Fullständig information om var och hur man köper kryptovaluta

Så du har bestämt dig för att investera i kryptovaluta. Men du är förvirrad och vet inte var du ska börja – du undrar hur man köper kryptovaluta? Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att välja det bästa alternativet för dig. Dessutom finns det många saker du behöver tänka på innan du börjar betala.

Att lära sig att köpa kryptovaluta kan vara en förvirrande process. Det behöver dock inte vara. I den här guiden kommer jag att ge dig svar på alla följande frågor:

 • Hur man köper kryptovaluta med USD, EUR och GBP?
 • Vad är det bästa sättet att köpa kryptovaluta?
 • Kan jag köpa kryptovaluta med ett kreditkort?
 • Och många fler!

I slutet av den här guiden vet du exakt hur du köper krypto, vilket är det bästa sättet för dig (dvs.. utbyten), och vart du ska gå för att göra det. Så, låt oss komma igång!

Hur man köper kryptovaluta?

Processen att köpa och sälja kryptovaluta har gjorts mycket enklare under de senaste månaderna. Det finns fem viktiga faktorer som du måste tänka på innan du köper kryptovaluta:

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Plats

För att ta reda på hur och var du kan köpa kryptovaluta är det viktigt att du gör det kolla ditt lands regler.

Betalningsmetod

De vanligaste och mest accepterade betalningsmetoderna för att köpa kryptovaluta inkluderar: kreditkort, banköverföring, eller ens kontanter. Olika webbplatser accepterar olika betalningsmetoder, så du måste välja en webbplats som accepterar den betalningsmetod du vill använda.

Typ av kryptovaluta

Inte alla kryptovalutor finns att köpa på alla webbplatser. Du måste hitta en webbplats som säljer kryptovaluta som du vill köpa.

Kostnad för avgifter

Varje webbplats har olika avgifter. Vissa är billiga, andra inte så billiga. Se till att du vet hur mycket avgifterna kostar innan du skapar ett konto på någon webbplats. Du vill inte slösa bort din tid på att verifiera dig själv och ta reda på att avgifterna är för höga!

Hur mycket du kan erbjuda

Som med alla investeringar borde du göra det aldrig investera mer än du har råd. Jag rekommenderar att du pratar med en finansiell rådgivare först.

Med dessa 5 faktorer i åtanke kan vi gå vidare. Men när du köper din kryptovaluta, var ska du lagra den? Jag ger dig en ledtråd: det är inte ditt bankkonto.

Plånbok för kryptovaluta

En kryptovaluta plånbok är där du lagrar dina kryptovalutor efter att du har köpt dem. Du kan jämföra en kryptovalutaplånbok med ditt bankkonto. På samma sätt som du lagrar traditionella valutor (USD, JPY, EUR etc.) på ditt bankkonto kommer du att lagra dina kryptovalutor i din kryptoplånbok.

Det finns många lättanvända och säkra alternativ att välja mellan. Det är viktigt att du väljer en mycket säker plånbok, för om din kryptovaluta blir stulen från din plånbok kan du aldrig få tillbaka den.

Det finns tre typer av plånböcker:

 • Online plånböcker: Den snabbaste att ställa in (men också den minst säkra);
 • Programvaruplånböcker: En app du laddar ner (säkrare än en online plånbok);
 • Hårdvaruplånböcker: En bärbar enhet som du ansluter till din dator via USB (det säkraste alternativet).

Plånboken du behöver beror på vilken kryptovaluta du vill köpa. Om du köper Bitcoin, till exempel behöver du en plånbok som kan lagra Bitcoin. Om du köper Litecoin, du behöver en plånbok som kan lagra Litecoin.

Lyckligtvis, det finns många bra plånböcker att välja från det kan lagra flera kryptovalutor. Exodus, till exempel är en programvaruplånbok som kan lagras Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Rusa, EOS och mer!

Hur man köper kryptovaluta: en kryptomyntplånbok.

När det gäller hårdvaruplånböcker rekommenderar jag Ledger Nano S. Det är supersäkert (eftersom det bara är anslutet till internet när det är anslutet till din dator) och kostar cirka $ 70. Det lagras NEO, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin kontanter och många fler!

Nu när du vet var du ska lagra din kryptovaluta är nästa steg att ta reda på vilken som är det bästa stället att köpa en kryptovaluta och hur man betalar för den.

