Verge vs Monero: Vad är det bästa alternativet?

Hej och välkommen till denna Verge vs Monero guide. Jag har satt ihop det för att introducera några av de grundläggande begreppen om dessa två intressanta, integritetsfokuserade kryptokurvor.

I denna Monero vs Verge-myntgranskning kommer jag att täcka grunderna i Verge vs Monero och hur var och en av dessa kryptovalutor uppnår integritet. Jag kommer att förklara varför sekretessfokuserade valutor kan vara viktiga och varför var och en av dessa valutor har antagits för olika användningsområden.

Vi diskuterar sedan hastigheten för både Monero- och Verge-blockkedjorna och hur varje valuta planerar att skala för att möta potentiell framtida efterfrågan. Vi kommer att täcka teamen bakom vart och ett av projekten, historien bakom dem och även en del marknadsprisanalyser.

Så i slutet av denna granskning av Verge vs Monero-mynt får du en mycket bättre förståelse för både Monero och Verge. Du bör då kunna berätta vilka du vill använda eller investera i.

Det finns massor att komma igenom i den här Verge vs Monero-guiden, så låt oss börja redan!

Monero vs Verge: The Basics

Monero

Monero skapades 2014. Den första versionen av valutan hette BitMonero. Detta förkortades dock till helt enkelt Monero tidigt.

Monero använder samma kodbas som en annan kryptovaluta som heter Bytecoin. Det finns dock några skillnader. Det ursprungliga beslutet togs att gaffla Monero från Bytecoin på grund av viss kontrovers kring den ursprungliga distributionen av Bytecoin. Det upptäcktes att cirka 80% av den totala leveransen av Bytecoin redan hade bryts när den lanserades. Många i kryptovalutasamhället var inte överens med detta. Därför beslutades att dela Bytecoin för att bilda Monero.

Till skillnad från Bitcoin använder Monero CryptoNote-protokollet. CryptoNote är en annan gruvalgoritm för Bitcoins SHA-256-algoritm. Oroa dig inte om du inte vet vad dessa är, det är inte viktigt att ha god kunskap om dessa termer för att kunna använda Monero!

Precis som Bitcoin är Monero en kryptovaluta. Detta innebär att beräkningskraft behövs för att verifiera transaktioner i nätverket. Datorsystemen som tillhandahåller denna kraft kallas gruvarbetare. Till skillnad från Bitcoin är det fortfarande möjligt att bryta Monero med vanliga datorer (med en CPU) eller avancerade spelmaskiner (med en GPU). För att lära dig mer om Monero, följ min guide här.

Gräns

Verge lanserades först 2014. Det är en decentraliserad kryptovaluta och öppen källkod. Liksom Monero är dess syfte att tillhandahålla privata transaktioner för sina användare. Det kallades ursprungligen DogeCoinDark. Det ändrade dock namnet till Verge 2016. Verge delar mycket av samma kodning som Dogecoin. Utvecklingsteamet hävdar dock att det inte är baserat på det ursprungliga “meme-myntet”. Det finns mycket tvist inom kryptovalutamiljön om detta.

Det finns en massiv maximal tillgång på 16,5 miljarder Verge-mynt som någonsin kommer att brytas ut. Detta är betydligt mer än många andra kryptovalutaprojekt. Därför är priset så lågt och har aldrig nått en enda dollar.

Precis som Monero är Verge ett bevis på arbetets mynt. Den använder dock fem olika gruvalgoritmer. Tanken bakom detta är att öka decentraliseringen i nätverket. Genom att använda så många olika algoritmer kan många olika enheter framgångsrikt bryta Verge. Ju fler gruvarbetare det finns på en blockchain, desto säkrare borde det vara! Är du nyfiken på att lära dig mer om Verge? Se min guide här.

Sekretess i Verge vs Monero

Randen mot Monero, vilken är den mest privata? Tja, båda uppnår sin integritet på olika sätt.

För sin integritet använder Monero en kombination av kryptografiska protokoll. Dessa kallas ringsignaturer och CryptoNote-algoritmen. Nu, om du inte är bra på programmering (och låt oss inse det, om du läser den här artikeln är du förmodligen inte), kommer du att kämpa för att förstå exakt hur var och en av dessa fungerar. Oroa dig inte, istället för att förvirra byxorna av dig, förenklar jag det för dig.

Monero-nätverket grupperar i huvudsak transaktioner. Det skickar sedan rätt mängd Monero till mottagande adresser från den här gruppen. Det betyder att ingen kan berätta exakt vem som skickade vad till vem.

Under tiden uppnås randen på ett helt annat sätt. Den har två olika huvudböcker: en offentlig och en privat. Transaktioner som görs med den offentliga huvudboken är synliga för alla att se.

