Investera i Bitcoin: Allt du behöver veta för att köpa den Lambo

investera i bitcoin - officiell logotyp

Bitcoin, den första kryptovalutan någonsin, släpptes 2009. Satoshi Nakamoto skapade och startade blockchain-fenomenet. Blockchain stannade under radaren i flera år, men det är nu ett av de hetaste ämnena på Internet. Alla är nyfikna på krypto, men få förstår vad det är och hur det fungerar. Om du någonsin har frågat dig själv, “Ska jag investera i bitcoin?”, Måste du tänka hårt först. Att investera i bitcoin är en flyktig men också lönsam aktivitet. Om det görs rätt är det.

Att göra det rätt är den svåra delen.

Sanningen är att kryptoscenen är ny och ingen vet hur dess marknader fungerar exakt. Aktieinvesterare kan dra nytta av decennier, till och med århundraden, av erfarenhet och kunskap.

Det finns inget sådant om du vill göra en bitcoininvestering. Den potentiella utdelningen om du investerar i bitcoin och lyckas är enorm, så det är dock värt att åtminstone överväga det.

I denna handledning kommer vi att berätta vad du behöver veta för att börja investera i bitcoin eller bestämma om det alls är något för dig.

Satoshi Nakamoto – Mysterious Bitcoin Developer (s)

Bitcoin är blockchain och motsvarande kryptovaluta. Det syftar till att befria mänskligheten från banker och andra traditionella finansinstitut.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Bitcoin försöker göra det genom att låta människor handla bitcoins och betala för saker anonymt.

Denna grundprincip överlevde tidens test eftersom vi fortfarande inte vet vem Satoshi Nakamoto är. Inte i brist på försök att ta reda på det av journalister och Bitcoin-entusiaster, dock.

Satoshi Nakamoto kanske inte ens är en enda person.

Historia av Bitcoin

Bitcoin-kedjans officiella födelsedag kan vara den 3 januari 2009. Detta är dagen då Satoshi Nakamoto bryter ut det första Bitcoin-blocket och startar den ekonomiska revolutionen som har potential att förändra världen.

Det tog ett tag för Bitcoin att verkligen börja göra sin inverkan.


Under lång tid efter lanseringen var bitcoins inte värdefulla alls. En kille spenderade 10 000 bitcoins för att köpa ett par pizzor.

investera i bitcoin - diagramI början använde människor bitcoins för att betala för svarta marknadsvaror på webbplatser som Silk Road. När priset steg, blev fler och fler intresserade av att handla dem som en investering.

2013 hade Bitcoin-blockchain sitt första fantastiska år. Priset började vid $ 13,30 per bitcoin och steg till 770 $ under hela året.

Den 17 december 2017 nådde priset på bitcoins sitt högsta värde på 19 666 dollar. När Kina förbjöd bitcoinhandel upplevde det en massiv nedgång och återhämtade sig aldrig.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Hur fungerar bitcoins?

Integritet

Alla vet att din integritet när du överför bitcoins är absolut. Men varför är det??

Du använder inte ditt riktiga namn för att överföra bitcoins. Istället har du en unik adress. Din adress består av siffror och bokstäver, både stora och små bokstäver.

Det är enkelt och snabbt att skapa din unika bitcoin-adress. Du väljer en slumpmässig privat nyckel och krypterar den med ett klick på en knapp med ett stort antal gratisverktyg.

Du kan göra den här adressen offentlig. Det är nästan omöjligt att göra om din privata nyckel. Varför? Det är kraftigt krypterat.

Bitcoin Blockchain

Hela Bitcoin-systemet beror på dess blockchain. Men vad är det? Bitcoin-blockchain är en offentlig huvudbok över alla transaktioner som görs med bitcoins.

Varje dator som kör Bitcoin-programvaran behåller sin kopia av hela transaktionen sparad i block. När transaktioner kommer in skapar systemet ett nytt block.

Detta blir lite komplicerat, så ha med oss.

För att hålla blockchain uppdaterad och säker måste någon göra underhållsarbete. Detta är vad bitcoin gruvarbetare gör.

När nya transaktioner kommer in kontrollerar gruvarbetare om avsändaren har tillräckligt med pengar och registrerar sedan transaktionen i huvudboken. Bokstaven är dock inte obegränsad.

