Hur man skapar en kryptovaluta: tips och tricks

Du kanske har hört talas om Bitcoin eller Ethereum, och kanske till och med Ripple, men faktiskt finns det över tusen olika mynt och token tillgängliga. I själva verket, enligt Wikipedia, det finns över 1384 kryptovalutor som används över hela världen. Det är många kryptor! Så varför inte lägga till i förpackningen? Det kan du kanske efter att jag har lärt dig hur du skapar en kryptovaluta.

Innan vi kommer igång är det dock tre saker du behöver veta:

Logotyp för en idé Hur man skapar en kryptovaluta

DU BEHÖVER

EN BRA IDÉ

Att bygga ett token / mynt för att bygga ett token / mynt är dömt att misslyckas. Det måste ha ett syfte (det måste tillföra värde till världen).

Logotyp för människors förtroende som hjälper dig hur man skapar en kryptovaluta

Du måste tjäna pengar

Människors förtroende

För att göra detta måste du bygga en “gemenskap”. Detta är en följd för din kryptovaluta. Att upprätthålla en kryptomiljö är hårt arbete, så var uppmärksam på denna punkt.

Logotyp för en bädda in hur man skapar en kryptovaluta

DU BEHÖVER KODNING & CRYPTO SÄKERHETSKUNSKAP

Ja, du kan anställa “talang”, men du måste förstå hur ditt token / mynt kommer att fungera.

I slutet av den här guiden: du kommer att förstå grunderna för hur du skapar en kryptovaluta och vikten av att bygga förtroende för de människor som stöder din kryptovaluta.!

Den här guiden hjälper dig också att förstå hur viktigt det är att ha en bra idé och ett syfte med din krypto (och varför du behöver mycket extra pengar för att finansiera detta projekt!).


Men om du bestämmer dig för det istället för att skapa en kryptovaluta, du vill köpa lite, Jag har några olika plattformar att erbjuda: Coinbase, Binance och Coinmama. När du använder dessa plattformar kommer du att kunna köpa Bitcoin, Ethereum eller någon annan kryptovaluta direkt!

Välj också alltid en pålitlig och säker kryptovaluta plånbok för att hålla dina tillgångar skyddade, oavsett om du väljer att skapa en kryptovaluta eller bara köpa några mynt. Det rekommenderas att gå för hårdvaruplånböcker, som Ledger Nano X och Trezor Model T.

Hur man kommer igång

Det riktiga “komma igång” börjar med din idé, men vi kommer till det senare. Låt oss först prata lite om teknik.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Det finns två primära sätt att skapa en kryptovaluta:

 • Bygg din blockchain – det här får sitt eget “mynt”
 • Använd NEO, Ethereum eller en liknande plattform för att skapa en applikation – den här har sin egen “token”

Så det första du behöver bestämma när du ska ta reda på hur du skapar en kryptovaluta är om du ska bygga ett “token” eller ett “mynt”. Ska du börja om från början? Eller bygg en symbol på teknik som redan är pålitlig och tillgänglig?

Mynt och token är båda kryptovalutor. Skillnaden är: ett mynt tillhör dess blockchain, medan en token är byggd på en befintlig blockchain. Så det kan finnas tusentals tokens byggda på en blockchain, medan det bara kan finnas ett mynt.

Här är några av de mest populära mynten:

Hur man skapar en kryptovaluta

Några av dessa blockchain-tekniker kan användas för att skapa tokens. Den mest populära blockchain för att bygga applikationer och tokens är Ethereum.

Ethereum vs NEO: Det mest populära valet för poletter

Hur man skapar en kryptovaluta

ETH

✓ Native Virtual Machine

✗ Kör på gruvbevis fram till

för Proof of Stake-nätverksuppgradering

✓ Genomsnittlig skrivbordsplånbok

✓ Kvalitetsalternativ från tredje part

✓ Hårdvaruplånbok

Hur man skapar en kryptovaluta

NEO

✓ Native Virtual Machine

✗ Nod-, delegat- och röstningssystem

för närvarande ofullständig, planer okända

✓ Genomsnittlig skrivbordsplånbok

✗ Minsta alternativ från tredje part

✗ Ingen hårdvaruplånbok

Token byggda på Ethereum kallas ERC-20 tokens. Ethereum blockchain är ett bra spelrum för människor som försöker lära sig att skapa en kryptovaluta eftersom Ethereum blockchain var den första att erbjuda denna tjänst och är mycket väl tillförlitlig.

