Vad är Ethereum?

Ser till köp lite kryptovaluta, och undrar – vad är Ethereum? Låt oss prata!

Välkomna vänner! Du är förmodligen här för att du vaknade i morse och tänkte på dig själv, “vad är Ethereum, och hur fungerar Ethereum?”.

Du var inte säker, så du frågade din granne och de visste inte heller! Det är dock okej – den här guiden kommer att berätta allt du behöver veta om en av världens mest spännande kryptovaluta Ethereum.

Vi diskuterar allt från vad Ethereum är, hela vägen hur man faktiskt köper det och var man kan lagra dina nyförvärvade Ether-mynt. På den noten kan jag dock berätta i förväg – de bästa ställena att köpa Ether-mynt kommer att inkludera Coinbase, Simplex och Binance. Förvaringsmässigt, kalla plånböcker är din bästa insats – nämligen, Ledger Nano S och Trezor.

Letar du efter den säkraste platsen att köpa BTC? Jag har samlat de bäst rankade kryptobörserna som godkändes som de säkraste plattformarna för att köpa BTC nedan, så ta en titt.

Leverantör Visa / Mastercard tillgängligt Crypto Our Score Coinbase Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 till

9.8 Läs recension Besök webbplatsen Binance Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 till

9.6 Läs recension Besök webbplatsen Coinmama Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 till

9.4 Läs recension Besök webbplatsen Kraken recension JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • RUSA
 • + 37 fler

9.1 Läs recension Besök webbplatsen eToro Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 till

8.6 Läs recension Besök webbplatsen KuCoin Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 till

8.5 Läs recension Besök webbplatsen Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 till

8.4 Läs recension Besök webbplatsen Mest populär 729 recensioner 9.8 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension Editor’s Choice 1279 recensioner 9.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 816 recensioner 9.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 1174 recensioner 9.1 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 453 recensioner 8.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 563 recensioner 8.5 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 603 recensioner 8.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension

Fördelar

 • Mycket säker
 • Mycket mer skalbar än Bitcoin
 • Smarta kontrakt, dApps
 • Revolutionerande blockchain-teknik
 • Starkt team av utvecklare bakom projektet

Nackdelar

 • Flyktig
 • Dyr "gas" (transaktions) priser

Vad är Ethereum: En kort historia

Vad är Ethereum: Vitalik Buterin.År 2012, 17 år, Vitalik Buterin introducerades till Bitcoin av sin far och blev mycket intresserad av dess teknik. Vitalik började skriva för Bitcoin Magazine och föreslog förbättringar av Bitcoin-plattformen. När dessa förbättringar inte gjordes bestämde han sig för att göra det skapa sin egen kryptovaluta istället.

Hans idé var Ethereum, och det gick live 2015. Sedan det startade har Ethereums pris stigit mycket och det har nu ett ”marknadsvärde” på 44,7 miljarder dollar (det är det totala värdet av all Ethereum-valuta i världen idag). Så varför går Ethereum upp?

Vad är Ethereum: Ethereum market cap charts Notera: Ethereums ”marknadsvärde” är det totala värdet av all Ether kombinerat. Ether är Ethereums valuta, medan Ethereum själv är en plattform.

Ethereum-tekniken har verklig potential att förändra världen. Vad är Ethereum tech och vad gör det så speciellt, frågar du? Låt oss ta reda på!

Ethereum för nybörjare

Notera: Om du inte är nybörjare bör du nog läsa det här, för alla fall!

Det är lättare att svara, “vad är Ethereum?” om vi först frågar ”vad försöker Ethereum ersätta?” Låt oss se ett exempel:

Matthew skriver tutorials med hjälp av Google Docs. Han kan redigera sitt arbete och dela det med vem han vill. En dag hackas Google Docs, eller så förbjuder regeringen det, så Matthew förlorar allt sitt arbete.

Nu bestämmer Matthew att han bara ska använda ordbehandlaren på sin dator, så hans arbete blir säkert. Men det är inte säkert, eller hur? Matthews dator kan gå vilse, gå sönder eller hackas in.

Matthew är desperat nu, så han bestämmer sig för att sälja sin bärbara dator och köpa en penna, en anteckningsblock och några stämplar istället. Jobb klart!

Matthews problem här är att han vill bekvämligheten och hastighet av internet, men med kontroll och säkerhet av hans penna och papper. Men vad ska Ethereum göra åt det?

