Beginner’s Guide: Hva er Hashgraph? Et Blockchain Killer-alternativ

Det er en morsom ting med teknologiverden – bedre teknologi råder alltid! Uansett hvor mye effektiv eller bra en teknologi er nyere generasjon, vil teknologien erstatte den før eller senere. Blokkjeder og kryptokurver kan være relativt ny teknologi, men igjen er den ti år gammel. Med tanke på feilene i blockchain var det ganske sikkert at ny teknologi snart vil knuse den. Dermed kom historien om Hashgraph – kandidaten som utfordrer kongen! Dagens tema – hva er Hashgraph?

Historien om Hashgraph: begynnelsen

Tilbake i 2008 bekjempet verden en av historiens største økonomiske krasj. Folk gikk konkurs, forretningsimperier brøt sammen, og jobber ble knappere hver dag. Verden slet. Folk begynte å stille spørsmål ved systemet – selve det økonomiske systemet. Bitcoin tok stilling mot bankoverherrene og foreslo en verden uten banker og finansielle organisasjoner.

Bitcoin ble snart den nye drømmen. Blockchain-teknologien som dette systemet fungerer på, løftet først øyenbrynene. Men ideen ble solid hver gang. Så kom Ethereum med deres andre generasjons kryptoøkosystem. Verden prøver fortsatt å fordøye Decentralized Apps (DApps) og DAOs.

Men innerst inne visste alle at det var noen alvorlige feil i systemet. De innrømmet det bare ikke da sjarmen til blockchain-teknologien gjorde deres skjønn partisk.

hva er Hashgraph? Et Blockchain-alternativ

Image Credits: Swirlds

Noe måtte gjøres! Sannsynligvis CTO og medstifter av Virvler, Leemon Baird tenkte nøyaktig på samme måte. Swirlds har æren av å være grunnleggeren av Hashgraph. Hashgraph er alt som en blockchain er, men bedre, mye bedre!

Hva er Hashgraph?

I en enkelt setning er Hashgraph en rettet akrylgraf. Høres for mye gibberish ut? Du kan kalle det en digital hovedboksteknologi som vedtar sladderbegrepet om sladder og virtuell stemmegivning.

Hashgraph løser mange problemer som en blockchain har. Sammenlignet med blockchain er Hashgraph det

  • Raskere
  • Mer sikret
  • Rettferdig

Du kan ringe Hashgraph den nye generasjonen blockchain. Det Hashgraph kan bevise sin verdi og ekthet til det vanlige, det kan innhente blockchain-teknologien helt!

Men folk har rapportert om en sårbarhet med konsensus timing 2. juni 2018. Så folk burde fremdeles se hvordan Journey of Hashgraph fortsetter.


Hvordan fungerer Hashgraph-teknologien?

Så nå vet du hva som er Hashgraph. Men hvordan teknologien er bedre? Hashgraph-teknologien avhenger av sladderprotokollen. Vel, å få teknologien, må du føle den virkelige effekten av et sladder i det virkelige liv.

Har du noen gang vært i en situasjon der vennen din har fortalt deg et rykte om noen? Det er et ganske vanlig scenario. Det er en morsom ting med disse scenariene, disse ryktene sprer seg til og med raskere enn noen form for kommunikasjonsmedium. Det er en natur av menneskelig kommunikasjon.

På samme måte, i Hashgraph-nettverket, mottar noder meldinger fra andre noder. Nodene oppretter deretter en hendelse og registrerer hash for hendelsen. Mens en blokk i en blokkjede har to identifikatorer – hasjnummeret til blokken og hashnummeret til den forrige blokken. I Hashgraph-nodene er det 4 identifikatorer – hash-nummeret til noden og de forrige nodene, hash-nummeret til den siste hendelsen noden opprettet og hash-nummeret til den siste hendelsen den mottok.

Så med disse to ekstra hashnumrene kan den lett spre seg fra informasjonen i hele nettverket, akkurat som sladder. På grunn av å ha slike egenskaper, Hashgraph kan håndtere 250 000 transaksjoner per sekund. Selv de raskeste blokkjedene kan utføre 10 000 transaksjoner maks.

Hvorfor er Hashgraph en bedre Blockchain-teknologi?

Jeg har sagt mange ganger at Hashgraph er en bedre teknologi enn blokkjedene. Men hvorfor? Vel, det er tre grunnleggende årsaker

1. Skalerbarhet

Det største problemet med blokkjedene er at de er ekstremt ustabile, og du kan ikke skalere dem. Så det mister anken. Hashgraph, derimot, er skalerbart og reduserer risikoen for gafler.

2. Sikkerhet er prioritert

Den asynkrone bysantinske feiltoleransen (ABFT) er den sterkeste av feiltoleransene. Hashgraph-konsensus bygger på denne teknologien. Det gjør systemet mer robust mot nettangrep.

3. Strømsparer

Du trenger ikke å kaste bort kraften din for å få en liten mengde bitcoins her. Siden det ikke er noen konsensusalgoritme for gruvedrift, trenger du ikke kaste bort krefter nå.

Konklusjon

Så jeg håper du fikk svaret ditt på – hva er Hashgraph? Hva tror du? Vil Hashgraph være den neste store buzz? Vi kan ikke være sikre. Teknologien høres veldig bra ut. Det er på tide å se om det er så bra som det hevder det er!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map