NEO är mycket lika, men använder istället NEP-5-standard och tillåter människor att använda NEO-blockkedjan för att skapa applikationer och tokens. Det är den näst mest populära plattformen!

Ethereum kan ha förtroende- och popularitetsfördelen, men NEO har en egen fördel. På NEO kan du bygga med många olika programmeringsspråk, inklusive C ++ och Java. På Ethereum kan du bara bygga med Solidity (Ethereums programmeringsspråk).

Detta innebär att utvecklare som använder NEO inte behöver lära sig ett nytt språk utan istället kan använda ett språk som de redan känner till.

Så, vad föredrar du att lära dig att skapa en kryptovaluta? Om du vill använda Ethereum måste du lära dig soliditet. Om du använder NEO kan du använda ett redan existerande språk som du kanske redan känner till.

Den goda nyheten är: soliditet behöver inte vara svårt att lära sig. Den var utformad för att likna Python, JavaScript och C ++ för att göra det lättare att lära sig. Dessutom har vi vår egen interaktiva soliditetskurs som lär dig språket genom att visa dig hur du skapar ditt soliditetsspel steg för steg. Det är ett nytt, roligt sätt att lära sig: det heter Space Doggos.

Även om du är intresserad av köpa dessa kryptovalutor, du kan göra det på Coinbase eller Binance.

Bygga ett “mynt” kontra att bygga ett “token”

Bitcoin-logotyp

MYNT:

✓ Har sin Blockchain

✗ Mycket dyrt

✗ Tar mycket tid

Bitcoin-logotyp

TECKEN:

✓ Byggd på en befintlig blockchain

✓ Inte dyrt

✓ Tar inte mycket tid

Att avgöra om du behöver ett mynt eller en token är ett stort val: det avgör många saker för ditt projekt, inklusive hur mycket pengar du behöver spendera.

Att lära sig att skapa en kryptovaluta (som kräver att man bygger en blockchain från grunden) är mycket dyrt och tar mycket tid. Du behöver också ett fantastiskt team av utvecklare!

Men om du inte behöver din blockchain kan du bara skapa en token. I stället för att bygga din blockchain kan du bara bygga en app som körs på en befintlig blockchain – som Ethereum eller NEO.

Ja, att skapa en token och app (dApp / decentraliserad applikation) kräver fortfarande mycket tid, pengar och ett stort team av utvecklare. Men det är mycket lättare och billigare att göra än att skapa ett mynt / bygga din blockchain!

Initial Coin Offerings (ICO)

När ett traditionellt företag väljer att börsnotera erbjuder företaget ett börsintroduktion – vilket är ett sätt att samla in pengar i utbyte mot aktier..

Initial Coin Offerings (ICO) är mycket lika. ICO är hur blockchain-kunniga företag samlar in pengar för sina kryptoprojekt. Men istället för att investerarna köper aktier får de “tokens”.

INTRESSANT FAKTA

Försöker ta reda på hur man skapar en kryptovaluta, så ICO kan vara mycket, mycket hjälpsamma. Och eftersom kryptosektorn för närvarande är mycket populär kan det nu vara en bra tid att starta en!

Bärbar dator med ICO- och Bitcoin-logotyp

Att få förtroende spelar en stor roll för framgången för en ICO. De mest framgångsrika ICO: erna är de som har ett starkt team av utvecklare / grundare och en gedigen färdplan. En färdplan visar investerare vad projektet planerar att uppnå i framtiden och hur de planerar att använda medlen.

Nu ska vi ta en djupare titt på skapandet av kryptovaluta. Men först gör jag några antaganden.

 1. Du har inte miljontals dollar i banken för att skapa ditt eget “mynt” i kryptovaluta.
 2. Du vill hellre ta den enklare vägen och skapa dApp och token genom att bygga på en befintlig, pålitlig blockchain

Så jag kommer att hålla mig till den mindre tekniska, billigare och mindre extrema versionen av hur man skapar en kryptovaluta. Så här skapar du en “token”.

