Saker att veta när man bygger en Ethereum Mining Rig

Välkommen till den här guiden om byggande av en gruvrigg. Om du någonsin har undrat hur du ska sätta ihop din egen Ethereum gruvutrustning är du på rätt plats!

I den här guiden lär jag dig allt du behöver veta om att bygga din allra första GPU-gruvrigg. Jag kommer att kortfattat beskriva vad vi menar när vi pratar om att bryta Ethereum och varför du ens skulle vilja göra det.

I slutet av denna Ethereum-gruvguide bör du ha all den kunskap du behöver för att bygga din gruvrigg och komma igång med att bryta Ethereum.

Om du är intresserad av det enklaste sättet att köpa Ethereum bör du också överväga mest populära kryptovalutautbyten, som Coinbase, Binance och Coinmama.

Som alltid finns det massor att täcka i den här guiden för att bygga en gruvrigg. Med det i åtanke, låt oss börja. Vi har redan slösat bort tillräckligt med tid!

(Om du redan är bekant med begreppet Ethereum mining, hoppa gärna till avsnittet “vad är en Ethereum mining rig”).

Vad är Ethereum Mining?

Innan jag börjar lära dig hur man bygger en gruvrigg är det viktigt att förstå vad vi menar när vi pratar om Ethereum mining.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Ethereum är nätverket bakom den blockbaserade kryptovalutan Ether. En blockchain är som en banks register över transaktioner. Självklart måste du lita på din bank för att hålla detta register över transaktioner korrekta och uppdaterade. Med kryptovaluta behöver du inte lita på en enda enhet. Du litar helt enkelt på öppen källkod, peer-reviewed code. Det är inte en tillfällighet att den första blockchain-baserade digitala valutan skapades strax efter finanskrisen 2008!

För att säkerställa att ingen lurar systemet och att alla bara spenderar sina Ether-mynt en gång, skyddar specialiserade datorsystem nätverket. Dessa system kallas gruvarbetare. När du sänder en transaktion till Ethereum-nätverket kontrollerar gruvarbetarna att reglerna för nätverket följs och att sändningsadressen har nödvändigt antal ETH-mynt för att genomföra transaktionen.

Gruvarbetarna grupperar sedan transaktioner i block. För att lägga till ett nytt block i nätverket måste gruvarbetare gissa en rad tecken som är unik för blocket. Denna karaktärsträng kallas blockets ”hash”. Varje block innehåller hash från föregående block, liksom den nya hash som behöver gissas av gruvarbetarna. Genom att inkludera det tidigare blockets hash kan gruvarbetarna kontrollera att transaktionen i ett specifikt block verkligen kom efter de som förmodligen gick före det. Denna sekvens (eller kedja) av block är känd som blockkedjan.

När en av nätverkets gruvarbetare gissar hash för blocket som de försöker lägga till läggs det till blockchain. Denna gissningsprocess kallas ”proof-of-work”. Det är den enskilt viktigaste säkerhetsfunktionen i blockchain-baserade kryptovalutor. Vill veta mer? Läs min Ethereum-gruvguide här.

Blockera belöningar och gruvavgifter


Så varför skulle du vilja bryta Ethereum ändå? Visst spenderar inte alla alla pengarna på el och datorsystem för att säkra nätverket ur sitt hjärtas godhet!?

Svaret är enkelt. Det handlar om pengar.

Du förstår, när en gruvarbetare får lägga till ett block i blockchain, plockar de upp det som kallas blockbelöning. De får också behålla alla avgifter som ingick i transaktionerna som de lade till blockchain. Löftet om ETH-mynt varje gång du får lägga till ett nytt block i kedjan skapar ett kraftfullt ekonomiskt incitament för gruvarbetare att bryta på Ethereum blockchain.

Vad är en Ethereum Mining Rig?

Du kan bryta Ethereum på en vanlig speldator. Men för att göra det så effektivt som möjligt kan du bygga en enhet som är det enda syftet är att bryta Ethereum. Det tar lite tid och är inte särskilt billigt. Det betyder att du bryter Ethereum mycket mer effektivt än om du bara använde ett vanligt datorsystem.

