Introduktion till IOTA-mynt: Vad är IOTA?

Så du är intresserad av det relativt nya och spännande kryptovalutaIOTA-myntet. Med det sagt har du ingen aning om vad det är eller hur det fungerar? Oroa dig inte, vi har täckt dig av IOTA-myntfrågan.

Spoiler alert: visste du att IOTA faktiskt inte har en blockchain?

Hur som helst, i detta “vad är IOTA-mynt?” guide kommer jag att börja med att förklara själva grunderna i projektet, samt hur tekniken fungerar. Jag kommer att förklara allt på det enklaste sättet med hjälp av verkliga exempel.

Efter det ska jag sedan prata om IOTAs nuvarande utvecklingsstadium och hur säkert (eller inte säkert) deras protokoll är.

Så i slutet av läsningen av denna guide kommer du inte längre att fråga "vad är IOTA?". Faktum är att du nästan är expert på ämnet. Om du skulle bli intresserad av att skaffa dig några IOTA-mynt också, se till att du konsulterar en finansiell rådgivare innan du gör det och att du bara använder betrodda utbyten, som Binance. Förvara alltid dina kryptovalutor i säkra plånböcker, som Ledger Nano S och Trezor.

Letar du efter den säkraste platsen att köpa BTC? Jag har samlat de bäst rankade kryptobörserna som godkändes som de säkraste plattformarna för att köpa BTC nedan, så ta en titt.

Leverantör Visa / Mastercard tillgängligt Crypto Our Score Coinbase Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 till

9.8 Läs recension Besök webbplatsen Binance Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 till

9.6 Läs recension Besök webbplatsen Coinmama Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 till

9.4 Läs recension Besök webbplatsen Kraken recension JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • RUSA
 • + 37 fler

9.1 Läs recension Besök webbplatsen eToro Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 till

8.6 Läs recension Besök webbplatsen KuCoin Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 till

8.5 Läs recension Besök webbplatsen Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 till

8.4 Läs recension Besök webbplatsen Mest populär 729 recensioner 9.8 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension Editor’s Choice 1279 recensioner 9.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 816 recensioner 9.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 1174 recensioner 9.1 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 453 recensioner 8.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 563 recensioner 8.5 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 603 recensioner 8.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension

Fördelar

 • Lägsta transaktionsavgifter
 • Extremt skalbar
 • Unikt bevis på Wok-protokollet

Nackdelar

 • Vissa säkerhetsproblem
 • Tekniska brister

Grunderna i IOTA-myntet

IOTA Coin officiell logotyp

IOTA-projektet skapades ursprungligen i slutet av 2015 av Sergey Ivancheglo, David Sontesbo, Serguei Popov och Dominik Schiener. Sedan IOTA lanserades har den hanterats av IOTA-stiftelsen, som ligger i Tyskland.

Som många andra kryptokurrencyprojekt ville IOTA göra det skapa ett betalningssystem som kan bearbetas snabbare, mer säker, billigare, och mer skalbara transaktioner.

IOTA vill dock inte begränsa sig till bara finansiella transaktioner utan också till tillåta förflyttning av data från en maskin till en annan.

IOTA-projektet har också sin egen kryptovaluta, som kallas MIOTA. Men för att hålla sakerna enkla kommer jag att hänvisa till det som IOTA-myntet!

Innan IOTA officiellt lanserades samlade det in pengar ett första myntoffer (ICO). Totalt fick projektet mer än 3000 Bitcoin, vilket vid den tiden var värt $ 434.000. Sedan dess har börsvärde av IOTA har nått höjder av mer än 14 miljarder dollar!

Ett av de mest intressanta koncepten för IOTA-myntprojektet är att det inte används blockchain-teknik tycka om Bitcoin eller Ethereum. Istället använder den något som kallas a Regisserad cyklisk graf, som IOTA kallar “Tangle”. IOTA Coin-decentraliserad applikation

Vad det betyder är att alla datadelar är länkade ihop – ta en titt på skärmdumpen nedan. IOTA Coin-transaktion och kanter

Nästa del av min “Vad är IOTA”Guide kommer att titta på hur transaktioner bekräftas!

