsfall för företag.

 

 • Sjukvård

Hälso-och sjukvård och även läkemedel kan använda blockchain för företag att överträffa inom detta område. Många länder investerar redan massor av pengar men med lite resultat. Det beror på bristen på korrekt säkerhet och transparens. En annan stor oro är förfalskade droger, och dessa har utökat hälsoproblem.

För att bekämpa alla problem kan de utnyttja företagets blockchain-användningsfall här. Med en säker plattform och öppenhet kan de nu spåra sina läkemedel och också ge patienter rätten till sina journaler.

Vi kommer att prata mer om denna sektor kort.

 

 • Olja och gas

Branschen för olja och gas kan ha stor nytta av blockchain för företagsarkitektur. Dessutom kan det öka effektiviteten genom att beräkna alla möjliga transportvägar. Så att ta den bästa vägen kommer att minska kostnaderna.

Dessutom är den typiska modellen inte så mycket exakt, men genom att använda blockchain-användningsfall för företag kan de öka 5% mer intäkter.

 

 • Fastighet

Den nuvarande fastighetsmarknaden går inte så bra. Det lider av någon enorm fråga som otillgänglighet, högre kostnader och dålig likviditet. Det blir mer en lyxprodukt endast för rika människor. Om branschen vill balansera det måste de undersöka blockchain för företag.

Tekniken kan erbjuda likviditet och erbjuda fraktionerat ägande som också ligger inom räckhåll för medelklasser.

 

 • Humanitärism

Blockchain för företag kan utnyttja alla funktioner i denna sektor utan problem. Vanligtvis handlar ett humanitärt projekt om dåliga spelare.

För att bekämpa den skadade miljön kan de utnyttja blockchain-användningsfall för företag för att spåra donationerna. Därför kan de erbjuda donatorerna 100% effektivitet för att se om pengarna går till en hjälplös person eller inte.

 

 • Försäkring

Försäkring är en annan populär sektor när det gäller blockchain för företag. Genom att använda blockchain för företag kan försäkringsbolaget gynna både deras kunder och sig själva. Ett försäkringsbolag och en kund måste alltid hantera en massa pappersarbete.

Men om de använder ett smart kontrakt för att lyfta fram reglerna skulle processen bli mycket enklare. De kan automatisera alla försäkringsanspråk automatiskt.

 

 • Media och underhållning

Nu finns inte media och underhållning i TV. Sektorerna utvecklades och använder nu onlineplattformar för att marknadsföra sitt arbete. Dessa plattformar spelar dock inte alltid rättvisa spel. Och så får många artister inte den ersättning de förtjänar.

Men med blockchain för företag kan de främja en decentraliserande struktur och få sin rättvisa andel av värdet.

 

 • Resa

Många flygplatser undersöker nu blockchain-plattformar för företag eftersom det kan vara den bästa lösningen på en intern nätverksmodell. Passagerarhantering tar mycket tid på flygplatserna, och om de kan effektivisera den skulle den totala effektiviteten skjuta i höjden.

Om de kan använda färre dokumentationer och mer biometriska verifieringar skulle inte ens flyktingar kunna resa på flyg.

 

Implementeringsutmaningar

Implementeringsutmaningar är det största hindret för att använda alla ovanstående användningsfall. Alla användningsfall verkar ganska lukrativa, eller hur? Men kan utmaningarna överväga dessa användningsfall? Låt oss ta en titt!

 

 • Interoperabilitet

Den första frågan är interoperabilitet. Det är ett av de absoluta behoven när det gäller blockchain för företag. Nu är allt vi använder anslutet och det effektiviserar alla våra uppgifter ganska effektivt. Men om vi vill använda en helt ny typ av blockchain-teknik för företag måste vi ha interoperabilitet.

Om företagets blockchain-lösningar kan kommunicera med varandra kan vi skapa ett annat nätverksekosystem. Men tyvärr har blockchain-teknik för företag fortfarande inte tillräckligt bra interoperabilitet.

 

 • Äldre nätverk

Ett annat företag blockchain antagande utmaningar är det befintliga äldre nätverket. Alla våra företag har redan ett nätverkssystem som vi är beroende av. Även om dessa modeller inte är tillräckligt effektiva använder fortfarande många myrorganisationer dem, mestadels banker.

Det är därför som implementering eller ändring av dessa äldre nätverk behöver tid och investeringar som många inte är villiga att göra.

 

 • Kompetens

Att implementera blockchain-lösningar för företag är inte ett enkelt jobb. Det tar tid och dessutom behöver det skickliga personer som kan utveckla företagets blockchain-teknik effektivt. Men på marknaden är denna nivå av skicklighet sällsynt.

Inte många utvecklare kan skapa en komplex blockchain-modell. Dessutom tar det mycket tid, även om de försöker perfektionera. Så du behöver alltid ha skickliga kodare som kan säkerhetskopiera dina projekt.

 

 • Metodik

Brist på metodik är ett stort hinder när det gäller blockchain för företag. Många vill utveckla nya projekt som kan verka som en bra idé. Men utan en ordentlig metod kan de inte utföra den effektivt, vilket leder till kryphål.

Det har förekommit många fall där kryphål i koden skapar ett säkerhetsfel i nätverket. Och dessa fall gör det svårare för företagets blockchain-teknik att få globalt erkännande.

 

 • Massadoption

Det är kopplat till skalbarhet. Om alla börjar använda dessa nätverk betyder det att nätverket ska kunna hantera massanpassningsfasen. Men även om det verkar teoretiskt möjligt kan många inte erbjuda snabb prestanda när massadoption sker.

Nu försöker många nya projekt lösa detta scenario, och förhoppningsvis kommer vi snart att se några möjliga resultat.

 

 • Kostnadsutmaningar

Som vi sa tidigare för att ta bort eller ersätta alla äldre nätverk behöver tid och investeringar. Investeringar i detta avseende kan ta mycket pengar. Kostnaden för blockchain för företag beror främst på dina krav.

Så få funktioner och vanliga funktioner skulle kunna minska kostnaderna. Men att implementera nya funktioner eller exotiska funktioner kan behöva lite mer pengar.

 

Dessa är några av de viktiga utmaningarna blockchain för företag hittills. Vi kommer att prata mer om den andra typen av utmaningar kort.

 

Vad är resultatet?

Vi tror att du redan vet att användningsfallet överväger utmaningarna i stor utsträckning. Ja, blockchain-teknik för företag kommer med några problem. Men möjligheten att använda fall kan vara obegränsad. Med innovation är det bara en tidsfråga att vi kan övervinna alla brister helt.

