Bitcoin Mining Hardware: Hur man väljer den bästa

Hallå där! Låt mig välkomna dig till den här guiden för att välja den bästa Bitcoin-gruvhårdvaran. Om du vill börja tjäna en passiv inkomstgrupp Bitcoin har du kommit till rätt ställe. Den här guiden kommer att förklara skillnaderna mellan de bästa Bitcoin-gruvutrustningarna på marknaden idag.

Oroa dig inte om du inte känner till dina DragonMints från dina Antminers. Som vanligt kommer jag att förklara allt detta för dig på ett lättförståeligt sätt.

Denna guide till Bitcoin-gruvmaskiner kommer att täcka följande:

 • Vad är Bitcoin mining?.
 • Hur man väljer en Bitcoin gruvmaskin beroende på dina egna omständigheter.
 • En titt på de bästa gruvanläggningarna på marknaden idag. Jag kommer att täcka: DragonMint T1, Antminer T9 +, Antminer R4, Avalon6, Antminer S9 och PangolinMiner M3X. Det kommer också att finnas tips om vilken typ av gruvarbetare var och en av dessa kommer att tilltala.
 • En praktisk tabell som hjälper dig att jämföra var och en av enheterna.

Som alltid finns det massor att komma igenom i den här guiden till de bästa Bitcoin-gruvhårdvarorna. Låt oss börja utan vidare!

Innan du gör det bör du dock veta att det finns en mängd olika pålitliga kryptovalutautbyten för att köpa och handla Bitcoin. Det inkluderar Coinbase, Binance och Coinmama.

Vad är Bitcoin Mining?

Rollen för Bitcoin-gruvdrift är att verifiera att transaktioner i nätverket följer reglerna. För att göra detta används komplexa datorenheter för att kontrollera transaktionerna och sända dem till andra datorsystem runt om i världen. Operatörerna av dessa datorsystem belönas för sina ansträngningar. Denna belöning kommer från både avgifter som varje transaktion och en gruvbelöning som fastställs av nätverket själv.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

För att stoppa människor som lurar nätverket används ett system som kallas ”proof-of-work”. Arbetsbevis krävs innan någon grupp (block) av transaktioner läggs till blockchain. När datorerna utför sitt bevis på sitt arbete, försöker de gissa en lång rad siffror och bokstäver. Denna sträng är känd som en hash.

Endast datorn som gissar hash korrekt kan lägga till blocket i kedjan. Arbetsbevis kräver beräkningskraft och processen är varken snabb eller billig. Att fuska nätverket skulle kräva så mycket av en investering att det inte är ekonomiskt lönsamt för någon att försöka ändra blockchain. Detta är den huvudsakliga säkerhetsfunktionen i Bitcoin (och andra kryptovaluta) nätverk.

Bitcoin-brytning brukade kunna utföras av processorer (centrala processorenheter) som de som finns i ditt datorsystem hemma. Men när fler enheter började bryta nätverket ökade svårigheterna med hasharna de försökte gissa. Detta fick människor att vända sig till mer kraftfulla processorer som grafikprocessorer (grafiska processorenheter). Dessa grafikprocessorer finns ofta i avancerade spel-datorer.

Idag är hasherna så svåra att lösa och det finns så många gruvarbetare som försöker lösa dem att endast specialiserade datorsystem kan lösa dem. Dessa enheter använder applikationsspecifika integrerade kretschips – eller kort sagt ASIC. Det är vad den här artikeln handlar om!

Gruvdrift beror på omständigheterna

Även om Bitcoin-gruvarbetare nu är begränsade till att välja från en rad ASIC-enheter för att bryta Bitcoin, finns det fortfarande många alternativ. Att välja en beror på varje gruvarbetares individuella omständigheter. Vissa gruvarbetare vill ha en enda enhet som kan fungera i sitt extra sovrum. Andra vill ha ett par överkomliga ASIC-enheter för att börja bryta för första gången. Slutligen finns det några som vill fylla ett lager med den absolut bästa Bitcoin-gruvhårdvaran.

Det finns många saker att tänka på när man väljer Bitcoin-gruvhårdvara. Det är viktigt att bedöma varje enhet baserat på deras hashkraft, deras elförbrukning, deras omgivningstemperatur och deras initiala kostnad att köpa.