IOTA Mining – Hur bekräftar nätverket transaktioner?

En annan intressant sak med Tangle är det det använder inte gruvarbetare.

Till exempel, när transaktioner bekräftas i Bitcoin, är det människor som frivilligt har sin extra datorkraft belönas med extra Bitcoin för att använda sina resurser. Dessa gruvarbetare är faktiskt inte inblandade i själva transaktionen. Istället bekräftar de andras transaktioner.

Denna särskilda konsensusmekanism kallas Bevis för arbete (PoW). Problemet när man använder den enda PoW är det det blir dyrare och dyrare för att bekräfta en transaktion när tiden går. Detta beror på att svårigheten att bryta blir svårare, vilket innebär att mer datorkraft och el krävs.

Detta har också resulterat i långsamma och dyra transaktioner. Viktigast av allt betyder det att Bitcoin blockchain bara kan bekräfta högst 7 transaktioner per sekund.

I IOTA-nätverket fungerar saker och ting annorlunda, som Alla som vill använda systemet för att skicka pengar måste också bidra till nätverket genom att bekräfta andras transaktioner. Här är ett exempel på hur det fungerar:

 1. John skickar pengar till Charlie.
 2. Under överföringen måste John också bekräfta transaktionerna för två andra personer – Billy och Kate.
 3. Han gör detta genom att bidra med sin datorkraft.
 4. Nästa gång Billy eller Kate vill skicka pengar till någon måste de göra samma sak genom att bekräfta transaktionerna med två andra personer.

Tanken bakom detta är att allt fler använder IOTA-systemet, nätverket blir mer och mer skalbart. Detta betyder det i verkligheten, det finns ingen gräns för antalet transaktioner som nätverket kan behandla varje sekund, vilket betyder att den är “oändligt skalbar”.

IOTA Tange-jämförelse med Blockchain

Intressant nog säger IOTA-teamet att detta lilla bidrag är fortfarande en typ av PoW, det är dock ett mycket mer effektivt system!

Så nu när du vet hur transaktioner bekräftas kommer nästa del av denna IOTA-myntguide att titta på transaktionsavgifter.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

IOTA mynttransaktionsavgifter

En ytterligare fördel med Tangle är att eftersom det inte finns någon IOTA-gruvdrift, transaktioner är i princip gratis. Detta beror på att alla bidrar till nätverket genom att bekräfta andra transaktioner, vilket innebär att den enda kostnaden är den lilla mängden extra el som krävs. Detta är mycket tilltalande till många människor och gör IOTA-mynt till ett perfekt betalningssystem.

Genom att ta bort behovet av att betala transaktionsavgifter kan IOTA-myntprotokollet också användas för att bearbeta mikrobetalningar. En micropayment är inom namnet – en riktigt liten summa pengar.

Ett exempel på en bransch som skulle ha nytta av att använda IOTA för mikrobetalningar är anslutna länkleverantörer. Det är när någon annonserar ett företag på sin webbplats och när användaren klickar på det tjänar webbplatsen en liten summa pengar som provision.

Men traditionella betalningssystem kan inte göra detta eftersom de tar ut så höga transaktionsavgifter. Blockkedjor som Bitcoin kan inte hantera mikrobetalningar om deras avgifter är alldeles för höga. Faktum är att i slutet av december 2017 nådde Bitcoin-avgifter upp till $ 40 per transaktion!

IOTA mynttransaktionshastighet

Eftersom IOTA fortfarande är i början finns det ingen officiell transaktionstid ännu. Det finns olika faktorer som avgör hur snabbt pengar kommer in i din plånbok, vilket jag kommer att förklara nedan.

För det första måste alla som vill skicka pengar bekräfta två tidigare transaktioner, de måste utföra en mycket snabb PoW-åtgärd. Hur lång tid det tar beror på hur snabbt användarens dator är. Ju snabbare det kan lösa PoW-pusslet, desto snabbare kan det verifiera någons transaktion.

För det andra nämnde jag tidigare att eftersom fler och fler använder IOTA-myntnätverket kan det bearbeta fler och fler transaktioner. Eftersom IOTA fortfarande är ett nytt projekt använder inte många människor det ännu.