Dessutom undersöker många stora företag redan blockchain-lösningar för företag. Låt oss ta en titt på dem i nästa avsnitt.

 

Kapitel 3: Företagsprojekt i icke-finansiella och federerade nätverk

Icke-finansiella företag som implementerar Blockchain

Många icke-finansiella företag implementerar blockchain-teknik för företag. Kolla in dessa topp 20 exempel på dessa företag. 

Företag som implementerar Blockchain Technology Infographic

1. Walmart: Produktspårning

Detaljhandelsjätten Walmart samarbetar med IBM för att ta ledningen inom blockchain-antagande av företag. Dessutom använder Walmart funktionerna i blockchain för företagsnätverk för att spåra produkter och hantera dem från dag till dag.

 

2. Metlife: Automatiserad försäkringslösning

Automatiserad försäkring i kombination med sjukvård kan vara en perfekt lösning för den mest irriterande frågan. Dessutom implementerar Metlife ett blockchain-antagande för företag för att tillhandahålla denna funktion till kvinnor som kämpar med graviditetsdiabetes ekonomiskt skydd.

 

3. UPS: Logistiksystem

United Parcel Services är länge efter ett blockchain-driven logistiksystem. Det är därför de gick med i Trucking Alliance, och tillsammans med dem implementerar de lösningen.

 

4. Toyota: Förbättra autonom körteknik

I samarbete med MIT Media Lab implementerar biljätten Toyota blockchain-antagandet för att förbättra autonom körteknik. Dessutom kan användarna använda plattformen för att hantera riddelningsinformation tillsammans med biltransaktioner.

 

5. AIA Group: Bancassurance

Försäkringsjätten AIA Group implementerar blockchain för företagslösning där de kommer att lansera blockchain-driven Bancassurance. Dessutom kommer det att minska behandlingstiden och öka transparensen.

 

6. BHP Billiton: Supply Chain Management

Gruvjätten BHP Billiton vill hantera sin leveranskedjeprocess och därför implementera blockchain för företagslösningar. De kommer att använda plattformen för att spåra och registrera brunnborrvätska och stenprover.

 

7. Alibaba: Spåra lyxvaror

Alibaba spårar sina lyxvaror med hjälp av företagets blockchain-antagande. Här kommer de att använda blockchain-teknik för företag för att erbjuda 100% kundnöjdhet. 

 

8. Tencent: Juridisk fakturering och beskattning

Tencent arbetar med adoption av blockchain-företag för att se till att beskattningen och laglig fakturering i den kinesiska staden Shenzhen. Är mer effektiv. De kan minska kostnaderna och bekämpa falska fakturor. 

 

9. Baidu: Hantering av immateriella rättigheter

Sökjätten Baidu vill erbjuda en bra lösning för fotografer. Dessutom implementerar de en blockchain för företagsprojekt som kommer att bevara fotografernas bildrättigheter.

 

10. Ford: Support Mobility Technologies

Ford är det senaste tillskottet till bilföretag som använder blockchain-lösning för företag. Företaget vill implementera denna plattform för att stödja deras mobilitetsteknik eftersom de har smarta mobilitetslösningar.

 

11. British Airways: övervakningssystem

Med hjälp av VChains verifieringstjänst experimenterar British Airways med blockchain-antagande av företag för att skapa ett blockchain-övervakningssystem. Främst vill de övervaka flyginformation i Genève, Miami och London. 

 

12. Facebook: Datahantering och skydd

Vilket bättre sätt att säkerställa bättre skydd för människors data än att använda blockchain? Facebook undersöker blockchain-teknik för att ändra sin interna struktur i nätverket och göra det säkrare för människor att använda sina plattformar istället för att deras data blir stulna.

 

13. Walt Disney: Spåra inventeringar

Enterprise Blockchain-antagande inom Walt Disney är också på rätt spår. Dessutom vill de använda plattformen för att spåra sina lager av leveranser och försäljning i parken.

 

14. Maersk: Fraktplattform

Du måste känna Maersk, ett av världens största rederier. De samarbetade med IBM för att skapa en fraktplattform som övervakar deras transporter av gods. TradeLens är den huvudsakliga utföraren av att implementera plattformen för att spåra transporter.

 

15. Prudential: Handelsplattform

Handelsplattformar inom blockchain är inte ett nytt ämne. Men Prudential arbetar med Starhub för att skapa en handelsplattform för medelstora till små företag. Så med hjälp av plattformen kan de ansluta fler företag och ge dem möjlighet att göra betalningar också.

 

16. Apple: tidsstämpeldata

Apple var inte så angelägna om blockchain för företag från början men och de sa inte ens någonting i denna fråga. Men enligt uppgift kan de nu undersöka möjliga tidsstämplingsdatalösningar.

 

17. Nestle: Supply Management

Nestle försöker erbjuda bättre värde med företagets blockchain-antagande. Dessutom kommer de att använda plattformen för att spåra matprodukter från gårdar så att människor får mat av bästa kvalitet.

 

18. UnitedHealthcare / Quest Diagnostics / Optum / Humana: Improving Doctors Directories

UnitedHealthcare, Quest Diagnostics, Optum och Humana implementerar blockchain-teknik för att öka effektiviteten i läkarkataloger. Vanligtvis behandlar sjukvårdssektorer felaktiga läkarkatalogfrågor. Men med sin lösning kan de äntligen ställa in rätt.

 

19. Samsung: Supply Chain Management

Samsung implementerade äntligen sitt blockchain-antagande av företag för att spåra hantering av supply chain. Det var hög tid för dem att leta efter lösningar för att hantera sin enorma leveranskedjeprocess.

 

20. FedEx: tvistlösning

Blockchain-teknik kan effektivisera processen för att lösa kundtvister i FedEx, så de undersöker blockchain för företag att integrera systemet.

 

 

Federerade nätverk

Under de senaste tre åren efter stora ansträngningar, federerade nätverk började äntligen blomstra. Det finns så många projekt som använder Hyperledger eller R3 Corda som sin kärnblockchain-plattform för att skapa federerade nätverk.

Låt oss kolla in dessa nätverk och se vem som är i dessa federerade nätverk.

Federated Blockchains Ecosystem Infographic

 • Voltron

Detta är en underbar blockchain för företagsprojekt som drivs av – CryptoBLK och R3. För teknisk support använder de Microsofts molnplattform som heter Azure. Voltron är en produkt av tolv banker som bildar den federerade blockchain för företag.

