Hela sanningen om ontologimynt

Du vet förmodligen allt om de mest populära kryptovalutorna, till exempel Bitcoin och Ethereum, det finns dock nyare, mindre projekt som ontologi. Om du vill ta reda på mer om Ontology-myntet, kom du till rätt plats.

I den här kompletta Ontology-myntguiden ska jag berätta för dig allt du behöver veta om den här kryptovalutan: insatserna för projektet, dess fördelar och nackdelar och teamet bakom det.

Först ska jag ge dig en överblick över hur ontologi började och vad dess syfte är. Efter det ska jag sedan förklara hur tekniken fungerar på ett riktigt enkelt sätt.

Jag kommer också att täcka saker som dess verkliga användning, liksom dess säkerhetsfunktioner och plattformar där du kan köpa den (som Binance). Håll som alltid dina kryptovalutor kvar säkra plånböcker. Om du inte vet vilken du ska välja, kolla in Ledger Nano X eller Trezor Model T.

Låt oss börja med att ta reda på vad ontologitoken är!

Letar du efter den säkraste platsen att köpa BTC? Jag har samlat de bäst rankade kryptobörserna som godkändes som de säkraste plattformarna för att köpa BTC nedan, så ta en titt.

Leverantör Visa / Mastercard tillgängligt Crypto Our Score Coinbase Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + 30 till

9.8 Läs recension Besök webbplatsen Binance Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Cardano
 • + 150 till

9.6 Läs recension Besök webbplatsen Coinmama Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin kontanter
 • +7 till

9.4 Läs recension Besök webbplatsen Kraken recension JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • RUSA
 • + 37 fler

9.1 Läs recension Besök webbplatsen eToro Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +3 till

8.6 Läs recension Besök webbplatsen KuCoin Review JA

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Monero
 • + 210 till

8.5 Läs recension Besök webbplatsen Gemini Exchange Review JA

 • Bitcoin
 • Bitcoin kontanter
 • Ethereum
 • +21 till

8.4 Läs recension Besök webbplatsen Mest populär 729 recensioner 9.8 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension Editor’s Choice 1279 recensioner 9.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 816 recensioner 9.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 1174 recensioner 9.1 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 453 recensioner 8.6 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 563 recensioner 8.5 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension 603 recensioner 8.4 Banköverföring: JA Besök webbplatsen Läs recension

Fördelar

 • Gränslös potential
 • Unik VBFT-konsensusmodell
 • Perfekt för företag

Nackdelar

 • Strikt ursprungsland

Ontologimynt: Vad är ontologi?

Ontologi är en högpresterande blockchain med öppen källkod som specialiserat sig på decentraliserad identitet och data.

Ontology grundades av Li Jun Det fick tekniskt stöd från några medlemmar i Onchains utvecklargrupp under plattformens tidiga utveckling. Missförstå mig inte, dessa plattformar fungerar som helt separata projekt som har olika mål.

I huvudsak skapades ontologi som ett sätt för företag av alla storlekar att installera blockchain-teknik inom sitt företag utan att behöva ändra alla sina nuvarande system.

Ännu bättre, teamet bakom Ontology ville göra det till en riktigt, riktigt enkel process, vilket gör den perfekt för företag som inte har någon kunskap om blockchain-teknik.

En av de mest intressanta sakerna med början på Ontology-myntresan är att de inte hade en Ontology ICO. Istället ontologi airdropped (överförs gratis) sina mynt till en mängd människor, inklusive NEO-myntinnehavare och de som prenumererar på e-nyhetsbrevet för Ontology! De också fått medel från privata investerare.

NEO officiella logotyper för myntmynt

Notera: En ICO står för Initial Coin Offering och är ett sätt för nya kryptoprojekt att samla in pengar. En av de största ICO-tiderna hela tiden var EOS-myntet, som samlade in mer än 4 miljarder dollar!

Vad som är viktigt att notera är att i juni 2018, Ontology lanserade sin egen MainNet och fungerar för närvarande separat från NEO blockchain.

Så nu när du vet hur projektet startade kommer nästa del av denna myntguide för Ontology att fokuseras på användningen.

Hur kan ontologi användas?

Att förstå precis vad Ontology-myntet skapades för kan vara en ganska svår uppgift, så jag trodde att det vore bäst att börja med en verkligt exempel. Tänk på dina egna journaler som förvaras vid din lokala läkarmottagning.

