Bitcoin Gold Mining: Om du hatar ASIC är det för dig

Att komma in i kryptovalutagruv kan vara svårt. Det finns mycket hårdvara att köpa, saker att lära sig, faktorer att tänka på. Även om detsamma kan vara sant för Bitcoin Gold, vill utvecklarna göra det lättare. Hur? Genom att stänga av ASIC-datorer och göra Bitcoin Gold mining tillgänglig för alla.

Bitcoin guldbrytning - LogoBitcoin Gold är en hård gaffel av världens mest populära och äldsta kryptovaluta, bitcoin. Utvecklare gjorde det med en enda vägledande princip. De utvecklade det för att göra det omöjligt att bryta Bitcoin Gold med ASIC-datorer.

Vad är ASIC-datorer? Förkortningen betyder Application Specific Integrated Circuit. Inom ramen för denna artikel är det en maskin som var skräddarsydd för att bryta Bitcoin Gold. Tack och lov finns sådana maskiner inte för denna kryptovaluta.

Bortsett från gruvalternativen är Bitcoin Gold identiskt med sin förfader. Den följer samma riktlinjer. Den har liknande överföringshastigheter. Du kan använda den för samma ändamål, handel är en av dem. Om du bestämmer dig för att göra det, se till att välja en säkert kryptovalutautbyte plattform, som Coinbase, Binance och Coinmama.

Varför är ASIC ett verkligt problem?

Bitcoin Gold gafflade bort från Bitcoin blockchain för att förhindra ASIC-gruvdrift. Dessa gruvmaskiner är så mycket effektivare vid gruvdrift än GPU- och CPU-gruvarbetare har ingen chans.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Din gruvframgång bestäms av maskinens hashfrekvens.

Hashrate är mätvärdet för att beskriva hur snabbt en maskin är vid brytning av en kryptovaluta. De bästa processorerna och processorerna för konsumentkvalitet kan helt enkelt inte tävla mot ASIC.

Varför är detta ett problem? Kryptovalutapurister tror att gruvdrift borde vara något alla kan göra. Du borde kunna göra det med endast en bärbar dator i ett sovsal. ASIC gör det omöjligt.

Varför är det omöjligt? Enkel. Gruvarbetare tjänar kryptovalutor för att lösa hashfunktioner först. Detta krypterar blockkedjan och säkrar den. När du lyckas får du rätten att publicera nästa block i kedjan och få ersättning i form av Bitcoin Gold.

När bara de första som löser problemet tilldelas, hittar människor alltid sätt att stapla däcket till deras fördel. ASIC är ett oöverstigligt hinder för alla som kör en maskin av konsumentkvalitet.

Vad är hashfrekvens?

Det är hur många hashoperationer som ditt system kan slutföra per sekund. ASIC-datorer är mil före de andra två metoderna, GPU och CPU-gruvdrift. Så före det är det inte ens roligt.

Vad betyder det här?

Enkel. Om du är minderårig har du ingen chans att tjäna pengar utan ASIC. Om du inte börjar Bitcoin Gold mining. Grundprincipen är INGEN ASIC.

När det gäller icke-ASIC-gruvmetoder ligger GPU-gruvdrift framför alla andra alternativ. Det är därför GPU-priserna har ökat kraftigt de senaste åren.

Okej, vad behöver jag börja?

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Hårdvara

Okej, är du redo att lära dig att bryta Bitcoin Gold med din hemdator? Det här är vad du behöver veta för att starta din resa.

Hårdvara

Den enda metoden för effektiv Bitcoin Gold mining är via GPU (grafikkort). Det är möjligt att bryta Bitcoin Gold med datorns processor. Det är dock inte lika effektivt.

Tänk på att måla ett staket. Ja, du kan måla ett staket med en tandborste (CPU). Men varför skulle du göra det när du kan använda en ordentlig målborste (GPU)?

Okej, hur man bryter Bitcoin Gold? Vilken hårdvara behöver du köpa? Det beror på. Om du nyligen har uppgraderat ditt system och vill prova att bryta, för att se vad det handlar om, kan du vara bra att gå.

En anständig processor, ett GTX 10xx-grafikkort, lite RAM och en bra SSD? Du är bra att börja. Förvänta dig inte att göra bank eller gå i pension från ditt dagjobb. Bitcoin Gold mining kräver ett mycket kraftfullare system för att tjäna stora pengar.