Dessa är –

ING, Mizuho, ​​Intesa Sanpaolo, Scotiabank, BNP Paribas, BBVA, Natwest, CTBC bank, Bangkok Bank, US Bank, HSBC och SEB.

I detta blockchain för företagsprojekt kommer Voltron att använda plattformen Corda för att digitalisera all dokumentation från bankerna. Banksektorerna är nu mer än angelägna om att arbeta med företagets blockchain-teknik. Med Voltron kan nu banker minska det manuella arbetet med pappersbearbetning och kan till fullo utnyttja alla funktioner.

 

 • Marco Polo

Ett annat fantastiskt samarbete med R3 är det federerade nätverket Marco Polo. I Marco samarbetar Polo R3 med TradeIX, och här samlas tio populära finansiella organisationer under en plattform.

 

Dessa är –

OP Financial, SMBC, Standard Chartered, Commerzbank, Natixis, DNB, ING, NatWest, Bangkok Bank och BNP Paribas.

Dessutom kommer Marco Polo att använda TradeIXs Core TIX och R3s Corda-plattform för detta blockchain för företagsprojekt. TIX Core är en annan typ av DLT som Corda. Dessutom är det huvudsakliga syftet med denna blockchain-plattform för företag att spåra betalningsprocessen och erbjuda högre säkerhet för de erhållna rabatterna.

 

 • Batavia

Även om Batavia är en liten blockchain för företagsprojekt men ändå har den mycket att erbjuda. Batavia vill använda blockchain för företag för att implementera smarta kontrakt i alla möjliga finansinstitut. 

Företagets blockchain-lösning kommer också att kunna erbjuda gränsöverskridande handel. 

Bankerna under denna federerade blockchain är –

CaixaBank, Commerzbank, Bank of Montreal, UBS och Erste Group.

 

 • Handel

Denna plattform vill rikta sig mot Europa-regionen och vill tillhandahålla fakturafakturering. Dessutom använder de smarta kontrakt som låter dem faktoriseras ganska enkelt. De har för närvarande åtta banker under sin blockchain för företagsplattform; de vill dock lägga till Societé Generale i det federerade nätverket också.

 

Dessa är –

Deutsche Bank, Natixis, Nordea, Santander, KBC, Rabobank, UniCredit och HSBC.

 

 • Hong Kong Trade Finance Platform (HKTFP)

Hong Kong Monetary Authority tar ledningen i denna federerade blockchain-plattform för företag. För roten till plattformen använder de teknik från Ping An Group. Dessutom har de 21 banker i denna blockchain-lösning för företag, men vi har bara några få namn hittills.

 

Dessa är –

Bank of China, Standard Chartered, ANZ, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, DBS och HSBC.

Med hjälp av HKTFP-plattformen vill varje företag digitalisera processen för hantering av försörjningskedjan och lagra all information på blockchain för företagsplattform för att skydda dem.

 

 • Konsortium i detaljhandeln

För närvarande har de fortfarande inget officiellt namn för detta federerade nätverksprojekt, men vi vet att IBM samarbetar med globala återförsäljare för att bilda denna plattform. Dessutom kommer återförsäljarna att använda IBMs plattform Hyperledger Fabric för att använda som bas för deras blockchain för företagsnätverk.

Huvudmålet med nätverket är att erbjuda kunderna större värde. Varje år lider många människor för kontaminering i detaljhandeln med livsmedelsprodukter. Så för att minska dessa kommer tio företag att mötas.

 

Dessa är –

Driscoll’s, Unilever, McLane Company, Nestlé, Kroger, Dole, McCormick and Company, Walmart, Golden State Foods och Tyson Foods.

Om de får det att hända skulle den nya formationen förändra livsmedelsekosystemet för gott.

 

 • B3i

R3 träffar ett nytt samarbete igen. B3i drivs av R3: s Corda-plattform. Här kommer all försäkringsdokumentation att digitaliseras med DLT-plattformen. Den främsta anledningen är att alla försäkringsbolag vill effektivisera de tjänster de erbjuder och ge kunderna bättre resultat.

Tretton banker samlas för att göra detta blockchain för företagsprojekt framgångsrikt.

Dom är –

Tokio Marine, SCOR, Zurich Insurance Group, Liberty Mutual, Allianz, Achmea, Generali, Munich Re, XL Catlin, Hannover Re, Ageas, Swiss Re och Aegon.

 

Kapitel-4: Företagskedjor: BAAS-leverantörer och populära plattformar

Du borde redan vara bekant med de stora mjukvarujättarna på marknaden. Några av de mest erkända namnen deltar i detta nya stora ekosystem. Låt oss ta en titt på vad de är –

BAAS-leverantörer

1. Oracle

En av de mest populära leverantörerna på marknaden är Oracle. Oracle tillhandahåller en omfattande DLT för alla företagsanvändare. I deras lösningar kommer du att kunna starta din blockchain-implementering och även uppdatera den då och då.

Dessutom låter Oracle dig dela information med flera personer som din leverantör, affärspartner eller kunder i en pålitlig miljö. Denna plattform kommer att använda komponerbar arkitekturmodell. Modellen hjälper dig att implementera alla speciella funktioner som är anpassade enbart för dina behov.

 

2. IBM

IBM är en annan populär BAAS-leverantör för företag. Deras IBM Cloud-infrastruktur erbjuder en helt integrerad, funktionell och företagsklar BAAS-lösning. För närvarande erbjuder de bara Hyperledger Fabric-lösningar när de samarbetade i detta projekt.

Med plattformen blir det mycket lättare att styra, utveckla eller till och med driva den. Oavsett dina krav kan IBM skapa tjänsterna åt dig. Integrering med befintligt nätverkssystem är supersnabbt som främjar prestanda, integritet och säkerhet.

Exempel på Baas Vendors och Enterprise Blockchain-plattformar Infographic

3. Amazon

Den här är en annan populär blockchain-lösning för företag eftersom AWS ger dig den enkelhet du vill ha. Med Amazon Web Services kan du skapa dina egna blockchain-lösningar för företag och växa ditt företag.

Det bästa med den här företagets blockchain-lösning är att de erbjuder fullt hanterade nätverk. Det betyder att om du har tid eller arbetskraft att förutse ditt nätverk kommer Amazon att göra det åt dig. Alla deras lösningar är enkla att installera, och dessutom är de inte heller kostsamma.

 

4. Microsoft

Du känner redan till teknikjätten Microsoft, och de är här med sin rättvisa andel av BAAS-lösningar. Microsoft Azure blir mer och mer populärt som en blockchain-lösning för företag, eftersom du med detta kan skapa nya plattformar och börja använda den inom en dag!