När blocket når sin kapacitet skapar systemet ett nytt block. Den krypterade registreringen av alla transaktioner från blockchainens början hålls i detta nya block tillsammans med inkommande nya transaktioner. Sedan distribueras den uppdaterade huvudboken till alla i blockchain.

Gruvarbetare gör inte den här tjänsten gratis. Blockchain-poster krypteras med otroligt svåra hashingalgoritmer. Den första gruvarbetaren som lyckats säkra det tidigare blocket kompenseras i bitcoins.

The Massive Fails

Bitcoin-världen är full av berättelser om otrolig framgång och krossande misslyckande. Om du går efter en Lambo genom att investera i bitcoin, bör du undvika att upprepa dessa misstag.

Berättelser som James Howells är en riktig varningssaga. Howells är en walisman som började dabba i bitcoins 2009 när det inte var värt någonting.

Senare kastade han bort datorn med alla bitcoins och förlorade data. Det skulle ha gjort honom rik 2017 när priset på bitcoins gick igenom taket.

Om du har något att göra med bitcoins på din hårddisk – skydda det. Du kan aldrig veta om det kommer att vara värd en förmögenhet i framtiden.

Olika kryptovalutautbyten som är involverade i penningtvätt är ytterligare en fara.

Det har förekommit flera tillfällen av att människor förlorat förmögenheter eftersom de behöll sina myntstash på otrevliga webbplatser. Dina bitcoins kan bara stulas eller ägarna arresteras och dina mynt konfiskeras av myndigheterna.

Vad investerar?

Medan denna handledning handlar om att investera i bitcoin, måste du också känna till börsens gamla skolprinciper.

Vad är kortsiktig investering i bitcoin?

I affärsjargongen är kortfristiga investeringar en investering som förväntas hållas i mindre än 12 månader.

Mycket kan hända på ett år i traditionell ekonomi. Kryptovalutor är ännu mer flyktiga.

Den 1 januari 2017 kostade en bitcoin 998 dollar, nådde 19 666 dollar mot slutet av det året och föll sedan till 5 920 dollar strax efter Kinas bitcoinförbud.

Kortvarig investering i bitcoin innebär att man köper upp bitcoins när deras pris når en låg punkt och sedan håller på det och väntar på att priset ska gå upp tillräckligt för att passa din investeringsstrategi.

När priset är tillräckligt högt säljer du bitcoins och sätter in vinsten. Du använder pengarna för att köpa fler bitcoins eller någon annan kryptovaluta för att vända (sälja) när tiden är rätt.

Handel med kryptovaluta kan vara en extremt lönsam aktivitet eftersom marknaden är volatil. Det betyder att myntprisförändringarna är snabba och betydande.

Det är inte allt solsken och Lambos. Du måste veta mycket om kryptovalutamarknaden. Du måste också följa varje bit kryptonyheter religiöst. Du måste kunna förutsäga hur relevanta nyheter kommer att påverka bitcoinpriset.

Vad är långsiktig investering i bitcoin?

Att investera i bitcoin på lång sikt skulle vara liknande men också annorlunda.

Du måste hålla på bitcoins i mer än ett år innan du säljer för att det ska räknas som en långsiktig bitcoininvestering. Men du måste fortfarande följa nyheterna för att investera i bitcoin på lång sikt. Det finns ingen anledning att göra det för mycket, åtminstone efter att ha beslutat om frågan om “Ska jag investera i bitcoin?” för det första.

När du investerar i bitcoin på lång sikt är du bara intresserad av långsiktigt. År och årtionden istället för timmar och dagar.

Efter att ha investerat i bitcoins på lång sikt behöver du inte sitta vid din dator och spåra priset. Du kommer inte att sälja ändå, så vad är poängen??

HODL är en slangterm och ett meme, vilket innebär att du håller fast vid din bitcoin oavsett vad som händer. Som en långsiktig bitcoininvesterare är det vad du gör.

Hur är livet för en bitcoininvesterare? Är det till mig?

