Hur man bryter Litecoin: Förstå hur Litecoin Mining fungerar

Låt mig gissa. Du har läst mycket om kryptovalutor och nu funderar du på att bryta några egna mynt?

Jag är säker på att du vet allt om Bitcoin och hur populärt det är, men fler och fler människor väljer nu att bryta Litecoin istället!

Här är ett roligt faktum för dig. När människor bryter Bitcoin tar det 10 minuter för nätverket att bekräfta varje block, men Litecoin är fyra gånger snabbare på bara 2,5 minuter!

Om det här blir första gången du bryter Litecoin, är det förmodligen bäst att jag börjar från början!

Det betyder att jag kommer att behöva berätta exakt vad gruvdrift är, olika sätt du kan göra det och varför du kan behöva skaffa hårdvara innan du kan börja!

Jag tycker om att skriva mina guider på ett mycket enkelt och lättförståeligt sätt. Efter att ha läst min Litecoin gruvguide från början till slut kommer du att ha all information du behöver för att göra det på egen hand!

Vad du borde veta är dock att det finns ett enklare sätt att få Litecoin. Du kan enkelt köpa den på tillförlitliga kryptovalutautbyten, inklusive Coinbase, Binance och Coinmama.

Crypto Mining Explanatory

I den verkliga världen behöver praktiskt taget alla finansiella system en central myndighet för att bekräfta och behandla en transaktion. Om du till exempel vill överföra pengar till din vän skulle du förmodligen använda en bank.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Pengarna lämnar ditt konto och sedan några dagar senare kommer de till din väns konto. Enkel!

För att göra detta måste du dock använda en tredje part, det vill säga banken! Problemet är att du måste lägga allt ditt förtroende till en tredje part när du använder dem.

Du måste tillhandahålla massor av personlig information och du måste lita på dem att ta hand om dina pengar.

Som ni kanske kommer ihåg från den finansiella kraschen 2008 gick många banker i konkurs och människor förlorade sina sparande. Så mycket för förtroendet! I kryptovalutavärlden är saker och ting annorlunda. Blockchain-transaktioner är decentraliserade, vilket innebär att ingen enskild person eller myndighet har kontroll.

Du måste undra hur det är möjligt att bekräfta och bearbeta transaktioner utan tredje part? Det beror på något som kallas en distribuerad huvudbok som hanteras av tusentals olika gruvarbetare!

Istället för att en person eller ett företag (som en bank) har kontroll, har alla det! För att bli gruvarbetare använder människor sin extra datorkraft för att lösa matematiska pussel.

Anledningen till att datorer behövs är att de är utformade så att ingen människa kan lösa dem. När pusslet är löst verifieras transaktionsblocket. Så varför skulle människor använda sin dator för att bearbeta / verifiera en transaktion när det kommer att kosta dem tid, pengar och el?

För att säga tack för deras hjälp får gruvarbetare mynt som belöning. (När det gäller Litecoin får gruvarbetarna Litecoins). Detta hjälper blockchain att fungera på ett decentraliserat sätt!

Gruvdrift kan vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar samtidigt som man stöder kryptovalutasamhället. Eftersom gruvdrift har blivit mer och mer populärt betyder det dock att det finns mer konkurrens.

Det är som tusentals människor som försöker lösa samma pussel. Oavsett vilken gruvarbetare som löser det först, får belöningen! (Detta gruvsystem kallas PoW / Proof-of-Work, men det finns också andra gruvsystem som körs på andra blockkedjor, till exempel NEO-blockchain som använder en variant av PoS / Proof-of-Stake).

Nu när du vet vad gruvdrift är, låt oss ta en titt på hur den fungerar på Litecoin blockchain!

Hur fungerar Litecoin Mining?

Nu när Litecoin har blivit riktigt populärt investerar fler och fler människor sin tid för att bryta den. Det finns nu många olika alternativ tillgängliga för dig, vilket beror på din budget. Till att börja med, ta en titt på vad solo mining är.

Solo Brytning

Om du bestämmer dig för att köpa all nödvändig utrustning på egen hand och inte delar något ansvar med andra människor kallas detta solo mining.

Den största fördelen med detta är att du inte behöver dela gruvbelöningen med någon annan, vilket innebär att du kan tjäna mer pengar! Till skillnad från poolbrytning (vilket jag kommer att förklara nedan) behöver du inte betala några avgifter.

