Vad är en Bitcoin och hur fungerar Bitcoin?

Frågorna som tänkte på alla minst en gång under 2017: vad är en Bitcoin och hur fungerar Bitcoin?

Bitcoin består av två ord, ‘Bit‘ & ”Mynt”. Om du skär informationen inuti datorer i mindre bitar hittar du 1s och 0s. Dessa kallas bitar. Du vet redan om mynt.

…och vad är Bitcoins?

Bitcoins är bara flertalet av Bitcoin. De är mynt lagrade i datorer. De är inte fysiska och finns bara i den digitala världen! Det är därför som Bitcoin och andra kryptovalutor ofta kallas digitala valutor.

Det kan tyckas ganska förvirrande först, men i den här guiden klarar jag det så enkelt som möjligt – Välkommen till Bitcoin för nybörjare! I slutet av guiden kommer även nybörjare att förstå vad Bitcoin är, hur man skaffar Bitcoin och hur man använder Bitcoin.

Tänk också på att kolla in några pålitlig kryptobörser (dvs. Coinbase eller Binance), om du planerar att köpa eller sälja Bitcoin! Dessutom är det viktigt att hålla dina Bitcoins inne säkra plånböcker, så överväga hårdvarualternativ som Ledger Nano S och Trezor.

Du bör också veta att det enklaste sättet att köp Bitcoins med din kredit kortet sker via Simplex – bedrägerifri betalningshantering. Valet är ditt.

Låt oss börja!

Letar du efter den säkraste platsen att köpa BTC? Jag har samlat de bäst rankade kryptobörserna som godkändes som de säkraste plattformarna för att köpa BTC nedan, så ta en titt.

Leverantör Visa / Mastercard tillgängligt Crypto Our Score Coinbase Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 till

9.8 Läs recension Besök webbplatsen Binance Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 till

9.6 Läs recension Besök webbplatsen Coinmama Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 till

9.4 Läs recension Besök webbplatsen Kraken recension JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • RUSA
 • + 37 fler

9.1 Läs recension Besök webbplatsen eToro Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 till

8.6 Läs recension Besök webbplatsen KuCoin Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 till

8.5 Läs recension Besök webbplatsen Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 till

8.4 Läs recension Besök webbplatsen Mest populär 729 recensioner 9.8 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension Editor’s Choice 1279 recensioner 9.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 816 recensioner 9.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 1174 recensioner 9.1 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 453 recensioner 8.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 563 recensioner 8.5 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 603 recensioner 8.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension

Fördelar

 • Genomskinlighet
 • Decentraliserad
 • Drivs av samhället
 • Ingen verifiering för nya användare

Nackdelar

 • Varierande avgifter
 • Inte lika snabbt jämfört med andra kryptovalutor

Hur fungerar Bitcoin? Varför uppfanns Bitcoin?

Låt oss börja med grunderna…

Det finns tre typer av människor i denna värld: producenten, konsumenten, och mellanhanden. Om du vill sälja en bok på Amazon måste du betala en stor 40-50% avgift. Detta är detsamma i nästan alla branscher! Mellanmannen tar alltid en stor del av producentens pengar.

För att förstå vad som är Bitcoin är det viktigt att veta varför det skapades. Bitcoin uppfanns till ta bort en typ av mellanhandbankerna. Om du behöver överföra $ 5000 från ditt land till din vän i Storbritannien måste pengarna gå via en bank i ditt land. De tar en avgift för bearbetning. När pengarna når banken i Storbritannien tar din väns bank också ut en avgift.

Hur fungerar Bitcoin: en hög med kryptokoiner.

Det är inte bara avgifterna som är problemet, det är det de data de lagrar. Banker lagrar massor av privata data om sina kunder. Många banker har hackats under de senaste tio åren, vilket är väldigt farligt för människor som använder dessa banker. Det är därför det är viktigt att förstå hur fungerar Bitcoin.