Även om det här avsnittet kan se lite felaktigt ut, är det en av de viktigaste i denna handledning. Att investera i bitcoins kan tyckas roligt, det kan se ut som ett bra sätt att tjäna pengar, det kan till och med se sexigt ut.

Det är inte.

Att investera i bitcoin är svårt, det är svårt, det är riskabelt. Du kan så småningom köpa dig en rosa Lambo om du gör det rätt. Du kan krascha och bränna, förlora allt om du inte är försiktig.

Om du tänker investera i bitcoin för vändningsändamål, gör dig redo att sitta vid din dator i timmar. Du kommer att spåra små prisändringar och beräkna om det är en bra idé att sälja din bitcoin omedelbart.

Sedan kommer du att leta efter Internet efter varje nyhet som kan påverka dina beslut & måste fatta korrekta och omedelbara beslut med hårda konsekvenser.

Det är svårt att göra.

För att vara bra på det är det inte tillräckligt att veta allt som finns att veta om Bitcoin.

Du måste också ha en viss personlighet. När du börjar investera i bitcoin satsar du på ett gynnsamt resultat för dig.

Stora pokerspelare skulle göra bra kandidater att investera i bitcoin. Om de hade nödvändig kunskap är det.

Båda aktiviteterna kräver bortse från pengar. Du behöver förmågan att koppla ifrån det verkliga monetära värdet av dina beslut.

Att satsa $ 5000 på en Inside Straight Draw på turn (du satsar på att du får 1 av 4 kort, en chans på 8 procent vid den tiden i handen) liknar att spendera $ 5000 på bitcoin medan priset sjunker.

Men det är vad bitcoinhandlare gör varje dag. Det finns inget utrymme för tvekan, nerver eller känslor. Det är ett svårt men extremt lönsamt liv när det görs bra.

Långsiktiga investeringar i bitcoin kan vara mycket mer avslappnande om du bestämmer dig för att göra det. Du är inte intresserad av att vända bitcoin dagligen. Du behöver inte sitta vid din dator hela dagen.

Det betyder inte att det inte är lika farligt.

När du väl har bestämt dig för att investera i bitcoin är något du vill göra efter dagar och veckor med noggrann undersökning, ta en summa pengar som du inte skulle missa om du förlorade, läsa den här artikeln och köp några bitcoins. Tappa inte dina kontouppgifter!

Ta aldrig ett lån för att investera i bitcoin eftersom det är ett bra sätt att förstöra ditt liv. En bitcoininvestering görs bäst med de extra pengar du kan förlora.

Du bör överväga de pengar du använde för att köpa bitcoin förlorade för dig från och med den tiden. Åtminstone ett år.

Om du inte längre överväger de pengar du använde för att göra en bitcoininvestering dina, är det mindre troligt att du besätter bitcoinprissvängningar.

Genom att göra detta kommer du att vara mycket mindre benägna att sälja ditt lager när priset sjunker med 50% eller något löjligt sådant. Det är bara bitcoinmarknaden. Saken är flyktig som … fudge.

Kontrollera dock hur din investering gör då och då. Det kan vara en bra idé att tjäna in vinstdelen av din investering för att skydda dig från att förlora allt du spenderade om marknaden skulle krascha.

Så titta hårt på dig själv och fråga: “Ska jag investera i bitcoin?”

Kunskap och skicklighet kontra tarmar och tur

Du kan tjäna enorma mängder pengar genom att investera i bitcoin. Både det försiktiga och modiga tillvägagångssättet kan ta dig dit. Att göra din första miljon på grund av ett vågat drag som visade sig vara din fördel skulle ge en bättre historia än att arbeta flitigt i flera år.

Men.

Vi rekommenderar inte att jaga snabbt pengar högt. Kryptovalutamarknaden är i sig volatil. det finns ingen anledning att lägga till problemet genom att göra djärva drag.

Om du vill köpa den Lambo genom att investera i bitcoin, börja små. Beräkna summan du kan förlora, köp en liten bråkdel av en bitcoin och sitt på den en stund.

När du har lärt dig mer, försök att vända belopp som du inte kommer att sakna, se hur det hela fungerar.

När du har kunskap och skicklighet kommer tiden för tarmar och tur att komma. Ju bättre du är, desto bättre blir du.

Jag går för det! Vad gör jag nu?