Verktyget som gör det möjligt att surfa på den mörka webben i hemlighet (Tor), tillsammans med ett anonymt nätverkslager, döljer IP-adresserna och platserna för dem som gör transaktioner. Så fungerar Verges privata huvudbok. Det beter sig mer som Monero genom att ingen kan se några av de transaktioner som sker på den.

Varför bli anonym ändå?

Det finns många anledningar till att någon skulle vilja göra transaktioner anonymt. Vissa av dem är moraliskt ifrågasatta och andra mindre. Låt oss titta på de vanligaste:

För det första finns det mörka webbanvändningsfall som Bitcoin blev känt för i sin tidiga existens. Men inte alla som använder den mörka banan gör det för att köpa ämnen och föremål att använda av självbetjäningsskäl. Till exempel kan människor som bor i delar av världen där medicinsk cannabis är olagligt använda den mörka banan för att få tillgång till livräddande behandlingar.

I UK, höghållfast CBD-olja används för att behandla cancer, epilepsi och en rad andra tillstånd är nästan omöjligt att få tag på. Tack vare den mörka banan kan patienterna självmedicinera och föräldrar till sjuka barn har en chans att behandla sina barn utan att behöva träffa farliga återförsäljare på gatorna..

Ett annat användningsfall som dyker upp för anonyma kryptovalutor är cyberbrott. En attack som använder anonyma betalningar är ransomware. Ransomware innebär kryptering av data i ett datorsystem. Detta görs med en mjukvara som laddas ner till systemet. Angriparen begär betalning för att kryptera data. Naturligtvis, om du kan ta betalning i en anonym valuta, är dina chanser att fångas vid en sådan kriminell handling lägre.

En mycket annan användning för privata valutor involverar människor med viss livsstil eller sexualitet. Om de föddes i vissa nationer, kan straffet för att vara homosexuellt till exempel vara svårt. Detta kan få en person att vilja fly från landet eller söka tjänster för att träffa människor i liknande situationer. Eftersom påföljderna är så hårda är det förståeligt att de kanske vill betala för sådana tjänster med en anonym valuta.

Adoption

Nu när jag har förklarat några av anledningarna till att någon kanske vill använda en anonym valuta i första hand är det dags i denna Verge vs Monero-guide att titta på hur var och en av dessa valutor för närvarande antas. Intressant nog, trots deras liknande egenskaper, har Monero och Verges antagande varit ganska annorlunda.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Monero

Det första och mest uppenbara användningsfallet för Monero är på det mörka nätet. Av de många olika anonyma kryptovalutorna, inklusive Verge, verkar Monero vara den som används mest på det mörka nätet. Det tar snabbt över Bitcoin som valfri valuta på olika dolda marknadsplatser.

Ett annat användningsfall som Monero har funnit är att undvika ekonomiska sanktioner som andra har infört vissa länder. Gilla Nordkorea har tidigare hackat olika kryptovalutabörser. De konverterar sedan de stulna pengarna till Monero.

Det betyder att det kan flyttas runt och användas för att betala för varor och tjänster på globala svarta marknader. Genom att flytta pengar med en anonym valuta är det omöjligt för USA och andra världsmakter att begränsa sin verksamhet genom att neka finansiella tjänster eller handla med dem.

Monero verkar också bli den föredragna valutan för dem som vill utföra den typ av attacker som jag nämnde i föregående avsnitt. De bakom sådana cyberkriminella handlingar går snabbt från Bitcoin till Monero tack vare dess förbättrade sekretessfunktioner.

Gruvdrift i webbläsaren och kryptojacking

Ett slutligt fall som Monero har funnit kan vara både positivt och negativt. Eftersom Monero lätt kan brytas med både processorer och grafikprocessorer har det blivit ett tydligt val för vad som kallas gruvdrift i webbläsaren.

Gruvdrift i webbläsare är gruvdrift som görs från en användares webbläsare. Den första anledningen till gruvdrift i webbläsaren är att tjäna pengar. Det är inte särskilt effektivt men en användare kan starta gruvprogramvara i webbläsaren för att tjäna små mängder kryptovaluta medan de surfar.

Gruvdrift i webbläsare kan också användas för att tjäna pengar på en webbsida istället för att använda annonser. Någonstans på sidan kommer det vanligtvis att sägas att en del av din dators resurser lånas av webbplatsen för att bryta Monero för utgivaren. Alternativt kan detta också göras utan användarens tillstånd. När detta är fallet är det en form av “krypto-jacking”. Crypto-jacking kan också göras genom att installera skadlig programvara på ett datorsystem för att bryta Monero eller andra kryptovalutor när användaren inte besöker en specifik webbplats.