Varje gång du har en tid kommer läkaren att göra anteckningar om din sjukdom och rekommendationer (som föreskrivna läkemedel). Dina anteckningar kommer också att innehålla information som eventuella allergier du har och eventuella vanliga mediciner som du tar.

Hela sanningen om ontologimynt

Men vad händer om du går till en läkare i en annan stad, ett sjukhus eller ett lokalt apotek? Dessa enskilda centra kanske inte har tillgång till dina poster utan att först begära tillstånd från din läkare. Varför? Det finns två huvudskäl.

Lagar om dataskydd låt inte din privata information delas med någon som ber om det. För det andra kommer varje enskild organisation att ha sin egen centraliserad system, vilket gör det svårt att dela information ändå.

Det är dock här Ontologiprojekt kan lösa dessa problem. Med samma exempel som ovan kan dina medicinska journaler vara placerad på Ontology-nätverket, som då ansluter dem till andra blockchain-system. Även om alla organisationer inom försörjningskedjan kan anslutas till samma blockchain, kan var och en av dem bestämma vilken information som ska delas.

Medan alla sjukhus i ditt hemland kan ha fullständig tillgång till dina journaler kan apoteket bara ha tillgång till grundläggande information, som din identitet. I blockchain-branschen kallas detta “Permission Access”.

Ontologimynt: Ontologianvändning.

Detta skiljer sig helt från andra blockkedjor som t.ex. Ethereum, eftersom information inte bara läggs ut på den offentliga huvudboken för alla att se, utan deras blockchain är också öppen. I slutändan skulle detta inte vara perfekt för företag som behöver hålla viss information privat. Detta är vad ontologi skapades för.

Så nu när du känner till det verkliga syftet med projektet kommer nästa del av min guide att titta på Ontology-token mer detaljerat.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Ontologimyntet mer detaljerat

För att göra saker ännu mer komplicerade för dig måste jag säga att ontologi så småningom kommer att få två olika kryptovalutor. Huvudmyntet är Ontology-myntet som i korthet kallas ONT.

Det totala beloppet för ONT är 1 000 000 000. Men nästan 80% av dem är för närvarande i omlopp.

Hela sanningen om ontologimynt

Källa: coinmarketcap.com.

Tillbaka i juni 2018 lanserade Ontology sitt MainNet. Det följde lanseringen av Ontology 2.0 som var utformad för att stödja Layer 2-skalbarhet och robust samarbete mellan kedjor. Två år senare, 2020, lanserades den nya versionen av ONTO. Det är Ontologys dataplånbok som gör det möjligt för människor att ha kontroll över sina egna data.

Hur fungerar transaktioner?

De syftet med ramen för ontologi är att den inte är avsedd att fungera som en enda blockchain. Istället kommer tekniken att göra det möjligt för företag att utnyttja båda fullt ut privat och offentlig blockchain. Låt mig förklara detta mer detaljerat.

En finansiell institution vill inte lägga all sin information på en offentlig blockchain eftersom det gör det möjligt för sina konkurrenter få tillgång till all information. I den meningen kommer de att installera Ontology blockchain, som är en privat blockchain som endast är tillgänglig för finansinstitutet eller någon annan som de väljer att dela tillstånd med.

Det kan dock finnas viss information som de vill offentliggöra, till exempel möjligheten för människor att göra det verifiera deras identitet.

Så om en ny kund vill öppna ett konto hos finansinstitutet och sedan vill verifiera sin identitet, offentlig blockchain (som NEO) kan sedan kommunicera med den privata blockchain (Ontology), det är där den privata informationen lagras.

Därför fungerar ontologi som en bro mellan den digitala världen och den verkliga världen, allt i en tillitslös miljö. Men hur vet du att informationen kan lita på? Som alla andra blockkedjor använder Ontology-nätverket en konsensusmekanism.

Hela sanningen om ontologimynt

A konsensusmekanism är ett sätt för blockchains att bekräfta och verifiera transaktioner utan att behöva en tredje part. Med andra ord är det det som gör blockchain decentraliserad. Det finns många olika konsensusmekanismer som används av blockchains, med de mest populära Bevis på arbete och Bevis för insats.

Ontology-token kommer dock att använda något det kallar VBFT, som kombinerar tre olika modeller. Dessa är Proof-of-Stake (PoS), Bysantinskt fel Tolerant (BFT) och verifierbar slumpmässig funktion (VRF).