Viktigast av allt, om du vill utveckla ett nytt projekt för dig, så kan Azure ge dig alla nödvändiga verktyg du behöver. Det är mer lämpligt som en arbetsbänk istället för ett huvudbokssystem. Så om du är orolig för din budget bör du kolla in dem eftersom de erbjuder en av de lägsta priserna på marknaden.

 

5. Alibaba

Alibaba Cloud kan bara vara den nästa bästa blockchain-lösningen för företag på marknaden. Oavsett vilken typ av blockchain-lösning du vill kan du få det från dem. Du kanske älskar alla flashiga populära företagsplattformar på marknaden. Oroa dig inte; Alibaba har ryggen.

Du kanske är en upptagen person och behöver fokusera mer på ditt företag snarare än en blockchain-plattform. Men hur ska du göra det? Enkelt, låt Alibaba Cloud distribuera, driva och underhålla plattformen, och du fokuserar på tillväxten av verksamheten.

 

6. Baidu

Du kanske vill ha en annan typ av lösning, något snabbare, mer skalbart. Tja, Baidu kan bara vara den företagets blockchain-lösning. De erbjuder en ny typ av plattform som kan täcka ett brett spektrum av områden som IoT, livsmedelssäkerhet, försörjningskedja, ekonomi, sjukvård och många fler.

Dessutom, om du har ett företag där du behöver hantera många transaktioner, kan Baidus Xuper Chain erbjuda dig mer än 10 000 transaktioner varje sekund.

 

7. Huawei

Företaget Huawei gick med i ligan för blockchain-lösning för företag nyligen. I tidig utbyggnad öppnade de sina tjänster endast för Kina-samhället. Men senare öppnade de det globalt.

Deras plattform Huawei Cloud erbjuder Hyperledger Fabric, och med den plattformen får du alla verktyg som Hyperledger erbjuder. Det är enkelt att starta processen, behöver bara några minuter för att distribuera lösningen. Dessutom kan den handla 5000 transaktioner per sekund.

 

8. Accenture

En av de främsta löparna i blockchain-ekonomin är Accenture. Accenture visade alltid ett stort intresse för blockchain direkt efter att människor började se den nya tekniken. Nu erbjuder de också BAAS-tjänster för att tillhandahålla blockchain-lösningar för företag.

Dessutom, om du är förvirrad med plattformen eller behöver rådgivning om hur du kan använda blockchain i ditt företag, kommer de att ge dig råd. De kan erbjuda sin expertis för att marknadsföra de bästa funktionerna du någonsin behöver på plattformen.

 

Företagsplattformar

Dessa företagsplattformar har en hel del popularitet på blockchain-marknaden. Kolla in dessa populära exempel.

 • Hyperledger

Låt oss börja med Hyperledger eftersom de trivs som ett företag. De började bara sin resa tillbaka 2015 och blev långsamt den branschövergripande öppna källan till himlen för företag. Alla deras lösningar har integrationer inom flera industrier. Men du kommer att vara glad att veta att de skryter om sin modulära blockchain-plattform för företag.

Så du kan bara ansluta den funktion du vill ha och börja använda plattformen. Dessutom har de flera samarbeten och de håller alltid reda på alla sina projekt.

 

 • Ethereum Enterprise Alliance

Om du letar efter en mogen blockchain-plattform för företag är det ett måste att kolla in Ethereum Enterprise Alliance. Denna blockchain för företagsplattform erbjuder några av de mest robusta plattformarna där ute. Plattformen levereras med avancerad användbarhet och funktionalitet.

Så vad ditt företag än har att göra med kan EEA alltid hjälpa dig. Denna blockchain för företag fick över 250+ medlemmar under sina väskor med 500 nya startups som länkar till dem. Det är också en tillståndsfri plattform.

 

 • Corda

R3: s blockchain-plattform för företag Corda är en kommersiell version av den plattformen. Den öppna källkodsplattformen passar uttryckligen för ekonomiska användningsfall; R3 hävdar dock att plattformen kan integreras i flera syften.

Kanske letar du efter en kvalitet och en bra nätverksinfrastruktur så är det dags för dig att definitivt kolla in Corda. Corda kan fungera som den högsta brandväggen för säkerhet tillsammans med att tillhandahålla skalbara lösningar.

 

 • Krusning

Säkerhetsfrågor och säkerhetsprotokoll är de två viktigaste faktorerna för denna blockchain-plattform för företag – Ripple. Ripple började sin resa lite tidigt med ett annat namn, rätt 2012. Men efter några år 2015 döpte de om det.

Med deras plattform RippleNet kan du få en nästan gratis global betalningsplattform. Om du är en finansiell institution kan Ripple bara vara din bästa insats eftersom de kan avveckla dina transaktioner inom 4 sekunder!

 

 • Kvorum

Plattformen Quorum är hjärnbarnet till J.P.Morgan. Emellertid använde han Ethereum som rotmodell, med en del justeringar för att göra det mer lämpligt för företagsanvändningsfall. Dessutom är den utformad för att hantera en större belastning inom kort tid.

Så även om ditt företag måste hantera många hektiska timmar kan Quorum kanske bara hjälpa dig. Men varför är det så snabbt? Tja, Quorum följer inte de traditionella sätten för blockchain där de använder konsensusalgoritmer. Men det använder röstning eller någon form av lättare algoritmer för att nå överenskommelserna. Det är därför det är så snabbt. 

 

Kapitel-5: Hyperledger Ecosystem

BAAS Vendors of Hyperledger

Hyperledger är verkligen en mästare när det gäller blockchain för företag. De har redan en hel del lösning speciellt anpassad för alla typer av institutioner. De har samarbete från många leverantörer. Dessutom erbjuder alla leverantörer Hyperledger-plattformslösning till billig prissättning, men de har många saker på gång. Dessa är några av de populäraste –

 • Accenture
 • IBM
 • Alibaba moln
 • Orakel
 • Microsoft Azure
 • Samsung SDS
 • AWS

För att veta mer om dessa leverantörer, kolla in vår blockchain för företag pdf och enterprise blockchains ppt.

Hyperledger Ecosystem Infographic

Verkliga företag som använder Hyperledger-projekt

Många företag använder nu Hyperledger-projekt för att tillgodose deras behov. De är också en del av Hyperledger-ekosystemet. Låt oss se vad dessa företag är –

 

 •  CLS

CLSNet får kraft från Hyperledger Fabric. Det är en lösning för betalningsnät för att minska risken.

