GDAX granskning

Hej där, kryptovaluta fans! Så du vill skapa dina första miljoner kryptovalutor, men först vill du veta om GDAX är lika bra som andra återupptagna plattformar för utbyte av kryptovaluta, till exempel Coinbase, Binance och Kraken?

Oroa dig inte – Jag har allt täckt! Marknaderna för handel med kryptovalutor är nu en flera miljarder dollar industrin och under de allra högsta tiderna i december 2017 var de dagliga handelsvolymerna lika höga som New York-börsen!

I min GDAX-recension ska jag svara på saker som ”Är GDAX användarvänlig?”, ”Vad debiteras GDAX-avgifterna”? och ‘Är GDAX säkert?’.

Jag ska till och med visa dig hur du använder GDAX med några riktigt användbara skärmdumpar! Du har mycket att lära dig, så låt oss börja genom att ta reda på vad som är GDAX!

Fördelar

 • Säkra
 • Lätt att använda
 • Låga handelsavgifter

Nackdelar

 • Ohjälpsam kundsupport
 • Ingen anonym handel

Vad är GDAX? (Coinbase Pro)

GDAX är en kryptovalutautbyte som gör att människor kan köpa, sälja och handla en rad digitala mynt. GDAX lanserades 2016 och står för Global Digital Asset Exchange. Människorna som skapade GDAX är en del av samma företag som driver Coinbase, som nu är en av de största börsmäklarna i världen!

I grund och botten är plattformen en mellanhand mellan köpare och säljare och i gengäld – GDAX tjänar sina pengar genom att ta ut transaktionsavgifter. Till exempel, om John vill köpa lite Bitcoin och Jenny vill sälja, matchas de båda av GDAX-börsen!

GDAX granskning

Grundarna ville ge sina 13 miljoner Coinbase-användare med en mer avancerad handelsplattform. Anledningen till detta är att Coinbase bara tillåter dig att köpa och sälja kryptovalutor. Å andra sidan låter GDAX dig handla dem i realtid med hjälp av en olika handelsverktyg.

Även om GDAX vill rikta sig mot den mer erfarna näringsidkaren är det fortfarande möjligt att använda verkliga betalningsmetoder som ett bankkonto för att sätta in och ta ut pengar!

Det fantastiska är att om du har ett Coinbase-konto har du automatiskt ett GDAX-konto också! Allt du behöver göra är att ange samma inloggningsinformation som du använder på Coinbase!

Precis som Coinbase har GDAX nu en av de största handelsvolymerna i kryptovalutaindustrin. I skrivande stund i juli 2018 utbytet i genomsnitt cirka 100 miljoner dollar i dagliga affärer. Det mest som någonsin har handlats på GDAX är $ 650 miljoner på en enda dag, vilket det uppnådde i slutet av 2017!

Så nu när du vet vad som är GDAX är och hur de kom igång, kommer nästa del av min GDAX-recension att prata om deras senaste ommärkning till Coinbase Pro!

Senaste Coinbase-kupong hittades:

GDAX är nu Coinbase Pro!?

GDAX meddelade i maj 2018 att det skulle ommärka börsen till ‘Coinbase Pro’! Coinbase Pro kommer att ha allt samma fördelar som GDAX, laget har dock lagt till några nya funktioner för att göra det ännu bättre!

De ny plattform är nu live, vilket innebär att om du försöker komma åt GDAX kommer du att omdirigeras till den nya Coinbase Pro-webbplatsen. När jag testade det för första gången märkte jag några skillnader.

För det första är plattformen mycket renare, vilket betyder att den är lättare att navigera. Insättnings- och uttagsprocessen är också mer rakt framåt, vilket är fantastiskt! Jag märkte också att prissättningsdiagrammen erbjuder fler alternativ, vilket gör det mycket lättare att se historiska data.

GDAX recension: funktioner.