För att göra saker lite tydligare, låt oss jämföra vad VBFT kan göra i jämförelse med andra blockkedjor som Bitcoin och Ethereum. Båda blockkedjorna använder Proof-of-Work-modellen, som i Bitcoins fall kan verifieras upp till 7 transaktioner per sekund och i Ethereum, cirka 15.

Även om det fortfarande är i början förväntas det att Ontology kommer att kunna bekräfta tusentals transaktioner per sekund.

Notera: Ethereum har planer på att uppgradera från Proof of Work till Proof of Stake, tillsammans med att införa andra förbättringar för att ytterligare lösa deras skalbarhetsproblem.

Så vad mer är annorlunda? Tja, den Bevis på arbete konsensusmodellen behöver mer än 50% av alla noder i nätverket för att nå en överenskommelse om att transaktionen är äkta. i alla fall, VBFT endast behöver 2/3, vilket möjliggör billigare och snabbare transaktioner.

Glöm inte, kryptonätverket Ontology kommer inte bara att användas för finansiella transaktioner utan data av alla slag!

Så nu vet du hur tekniken fungerar, nästa del av min Ontology myntguide kommer att titta på dess potential.

Potential för ontologi?

När det gäller verklig användning är potential av Ontology-nätverket är praktiskt taget obegränsat. Detta beror på att blockchain-protokollet skulle gynna alla affärstyper – särskilt för att det gör att data kan överföras på ett säkert, transparent, snabbt och billigt sätt. Generellt erbjuder Ontology företagen flexibilitet att utforma en blockchain baserat på deras personliga önskemål och behov.

Inte bara detta, men Ontology kommer också att kunna tillhandahålla en plattform för dApp och smarta kontrakt, som kommer att stödjas av NEO blockchain. I grund och botten öppnar detta dörrarna för fullständig automatisering, vilket innebär att organisationer kan utföra datatransaktioner utan att en tredje part behöver verifiera det.

Kommer du ihåg hur jag förklarade tidigare att hälsovårdsbranschen skulle ha mycket nytta av ontologi? Tja, den smart kontrakt funktionen skulle göra saker jämna mer effektiv. Vad händer om en läkare gav dig ett recept varje vecka som sedan skickades till Ontology-nätverket?

Ontologimynt: Ontologipotential.

Du kan sedan ta det till ditt lokala apotek och så snart du samlar in det kommer transaktionen att läggas till din medicinska fil. Ganska cool, rätt?!

Värdet av Ontology-myntet har ökat extremt snabbt sedan det släpptes. Faktum är att den nådde rekordhöga nivåer på över en miljard dollar tillbaka i maj 2018, vilket gör det till ett av de mest populära kryptovalutaprojekten på marknaden. Men dess potential att växa ytterligare beror på vilka partnerskap det gör.

Faktum är att ett stort partnerskap i Kina ensam kunde se priset på Ontology-myntraketen!

Å andra sidan verkar Ontology i en av de strängaste länderna i världen när det gäller kryptovaluta – Kina. Det är viktigt att komma ihåg att den kinesiska regeringen sedan dess har stoppat kryptovalutahandel och ICO och nu överväger även att lägga till gruvdrift i den listan.

Om de känner att Ontology-blockkedjan inte matchar den kinesiska regeringens ideologi, skulle de en dag kunna stoppa den.

Men enligt ontologin Twitter-sida, OnChain var nyligen i möten med företrädare för den kinesiska regeringen, vilket definitivt är ett bra tecken!

Så nu när du känner till ontologimyntets potential kommer nästa del av min guide att titta på hur säkert nätverket är.

Är ontologi säker?

Du bör redan ha en ganska bra förståelse för vad Ontology-projektet är, dess syfte och hur tekniken fungerar. i alla fall, säkerhet upprätthåller den viktigaste faktorn hela tiden.

Om företag ska installera Ontology-nätverket i sina nuvarande system, gör de det måste garantera att deras privata data inte hamnar i fel händer.

Varje datatransaktion är bekräftad i en decentraliserad miljö, vilket innebär att ingen enskild person eller myndighet kan ta kontroll över nätverket.

Eftersom bekräftelseansvar bekräftas av Ontology-communityn (som ansluter sin enhet till nätverket), skulle en hacker behöva ta kontroll över mer än hälften av enheterna i nätverket för att ha någon effekt alls! Även då skulle det vara så dyrt för hackaren att utföra deras attack att det skulle bli värdelöst.