 • U.S. Food and Drug Administration (FDA)

FDA säkerställer vårddata som stämmer blockchain. För närvarande litar de på Hyperledger Fabric-ramverket. Dessa sjukvårdsposter kan täcka genomdata, EMR, kliniska prövningar etc..

 • Sichuan Hejia Co. Ltd..

Yjian Blockchain-projektet från Hejia kommer med en bank, en läkemedelshandlare och ett sjukhus. De samarbetar för att stoppa ekonomiska utmaningar med Hyperledger Fabric.

 • London Stock Exchange Group

London Stock Exchange Group använder Fabric för att skapa ett finansiellt affärsnätverk. Interoperabilitet inom deras system är högsta prioritet för projektet. 

 • TenneT

TenneT vill använda Hyperledger Fabric för att ge en konstant försörjning av el med lediga bilbatterier och generatorer för vanliga människor. 

 • SAV

En annan underbar användning av Hyperledger Fabric är molnplattformen för SAP. De vill erbjuda denna plattform för att utveckla blockchain-applikationer.

 • ANZ, Westpac och Scentre Group

ANZ, Westpac och Scentre Group har gått ihop med ett blockchain-projekt. Här använder de Hyperledger Fabric för att digitalisera bankgarantiprocesserna för fastighetsleasing. Målet är att eliminera det pappersbaserade banksystemet för att minska bedrägerier. 

 • UBS

UBS tillsammans med andra företag använder Hyperledger Fabric för att driva sitt handelsplattformskonsortium Batavia.

 • Ändra sjukvård

Change Healthcare använder Fabric för att driva sitt Intelligent Healthcare Network ™. Detta nätverk erbjuder insyn i anspråkhantering. Med hjälp av detta kan de spåra statusen för anspråk och överföringar. 

 • National Bank of Cambodia

Bakong är ett banksystem som körs på Hyperledger Iroha. National Bank of Cambodia vill erbjuda ett finansiellt system för hantering av tillgångar för alla banker i Kambodja.  

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Sompo Japan använder Hyperledger Iroha för att hantera väderderivatkontrakt.

 • Soramitsu

Soramitsu använder Hyperledger Iroha för att erbjuda lösningar för företag att hantera sina digitala tillgångar. De är dock den ursprungliga utvecklaren av detta Hyperledger-projekt.

 • T-Mobile

T-Mobile skapade Sawtooth Hyper Directory med Hyperledger Sawtooth för att tillhandahålla Access and Identity management-lösningar.

 • Indiska statsbanken

State Bank of India använder Hyperledger Sawtooth i ett konsortium av banker som heter BankChain för att implementera KYC / AML-protokoll.

 

Kapitel-6: Blockchain inom sjukvården och regeringen

 

Blockchain för vård

Den nuvarande blockchain-trenden betjänar vårdindustrin på många sätt – bättre försörjningskedja, lösning av läkemedelsförfalskning, förbättrad datalagring och säkerhet. Blockchain för företag kan faktiskt rädda liv. Men hur? Låt oss se hur vårdbranschen verkligen lyser på grund av blockchain för företag.

Blockchain för sjukvård Infographic

Utmaningar i det nuvarande sjukvårdssystemet

 • Förfalskning av droger

Vårdförsörjningskedjan hanterar en av de värsta utmaningarna för alla. Läkemedelsförfalskning tar vägen för vårdbranschen. Utan bristen på ordentlig tillsyn förfalskas många läkemedel varje år.

Cirka 10% -30% av drogen blir förfalskade och många blir sjuka varje dag. Just nu är den förfalskade läkemedelsmarknaden mer än 200 miljarder dollar årligen. Det betyder att nära 1/3 av de läkemedel som levereras är falska.

 

 • Datasegmentering

En annan utmaning i denna bransch är datasegmenteringsfrågan. Vanligtvis sprids mycket kritisk information som patientdata över hela nätverket. Och så, när det behövs kan ingen hitta rätt information vid rätt tidpunkt.

Så när läkarna behöver lära sig mer om patientens historia kan han / hon inte få all information på en gång. Således misslyckas läkare med att ge patienten nödvändiga behandlingar.

 

 • Dålig ledning

Vårdbranschens ledningssystem är inte upp till märket. De misslyckas med att erbjuda ett effektivt system där allt skulle rationaliseras.

 

 • Sjukvårdssäkerhet och datalagring

Det finns mycket tid när någon missbrukar värdefull information om sjukvårdsdata. Dessutom äventyrar patientens integritet att sälja denna information till tredjepartsföretag. Dessutom vilseleder många kliniska studierapporter med fel.

 

Hur kan Blockchain hjälpa 

 • Erbjuder driftskompatibilitet mellan system
 • Ger högre säkerhet
 • Behöver låga underhållskostnader
 • Ger dataintegritet
 • Erbjuder universell åtkomst

 

 

Blockchain för sjukvårdstillämpningar

Kliniska tester

Blockchain kan förbättra klinisk prövningsövervakning genom att avlägsna bedrägerier och datamanipulation. Med hjälp av plattformen kan de lagra all information på huvudboken och effektivisera utdata ännu mer. Dessutom kommer detta att förbättra sjukvården på lång sikt.

 

Anspråk och fakturering

Faktureringsprocessen är ganska komplicerad och det tar mycket värdefull tid. Genom att ta bort mellanprodukter kan blockchain förbättra både anspråks- och faktureringsaspekter av vårdbranschen. Ibland tenderar dåliga mellanprodukter att räkna mer än patientens original. Så blockchain för företaget kommer att bli av med dessa dåliga spelare.

 

Läkemedelsspårbarhet

Som du redan vet är narkotikaförfalskning en enorm affär. Men blockchain för företag kan erbjuda att tidsstämpla läkemedlen och transaktioner för att hantera det. Det kan lösa förfalskningar genom att tillhandahålla tidsstämplade oföränderliga transaktioner över hela leveranskedjan.

 

Patienthantering

Blockchain kan användas för att lagra data säkert. Detta förbättrar personalisering och punktbehandlingar för hantering av patientdata.

 

Blockchain i statliga tjänster

Regeringar kan använda blockchain finns i många sektorer. Låt oss kolla vilka sektorer det här är –

Blockchain för statliga tjänster Infographic

 • Rättslig verkställighet

Om regeringarna använder offentlig blockchain kan de bekämpa penningtvätt. Offentlig blockchain kommer att övervaka processen med lagliga transaktioner och fungera när de ser en dålig spelare.

