Framtiden för Ethereum: Senaste Ethereum-nyheterna

Du är för närvarande en Ethereum-investerare och vill ta reda på vad framtiden innebär? Eller kanske du funderar på att göra ett köp och vill veta om det är en bra tid? Tja, leta inte längre eftersom jag kommer att berätta allt du behöver veta om Ethereums framtid!

Visste du förresten att priset på Ethereum under 2017 steg med nästan 10 000%? Galen, eller hur?!

Hur som helst, i framtiden för Ethereum-guiden, kommer jag att börja med att kort förklara vad projektet egentligen är, följt av en översikt över några av de frågor som påverkar dess pris.

Efter det ska jag sedan diskutera några av de potentiella lösningar Ethereum-teamet arbetar med för att åtgärda deras skalbarhetsproblem. Slutligen kommer jag att diskutera några populära prisförutsägelser och ge dig min åsikt om jag tycker att det är en bra investering.

Så vad väntar du på? Låt oss börja med att se till att vi vet vad Ethereum egentligen är!

(Om du redan är säker på din kunskap om Ethereums bakgrund och koncept, är du välkommen att hoppa till nästa avsnitt!)

En kort introduktion till Ethereum

Ethereum skapades 2015 av blyutvecklaren Vitalik Buterin och är nu det näst mest värdefulla myntet i kryptovalutaindustrin.

Det var det första blockchain-projektet som installerade smart-contract-teknik, vilket gör det möjligt för människor att ingå ett avtal utan att behöva en tredje part. Det var också den första blockkedjan som inkluderade ett programmeringsspråk.

Vitalik Buterin VD för Ethereum

Ethereum kan också vara värd för decentraliserade applikationer (dApps), som är appar som fungerar utan en central kontrollpunkt, vilket gör dem rättvisa och transparenta. En av de mest framgångsrika dApps som byggs på Ethereum är CryptoKitties, som är en plattform som gör det möjligt för människor att köpa, sälja och till och med bröda virtuella katter!

Utöver detta har Ethereum också sin egen kryptovaluta som kallas Ether. Precis som Bitcoin tillåter Ethereum dig att skicka och ta emot mynt mellan plånböckerna. Ett transaktionsgenomsnitt är cirka 16 sekunder och det maximala belopp som blockchain kan bearbeta är 15 transaktioner per sekund.

Precis som Bitcoin använder Ethereum blockchain en samförståndsmekanism som kallas Proof-of-Work, men som jag kommer att förklara senare vill de ändra detta till något annat på grund av skalbarhetsproblem.

Ethereum blockchain tillåter också användaren att skapa nya tokens, som främst kallas ERC-20 tokens.

Så nu när du vet vad Ethereum-projektet gör kommer nästa del av min framtid i Ethereum-guiden att titta på plattformens skalbarhetsfrågor.

Framtiden för Ethereum

Även om Ethereum-blockkedjan är den näst mest populära i kryptovalutaindustrin har den faktiskt några frågor angående skalbarhet. (Skalbarhet avser antalet transaktioner som en blockchain kan bearbeta per sekund.)

Som jag nämnde tidigare kan Ethereum bara bearbeta 15 transaktioner per sekund. I början av projektet var detta inte ett problem, eftersom inte många använde det. Men eftersom Ethereum har blivit mer populärt har det blivit det största problemet Ethereum blockchain står inför.

För att ge dig en uppfattning om hur begränsad det är kan NEO-blockchain (som också kan behandla smarta kontrakt) enligt uppgift behandla upp till 10 000 transaktioner per sekund. Om inte Ethereum-utvecklarna löser deras skalbarhetsproblem, kan organisationer överväga att använda andra blockkedjor för att vara värd för sina smarta kontrakt och dApps istället för Ethereum. Om detta händer i framtiden för Ethereum kommer priset sannolikt att krascha.

Så som du kan se är denna fråga av största vikt.

Lyckligtvis är Ethereum-utvecklarna helt medvetna om dessa problem och de håller på att göra några betydande förändringar. Låt oss ta en titt på de möjliga lösningarna mer detaljerat.

Bevis för stav (Casper)

Kommer du ihåg hur jag nämnde tidigare att Ethereum blockchain använder Proof-of-Work konsensusmekanismen? Det här är en av anledningarna som har lett till deras tekniska problem. Som ett resultat överväger laget att byta till Proof-of-Stake.