Till skillnad från Bitcoin, banker kan frysa / blockera människors konton när de vill. De har för mycket kontroll över de människor som använder bankerna, och de har missbrukat sin makt. Banker spelade en stor roll i finanskrisen 2008, för. Bitcoin startade 2009, strax efter krisen. Många tror att krisen var en av anledningarna till att skapa Bitcoin.

Vem skapade Bitcoin? Skaparen av Bitcoin är okänd. Namnet som användes var Satoshi Nakamoto, men detta var ett falskt namn och ingen vet vem den verkliga skaparen är.

Lösningen var att bygga ett system som har ingen enda myndighet (som en bank). En enda myndighet bör inte ges makten att kontrollera människor. Bankerna och regeringarna kontrollerade valutorna, så en ny valuta måste skapas.

Bitcoin är lösningen: den har ingen enda auktoritet. Det betyder att inga banker, ingen PayPal, ingen regering kan tala om för banken att frysa ditt konto. Det är jättebra, eller hur? Frågan som alla nu tänker måste vara “hur fungerar bitcoin?”.

Hur Bitcoin fungerar?

Skaparen av Bitcoin gjorde tre huvudbegrepp för Bitcoin som är väsentliga för att förstå principerna för Bitcoin:

Låt oss utforska varje koncept lite närmare.

Decentraliserade nätverk

När du går till din webbläsare och skriver in “www.google.com”, din dator startar en konversation med Googles datorer. Sedan börjar båda datorerna prata med varandra och din webbläsare visar bilder, knappar etc. Om Googles servrar var nere av någon anledning skulle du inte kunna se dessa bilder och knappar. Detta beror på att data lagras i ett centraliserat nätverk – det är på ett ställe.

Hur fungerar Bitcoin: Centraliserade och decentraliserade applikationer.

För att förstå hur Bitcoin fungerar är det viktigt att ta reda på vad som är ett decentraliserat nätverk. I ett decentraliserat nätverk är uppgifterna överallt. Om Google använde ett decentraliserat nätverk skulle du fortfarande kunna se informationen, för den finns överallt och inte bara på ett ställe. Detta innebär att Google aldrig skulle gå offline!

Kryptografi

I andra världskriget, kryptografi användes mycket. Det konverterade radiomeddelanden till kod som ingen kunde läsa. För att läsa det måste du konvertera tillbaka till det ursprungliga meddelandet. För att göra det behövde du en tangent. Det var möjligt genom matematiska formler!

Bitcoin använder kryptografi på samma sätt. I stället för att konvertera radiomeddelanden använder Bitcoin kryptografi för att konvertera transaktionsdata. Det är därför Bitcoin kallas en kryptovaluta. Att veta det tar dig ett steg närmare att förstå hur Bitcoin fungerar.

Bitcoin gör detta med blockkedjan. Bitcoins skapare uppfann blockchain-tekniken!

Tillgång och efterfrågan

Förra veckan, när John besökte bageriet, var det bara en kaka kvar. Fyra andra ville ha det också. Normalt kostar kakan bara $ 2. Men eftersom 4 andra ville ha kakan var han tvungen att betala 10 dollar för den.

Detta är huvudkonceptet för tillgång och efterfrågan: när något är begränsad, det har mer värde. Ju fler människor som vill ha det, desto högre kommer priset på det att stiga. Det är detsamma som sällsynta veteranbilar.

Hur fungerar Bitcoin: supply & amp; efterfrågan.

Bitcoin använder samma koncept. Tillgången på Bitcoin är begränsad. Bitcoin produceras på en fast ränta, vilket kommer att minska med tiden – det halveras vart fjärde år. Bitcoin har en gräns på 21 miljoner mynt; när det finns 21 miljoner Bitcoins kan inga fler mynt skapas. Hur många Bitcoins finns det just nu? Tja, för närvarande (27.07.20) finns det 18,5 miljoner Bitcoins skapade. Vi har fortfarande en lång, lång väg kvar innan den når 21 miljoner!

Så det svarar på en del av “hur fungerar Bitcoin?”, Men det svarar inte på allt. För att verkligen lära oss hur Bitcoin fungerar bör vi gå vidare till hur Bitcoin-transaktioner arbete…

Hur sker transaktioner?