 

 • Beskattning

Beskattningsprocessen varje år är alltför komplicerad, och många ger inte ens skatter som de ska. Så, regeringar tappar värdefulla skattepengar varje år. För att bekämpa detta kan regeringen använda decentraliserad blockchain för företagsprojekt som kan erbjuda bättre transparens.

 

 • Lagstiftningsregister

Lagstiftningsposter är en av de viktigaste delarna av regeringen. Om de kan göra det helt digitaliserat kan de föra register över dem på ett bättre sätt. Dessutom kan blockchain för företagsnätverk verkligen hjälpa till här.

 

 • Välfärdsfördelning

Regeringens välfärdsprojekt lider av systemförluster och hantering. Företagets blockchain-antagande i detta kan minska systemförlusterna och erbjuda bättre välfärdshantering.

 

 • Sjukvårdstjänster

Som du redan vet kan vårdbranschen lysa med blockchain och regeringar kan vara den som introducerar denna teknik för branschen.

 

 • Digitaliserade ID: n

Vilket bättre sätt att ha blockchain för företagsnätverk inom regeringar för att bevara allmänhetens rättigheter? Om regeringarna kan erbjuda digital identifikation kommer ID-stöldfrågor att drastiskt minska.

 

 • Cyber-skydd

Offentliga infrastrukturer har ett mycket gammalt nätverkssystem som gör det utsatt för hack. Men de kan använda blockchain-antagande av företag för att bekämpa cyberattacker.

 

 • Säkerhet och säkerhet

Social trygghet är ett måste, men nu blir det mesta av socialiseringen en online-sak. Så kan regeringen använda blockchain-antagande av företag för att erbjuda säkerhet mot bedrägerier online också.

 

 • Räkningar och betalningar

Traditionell faktureringsmetod saknar många saker som långsam timing, bedräglig aktivitet, brist på öppenhet och många fler. Men blockchain kan faktiskt lösa hela problemet.

 

Exempel på anpassning av regeringens blockchain

Det finns redan många exempel på länder som redan har börjat använda blockchain-teknik. Få av dessa är –

 

 • Schweiz: Staden Zug skapade en ny plattform som heter ZugID. Denna applikation låter alla medborgare i Zug, för att få tillgång till e-förvaltning på ett säkert sätt.
 • Brasilien: Regeringen samarbetade med uPort för digitala ID och dokumentation.
 • Estland: Den estniska regeringen stämmer redan blockchain-tekniken för deras fastighetssystem från 2014.
 • Dubai: Landet vill göra det helt digitaliserat med blockchain-tekniken till 2020.
 • Indien: Regeringen vill undersöka hur blockchain för företagsnätverk kan hjälpa deras företag att växa. Annat än där använder redan många banksektorer blockchain.
 • STORBRITANNIEN: England visar stort intresse för blockchain för företagsprojekt inom offentlig sektor.
 • S.A: Regeringen implementerar blockchain-teknik för företag både på lokal och federal nivå.

Om du vill ha mer information, kolla in vår blockchain för företag pdf och företag blockchains ppt för att få en bättre underdrift av regeringens system.

 

Kapitel-7: Decentraliserat Internet och Web 3.0

Centraliserad internetövergång till decentraliserat internet

Det är dags att ta en stund och gå tillbaka till varför blockchain för företag blev en grundläggande teknik. Den främsta anledningen kan vara att den är pålitlig. Men det är inte den enda anledningen till att det är så mycket lukrativt.

Tekniken förändrar det mesta av vår nuvarande nätstruktur, och det är till förmån för det bästa. Men hur förändrar det det?

Låt oss titta på det mest uppenbara exemplet på centraliserat och decentraliserat internet. På det här sättet vet du lite mer om de förändringar som blockchain-antagandet gör. Men du kan ta reda på mer med vår blockchain för företag pdf.

Centraliserad kontra decentraliserad internetinfografik

Centraliserat nätverk

Så vilket nätverkssystem kallar du a centraliserat nätverk? Vanligtvis i ett centraliserat nätverkssystem finns det en centraliserad punkt. I de flesta fall är denna punkt en server där data från alla nätverk måste passera.

Efter att ha passerat servern distribueras den till olika typer av enheter eller datorer. Olika servrar på olika platser bildade det nätverk vi använder som internet. Du kanske känner till den här strukturen som en klientservermodell som dess superpopulära och ryggraden i dagens internet.

Dessutom kan du också hitta mindre nätverk inom ett stort nätverk. Men den här strukturen gör den sårbar för attacker. Till exempel måste all data som kommer in eller går ut från USA använda servrar. Så om någon försöker kan de skanna servern för möjlig datautvinning.

Det är en av de viktigaste frågorna i ett centraliserat nätverk. Dessutom ger den här strukturen inte användarna några sekretessrättigheter. Så hackare kan enkelt slå in och få tag på all din personliga information.

Det är här decentraliserat internet eller nätverk kommer in.

 

Decentraliserat nätverk

I denna nya typ av decentraliserat nätverkssystem är anslutningen beroende av peer-to-peer. Således, i en grupp människor kommer det inte att finnas någon enda inresepunkt men flera enheter har kontroll. Så istället för att en server fungerar som en värd kan olika andra enheter också fungera som en värd.

Det är därför om du startar en webbplats kommer informationen att spridas över hundratusentals enheter snarare än att vara i förvar för en enda server.

Således stoppas monopolspelet för en enda inresepunkt, och alla människor som använder internet skulle kunna kontrollera sina data mer effektivt.

Det är en ny typ av affärsmodell som kan omforma internet för gott med ett annat dataflöde.

 

Men för att förstå det bättre kan vi ta en titt på webbhistoriken och hur den utvecklas hittills.

 

Webbhistoria: Hur Web 3.0 blev

Webbinfografikens historia

Web 1.0: Där allt började

Ni ska alla vara bekanta med ett populärt skämt där tidigare människor använde uppringda internetanslutningar och hur det tog 100 år att ladda ner eller ladda upp en 5 MB-fil, höger?

Ja, webb 1.0 handlade om det. Det var det primära steget för hur dagens internet fungerade då. Människor skulle bara använda internet för väsentlig kommunikation som att skicka e-post. Därför skulle du bara se internet på företagskontor och det skulle vara uteslutet att använda det för personlig underhållning.

Web 1.0 var ganska inte intressant alls. Stora företag skulle bara skapa innehåll för människor att läsa. Dessutom kopplade inte innehållet till människor; det fanns inga sociala medier. Alla webbplatser hade monologstruktur.

