Var kan jag köpa Ripple och vad är Ripple – En fullständig Ripple Review

I den här guiden ska vi titta på Ripple-betalningsprotokollet, liksom den digitala valutan som är infödd i nätverket, XRP. Så det är dags att ta reda på var du kan köpa Ripple.

Guiden kommer att täcka en rad ämnen. Dessa kommer att innehålla vad Ripple egentligen är, lite av dess historia och hur Ripple används. Jag kommer också att förklara hur XRP används och hur Ripple och XRP fungerar tillsammans. Jag presenterar dig kort för teamet bakom projektet och ger dig några saker att tänka på när du bestämmer dig för att investera i Ripple eller inte.

I slutet av guiden vet du: vad Ripple kan göra idag, var det började och vem som står bakom projektet. Du kommer också att känna till några av fördelarna och begränsningarna med Ripple-plattformen, samt var du kan köpa Ripple.

Det finns väldigt mycket att täcka den här gången. Så, låt oss komma igång redan!

Lär dig mer om krusning

Var kan jag köpa RippleRipple orsakar mycket förvirring i kryptovalutautrymmet. Namnet används ofta för att beskriva själva plattformen, liksom den valuta som är inbyggd i nätverket. Men de har sina skillnader.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Så innan vi tar reda på var du kan köpa Ripple, låt oss ta reda på vad Ripple egentligen är. Ripple, betalningsprotokollet, förväxlas ofta med valutan – XRP. För att undvika denna förvirring under den här guiden använder jag termen Ripple för att hänvisa till betalningsprotokollet och XRP för att hänvisa till det mynt (valuta) som körs i nätverket.

Ripple är ett globalt system för betalningar, avvecklingar och utbyte. Det syftar till att förbättra nuvarande banksystem. De två frågorna med banker idag som Ripple hoppas kunna förbättra är:

 • Långsamma transaktionstider
 • Dyra gränsöverskridande betalningar

Ripple är väldigt annorlunda än riktigt decentraliserade kryptovalutor som Bitcoin. Den har utformats för att fungera med banker snarare än att ersätta dem. Du kan tänka på Ripple-protokollet som internet för banker – det gör att alla banker kan kommunicera med varandra på ett gemensamt språk.

INTRESSANT FAKTA

Tom Channick, anställd på Facebook, uppgav att han kommer att lämna Facebook för att ta över comms @Ripple. Detta visar redan var Ripple redan kan röra sig.

Tom Channick twitter inlägg på Ripple

Lite historia om krusning

Ripple har en lång historia och började sitt liv som Ripplepay 2004.

Den version av Ripple som vi känner idag släpptes dock 2012. Sedan 2013 har många banker börjat använda Ripple för att hjälpa till med penningöverföringar och utbyte. Det beräknas att 80% av de japanska bankerna för närvarande använder betalningsprotokollet.

Efter flera förändringar i teammedlemmarna är XRP (Ripple-nätverkets inhemska mynt) idag det tredje största digitala myntet när det gäller marknadsvärde. Det har vuxit till ett verktyg för att hjälpa banker att växla valutor med varandra och låta sina kunder göra mycket snabba betalningar till varandra. Med Ripple kan du betala en kollega eller en medarbetare på andra sidan världen på några sekunder i sin lokala valuta.

Hur används Ripple

Ripple används som ett globalt avvecklingsnätverk. Det låter banker (och andra användare) göra gränsöverskridande betalningar och växla valutor med varandra. Det ger alla banker som använder det ett vanligt språk. Det betyder att de kan kommunicera mycket lättare med varandra.

Hur krusning används

Idag använder många banker fortfarande tjänster som SWIFT. SWIFT designades på 1970-talet. Det låter banker skicka pengar från en bank till en annan. Det är dock mycket långsamt och dyrt. Transaktioner kan ta dagar eller veckor med SWIFT. De kan också kosta en stor andel av det totala belopp som överförts.

Ripple hoppas kunna ändra det. Precis som internet hjälpte människor att kommunicera över länder, syftar Ripple till att ge banker ett sätt att kommunicera värde över länder. Gör det så snabbt och billigt (eller nästan lika snabbt och billigt) som data kan resa på internet. Så nu har du ännu fler skäl att ta reda på var du kan köpa Ripple.