Slutligen kan gruvdrift i webbläsare också användas av välgörenhetsskäl. Barnens välgörenhetsorganisation UNICEF har lanserat en webbplats som heter The Hopepage. Idén bakom Hoppsidan är att låta användare donera en del av sin datorkraft till gruvkryptovaluta medan de surfar. Det finns alternativ att donera mellan 20% och 80% av besökarens datorkraft. I skrivande stund var det nästan 18 500 personer som donerade datorkraft till välgörenheten!

Gräns

Verges antagande verkar vara långsammare men något mer positivt än Moneros. Det finns färre cyberbrottslingar och skurkstater som för närvarande använder valutan för en sak!

En ny utveckling som uppmuntrade Verge-samhället var undertecknandet av ett partnerskap med moderbolaget (MindGeek) på planetens ledande pornografiska webbplats, PornHub. “YouTube för porr” började acceptera valutan för betalning för någon av deras premiumfunktioner i april 2018. Två av webbplatsens systersidor (Brazzers och Nutaku) accepterar nu gränsen för betalningar.

Teamet bakom MindGeek och PornHub sa att de gillade Verge på grund av dess anonyma funktioner. Inte alla vill göra det offentligt att de tittar på pornografiskt material så för PornHub var det vettigt att använda Verge snarare än Bitcoin eller Ethereum, till exempel.

Ett annat partnerskap som Verge har lyckats säkra är med Token Pay. Token Pay är ett företag med sin kryptovaluta som vill skapa kryptovaluta-betalkort. Token Pay har tillsammans med deras partnerskap med Verge också samarbetat med WEG Bank AG från Tyskland.

Partnerskap med MindGeek och Token Pay är potentiellt mycket spännande för Verge-projektet. Detta beror på att det kan finnas en tillströmning av människor som lär sig om kryptovaluta och Verge specifikt tack vare dem som använder PornHub, Token Pay eller WEG Bank AG.

Hastighet

Monero blockchain har en blocktid på två minuter. Detta innebär att nya transaktionsblock bildas en gång var 120: e sekund. Detta gör det ungefär fem gånger snabbare att handla med än Bitcoin.

Under tiden har Verge en blocktid på 30 sekunder. Detta gör det betydligt snabbare att transakera med än Bitcoin och cirka fyra gånger snabbare än Monero.

Siffrorna som citeras ovan förutsätter att transaktioner kan passa i nästa block. Om något av nätverken är överbelastat med många transaktioner blir tiden det tar att skicka Monero eller Verge längre.

Skalbarhet

Låt oss ta en titt på Verge vs Monero skalbarhet.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Monero

Monero använder det som kallas en dynamisk blockstorleksgräns. Detta innebär att blocken växer och krymper när efterfrågan på Monero ökar eller minskar. Större block kan passa fler transaktioner i dem så att fler människor kan använda Monero-nätverket samtidigt. Eftersom nätverket ännu inte har uppnått samma popularitet som Bitcoin är det oklart hur denna skalbarhetslösning kommer att fungera i praktiken.

Gräns

Teamet bakom Verge hävdar att det är mycket mer skalbart än Bitcoin. De arbetar för närvarande med att lägga till RSK (rootstock) till Verge. Rootstock är ett andra lagerprotokoll som också är utformat för att fungera med Bitcoin. Man tror att detta kommer att göra att nätverket kan hantera cirka 2000 transaktioner per sekund.

Detta är en avsevärd ökning från nuvarande maximalt 100 transaktioner per sekund. Rootstock tillåter också utvecklare att skapa smarta kontraktsbaserade applikationer som de som finns i Ethereum-nätverket.

Monero vs Verge: The Teams

Det är alltid bra att jämföra lagen när man tittar på olika kryptovalutaprojekt. Eftersom anonymitet är målet för både Verge- och Monero-projekten hålls emellertid lagen till stor del hemliga. Men låt oss se vem som har det bättre laget i jämförelsen mellan Verge och Monero.

Monero-teamet

Endast två av de ledande utvecklarna bakom Monero-projektet är kända av deras riktiga namn. Dessa är Riccardo “fluffypony” Spagni och Francisco “ArticMine” Cabañas. Spagni är den mest högljudda av utvecklarna och är mycket aktiv på Twitter under handtaget @fluffypony. Han har många års erfarenhet som mjukvaruutvecklare och har en utbildning i logistik och informatik.

randen mot monero

Att gå med i Spagni och Cabañas är en lång lista med utvecklare som föredrar att gå efter alias. Eftersom lite är känt om teamet måste jag klippa det här avsnittet!