Låt oss nu se hur dessa begrepp fungerar tillsammans. För att registrera transaktioner måste vi lägga in dem en databas (som ett Excel-ark).

Detta lagras normalt på ett ställe i ett centraliserat nätverk. Men för att Bitcoin använder ett decentraliserat nätverk, Bitcoin-databasen delas. Denna delade databas är känd som en distribuerad huvudbok och det nås med blockchain. För att lära dig mer om blockchain-teknik och förstå vad som är Bitcoins ur blockchain-perspektivet bättre, läs min "Blockchain förklaras" guide.

För att skicka Bitcoin till någon måste du signera ett meddelande digitalt som säger “Jag skickar 50 Bitcoins till Peter”. Meddelandet skulle sedan sändas till alla datorer i nätverket. De lagrar ditt meddelande i databasen / huvudboken.

Kan någon fejka min identitet?

När du skapar en Bitcoin-plånbok (för att lagra din Bitcoin) får du det en offentlig nyckel och en privat nyckel. Offentliga nycklar och privata nycklar är en uppsättning långa siffror och bokstäver; de är som ditt användarnamn och lösenord. Båda är väldigt viktigt för att verkligen förstå hur Bitcoin fungerar.

Människor behöver din offentlig nyckel om de vill skicka pengar till dig. Eftersom det bara är en uppsättning siffror och siffror behöver ingen veta ditt namn eller e-postadress etc. Detta gör Bitcoin-användare anonyma!

Hur fungerar Bitcoin: Blockchain plånbok privat nyckel.

När det gäller din privat nyckel, du ska aldrig låta någon se det. På blockchain är din privata nyckel din identitet. Du använder din privata nyckel för att komma åt din Bitcoin. Om någon ser det kan de stjäla alla dina Bitcoin – så var mycket försiktig!

Så ja, tekniskt sett kan din identitet förfalskas. Om någon får din privata nyckel kan de använda den för att skicka Bitcoin från din plånbok till sin plånbok. Det är därför du måste hålla din privata nyckel mycket, mycket säker.

Din verkliga identitet (ditt namn, adress, etc.) kan dock inte förfalskas, för du behöver inte använda den för att skicka eller ta emot Bitcoin.

Kan någon spendera Bitcoin två gånger?

Bitcoin-transaktioner grupperas tillsammans och lagras i block. Dessa block är länkade till varandra i en serie. Det är därför det kallas blockchain.

Varje transaktion i blocket har en offentlig nyckel skrivet på den. Om det är din Bitcoin kommer det att vara din privata nyckel som står på den. Eftersom varje block är anslutet till blocket före det kan inget Bitcoin användas två gånger.

Hur fungerar Bitcoin: en man som innehar en Bitcoin.

Låt oss förstå hur Bitcoin fungerar med några verkliga exempel. Om någon försökte skicka samma Bitcoin två gånger är det här som skulle hända:

 1. David skickar John en Bitcoin;
 2. Transaktionen lagras i ett block på blockchain;
 3. Nästa dag försöker David skicka samma Bitcoin till någon annan;
 4. Bitcoin-transaktionen går in i det nuvarande blocket på blockchain;
 5. Datorerna som kör blockchain kontrollerar det sista blocket som Bitcoin användes i;
 6. I det sista blocket som Bitcoin användes i, säger transaktionen att Bitcoin skickades till Johns offentliga nyckel.

Eftersom det inte är Johns offentliga nyckel som finns på Bitcoin som skickas in i det aktuella blocket, låter inte datorerna som kör blockchain Bitcoin.

Vad händer om någon försöker manipulera blocken?

Om någon försöker ändra transaktionsdata i ett av blocken, kommer det bara att ändras i sin egen version, precis som ett Microsoft Word-dokument som lagras på din dator.

Detta är en av de viktigaste delarna av hur Bitcoin fungerar. För att göra ändringen till den delade databasen så att den finns i allas version måste de kontrollera 51% av datorerna i nätverket.

