NEO vs Ethereum: Är NEO nästa Ethereum?

Det råder ingen tvekan om att kryptovalutamiljön har blivit mycket konkurrenskraftig eftersom olika kryptokurvor försöker på samma plats. Ett sådant kryptovalutapar som ofta ses konkurrera mot varandra är – NEO vs Ethereum.

Även om Ethereum är den näst mest populära kryptovalutan efter Bitcoin, har NEO ökat mycket snabbt och gjort ett bra försök att komma ikapp Ethereum. Deras konkurrens är så intensiv att NEO ofta kallas “kinesiska Ethereum”.

Du kanske undrar, ‘vad är skillnaderna mellan Ethereum och NEO blockchain? Varför kallas NEO för nästa Ethereum? ’. Du kan vara säker – du hittar svaren i den här guiden.

I slutet kommer du att förstå de viktigaste funktionerna i NEO och Ethereum är (bland många andra saker) och hur de skiljer sig från varandra.

Så, låt oss komma igång!

NEO vs Ethereum: Grunderna

Innan du hoppar in i de viktigaste skillnaderna mellan NEO och Ethereum, borde du förmodligen veta varför de sägs konkurrera med varandra!

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Hela anledningen till NEO vs Ethereum-debatten är att båda projekten liknar vad de primärt erbjuder. Till skillnad från Bitcoin som bara är en digital valuta, tjänar både NEO och Ethereum mycket mer än bara ett enda syfte.

Ethereum- och NEO-blockkedjorna erbjuder plattformar som är särskilt utformade för utveckling av distribuerade applikationer (DApps) och smarta kontrakt. Förutom att de används för DApps används de smarta kontrakten ofta för ICO.

Oroa dig inte om du inte känner till dessa termer – jag kommer snabbt att förklara dem här.

  • dApps och smarta kontrakt

En dApp är i huvudsak en applikation som körs på blockchain, vilket gör den distribuerad och decentraliserad. I stället för att skapa sin egen blockchain kan utvecklare bygga en applikation ovanpå en befintlig blockchain, som NEO eller Ethereum.

Smarta kontrakt är mekanismen bakom DApps. De är självföretagande kontrakt där villkoren för ett avtal mellan är direkt skrivna i rader med koder. Eftersom det är i kod snarare än på ett papper krävs ingen tredje part för att utföra kontraktet! Det betyder att det inte finns någon central myndighet att lita på eller lita på.

  • Initial Coin Offering (ICO)

ICO har blivit det mest populära sättet för nya kryptovalutor att samla in initial finansiering för sina projekt. Ethereum och NEO tillhandahåller båda en plattform för nya mynt för att lansera sina ICO.

ICOs värda ungefär 10 miljarder dollar har redan lanserats 2017 och 2018 tillsammans.


För att lära dig mer om ICO, se min Vad är en ICO? guide.

DApps, smarta kontrakt och ICO betraktas som nästa stora sak för kryptovalutor och det är därför många kryptokurvor kämpar för att få en del av denna marknad. Ethereum och NEO är marknadsledande i detta utrymme och också de största konkurrenterna.

Så nu vet du om grunderna i NEO vs Ethereum-kriget, låt oss fortsätta för att se hur de skiljer sig från varandra.

NEO vs Ethereum: Viktiga skillnader

Även om Ethereum och NEO försöker tjäna samma marknad skiljer de sig från varandra på många faktorer. Låt oss jämföra dem med några av de grundläggande faktorerna.

  • Antagande av utvecklare

NEO har hittat omedelbart stöd bland utvecklargemenskapen eftersom det stöder programmering på flera språk som C ++, C #, Go, Java. Så vem som helst som har kunskap om ett av dessa språk kan börja bygga projekt på NEO blockchain. Låt oss nu se Ethereum i antagandet av Neo vs Ethereum.

Ethereum, å andra sidan, tillåter kodning bara på ett språk – Soliditet. Dessutom är soliditet ett nytt språk (det designades av Ethereum-grundarna exklusivt för Ethereum) så det finns väldigt få människor som kan det. Så den som vill bygga DApps eller smarta kontrakt måste lära sig detta språk först.

