Dogecoin Mining: How to Mine Dogecoin – Beginners Guide

Låt oss gissa att du är här idag eftersom du har hört mycket om kryptovalutor och du vill engagera dig, eller hur? Om du är en samhällsperson, Dogecoin gruvdrift kan vara den perfekta starten för dig!

Bitcoin var den första År 2009, och nu finns det tusentals kryptovalutor. Dessa nya mynt (som fungerar på sin egen inhemska blockchain) kallas altcoins eller alternativa mynt. Ett populärt altcoin är Dogecoin. Det kan köpas, säljas och handlas, precis som Bitcoin. Det kan också vara bryts!

Så, vad är Dogecoin-gruvdrift?

När du har läst igenom den här guiden vet du allt om hur man bryter Dogecoin och vad det är. Du vet vad hårdvara och vad programvara du måste komma igång. Du vet också om Dogecoin-gruvdrift är något för dig!

Medan Dogecoin gruvdrift är spännande och allt detta, du borde veta det DOGE-priset ökade med mer än 1000% om några dagar, så du bör också betrakta det som ett framtidsmöjlighetsmynt!

Notera: Håll alltid DOGE och andra kryptovalutor inne säkra plånböcker (som Ledger Nano X och Trezor Model T). Också om du bestämmer dig för att köpa DOGE omedelbart, välj en pålitligt utbyte, Till exempel Binance eller Kraken.

Så var skulle du vilja börja? Början? Bra val. Låt oss ta en snabb titt på hur Dogecoin kom igång.

En (mycket) kort historia av Dogecoin

Under 2013, en australier som heter Jackson Palmer och en amerikan som heter Billy Markus blev vänner. De blev vänner eftersom de båda tyckte om kryptovalutor. Men de tyckte också att det hela blev för allvarligt så de bestämde sig för att skapa sina egna.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Palmer och Markus ville att deras mynt skulle vara roligare och mer vänligt än andra kryptomynt. De ville att människor som normalt inte bryr sig om krypto skulle engagera sig.

Dogecoin mining: Dogecoins hemsida.

De bestämde sig för att använda en populär meme som deras maskot – a Shiba Inu hund.

Dogecoin var lanserades den 6 december, 2013. Sedan dess har det blivit populärt eftersom det är lekfullt och godmodig. Precis som dess maskot!

Dogecoin har blivit välkänd för dess användning i välgörenhetshandlingar och online-tips. Under 2014, 50 000 dollar värdet av Dogecoin donerades till Jamaicas Bobsledlag så att de kunde gå till OS. Dogecoin har också varit brukade bygga brunnar i Kenya. Är inte det fantastiskt!


Användare av sociala plattformar – som Reddit – kan använda Dogecoin för att tipsa eller belöna varandra för att lägga upp bra innehåll.

Dogecoin har 27: e största marknadsvärde för någon kryptovaluta.

Notera: A Börsvärde (eller marknadsvärde) är det totala värdet av alla mynt på marknaden.

Så, Dogecoin är ett populärt altcoin, känt för att vara roligt, vänligt och snällt. Det är ett mynt med en hund på sig! Du älskar det redan, eller hur??

Därefter vill jag prata om hur gruvdrift fungerar

Förstå Crypto Mining Bottom Line

För att förstå gruvdrift måste du först förstå hur kryptovalutor fungerar. Kryptovalutor är digitala valutor. Detta innebär att de tillåter att pengar överförs från en person till en annan utan att använda en bank.

Varje kryptovalutatransaktion är spelas in på en enorm digital databas kallas a blockchain. Databasen lagras över tusentals datorer som kallas noder. Noder sätter ihop grupper av nya transaktioner och lägger till dem i blockchain. Dessa grupper kallas block.

Varje block av transaktioner måste kontrolleras av alla noder i nätverket innan de läggs till blockchain. Om noder inte kontrollerade transaktioner kunde folk låtsas att de har mer pengar än vad de verkligen gör (jag vet att jag skulle göra det!).

Bekräfta transaktioner (gruvdrift) kräver mycket datorkraft och elektricitet så det är ganska dyrt.

Blockchains har inte betalda anställda som banker, så de erbjuda en belöning till användare som bekräftar transaktioner. Belöningen för att bekräfta nya transaktioner är ny kryptovaluta. Processen att belönas med ny valuta för att bekräfta transaktioner är vad vi kallar "brytning"!

Dogecoin mining meme

Det kallas gruvdrift eftersom det är lite som att gräva efter guld eller diamanter. Istället för att gräva med en spade efter guld är du gräva med din dator för kryptomynt!

Notera: För mer information om blockchain-teknik, kolla in vår Blockchain förklaras guide.

Varje kryptovaluta har sin egen blockchain. Olika sätt att bryta ny valuta används av olika mynt där olika belöningar erbjuds.