Det är dock viktigt att komma ihåg att du kommer att behöva investera i gruvutrustningen på egen hand och betala för all nödvändig el också. Detta kan bli riktigt dyrt och om du inte har råd att göra det kan du behöva överväga ett annat alternativ.

Antalet gånger du lyckas med att vinna gruvbelöningen kan också vara ganska volatil, vilket innebär att du kan gå några dagar eller till och med veckor utan att få någonting.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Gruvdrift

Om du tycker att kostnaderna för solobrytning är för mycket av en risk, är det värt att överväga att gå med i en gruvpool.

Det är här du och andra gruvarbetare delar dina resurser (som datorkraft och el), vilket ger dig större chans att få blockbelöningen eftersom du kan generera mer kraft! Detta innebär också att du får mer av en jämn inkomst.

Tänk på det som ett lotteri. Om du har en biljett av 100 000 kommer du förmodligen aldrig att vinna. Om du gör det är belöningarna stora, men det kommer sannolikt inte att hända!

Men om du gick med i en gruvpool med 50000 andra personer, skulle du få dig att dela varje gång din pool vann baserat på din 1 biljett. Detta är detsamma med Litecoin-gruvdrift, där din andel av belöningarna baseras på hur mycket kraft du tillhandahåller.

Ibland måste du dock betala en avgift för att gå med i en gruvpool, vilket du kanske tycker är irriterande! Du måste också dela ut belöningen med de andra gruvarbetarna istället för att få allt för dig själv!

Det finns hundratals olika Litecoin-gruvpooler att välja mellan, men jag har listat två av de mest populära alternativen nedan.

Litecoin Mining Pool

Litecoin Mining Pool är en av de ursprungliga poolerna och har varit i drift sedan 2011. En av de största fördelarna med Litecoin Mining Pool är att de inte tar ut en avgift!

De använder ett system som kallas pay-per-share (PPS), vilket innebär att mängden Litecoin-belöningar du får baseras på mängden kraft och el som du bidrar med.

Du får också fördelen med gratis och omedelbara utbetalningar. För säkerhet är tvåfaktorautentisering tillgänglig.

Antpool

Antpool, ligger i Kina, är en av de största gruvpoolerna i Litecoin som finns tillgängliga. De har också pooler tillgängliga för andra kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum.

Även om Antpool inte tar ut några avgifter för att gå med, behåller de alla transaktionsavgifter för alla block som poolen bryter ut. Emellertid delas alla blockbelöningar.

Beloppet du får baseras på hur mycket kraft du bidrar med, och de släpper ut sina betalningar dagligen.

Cloud Mining

Om du inte gillar ljudet av att behöva spendera mycket pengar på dyr utrustning, men du ändå vill uppleva gruvdrift, finns det ett tredje alternativ!

Molnbrytning är där du betalar en gruvrigg för Litecoin för att göra allt arbete åt dig! Allt du behöver är en dator!

Obs: En gruvrigg är i grunden en grupp datorer som bara är inställda för att bryta kryptovaluta! Ju fler datorer du har i din rigg, desto mer kan du bryta!

Detta är ett utmärkt alternativ för nybörjare eftersom du inte behöver köpa dyr hårdvara som kostar dig mycket el!

Naturligtvis är ingenting i livet gratis – du måste investera en viss summa pengar för att få tillgång till molnbrytningsbelöningarna. Ju mer du investerar desto större antal mynt kan du få.

Du måste dock vara mycket försiktig med vilket molngruvföretag du använder. Det finns många bedragare som tar dina pengar även om de inte har en rigg. Gör mycket forskning innan du skickar några pengar.

En av de mest populära Litecoin-molnbrytningswebbplatserna är Hashflare. Baserat i Estland har Hashflare erbjudit Litecoin molntjänsttjänster sedan 2014.

I verkligheten, om du inte har råd att köpa din egen utrustning och / eller inte vill ta risken, är detta förmodligen den bästa lösningen för dig.

Om du bestämmer dig för att du vill gå vidare med solo mining eller om du vill gå med i en gruvpool måste du köpa lite hårdvara. Låt oss ta reda på vad du behöver!

Litecoin hårdvaruutrustning?

När LTC-brytning först började var det möjligt att göra goda vinster genom att bara använda en CPU (Central Processing Unit) och en GPU (Graphics Processing Unit).