Proof-of-Work kräver att gruvarbetare använder sin extra beräkningskraft för att lösa riktigt komplexa pussel. Den som har den mest kraftfulla hårdvaruenheten har störst chans att vinna gruvbelöningen. Alla försöker lösa pusslet samtidigt, och vinnaren är gruvarbetaren som löser det först.

Proof-of-Stake är annorlunda, eftersom gruvarbetarna inte alla försöker lösa ett pussel samtidigt. Istället arbetar de en efter en. De är utvalda för att slumpmässigt bryta ut, men de måste ”sticka” ett antal eter för att ha en chans att bli utvalda.

Antalet transaktioner som de sedan kan bryta / verifieras bestäms av beloppet de spelar. Om en gruvarbetare satsar 10 ETH kan de bryta ut 10 ETHs transaktioner. För att klargöra betyder detta att de kan bryta tills värdet av de transaktioner de har brytts är lika med det belopp de satsade.

Det finns många fördelar som Proof-of-Stake kan ge Ethereum. Den första är ökad energieffektivitet. Proof-of-Work-nätverket kräver mycket stora mängder el, eftersom alla gruvarbetare arbetar med samma pussel och slösar bort sin beräkningskraft. Å andra sidan fungerar Proof-of-Stake på ett en-för-ett-system, vilket innebär att mycket mindre total el används.

Framtiden för Ethereum med Proof-of-Stake kommer också att minska riskerna för centralisering. Proof-of-Work tillåter grupper av gruvarbetare att gå med i sina resurser för att öka sina chanser att vinna gruvbelöningen. Problemet med detta är att det ger ett litet antal människor mycket inflytande över nätverket, särskilt de som kontrollerar stora pooler av gruvarbetare. Proof-of-Stake gör det dock mycket svårt att uppnå.

Ethereum-utvecklarna kallar rörelsen från Proof-of-Work till Proof-of-Stake, “Casper-projektet”, och det leds av Vlad Zamfir.

?! mitt första offentliga utkast spec av Casper the Friendly Ghost a "rätt-för-konstruktion" blockchain-konsensusprotokollhttps://t.co/8Y01zzS31t

– Vlad Zamfir (@VladZamfir) 2 november 2017

Även om Casper-uppgraderingen först diskuterades i mitten av 2017, är teamet ännu inte klart att arbeta med det. Man trodde att den skulle installeras under 2018.

Så nu när du känner till Casper-projektet kommer nästa del av min framtid för Ethereum-guiden att titta på deras “Plasma” -uppgradering.

Plasma

Plasmaprojektet tillkännagavs först av Vitalik Buterin i augusti 2017 och utvecklas för att lösa Ethereums skalbarhetsproblem. I grund och botten är Plasma ett protokoll som gör det möjligt för Ethereum blockchain att ta bort behovet av att bearbeta onödiga data. Det gör det genom att skapa ett andra lager ovanpå huvudblockchain.

Det kommer fortfarande att kunna behandla smarta kontrakt, men det kommer bara att publicera dem i blockchain när kontraktet har slutförts. Detta kommer att avsevärt minska mängden beräkningskraft blockchain behöver för att bekräfta transaktioner och det kommer också att spara mycket minne.

Plasma-protokollet kommer också att påskynda transaktionstiderna, vilket gör att nätverket kan vara värd för dApps utan att sakta ner systemet.

Plasmautvecklingen är fortfarande i sin mycket tidiga produktion, så vi är ännu inte säkra på när den kommer att installeras ovanpå Ethereum blockchain.

Nästa del av min framtid för Ethereum-guiden kommer att titta på ett annat alternativ som också övervägs av Ethereum.

Sharding

Precis som i fallet med Plasma-protokollet utvecklas också Sharding för att lösa problem med skalbarhet. Innan vi förstår vad Sharding kommer att göra, låt oss försöka förstå vad själva problemet är.

För närvarande måste varje nod som är ansluten till Ethereum blockchain verifiera varje enskild transaktion som går igenom den. Till exempel, om det finns 4 000 transaktioner som måste verifieras i nästa block, måste varje nod verifiera alla 4 000 transaktioner.

Även om detta är riktigt bra för säkerheten betyder det också att nätverket bara är lika snabbt som de enskilda noder som är anslutna.

