Ledger Wallet Review

Du har nog hört talas om allt olika typer av kryptoplånböcker, en sådan mängd olika alternativ gör det dock svårt att välja den mest pålitliga. Idag ska vi titta på Ledger Nano S och ta reda på hur säkert det är.

Ledger Nano S är en av de mest populära och rekommenderade kryptoplånböckerna på marknaden. Det är dock viktigt att nämna att du faktiskt kommer att behöva köpa Ledger-plånboken för att lagra dina bitcoins.

I den här recensionen presenterar jag dig för Ledger-plånboken och förklarar hur den fungerar. Jag kommer också att gå igenom dess fördelar och nackdelar samt en fullständig genomgång av säkerhetsfunktionerna. Slutligen kommer jag att visa dig hur du gör det ställa upp samt ta emot och skicka mynt.

Låt oss börja med att ta reda på vad Ledger-plånboken är!

Fördelar

  • Super säker
  • Skydd mot fysisk skada
  • Stöder mer än 1500 mynt och token

Nackdelar

  • Relativt dyrt

Vad är Ledger Wallet?

De Ledger Nano S även kallad Ledger plånbok, är en hårdvara kryptovaluta plånbok som gör att du säkert kan lagra dina kryptovalutor. Inte bara det, men det låter dig också skicka och ta emot många olika kryptovalutor.

Företaget bakom Ledger är en Fransk start-up som släppte sin första plånbok 2014. Sedan dess har de blivit marknadsledande inom hårdvaruplånboksindustrin. Faktum är att Ledger-plånboken är så framgångsrik att den har sålt över 1 miljon enheter!

Så, vad är en Ledger Hardware Wallet?

Innan jag förklarar hur en hårdvaruplånbok fungerar är det en bra idé att förstå hur en programvaruplånbok fungerar.

Majoriteten av människor lagrar sina kryptovalutor i en programvaruplånbok, vilken kan laddas ner på en stationär / bärbar dator eller mobil enhet. Dessa har många fördelar, som att vara riktigt bekväm att skicka mynt till en annan person, såväl som att vara gratis.

Ledger plånbok granskning: storbok enhet.

De är emellertid ibland utsatta för hackning. Det här är för att en hackare kan installera skadlig kod på enheten och infektera en användares dator med en nyckellogger, som gör att de kan stjäla din plånboks privata nycklar och kryptovalutorna lagrade i dem.

Detta är hur hårdvaruplånböcker som Nano Ledger S är olika. Istället för att dina privata nycklar och kryptovalutor hålls på en programvaruplattform är de det hålls på en fysisk hårdvaruenhet! Detta innebär också att dina mynt alltid hålls kvar off-line, vilket gör det praktiskt taget omöjligt för någon att komma åt dem på distans.

Tabell: Huvudinformation om Ledger Nano X och Nano S

Om en hacker ville stjäla kryptovalutorna som hölls i din Ledger-plånbok, skulle de behöva inte bara stjäla enheten utan de skulle också behöva din hemlig stift. Säkerhetsfunktionerna är ännu större än detta, men jag kommer att prata mer om det senare!

Så nu när du vet vad plånboken gör, låt oss ta reda på vilka kryptovalutor Ledger Nano S stöder!

Senaste Ledger Wallet-kupong hittades:

Ledger Nano S-mynt som stöds

Som du säkert vet finns det nu mer än 1500 olika kryptovalutor tillgängliga att köpa och sälja, med mer och mer läggs till varje dag. Tyvärr finns det ingen plånbok i världen som kan lagra dem alla, och vissa plånböcker kan bara lagra ett specifikt mynt.

Lyckligtvis är dock Ledger-plånboken en plånbok med flera valutor, vilket innebär att det kan lagra många olika mynt.

Ledger plånbok kan stödja 26 mynt och mer än 1500 tokens. Detta inkluderar uppenbara mynt som Bitcoin, Ethereum, Krusning, Litecoin och Bitcoin kontanter, liksom mindre populära mynt som Ubiq, Hcash och Stratis! Du kan också länka din Ledger Nano S till plånböcker som MEW och NEON, så att du kan lagra alla Ethereum- och NEO-tokens på din Ledger också.