Tänk på att skicka ett snabbmeddelande till en vän; Det kommer snabbare än du kan tala om själva meddelandet. Ripple hoppas kunna ge denna typ av hastighet och effektivitet till finansvärlden.

Protokollet för Ripple-betalningar kallas ofta ”valuta agnostiker”. Det betyder att du kan lägga in valutor i systemet och få ut valutor. Den här inbyggda utbytesfunktionen gör Ripple mycket användbart för globala finansinstitut att kommunicera med varandra.

Det är dock inte allt. Vad som skickas och vad som tas emot behöver inte vara valuta alls. Det kan vara flygmil, tillgångar, guld, silver och mer.

Du kan till exempel lägga guld i Ripples betalningsprotokoll och få dollar, euro eller pund på andra sidan världen på några sekunder. Så du kan se varför bankerna gillar det!

Hur XRP används

XRP är ett digitalt mynt. Den finns i Ripple-nätverket. XRP är avsett att användas som en “sista utvägens valuta”. Detta innebär att om det inte finns någon förtroendelinje tillgänglig mellan två parter kan transaktionen avvecklas med den gemensamma valutan XRP.

XRP kan överföras mycket snabbt. Det tar bara några sekunder att resa mellan avsändare och mottagare. När du vet var du kan köpa Ripple och kommer att få lite, ser du det själv!

Hur XRP används

XRP används också som en transaktionsavgift och stoppar oönskade transaktioner som visas i nätverket. Alla parter som vill göra uppdateringar till Ripple-protokollbok måste betala XRP. Detta är vanligtvis en mycket liten mängd, såsom 0,0001 XRP. Denna avgift går till ingen och förbränns, vilket orsakar en konstant minskning av mängden XRP: er.

Team

Ripple har ett mycket erfaret team bakom sig. Det leds av VD Brad Garlinghouse. Innan han började på Ripple arbetade Garlinghouse på en dokument- och fildelningstjänst som heter Hightail. Han har också haft viktiga befattningar vid AOL och Yahoo!

Under Garlinghouse är Ripples Senior Vice President (SVP) för produkt, Asheesh Birla. Birla gick med i teamet 2013. Innan dess var han en Silicon Valley-entreprenör. Han betraktas som en expert inom blockchain-industrin.

Patrick Griffin är Ripples SVP för strategisk tillväxt. Han är en tidigare anställd hos onlinebetalningsföretaget Jumio. Han har också en bakgrund inom aktiehandel.

Ripples Chief Market Strategist är Cory Johnson. Han arbetade som hedgefondportföljförvaltare på Kingsford Capital Management innan han började i Ripple. Han har också varit teknikförfattare för CNBC och Bloomberg.

Kanaan är Ripples SVP of Engineering. Han har tidigare lett team på Yelp och Quantcast.

Var kan jag köpa Ripple

Tyvärr kan vi inte berätta var du kan köpa Ripple. Ripple är inte till salu, och om det var så hade du inte råd!

Vad vi kan berätta för dig är det bästa stället att köpa Ripples inhemska mynt, XRP!

Det finns många kryptovalutabörser som låter dig köpa XRP. Så vitt jag vet finns det dock inga sätt att köpa XRP direkt med fiat-valuta. Det enklaste sättet att få lite XRP är att först köpa lite Bitcoin eller Ethereum.

Att köpa Bitcoin är enkelt. Det finns många olika börser som kommer att sälja den för lokal valuta. Den mest populära är en webbplats som heter Coinbase. Andra metoder inkluderar att köpa peer-to-peer med en tjänst som LocalBitcoins eller genom en börs som Bitstamp. När du har köpt Bitcoin kan du skicka det till ett av de olika altcoin-börserna, där du kan byta ut det mot XRP. Exempel på dessa är Binance, Bittrex eller Poloniex.

Notera: Fiat-valuta avser pengar som utfärdats av en centralbank. Dollar, euro, pund och yen är alla fiatvalutor.

Vi har listat stegen för att köpa Bitcoin och byta ut det mot XRP nedan. I det här exemplet använder vi Coinbase och Bittrex:

Var kan jag köpa Ripple: Coinbase

 • Bege dig till Coinbase och klicka på Registrera dig.
 • Fyll i registreringssidan.