Slutligen gjorde den gamla plattformen det lite svårt att se din portfölj med mynt, men detta har ändrats för att göra det mycket mer användarvänligt!

Under tillkännagivandet avslöjade GDAX också att de hade gjort det tagit över ett företag som heter Paradex. Tekniken som Paradex har byggt gör det möjligt för Coinbase- och GDAX-användare att göra det överföra ERC-20-token mellan plånböckerna. Glöm inte, en ERC-20-token är en kryptovaluta som har byggts ovanpå Ethereum blockchain och totalt finns det hundratals av dem!

Bara för att meddela dig kommer jag fortfarande att hänvisa till Coinbase Pro som GDAX under resten av min recension, eftersom jag inte vill förvirra dig!

Så nu när du vet om Coinbase Pro-rebrand kommer nästa del av min GDAX-recension att titta på vad Betalningsmetoder du kan använda och avgifter som växlingen tar ut!

Jämför GDAX sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför GDAX sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

Betalningsmetoder och avgifter

GDAX-teamet insåg vikten av att låta människor sätta in och ta ut pengar med verkliga pengar, vilket innebär att du kan använda din bank för att finansiera ditt konto!

Innan jag diskuterade avgifterna ville jag klargöra det endast vissa länder får använda ett bankkonto för att sätta in. Dessutom beror typen av betalningssystem på vilket land du befinner dig i.

Om du befinner dig i Europa måste du använda SEPA. GDAX tar inte ut någon avgift för detta, vilket är bra! De GDAX uttagsavgift för SEPA är endast 0,15 €!

Om du befinner dig i USA., du kan göra insättningar med ett amerikanskt bankkonto som kostar 1,49% av den totala transaktionen.

GDAX granskning

GDAX uttagsavgift när du använder ett amerikanskt bankkonto är också 1,49%. Alternativt kan amerikanska kunder göra en elektronisk överföring, vilket kommer att kosta en fast avgift på $ 10 att sätta in och $ 25 att ta ut.

Om du är baserad i Kanada, Singapore eller Australien kan du fortfarande använda riktiga pengar för att sätta in pengar på ditt GDAX-konto, men för närvarande kan du inte ta ut dem. Detta innebär att du måste konvertera eventuella fiatvalutasaldon till kryptovaluta och sedan dra tillbaka kryptovalutan till din plånbok.

Det är också möjligt att överföra pengar från ditt Coinbase-saldo till ditt GDAX-konto. Detta är gratis och tar bara några sekunder! För en detaljerad guide om hur du gör detta, Du kan kolla in den här detaljerade handledningen!

Om du vill göra en insättning med en betalkort eller kreditkort, GDAX stöder inte detta direkt, dock kan du göra detta inom Coinbase-plattformen. Avgiften för detta är 3,99% av det totala transaktionsbeloppet och när du har gjort det överför du bara pengarna till GDAX.

Om inget av dessa alternativ passar dig kan du också insättning med en kryptovaluta! Även om GDAX inte tar betalt för detta måste du fortfarande betala transaktionsavgift för blockchain. Detta är dock vanligtvis mindre än en dollar och beror på vilket mynt du väljer att sätta in med. GDAX-uttagsavgifterna för kryptovalutor är desamma som de som debiteras för insättning, vilket inte är något!

När det gäller handelsavgifter är GDAX mycket billigare än Coinbase, som tar ut 1,49% varje gång du köper eller säljer! GDAX-avgifter beror på ett par olika saker, vilket jag kommer att förklara nedan.

För det första har GDAX en annan kurs för ‘Market Makers’ och ‘Market Takers’. Market maker är den person som tillhandahåller likviditet för börsen. I huvudsak, om näringsidkaren lägger en order till ett högre pris eller lägre än det nuvarande marknadspriset, då är de ett tillverkare.