Vi har kört stresstests hela veckan. Det börjar se riktigt bra ut, med en offentlig release snart. 1000 TPS nästa. #IOTA pic.twitter.com/Nk0H3v410T

– Dominik Schiener (@DomSchiener) 29 april 2017

För att säkerställa att nätverket fungerar, har IOTA-teamet installerat något som kallas ”samordnare”. Detta är som ett centraliserat protokoll som utför samma uppgift som enskilda användare. När IOTA blir mer vanligt och lockar fler användare behöver det inte längre en samordnare.

Så i sitt nuvarande utvecklingsstadium, transaktioner kan ta ett par minuter, eller om nätverket inte fungerar bra kan det ta mycket längre tid. I slutändan, för att IOTA-myntnätverket ska kunna utföra sin fulla potential, behöver det många människor att använda det.

Teamet arbetar med ett protokoll som heter “Flash Channels”, som det hävdar kommer att ha möjlighet att bekräfta transaktioner direkt. Om de kan uppnå detta kan det bli en snabbare kryptovaluta i världen!

Är IOTA säker och säker?

Så IOTA-myntprojektet har några stora ambitioner, men det är verkligen viktigt att förstå att de fortfarande är i utvecklingsstadiet. Faktum är att nätverket redan har upplevt en hel del tekniska problem, vilket jag kommer att diskutera nedan.

Samordnarprotokollet som jag nämnde tidigare är centraliserad, vilket innebär att om det slutade fungera korrekt kan hela nätverket vara i fara. Detta har redan hänt flera gånger, och vid ett tillfälle var IOTA-systemet oanvändbart i flera dagar.

Den centraliserade samordnaren har också installerats för att skydda nätverket från en 34% attack. Det är när någon får så mycket datorkraft i nätverket att de kan göra ändringar i det.

Till slut blev minst 3,94 miljoner dollar i IOTA stulet. Detta underlättades av en DDoS-attack mot alla offentliga noder.

– nic carter (@nic__carter) 21 januari 2018

Bitcoin riskerar också en liknande attack; dock skulle hackarna behöva få 51% av den totala hashkraften. Detta är praktiskt taget omöjligt nu eftersom Bitcoin blockchain har så många gruvarbetare.

Men när det gäller IOTA, om samordnaren går ner, då löper nätverket stor risk. Även om IOTA syftar till att vara helt decentraliserad, det kommer inte att kunna uppnå detta förrän den kan fungera utan den centraliserade samordnaren.

Det finns också oro för det IOTA-myntsystemet kan riskera en omspelningsattack. En omspelningsattack är när hackare kan upprepa en transaktion utan att avsändaren vet det. Om de lyckas kan de stjäla mynt från någons personliga plånbok.

Introduktion till IOTA-mynt: Vad är IOTA?

Fler dåliga nyheter för IOTA-projektet – i slutet av 2017, forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) släppte en akademisk uppsats som hävdade att IOTA-nätverket hade många säkerhetsfel. MIT är ett av de bästa universiteten i världen och all forskning de utför är mycket respekterad.

Alla ovanstående frågor tyder på att IOTA-myntprojektet långt ifrån är en färdig produkt. Det finns faktiskt inget officiellt datum som anger när det kommer att vara, så det är bäst att fortsätta kontrollera deras utvecklingsblogg, som du kan komma åt via klicka på den här länken.

Det är viktigt att nämna att om du tar din säkerhet på allvar bör du köpa IOTA från pålitliga kryptobörser, Binance är ett av de rekommenderade alternativen. Lagra också dina tillgångar i hack-bevis plånböcker, som Ledger Nano S och Trezor.

Så nu när du vet var IOTA-myntlaget är med deras framsteg kommer jag nu att prata om hur IOTA-myntet kan användas och missbrukas.

Hur IOTA kan användas & Missbrukad

Om IOTA kan uppfylla alla sina mål, finns det några riktigt bra verkliga användningsområden som det kan tillämpas på. För det första, om plattformen kan process omedelbart, gratis och obegränsade transaktioner, det skulle vara perfekt som ett globalt betalningssystem.