Vad är Ethereum: stack med Ether-mynt.

Ethereum erbjuder ett sätt att använda kraften på internet utan att lita på appar som Facebook, Google, eller din nätbank med din personliga information.

Appar som Facebook och Google samla in och lagra informationen om sina miljoner användare på servrar. Detta innebär att användardata hålls på ett mycket litet antal platser (detta kallas centralisering). Om någon av dessa platser hackas in har vi alla stora problem!

Hur Ethereum fungerar är att ta bort behovet av att lita på många appar med privat information. Det gör detta med decentralisering använder sig av ‘blockchainTeknik.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Blockchain Basics

Ethereums version av internet är en där servrar och moln ersätts med ett nätverk av system som kallas noder. Noderna lagra och underhålla en delad databas som kallas blockchain.

Det finns tusentals noder i nätverket, som alla lagrar hela blockchain. Ju fler noder det finns, ju säkrare nätverket och dess data blir. Den information som du anger i denna post kan bara kontrolleras av dig. Den lagras inte på din dator eller på en central server – den lagras i hela nätverket av noder.

Informationen som finns i blockkedjan verifieras av ‘konsensus’. Detta innebär att mer än hälften av noderna måste vara överens om att informationen är korrekt innan det släpps in på blockkedjan.

Dataintrång denna typ av system är nästan omöjligt, eftersom du skulle behöva kontrollera mer än hälften av nätverket för att tvinga fram enighet. Även om du kontrollerade mer än hälften av nätverket skulle det kosta dig så mycket pengar att slutföra attacken, det det skulle inte vara värt det.

Som jag nämnde tidigare, Ethereum uppfann inte blockchain-tekniken, Bitcoin gjorde det, men det använder och förbättrar det på några otroliga sätt. Så, vad är Ethereum blockchain?

Notera: Läs vår "Blockchain förklaras" guide för mer om blockchain-teknik.

Ethereum Explained: Blockchain 2.0 och dess användning

Ethereum blockchain (eller ‘Blockchain 2.0’, som det ibland kallas) använder liknande teknik som Bitcoin, men det är mer avancerad. Det kan göra mycket mer än Bitcoin blockchain. Det gör detta på två huvudsakliga sätt.

Vad är Ethereum: Ethereum-plattformen.

Smarta kontrakt

Ethereum blockchain är utformad så att transaktioner kan endast ske när vissa villkor är uppfyllda. Reglerna som bestämmer dessa villkor kallas ”smarta kontrakt”. Det är en viktig del av vad som är Ethereum-frågan.

Till exempel, föreställ dig en varuautomat. Om Peter vill ha en godisbar från en varuautomat behöver han tillräckligt med pengar för att betala för det. Om han inte har tillräckligt med pengar får han inte sin godisbar. Ett smart kontrakt för denna transaktion kan se ut så här:

OM Peter lägger in $ 1 i varuautomaten SÅ kommer automaten att ge Peter en godisbar.

När ett av dessa kontrakt har skrivits kan det inte ändras. Det är därför de kallas “förtroendefulla” transaktioner. Du behöver inte lita på individer i nätverket – om villkoren i kontraktet inte är uppfyllda kommer det inte att hända.

Tänk dig att! Ett pålitligt globalt nätverk som aldrig går offline!

dApps

Vad är Ethereum: Centraliserade och decentraliserade applikationer.

Decentraliserade applikationer (eller ‘dApps’) är helt enkelt applikationer som inte körs på en traditionell central server. Istället, de kör på en blockchain – använder den för att decentralisera sin server.

dApps är kärnan i Ethereums design och dess tro. Ethereums grundare vill att användare ska lära sig Ethereum och bygga vidare på det. Så en annan del av vad som är Ethereum-frågan är definitivt dApps.

Ethereum har sitt eget kodningsspråk kallat Hållfasthet. Soliditet används för att bygga dApps. Eftersom soliditet är som JavaScript (ett av de vanligaste programmeringsspråken), det uppmuntrar utvecklare att skapa nya och spännande dApps.

Dessa dApps kan snart konkurrera med (eller ersätta) centraliserade appar, i branscher som sociala media, e-handel, e-post, och internet bank. Det finns oändliga möjligheter att bygga dApps på Ethereums blockchain.