En Ethereum-gruvrigg (som dessa specialbyggda enheter kallas) är allt-i-ett-datorsystem som har utformats och byggts för att bryta Ethereum (eller andra kryptovalutor).

Ethereum Mining Rig

8 GPU GTX 1060 Ethereum Mining Rig | Källa: unitexmart

De viktigaste komponenterna i en Ethereum-gruvrigg är strömförsörjningsenheten och själva GPU: erna. GPU står för grafikbehandlingsenheten. Det är det som ger avancerade speldatorer möjligheten att köra den spektakulära grafiken i moderna PC-spel. De är också bra för att göra många gissningar vid hashe av Ethereum-block på så kort tid som möjligt.

Ethereums gruvutrustning har vanligtvis minst två av dessa GPU: er. De kan dock hysa många fler. Hur många du bestämmer dig för kommer att bero på din budget för att bygga din gruvutrustning. Naturligtvis, ju fler GPU: er du har, desto större (och dyrare) måste strömförsörjningen vara. Utöver detta behöver du många fler ytterligare komponenter för att få det hela att fungera.

Vad du behöver för att bygga en Ethereum Mining Rig

Innan jag börjar förklara hur man bygger en gruvrigg kommer jag att visa dig allt du behöver. Utrustningen varierar något beroende på vilka komponenter du använder.

För att bygga din första Ethereum-gruvrigg behöver du:

Ethereum Mining Rig Hardware

Ethereum gruvdrift.

Ethereum Mining Rig Software

Programvara för gruvdrift i Ethereum.

Ethereum Mining Rig Material

Material till

bygg riggen.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Ethereum Mining Hardware

Det finns många olika GPU: er som du kan välja mellan när du sätter ihop din egen Ethereum-gruvrigg. De mest populära tillverkarna är AMD och NVIDIA.

Varje GPU fungerar för att bryta Ethereum. Jag rekommenderar emellertid särskilt en av följande hårdvarubitar för din rigg:

 • NVIDIA GeForce GTX1070.
 • AMD Radeon RX580.
 • NVIDIA GeForce GTX1060.
 • AMD Radeon RX Vega 56.
 • NVIDIA GeForce GTX1080 Ti.
 • NVIDIA GeForce GTX1070 Ti.

Ethereum Mining Software

Eftersom valet för gruvhårdvara är det ingen brist på programvarualternativ att bryta Ethereum på. Den här guiden handlar inte riktigt om att välja den bästa gruvprogramvaran där ute, så jag ska hålla den kort.

Om du inte är säker på vad jag menar när jag säger gruvprogramvara är det ett program som ansluter din Ethereum-gruvrigg till Ethereum-nätverket.

VARNING! Nedladdning av gruvprogramvara kan vara ett farligt spel. Det finns många fall av skadlig programvara som kopplas till gruvprogramvarupaket. Sådana program kan stjäla vilken eter du kan låsa upp genom gruvdrift. Du har blivit varnad!

Några av de bästa gruvprogramvarorna för dedikerade gruvutrustningar är:

 • Livssyn
 • Claymore
 • Geth

Utrustning för gruvrigg

Innan du börjar bygga din Ethereum gruvrigg, kontrollera att du har alla komponenter och verktyg nedan. Hela monteringsprocessen bör inte ta mer än en timme, så om du kan få allt du behöver innan du börjar bygga, kommer du igång på nolltid.