Så, hur bryter du ut Dogecoin? Vad är speciellt med Dogecoin-gruvdrift? Låt oss se…

Vad är Dogecoin Mining?

Dogecoin gruvdrift är processen för belönas med nya Dogecoin för att kontrollera transaktioner på Dogecoin blockchain. Enkelt, eller hur? Tja nej, det är inte så enkelt, ingenting är någonsin!

Gruvdrift Dogecoin är som en lotteri. För att spela lotteri måste du göra lite arbete. Tja, faktiskt måste din dator (eller nod) göra lite arbete! Detta arbete innefattar bekräftelse och kontroll av transaktioner som jag pratade om i det senaste avsnittet.

Inköp av Dogecoin tar mycket mindre ansträngning, särskilt när du använder Binance eller Kraken. Det här är tiden då Dogecoin nådde sin rekordhöga nivå och fortsätter att öka i pris betydligt. Så om du gör det nu kan du fortfarande gå på det tåget! Priset på Dogecoin ökade med mer än 300% på en dag, som du kan se i diagrammet nedan.

Köp Dogecoin: Dogecoin-pris.

Köp Dogecoin på Binance NU!

Massor av datorer arbeta på samma transaktionsblock samtidigt men den enda kan vinna belöningen för nya mynt. Den som tjänar de nya mynten är noden som lägger till det nya blocket av transaktioner till det gamla transaktionsblocket. Detta kompletteras med komplexa matematiska ekvationer.

Noden som löser det matematiska problemet vinner först! Det kan sedan fästa det nyligen bekräftade transaktionsblocket till resten av blockchain.

De flesta kryptovalutagruvor sker på detta sätt. i alla fall, Brytning av Dogecoin skiljer sig från andra mynt inom flera viktiga områden. Dessa områden är:

 • Algoritm: Varje kryptovaluta har en uppsättning regler för att bryta ny valuta. Dessa regler kallas en gruv- eller hashingalgoritm.
 • Blockeringstid: Det här är den genomsnittliga tid det tar för ett nytt transaktionsblock att kontrolleras och läggas till blockchain.
 • Svårighet: Detta är ett tal som representerar hur svårt det är att bryta varje nytt valutablock. Du kan använda svårighetsnumret för att räkna ut hur sannolikt det är att du vinner gruvlotteriet. Gruvsvårigheter kan gå upp eller ner beroende på hur många gruvarbetare det finns. Svårigheten justeras också av myntets protokoll för att säkerställa att blocktiden förblir densamma.
 • Pris: Detta är mängden ny valuta som tilldelas gruvarbetaren i varje nytt block.

Låt oss nu jämföra hur DogeCoin-gruvdrift fungerar jämfört med Litecoin och Bitcoin

Gruvjämförelse

Litecoin Bitcoin Dogecoin
Algoritm Scrypt SHA-256 Scrypt
Svår 6802626.0955 3511060552899.72 2798252.1991
Blockera tid (På några minuter) 2.5 10 1
Pris (Per block) 25 12.5 10.000
Pris (Per block i USD) 3,027,35 86,391,63 27,36

Källa: www.coinwarz.com

Bitcoin användningsområden SHA-256 till vägleda gruvdriften av den nya valutan och de andra två använder Scrypt. Detta är en viktig skillnad för Scrypt mining behöver mycket mindre kraft och är en mycket snabbare än SHA-256. Detta underlättar gruvdrift för gruvarbetare med mindre kraftfulla datorer. Fans av Litecoin och Dogecoin tycker att de är rättvisare än Bitcoin eftersom fler människor kan bryta dem.

Notera: 2014 slog Litecoin och Dogecoin samman gruvdrift. Det betyder att de gjorde det möjligt att bryta båda mynt i samma process. Dogecoin mining är nu kopplat till Litecoin mining. Det är som två olika fotbollslag som spelar hemmamatcher på samma stadion!

Gruvdrift Dogecoin är mycket snabbare än att bryta Litecoin eller Bitcoin. Blockbelöningen är också mycket högre!

Bli inte för upphetsad men (ledsen!). Dogecoin är fortfarande värt mycket mindre än Bitcoin och Litecoin. En belöning på tiotusen Dogecoin är värt mindre än trettio amerikanska dollar. En belöning på 12,5 Bitcoin är för närvarande värd 86,391,63 US-dollar!

Dogecoin Mining: How to Mine Dogecoin - Beginners Guide

Notera: Siffrorna kan vara något annorlunda när du läser den här guiden.

Det är dock inte så illa som det låter. Svårighetsgraden i Dogecoin är mer än en miljon gånger mindre än gruvsvårigheten i Bitcoin. Det betyder att du är mycket mer sannolikt att vinna blocket pris när du bryter ut Dogecoin.