En snabb sammanfattning

Låt oss snabbt se över den första delen av den frågan vi ställde tidigare: vad är Ethereum?

Vad har vi lärt oss hittills?

Enkelt uttryckt har vi lärt oss det Ethereum är en blockchain som tillåter användaren att bygga smarta kontrakt och dApps – det har potential att förändra internet för alltid.

Utan ytterligare fördröjning och med en ganska klar uppfattning om vad som är Ethereum, låt oss ta en titt på den andra delen av den frågan: hur fungerar Ethereum?

Lite mer detaljerad: Hur fungerar Ethereum?

Eter är valutan för Ethereum. Ibland är de två förvirrade men det är enklare om du försöker komma ihåg att Ethereum är systemet och Ether är dess valuta.

Vad är Ethereum: Ethereum-lagring.Om du vill få något gjort på systemet, du behöver lite Ether. Ether bränner upp Ethereum-systemet och det kallas ofta ”gas” av denna anledning. Varje transaktion på Ethereum behöver en viss mängd ”gas” för att få jobbet gjort. Ju större jobb, desto mer gas behöver du.

Frågan om vad som är Ethereum och hur det fungerar åtföljs ofta av Ethereum VS Bitcoin-frågan. Eftersom människor ofta jämför Ether med Bitcoin, så tar vi en stund att förklara de viktigaste skillnaderna.

Bitcoin

 • Bitcoin är digitala pengar. Dess blockchain tillåter manuell peer-to-peer överföringar av digitala pengar. Om Peter vill betala Paul 10BTC (Bitcoin) för att måla sitt hus utan att använda en bank kan han använda Bitcoin. Det ser ut så här; Peter skickar 10BTC (Bitcoin) till Paul.
 • Det finns ett tak på hur många Bitcoin som kan existera (21 miljoner), så det kan bli en pålitlig värdebutik, som guld eller diamanter.
 • Genomsnittstiden för en bekräftad Bitcoin-transaktion är, även om de kan vara så snabb som 10 minuter.

Eter

 • Återgår till vad som är Ethereum och dess valuta: Ether är digitalt bränsle för de automatiserade smarta kontrakten i Ethereum-nätverket. Om Peter vill betala Paul 10ETH för att måla sitt hus kan han använda ett smart Ethereum-kontrakt. Transaktionen skulle se ut så här; OM Paul målar Peters hus kommer DEN 10 ETH att skickas till Paul. Så, som du kan se, kan Ether användas mycket liknande Bitcoin. Den enda skillnaden är den med smart kontraktsteknik, Peter betalar inte Paul förrän Paul har målat Peters hus. Paul får inte betalt om han inte målar Peters hus, så han kan inte fuska! Samma system kan användas för att vägleda transaktioner av alla slag, från e-post till hur ett företag betalar sin personal.
 • Det finns inget tak på hur mycket eter kan existera. Även om mängden eter förmodligen inte kommer att överstiga 100000000 under en mycket, mycket lång tid.
 • Ethereums transaktionstid är väldigt snabbt – Ether-drivna smarta transaktioner tar bara några sekunder.

Vad är Ethereum Mining?

I både Bitcoin och Ethereum skapas ny valuta (Bitcoin eller Ether) genom en process som kallas ‘brytning”. Noder i en blockchain måste verifiera transaktioner; noder är belönas med en ny valuta. Till exempel belönas en Ethereum-nod (känd som en gruvarbetare) med en ny eter.

Detta kallas gruvdrift eftersom det liknar guld- eller diamantbrytning. Istället för att gräva i marken är det dock gruvarbetarna verifiera transaktioner.

Gruvetering på detta sätt kallas ”Bevis på arbeteGruvdrift. Det kallas PoW (Proof-of-Work) eftersom noden måste visa att den har gjort ”arbetet” (verifierat transaktionerna) för att få sin Ether-belöning. Det dåliga med PoW-gruvdrift är det den använder mycket datorkraft och därför mycket el, vilket gör det dyrt och dåligt för planeten. Så nu har du en ganska tydlig uppfattning om vad som är Ethereum-gruvdrift.

Vad är Ethereum: Ethereum mining rigs.

Snart hoppas Ethereum-utvecklare att börja använda en annan metod, kallad PoS (Bevis för insats). Denna metod använder mycket mindre el, så det är mycket bättre för energikostnader och planeten!