Sharding kommer.https://t.co/Aqo9MBiCj0 pic.twitter.com/FXEQeiKGDr

– Vitalik Non-giver of Ether (@VitalikButerin) 30 april 2018

Sharding kommer att göra saker annorlunda. När det är installerat kommer nätverket att delas upp i mindre delar, varvid varje del kallas en skärva. Varje enskild shard kommer att ha olika transaktionshistoriker, som varje nod kan arbeta självständigt med. Det hoppas att detta kommer att öka antalet transaktioner som Ethereum blockchain kan bearbeta avsevärt, eftersom det inte behöver varje nod för att bekräfta varje enskild transaktion..

För att se till att du förstår skärning, tänk på en grupp arbetare som städar ett hus. I den nuvarande Ethereum-blockkedjan skulle arbetsgruppen rengöra var och en för sig.

Det betyder att varje arbetare kommer att behöva städa badrum, kök, matsal och alla sovrum. Är detta effektivt? Definitivt inte! Med skärningsprotokollet skulle varje arbetare ges ett rum att rengöra, vilket innebär att de skulle kunna avsluta sitt jobb betydligt snabbare!

Vitalik Buterin har förklarat att lager-en (Sharding) och lager-två (Plasma) -lösningarna kan installeras sida vid sida. Buterin har också sagt att Sharding ensam kan öka Ethereums skalbarhetsgräns med minst 100 gånger. När du väl har lagt till Plasma kan Ethereum bearbeta tiotusentals transaktioner per sekund!

Nu när du vet om Sharding och Plasma kommer nästa del av min framtid för Ethereum-guiden att titta på vad Raiden-projektet är!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Raiden

Raiden-projektet (eller Raiden Network) byggs av en tredjepartsorganisation som inte ingår i Ethereum-teamet. Idén handlar om att ta betalningstransaktioner "utanför kedjan". Detta innebär att transaktioner inte behöver behandlas och bekräftas av hela blockchain.

Istället behöver bara de två parter som är inblandade i transaktionen nå enighet. Alla som vill ingå ett avtal kan öppna ett nytt "kanal" ovanpå Ethereum-protokollet som endast kan användas av dem som är inblandade i transaktionen.

Den enda gången som användare behöver gå tillbaka "on-chain" är när de vill spendera sina tokens utanför Raiden-plattformen.

Intressant nog har Vitalik Buterin faktiskt talat negativt om Raiden-projektet, särskilt om deras skäl för att göra en ICO. Buterin ifrågasatte varför de behövde skapa en symbol och samla in pengar. Ändå samlade Raiden över 33 miljoner dollar.

Notera: En ICO (Initial Coin Offering) är en crowdfunding-händelse där en kryptovaluta-token erbjuds för första gången. Investerare köper token och de mottagna medlen används för att utveckla projektet.

Nu när du har en god förståelse för de stora projektutvecklingen som kan installeras ovanpå Ethereum blockchain, kommer nästa del av min framtid för Ethereums nyhetsguide att titta på några möjliga Ethereum-framtidsförutsägelser.

Framtiden för Ethereums pris

Det är viktigt att du meddelar att om någon av ovanstående lösningar framgångsrikt implementeras kommer priset på Ethereum sannolikt att öka.

Anledningen till detta är att även om nätverket bara kan bearbeta 15 transaktioner per sekund är det fortfarande den näst mest värdefulla kryptovalutan i branschen. Tänk dig hur bra myntet kunde göra om det kunde öka detta antal till tusentals transaktioner per sekund?

Hur som helst, jag ville diskutera några Ethereum-förutsägelser som för närvarande finns. Den första populära Ethereum-prognosen jag stötte på var av Gaurav Iyer från Profit Confidential. Iyer hävdar att Ethereums skalbarhetsproblem har begränsat priset på Ethereum framöver. Men han tror att när det väl är löst kan priset på Ethereum uppgå till 1 500 dollar år 2021.

Det högsta priset som Ethereum någonsin har nått är $ 1 377, som det nådde i januari 2018. Om Iyers Ethereum-framtidsförutsägelser är korrekta, måste det nå en ny rekordhög nivå.

En annan prognos jag stötte på var av Investing Haven. Förutsägelsestjänsten tar ett något annat tillvägagångssätt eftersom de har använt teknisk kartanalys baserad på tidigare utbuds- och efterfrågan.