Ledger plånbok recension: Ledger plånböcker.

Teamet på Ledger Nano S arbetar ständigt med att lägga till sin lista över kryptovalutor som stöds, och IOTA är ett av de nästa stora mynt som förväntas inkluderas!

Så nu när du vet vad Ledger Nano S stödda mynt är, kommer nästa del av den här guiden att täcka fördelarna med Ledger-plånboken.

Jämför Ledger Wallet sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför Ledger Wallet sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Fördelar med Ledger Nano S

Som du antagligen har kommit fram till största fördelen att köpa Ledger-plånboken är att den är det det säkraste sättet att lagra dina mynt! Att äga en hårdvaruplånbok är faktiskt så nära att lagra dina kryptovalutor i ett verkligt säkert! Men varför?

Som jag nämnde tidigare, programvaruplånböcker kan vara hackad om en enhet är infekterad med skadlig kod, virus eller en nyckellogger. Vad hackarna försöker göra är att stjäla dina privata nycklar, vilket sedan ger dem full tillgång till din plånbok.

Med Ledger Nano S, dina privata nycklar lagras i själva enheten. Dessutom, som plånboken alltid är off-line (om inte när du skickar pengar – mer om detta senare), kan ingen försöka komma åt dem via en internetanslutning.

När du tar emot din enhet måste du göra det välj ett PIN-nummer, som måste vara minst fyra siffror. Bara du borde veta detta PIN-nummer och du måste ange det manuellt på enheten varje gång du vill använda det.

Ledger plånbok granskning: säkerhet.

Där är en extra lager av säkerhet också som skyddar dig om du någonsin glömmer det. Efter att ha bekräftat ditt PIN-nummer får du ett 24-ords återhämtningsfras. Återigen visas detta på Ledger-skärmen, så ingen annan än du kommer att ha tillgång till den. Om du glömmer din stift kan du helt enkelt ange återställningsfrasen på enheten och sedan skapa en ny stift.

Utvecklarna släpper också regelbundna firmwareuppdateringar. Så för att säkerställa att din hårdvaruenhet förblir säker, du måste prestera regelbunden uppdaterings.

En annan säkerhetsfunktion är Ledgers skydd mot fysisk skada. Ledger Nano S har byggts med hjälp av mycket hållbara material, inklusive ett lock som är tillverkat av rostfritt stål. Detta säkerställer att om du gjorde misstaget att tappa det, skulle det vara mycket svårt för enheten att skadas.

Det finns dock inget sådant som en perfekt produkt, eller hur? Så även Ledgers säkerhet är en av de bästa i branschen, det finns också några nackdelar att tänka på. Jag kommer att diskutera dem nedan.

Nackdelar med Ledger Nano S

För det första, till skillnad från programvaruplånböcker, Nano Ledger S är inte gratis. Om du köper plånboken direkt från Ledger-plånbokens webbplats kommer det att kosta dig cirka 59 EUR. Även om du kanske kan få det billigare från en annan återförsäljare (som Amazon), jag skulle inte rekommendera du gör det.

Detta beror på att du kan inte garantera att säljaren inte har installerat ett virus i hårdvaruenheten, vilket kan ge dem åtkomst till din plånbok. Köp alltid direkt från officiell tillverkare, som du kan göra här!

Ledger plånbok granskning: Ledger Nano S prissättning.

En annan nackdel är dess besvär. När det gäller att skicka mynt till någon annan måste du plugg din Nano Ledger S i din stationär enhet. När du gör det måste du ange din pinkod. Detta är mycket mindre bekvämt än att använda en programvaruplånbok, eftersom det tar mer tid och ansträngning att överföra pengar.

Du måste också tänka på att Ledger-plånboken är mindre användarvänlig än några av de tillgängliga programvaruplånböckerna. Det är verkligen viktigt att du läser bruksanvisningen innan du installerar den.

Nu när du känner till fördelarna och nackdelarna med Ledger Nano S, ska jag nu svara på frågan om det verkligen är omöjligt att hacka!

Är Ledger-plånboken motståndskraftig mot hacking?

Låt oss ta reda på vad skulle hända om en hackare lyckats stjäla din Ledger-plånbok fysiskt.