Vad händer om någon kontrollerar 51% av datorerna i nätverket?

Detta är tekniskt möjligt, men det är det nästan omöjligt att uppnå. Även om någon hackade 51% av datorerna i nätverket (även känd som noder) finns det ett annat säkerhetsskikt som kommer i vägen.

För att lägga till nya block i blockkedjan måste de vara bryts. Denna process kallas gruvdrift eftersom noder som gör det belönas med Bitcoin – som guldgruvare belönas med guld.

Vid gruvdrift måste noderna bearbeta Bitcoin-transaktioner och verifiera att de är verkliga. För att göra detta måste de lösa ett matematiskt problem. När problemet är löst verifieras transaktionsblocket och ett nytt block skapas. Varje block har ett nytt problem och en ny lösning för gruvarbetare att hitta.

Hur fungerar Bitcoin: en hackare som arbetar på en bärbar dator.

Den första noden som löser detta problem får nya Bitcoins. Gruvdrift använder mycket el, så gruvarbetarna måste belönas!

Några mer verkliga förklaringar om hur man gör Bitcoin fungerar: här är vad som skulle hända om en hackare kontrollerade 51% av noderna och försökte ändra ett block:

 1. Hackaren kommer att ändra uppgifterna i blocket så att Bitcoin skickades till hans / hennes offentliga nyckel.
 2. Eftersom data i blocket har förändrats finns det ett nytt matematiskt problem och hackaren måste lösa det;
 3. Den el som hackaren behöver för att lösa problemet kostar mer än vad Bitcoin i blocket är värt;
 4. Hackaren kan fortsätta och lösa problemet, men kommer att förlora pengar under processen.

Som du kan se är det nästan meningslöst för en hackare att slutföra en attack på blockchain. Det är därför det är så säkert.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med Bitcoin?

Du borde redan veta vad de flesta fördelarna med Bitcoin är efter att ha läst så långt in i guiden. Jag har dock inte pratat mycket om nackdelarna, har jag?

Det finns fortfarande några fördelar som jag inte har pratat om också, så låt oss börja med fördelarna och då ska jag titta på nackdelarna. Då kommer du att känna till och vara expert på frågan – hur fungerar Bitcoin?

Fördelarna med Bitcoin

✓ Internationella betalningar är mycket snabbare än banker;

✓ Avgifterna är låga;

✓ Blockchain – nästan omöjligt att hacka;

✓ Decentraliserad – kan inte stängas av vid en enda punkt;

✓ Transparent – du behöver inte lita på någon;

✓ Anonym – du behöver inte använda ditt namn;

✓ Drivs av samhället – avgifterna delas istället för att gå till en enda punkt (dvs. en bank eller PayPal);

✓ Ingen verifiering för nya användare – vem som helst kan använda den.

Ingen verifiering för nya användare: Varför är detta så viktigt?

Ett annat viktigt inslag i hur Bitcoin fungerar är att vem som helst, var som helst i världen kan skicka pengar till varandra. Det finns ingen KYC (Känn din kund) – du behöver inte använda ID för att öppna en Bitcoin-plånbok.

Hur fungerar Bitcoin: mobilbankåtkomst.

Hos en bank måste du använda ditt ID när du ansöker om ett konto. På grund av detta, hundratals miljoner människor runt om i världen har inga bankkonton. De kan inte skicka eller ta emot pengar. Men nu, med Bitcoin, kan de äntligen!

Internationella betalningar: En stor fördel

Om du vill skicka en internationell betalning tar det normalt 3+ dagar med din bank och kostar dig en avgift på cirka 10-15 USD. Det är olika i varje land, men det är fortfarande dyr och tar en lång tid.

Om du skickar den med Bitcoin tar det bara cirka 10 minuter. Ibland tar det längre tid (upp till en timme eller mer), men det är fortfarande mycket snabbare än de 3+ dagarna som bankerna tar. Avgiften för Bitcoin ändras ofta och utvecklarna försöker hålla den så låg som möjligt. För närvarande (27.07.20) är det runt i genomsnitt 3 dollar.