Till exempel om det aktuella priset på Bitcoin på GDAX är 6800 dollar, men du gör en beställning att köpa den på 6 300 dollar, då är du en marknadsförare eftersom dina medel inte är tillgängliga tills ordern har genomförts. Detta är viktigt för kryptovalutautbyten eftersom det säkerställer att det finns tillräckligt med likviditet för andra handlare.

Som ett resultat, GDAX tar inte ut några handelsavgifter för marknadsmakare! Å andra sidan, om en näringsidkare köper eller säljer ett mynt till det aktuella marknadspris som erbjuds av börsen, så är de en marknadstagare!

Avgifterna för marknadsaktörer beror på hur mycket du handlar på en månad. Den högsta avgiften som debiteras är bara 0,30% av det totala handelsbeloppet. Om du handlar mer än 10 miljoner dollar minskas detta till 0,20% och om du är galen nog att handla mer än 100 miljoner dollar, detta reduceras till 0,10%!

GDAX Review - Prissättningsavgifter

Så nu när du vet om GDAX betalningsmetoder och avgifter, kommer nästa del av min GDAX recension att titta på vilka mynt du kan köpa!

Vilka mynt kan du köpa på GDAX (Coinbase Pro)?

Ett av de mest nedslående aspekter att använda GDAX är att antalet tillgängliga mynt att köpa, sälja och handla är begränsat. I själva verket stöder börsen vid skrivandet i juli 2018 bara fyra kryptovalutor.

Dessa är Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) och Bitcoin kontanter (BCH), vilket är detsamma som Coinbase. Enligt Coinbase- och GDAX-teamet hoppas utbytena att börja stödja fler mynt inom kort.

Dan Romero, vem är general manager på Coinbase, nyligen förklarade att lägga till fler kryptovalutor är en topprioritet, men de tar sin tid på grund av amerikanska regler. Vad vi dock vet är att Ethereum Classic (ETC) snart kommer att bli det femte myntet som stöds på GDAX, vilket förväntas ske under andra halvåret 2018!

Kryptovalutaprojekt är angelägna om att få sitt mynt listat på Coinbase och GDAX eftersom de har det mer än 13 miljoner kunder och plattformarna gör det enkelt att använda riktiga pengar.

Till exempel, laget bakom Krusning (XRP) har försökt få sitt mynt listat på Coinbase och GDAX under lång tid nu, med laget till och med att erbjuda att låna ut plattformarna $100 miljoner värt XRP! När rykten släpptes att affären skulle gå igenom, blev värdet på XRP galet! Men när det avslöjades att Ripple inte skulle läggas till, sjönk dess värde ner igen!

I verkligheten, om du letar efter ett utbyte som stöder många olika kryptovalutor, kanske GDAX kanske inte passar dig. Det finns andra utbyten som Binance det där lista hundratals olika mynt, med mer som läggs till hela tiden.

Bara för att meddela dig är det också möjligt att handla de fyra mynt som stöds mot fiatvalutor såsom USD och EUR, vilket är en cool funktion!

Så nu när du vet vilka mynt börsen stöder, kommer nästa del av min GDAX-recension att titta på registreringsprocessen!

Är det lätt att registrera sig??

Du kanske kommer ihåg hur jag nämnde det tidigare om du redan har ett Coinbase-konto har du automatiskt ett GDAX-konto. Om så är fallet kan du gå till nästa del av min GDAX-recension!

Om inte, låt mig snabbt förklara registreringsprocessen, som är densamma för både Coinbase och GDAX.

Registreringsblanketter för GDAX-granskning

Eftersom plattformen är baserad i USA, de ta hänsyn till säkerheten mycket seriöst. Detta betyder att till skillnad från vissa utbyten, du kommer inte att kunna handla anonymt. Som ett resultat måste du gå igenom en KYC (Känn din kund) process. Men oroa dig inte, det är väldigt enkelt och tar bara några minuter!

För det första måste du förse växeln med en rad personuppgifter. Detta inkluderar ditt namn, nationalitet och fullständiga adress. Efter detta måste du då ladda upp lite identifiering för att bevisa din identitet, till exempel ett pass eller körkort.