Början

ICO erbjuder ett snabbt sätt att samla in pengar till ditt projekt, men det blir inte lätt. För att framgångsrikt starta en ny kryptovaluta via en ICO, här är vad du behöver:

 • En ”stor idé” – hur kommer ditt blockchain-projekt att hjälpa en viss bransch? Vilket problem kommer det att lösa?
 • Ett starkt utvecklingsteam för att skapa dina ERC-20 eller NEP-5 tokens
 • Ett starkt utvecklingsteam för att skapa ditt ICO-smarta kontrakt – när användare skickar krypto till ditt smarta kontrakt skickar det smarta kontraktet rätt mängd av din token till dem
 • En professionell extern granskning – detta är för att kontrollera att ditt token och smarta kontrakt är säkert så att du inte blir hackad
 • En välskriven vitbok – detta är ett dokument som presenterar din idé, problemet den löser, dess färdplan och hur den fungerar / tekniken den använder
 • En marknadsföringskampanj – webbplats, sociala medier, pre-&-samhällsutveckling efter försäljning, forum och media
 • En gruppledningsgrupp

Låt oss titta på varför du behöver alla dessa saker för att skapa ett framgångsrikt kryptovalutaprojekt.

Den stora idén om hur man skapar en kryptovaluta

Detta är centrum för ditt projekt! Du måste tänka på hur din dApp hjälper i branschen du riktar dig till. Planerar du att ta bort en nuvarande mellanhand (som en bank eller en mäklare)? Vill du lösa verkliga problem (som fattigdom eller brist på utbildning)?

Du måste tänka på ett verkligt problem och hur blockchain-teknik kan lösa det. Om ditt projekt inte har någon verklig fördel, varför skulle någon vilja investera eller använda det? Om du vill skapa värde måste du lägga till värde.

Här är några branscher som kan få din hjärna att flyta med idéer: File Storage, Content Services, Insurance, Marketing Peer-to-Peer Communications, Finance, Medical och Energy / Electricity. Alla dessa industrier kan hjälpas massivt med blockchain-teknik via dApps.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Utvecklingsteamet

En av de största delarna av hur man skapar en kryptovaluta är att välja rätt utvecklare för ditt token och smarta kontrakt kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Du måste vara mycket försiktig och välja en utvecklare som du kan lita på att göra ett bra jobb.

Idén är den första nyckelfaktorn, men den är värdelös utan ett bra team. Du behöver ett begåvat team för att få din idé att leva upp! Jag skulle bara rekommendera att anställa personer med många års erfarenhet av att arbeta med blockchain-teknik.

För att skapa de kontakter du behöver bör du sträva efter att bli mer involverad i blockchain-communityn. Jag föreslår att du går till blockchain-evenemang, ansluter till nya människor och bygger relationer inom branschen. Detta hjälper dig att hitta rätt personer att gå med i ditt projekt!

Smart kontrakt

Smarta kontrakt spelar en stor roll när det gäller hur man skapar en kryptovaluta. För dem som inte vet vad ett smart kontrakt är, låt mig kort förklara:

Ett smart kontrakt är som ett traditionellt kontrakt; förutom att den är digital, körs på blockchain, körs automatiskt och kan inte ändras.

Smart kontraktvisualisering

Inuti ett smart kontrakt skrivs regler. I ett ICO-smartt kontrakt kan reglerna vara ungefär som om en användare skickar 1 ETH till det smarta kontrakten, DAN skickar det smarta kontraktet 100 tokens till den användaren.

Eftersom det smarta avtalet fungerar automatiskt, finns det ingen tredje part som kontrollerar det. Det betyder att användaren inte behöver lita på dig.

Istället litar de på det smarta kontraktet, som bara är kod. Om koden är korrekt kan den inte fuska dig. Så användaren vet att de alltid kommer att få rätt antal poletter och att de kommer att få dem i tid.

Reglerna för det smarta kontraktet är skrivna av dina utvecklare, så du måste bestämma dessa regler beroende på hur du vill att din ICO ska fungera.