Var man kan köpa Cryptocurrency?

Att lära hur för att köpa kryptovaluta måste du först veta var att köpa kryptovaluta. För bara några år sedan fanns det bara några få ställen att köpa och sälja kryptovalutor på. Nu finns det dock mycket mer! Låt oss titta på de olika platserna och sätten du kan få din krypto på.

Hur man köper Cryptocurrency på Cryptocurrency Exchange?

Cryptocurrency exchange är onlinewebbplatser som låter dig byta ut din lokala valuta mot kryptovaluta. Börser är det mest populära sättet att köpa kryptovaluta. Jag rekommenderar nybörjare att använda dessa utbyteswebbplatser eftersom de är lätta att använda och snabba att installera.

Betalningsmetod: De flesta börser accepterar betalning med banköverföring eller kreditkort, några av dem accepterar också PayPal.

Det finns många utbyten som du kan välja mellan. Var och en av dem har olika säkerhetsnivåer och de accepterar var och en olika typer av betalningsmetoder. De flesta börser kommer att be dig följa stegen nedan innan du kan börja köpa kryptovaluta.

 • Det första steget är att registrera dig själv med din information (fullständigt namn, e-postadress och mobiltelefonnummer etc.);
 • Nästa steg är att Verifiera din identitet – du behöver normalt pass / körkort;
 • Därefter uppmanas du att ställa in 2-stegsverifiering. Detta hjälper till att hålla ditt konto säkert och hålla hackarna borta!

Obs! Nästan alla börser tar ut en transaktionsavgift på cirka 1-4%.

När ditt konto har skapats kan du börja köpa kryptovaluta på börsen. De flesta börser är precis som aktiehandelsplattformar: du kan köpa och hålla din kryptovaluta, eller så kan du byta ut den mot en annan kryptovaluta.

Hur man köper kryptovaluta: ett kryptovalutautbyte.

Du måste vara försiktig när du väljer kryptovalutautbyte. Du bör fatta ditt beslut baserat på följande faktorer:

 • Kontrollera säkerheten för växeln. Detta är det viktigaste du måste tänka på eftersom investerare har tappat mycket pengar tidigare när börsen har hackats.
 • Transaktionsavgifter – ju lägre, desto bättre.
 • Antalet tillgängliga betalningsalternativ: accepterar de banköverföring, kreditkort, PayPal, etc..?
 • Den tid det tar att aktivera ditt konto – om du har bråttom kanske du inte vill vänta länge på att bli verifierad!
 • Vilka kryptovalutealternativ de erbjuder. Till exempel, om du vill köpa NEO-myntet måste du vara säker på att börsen du väljer säljer NEO-myntet.
 • Kontrollera användarrecensioner relaterade till utbytet! Detta ger dig en god uppfattning om hur vänlig utbyteswebbplatsen ska använda.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

De bästa mäklarbörserna för kryptovaluta

Mäklarbörser är som valutaväxlingsbutiker som du hittar på flygplatser. I stället för att byta olika lokala valutor med varandra (som YEN till USD) kan du dock byta ut din lokala valuta mot kryptovalutor. Det är det enklaste sättet att köpa kryptovaluta – det kan till och med göras från din mobiltelefon!

Coinbase

Coinbase är det största och mest populära utbytet av kryptovalutamäklare. Det är säkert och accepterar banköverföring, kredit- / betalkort och PayPal. Deras avgifter beror på vilken betalningsmetod du väljer, så se till att kontrollera innan du betalar! Kortavgifter är den högsta på 3,75%.

Hur man köper kryptovaluta: Coinbase förstasida.

Om du bor i Asien, Afrika eller Sydamerika, du kan antagligen inte använda Coinbase. Den finns huvudsakligen endast i Europa, Australien och Nordamerika.

Du kan köpa Bitcoin, Ether, Litecoin och Bitcoin Cash på Coinbase.

Coinmama

Den största fördelen med Coinmama är att det tillåter kunder från nästan alla länder att köpa och sälja kryptovaluta. Det är lätt att använda, och det är det mycket pålitlig – det grundades 2013!

Det låter dig använda ett kreditkort som din betalningsmetod, men det debiterar 6% att göra så. Det är ganska högre än de 3,75% som Coinbase tar ut!