The Verge Team

Något mer är känt om Verge-teamet. Men som de som arbetar på Monero föredrar många av dessa utvecklare att gå efter alias. Trots detta finns det mer information om medlemmarna.

Grundaren av Verge använder aliaset Sunerok. Han har över 20 års erfarenhet av nätverkssäkerhet och har arbetat med blockchain-utveckling i över sex år.

Sunerok har sällskap av Sasha. Sasha har en magisterexamen i ekonomi och en kandidatexamen i företagsekonomi. Han frilansar också som datavetare.

Verges marknadsavdelning leds av Kieran Daniels. Daniels har tidigare arbetat på Instapage.com samt grundat Dextroid.io och CryptoAnswer.com.

Verge vs Monero: Market History to Date

Därefter tittar jag på den här Verge vs Monero-guiden på båda projektens marknadshistoria. Liksom de flesta kryptovalutor följer de liknande trender. Men vissa nyhetshändelser påverkade också priset på var och en av valutorna.

Monero

Under Moneros tidiga år såg priset inga stora drag i någon riktning. Detta förändrades mot slutet av 2016 när hela kryptovalutamarknaden började se en uppåtgående trend. När 2016 blev 2017 blev denna rörelse uppåt snabbare. I mitten av 2017 upplevde Monero, precis som många andra digitala tillgångar, explosiv tillväxt.

Priset på ett enda Monero-mynt nådde en topp på cirka $ 500 per mynt i januari 2018. Sedan dess högsta punkt har priset upplevt en nedåtgående trend. Detta överensstämmer med resten av marknaden. Förutom några hopp i pris har Moneros pris långsamt sjunkit till den punkt som det är idag (3 juli 2018) på cirka $ 137.

Du kan se hela marknadshistoriken för Monero nedan.

verge vs monero - Monero-diagram

Gräns

Verges berättelse är som Moneros. Det tog dock lite längre tid för Verge att starta sin uppåtgående trend. Under mycket av sitt tidiga liv kostade Verge bara bråkdelar av en cent. Det var en kort period av optimism våren 2016 men det tystade snabbt och den i stort sett plana linjen fortsatte.

Det skulle vara ett helt år senare, i april 2017, att kryptovaluta-communityn märkte Verge ordentligt. Priset upplevde en uppåtgående trend som skulle fortsätta under hela 2017. Det nådde en topp på drygt 28c i december 2017. Tyvärr har det sedan dess i stort sett gått nedåt till priset idag på över 0,023c. Liksom Monero har det dock förekommit perioder under 2018 som priset studsade upp igen. Tillkännagivandet av MindGeek-partnerskapet var orsaken till en av dessa uppåtgående trender.

Du kan se hela historien om Verges prisrörelser i diagrammet nedan.

randen mot monero

Verge vs Monero Review-diagram

Grundad Total slutförsörjning Totala enheter i skrivande stund Aktuellt pris i USD Hela tiden i USD Blockera tid Brytning Transaktioner per sekund
Monero 2014 18 400 000 (+ 0,3 XMR / minut) 16 180 000 138,13 $ $ 494 2 minuter GPU / CPU Teoretiskt obegränsat
Gräns 2014 16,5 miljarder 15,05 miljarder 0,026125 $ 0,28 $ 30 sekunder GPU / CPU 100

Verge vs Monero: The Conclusion

Så det är det! Denna Verge vs Monero guide är klar. Lärde du mycket? jag hoppas det!

Det här är bara två av de många olika integritetsfokuserade kryptovalutaprojekten runt idag. Många olika team av utvecklare försöker sitt bästa för att bli det sekretessfokuserade myntet för användning när man gör potentiellt känsliga transaktioner.

En sak att vara uppmärksam på är lagenligheten av sådana mynt. Redan i Japan försöker myndigheterna utrota användningen av anonyma kryptovalutor som Verge och Monero. Även om det skulle vara mycket svårt för globala myndigheter att göra detta helt, skulle en sådan misshandel vara mycket dålig för de långsiktiga prisutsikterna för integritetsfokuserade kryptokurvor. Detta är något du måste vara medveten om om du planerar att investera i sådana mynt.

Som sagt, det finns gott om lagliga användningar av privata valutor. Inte alla är bekväma med att regeringen till exempel känner till sina utgiftsvanor fram till sista cent. Då är vissa användningar olagliga i en mark och helt lagliga över en gräns. I en värld där idéer och nu pengar kan röra sig världen runt på några sekunder, verkar detta helt löjligt att förneka vissa potentiella läkemedel baserat på platsen du föddes i.

Det finns många bra anledningar till att sekretessmynt finns. Så nu, när vi alla är klara, vad tycker du? Vad vill du använda en privat valuta för? Vi skulle gärna höra dina tankar!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map