Skapa ett kontosektion på Coinbase

 • När du är registrerad måste du lägga till dina bankkontouppgifter.
 • Klicka sedan på fliken “Köp / Sälj” enligt nedan för att köpa Bitcoin.Var kan jag köpa Ripple
 • Du måste sedan ange mängden Bitcoin du vill köpa.
 • Välj din betalningsmetod och ange dina uppgifter för att slutföra försäljningen.
 • Klicka på fliken “Konton” så ser du hur mycket Bitcoin du just har köpt i din Bitcoin-plånbok.

Om du vill ha en mer ingående guide om hur du gör det, besök vår guide här: Den kompletta guiden om hur man köper Bitcoin och var man ska göra det

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Var kan jag köpa Ripple: Bittrex

 • Fyll i dina uppgifter på standardregistreringssidan.
 • När du är registrerad klickar du på “plånbok” i toppmenyn.
 • Klicka på det lilla + tecknet bredvid Bitcoin. Detta ger dig din Bitcoin-mottagningsadress.

Bittrex insättningsadress

 • Kopiera den här adressen och gå tillbaka till Coinbase.
 • När du har loggat in på Coinbase klickar du på fliken “Konton”.

Kontosektion på myntbas

 • Under “Dina konton” ser du din Bitcoin-plånbok. Det är här du kommer att se mängden Bitcoin du köpte på Coinbase. Du måste klicka på “Skicka” som visas nedan. (I det här exemplet köpte vi inga Bitcoin. Det är därför som alternativet “Skicka” är grått. Om du har Bitcoin här bör du kunna klicka på det.)

Coinbase-konto BTC-plånbok

 • När du har klickat på “Skicka” bör du se följande ruta

hur man skickar kryptovaluta på Coinbase

 • I rutan Mottagare måste du klistra in Bittrex-adressen som du kopierade tidigare.
 • Ange mängden Bitcoin du vill överföra till din Bittrex-plånbok.
 • Klicka på “Skicka medel”
 • Om några minuter ska du få din BTC hos Bittrex.
 • Gå tillbaka till Bittrex och klicka på knappen längst upp på sidan som har en Bitcoin-logotyp med ordet ”marknad” bredvid.
 • Skriv “XRP” i rutan som visas och klicka på länken.
 • Till vänster på skärmen ser du köpalternativen. Ange mängden Bitcoin du vill spendera på Ripple och klicka på länken “Pris”.
 • Klicka sedan på ”Fråga”. Detta är det snabbaste sättet att fylla en order på en börs. Att använda ”Fråga” rekommenderas inte för stora beställningar men för mindre belopp och i syfte med detta exempel är det bra.

Var kan jag köpa Ripple

 • Det kan ta några minuter att slutföra din beställning. När det är klart visas din XRP i plånbokssektionen.
 • Du bör sedan överföra din XRP från Bittrex och förvara den i en säker plånbok. Den typ av plånbok jag skulle rekommendera för Ripple är en plånbok för hårdvara. Du kan läsa mer om våra två favoritplånböcker för hårdvara här: Trezor vs Ledger – Saker att veta innan du köper

Och nu vet du var du kan köpa Ripple (XRP).

Where to Hold Ripple (XRP)

Så du tog så småningom ett beslut och köpte några Ripple-mynt genom att följa riktlinjerna ovan. Grattis! Nu är frågan … Var ska jag hålla mina Ripple-mynt?

Naturligtvis kan du hålla den på samma börs som du köpte Ripple-mynt från, men det här är inte det rekommenderade sättet. Kryptovalutabörser tenderar att vara osäkra när det gäller kryptovalutalagring, eftersom det har förekommit många tillfällen när börsarna hackades och alla kryptovalutabehåll stulits.

Av denna anledning rekommenderas det mest att hålla XRP i en vald Ripple-plånbok. Faktum är att det finns massor av olika kryptovalutaplåntyper att välja mellan: du kan lagra Ripple i en hårdvaruplånbok, skrivbordsplånbok, programvaruplånbok eller mobilplånbok. Var och en av dessa typer har sina egna proffs & nackdelar, så det kan ibland bli förvirrande. Kolla därför in det här Ripple plånbok guide för att lära dig mer om olika Ripple-plånbokstyper och upptäcka vilken Ripple-plånbok som är det bästa valet för dig.

Ripple Mining?