  • Transaktionshastighet

NEO klarar av 10 000 transaktioner per sekund medan Ethereum blockchain för närvarande stöder runt 15 transaktioner per sekund.

Som du tydligt kan se finns det ett stort gap i transaktionshastigheten. I en tid då både Bitcoin och Ethereum kämpar för att öka sin hastighet, erbjuder NEO ett bra alternativ.

  • Blockchain-bränsle

NEO-blockkedjan har två olika mynt – NEO och GAS. Medan NEO vs Ethereum, Ethereum gas samma “gas”. Låt oss titta på det. Den som har NEO i sin plånbok belönas i form av GAS. Du kan tänka på NEO som aktier i ett företag och GAS som utdelning.

Användare kan sedan använda denna gas för att betala för transaktionerna i NEO-blockchain.

Ethereums ursprungliga valuta kallas Ether och mindre enheter Ether kallas ”gas”. Du kan tänka dig Ether som dollarn och gasen som centen.

För att klargöra: NEO och GAS är två distinkta tokens medan Ether och gas är desamma, “gas” på Ethereum är bara mindre enheter av Ether, som jag nämnde ovan.

  • Delbarhet

Ethereum (eter) är delbart i mindre enheter (gas) men NEO är odelbart. Ja det stämmer! NEO är en av de få valutor som inte kan delas, precis som ett företags aktier.

Så du kan inte överföra 10.5 NEO eller 1.2 NEO eftersom det bara finns i heltal. Och det är anledningen till att det behöver en annan token, GAS, som är delbar.

  • Statligt stöd

Kina är känt för att skapa sina egna alternativ till den populära västra tjänsten som Alibaba mot Amazon, WeChat mot WhatsApp, Baidu mot Google och så vidare.

På samma sätt ses NEO som Kinas svar på Ethereum. NEO är den första och största kinesiska kryptovalutan och stöds påstås av den kinesiska regeringen.

Ethereum å andra sidan stöds inte av den kinesiska regeringen. NEO har en stor möjlighet att fånga den massiva kinesiska marknaden och andra asiatiska marknader.

Så det här är de viktigaste punkterna för differentiering mellan Ethereum och NEO. När man tittar på de fördelar som NEO erbjuder, är det tydligt varför det kallas nästa Ethereum.

En annan viktig faktor som är mycket viktig för någon kryptovaluta är människorna bakom dem. Låt oss ta en titt på team NEO vs team Ethereum.

NEO vs Ethereum: Lagen

När det gäller laget skulle jag säga att både NEO och Ethereum har fantastiska lag som stöder dem.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Ethereum

Alla känner nu hjärnan bakom Ethereum – Vitalik Buterin.

Han är en rysk-kanadensisk programmerare som bara är 24 år gammal. Han blev intresserad av Bitcoin i en mycket tidig ålder och var medgrundare Bitcoin Magazine.

Han, tillsammans med andra grundare, fortsatte att utveckla och starta Ethereum 2015. Sedan dess har han varit en av de mest ledande rösterna i kryptovaluta- och blockchain-communityn..

Vitalik Buterin och resten av laget har spelat en viktig roll för att ta Bitcoin-tekniken till nästa nivå. De innoverar fortfarande kontinuerligt för att övervinna de tekniska utmaningarna som Ethereum för närvarande står inför.

Några av de ursprungliga medlemmarna i Ethereum-teamet som grundade det fortsatte med att hitta andra egna projekt. Detta inkluderar Charles Hoskinson, som grundade Cardano.

NEO

Dags att flytta till NEO och se vem som har det bättre laget i NEO vs Ethereum-striden. Da Hongfei, grundaren av NEO, har också en långvarig historia inom blockchain. Han grundade AntShares i februari 2014 för att skapa en plattform för att bygga decentraliserade appar.

Undrar du vad AntShares är? Det var det som NEO ursprungligen hette. AntShares ommärktes till NEO först 2017.

År 2014 grundade Da Hongfei och Antshares CTO Erik Zhang också Onchain, en blockchain R&D-företag. AntShares (nu NEO) utvecklades också inom Onchain.