För mer information om smarta kontrakt, se min Vad är ett smart kontrakt guide.

En professionell extern revision

Som jag sa för en stund sedan är smarta kontrakt bara kod. Detta är detsamma för tokens. Att räkna ut hur man skapar en kryptovaluta inkluderar också att räkna ut säkerheten för den. Så för att en användare ska kunna lita på koden måste de veta att den är säker. Det är därför du behöver en professionell revision.

Det betyder inte bara att användaren / investeraren kan känna sig säker, men det betyder också att du kan känna dig trygg – du skulle inte vilja spendera alla pengarna på smarta kontrakt och tokenutveckling bara för att den skulle bli hackad, skulle du?

Det är ett viktigt steg som ger ditt projekt legitimitet. Dessa revisioner kallas ofta ICO-säkerhetsrevisioner, och du kan få dem från företag som Praktisk säkerhet. Se alltid till att det revisionsföretag du väljer är trovärdigt och har en lång historia.

Att få din ICO verifierad med en professionell granskning hjälper till att marknadsföra ditt kryptovalutaprojekt. Det främjar det faktum att ditt projekt följer branschstandarder och dataskyddsprinciper – ger ditt projekt extra värde. Det är ett viktigt steg!

Välskriven vitbok om hur man skapar en kryptovaluta

Om du vill lära dig att skapa din kryptovaluta måste du veta hur man skapar en bra vitbok. När jag säger bra menar jag bra – en vitbok är vad investerare kommer att använda för att bedöma ditt projekt.

Vitboksteg om hur man skapar en kryptovaluta

INTRESSANT FAKTA

Att skapa en bra vitbok för att presentera för allmänheten bör vara en av dina högsta prioriteringar. Om en ICO är live men inte har en vitbok, bör du vara mycket försiktig med den!

Så, låt oss titta på vad som gör en lysande ICO-vitbok. Enligt VentureBeat-forskning, en vitbok ska följa detta format:

 • Alla whitepapers ska vara i PDF-format – PDF-whitepapers är tillgängliga i olika system och webbläsare utan att oroa sig för format / struktur och layoutproblem.
 • Sidantal – alla vitböcker måste ha två versioner. En vanlig vitbok (20-100 sidor) och ett lite papper (cirka 2-8 sidor). Ett sent papper är bara en kortare version av vitboken – den lyfter fram all viktig information.
 • Bra grammatik är ett måste – Om du har problem med detta, varför inte hyra externa vitboksläsare?
 • Språk – din vitbok ska finnas på flera språk. Hyra översättare så att du kan släppa din vitbok på de mest populära språken. Jag rekommenderar engelska, mandarin, spanska, japanska och koreanska. Om du kan göra mer, gå till det!
 • Svara på följande frågor:
 • Vad är din idé?
 • Varför behövs din idé / lösning?
 • Vad ska ICO-medlen användas till?
 • När kommer tokens att släppas så att de kan handlas och noteras på börser?
 • När kommer projektet att slutföras? (Visa en detaljerad tidslinje över stegen du kommer att ta från ICO för att projicera en framgång!)
 • Vem är ditt team? Vad har de gjort tidigare? Hur är de kvalificerade för jobbet?

Marknadsföring för din ICO

En annan stor del av hur man skapar en kryptovaluta är att skapa en marknadsföringsstrategi för den. Du måste bygga stöd och förtroende från en lokal gemenskap. Du behöver en webbplats, en bra domän och en bra närvaro på sociala medier. Det finns också många olika marknadsförings- och försäljningsverktyg online som kan hjälpa dig att marknadsföra din ICO.

Sociala media

Jag skulle rekommendera Facebook, Twitter och LinkedIn åtminstone. Om du menar allvar med sociala medier skulle jag också ge råd om Instagram och Snapchat, även om det beror på projektets karaktär.

Du kan antingen hantera detta själv eller anställa ett team för att göra det åt dig. Hur som helst bör du skapa en stark social media-kampanj som ökar populariteten för din ICO.

