Dash Mining: Komplett startguide till Mining Dash Coin

dash digitala kontanterDet finns många saker som kryptovaluta fans kan göra för att tjäna pengar. Dash mining är en av dem. Läs den här guiden och se vad Dash handlar om. Om du gillar det du läser, överväg Dash mining själv.

Vi berättar allt du behöver veta för att komma igång i den här självstudien. Vad är gruvbrytning, vilken hårdvara behöver du, hur mycket kan du förvänta dig att bryta? Det här är alla frågor vi kommer att svara på.

När det gäller Dash-kryptovaluta kan du också välja att göra det köpa eller handla den. Det finns flera plattformar som låter dig göra det. Coinbase och Binance är några av de mest populära.

Är du redo att lära dig att bryta ett streckmynt? Nu går vi!

Vad är Dash Mining?

Innan vi lär oss vad dash mining är och vad du behöver för att komma igång, måste vi först diskutera Dash-myntet själv. Vem vet, du kanske tycker att tanken på Dash är löjlig och inte har någon önskan att engagera dig i Dash myntbrytning.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Vad är Dash?

Dash är ett altcoin. Grundarna skapade namnet genom att kombinera orden digital och kontanter. Det är ett altcoin som syftar till att göra en kryptovaluta, vilket är användbart för betalningar. Det samlas in genom en process som kallas Dash-myntbrytning.

Alla annonserar kryptovalutor som nästa steg i ekonomin. Så är inte fallet. Användargränssnittet (User Interface) är för komplicerat. Betalningsprocessen tar för lång tid. Det är svårt att använda i verkliga livet.

Dash lovar att lösa dessa problem.

Denna kryptovaluta omdirigerar gruvarbetare för att påskynda hela systemet.

Det är standard att gruvarbetaren som löser hashfunktionen får full belöning. Dash-systemet delar belöningen på tre sätt. 45% går till gruvarbetaren, 45% går till Masternode och 10% faller till statskassan.

Vad är Masternodes? De är användare som äger minst 1000 Dash och går med på att hålla sitt system online 24/7. Masternodes upprätthåller Dashs InstantSend- och PrivateSend-funktioner och röstar om kritiska affärsbeslut.

Det förväntas att Masternodes kommer att vilja fatta det bästa beslutet för alla. När allt kommer omkring 1000+ Dash de äger uppmuntrar dem att se till att Dash lyckas.


Definitioner:

altcoin – kryptovaluta släppt efter framgången för Bitcoin.

hash-funktion – ett svårt matematikproblem som krypterar blockchain.

gruvarbetare – blockchain-användare som använder sin dator för att lösa hashfunktioner. Att lösa funktionen belönar gruvarbetaren med motsvarande mynt.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Hur bryts Dash?

Innan du lär dig hur man bryter Dash-mynt måste du lära dig vad som behövs för att göra det alls. Processen för att bryta Dash är densamma som i varje annan kryptovaluta. Du ställer in din dator, ansluter den till Internet och lämnar den i fred.

Människor över hela världen gör transaktioner varje sekund och registrerar dem. Problemet är att människor kan försöka lura systemet.

För att förhindra detta använder Dash blockchain ett koncept som kallas Proof of Work och gruvarbetare.

Gruvdatorer får ett matematikproblem att lösa. Detta matematikproblem blir svårare ju fler gruvarbetare det finns samtidigt. Den som löser det först får skapa det nya blocket i blockchain.

Med detta bevis på arbete tjänar gruvarbetaren Dash för sina ansträngningar. Nu kontrollerar resten av blockchain gruvarbetarens version av storboken mot sin egen.

Om de två matcherna når blockchain enighet och processen börjar igen.

De människor som utför Dash-myntbrytning är väsentliga för blockkedjans funktionalitet. Det är viktigt att arbeta som också kan bli mycket väl kompenserad med kraftfull utrustning för att hjälpa till.

Vad behöver jag för min Dash?

Du behöver två saker för att börja bryta Dash: en dator och en internetanslutning.

Det finns tre olika sätt att komma in i Dash myntbrytning. Du kan använda datorns CPU. Du kan köra processen via GPU. Eller så kan du använda specialiserade ASIC-datorer.

Den CPU-baserade Dash-gruvprocessen är den billigaste. Det är också det långsammaste. Processorn är mycket långsammare än de andra två alternativen. En av de bästa konsumentprocessorerna på marknaden, Intel i7 8700k har en hashrate på cirka 500 h / s.

Mining Dash med din GPU är dyrare men också snabbare. En $ 900 NVIDIA GTX 1080Ti kan få upp till 32 Mh / s, en mer än en betydande förbättring jämfört med CPU-gruvdrift.