För det första, för att få tillgång till dina pengar, skulle hackaren behöva din personliga stift, som bara du har. De skulle ges tre försök när du anger rätt PIN-kod, och om de anger fel PIN-kod tre gånger kommer Ledger att gå in i en tidsinställd lockout. Detta är en utmärkt säkerhetsfunktion eftersom det ger dig tid att återfå åtkomst till din Ledger-plånbok genom att ange din säkerhetskopieringslösenfras.

Det finns dock en intressant historia som släpptes av en journalist på Wired.com i slutet av 2017, som förklarade hur han tappade både sitt PIN-nummer, liksom hans återhämtningsfras. Journalisten hade mer än 30 000 dollar i kryptokurvor i sin Nano Ledger S och hade inget sätt att få tillgång till medlen.

Tabell: Säkerhetsfunktionerna i Ledger Nano S och Trezor One

Journalisten lyckades hitta en programmeringsgeni som hittade en sårbarhet i den senaste versionen av Ledger-plånboken, vilket gjorde att han kunde åsidosätta en ny säkerhetsuppdatering. Efter att ha följt instruktionerna från programmeraren kunde journalisten på något sätt återfå åtkomst till sin plånbok.

Även om Ledger Nano S team hävdar att detta säkerhetsfel sedan har åtgärdats, det visar att ingenting någonsin är 100% säkert. Även de säkraste valven i världen har hackats tidigare, så kom bara ihåg att även om en hårdvaruplånbok gör det nästan omöjligt för någon att stjäla dina medel, ingenting är någonsin säkert.

I verkligheten, om du var i samma position som journalisten, finns det inget sätt att du någonsin kommer att kunna återfå dina pengar. Ledger Nano S har aldrig tillgång till dina privata nycklar, så det är ditt ansvar att hålla dem säkra.

Vad som finns i Ledger-plånbokspaketet

Undrar du vad som ingår när du köper Ledger-plånboken? Här är en lista över saker du kommer att göra hitta i rutan:

  • Ledger Nano S
  • Instruktionskort
  • Nyckelring
  • Snodd
  • Återställningskort
  • USB-kabel

Även om jag nämnde det tidigare vill jag bara påminna dig om det aldrig köp Ledger plånboken från någon annanstans än den officiella webbplatsen.

Hur man ställer in plånboken

Om du har läst det här Ledger plånbok guide hittills borde du nu ha en god uppfattning om vad plånboken gör, hur den skiljer sig från en programplånbok och dess fördelar och nackdelar. Jag har också utforskat plånbokens säkerhet också.

Så om du har bestämt dig för att köpa en (eller om du redan har en), ska jag nu visa dig hur man ställer in det!

1. Först måste du sätta in Ledger Nano S i enhetens USB-port.

2. Du borde nu se "Konfigurera som ny enhet" på skärmen på din Ledger-plånbok. Genom att trycka på knappen till höger väljer du "Ja".

Ledger plånbok granskning: konfiguration

3. Detta installerar nu de drivrutiner som krävs på din enhet.

4. Du kommer nu att bli ombedd att välja ett PIN-nummer. För att påbörja processen, tryck på både vänster och höger knapp samtidigt.

Ledger plånbok granskning: välja PIN-kod.

5. Du kan välja vilken PIN-kod som helst, så länge den är mellan 4 och 8 siffror. Det kan dock inte vara lätt att gissa kombinationer som “1,2,3,4” eller “9,9,9,9”. Du måste också ange detta Pinkod varje gång du vill använda Ledger-plånboken, så glöm den inte!

6. När du har angett PIN-numret och är nöjd med det kommer du att bli ombedd att ange det igen. Detta för att se till att du inte har gjort ett misstag.

7. Så snart du har bekräftat ditt PIN-nummer kommer Ledger-plånboken att be dig skriva ner din säkerhetskopieringsfras.

Ledger-plånbokgranskning: återhämtningsfras.

8. Det är mycket viktigt att du skriver ner 24-ords återhämtningsfras och håll det säkert någonstans. Det här kan vara det sista som står mellan att du tappar dina pengar. Kom ihåg att om du glömmer ditt PIN-nummer eller om din enhet är stulen kommer din lösenfras att ge dig tillgång till dina mynt.