Förutom att vara tillgängligt i nästan alla länder har Coinmama en annan stor fördel: den accepterar varje lokal valuta!

Du kan bara köpa Bitcoin och Ether på Coinmama.

CEX.io

CEX.io är lätt att använda och mycket säker, precis som Coinbase och Coinmama! Det bästa med CEX.io är att det också är det en handelsbörs. Det betyder att när du väl har köpt din krypto kan du byta den mot andra kryptor genom att köpa och sälja till andra på CEX.io.

Hur man köper kryptovaluta: cex.io förstasida.

En annan sak som gör CEX.io annorlunda är det faktum att det accepterar USD, EUR, GBP och RUB! Avgifterna för betalkort / kreditkort på CEX.io är 3,5% + 0,20 $. Du kan också använda banköverföring.

Du kan köpa Bitcoin, Ethereum och DASH på CEX.io.

Bitstämpel

Grundades 2011, Bitstämpel är ett av de äldsta kryptovalutabörserna. Du kan köpa fler olika kryptovalutor på Bitstamp än på Coinbase. Det accepterar banköverföring och kredit- / betalkort med EUR och USD.

Jag skulle dock inte rekommendera den här webbplatsen för nybörjare, eftersom den inte är lika lätt att använda som Coinbase och Coinmama. Det laddas också höga avgifter för att köpa små belopp med ditt kreditkort.

Avgifterna för att använda ditt betalkort på Bitstamp är 2% om du sätter in mer än $ 1000 men $ 10 om du sätter in mindre än $ 1000. Jag rekommenderar verkligen inte att använda Bitstamp för att spendera bara $ 5!

Du kan köpa Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash och Ripple på Bitstamp.

Kriptomat

Sist men inte minst, ett börs som öppnade sina dörrar nyligen, men ändå visar stor potential. Kriptomat öppnade sina dörrar 2018 och är den yngsta mäklaren på vår lista.

Deras huvudsakliga verksamhetsnav är i Slovenien, men företaget ligger faktiskt i Estland, eftersom Estland är ett av få länder som har den nödvändiga rättsliga ramen och de redan har börjat reglera digitala valutor genom att införa licenser för Crypto Exchanges och Crypto Wallets..

Hur man köper kryptovaluta: Kriptomat-sidan.

Kriptomat strävar efter att erbjuda den säkraste fiat-gatewayen till kryptovalutor och har redan förvärvat driftlicenser av Financial Intelligence Unit, den estniska myndigheten för anti-penningtvätt (AML).

Att ha strikt reglering innebär att användare måste genomgå en kraftfull process för identitetsverifiering. Ändå är denna process mycket enkel på Kriptomat och tar bara 5 minuter av din tid att ladda upp alla nödvändiga dokument.

I vissa länder kan du till och med göra det via mobil!

Kriptomat’s köp / sälj avgifter är 1,45% med inga extra avgifter att dra tillbaka / skicka krypto. Kriptomat stöder 21 språk och ger snabb och pålitlig kundsupport.

Du kan handla Bitcoin och Ether på Kriptomat.

Slutord på dessa utbyten

Det här är en bra lista för dig att börja med när du försöker bestämma vilket utbyte som är rätt för dig. Det bästa sättet att köpa kryptovaluta med hjälp av utbyte beror på många saker – särskilt din plats.

Se alltid till att de mynt du vill köpa finns på den börs du väljer och att du är nöjd med den säkerhetsnivå som börsen erbjuder.

Hur man köper kryptovaluta: Coinbase.

Nu finns det något du borde veta: att köpa kryptovalutor på mäklarbörser (Coinbase, Coinmama, CEX.io, etc.) är inte det enda sättet du kan köpa krypto med din lokala valuta. Om det är Bitcoin eller Ether du vill köpa kan du köpa det med kontanter. Det stämmer – du kan köpa Bitcoin och Ether med kontanter.

Snabbanmärkning: “kontanter” betyder papperspengar.

Hur man köper Bitcoin från en bankomat?

Har du aldrig hört talas om Bitcoin-bankomater? Tja, de finns. Det är en väldigt ny idé, men de blir mer och mer populära.

Bitcoin-uttagsautomater är precis som de vanliga uttagsautomaterna som vi använder för att ta ut våra USD, EUR, JPY osv. Den enda skillnaden är att du sätter in kontanter i en Bitcoin-uttagsautomat istället för att ta ut kontanter som du gör med vanliga kontantautomater.