Och efter en tid kom tiden för plagiering. Alla började kopiera varandras innehåll, och det blev sällsynt att hitta en unik och ingen algoritm för att spåra eller skapa upphovsrätt. Men sedan började det utvecklas, och där kom Web 2.0.

 

Web 2.0: En tid för den sociala revolutionen

Den nya Web 2.0 gav användarna fördelar mycket mer än vad fjärranslutningen någonsin kunde. Nu i den här versionen kan du skriva data tillsammans med att läsa dem. Dessutom kan Web 2.0 hantera miljarder användare samtidigt. Det kom med JavaScript och Ajax-baserade ramar. Bloggen började ersätta det tråkiga innehållet i Web 1.0.

Med det fick vi också onlinespel, videostreaming, lyssna på musik och allt började flytta till onlineplattformar. Nätet blev en plats för människor att söka kunskap och underhållning, få kontakt med sina nära och kära.

Men hur är det med framtiden? Hur kommer framtidens nät att vara?

 

Web 3.0: Lägger till mer värde för folket

Web 3.0 kan vara nästa stora sak för oss. Uppenbarligen kommer det att vara decentraliserat, istället för att bara skriva och läsa nu kan apparna göra mer. Det kommer att erbjuda en semantisk sökfunktion som ger mer noggrannhet när du söker efter en sak på internet.

Eftersom det fokuserar på peer-to-peer-anslutningar kommer du äntligen att kunna använda ditt innehåll fritt utan att oroa dig för att någon tredje part stjäl det. Vår information blir mer privat och säker. Dessutom skulle det inte finnas någon mellanman eller server att lita på eller lita på.

Således försöker Web 3.0 att upphäva klyftan mellan kunskap och teknik och göra den mer tillgänglig för oss alla i ett anslutet nätverk.

 

Så ja, hittills låter det bra, eller hur? Men vi måste övervinna några betydande utmaningar. Så vi kommer att återvända till utmaningarna igen och prata om nya som vi behöver övervinna för att blockchain ska kunna användas för massanpassning av företag.

Du får en tydligare uppfattning om du kolla in vår blockchain för företag pdf och företag blockchains ppt.

Så, fortsätt med nästa avsnitt.

 

Kapitel-8: De bästa utmaningarna för blockchain-adoption

Vi har redan diskuterat några av företagens blockchain-antagningsutmaningar tidigare. Nu kommer vi att belysa några fler. Vi kan dela blockchain för utmaningar för företagsanvändning i två huvudfaktorer – Human och teknik. Båda dessa har många utmaningar framöver.

Låt oss se vad de är –

Mänskliga faktorer:

 • Regler
 • Brottslig anslutning
 • Offentlig uppfattning
 • Kompetens
 • Teknologisk design

Tekniska faktorer:

 • Skalbarhet
 • Prestanda
 • Energiförbrukning
 • Integritet
 • säkerhet

Top 10 Blockchain Adoption Challenges Infographic

Vi hoppar över de som vi diskuterade tidigare i den här guiden. Så, låt oss se vad de nya adoptionsutmaningarna är –

Mänskliga faktorer –

 • Regler

Blockchain-tekniken kommer inte med några specifika regler. Men det har sina fel. Även om det erbjuder fördelar, men det finns ingen officiell säkerhet om det. Så det är en av de framträdande blockchain-adopteringsutmaningarna för företagen.

 

 • Brottslig anslutning

Från början på grund av bitcoinens anonyma karaktär användes den på den mörka banan för att betala för produkter på den svarta marknaden. Och så lämnade denna kriminella anslutning ett dåligt intryck hos många organisationer. Dessutom, för att hantera detta måste du övervinna din rädsla för kriminell koppling.

 

 • Offentlig uppfattning

Många är fortfarande inte säkra på blockchain för företagsprojekt eftersom de vet väldigt lite om tekniken. Dessutom måste tekniken nå fler målgrupper för att få globalt erkännande.

 

Tekniska faktorer –

 • Skalbarhet

Blockchain för företag lider fortfarande av skalbarhetsproblem. Så när ett stort antal människor börjar använda nätverket saktar systemet drastiskt ner. Men med en sluten miljö som företag tror vi inte att du kommer att möta denna fråga.

 

 • Energiförbrukning

Många blockkedjor för företagsnätverk använder energihungrande konsensusalgoritm i nätverket. Så massöverföring med dessa system skulle innebära en större energiförlust. Det finns dock många fall där blockkedjor med bra företag använder energieffektiva plattformar.

 

 • Integritet

Sekretess är en stor utmaning för blockchain-antagande för företag eftersom många organisationer vill ha integritet och offentliga blockchains misslyckas med att göra det. Men för att övervinna detta måste de begränsa vissa användares åtkomst för att skydda värdefull information.

 

 • säkerhet

Säkerhet är en viktig blockchain-utmaning för företag. Även om det finns en hel del säkerhet, men det finns några slingor som kan göra det utsatt för attacker. 51% attack är dock mycket osannolikt.

 

 • Långsam prestanda

Ja, vi vet att företagets blockchain skryter med att vara snabb. Men ibland kan de vara ganska långsamma. Det är främst kopplat till skalbarhetsutmaningsutmaning för företag. Dessutom kan fler deltagare sakta ner prestanda drastiskt.

 

Lär dig mer om adoptionsutmaningar från vår blockchain för företag pdf och enterprise blockchains ppt.

 

Kapitel-9: Transformation Playbook

Att omvandla ett företag har sina egna hinder. Men vi räknade ut dessa fem grundläggande steg som är nödvändiga för alla företag att implementera blockchain för företag. Kolla in steget från vår transformation playbook nedan:

 • Börja små
 • Bygg en arbetsgrupp
 • Tåg & Utbilda
 • Utveckla strategi
 • Kommunikation

Låt oss gå in på mer detaljer så att du vet precis vad du ska göra.

Blockchain Transformation Playbook Infographic

 • Börja med mindre projekt

Du kommer att starta ett nytt företag så att börja med små projekt skulle vara det klokaste valet i början. Varför? Eftersom fokus på småprojekt har färre risker än att gå för en fullständig omvandling. Dessutom, om du kan perfekta dina små projekt, kan du enkelt få en uppsättning färdplan för ditt företag.

Detta kommer också att locka intressenter och de kommer att visa mer engagemang och ta bra initiativ.

Men du måste se till att det lilla projektet du gör kan ha stor inverkan. Gå med din entreprenörsanda och använd teknik på ett kreativt sätt som kan gynna kunderna och ditt företag.