Det finns också några ideologiska skäl att välja en tillverkare framför en annan. Dessa avser decentralisering och jag kommer att beröra några av de frågor som omger detta senare i den här artikeln.

Den bästa gruvdrift

Slutligen kan jag gå ner till det riktiga ämnet i den här artikeln – Bitcoin mining hardware. Jag har tittat på Bitcoin gruvriggar från några av de största och mest kända tillverkarna på planeten för att skapa denna lista.

Jag har också försökt gruppera de olika enheterna när det gäller de applikationer som de passar bäst för. Jag ger dig mina rekommendationer för Bitcoin gruvutrustning för:

 • Människor med en stram budget.
 • Människor som vill bryta hemma.
 • De som aldrig har brytt Bitcoin förut.
 • Människor som vill spendera mest på den mest kraftfulla gruvhårdvaran i Bitcoin.
 • Ett par alternativa val för professionella gruvarbetare som inte kan hitta tillräckligt med DragonMint T1 för deras drift.

Oavsett vilket alternativ du väljer att välja, se till att du också får en pålitlig Bitcoin plånbok. Det rekommenderas att gå till Ledger Nano X och Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktivt just nu:

Bästa Bitcoin Mining Hardware på en budget – Antminer T9+

För Bitcoin-gruvarbetare som har en budget är Antminer T9 + en av de bästa Bitcoin-gruvutrustningarna. Det kan hämtas mycket billigare än de flesta andra enheter i den här listan. Men låt inte prislappen lura dig – det är fortfarande en anständig maskin.

Förutom att vara bra för de som är oroliga för priset på deras gruvdrift, är Antminer T9 + perfekt när rymden är ett problem. Det beror på att den har en kompakt design. Detta gör det utmärkt för att klämma in många enheter i en gruvrigg. Om det är så du tänker använda dina ASIC-gruvarbetare blir du ännu mer glad över de temperaturreducerande funktionerna i Antminer T9 +. Du kommer också att spara mycket pengar på extraktionsutrustning.

När det gäller hårdvaran som denna enhet använder har Antminer T9 + 162 Bitmains BM1387-chips. Detta gör att den kan producera en lysande hashhastighet på 10,5 TH / s medan den bara drar 1332W från väggen.

Förutom att vara en bra artist, har Antminer T9 + också ett lättfattligt användargränssnitt. Detta används för att konfigurera olika inställningar och göra uppgraderingar av firmware när nya versioner kommer från Bitmain.

Antminer T9 + prissätter mellan $ 550 och $ 600 per Bitcoin-gruvrigg och är verkligen den mest prisvärda enheten på vår lista. Du kan hämta en från här.

Tyvärr, som den genomsnittliga Bitcoin-gruvmaskinen, säljs strömförsörjningen separat.

Bitcoin Mining Hardware

Varast för nybörjare – Avalon6

Nästa bit Bitcoin-gruvhårdvara jag ska titta på är en för nybörjare till Bitcoin-gruvdrift. Skaparna av gruvriggen Avalon6 Bitcoin, Canaan Creative, byggde den med enkelhet i åtanke.

Avalon6 Bitcoin-gruvarbetaren är en av de enklaste ASIC-enheterna att installera. Både den avancerade och grundläggande proceduren är enkel, och detta gör enheten perfekt för nybörjare. Tyvärr är det inte den mest lönsamma enheten. Från 1050W drar den från väggen, den lyckas bara producera 3,5 TH / s.

Även om det verkligen inte kommer att imponera på några seriösa Bitcoin-gruvarbetare, gör den lätthet med vilken du kan ställa in denna bit kit, tillsammans med den överkomliga prislappen, det till en bra enhet för dem som vill komma igång i världen av Bitcoin-gruvdrift.

Tyvärr, som de flesta av våra enheter i den här guiden till Bitcoin-gruvhårdvara, kommer Avalon6 inte med sin egen strömförsörjning. Dessa säljs separat.

Det finns alternativ att köpa själva enheten direkt från Canaan Creative, men dessa är endast för bulkbeställningar. Lyckligtvis är det möjligt att plocka upp dem i mindre orderstorlekar för cirka $ 650 vardera här.

Köra en Avalon6 (eller någon Bitcoin Mining Machine) som inte är vinst?