Nu har jag berättat om vad Dogecoin-gruvdrift är och hur det fungerar, skulle du vilja prova?

Låt oss se vad du behöver göra för att bli en Dogecoin-gruvarbetare…

Hur man bryter Dogecoin

Det finns två sätt att bryta Dogecoin, solo- (själv) eller i en Dogecoin gruvdrift slå samman.

Notera: En Dogecoin-pool är en grupp användare som delar sin datorkraft för att öka oddsen för att vinna loppet för att bekräfta transaktioner. När en av noderna i en pool bekräftar en transaktion delar den belöningen lika mellan användarna av poolen.

Dogecoin Mining: Solo vs Pool

När du bryter som en del av en Dogecoin-pool måste du göra det betala avgifter. När poolen bryter ut ett block får du också bara ett liten del av den totala belöningen. Men pooler bryter mycket oftare än ensam gruvarbetare. Så din chans att tjäna en belöning (även om den delas) ökar. Detta kan ge dig ett stadigt nytt utbud av Dogecoin.

Om du väljer att bryta solo riskerar du att vänta länge på att bekräfta en transaktion eftersom det är mycket konkurrens. Det kan ta veckor eller till och med månader innan du bryter ut ditt första block! Men när du vinner, hela belöningen blir din. Du behöver inte dela den eller betala några avgifter.

Som nybörjare skulle jag rekommendera gå med i en Dogecoin-pool. På det här sättet behöver du inte vänta så länge för att bryta ditt första block med ny valuta. Du kommer också att känna att du är en del av samhället och det är vad Dogecoin handlar om!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Vad du behöver för att börja bryta Dogecoin

Innan du börjar bryta Dogecoin, du behöver några grunder. Dom är:

 • En dator med operativsystem Windows, OS X eller Linux.
 • En internetanslutning.
 • En Shiba Inu valp (bara skojar!).

Du behöver också någonstans för att hålla Dogecoin du min. Det rekommenderas inte att välja plånböcker online, välj programvara eller hårdvara plånböcker istället. De inkluderar Ledger Nano S, Trezor Model T och Coinbase. Det senare alternativet är en programvaruplånbok, medan de två första är hårdvaruplånböcker.

Obs! En plånbok är som ett e-postkonto. Den har en offentlig adress för att skicka / ta emot Dogecoin och en privat nyckel för att komma åt dem. Dina privata nycklar liknar din e-postadress. Privata nycklar är mycket viktiga och måste hållas helt säkra.

dogecoin gruvdrift

Det finns två olika typer; en lätt plånbok och en full plånbok. För att bryta Dogecoin behöver du hela plånboken. Det heter Dogecoin Core.

Nu när du har en plånbok behöver du lite mjukvara och hårdvara.

Dogecoin Mining Hardware

Du kan bryta Dogecoin med:

 • Din dators CPU: CPU: n på din dator är nog tillräckligt kraftfull för att bryta Dogecoin. Det rekommenderas dock inte. Gruvdrift kan orsaka överhettning av mindre kraftfulla datorer vilket orsakar skada.
 • En GPU: GPU: er (eller grafikkort) används för att förbättra datorgrafik men de kan också användas för att bryta Dogecoin. Det finns många GPU: er att välja mellan, men här är några för att komma igång:
 • En Scrypt ASIC Miner: Detta är en hårdvara som är utformad för att endast göra ett jobb. Scrypt ASIC-gruvarbetare är programmerade för att bryta krypteringsbaserade valutor som Litecoin och Dogecoin. ASIC gruvarbetare är mycket kraftfulla. De är också mycket dyr, mycket högt och kan få väldigt het! Här är några som du kan kolla in:
  • Innosilicon A2 Terminator (760 dollar)
  • Bitmain Antminer L3 (1649 dollar)
  • BW L21 Scrypt Miner (7 700 dollar)
  • Dogecoin Mining Software

   Oavsett om du bryter med en ASIC, a GPU eller a CPU, du behöver lite programvara för att gå med den. Du bör försöka använda den programvara som fungerar bäst med den hårdvara du använder. Här är en kort lista över de bästa gratisprogramvarorna för varje val av gruvhårdvara;

   • CPU: Om du bara vill prova gruvdrift snabbt kommer det att fungera bra med datorns CPU. Den enda programvaran jag skulle rekommendera för gruvdrift endast med en CPU är CPU-gruvarbetare som du kan ladda ner gratis här.
   • GPU: Om du bryter med en GPU finns det fler programvarualternativ. Här är några att kolla in;
   • CudaMiner– Fungerar bäst med Nvidia-produkter.
   • CGminer- Fungerar med de flesta GPU-hårdvaror.
   • EasyMiner– Användarvänligt, så det är bra för nybörjare.
  • Scrypt ASIC gruvarbetare:
   • MultiMiner– Perfekt för att bryta krypteringsbaserade valutor som Litecoin och Dogecoin. Det kan också användas för att bryta SHA-256-valutor som Bitcoin.
   • CGminer och EasyMiner kan också användas med ASIC-gruvarbetare.
   • Rekommendationer

    Du är nybörjare, så håll det enkelt! När du först börjar bryta Dogecoin rekommenderar jag att du använder en GPU som Radeon RX 580 med EasyMiner-programvaran. Då skulle jag rekommendera att gå med i en Dogecoin-gruvpool. De bästa poolerna att gå med i är pooler med flera valutor som Multipool eller AikaPool.