Till skillnad från Bitcoin har alla XRP-mynt redan skapats. Utan att nya mynt skapas kan vi inte berätta hur man bryter Ripple. Många tror att det är möjligt att bryta XRP. De har fel. Så om din Ripple-gruvdrift eller XRP-gruvdrift, mer lämpligt, är omöjligt. Om du är en gruvarbetare kanske du är mer intresserad av att ta reda på hur man bryter Ripple istället för var du kan köpa Ripple.

När Ripple skapades gjorde laget 100000000000 XRP-tokens. De delades ut bland olika intressen.

Ripple-teamet ansvarar för att hålla miljarder XRP. Några av dessa kommer så småningom att släppas ut på den öppna marknaden, men 20% av det totala utbudet behålls av protokollets skapare. Förutom olika centraliseringsfrågor är detta ett av de största problemen med Ripple-projektet.

Precis som Bitcoin och andra blockchain-projekt är beroende av “gruvarbetare” för att validera transaktioner i nätverket, använder Ripple-protokollet valideringsnoder. Dessa valideringsnoder förhindrar dubbel användning av XRP.

Till skillnad från Bitcoins gruvarbetare får valideringsnoder i Ripple ingen belöning för att validera transaktioner. De tjänar dock rösträtt i nätverket. Dessa valideringsnoder väljs av företaget bakom Ripple. Därför anses Ripple vara mer centraliserat än andra blockchain-projekt.

Ripple har en program för att skapa ytterligare decentralisering av dessa validerare i framtiden.

Potential för krusning

Investerare i kryptovalutautrymmet hör att Ripple är associerat med banker och omedelbart ser de dollartecken. När allt kommer omkring har banker mycket pengar att spela med!

Men om Ripple faktiskt är en bra investering är en annan sak.

Det finns några saker om det som borde få dig att tänka två gånger innan du går “all-in” på Ripple. Låt oss ta en titt på dem.

Vi börjar med de saker som gör Ripple eller XRP till en potentiellt bra investering:

tummen upp Fördelar

✓ Banker använder redan både Ripple-protokollet och XRP.

✓ XRP bränns när den används för att betala för en transaktion. Detta är bara en liten mängd men antalet XRP som finns krymper. Om det finns en efterfrågan på XRP bör värdet på varje mynt öka.

✓ Det gör internationella betalningar och utbyten mycket enkelt. Ripple kan potentiellt bli ryggraden i den globala ekonomin.

tummen ner Nackdelar

✗ Svårt att veta exakt hur mycket XRP som används.

✗ Det faktum att företaget Ripple plötsligt kunde tappa hela marknaden genom att släppa de mynt de höll tillbaka borde vara ett bekymmer.

✗ För att göra det godkänt av regeringen tillåter Ripple saldor att frysas. Detta borde skrämma alla som blir upphetsade av Bitcoin och alla andra kryptos tillåtna.

Slutsats

Om du funderar på att göra en investering i XRP är det mycket viktigt att du förstår hur den fungerar och vad den kan. Du måste veta att Ripple-betalningsprotokollet kan finnas och fortfarande fungerar för interbanköverföringar utan att använda dess ursprungliga valuta XRP.

Detta kan göra en investering i själva protokollet till ett bättre drag. Men du måste vara en ackrediterad investerare för att göra detta.

Det viktigaste att komma ihåg är att digitala valutor är väldigt nya. Som sådan är de inte på något sätt en säker investering. Hela utrymmet kan kollapsa. Om Ripple plötsligt blev olagligt i större delen av världen och banker kunde stoppas från att använda det. Så osannolikt som detta låter just nu är det fortfarande det mest troliga att välta Ripple för närvarande.

Alternativt kan ett bättre system komma ut, eller något systembrott kan permanent bryta hela protokollet.

Som med alla investeringar måste du förstå exakt hur Ripple och XRP fungerar innan du köper in det. Som en investering med hög risk och hög belöning är det också viktigt att du inte riskerar mer än du har råd att förlora. Marknaden hittar ett pris för digitala valutor just nu och det priset kan vara mycket lägre än de är prissatta idag.

Så det är vår Ripple-guide. Förhoppningsvis lärde du dig mer om ett av de mer missförstådda digitala mynt som finns. Med all din nyvunna kunskap kommer du att investera i Ripple eller XRP?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map