Det som är bra är att dokumentverifiering är automatiserad, vilket innebär att systemet kan bekräfta din identitet utan att en GDAX-anställd behöver göra det manuellt! När jag gick igenom processen tog det bara totalt 10 minuter!

Så snart du har gjort detta kan du sedan länka din betalkort / kreditkort eller bankkonto och gör en insättning direkt!

Kom bara ihåg det om du vill ta ut mer än 10 000 dollar på en enda dag måste du ge utbytet ytterligare information. Detta beror på var du är baserad och kan inkludera en telefonverifiering eller en begäran om adressbevis (som ett kontoutdrag).

Så nu när du vet om den enkla registreringsprocessen kommer nästa del av min GDAX-recension att titta på utbytes kundsupport!

GDAX kundsupport

När jag funderar på att använda en kryptovalutautbyte för första gången är en av de viktigaste sakerna jag letar efter vad kundsupport är tillgängligt. Om en sak går fel vill jag veta att jag kan få snabb och effektiv hjälp, varför jag har bestämt mig för att täcka det i min GDAX-recension!

Kundtjänst på GDAX är en av de bästa i branschen! För det första kan GDAX kundtjänst nås per telefon. Den här tjänsten är tillgänglig måndag-fredag, mellan 8 AM och 17:00 (Stillahavstiden).

Om du behöver kontakta teamet utanför dessa timmar, Du kan skicka ett e-postmeddelande 24 timmar om dygnet. Alternativt kan du också kontakta GDAX på olika sociala mediekanaler som Twitter. Om du bestämmer dig för att gå den här vägen är det bara att se till att du inte publicerar några känsliga kontouppgifter!

Den enda negativa aspekten för GDAX kundtjänst är att de har ingen chattfacilitet. Men totalt sett, om du har några problem med ditt konto, är GDAX-teamet vanligtvis väldigt snabba att svara!

Så nu när du vet om kundsupport kommer nästa del av min GDAX-recension att ta reda på att det är GDAX-säkert!

Är GDAX säker?

Som GDAX och Coinbase är båda ägs av samma företag, de använder båda samma säkerhetskontroller. Jag nämnde tidigare det varje GDAX-användare måste identifiera sig innan de kan börja handla, vilket innebär att all bedräglig aktivitet kan spåras direkt till individen.

GDAX ansvarar för hundratals miljoner dollar i kryptovaluta, så de måste se till att de håller kundernas medel säkra. 98% av alla medel förvaras i kylförvaring, vilket innebär att de alltid hålls offline. Detta gör det praktiskt taget omöjligt för en online-hackare att komma åt dem!

Coinbase lagrar 98% av kundernas medel på detta sätt, de återstående är försäkrade. Vi uppmuntrar alla börser att använda dessa säkerhetsåtgärder.

– Coinbase Pro (@CoinbasePro) 3 augusti 2016

De resterande 2% av medlen hålls online, vilket gör att utbytet kan behandla kundorder. GDAX erbjuder sina användare möjlighet att ställa in tvåfaktorautentisering (2FA). När du har ställt in en 2FA måste du ange en unik kod som skickas till din mobiltelefon varje gång du vill logga in.

GDAX har också installerat en riktigt bra säkerhetsfunktion kallas ”Vault”. Om du bestämmer dig för att lagra dina mynt i valvet är pengarna det släpps inte förrän 48 timmar efter din uttagsbegäran. Detta fungerar som en extra säkerhetsnivå, för om en hackare fick tillgång till ditt konto skulle du ha 48 timmar på dig att avbryta transaktionen.

GDAX granskning

GDAX erbjuder också något som kallas flergodkännande. Det är här mer än en person är krävs för att bekräfta en begäran om uttag. Detta är en fantastisk säkerhetsfunktion eftersom det gör det praktiskt taget omöjligt för någon att stjäla dina pengar! Om du till exempel använde någon som du litade på som den andra godkännaren, kunde ingen ta ut dina pengar förrän båda bekräftar det!