Det är billigt eftersom det finns ingen mellanhand (banker, PayPal, etc.) att betala! Det här handlar om Bitcoin.

Nu, låt oss ta en titt på bristen av hur Bitcoin fungerar.

Nackdelarna med Bitcoin

✗ Gruvdrift använder mycket el;

✗ Inte lika snabbt som andra kryptovalutor;

✗ Avgifterna förändras mycket;

✗ Anonym – används för brott;

✗ Svårt att använda – privata nycklar, offentliga nycklar osv.

Avgifter och hastighet: Bitcoin är nästan tio år gammal

Bitcoin startade 2009, minns du? Det är nästan 10 år sedan! Sedan dess har många nyare kryptovalutor gjorts som är mycket snabbare än Bitcoin. Också, Bitcoins avgifter har ibland ökat så högt som $ 28!

Avgifterna blev höga eftersom populariteten för Bitcoin var för mycket för Bitcoin-nätverket att hantera – det var för många som använde det. Detta är något som Bitcoin-utvecklarna försöker förbättra, och hittills verkar det fungera. Som jag sa tidigare är Bitcoin-avgifterna tillbaka till $ 1!

Bitcoin är inte så lätt att använda

Nackdelen med hur Bitcoin fungerar är att den behöver privata nycklar, offentliga nycklar, öppna och använda en plånbok, etc. Det är inte så lätt för människor som inte är säkra på att använda datorer. När du vill skicka en betalning till någon måste du skriva in en lång uppsättning siffror och bokstäver (deras offentliga nyckel) i din dator.

Det här är som när webbläsare först startade – du var tvungen att skriva ett långt nummer i adressfältet. Senare ersatte de (www.) Adresserna vi använder idag. Bitcoin måste bli lätt att använda så att alla i världen kan använda det, precis som att surfa på internet är.

El och miljö

Som jag sa tidigare, elkostnaderna för gruvdrift är höga. Gruvarbetarna belönas med Bitcoin, så de tjänar fortfarande. Men den el som används av gruvarbetare är mycket dåligt för miljön (nu vet du några nackdelar med frågan om hur Bitcoin fungerar).

Andra kryptovalutor, som NEO och Lisk, använder ett annat gruvsystem som använder mycket mindre el. Detta system kallas PoS (Bevis för insats).

Hur fungerar Bitcoin: elektriska pyloner.

Kom ihåg att i Bitcoins system är gruvarbetaren som verifierar blocket först den som belönas med Bitcoin? Det systemet kallas PoW (Bevis på arbete). Det är som ett lopp, eller hur??

Bevis på arbete

Alla gruvarbetare arbetar på samma block samtidigt och försöker vinna loppet. Detta innebär att alla gruvarbetare använder el i varje block som skapas.

Bevis på insats

I PoS kan bara en gruvarbetare bryta blocket. När nästa block skapas väljs en annan gruvarbetare för att bryta det. På så sätt är det bara en gruvarbetare som använder el i varje block. Det är mycket billigare och bättre för miljön!

Bitcoins kriminalregister

En av de mörkaste sidorna av hur Bitcoin fungerar är att du inte behöver använda din identitet, på grund av att Bitcoin har varit i nyheterna mycket för används av brottslingar. Du kanske har hört talas om något som heter Silkesväg. Detta var en marknad på den mörka banan – en anonym del av internet som måste öppnas med en speciell webbläsare.

På Silk Road kan du köpa massor av olagliga saker, och Bitcoin den valuta som används. Silk Road startade 2011 men var stängdes 2013 av FBI.

Detta var väldigt dåligt för Bitcoin, och vissa regeringar har försökt förbjuda kryptovalutan av denna anledning. Det är det största exemplet på hur Bitcoin kan missbrukas, även om brott kan hända med alla valutor.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Hur köper jag Bitcoin?