Både individer och organisationer kunde skicka pengar till och från var som helst i världen med ett knapptryck. Jag nämnde också tidigare att eftersom transaktioner är gratis är det också perfekt för mikobetalningsindustrin.

Det hoppas också att IOTA kommer att kunna hantera mer än bara finansiella transaktioner, i vad teamet kallar ”Machine-to-Machine Economy”. Ett exempel på detta är elindustrins laddningsindustri.

Introduktion till IOTA-mynt: Vad är IOTA?

IOTA meddelade nyligen att de har byggt en billaddningsanläggning i Nederländerna som gör det möjligt för människor att automatiskt betala för den el de använder. Elbilen kommer att utrustas med en automatisk mätare som automatiskt beräknar hur mycket el som använts och sedan tar betalningen.

Detta kan tillämpas på absolut vad som helst som behöver överföra data från en enhet till en annan.

En annan verklig fördel för IOTA är det den utformas för att vara motståndskraftig mot en kvantattack. Quantum computing är ett riktigt avancerat vetenskapligt område som egentligen inte har uppfunnits än, men organisationer som NASA och CIA arbetar med det.

Den nuvarande tekniken som första och andra generationens blockkedjor som Bitcoin och Ethereum använder bygger på kryptografi, vilket för närvarande är praktiskt taget omöjligt att hacka. Teorin är dock att en gång kvantdatorer byggs, de kommer att kunna åsidosätta dessa blockkedjor lätt.

För att säkerställa att IOTA är helt skyddat mot framtida kvantattacker, utformar det ett protokoll som är motståndskraftigt mot det!

Fördelar & Nackdelar med IOTA

jag vet det här "Vad är IOTA Coin" guiden har redan gett dig mycket information, men jag kommer nu att sammanfatta allt med några för- och nackdelar!

tummen upp Fördelar

✓ Gratis transaktioner

✓ Obegränsad skalning

✓ Kan behandla alla uppgifter, inte bara finansiella transaktioner

✓ Hoppas att uppnå omedelbara transaktioner

✓ Ingen IOTA-gruvdrift – alla bidrar

Kvantbeständig

tummen ner Nackdelar

Finished Ingen färdig produkt ännu

Oklart när projektet är klart

Needing Behöver för närvarande använda en centraliserad samordnare

✗ Har upplevt många tekniska brister och buggar

✗ Många (inklusive MIT) tycker att det har riktigt dålig säkerhet

Jämför IOTA sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför IOTA sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Slutsats

Enligt min åsikt, IOTA har en hel del potentialer som kan användas i global skala. Så länge laget kan leva upp till sina mål, tror jag att projektet kommer att bli en enorm framgång.

Hur som helst, det drar slutet på denna Vad är IOTA myntguide! Jag vet att mycket av den information jag har gett kan verka riktigt komplicerad, men jag hoppas att du har hittat mina förklaringar lätt nog att smälta.

Om du har läst den från början till slut bör du ha en god uppfattning om vad IOTA-myntprojektet är och vad de planerar att göra. Du bör också ha en god förståelse för hur tekniken fungerar.

Jag talade också om vad laget hittills har uppnått och vad de fortfarande behöver arbeta med. Förhoppningsvis förstår du att tanken på projektet är fantastisk, men tills de har en färdig produkt är det bara teoretiskt.

Om du planerar att köpa några IOTA (eller snarare MIOTA) mynt själv, se till att du använder ett pålitligt utbyteBinance verkar vara en av användarens favoriter! Glöm inte att förvara dina tillgångar i en säker kryptovalutaplånbok – Ledger Nano S och Trezor är bland de mest rekommenderade alternativen.

Om du är lite vilse, här är några enkla steg o hur man skaffar och lagrar IOTA-mynt:

1. Få en säker kryptoplånbok – Ledger Nano S eller Trezor rekommenderas starkt.

2. Registrera dig på Binance.

3. Köp IOTA-mynt från Binance.

4. Skicka dina IOTA-mynt till din plånbok.

Det är allt! Processen är verkligen enkel.

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map