Så som ni ser har NEO också en stark grund. Grundarteamet har varit en del av blockchain- och kryptokurrencyekosystemet redan från början. Det är anledningen till att de har kunnat utveckla bra partnerskap och en fungerande produkt.

Nu kan du se att NEO och Ethereum stöds av lika kompetenta team. Den enda stora skillnaden är att Ethereum har en större grupp utvecklare som stöder dess utveckling jämfört med NEO.

NEO vs Ethereum: Skalbarhet

De flesta av er skulle veta att tekniken i kärnan i kryptovalutor är blockchain. Som förväntat är kryptokurvor med mer robusta och skalbara blockkedjor tekniskt överlägsna. Det finns en mycket viktig aspekt av Ethereum och NEO blockchain som vi behöver jämföra – The Consensus Mechanism.

Så, vad är en konsensusmekanism?

Eftersom blockchain är ett decentraliserat peer-to-peer-nätverk finns det ingen ledare som kan fatta viktiga beslut. Så, hur fattas besluten? Hur bestämmer du om en kryptovalutatransaktion är giltig eller inte?

Det är där konsensusmekanismen kommer in. Alla transaktioner på en blockchain bekräftas när nätverksdeltagarna kommer till konsensus (gruppöverenskommelse) om att det är en giltig transaktion.

Det är inte så enkelt som det låter, men låt mig förklara …

Nätverksdeltagarna (kallade “noder”) måste köra komplexa funktioner på sina datorer för att kunna lösa ett problem och sedan övertyga resten av nätverket om att deras lösning är korrekt. Denna beslutsmetod är känd som en samförståndsmekanism.

Följande är de viktiga faktorerna i striden NEO vs Ethereum som beror på effektiviteten i konsensusmekanismen:

  • Transaktionshastighet
  • Nätverksskalbarhet (vilket i huvudsak är antalet transaktioner det kan slutföra på en sekund)
  • Transaktionsavgift

Det finns flera populära mekanismer och kryptovalutor kan differentieras baserat på vilken typ av konsensusmekanism de använder.

NEO använder en delegerad bysantinsk feltolerant (dBFT) konsensusmekanism. Detta är en förbättrad version av Proof-of-Stake (PoS) -mekanism. Ethereum, å andra sidan, använder en Proof-of-Work (PoW) -mekanism.

Så om vi skulle säga sätt dem i en ökande ordning för förbättringar kan det se ut som PoW, PoS och dBFT. Som du kan se ligger NEO redan långt före Ethereum när det gäller konsensusmekanismen.

I striden NEO vs Ethereum gör dBFT det möjligt för NEO att vara mer skalbar än Ethereum. Ethereum använder fortfarande en mycket dyr och ineffektiv konsensusmekanism (PoW). Detta ger definitivt NEO en fördel.

Den goda nyheten (för Ethereum-supportrar) är att Ethereum håller på att uppgradera sin konsensusmekanism till PoS, vilket är mycket effektivare än PoW.

Vitalik har också angett att de kan implementera en annan lösning, kallad Sharding, för ytterligare skalbarhet. Så vad kommer skärpa att göra?

I PoW måste alla nätverksdeltagare validera varje transaktion. Medan de delas ut kommer endast en liten delmängd av nätverksdeltagare att utföra valideringen av varje transaktion.

Så, ett högre antal transaktioner kommer att valideras samtidigt av olika delmängder, vilket förbättrar skalbarheten. Detta skulle göra saker mycket ljusare för Ethereums framtid.

Twitter-inlägg från Vitalik Buterin

När det gäller skalbarhets- och konsensusmekanismer vinner NEO spelet hittills, men Ethereum hämtar det. Vad som återstår att se är hur snabbt Ethereum kan åstadkomma dessa förändringar.

Nu när du känner till de flesta av de viktigaste punkterna i denna NEO vs Ethereum-debatt, tar jag dig igenom deras resa hittills.