I PoS är användare med mycket Ether det valts slumpmässigt för att verifiera transaktioner. Denna form av gruvdrift kommer att belönas med avgifter snarare än en ny valuta och kommer att använda mycket mindre kraft och el.

Notera: användarna som väljs i PoS för att verifiera transaktioner kallas “Stakers” eller “Intressenter”.

Vad är Ethereum Storage?

Ether lämnar inte Ethereum blockchain, så den lagras inte fysiskt någonstans. Om du vill använda Ethereum behöver du en plånbok’ (kallas ibland en Ethereum-adress).

Din Ethereum-plånbok innehåller ingen Ether, men den kommer att innehålla de koder som behövs för att komma åt den. Dessa koder kallas privata nycklar. Om du tappar dina privata nycklar förlorar du din Ether. Så att välja en bra plånbok är mycket viktigt! Det finns fyra huvudtyper av plånböcker.

Hårdvaruplånböcker

Dessa är fysiska lagringsenheter, som USB-minnen. De Ledger Nano S är en av de dyrare hårdvaruplånböckerna, och den erbjuder säker offlinenyckellagring. Precis som en riktig uppsättning nycklar kan en hårdvaruplånbok dock gå vilse. Så var försiktig där du lägger den!

Vad är Ethereum: Ledger Nano S Wallet.

Skrivbordsplånböcker

Förvara dina offentliga och privata nycklar direkt på din dator. Det här alternativet använder ett lösenord som du inte får förlora. Det tar också mycket utrymme på din enhet. Vi rekommenderar att du använder Exodus skrivbordsplånbok.

Vad är Ethereum: Exodus Wallet.

Mobila plånböcker

Liknar skrivbordsplånböcker, men använder mycket mindre utrymme – de är perfekta för att lagra dina offentliga och privata nycklar på din smartphone. Jaxx erbjuder sina användare nyckellagring för upp till 13 olika kryptovalutor.

Vad är Ethereum: Jaxx-plånboken.

Webbplånböcker

Förvara dina privata nycklar online ett exempel på detta är Coinbase plånbok. Det här är den minst säkra typen av plånbok och vi låt bli rekommenderar att du använder dem för att lagra alla mängder eter som du inte har råd att förlora.

Vad är Ethereum: Coinbase-plånboken.

Pappersplånböcker

Vad är Ethereum: en pappersplånbok.Det här är det mest gammaldags lagringsalternativet – det är de bara pappersbitar med dina åtkomstkoder skrivna på. De kan inte hackas, men du måste komma ihåg var du lägger dem!

Om en plånbok är ansluten till internet kallas den ”het lagring”. Om den inte är ansluten till internet kallas den för “fryslagring”. När du lagrar privata nycklar rekommenderas att du använder det en kombination av både heta och kalla plånböcker för maximal säkerhet. Nu har du en ganska tydlig uppfattning om vad som är Ethereum-lagring och vilken plånbok du ska välja.

Var kan jag köpa Ethereum?

Du kan köpa Ether från tre huvudkällor:

Mäklare är myntbyten som Coinbase som köper och säljer Ether mot en avgift. De är enkla att använda men kan ofta vara något dyra. Du kan använda dem för att köpa Ether med din fiat-valuta (USD, EUR, etc.) med ett kredit- / bankkort eller med banköverföring.

Handelsplattformar tycka om Cex.io anslut köparen och säljaren i utbyte genom att använda en mellanhand (Cex). Detta är vad handlare använder för att handla en kryptovaluta mot en annan. Till exempel att köpa Ether med Bitcoin eller sälja NEO för Litecoin.

Peer-to-peer-plattformar tycka om LocalEthereum låta köpare och säljare kontakta varandra direkt för att förhandla om priser. Det här alternativet är mer riskfylld än de andra två eftersom du handlar direkt med någon du inte känner. Det finns ingen mellanhand, så du inte betala några avgifter, och du kan också betala kontant.

Ett annat bra alternativ skulle vara att köpa Ether-mynt via Simplex – ett fintech-företag som syftar till att förse dig med fullständig transaktionssäkerhet och flytande. Här skulle du också kunna köpa Ether med fiatpengar – det vill säga med ett kredit- eller bankkort.

För mer information om hur och var du kan köpa Ether kan du följa vår "Hur man köper Ethereum" guide.