Det här var fantastiskt, eftersom det innebar att du kunde investera riktigt små belopp och ändå tjäna pengar! Det är dock nu möjligt att köpa specialiserad Litecoin gruvhårdvara som kallas ASIC (Application-Specific Integrated Circuit)

ASIC är mycket kraftfullare än processorer och GPU: er, vilket innebär att de har en mycket bättre chans att vinna gruvbelöningen.

Tänk dig att delta i ett Formel 1-lopp. Om du körde en Ford Fiesta men alla andra körde en Ferrari, tror du att du skulle ha en chans att vinna? Du skulle inte ha någon chans!

Tyvärr betyder det att det inte längre är möjligt att använda varken CPU: er eller GPU: er eftersom ASIC alltid kommer att vinna loppet!

Om du vill bryta Litecoin måste du verkligen överväga följande maskinvara.

Antminer L3 +: Antminer L3 + är den absolut kraftfullaste Litecoin gruvhårdvara som du kan köpa. Det är inte bara det snabbaste utan det är också tillverkat av en välkänd tillverkare som heter BitMain. Ingen annan Litecoin gruvdrift kommer att konkurrera med detta.

Mängden beräkningar som en hårdvarulåda kan göra per sekund kallas kontanträntan. Antminer L3 + har en hashhastighet på 504MH / s, vilket alltid löser gruvpusslet snabbare än någon annan hårdvara på marknaden.

För ett något billigare alternativ kommer den tidigare Antminer-produkten, som är L3 (inte L3 +!) Också att fungera mycket bra när man bryter Litecoin, men det kommer att vara lika bullrigt som en dammsugare!

Glöm inte, om du inte vill investera mycket pengar i dyr hårdvara kan du bara molna min istället!

Det är tydligt att hela processen med Litecoin-gruvdrift kräver mycket ansträngning och ekonomi, så du kommer gärna att veta att det finns ett så mycket enklare sätt att få denna kryptovaluta. Välj bara ett säkert kryptovalutautbyte och ha Litecoin i din plånbok på nolltid. Just nu, mest rekommenderade plattformar inkluderar Coinbase och Binance.

Litecoin gruvprogramvara behövs?

Som jag nämnde tidigare, om du menar allvar med Litecoin-gruvdrift är Antminer L3 eller L3 den mest lönsamma biten för att göra en bra vinst.+.

En av de bästa sakerna med det är att det är så enkelt att installera. När produkten kommer levereras den med en installationsfil. Du har sedan möjlighet att antingen bryta solo eller gå med i en gruvpool. Här är några användbara tips för att komma igång.

 1. Besök BitMain (Antminer-tillverkare) webbplats och skapa ett konto.
 2. På huvudhårdvarukontrollen trycker du på IP-reporter -knappen i 5 sekunder (tills du hör att det piper).

  Gruvdrift litecoin med antminer

 3. Då visas din IP-adress på skärmen. Ange det på BitMain-webbplatsen.

  IP-rapporterad bekräftelse

 4. Det är allt! Nu behöver du bara ange Litecoins plånboksadress som du vill att dina utvinnade mynt ska skickas till!

Följ instruktionerna nedan om du vill gå med i en gruvpool.

 1. Klicka på på ditt BitMain-konto Miner konfiguration. Klicka sedan på Allmänna Inställningar.
 2. Nu måste du ange webbadressen till din gruvpool, ditt arbetar-ID och även ditt lösenord.

  Allmänna inställningar för AntMiner

När det gäller gruvprogramvara kan du också titta på dessa alternativ:

 • ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Nu när du vet hur du ställer in din Litecoin gruvhårdvara, låt oss överväga några av riskerna.

Är gruvdrift ett bra alternativ för dig?

Innan du går och köper hårdvara är det verkligen viktigt att överväga om du ska tjäna pengar. Det skulle inte vara någon mening att spendera mycket pengar på utrustning och el om du gör förlust!

Elektricitet

Kom ihåg hur jag sa till dig tidigare att du måste använda din datorkraft för att bryta, och att ju mer du använder, desto mer Litecoin-belöningar får du? Det kräver mycket elektricitet!

Tro mig, när du börjar bryta kommer du snart att märka hur dyra dina energiräkningar blir!

Elkostnaden varierar beroende på var du bor. Till exempel finns många gruvarbetare i Kina eftersom energi är så billig. Men på platser som USA är el riktigt dyrt.