Det bästa och rekommenderade sättet att gå för Dash-gruvdrift är att använda en ASIC-dator.

ASIC-maskiner (Application Specific Integrated Circuit) är skräddarsydda för att utföra specifika uppgifter. I det här fallet löser det hashfunktioner som är involverade i Dash-gruvdrift. Vi kommer att prata mer om dem i nästa avsnitt.

Hårdvara

Dash mining maskinvaraVad är en ASIC-dator?

ASIC-datorer är maskiner skräddarsydda för ett syfte. När det gäller X11 ASIC-maskiner är detta syfte Dash-gruvdrift. Tillverkarna av dessa processorer tar bort allt onödigt, till och med Facebook. Ja, vi är också förskräckta!

Som ett resultat är hashrate ASIC: erna ojämförliga med vad även de bästa GPU: erna kan sätta upp. Bitmain Antminer D3 på $ 133 har en hashrate på 17 GH / s.

För jämförelsens skull:

– i7 8700k = 500 hash / s

– GTX 1080 Ti = 32.000.000 hash / s

– Bitmain Antminer D3 = 17.000.000.000 hash / s

GPU vad?

Antminer D3 är inte ens den bästa ASIC på något sätt. Det finns maskiner med till och med 540 GH / s och en prislapp på mer än 15 000 USD.

Varför är Hashrate viktigt?

Vi har tappat några hashratnummer på ditt huvud men har inte pratat om varför de är viktiga i Dash-gruvdrift.

Enkelt uttryckt representerar hashhastigheten hashfunktionens löshastighet. Att maximera hashrat är viktigt.

Varför?

Eftersom bara den första personen som löser en hash-funktion kompenseras med Dash. Om ditt system är för långsamt får du aldrig betalt.

Kostnaden för Dash Mining

Även om det är sant att Dash-gruvdrift inte limmar dig på din plats, har det vissa kostnader kopplade utanför tidsinvesteringarna.

Först och främst måste du köpa en ASIC för gruvdrift. Maskinen går inte på förhoppningar och drömmar. Det kräver el för att fungera. Det tar 930W att köra Antminer D3, och det är en av de mindre strömkrävande ASIC-enheterna.

Om det inte räckte, körs systemet med full gas 24/7, vilket resulterar i att det slits ut och förvandlar rummet i en bastu. Att köpa en ASIC och förvänta sig att den ska hålla i flera år är inte realistiskt.

Så du måste pumpa el, underhålla din utrustning och hålla maskinen sval. Ansträngningen är inte värt det om du inte tjänar en enda Dash eftersom ditt system är för långsamt, eller hur??

Gruvbassänger

Om du började ompröva hela Dash-gruvidén efter att ha läst det sista avsnittet, bra! Fortsätt läsa för att lära dig hur de riktiga Dash-gruvarbetarna gör det.

Vad är gruvdammar?

Dash mining - poolhastighetSom du kanske har märkt kan dash mining vara en dyr och fruktlös aktivitet. Människor på Internet hittade (naturligtvis) en lösning. Den lösningen är gruvbassänger.

Tanken bakom gruvpooler är att ju fler människor arbetar med ett problem, desto större är chansen att vinna. Tänk på det så här:

Du kan måla ett staket ensam på en timme eller be tre vänner hjälpa till och måla det på 15 minuter.

En Dash-gruvpool kopplar samman datorer över hela världen med ett enda syfte: mining Dash. Dessa datorer hanterar alla samma matematiska problem medan de delar processorkraft.

Låt oss säga att poolen vinner rätten att skapa nästa block i Dash blockchain. Nu, alla som deltog får en del av Dash poolen vann. Belöningens storlek beror på mängden arbete du lägger in. Och det leder oss tillbaka till hashrate.

Hur går jag med i en gruvpool?

Det första du vill göra är att hoppa på dash.org-forumen och se vad som sägs om dash mining i en pool. Reddit och skeptiska Google-sökningar är också en fantastisk idé.

Vi kan ge dig en lista över våra favoritgruvor för gruvdrift, men en smart man sa en gång: ge en man en fisk, och du matar honom en dag; lär honom att fiska, och du matar honom under en livstid.

Du vill lära dig att fiska, eller hur?

Utan en specificerad gruvpool att gå till kan vi inte berätta hur du ställer in den. Även om vi gjorde det kan de förändra något när du läser den här handledningen.

Det är rättvist att säga att någon ansedd och framgångsrik gruvpool kommer att ha handledning. När allt kommer omkring, People = Processing Power for a Dash mining pool.