För att bygga din Ethereum gruvrigg behöver du följande:

 • Vinklade aluminiumlängder (5×24 “, 8×14”)
 • Träklossar (3x 1 ”x1”)
 • Strömförsörjningsenhet som kan driva alla komponenter
 • Moderkort

  Ethereum Mining Rig moderkort

 • Strömkablar
 • Random access memory (RAM)
 • Central Processing Unit (CPU)
 • Kylfläkt
 • Drivna stigare

  Ethereum Mining Rig Powered Risers

 • GPU: er (mer om dessa senare)

  Ethereum Mining Rig GPU

 • Borrmaskin
 • Självgängande skruvar
 • Skruvmejsel
 • Buntband
 • Strömbrytare
 • Tomt USB-minne
 • Dator
 • Datorskärm
 • Ethernet-kabel

Tänk också på att när du har tagit mina Ethereum behöver du en pålitlig hårdvaruplånbok. Det rekommenderas att gå till Ledger Nano X eller Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktivt just nu:

Hur man bygger din gruvrigg

 1. Först måste du skruva ihop det 14 ”vinklade aluminiumet för att skapa två rutor. För detta kommer du att använda dina borr- och självgängande skruvar.
 2. Därefter ansluter du de två aluminiumkanterna med de längre aluminiumlängderna. Återigen, använd borren och skruvarna för att se till att den är fin och solid. Du bör nu ha en stålram som har en kuboidform.
 3. Du måste nu använda den sista längre aluminiumlängden som tvärstång för att hålla dina GPU: er på plats. Detta ska fästas runt 3-4 ”in från kanten på din gruvriggsram.
 4. Nästa steg är att lägga träklossarna till botten av ramen (på motsatt sida som din tvärstång är).
 1. Lägg till tre träblock med ditt moderkort som en guide till var du behöver placera blocken.
 2. Du behöver moderkortet för att passa snyggt inuti ramen så lägg till ett block nära ramens kant och ett andra där moderkortets motsatta kant kommer att sitta. Det tredje blocket ska placeras mitt i dessa.

Bygga datorn själv

 1. Nu när ramen är klar måste du lägga till själva moderkortet. Använd den här gången skruvmejseln och självgängande skruvar. Detta bör hindra dig från att skada moderkortet när du fixar det på plats.
 2. Du måste sedan lägga till CPU: n på moderkortet.
 1. Ta försiktigt ut det från det skyddshölje du köpte in det och placera det försiktigt i CPU-huset på ditt moderkort. Det är viktigt att inte röra vid moderkortet eller basen på CPU: n. Fett från fingrarna kan skada dessa känsliga komponenter.
 2. När processorn är på plats låser du den med locket på moderkortet.
 • Nästa komponent som ska läggas till är kylflänsen för CPU: n. Placera detta över CPU: n och anslut den 4-poliga kontakten i bredvid själva CPU: n.
 • Efter detta är det dags att lägga till RAM i gruvriggen.
  1. Ta RAM-minnet och placera det i relevant position på moderkortet. Det borde vara ganska uppenbart vart detta går. Om det inte är det, kontrollera dock moderkortets användarhandbok. Det kan ta lite kraft att korrekt klicka på RAM-minnet på plats.
  2. Lägga till strömförsörjningsenheten

   1. Nu måste du lägga till din strömförsörjningsenhet.
   1. Placera strömförsörjningsenheten bredvid moderkortet i ramen. Det borde finnas en 24-stiftsplats (huvudströmingång) och en 8-stiftsplats (för CPU) på moderkortet.
   2. Använd dina strömkablar för att ansluta moderkortet till nätaggregatet.
  3. Nästa är att lägga till de drivna stigarna. Dessa används för att ansluta moderkortet till GPU: erna.
   1. Eftersom de är drivna stigare behöver de också ansluta till nätaggregatet. Använd fler strömkablar för att ansluta dessa till nätaggregatet.
   2. På dina drivna stigare bör det finnas en USB-kabel som leder till ett chip. Dessa marker måste anslutas till relevant position (PCI-E-kortplatser) på moderkortet. Återigen, använd tillverkarens guide för att hitta dessa om du inte är säker på var de behöver läggas till.
   3. Lägga till GPU: er

    Det är nu dags att lägga till den viktigaste komponenten i din gruvdrift för kryptovaluta – GPU: er. Du måste ta varje GPU och ansluta var och en av de drivna stigarna till dem. Det kommer att finnas en plats på varje GPU som stigaren passar in i.