Du måste överväga hur mycket extra elektricitet du ska använda och om du bryter tillräckligt med mynt för att göra det värt.

Genom att besöka detta länk här, du kan ange information om din utrustning, elkostnader och eventuella gruvavgifter för att beräkna hur mycket pengar du kan tjäna (eller förlora).

litecoin gruvdrift

Svårigheten med varje block

Du kanske kommer ihåg hur jag sa till dig att gruvdrift liknar att lösa ett riktigt svårt pussel. Faktum är att pusslet är så svårt att ingen människa kunde lösa det!

Med tiden blir svårigheterna med varje pussel svårare och svårare. När detta händer kommer det att göra det svårare för din dator att få gruvbelöningen och dina vinster kommer att minska.

Återförsälja din hårdvara

Om du köpt en bil kanske du efter några år vill sälja den för att betala för en ny, eller hur? Visst, du får mindre än vad du ursprungligen betalade, men du kommer fortfarande att få något! Detta kallas återförsäljningsvärdet.

Litecoin-hårdvaran som du köper kan endast användas för att bryta kryptovaluta. När svårigheterna med varje pussel blir för svåra kanske din hårdvara inte har något värde.

När människor började bryta Litecoin 2011 var det möjligt att köpa GPU: er för att göra detta. Eftersom GPU: er inte är tillräckligt kraftfulla längre kan de inte längre användas!

Litecoin-värde

Jag vet hur bra det skulle vara om du kunde bryta massor av Litecoin med din nya hårdvara, men vad händer om myntens värde går ner?

Detta är en riktigt viktig sak att tänka på. Till exempel, om du bryter och varje Litecoin är värt $ 100, men då går priset ner till $ 50 nästa dag, kan du göra en stor förlust!

Glöm inte hur flyktig kryptovaluta kan vara. Priserna kan förändras massivt över natten!

Överväg andra sätt att få Litecoin

Om du funderar på gruvdrift som ett sätt att få mer Litecoin, kan det vara lättare att bara köpa den. På så sätt behöver du inte investera mycket pengar på dyr utrustning.

Det finns hundratals kryptovalutabörser att välja mellan, men om du letar efter det enklaste sättet att få denna kryptovaluta, du bör gå till Coinbase eller Binance. Det tar dig bara a några minuter och du har Litecoin i din plånbok.

När vi pratar om plånböckerna spelar det ingen roll om du väljer att köpa Litecoin eller bryta det, det är viktigt att välja de säkraste alternativen. Hårdvaruplånböcker är ett sätt att gå, de handlar om säkerhet, särskilt när det gäller Ledger Nano X och Trezor Model T.

De viktigaste riskerna

Huvudpoängen med att köpa utrustning för att bryta Litecoin är att tjäna pengar. Det skulle inte finnas någon anledning att göra det om du förlorade pengar istället!

Detta innebär att riskerna kan vara ganska höga, speciellt om du har spenderat mycket pengar på hårdvara och du har en mycket stor elräkning att betala!

Kontrollera alltid vinstkalkylatorn som vi listade ovan. Om värdet på Litecoin ändras eller om dina elpriser stiger, ange de nya uppgifterna i miniräknaren för att se till att du fortfarande kan tjäna pengar.

Slutsats

Jag hoppas att du har haft min guide om hur du blir en Litecoin-gruvarbetare! Du bör nu ha en riktigt bra förståelse för vad du behöver göra för att komma igång.

Jag vet att jag har gett dig mycket information, men det är väldigt viktigt att du tänker på alla riskerna först. Om du har checkat ut hur mycket pengar det kostar att köpa ASIC-hårdvara vet du nu hur dyr det kan vara!

Det bästa du kan göra är att inte rusa in i någonting. Om du vill prova gruvdrift innan du investerar massor av pengar, börja med molnbrytning!

Så bestämde du dig för att testa molngruvan först, eller blev du galen och köpte en Antminer !? Jag skulle gärna veta!

Om du har några idéer om det bästa sättet att bryta Litecoin som jag inte nämnde, glöm inte att meddela mig också!

Glöm inte att det finns ett enklare alternativ att få Litecoin. Det inkluderar att köpa den på en tillförlitligt kryptovalutautbyte. Det sparar definitivt mycket tid och ansträngning! Här är top3-kryptovalutabörsen:

 • Coinbase
 • Binance
 • Coinmama
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map