Investing Haven säger att Ethereums framtida pris kommer att uppgå till 1000 dollar fram till 2021. Även om detta tekniskt sett är en positiv förutsägelse (eftersom det är mycket högre än priset för juni 2018), är det mycket konservativt. Anledningen till detta är att $ 1 000 fortfarande inte skulle komma över Ethereums rekordhöga nivå från januari 2018, vilket innebär att de förväntar sig att tillväxten blir mycket långsam.

I min tredje Ethereum-prognosprognos tittade jag på WalletInvestor, som tror att Ethereum kommer att uppgå till 1221 $ till juni 2021, vilket är kort för Ethereums rekordhöga nivå. Tyvärr ger WalletInvestor ingen förklaring till hur de nådde sin förutsägelse, vilket gör det svårt att analysera.

Framtiden för Ethereums långsiktiga prisförutsägelser

Den slutliga Ethereum-prisförutsägelsen jag stötte på var av LongForecast, som har en intressant inblick i 2021. Enligt deras analysteam kommer Ethereum att börja 2021 så lågt som $ 363, men det kommer dock långsamt att öka under hela året och sluta på $ 841.

Det är frustrerande att LongForecast inte förklarar varför de tror att priset på Ethereum kommer att börja 2021 så lågt, och inte heller varför de tror att det kommer att återhämta sig senare på året.

Hur ser du Etherums framtida pris framöver 2021 och därefter? Håller du med någon av ovanstående analytiker? I den sista delen av framtiden för Ethereum-guiden ska jag ge dig min åsikt om hur jag ser framtiden.

Mitt yttrande om Ethereums framtid

Innan jag går vidare är det viktigt att komma ihåg att du aldrig ska investera pengar i en kryptovaluta baserat på prisförutsägelser ensam. Glöm aldrig att Ethereum-förutsägelser inte är annat än åsikter.

Om de alltid hade rätt, skulle vi alla vara mycket rika människor! Det viktigaste är att du alltid ska göra din egen forskning innan du fattar ett investeringsbeslut.

Hur som helst, nu när jag har gjort det ur vägen, ville jag snabbt meddela dig hur jag ser framtiden för Ethereum gå. Jag tror verkligen att allt kommer att komma ner på Ethereums förmåga att avsevärt förbättra dess skalbarhetsnivåer.

Som nu ser ut är 15 transaktioner per sekund inte tillräckligt bra.

eth btc

Det finns många olika smarta kontraktsplattformar som kan prestera mycket bättre. Om Ethereum inte löser sina problem snabbt kan de förlora sina konkurrerande blockchains.

Ethereum-projektet har dock några av de bästa utvecklarna i branschen och jag har full tro på att de inte bara kommer att kunna gå över till Proof-of-Stake utan också installera deras Sharding- och Plasma-protokoll. När de väl kan göra detta tror jag att priset kommer att öka väsentligt.

Å andra sidan har 2018 varit en tuff tid för hela kryptovalutabranschen och när Bitcoin tappar värde följer de flesta andra mynt i allmänhet.

Sammantaget tror jag att Ethereum blockchain är ett mycket bra projekt som kommer att fortsätta att dominera den smarta kontraktssektorn. 2021 kommer att bli ett mycket intressant år, så jag skulle rekommendera dig att fortsätta söka efter Ethereums nyhetsuppdateringar om deras utvecklingsframsteg.

Slutsats

Och det är slutet på min framtid för Ethereum-guiden. Om du har läst den från början till slut bör du nu ha en god förståelse för vad projektet är, liksom deras aktuella problem med Proof-of-Work och skalning.

Jag diskuterade också några av de planerade uppgraderingarna som Ethereum-teamet planerar att installera inom en snar framtid och hur det kommer att hjälpa till att förbättra blockchain. Efter det nämnde jag också några prognoser om Ethereum och jag gav dig min åsikt om hur jag ser framtiden för Ethereum.

Vad tror du kommer hända? Tror du att kombinationen Proof-of-Stake, Plasma och Sharding kommer att lösa Ethereums skalbarhetsproblem? Om så är fallet, hur högt tror du att priset kommer att gå?

I slutändan har Ethereum riktigt stark konkurrens inom smart kontraktssektorn, men som det första och ursprungliga projektet som gör det tror jag att de alltid kommer att vara marknadsledande. De måste dock se till att de inte tar för mycket längre tid på att göra de nödvändiga ändringarna.

Låt mig veta dina tankar och åsikter i kommentarfältet nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map