Förutom att vara bra för nybörjare är Avalon6 en bra maskinvara för dem som vill bryta Bitcoin utan att göra vinst. Det kan låta bisarrt till en början men det finns en mycket bra anledning till varför människor vill bryta Bitcoin utan att nödvändigtvis generera vinster.

Enkelt uttryckt, ju fler enheter som bryter på ett kryptovalutanätverk, desto säkrare är det nätverket. Robustheten i Bitcoins säkerhet kommer från dess decentralisering. Det finns många hobbyister och passionerade utvecklare runt om i världen som antingen inte kan eller inte vill bryta Bitcoin för vinst. Det finns många anledningar till att detta kan vara fallet. Dessa inkluderar men är inte begränsade till följande:

 • Att inte ha ett område i ditt hem som du vill ägna åt att driva flera gruvdrift.
 • Att bo någonstans väldigt hett vilket innebär att all den utrustningen som körs skulle generera en outhärdlig mängd värme.
 • Elen är för dyr för att generera vinst från att driva Bitcoin gruvriggar.
 • Du är inte tillräckligt ofta hemma för att bry dig om att inrätta en Bitcoin-rigggård som trots allt kan utgöra en brandrisk.

Avalon6 är en bra enhet att köra på ett kontor eller hemma som mycket väl kan förlora pengar men tjänar ett mycket altruistiskt syfte – att säkra nätverket. För många utvecklare är kostnaden för att driva sin gruvrigg ett litet pris att betala för fullständig ekonomisk frihet från banker och andra institutioner som har absolut kontroll över skapandet av och tillgången på pengar.

Bitcoin Mining Hardware Avalon 6

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Bäst för hemmabruk – Antminer R4

Liksom Avalon6 är nästa val på listan över de bästa Bitcoin-gruvutrustningarna bra för små applikationer där utrymme är ett problem. Det beror på att det går så tyst. Du kan till och med få det att utföra sina viktigaste nätverksuppgifter i samma rum som du sover i!

Precis som deras T9 + -enhet använder R4 Bitmains BM1387-marker. Den använder 126 av dem för att producera mycket konkurrenskraftiga 0,098 J / GH. Om du inte är säker på vad det här betyder, läs det som “mycket effektivt”!

Antminer R4: s huvudsakliga försäljningsargument är naturligtvis dess viskande tysta drift. Bitmain har uppnått detta genom att helt omforma sina fans. Teamet inspirerades av tysta delade luftkonditioneringsenheter. Genom att låna designfunktioner kunde de skapa en fläkt som är lika effektiv som traditionella men som ger mindre än hälften av ljudet. De utrustade också R4 med en automatisk styrenhet. Detta säkerställer att fläkten aldrig ger mer ljud än vad som är nödvändigt.

En av de största nackdelarna med Antminer R4 är att den är väldigt dyr. Priset verkar variera dramatiskt beroende på var du hämtar en. Vissa webbplatser annonserar 1 000 $ men har ingen länk för att se dem till det här priset. Den enda sajten som jag lyckades hitta var en europeisk webbplats som heter AntMiner Distribution Europe BV. De hade dem listade till 1500 euro eller 1700 dollar.

Bitcoin Mining Hardware Antminer R4

Problem med Bitmain?

Naturligtvis, som alla Antminer-enheter, är R4 byggd av de kinesiska Bitcoin-gruvjättarna Bitmain. Bitmain är något av ett kontroversiellt företag. Faktum är att de anklagades 2017 för att försena den viktiga SegWit-uppgraderingen till Bitcoin-nätverket.

Många anklagade dem för att göra detta så att de kunde dra nytta av de extra höga avgifter som var nödvändiga vid den tiden. Av denna anledning vägrar vissa Bitcoin-gruvarbetare att använda Bitmain-produkter. Men om du inte är intresserad av politik, gör de några utmärkta Bitcoin-gruvenheter!

Bäst om pengar inte är något objekt – DragonMint T1

Vi kommer nu till den absolut bästa gruvdrift på marknaden idag. DragonMint T1 har skapats av Halong Mining, ett nytt företag som specialiserat sig på ASIC-gruvarbetare. Halong hävdar att han har spenderat över 30 miljoner dollar på att utveckla detta odjur av en enhet!