En ytterligare säkerhetsfunktion på GDAX är deras FDIC-avtal. Det betyder att om Coinbase hade hackat sina medel eller om företaget gick ur drift skulle dina medel vara det skyddas upp till $ 250.000! Kom bara ihåg, för att vara skyddad av FDIC måste dina medel vara hålls i din GDAX USD-plånbok.

Allt låter för bra för att vara sant, eller hur? Det var en liten fråga som jag ville prata med dig om! Den 21 juni 2018 plötsligt priset på Ethereum på GDAX gick ner från $ 319 till $ 0,10! Anledningen till detta är att en näringsidkare sålde ETH för miljoner dollar, vilket under några sekunder resulterade i en priskrasch.

Detta innebar att vissa handlare tappade mycket pengar eftersom prisfallet aktiverade olika order. Vissa tror att detta var ett försök att manipulera marknaden, men detta är ännu inte bevisat. Ändå, om någon hade turen att spendera $ 380 på ETH när det tillfälligt gick ner till 10 cent när priset gick tillbaka upp deras investering skulle ha varit värt mer än 1 miljon dollar!

Förutom denna engångshändelse är GDAX ett av de säkraste börserna i branschen.

Så nu när du vet är GDAX-säkert kommer nästa del av min GDAX-granskning att se vem som börsen är lämplig för!

Vem ska använda GDAX?

De GDAX-plattformen är något mer komplex än Coinbase eftersom det faktiskt tillåter användare att handla kryptovalutor, snarare än bara köpa och sälja dem. Det betyder att du behöver lite erfarenhet av hur kryptovalutautbyten fungerar.

Marknaderna är volatila och priserna kan stiga eller sjunka snabbt, så jag ser bara till att du förstår några av de nyckelfunktioner. De kryptovalutor som du vill handla kallas ‘Pairings’. Till exempel om du vill handel Bitcoin med Ethereum, då måste du få åtkomst till BTC / ETH-parning. Du kan också handla kryptovalutor mot fiat-valutor på GDAX, såsom en BTC / USD-parning.

Det mest grundläggande alternativet kallas en ”Market Order”, vilket innebär att du köper eller säljer ett mynt till det aktuella marknadspriset. Om du väljer det här alternativet utförs din handel normalt inom några sekunder.

Nästa alternativ som är tillgängligt på GDAX är deras alternativ “Limit Order”. Det är här du är välj ett pris att du vill handla. Beställningen slutförs först när det aktuella marknadspriset har nått det pris du valde.

Till exempel om det nuvarande priset på Litecoin var 100 dollar, men du kände att priset skulle gå ner, du kan ställa in en begränsa ordern för $ 85. Om det aktuella marknadspriset sjönk till $ 85 skulle din handel automatiskt genomföras. Beställningen kan annulleras om priset inte når din gränsorder.

Ett ytterligare alternativ som finns tillgängligt på GDAX är deras ”Stop Loss Order”. Detta skyddar din handel från att förlora för mycket pengar om priset på ditt mynt sjunker. Om du till exempel köpte Bitcoin till 7 000 dollar kan du sätta stopp beställ till $ 5000. Om priset på Bitcoin kraschade skulle systemet automatiskt sälja dina mynt till 5 000 dollar.

Det är viktigt att du lär dig hur du använder alla ovanstående funktioner, eftersom de kan vara skillnaden mellan att du tjänar eller förlorar pengar!

Så nu när du vet vem plattformen är lämplig för kommer nästa del av min GDAX-recension att snabbt sammanfatta alla fördelar och nackdelar som jag har diskuterat.

Fördelar och nackdelar

Låt oss ta en titt på positiva och negativa aspekter av GDAX.