Du vet hur Bitcoin fungerar, vad det är, vad det är bra för och vad det är dåligt för. Det enda kvar är att veta hur man köper den. Så, hur köper du Bitcoin?

Det finns tre huvudalternativ.

Mäklarbörser

Det här är enklaste sätt, men du måste normalt använda din identitet. Detta innebär att du använder ditt namn, adress och pass / körkort. Avgifter för mäklarbyten kostar normalt mellan 1-5%, men det beror på din plats på hur du betalar.

Det som är bra är att du kan betala med banköverföring, betalkort eller till och med PayPal. jag rekomenderar Binance eftersom det är enkelt att använda och mycket pålitligt. Hur fungerar Bitcoin: en man som pratar i telefon.

Att använda en mäklare är lite som när du går till en resebyrå för att konvertera din lokala valuta till en utländsk valuta (som USD för JPY, till exempel).

P2P (Peer-to-Peer) utbyten

Dessa är som mäklarbörser, men de använder inte en mellanhand – det finns ingen mäklare. Till exempel kan John skicka pengar till Amy och Amy kommer att skicka John lite Bitcoin. Det finns ingen mäklare, så de betalar inga avgifter!

Amy måste alltid betala John Bitcoin för P2P utbyten använd en spärratjänst. När John ber Amy om Bitcoin skickas Bitcoin till spärren. När John betalar Amy sina pengar skickar spärren John sina pengar. John och Amy har ingen kontroll över spärren, så det är alltid rättvist. Rättvis handel är en av de viktigaste för att förstå hur Bitcoin fungerar.

Vissa säljare på P2P-börser kommer att be dig om ID, men vissa säljare inte. Så det är möjligt att använda P2P-börser för att köpa Bitcoin anonymt. Du kan till och med betala kontant (papperspengar)!

Du kan också betala med banköverföring! Jag rekommenderar att du använder LocalBitcoins.

Bitcoin-bankomater

Detta är det minst vanliga sättet att köpa Bitcoin. Det finns inte många Bitcoin-bankomater i världen, så du måste använda denna karta för att se om det finns någon nära dig. Om det finns kan du gå till det och köpa din Bitcoin med kontanter, men avgifterna är dyra – 5-10%.

Hur fungerar Bitcoin: Bitcoin ATM.

För att lära dig mer om Bitcoin-bankomater, P2P-utbyten och mäklarbörser, läs vår guide om hur man köper kryptos. I den guiden ger jag dig fullständiga instruktioner om hur du ställer in din plånbok, verifierar din identitet och köper Bitcoin med varje betalningsmetod.

Jämför Bitcoin sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför Bitcoin sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Slutsats

Uppfinningen av Bitcoin är bara början. Vissa människor använder Bitcoin och andra kryptovalutor istället för banker, men det har fortfarande inte helt ersatt banker. Vad är dina tankar? Tror du att Bitcoin kommer att ersätta banker? Eller behöver det först förbättras?

Genom att svara på ovanstående frågor kan du testa vad du har lärt dig i den här guiden. Du kan också försöka svara på frågan “hur fungerar Bitcoin?” på bara tre meningar. Prova – det hjälper dig att komma ihåg vad du har lärt dig. Lägg upp ditt svar i kommentarerna!

Slutligen, kom ihåg – använd bara de mest pålitliga utbytena när du köper eller säljer Bitcoin!

Låt oss gå igenom processen med hur man köper Bitcoins ännu en gång:

1. Få en pålitlig kryptovaluta plånbok som kommer håll dina tillgångar säkra (Ledger Nano S och Trezor är bland de mest rekommenderade hårdvaruplånböckerna).

2. Registrera dig på Coinbase.

3. Köp Bitcoin i USD eller någon annan tillgänglig valuta.

4. Kopiera din Bitcoin-plånbokadress.

5. Skicka dina plånböcker till din Bitcoins.

ELLER

Välj och jämn enklare sätt och köp Bitcoins med ditt kreditkort via Simplex – bedrägerifri betalningshantering.

Det är det, nu äger du Bitcoins!

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map