DragonMint T1 använder en avancerad chipdesign (DM8575). Detta gör det till den första ASIC som kan uppnå den anmärkningsvärda hashfrekvensen på 16 TH / s.

Dessutom lyckas den uppnå denna otroliga hashfrekvens samtidigt som den förblir effektiv när det gäller energiförbrukning. Enheten förbrukar bara 0,075J / GH. Det är cirka 1480W kraftuttag. Detta krossar Bitmains flaggskeppsmodell, Antminer S9, som har en effektförbrukning på 0,098J / GH.

Kylningen av DragonMint T1 hanteras av två fläktar med nio blad. Dessa lyckas hålla nere den genomsnittliga omgivningstemperaturen till bara 25 grader.

Återigen, som med de flesta Bitcoin-gruvriggar, kommer DragonMint T1 inte med strömförsörjning. Företaget rekommenderar att man använder DragonMint 1600W.

Tyvärr är DragonMint T1 ett stort behov av att vara ett sådant odjur av en enhet. Det betyder att du kanske måste gå med i en väntelista för att få tag på en! När du äntligen får möjlighet att köpa den kan du bli lite överväldigad av priset. Du tittar på ett startpris på 2 729 USD för själva enheten. Den officiella strömförsörjningen ger dig ytterligare $ 115.

Om du bestämmer dig för att köpa DragonMint-enheter, stöder du också decentralisering av gruvdrift genom att ge din anpassning till ett företag som inte är Bitmain. För vissa kan detta också vara en affärsbrytare!

Om allt detta inte räckte för att övertyga dig om DragonMints förmågor finns det också en fantastisk grafik av en drake på sidan också!

Bitcoin Mining Hardware Dragonmint T1

Antminer S9 – Det näst bästa till de DragonMint T1

Eftersom DragonMint T1 är så populär kämpar tillverkarna för att hålla jämna steg med efterfrågan på dem. Av den anledningen bestämde jag mig för att ta med ett par andra bitar av Bitcoin-gruvhårdvara som var nästan lika bra.

Om du är en seriös gruvarbetare och inte kan få en DragonMint T1, oroa dig inte. Enheter som Antminer S9 kommer att producera nästan lika mycket hashkraft.

Liksom de andra Antminer-enheterna som jag har inkluderat i den här guiden är S9 utrustad med Bitmains BM1389-chip. Men till skillnad från de andra har detta odjur 189 av dem. När den skapades gjorde den den till den högsta hashenheten på planeten. Även om det inte längre kan hävda att det är bäst när det gäller hashhastighet, med 14 TH / s, är det en nära sekund till DragonMint T1.

Antminer S9 kyler av sig själv med skräddarsydda kylflänsar. Dessa är byggda med en högkvalitativ aluminiumlegering. Den använder också två höghastighetsfläktar i båda ändarna av enheten. Detta säkerställer att varm luft snabbt blir av och ersatt.

Att vara en Bitcoin-gruvrigg med så hög hashhastighet skulle du tro att det skulle vara en mardröm att ställa in. Detta är dock inte fallet. Antminer S9 har samma användarvänliga gränssnitt som de flesta Bitmain-gruvarbetare använder. Detta gör att du snabbt kan justera inställningarna och uppgradera firmware vid behov.

Precis som DragonMint T1 blir den bästa Antminer-enheten inte billig. Du tittar på cirka 2700 dollar – 3 000 dollar vardera för dem. Återigen, som med de flesta ASIC Bitcoin-gruvhårdvaror, säljs strömförsörjningen separat. Detta kommer att kosta ytterligare $ 100 – $ 150. Uppenbarligen är de inte för Bitcoin-gruvarbetare!

Du kan hämta en Antminer S9 här.

Bitcoin Mining Hardware PangolinMiner M3X

Bäst om undviker Bitmain och kan inte få en DragonMintPangolinMiner M3X

Slutligen, med tanke på kontroversen om Bitmain-producerad Bitcoin-gruvhårdvara, tyckte jag att det var bäst att inkludera ett DragonMint-alternativ som inte gjordes av dem.

För många kommer Pangolin-enheten att representera en bra balans mellan värde och hashkraft. Den kan köras mellan 12 och 13 TH / s. Även om detta bara är tre fjärdedelar av kraften i DragonMint flaggskeppsmodell, är det fortfarande respektabelt.