Hur man köper kryptovaluta: en tjej på en Bitcoin-bankomat.

Om du vill köpa Bitcoin snabbt, då är en Bitcoin-bankomat rätt val för dig. Eftersom de är väldigt nya är de dock inte tillgängliga överallt. Faktum är att de är ganska sällsynta. Om du bor i en storstad kan du ha en nära dig. Du kan använda denna karta för att ta reda på var din närmaste Bitcoin-bankomat är.

Du behöver inte registrera eller skapa ett konto och du behöver inte överföra pengar. Så gå bara till bankomaten, sätt in dina kontanter så skickas den.

Steg-för-steg-processen att köpa Bitcoin från en bankomat:

 1. Hitta en Bitcoin-bankomat nära dig med denna karta;
 2. Gå till bankomaten och verifiera din identitet (detta krävs endast vid vissa bankomater);
 3. Vissa bankomater ber om ett telefonnummer. Om det gör det, ange ditt telefonnummer;
 4. Bankomaten skickar ett textmeddelande med en kod. ange koden i bankomaten;
 5. Förse din kryptovaluta-plånbokadress om du har en. Om du inte har en kommer bankomaten att skapa en ny kryptovaluta-plånbok åt dig;
 6. Lägg dina pengar i bankomaten;
 7. Sedan kommer bankomaten att skicka din krypto till din kryptovaluta-plånbok.
 8. Bankomaten skriver ut ditt kvitto.

Viktig anmärkning: Om Bitcoin-uttagsautomaten skapade en ny plånbok åt dig kommer dina plånboksuppgifter för kryptovaluta (offentlig nyckel och privat nyckel) att finnas på ditt kvitto. Du MÅSTE hålla detta säkert!

Fördelar med att köpa Cryptocurrency på en Bitcoin-bankomat:

 • Högst Bitcoin-bankomater, du behöver inte använda din identitet;
 • Det är en enkel process;
 • Du kan använda kontanter;
 • Dess väldigt snabbt.

Nackdelar med att köpa kryptovaluta vid en Bitcoin-bankomat:

 • Mycket höga transaktionsavgifter – mellan 5-10%;
 • Bankomater är svåra att hitta eftersom det inte finns många av dem.

Så om du vill veta hur man köper kryptovaluta med kontanter – att använda en Bitcoin-bankomat är ett av de sätt du kan!

Hur man köper Bitcoin och Ether P2P (peer-to-peer)?

Detta är ett av de enklaste sätten att köpa kryptovaluta! Peer-to-peer utbyten ta bort mellanhänder (företag som Coinbase) och låta användare köpa och sälja kryptovaluta direkt från varandra.

Föreställ dig detta: John är intresserad av krypto och vill köpa lite eter. John kunde gå till Coinbase och köpa den därifrån, men han måste använda sin identitet. Amy vill sälja lite Ether men vill inte använda Coinbase eftersom hon inte vill betala några avgifter.

Hur man köper kryptovaluta: betala skatt.

Vad händer om John bara kunde köpa etern från Amy? Det skulle lösa allt! Tja, tack vare P2P-utbyten kan han! Med hjälp av ett peer-to-peer-utbyte kan John och Amy undvika avgifterna och de behöver inte dela sin identitet.

Ganska cool, rätt?

Låt oss titta på hur man köper och säljer kryptovaluta vid peer-to-peer-utbyte med steg-för-steg-instruktioner:

 1. Skapa ett gratis konto på en P2P-webbplats. Använd LocalBitcoins för Bitcoin och LocalEtherum.com för Ether.
 2. Hitta en lista som du vill köpa från eller sälja till. Tänk på detta som Craigslist. Det finns säljare som har satt ett pris som de kommer att sälja sin Bitcoin / Ether för, och det finns köpare som har satt ett pris som de ska köpa Bitcoin / Ether för.
  • Leta efter betalningsmetoden på listan – vill du betala med kontant deposition, banköverföring eller Western Union?
  • Sök efter ID-krav – vill du betala utan att använda din identitet eller är du okej med att använda din identitet?
  • Leta efter en köpare / säljare som har gjort många affärer och har goda recensioner / rykte.
  • Ange informationen som listan begär och skicka sedan din handelsförfrågan
   • Listan ber normalt om:
    • Belopp: Ange hur mycket du vill spendera.
    • Valuta: Ange valutan du vill betala med.
    • Betalningsmetod: Välj bland de alternativ de har tillgängliga.
    • Om säljaren ber om ID måste du normalt göra något av det här:
     • Skicka ett foto eller skanna ditt pass / körkort;
     • Ta ett foto av dig själv med ditt ID (pass eller körkort) och ett papper i handen med något skrivet på – säljaren kommer att berätta vad de vill att du ska skriva på det.
     • Om din begäran accepteras skickas mängden Bitcoin / Ether som du beställde till webbplatsens spärr.