Försök att följa dessa grundläggande riktlinjer för det –

 • Rensa upp målet
 • Studera genomförbarheten av projektet för att säkerställa framgång
 • Samarbeta mellan befintligt utvecklingsteam och externt team för att ha fullt fokus på projektet
 • Få framsteg inom de första sex månaderna

 

Men innan du hoppar in, ta en titt på några av de föredragna nischerna för att starta ditt projekt –

 • Finansiell industri
 • Regering
 • Försörjningskedjan
 • Tillverkning
 • Fastighet
 • Utbildning
 • Sjukvård
 • Juridisk industri
 • IoT
 • Transport

Det här är några få idéer för att komma igång. Du kan alltid gå till andra sektorer; allt beror på ditt företag och dina behov. Men välj projektet klokt då det blir din första försäljningsargument.

 

 • Bygg en blockchain för Enterprise Task Force

Uppenbarligen, om du ska investera i blockchain för företag, skulle du behöva rätt personer för att säkerhetskopiera dig. Dessutom måste de ha snabbare produktion också. Det är därför du alltid behöver arbeta med experter inom denna nisch.

Men att anställa eller söka experter på detta område kan vara lite knepigt. Så att hyra utifrån kanske inte är det vanliga fallet här.

 

Utveckla teamet

Försök se vad andra företag gör i detta avseende eller varifrån de anställer sina mänskliga resurser. Dessa är några av de mest avgörande faktorerna för blockchain för företag. Dessutom behöver du ett team av människor som har expertis, ledarskap och inaktivitet för ditt företag. Men din arbetsgrupp måste också centraliseras och fokusera bara på företagets projekt.

Målet för ditt lag måste vara –

 • Skapa användbara blockchain-användningsfall för företag
 • Utveckla blockchain för företagets möjligheter från grunden
 • Skapa processer för olika faser i det lilla projektet
 • Testa processerna för att säkerställa perfektion
 • Sök upp fler experter när det behövs
 • Följ en speciell standard för blockchain för företagsprojekt

 

Checklista för de färdigheter som din arbetsgrupp behöver –

 • Djup förståelse för hela konceptet för blockchain-teknik och modellen.
 • Att kunna utveckla smarta kontrakt helt från grunden.
 • Djup förståelse för den typiska datastrukturen och hur de kan länka den till applikationer.
 • Expert på kryptografi.
 • Uppdaterade kodningsfärdigheter.
 • Möjlighet att implementera blockchain som en tjänst.

 

 • Träna dina lag

Nu är det dags för dig att träna ditt arbetsgruppsteam. Träning är alltid obligatoriskt även om de är experter som fortfarande klarar dina företags behov kan vara lite nytt för alla. Så se till att du tränar de befintliga utvecklarna tillsammans med de senaste tilläggen.

Testa online-resurser, det finns många portaler för utbildning som YouTube-videor eller podcasts för att dyka mer in i teknikens kärna. Det blir kostnadseffektivt eftersom de flesta av dessa innehåll faktiskt är gratis.

Det är också viktigt att träna dem för att vara samarbetsvilliga och arbeta i en vänlig miljö. Därför kan du testa teamkurser för att skapa ett bra band mellan dina arbetsgruppsmedlemmar och dig. På så sätt kan du göra dem mer entusiaster om projektet.

Ta en titt på vad utbildningsmaterialet ska innehålla –

 • Vad blockchain är och applikationen tillsammans med fördelar.
 • Effekten av blockchain på ekonomiska och finansiella institutioner.
 • Fallstudier av populär blockchain för företagsimplementeringar.
 • Teknisk information om hur modellen fungerar och vad som kan vara utmaningarna.
 • Vilka verktyg finns på marknaden.

 

 • Utveckla strategin

Nu är det dags att utveckla strategin med ditt team. Utan en gedigen strategi kan det vara svårt att genomföra projektet och marknadsföra det klokt. Eftersom du hittar så många blockkedjor för implementering av företag på marknaden måste du skapa din egen uppsättning mål. Men processen kan vara svår och att klara utmaningarna kan vara ganska överväldigande.

Men oroa dig inte, många arbetar långsamt på det och det kan du också. Du måste tänka på varför strategin är det första steget i omvandlingen? Men faktum är att utan en arbetsgrupp eller en ordentlig utbildning kommer det inte att bli ett bra strategiresultat, till att börja med. 

Så det är bäst att gå med träningsnäven så att de kan komma med bra strategier. 

Hitta fler möjligheter för ditt företag att använda. Du kan använda kundernas krav för att ta reda på möjliga nya funktioner. Kolla därför vad konsumenten vill ha och hur de vill ha det. Försök att bygga din strategi för genomförande kring det.

Citera också utmaningarna i den traditionella frågan som ditt projekt kommer att lösa vid marknadsföring av projektet. Om du kan marknadsföra din blockchain för företagsprojekt effektivt, skulle det få större inverkan på marknaden.

 

 • Utveckla intern och extern kommunikation

Detta är det sista men ett av de viktigaste stegen av alla. Du måste behålla din interna och externa kommunikation i enlighet med detta eftersom det skulle definiera det sannolika resultatet av ditt projekt. Försök att ha en bra relation med intressenterna.

Omvärdera projektets inverkan framför alla dina investerare. Om du kan vidarebefordra meddelandet framgångsrikt skulle du kunna imponera på dem och förhoppningsvis fortsätta arbeta med projektet.

Se också till att ditt projekt är inom lagen. Allt utanför lagen kan orsaka en dålig reaktion för konsumenterna. Så försök att täcka alla bestämmelser. Dessutom kommunicera med kunderna också. Du kanske tillkännagav lanseringen av dina produkter och din kund borde ha vissa frågor om det.

Försök att ge dem rätt flöde om ditt blockchain för företagsprojekt. På så sätt skapar du en positiv reaktion från dem.

 

Kapitel-10: Slutord

Blockchain-tekniken utvecklas med tiden. Enligt Gartner Trend Insights kommer ett enda företag som bygger runt blockchain värderas mer än 10 miljoner dollar till 2022. Men det är inte det som chockerar oss. Enligt dem förväntar de sig att alla företag i denna bransch ska vara 176 miljarder dollar år 2025 och 3,1 biljoner dollar år 2030.

Så det kommer att bli en massiv bransch. Om du inte fixar din platsformulär nu kan du bli kvar. Vi har redan berättat för dig några knep för att säkra din plats i detta $ 3 biljoner värde. Så vad väntar på? Börja utforska blockchain nu!

 

Är du en DOER? Gå med i vår gemenskap nu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map