Webbplats för sociala medier för B2B-marknadsförare

Jämförelsediagram för sociala medier

Tryck & Media

Det är här din ICO får verklig trovärdighet, och eftersom ICO är en stor del av hur man skapar en kryptovaluta framgångsrikt är kreditvärdigheten avgörande. Om artiklar om ditt projekt publiceras på välkända, respekterade mediewebbplatser (som Forbes, Business Insider, etc.) kommer din ICO att vara mycket mer pålitlig.

Du kan försöka skapa dessa erbjudanden själv, eller igen, du kan anställa ett team för att göra det åt dig. Ju mer populär webbplatsen, desto mer kommer artikeln att kosta (vanligtvis). Så se vad som är tillgängligt och bestäm sedan vad som är bäst för dig.

Sponsrat innehåll

Facebook-annonser och Google-annonser brukade vara bra för ICO: er, men kryptorelaterade annonser har nu förbjudits av dessa två leverantörer. Detta beror på oansvariga utgifter från användare till ICO: er som inte har presterat särskilt bra. Jag skulle rekommendera att titta på LinkedIn och Twitter-reklam istället. Eftersom dessa två plattformar är mer affärsorienterade än de andra kan det ha stor nytta för din plan för hur du skapar en kryptovaluta.

Blogga

Detta är super viktigt! Du måste hålla din community uppdaterad, och det här är ett bra sätt att göra det. Du kan antingen posta på en webbplats som Medium, eller helt enkelt skriva på en blogg på din webbplats. Hur som helst bör innehållet du lägger vara relevant för projektets framsteg.

E-post marknadsföring

Detta är mycket effektivt, och jag skulle alltid rekommendera att göra detta från början av ditt projekt.

Du måste samla in dina supportrars e-postadresser så att du kan hålla dem uppdaterade via e-post. Varje gång du har nyheter eller en ny kampanj kan du kontakta dem direkt genom att skicka dem ett e-postmeddelande.

För att samla in deras e-postadresser finns det många olika metoder du kan använda. Jag rekommenderar att du sätter in en nyhetsbrevregistrering för din webbplats. På det sättet kan alla som är intresserade av din ICO skicka sin e-postadress och få dina uppdateringar direkt till sin e-postinkorg.

Kampanjer

På din väg hur du skapar en kryptovaluta måste du marknadsföra den mycket. Kampanjer kan innehålla saker som nya bonusar på din ICO och nya belöningar. Med ”bonusar” menar jag att ICO ofta strukturerar sin tokenförsäljning så att den inkluderar en bonus (som rabatt) till tidiga köpare.

Du kan till exempel ställa in en 20% bonus för den första veckan av din ICO. Det skulle innebära att alla som köper din token under den första veckan av din ICO skulle få 20% fler token än de betalade för. Så om John köper 100 tokens under den första veckan skickar det smarta kontraktet honom 120 tokens.

Med ‘bounty rewards’ menar jag att du kan erbjuda gratis tokens till personer som marknadsför din ICO. Du kan till exempel erbjuda 5 tokens till alla som delar din ICO-länk till Facebook och Twitter.

Detta kan vara ett mycket billigt sätt att marknadsföra din ICO! Särskilt för att det inte kräver någon kostnad i förskott.

Hantera din community

Gemenskapen kan vara en kraftfull sak att omge sig med när man lär sig att skapa en kryptovaluta. Du behöver också en plats där din gemenskap kan prata med varandra och ställa frågor. Den mest populära appen att använda för detta är Telegram. Det är en snabbmeddelandeapp, som WhatsApp eller Facebook Messenger. Det är dock känt för sin säkerhet och har blivit en mycket betrodd, favoriserad app i kryptovärlden.

Telegram är inte avsett att ge intäkter,

det kommer aldrig att sälja annonser.

Telegram

Så enligt min mening är det viktigt att skapa en välskött Telegram-grupp! Det kommer att bidra till att främja ett bra samhällsengagemang och hjälpa dig att bygga relationer med dina supportrar.

Du bör också använda forum. Många investerare söker i forum när de undersöker ett projekt – de gillar att se vad folk säger om ett projekt och hur bra teamet svarar på frågorna.

Oavsett om du använder forum för att dela din väg till hur du skapar en kryptovaluta, gruppchattar eller båda: du behöver antagligen ett community management team. Detta beror på hur populär din ICO kommer att bli, men hur som helst är det bättre att spara tid. Vill du hellre hantera det själv eller spendera en del av din budget på att få ett team att hantera det åt dig?