    Ethereum Mining Rig Lägga till GPU: erKälla: wikimonks

    Anslut sedan varje GPU till nätaggregatet. Använd fler strömkablar för att göra detta. Det bör finnas några 8-stifts kabelhål mot toppen av varje GPU för dina kablar. Var noga med att se till att alla kablar går in i ramverket eller så kommer det att se rörigt ut!

    Efter detta måste du hänga GPU: erna i ramen. Nu ska din ram se ganska rörig ut med komponenter, så vi vill lägga till GPU: erna i utrymmet högst upp på ramen. Du kan använda dragkedjorna för att hänga dina GPU: er på de horisontella aluminiumlängderna högst upp på ramen. Du vill inte ha dem för nära varandra. Försök placera dem runt 6 ”från varandra.

    Den sista komponenten som ska läggas till är strömbrytaren. Anslut strömbrytaren till moderkortet.

    Ta hand om programvaran

    Ladda ned den Ethereum-gruvprogramvara som du vill använda på din dator och lägg till den på ditt USB-minne. I det här exemplet använder vi ethOS.

    Ethereum Mining Rig ethOS Mining OS

    Anslut USB-minnet till USB-enheten på moderkortet och anslut Ethernet-kabeln till Ethernet-kabeluttaget på moderkortet. Anslut den andra änden till din internets router. Anslut bildskärmen och anslut den till moderkortet också.

    Du är nu redo att starta upp allt!

    Slå på din GPU Mining Rig

    Sätt på strömförsörjningen och använd strömbrytaren för att sätta på moderkortet. Om du har anslutit allt korrekt bör GPU-fläktarna börja snurra och programvaran börja köras på skärmen. Om du använder ethOS måste du skriva “show miner” och du borde se att mycket text strömmar upp på skärmen. Om du gör det bryter du redan Ether på Ethereum!

    Hur lång tid det tar att bryta ett Ethereum-block beror på antalet och kraften på dina GPU-enheter. Allt du behöver göra nu är att luta dig tillbaka, koppla av och vänta på att dina pengar ska rulla in!

    Att få allt att se bra ut!

    Tyvärr är ovanstående guide bara grunderna. Din gruvrigg kommer förmodligen att se ganska ful ut vid den här tiden. Du kommer inte att vilja bjuda in alla dina tekniska kompisar för att visa upp ditt praktiska arbete ännu!

    Tack och lov har jag några tips och tricks som du kan använda för att göra din gruvutrustning för kryptovaluta ser fantastisk ut!

    Använd färgade aluminiumlängder

    Istället för att använda de industriellt utseende naturliga aluminiumlängderna kan du investera lite mer och få några snygga färgade. Shoppa och du hittar några coola metallfinisher. Svartvinklade aluminiumlängder är också ganska vanliga – och naturligtvis går svart med vad som helst!

    GPU: er har ofta färgats på dem och ser ganska cool ut själva. Du kan matcha färgen på ditt ramverk med färgen på detaljerna på själva GPU: n. Till exempel är NVIDIA-grafikprocessorer ofta en skraj limegrön färg och svart. Att använda vertikala limegröna aluminiumlängder och svarta horisontella bitar skulle verkligen ge din Ethereum gruvrigg en elegant finish!

    Stäng Mining Rig Frame och dekorera den

    Ett alternativ för att få din gruvrigg att se bra ut är att lägga till ark av lite material för att stänga hela enheten. Var dock försiktig när du gör detta. I ovanstående exempel designade vi vår gruvrigg så att den skulle vara så funktionell som möjligt med så lite arbete. Om du väljer att lägga till lakan för att stänga enheten begränsar du luftflödet. Detta är viktigt eftersom det blir väldigt varmt att köra en GPU 24 timmar om dygnet!

    Om du vill stänga din gruvdrift med kryptovaluta, se till att du lägger till minst en fläkt för att bli av med all den varma luften. Om du inte gör det är det mycket mer troligt att dina GPU-enheter kommer att brinna ut snabbt.