Okej, låt oss göra det här!

Vad behöver jag börja med?

Det första steget för att börja investera i bitcoin är att ha en plats att lagra din byte.

Plånböcker för kryptovaluta

Bitcoins lagras i plånböcker. Det finns flera typer av dem:

  • Elektronisk
  • Mobil
  • Hårdvara
  • Papper

Det säkraste sättet att lagra dina bitcoins är i toppen av linjen hårdvaruplånbok.

Hårdvaruplånböcker är små enheter på storleken som en tummenhet.

När bitcoins måste överföras ansluter de till Internet men är vanligtvis offline, vilket innebär att de vanligtvis inte är hackbara. Ledger Nano S är ett favoritexempel på en kryptovaluta-plånbok.

Problemet med hårdvaruplånböcker är att de kan bli stulna eller förlorade. Om du bestämmer dig för att välja detta alternativ, förvara det på det säkraste stället du kan hitta!

Det mest oacceptabla sättet att lagra bitcoins är pappersplånboken. Ironiskt, eller hur? Naturligtvis är papperet väldigt lätt att förlora och det brinner. Å andra sidan är det enkelt att få; du skriver bara ut din privata nyckel, din offentliga adress och skriver ut den.

De andra två alternativen är beroende av säkerhetsåtgärder från tredje part, vilket gör dem mer mottagliga för hacking. De är dock mycket bekvämare.

Om du menar allvar med säkerhet, och du borde vara om du vill ha den Lambo, skaffa en bra hårdvaruplånbok och vila lättare. Förvara det bara på ett säkert ställe!

Utbyten

Okej, du vet var du ska behålla dina bitcoins. Nu är det dags att skaffa lite.

Det enklaste sättet att köpa bitcoins är att använda en betrodd utbyteswebbplats som coinbase.com eller någon annan om det ser pålitligt ut för dig. Se till att du undersöker det ordentligt, kolla feedback på Reddit, google helvetet. Det är alltid bättre att vara skeptisk än att bli lurad.

Tänk på att de flesta bitcoin-börser inte stöder kreditkort på grund av deras återbetalningsfunktion.

Utbyteswebbplatser oroar sig för att du kommer att utfärda en återkravsbegäran efter att ha fått bitcoins. Det skulle vara nästan omöjligt att berätta vem som ligger i den situationen. Blockchain-poster är utformade för att dölja de verkliga identiteterna hos personerna som gör transaktionerna.

När du har köpt det antal bitcoins du vill ha (eller 0,00014: e bitcoin, det är också bra, det minsta beloppet du kan köpa är 1 Satoshi eller 0,00000001 bitcoin), överför det till din plånbok och glöm det ett tag, såvida du inte vill försöka vända.

I så fall kan Lady Luck le dig?

Lambo, här kommer jag?

investera i bitcoin - kryptovaluta ranking

Okej, du vet vad du behöver för att komma igång med att investera i bitcoin, men en fråga kvarstår: hur man investerar i bitcoin totalt sett?

Först bör du gå och kontrollera priser och uppdaterade tankar om bitcoininvesteringar på Internet. Även om den här artikeln är en bra utgångspunkt för att hjälpa dig att avgöra om du vill börja investera, förändras kryptomarknaden snabbt.

Då måste du skaffa en hårdvaruplånbok och öppna ett konto på en börs som ser bäst ut för dig. Därefter bestämmer du hur du ska investera i bitcoin – på kort eller lång sikt.

Vi rekommenderar starkt att avstå från kortfristiga investeringar för närvarande, åtminstone tills du får mer erfarenhet av marknaden för kryptovalutor.

Om du håller med om att detta är det bästa sättet att gå åt dig, följ bitcoin-prisändringarna ett tag. Läs och titta på innehåll om det. När du tror att tiden är rätt, köp några faktiska bitcoins.

Minimera risken så mycket som möjligt. Köp inte hela bitcoins om du inte är villig att förlora pengarna och verkligen kan skona dem. Börja smått. Se hur det går.

Nu borde du veta allt du behöver för att investera i bitcoin. Glöm inte att köra din Lambo förbi våra kontor om du bestämmer dig för att göra det och slå på den stora tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map