      Obs! En spärr är en säker plats som ingen har kontroll över. När villkoren för handeln är uppfyllda släpps Bitcoin / Ether till köparen. Om villkoren inte är uppfyllda skickas Bitcoin / Ether tillbaka till säljaren. Detta skyddar både köpare och säljare från bedrägerier.

     • Skicka betalningen
      • Säljaren ger dig ett referensnummer.
      • Om du betalar via kontant insättning:
       • Gå till en bank som har en kontant insättningsmaskin.
       • Lägg dina pengar i maskinen.
       • Lägg ner bankuppgifterna som säljaren gav dig och skicka pengarna.
       • Skriv referensnumret på kvittot och ta ett foto av det.
       • Skicka ett foto av kvittot till säljaren.
       • Om du betalar via banköverföring:
        • Logga in på din nätbank / webbplats.
        • Skapa en ny mottagare / kontakt (använd bankuppgifterna som säljaren gav dig).
        • Skicka pengarna för Bitcoin / Ether till den nya kontakten och ange referensnumret i “referens” -rutan.
        • När säljaren ser att du har skickat pengarna och använt referensnumret kommer de att bekräfta det med växeln.
        • Säkerheten släpper Bitcoin / Ether och skickar den till dig.

        Fördelar med att köpa och sälja kryptovaluta från en peer-to-peer-utbyte:

        • Det finns inga avgifter;
        • Du kan köpa kryptovaluta med kontanter;
        • Hos vissa säljare kan du köpa kryptovaluta utan att använda ditt ID.

        Nackdelar med att köpa och sälja kryptovaluta från en peer-to-peer-utbyte:

        • De är inte lika lätta att använda som kryptovalutabörsen.
        • De har färre användare, så det kan ibland ta ett tag att hitta en säljare;
        • Du måste vara mycket försiktig när du väljer en köpare.

        Så då, vad är det bästa stället att köpa kryptovaluta?

        Det finns fler sätt att köpa kryptovaluta som blir tillgängliga varje år – det är mycket lättare nu att köpa kryptovaluta än det brukade vara. Faktum är att de flesta sätt jag har visat dig i den här guiden är väldigt enkelt om du följer våra instruktioner.

        Men vilken väg är det bästa sättet …? Är det genom mäklarbyten som Coinbase? Genom P2P-webbplatser som LocalBitcoins? Eller är det helt enkelt genom att hitta din lokala Bitcoin-bankomat?

        Sanningen är: det beror på din plats och vad du vill / behöver.

        Om du inte bor nära en Bitcoin-bankomat är det förmodligen inte det bästa stället att köpa en kryptovaluta åt dig.

        Hur man köper kryptovaluta: Coinbase-appen på telefon.

        Vill du inte använda ditt ID? Då kanske du vill tänka på att använda en P2P-webbplats, som LocalBitcoins eller LocalEthereum.

        Om användningen av ditt ID inte är ett problem för dig och du vill köpa kryptovaluta med en app på din telefon, då Coinbase kanske det bästa stället att köpa en kryptovaluta åt dig.

        Det beror på du. Jag hoppas att den här guiden hjälpte dig att ta reda på vilken väg som är det bästa sättet för dig och att du tyckte att våra instruktioner var enkla och enkla att följa. Du bör nu ha en bra förståelse för hur man köper kryptovaluta. Så vilken väg valde du? Låt oss veta!

        Obs! Du bör alltid prata med en finansiell rådgivare innan du gör några större investeringar och aldrig investera mer än du har råd att förlora.

        Mike Owergreen Administrator
        Sorry! The Author has not filled his profile.
        follow me
        Like this post? Please share to your friends:
        map