    Om du är säker på att lägga till fläktar i din rigg finns det alla möjliga häftiga material som du kan använda för att stänga enheten. Du kan använda samma eller olika färgade aluminium om du inte vill se inuti enheten. Alternativt kan du gå till något genomskinligt eller halvgenomskinligt material som Perspex.

    Du kan sedan dekorera utsidan av riggen med hjälp av färger eller genom att lägga till klistermärken för dina favoritkryptoprojekt. Det kommer inte vara svårt att hitta alla typer av Ethereum-klistermärken online som du kan använda på din GPU-gruvutrustning!

    Experimentera med olika sätt att hänga dina GPU: er

    I exemplet ovan använde jag zip-band för att hänga upp GPU: erna. Detta var för att göra det väldigt snabbt och enkelt att byta ut GPU: er om de bränns ut eller om du bara vill uppgradera dem. Tyvärr, så bekvämt som dragkedjor är, ser de inte så coola ut!

    Om utseendet på din Ethereum-gruvrigg verkligen är viktigt för dig kan du använda något lite mer permanent.

    Du kan försöka borra ett hål i gruvutrustningsramen och fästa ett fäste för att hänga bort GPU: erna. Detta kommer att hålla allt inne i själva ramen och få det hela att se lite mer professionellt ut.

    Lägga till lampor

    Om du inte är så bekymrad över effektiviteten i din Ethereum-gruvrigg kan du alltid använda lite av den extra kraften som din strömförsörjning kan producera för att lägga till några snygga lampor. Du kan bli vild med ljus. Titta bara på några anpassade avancerade speldatorer för inspiration. Även om de inte kommer att lägga till någon funktionalitet i enheten, kommer lamporna att göra att en gruvrigg ser ut som om den är från en inte alltför avlägsen framtid!

    Ethereum Mining Rig Lägga till lampor och bildskärmar till enhetenKälla: mästerverk

    Lägg till en bildskärm i enheten

    Ett annat sätt att få din Ethereum-gruvarbetare att se bra ut är att lägga till en bildskärm i själva enheten. Detta gör att du kan spåra din enhet utan att behöva extra kablar eller använda datorns bildskärm.

    Du kan montera en liten LCD-skärm på ramverket och köra den från samma strömförsörjning som dina grafikprocessorer (om det är tillräckligt stort nätaggregat). Du kan sedan välja att stänga hela saken eller lämna den öppen. Om du lägger till en bildskärm i din GPU-gruvrigg kommer den inte bara att se cool ut utan det kommer också att betyda att du kan använda den i ett mindre område av ditt hem eller kontor!

    Slutsats

    Så det är det! Det är min guide till att bygga en gruvrigg. Även om de kan se superhögteknologiska ut, är de inte så svåra att ställa in!

    Det finns dock några fler saker att nämna innan jag avslutar den här guiden. Först bör du shoppa för den bästa energileverantören du kan. Du kanske tror att den dyraste delen av gruvkryptovaluta är priset på de delar du använder för att bygga din gruvrigg. Men du skulle ha fel! Elektricitet kommer allvarligt att äta i dina vinster. Gå alltid med den billigaste leverantören.

    När det gäller att tjäna pengar väljer många att göra det handla Ethereum. Om det är vad du väljer att göra, gå till Coinbase, Binance eller Coinmama. Dessa kryptovalutautbyten är bland de mest pålitliga.

    Det är inte heller värt att köpa begagnade GPU: er till din gruvrigg. De kan spara lite pengar på förhand men det är osannolikt att de kommer att fungera lika effektivt som nya och deras förväntade livslängd blir mycket lägre!

    Förhoppningsvis, med de tips jag har gett dig i den här guiden, är du nu redo att börja bygga din första Ethereum-gruvutrustning.

    Nu när vi alla är klara. Vad tror du? Kommer du att bygga din rigg? Vi vill gärna att du lägger upp några bilder av dina slutförda byggnader nedan!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map