Kom ihåg att du bara får betalt om din maskin löser hash-funktionen först när du bryter ensam. Det finns sätt att komma runt det genom att gå med i en Bitcoin Gold-gruvpool, men vi kommer att prata om det lite senare.

För närvarande kommer du bara att se hur Bitcoin Gold mining på en dator av konsumentkvalitet är. Om du tjänar lite Bitcoin Gold i processen, bra!

När du väl har kommit igenom processen kan du börja arbeta för en mer gruvcentrerad dator. Vad innebär det?

Du måste få flera kraftfulla GPU: er och hitta ett sätt att kyla hela systemet. Om du sparar på kylning kommer dina $ 900-GPUer att brinna ut och kosta dig mycket mer till slut.

Sex grafikkort är ett bra mål att arbeta med.

Du bör också se till att din PSU (Power Supply Unit) kan stödja all den utrustningen. Skimp inte på det. Billiga kommer inte att vara effektiva för att omvandla kraft. Ditt system kommer att bli varmare. Du behöver mer elektricitet för att driva systemet, vilket minskar dina vinster.

Ett bra moderkort är också viktigt. Det spelar ingen roll att du slog din spargris för sex NVIDIA RTX 2080 Ti-kort om ditt moderkort bara kan stödja två. I samband med det borde du antingen hitta ett gruvfokuserat fall eller skapa ett själv. När allt kommer omkring är konsumentkvalitet PC-fodral inte gjorda för att innehålla sex grafikkort.

Även om det finns tillräckligt med PCIE-kortplatser för sex GPU: er betyder det inte att moderkortet kommer att köra alla bra. Det bästa du kan göra är att undersöka den specifika styrelsen du vill innan du köper den.

Du behöver också ett operativsystem. Glöm aldrig operativsystemet. Medan både Linux och Windows fungerar, skulle vi börja med Windows eftersom det är lättare att använda och ställa in.

Sammanfattning: du kan börja bryta Bitcoin Gold på din spel-PC, men du behöver en GPU-gruvrigg för att bli seriös. Sex avancerade grafikkort. En bra hårddisk. Effektiv nätaggregat med tillräckligt med ström för att förse dina grafikkort. Ett moderkort som kan köra det hela. Spara inte på en fantastisk kylningslösning. Det kommer att löna sig till slut.

Om du väljer att göra en investering bör du också välja a säker hårdvaruplånbok för lagring av Bitcoin Gold. Några av de rekommenderade alternativen inkluderar Ledger Nano X och Trezor Model T.

Okej, du är en del av vägen dit för att veta hur man bryter Bitcoin Gold. Läs vidare för att ta reda på mer.

programvara

För att starta Bitcoin Gold mining behöver du tre programvaror, eventuellt en fjärde.

Först bör du öppna ett konto i en kryptovalutautbyte du litar på. När du har tagit ut Bitcoin Gold behöver du ett utbyte för att göra det till fiat-valuta (eller riktiga pengar för oss plebs).

Därefter behöver du ett plånbokskonto för kryptovaluta för att lagra ditt Bitcoin Gold. När allt kommer omkring, vilken typ av Bitcoin Gold Miner skulle du vara om valutan inte har någonstans att gå?

Slutligen behöver du specialiserad gruvprogramvara. Denna programvara ansluter din dator till blockchain. Det sätter det också i arbete, löser hashfunktioner för att tjäna dig det Bitcoin Gold. När du äntligen slår på den kan du kalla dig en Bitcoin Gold-gruvarbetare. Bli bara inte rädd om din dator börjar göra jetplanljud.

Några av de rekommenderade gruvprogramvarorna inkluderar:

  • ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

Den fjärde mjukvaran du kan behöva är en gruvpoolklient om du väljer att välja det alternativet. Varför skulle du vilja gå med i en Bitcoin Gold-gruvpool? Tur du, det är vad nästa avsnitt handlar om!

Bitcoin Gold Mining Pools

Bitcoin guldbrytning - hashfrekvens för pool

Du kanske vill vara en solo Bitcoin Gold gruvarbetare, ta på dig alla problem och få full belöning. Det här kanske inte är en bra idé.