Vad gör Ethereum nu?

Många dApps skapas på Ethereums blockchain och en slags insamling kallas en ICO används för att betala för dem. Så att veta vad Ethereum gör nu är ganska användbart.

Initiala mynterbjudanden (ICO) tillåta utvecklare att sälja idén om sin produkt för att betala för skapandet – det är som Kickstarter, men för dApps.

Kolla in några av de dApps som utvecklas (eller som redan har utvecklats) på Ethereum med ICO:

Golem är en dApp som tillåter användare att hyra tomgångarna på sina datorer till varandra. Det är som att kunna hyra din bil till andra förare när du inte använder den!

Vad är Ethereum: Golem.

EtherTweet är en kommunikationsplattform som mycket liknar en berömd app för sociala medier förutom att den är i blockchain så det finns ingen central myndighet. Det stämmer, det är en dApp-version av Twitter och den är helt ocensurerad!

Etheroll är ett onlinekasino som använder Ethereums blockchain för att skapa rättvisa tärningsspel online. Även om all denna nya teknik redan kan vara tillräckligt med ett spel för de flesta!

Med alla dessa bra saker på gång är det lätt att glömma det Ethereum är fortfarande mycket ny, och har fortfarande några problem.

Vissa kritiker tycker att plattformen är för komplicerad för de flesta användare. Denna komplexitet kan innebära att erfarna användare kanske kan bluffa nybörjare om de vill. Ethereum har jämförts med DOS, eftersom DOS behöver Windows för att göra det användarvänligt. Så, kanske kommer det att släppas något senare som gör Ethereum mer användarvänligt!

Med en ganska tydlig uppfattning om vad Ethereum gör nu kan vi prata om ytterligare en fråga – Ethereums ”gaffel”. Enkelt uttryckt var detta en oenighet i Ethereum-samhället som delade plattformen i två. Detta är en möjlig brist i hur samhället fungerar. När du kör något med omröstning är inte alla överens – det är normalt!

Jämför Ethereum sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför Ethereum sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Vad ska Ethereum göra i framtiden?

Föreställ dig alla olika transaktioner som sker i vardagen. Att köpa eller sälja en bil, hyra en lägenhet, satsa på VM-finalen. De involverar alla att lita på främlingar med dina pengar och din information. Ethereum löser denna fråga, vilket betyder den har mycket potential för framtiden. Så nu vet du inte bara vad som är Ethereum utan också hur det fungerar.

Mer och mer verklig teknik ansluts till internet varje dag – vi kallar det ”sakernas internet”. Dörrlås, kylskåp, ugnar, glödlampor, pannor och TV-apparater är alla anslutna till internet och alla måste köras säkert och med tydliga instruktioner.

Föreställ dig nu en värld där smarta kontrakt och dApps automatiskt styr dessa transaktioner och tekniker, medan en oförstörbar rekord av allt hålls uppkopplad, evigt. Ganska coolt, tycker du inte?

Om du, efter att ha läst den här guiden, har bestämt dig för att du faktiskt vill köpa något Ether, kan du göra det i en av de mer pålitliga kryptoutbytesplattformarnaCoinbase eller Simplex är två av de bättre exemplen.

 • Coinbase, du måste registrera och verifiera din identitet innan du kan göra några inköp eller försäljningar. Gör det (processerna är väldigt enkla och ganska snabba) och köp sedan bara ETH via önskad betalningsmetod.
 • Med Simplex, saker kommer vanligtvis att bli ännu snabbare och smidigare – ange helt enkelt mängden ETH som du vill köpa, din kortinformation och all annan information som du kan bli ombedd att påpeka – det är det!
 • Var du ska lagra din ETH är också ett avgörande beslut som du måste fatta. Om du är en aktiv handlare, då en het plånbok (t.ex. Exodus) kan vara ett bra val. Men om du planerar att hålla på din Ether, ta den kalla plånboksvägen och investera i en Ledger Nano S eller Trezor.

Vi ställde en fråga i början av den här guiden, vad är Ethereum? Det riktiga svaret är, Ethereum är allt du vill att det ska vara. Oavsett om du vill handel med Ether eller skapa en helt ny dApp, möjligheterna är oändliga! Så kom igång, lär dig Ethereum och tänk stort. Framtiden börjar nu!

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map