NEO vs Ethereum: The Story So Far

Ethereums historia

Låt oss gå igenom NEO vs Ethereum-historier för att se vem som är ledaren. Ethereum lanserades 2015 med ett syfte att förbättra begränsningarna för Bitcoin. Vitalik Buterin, också medgrundare av Bitcoin Magazine, har försökt övertyga Bitcoin-communityn angående uppgraderingen som Bitcoins teknik behövde.

När samhället inte kunde komma överens beslutade Vitalik Buterin att skapa Ethereum tillsammans med Mihai Alisie, Anthony Di Iorio och Charles Hoskinson. Medan utvecklingen av projektet började 2014 lanserades själva plattformen i juli 2015.

År 2016 skapades en decentraliserad autonom organisation (DAO) för att samla in medel för Ethereum-projektet. Den goda delen var att de lyckades samla in ett rekord på 150 miljoner dollar. Tyvärr utnyttjade en anonym person ett fel i DAO: s kod och stal 50 miljoner dollar.

Denna attack väckte en debatt i Ethereum-samhället och ledde så småningom till att Ethereum delades upp i två valutor: Ethereum (ETH) och Ethereum Classic (ETC).

NEO: s historia

NEO lanserades 2014 som AntShares av Da Hongfei och Erik Zhang av deras utvecklingsföretag, Onchain.

Under utvecklingen av AntShares samarbetade Onchain med Microsoft China och Fadada i juni 2016. Alla de tre företagen bildade tillsammans Legal China med avsikt att lösa flera brister i juridiska digitala applikationer.

I juni 2017 ommärktes AntShares som NEO. I mars 2018 distribuerade Onchain 1 ontologi (ONT) -token för varje 5 NEO som hålls i en användares plånbok. Med hjälp av ONT kan investerare rösta om systemuppgraderingar och andra styrningsfrågor på NEO-plattformen.

Så det är en kort historia om Ethereum och NEO. Nu tar jag dig igenom de historiska pristrenderna för båda kryptovalutorna.

Ethereums pristrender

Ethereum är den näst mest värdefulla kryptovalutan med ett börsvärde på 68,17 miljarder dollar. Att vara den första kryptovalutan som erbjuder en plattform för utveckling av smarta kontrakt, fick Ethereum enormt stöd från investerare och utvecklare.

Som du kan se i ögonblicksbilden nedan växte priset på Ethereum från 9 dollar i januari 2017 till 1 389 dollar i januari 2018. Det är en 17.000% tillbaka på bara ett år! Låt oss nu se vad tävlingen har att erbjuda i NEO vs Ethereum-striden.

Ethereums prisdiagram

NEO-prisutveckling

Om du tänker att det är för svårt att slå avkastningen från Ethereum så har du fel. Genom att stödja den kinesiska regeringen och god teknik har NEO gjort mycket bra.

Den växte från cirka 0,16 dollar i januari 2017 till cirka 162 dollar i januari 2018. Det är en tillväxt på cirka 111 400%. Tänk på det, höger?

NEOs nuvarande marknadsvärde är 4,96 miljarder dollar.

Ethereum är den tydliga vinnaren när det gäller popularitet. Det har en enorm följd av investerare, utvecklare och entusiaster. Det är också det mest adopterade. Som sagt, Ethereum måste förbättra olika aspekter som NEO är bättre på, inklusive skalbarhet.

NEO myntprisdiagram

Slutord

Så du känner nu till insatserna för NEO vs Ethereum-kriget.

Du vet att NEO betraktas som nästa Ethereum på grund av de fördelar det erbjuder jämfört med Ethereum när det gäller teknik.

Du vet också att Ethereum har överhanden när det gäller adoption och popularitet. Inte bara det, men Ethereum-teamet arbetar för närvarande med lösningar för att förbättra sin teknik för att matcha eller slå NEOs teknik.

Utan tvekan är NEO vs Ethereum en tuff debatt och det är svårt att säga vem som är vinnaren. Det här är extremt tidiga dagar och vi har fortfarande mycket att se – bara tiden kommer att visa.

Vad tror du? Det är NEO vs Ethereum; vilket föredrar du? Är det NEO, eller tror du att vi är redo för en Ethereum-framtid? Jag skulle gärna höra dina tankar!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map