    Dogecoin Mining: How to Mine Dogecoin - Beginners Guide

    Om du vill bryta Dogecoin men inte vill investera i all teknik finns det ett annat alternativ …

    Dogecoin Cloud Mining

    Molnbrytning är brytning utan brytning! Enkelt sagt hyr du datorkraft från ett enormt datacenter för en månads- eller årsavgift. Dogecoin bryts i mitten och sedan skickas din andel till dig.

    Allt du behöver för att molna min Dogecoin är en Dogecoin-plånbok. Välj sedan en molngrupp för att gå med. Eobot, Trevlig Hash och Genesis Mining alla erbjuder Scrypt-baserad molnbrytning mot en månadsavgift.

    Det finns fördelar och nackdelar med Dogecoin molngruva.

    Proffsen

    • Det är billigare än att skapa din egen gruvdrift. Det finns inte heller någon het, högljudd hårdvara som ligger runt huset!
    • Som nybörjare finns det inte många tekniska saker att tänka på.
    • Du får en stadig tillgång på ny valuta varje månad.

    Nackdelarna

    • Molngruppspooler delar inte mycket information om sig själva och hur de fungerar. Det kan vara svårt att träna om ett molngruvkontrakt är ett bra värde för pengarna.
    • Du hyr bara datorkraft. Om priset på Dogecoin går ner måste du fortfarande betala samma belopp för något som är värdelöst.
    • Dogecoin-pooler har fasta kontrakt. En värld av krypto kan förändras mycket snabbt. Du kan fastna med ett olönsamt kontrakt i två år!
    • Det är inte kul att låta någon annan göra gruvdrift åt dig!

    Nu vet du om alla olika sätt att bryta Dogecoin, vi kan ställa den stora frågan, kan du tjäna massor av pengar med att bryta Dogecoin?

    Så är Dogecoin Mining lönsamt?

    Det korta svaret är, inte riktigt. Dogecoin-gruvdrift kommer inte att göra dig till en kryptomillionär över natten. En Dogecoin är värt ungefär 0,05 US dollar.

    Om du väljer att min Dogecoin solo, det kommer att vara svårt att göra vinst. Du kommer förmodligen att spendera mer pengar på el och hårdvara än du kommer att tjäna på Dogecoin-gruvdrift. Även om du väljer en Dogecoin-pool eller en molnpool blir dina vinster små.

    Om du letar efter en snabbare och enklare sätt att tjäna pengar, du borde tänk på Dogecoin som ett framtida mynt. Denna kryptovaluta ökade med mer än 300% på en dag!

    Dogecoin mining: DOGE-nyckeltal.

    KÖP Dogecoin omedelbart!

    Men om du tror att jag säger att du inte ska bryta Dogecoin, är du fel! Naturligtvis tycker jag att du bör bryta Dogecoin, men det finns helt enkelt bättre sätt att tjäna pengar med DOGE. Ett av de bästa alternativen är att börja handla. Om du bestämmer dig för att göra det rekommenderas att du väljer pålitliga kryptobörser, t.ex. Binance.

    Se till att inte förvara dina kryptovalutor i en onlineplånbok, välj säkra plånböcker istället. Sådana alternativ inkluderar Ledger Nano X och Trezor Model T.

    Men varför? Allvarligt…

    Du borde bryta ut Dogecoin eftersom det är det kul och du vill vara en del av Dogecoin-familjen. Kryptovaluta kommer att förändra världen och du vill vara en del av den förändringen, eller hur? Mining Dogecoin är en bra sätt att engagera sig.

    Dogecoin är det mynt som sätter ett leende på människors ansikten. Genom att bryta Dogecoin stöder du alla bra arbete som samhället gör. Du lär dig om gruvdrift från det vänligaste gänget i krypto. Och vem vet? Om några år kan Dogecoin du min nu vara värd tusentals eller till och med miljoner! År 2010 var Bitcoin värdelös. Tänk på det!

    Bara du kan välja om du vill bryta Dogecoin eller inte. Du vet nu allt du behöver veta för att göra ditt val. Framtiden är här. Så vad ska du göra?

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map