9. Var och en av de 24 orden visas individuellt på skärmen. Därefter testar enheten dig genom att be dig skriva in några av orden igen.

Ledger-plånbokgranskning: återhämtningsfras.

10. När du har slutfört konfigureringen av lösenordsåterställning är din Ledger-plånbok nu redo att användas!

Ledger plånbok granskning: färdig enhet

Så nu när du har ställt in din Ledger Nano S, låt oss ta reda på hur du kan skicka mynt till den!

Hur att ta emot medel

Låt mig visa dig hur du skickar medel med Ledger.

1. Innan du börjar måste du först ladda ner Ledger Manager. Du kan göra det här.

2. Klicka på Finns i Chrome, följt av nedladdning. Följ sedan installationsanvisningarna.

3. När du har installerat Ledger Manager måste du göra det ladda ner plånbok-appen.

4. Oavsett vilket alternativ du valde, ladda ner appen till din enhet och installera den.

5. När du har startat appen Bitcoin (eller din valfria kryptovaluta) som du just installerat, kommer du att bli ombedd att sätta in din Ledger-plånbok i din maskin och ange ditt PIN-nummer.

6. Du blir sedan tillfrågad om du vill ha en Legacy-plånbok eller en Segwit-plånbok. Det mest användarvänliga alternativet är Segwit.

Ledger-plånbokgranskning: plånbokstyp.

7. Klicka sedan på Motta, som du hittar högst upp i applikationen.

Ledger plånbok granskning: plånbok installation

8. Klicka nu Visa adress på enheten.

Ledger Wallet recension

9. Din unika Bitcoin Ledger-plånbokadress visas nu. Du kan helt enkelt kopiera det, gå över till plånboken som för närvarande lagrar dina mynt och sedan överföra dem över! Varning: Skicka endast Bitcoin till den här adressen.

Ledger Wallet Review

Det är allt! Din Ledger-plånbok ska ta emot mynten inom några minuter! Låt oss nu titta på hur du skickar mynt från din Ledger till en annan plånbok!

Hur Sslutet Funds

Jag ska nu visa dig hur man skickar Bitcoin från din Ledger-plånbok. Denna process är densamma för alla mynt, men se bara till att du har installerat rätt app för det mynt du vill skicka eller ta emot, vilket du hittar i avsnittet ovan. Jag kommer att fortsätta använda Bitcoin för detta exempel.

1. Gå tillbaka till din Bitcoin plånbok ansökan. Om du har kopplat bort din Ledger-plånbok måste du sätta in den igen och ange ditt PIN-nummer igen.

2. Klicka den här gången Skicka högst upp på skärmen.

Ledger Wallet Review

3. Allt du behöver göra nu är ange plånbokens adress du vill skicka pengarna till, liksom beloppet. Du har också möjlighet att välja transaktionsavgift. Tänk på att ju lägre transaktionsavgiften är, desto långsammare kommer transaktionen att ta.

Så avslutar du bitcoins på Ledger-plånboken

4. Slutligen, för att slutföra din transaktion, klicka på det gröna Skicka knapp!

Det är allt! Du vet nu hur du skickar kryptovalutor med hjälp av Ledger Nano S!

Senaste Ledger Wallet-kupong hittades:

Slutsats

Jag hoppas att du har hittat det här Ledger plånbok granska roligt och lärorikt. Jag har gett dig all information som jag tycker är viktig innan du bestämmer dig för att investera i en.

Om du lyckats läsa den här guiden från början till slut bör du nu ha en riktigt bra förståelse för vad Ledger-plånboken gör, liksom alla dess fördelar och nackdelar.

Övergripande, Ledger Nano S är en av de mest pålitliga och säkra kryptoplånböckerna. Den har ett extra lager av säkerhet, vilket innebär att du inte bara behöver välja en pinkod utan också en 24-ords återhämtningsfras. Dessutom, eftersom det är tillverkat av hållbara material, bör du inte vara orolig för fysisk skada.

Om du fortfarande har några funderingar eller frågor angående Ledger-plånboken, är du välkommen att låta fråga!

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map