Detta är mycket säkrare än ett vanligt, centraliserat system. Som i ett centraliserat system skulle ett hack vara mycket billigare och kräva mycket mindre ansträngning än ett decentraliserat system som Ontology blockchain.

Hela sanningen om ontologimynt

Köp Ontology på Binance

I ett centraliserat system finns det en enda inträdesplats för en hackare, medan det i ett decentraliserat system finns otaliga maskiner (vanligtvis spridda över hela världen) som behöver hackas.

För att sätta detta i perspektiv:

Om du gissade lösenordet till en dator som har tillgång till en central server, Du kan sedan redigera dokumenten på den servern. Men om du gör samma sak på en dator som kör en decentraliserad server, du kommer inte att kunna redigera dokumenten. Du skulle behöva kontrollera mer än hälften av hela nätverket, inte bara en dator!

Dessutom, som alla andra blockkedjor, är varje enskild datatransaktion som sker på Ontology blockchain oföränderlig – de kan inte tas bort. Detta gör det extra säkert eftersom det lägger till en lager av transparens för företaget som installerar protokollet. I slutändan är Ontology blockchain mycket säker.

Om du vill förbättra din säkerhet ännu mer, välj säkra hårdvaruplånböcker för att lagra dina tillgångar. De mest rekommenderade alternativen inkluderar Ledger Nano S och Trezor.

Hur kan det missbrukas?

Som den ONT mynt har varit byggd uppifrån och upp (vilket innebär att den inte har gafflats från en annan blockchain), tekniken har inga specifika problem som gör att den kan missbrukas. Det finns dock några viktiga saker att komma ihåg om kryptovalutor i allmänhet.

När sändning eller tar emot Ontologikrypto (eller någon annan krypto) behöver du inte avslöja din verkliga identitet. Istället låter blockchain-protokollet dig skicka och ta emot mynt anonymt. Även om detta har sina fördelar kan det också missbrukas av brottslingar som vill begå brott anonymt.

Ett sådant exempel är mörkt nät, där webbplatser säljer olagliga varor i utbyte mot kryptovalutor. Ett annat exempel är att kryptovalutor kan vara idealiska för personer som vill tvätta pengar, eftersom det är mycket svårt att ta reda på vem som är den verkliga ägaren av fonderna.

Dessa problem är dock inte bara associerade med ONT-token.

Fördelar och nackdelar

Innan jag avslutade min Ontology-myntguide tyckte jag att det skulle vara en bra idé att sammanfatta alla fördelar och nackdelar som jag har täckt!

Fördelar:

 • Enkelt inträde för företag: Ontologi kommer att vara perfekt för företag i alla storlekar eftersom ingen förkunskap om blockchain-teknik krävs.
 • Bra lag: Ontology har ett team av proffs som arbetar mot samma mål.
 • Gränslös potential: Antalet industrisektorer som skulle dra nytta av Ontology-myntet är oändligt.
 • Unikt samförstånd: VBFT-konsensusmodellen som används av Ontology är unik och kombinerar både hastighet och säkerhet. Transaktioner i tusentals per sekund hoppas vara möjliga.
 • En bro mellan verklig och virtuell: Ontology blockchain gör det möjligt för den digitala ekonomin att ansluta till den verkliga ekonomin, över flera blockkedjor.

Nackdelar:

 • Strikt ursprungsland: Ontologi verkar i en av de strängaste länderna för kryptoreglering – Kina.

Jämför Ontology Coin sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför Ontology Coin sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Slutsats

Det är slutet på min Ontology myntguide! Även om det är svårt att förstå krypto, hoppas jag i allmänhet att jag har rensat upp allt för dig angående Ontology-projektet.

Om du är intresserad av att köpa ONT bör du kolla in det Binance – en av de mest tillförlitliga plattformarna för utbyte av kryptovalutor. Du kan också följ dessa enkla steg att köpa och förvara dina ONT-mynt på ett säkert sätt:

1. Skaffa Ledger Nano S eller Trezor.

2. Registrera dig på Binance.

3. Köp ONT-mynt från Binance.

4. Skicka dina ONT-mynt till Ledger Nano S och Trezor.

Detta är det. Processen är väldigt enkel.

Så, vad tycker du om Ontology-kryptoprojektet? Tror du att det kommer att bli en framgång? Jag tror att det har potential och kan vara idealisk för små och medelstora företag som inte har kompetensen att implementera sin egen blockchain.

Vad tycker du om efter att ha läst den här guiden? Låt mig veta i kommentarerna!

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map