Du bör överväga det faktum att din gemenskap litar mer på dig om du är snabb att svara på meddelanden. Det verkar mer trovärdigt och pålitligt!

Eftersom din gemenskap förmodligen kommer att bestå av människor från hela världen, kanske du vill ha ett team som är baserat över hela världen också. Om de har avlägsna anställda som är baserade i olika tidszoner kan du ha ett samhällshanteringssystem dygnet runt!

Ett företag som erbjuder denna tjänst är Gå socialt. De är UK-baserade, har mycket erfarenhet av att hantera framgångsrika ICO och kan erbjuda ett brett utbud av användbara tjänster, inklusive community management.

Jag rekommenderar att du hittar ett företag som Go Social som har ett gott rykte – annars kan du sluta med ett företag som representerar dig dåligt och får dig att se dålig ut!

Pengaspekten i hur man skapar en kryptovaluta

Stor stack med Bitcoin-mynt

Pengar pengar pengar. Du behöver pengar för att betala för smart kontrakt och token-utveckling, webbplatsen, granskningen, vitboken, marknadsföringen och PR (community management).

Jag kan inte ljuga för dig – det är dyrt. Smarta kontrakt och token-utvecklare kan ta ut mycket pengar eftersom det inte finns många av dem jämfört med hur många ICO de är. Du kan förvänta dig att priser börjar från cirka $ 100 / timme, även om vissa kan ta ut mycket mer.

Hur lång tid det tar för en utvecklare att slutföra det smarta kontraktet och token kan variera beroende på vad du behöver. För en allmän uppskattning skulle jag tillåta två veckor (arbetar måndag-fredag, 9-17). Det är totalt 8 000 $ om du betalar 100 $ / timme!

Granskningarna är inte heller billiga – vanligtvis mellan $ 3000 och $ 10.000. Återigen beror allt på vad du behöver.

Jag skulle kunna fortsätta om priser och ge dig genomsnittliga kostnader etc., men det är ingen mening. Allt beror på vad du vill ha och vem du känner.

Om du ansluter till rätt personer kan du göra processen för att skapa en kryptovaluta mycket billigare. Så vad jag skulle rekommendera är att göra mycket forskning och prata med många människor.

Slutsats: Den viktigaste delen och ditt första steg!

Denna “gör din kryptovaluta” -handledning har gått igenom det tekniska och icke-tekniska arbetet du behöver göra för att skapa en framgångsrik kryptovaluta via en ICO. Men vi fortsätter att gå tillbaka till en viktig punkt. Ditt projekt kommer bara att lyckas om du har en bra idé! Enligt myntmarknad, det finns över 1500 kryptovalutor just nu (03.15.18). För att sticka ut måste du ha ett starkt syfte – du behöver en bra lösning på ett viktigt problem.

Till exempel är BitDegree en lösning på utbildningssystemet. Innan BitDegree var studenterna tvungna att betala stora avgifter för att gå kurser och få kvalifikationer. Nu kan de använda BitDegree för att lära sig och få betalt för att göra det för att studenter och lärare i BitDegree-ekosystemet får betalt av framtida arbetsgivare.

Arbetsgivarna påverkar kurserna, vilket innebär att när studenterna är kvalificerade har de alla attribut som behövs för jobbet hos arbetsgivaren. Det sparar mycket pengar för arbetsgivarna eftersom det är mycket dyrare för dem att gå den traditionella utbildningsvägen.

Detta öppnar många möjligheter för arbetsgivare, studenter och lärare – det löser ett stort problem! Det är precis vad din idé behöver göra. Om du behöver ytterligare hjälp om hur du skapar en egen kryptovaluta, gå till sidan BitDegree självstudier och kurser och lär dig av de bästa!

Om du, efter att ha läst den här guiden, väljer att välja ett enklare sätt att få kryptovalutor, bör du se till att gå till de mest tillförlitliga kryptovalutautbytena, som Coinbase och Binance. Håll också dina tillgångar i säkra hårdvaruplånböcker hela tiden!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map