Denna kraft blir ännu mer märkbar när man tänker på det ursprungliga inköpspriset för Pangolin. Den säljs för närvarande på företagets tjänsteman hemsida till bara $ 850. Jämför det med de 2 700 dollar som en DragonMint från Antminer S9 kommer att kosta och du kan omedelbart se överklagandet av Pangolin M3X.

Just nu låter det nog för bra för att vara sant. Vänta bara på en andra tanke. Det finns en hel del nackdelar!

För det första är Pangolin förmodligen den högsta enheten jag har täckt i den här artikeln. Vilket innebär att det inte är lämpligt för hemmabruk.

Allt det bullret beror troligen på den enorma mängden kraft som behövs för att köra Pangolin M3X. Vid 2100W är det den mest el-hungriga enheten jag har täckt i den här guiden till Bitcoin-gruvhårdvara. Det betyder att alla besparingar du har gjort på inköpspriset kommer att gå förlorade över tiden när elräkningarna börjar komma in.

De som bor någonstans där kraften är billig kommer troligen att gynna Pangolin. Alternativt, om du använde en där elen är gratis och du inte bor på plats, kommer Pangolin att vara det bästa valet av Bitcoin-gruvhårdvara.

Jämförelsetabell för gruvdrift

Nedan har jag inkluderat en jämförelsetabell över de sex bitarna av Bitcoin-gruvhårdvara som jag har täckt i den här guiden. Detta skulle hjälpa dig att bestämma vilken som kommer att vara den bästa enheten för din gruvdrift.

Företag Pris Hashfrekvens Energiförbrukning
DragonMint T1 Halong Mining 2729 dollar 16 TH / s 1480W
Antminer T9+ Bitmain $ 550-600 10,5 TH / s 1332W
Antminer R4 Bitmain 1700 dollar 8,6 TH / s 845W
Avalon6 Kanaan Creative 650 dollar 3,5 TH / s 1050W
Antminer S9 Bitmain 2 700 $ – 3 000 $ 14 TH / s 1.372W
M3X Myrkott 1 000 dollar 12 – 13 TH / s 2.100W

Slutsats

Så det är min sammanställning av de bästa Bitcoin-gruvhårdvarorna som finns idag. Jag hoppas att du tyckte det var både intressant och informativt.

Som du kan se finns det mycket att tänka på när man gör ett val om gruvhårdvara. Så vad som är bäst för en person kan vara den motsatta för dig. Därför försökte varje av mina val rikta in sig på en annan grupp av potentiella gruvarbetare.

Efter att ha läst den här guiden kan du också bestämma att det inte är något för dig. Men om du fortfarande vill investera i Bitcoin bör du välja säkra och lättanvända kryptovalutautbyten, som Coinbase, Binance och Coinmama.

Låt oss snabbt sammanfatta några av de viktiga sakerna att tänka på om din egen gruvdrift med några frågor att ställa dig själv:

 • Var ska du göra din Bitcoin-gruvdrift? Behöver du en tyst maskin?
 • Hur mycket har du att spendera på Bitcoin-gruvhårdvara? Med enheter från $ 550 till $ 3000 finns det ett stort urval här!
 • Behöver du högsta hashkraft för att generera maximala vinster?
 • Hur mycket kostar din el? Om det är billigt kommer energiförbrukningen att vara mindre viktigt för dig.
 • Bryr du dig om din Bitcoin-gruvhårdvara byggdes av Bitmain eller skulle du föredra att ytterligare decentralisera nätverket och använda en av deras konkurrenter?

När du väl har tagit Bitcoin är det viktigt att hitta en pålitlig hårdvaruplånbok för att hålla det säkert. Ledger Nano X och Trezor Model T är bland de mest rekommenderade alternativen.

Nu när vi har kommit till slutet av den här guiden bör du ha mycket starkare åsikter om de olika gruvhårdvarorna som finns idag. För Bitcoin-gruvdrift behöver du säkert lite programvara, kolla gärna min guide om Bitcoin-gruvprogramvara här.

Så vad tycker du? Vilken tycker du är den bästa Bitcoin-gruvhårdvaran på marknaden idag?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map