Cloud Mining

Det råder ingen tvekan, Dash-gruvdrift med en ASIC ger dig det bästa hashratet. Att gå med i en bra gruvpool hjälper dig att få en konstant sippra av Dash istället för en översvämning när du har tur.

Elkostnader och underhållsarbete kan dock bita en bit av dina vinster. För en tekniskt älskande Dash-gruvarbetare kan det vara en del av det roliga. Vad händer om du inte är en tekniker och inte vill bråka med hårdvaran? Molnbrytning tar hand om det.

Vad handlar Cloud Mining om?

Där det finns ett problem kommer alltid en lösning upp. Cloud mining är lösningen. Det är en sken för minen som inte vill betala mer för el och underhålla riggen.

Molntjänsttjänster fungerar genom att erbjuda gruvutrustningar att hyra. Du väljer den plan du vill, betalar för den och börjar bryta.

Ju mer du betalar, desto högre hashrat får du. Ju högre hashrate du får, desto mer Dash tjänar du. När du tjänar Dash tar molntjänsten en liten skärning. Det används för att betala för el- och hårdvaruunderhåll i slutet.

Låt oss säga att du betalade $ 500 för en 2-årsplan med hashrate på 50 GH / s. Siffrorna är förresten imaginära. Det tog dig sex månader att bryta tillräckligt med Dash för att täcka 500 $ -kostnaden. Allt du gör efter det är vinst efter att molnbrytningstjänsten har minskat underhållet.

Om du köper tjänsten imorgon och Dash prissätter raketer till $ 5000 på en vecka, skulle du börja göra vinst mycket snabbare också.

Den största fördelen med molngruva är att ditt hem inte blir en ugn.

AKTA SIG!

Molnbrytning kanske låter som det bästa någonsin, men du bör vara flitig och medveten om bedrägerier.

Det finns många ansedda och pålitliga molntjänster runt om i världen. Det finns ännu fler bluffplatser som lovar dig himlen och levererar zilch.

Hur vet du om tjänsten du överväger är en bluff? Gör en flitig Google-sökning, fråga dig runt på forum och titta skeptiskt.

Om det låter för bra för att vara sant kan det vara en bluff. Om det lovar dig något för ingenting är det förmodligen en bluff.

Okej, vad behöver jag annars?

Låt oss säga att du har en maskin inställd och redo att bryta eller molntjänsten du litar på och vill prova. Du vet hur man också bryter Dash-mynt och är angelägen om att komma igång.

Håll dina hästar, för du behöver fortfarande ställa in några andra saker.

För det första behöver du någonstans för att behålla din Dash. För det måste du skaffa en plånbok. Din Dash är inte exakt lagrad i plånboken. När allt kommer omkring är det bara en post på blockchain. Istället behöver du en plånbok för att behålla din privata nyckel. Den offentliga adressen, som identifierar dina transaktioner, knyter dig till den privata nyckeln.

Att förlora eller få din privata nyckel stulen är en katastrof eftersom det inte finns något sätt att bevisa att det är ditt. Utan att bevisa ägande kan du inte återkräva medlen. Det finns flera olika typer av kryptovalutaplånböcker, inklusive:

  • Hårdvaruplånböcker
  • Pappersplånböcker
  • Plånbok-appar
  • Webbplånböcker

Att välja din plånbok är ett avgörande beslut. Ditt val beror på förhållandet mellan säkerhet och bekvämlighet du vill ha.

En hårdvaruplånbok är det säkraste alternativet men också det minst praktiska. Hårdvaruplånböcker är små enheter som kan ansluta till Internet vid behov. Även om det är möjligt att en hårdvaruplånbok kan hackas, är den utmanande. I jämförelse är plånboksappar och webbplatser mycket mer sårbara.

Om du bestämmer dig för att få en hårdvaruplånbok, överväga Ledger Nano X och Trezor Model T. De är båda mycket säkra och pålitliga.

Ledger Wallet Deal aktivt just nu:

Det bästa sättet att lagra din privata nyckel på en plats säker från hackare är på ett papper. Det finns inget sätt att hacka det alls. Problemet är att pappersbitar är lätta att tappa och brinna i elden.

Om du vill använda Dash för att betala för saker som det är tänkt, måste du riskera det med en app eller någon annan praktisk metod. Du kan försöka hålla pengar i din Dash-plånbok-app och överföra resten till en säkrare plånbok.

Om du bestämmer dig för börja handla Dash, det rekommenderas starkt att välja en av dessa tre alternativ: Coinbase, Binance och Coinmama.

Så länge du har Dash att förlora är det alltid den bästa policyn att vara medveten om säkerhet.

Vi hoppas att den här handledningen hjälpte dig att räkna ut vad som är det bästa sättet att få tag på lite Dash.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map