GDAX PROS GDAX CONS
 • Accepterar insättningar och uttag på bankkonton
 • Låga insättnings- och uttagsavgifter
 • Kan överföra pengar från Coinbase
 • Mycket låga handelsavgifter
 • Snabb kontoöppningsprocess
 • Utmärkt säkerhet
 • Bra kundsupport
 • Ren och användarvänlig plattform
 • Måste bearbeta debet- / kreditkortsinsättningar via Coinbase
 • Endast 4 kryptovalutor stöds
 • Inte alla nationaliteter får delta
 • Ingen anonym handel
 • Ingen chattfacilitet

Nu när jag har sammanfattat plattformens fördelar och nackdelar kommer den sista delen av min GDAX-recension att snabbt visa dig hur du använder GDAX!

Så här använder du GDAX: Testar gränssnittet

Innan vi börjar, eftersom Coinbase Pro-webbplatsen bara nyligen har skapats, dyker den ibland inte upp på Google. Därför kan du hitta den här.

Hitta ett handelspar

När du är på Coinbase Pro-plattformen, logga in och klicka sedan på Handel överst på sidan.

GDAX Review - Coinbase pro trading

Nu måste du klicka på Välj Marknad. En rullgardinsmeny visas. Om du ser parningen som du vill byta – bra! Om inte, välj den kryptovaluta / fiat-valuta som du vill handla.

GDAX Review - Coinbase Pro-marknaden

När du väl har valt ditt handelspar kommer du till huvudhandelsskärmen. Jag ska välja BTC / EUR!

GDAX granskning

Förstå handelsskärmen

Som du ser i diagrammet nedan kan du se de historiska prissättningarna för din parning. I mitt exempel representerar varje stapel en “5-minutersrörelse”. Grön betyder att den gick upp och röd betyder att den gick ner! Du kan ändra detta från 1 minut till 1 dag.

GDAX Review - Coinbase pro prisdiagram

Du kan också ändra diagrammet från ljusstake till linjer. Ta en titt på skärmdumpen nedan!

GDAX Review - Coinbase pro diagram

Hur man handlar på GDAX

När du har bestämt vilken handel du vill göra, gå till beställningsformuläret till vänster på skärmen. Som du kommer att se från mitt exempel nedan kan du välja antingen ‘Market Order’, ‘Limit Order’ eller ‘Stop Loss Order’. Om du inte kommer ihåg vad dessa betyder, gå tillbaka till avsnittet ”Vem ska använda GDAX?” I min GDAX-recension!

GDAX Review - Coinbase pro beställning

Om du går efter en marknadsorder behöver du bara ange antalet mynt du vill köpa eller sälja. Om du vill göra en begränsning eller stoppa förlustorder, ange sedan antalet mynt du vill köpa eller sälja och det belopp du vill att ordern ska utföras på.

GDAX granskning

Som du kan se från ovanstående exempel har jag gjort en begränsningsorder. Jag har specificerat att jag vill köpa 1 BTC när priset sjunker till 5 000 EUR. När jag klickar på Beställ köp, min handel kommer endast att utföras när priset på BTC sjunker till 5000 EUR!

GDAX Review: Slutsats

Och det är slutet på min GDAX recension! Jag vet att jag har gett dig massor av information, men om du har läst den från början till slut kommer du nu att veta allt som finns att veta om dem!

Detta innehåller allt från GDAX-avgifter, kundsupport, mynt tillgänglighet, säkerhet, användarvänlighet och till och med betalningsmetoder! Jag gav dig också några riktigt användbara skärmdumpar av hur du använder GDAX för första gången!

I slutändan tror jag att GDAX är en av de bättre utbyten i branschen. Även om du bara kan handla fyra olika mynt, gillar jag hur enkelt är det att sätta in och ta ut pengar, och säkerheten är också stor. Jag gillar också det faktum att det finns gott om likviditet!

Om du vill kolla in andra mer rekommenderade börser kan du kolla in Coinbase, Binance och Kraken.

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map