Du förstår, du får bara något om din maskin är den första i världen som löser hashfunktionen, som vi har noterat tidigare. Med en enda spel-PC eller till och med en 6-GPU gruvrigg har du inte mycket chans.

För att göra en konsekvent avkastning måste du bygga en helt Bitcoin Gold-gruvgård. Det skulle ha flera 6-GPU-riggar, ta en förmögenhet i elkostnader och vara en konstant huvudvärk för att fortsätta köra. Rummet du behåller hela Bitcoin Gold-gruvdriften skulle också vara en ugn.

Även om du byggde allt det finns människor med stora gruvgårdar och mycket mer datorkraft. Du tävlar mot dem när du börjar Bitcoin Gold mining.

Du måste ha fantastisk tur för att ha en chans.

Det finns dock en lösning. Gruvarbetare över hela världen har hittat ett sätt att samla sina resurser i en Bitcoin Gold-gruvpool. Så tävlar du med de stora gruvgårdarna.

När du är en del av en gruvpool, bryter du inte precis Bitcoin Gold själv. Du tillåter poolen att använda ditt systems processorkraft för att bryta det istället.

Låt oss säga att det finns 200 personer intresserade av Bitcoin Gold mining. De har alla maskiner med 500 h / s eller 500 hashrate. Kan de tävla mot alla andra som bryter Bitcoin Gold själva? Tja, nej.

Kombinerat har de dock ett hashrat på 100.000 h / s eller 100 Kh / s. Nu har de en mycket bättre chans att få gjort något när de tävlar mot resten av världen.

Det väcker frågan, hur tilldelas Bitcoin Gold poolen vinner? Systemet är annorlunda i varje gruvpool. När allt kommer omkring är de alla oberoende av varandra. Det är dock populärt att dela vinster enligt hashratet som en viss person bidrar med.

Bitcoin Gold mining i en pool är ett mycket mer stabilt sätt att tjäna Bitcoin Gold. Så länge poolen vinner tillräckligt ofta och Bitcoin Gold-priset är värt det, tjänar du pengar. Det blir en sippra istället för en flod men bättre en sparv i handen än en duva på taket, höger?

Vad händer om du inte vill gå med i en gruvpool? Vad händer om du inte vill köpa din maskin, underhålla den och betala högre elräkningar? Det finns ett annat sätt att kalla dig en Bitcoin Gold-gruvarbetare, men vi kommer att prata om det i nästa avsnitt.

Cloud Mining

Idén bakom molngruva är som molnspel. Låt oss säga att du har en dålig dator men vill bryta Bitcoin Gold. Eller spela det senaste Assassin’s Creed-spelet.

Molntjänster kan hjälpa dig i båda fallen. I spel betalar du en månadsprenumeration för att använda en kraftfull dator någonstans i världen. Du ser vad som händer på den datorn och får göra dina drag. Allt du behöver är en bra internetanslutning.

Molnbrytning är liknande. Du betalar en avgift, säg $ 500. För dina pengar får du använda en viss mängd hashrat 24/7 att bryta med i två år.

Företaget som driver tjänsten kommer att underhålla hårdvaran. Det kommer att säkerställa att du får din hashrate.

Du måste dock betala dagligen för att spara på el- och underhållskostnader. Summan du betalar är liten, du behöver inte oroa dig för det.

Det låter bra, eller hur? Alla fördelar med Bitcoin Gold mining utan problem. Det är för bra för att vara sant ibland.

Du förstår, molnbrytningsmarknaden är full av bedragare. När du väljer en tjänst måste du vara skeptisk.

Bitcoin guldbrytning - molnbrytningDu måste också överväga hur lång tid det tar för dig att få tillbaka den ursprungliga investeringen. Det kan ta lång tid eller så kan priset på Bitcoin Gold skjuta upp i morgon och du blir rik på en vecka.

Du måste också ställa dig själv en annan fråga. Dessa molntjänsttjänster har fantastiska hashfrekvenser att kasta runt. Varför hyr de det ut till andra istället för att bryta ut kryptovalutor själva?

Att ta hela vinsten för dig själv måste vara bättre, eller hur? Det är möjligt att många molntjänster är Ponzi-scheman. Minimerade (eftersom användare täcker dem) elräkningar och nya prenumeranter håller dem igång. När pengarna från inkommande människor inte kan täcka utgifterna stängs tjänsten.

Betalade du 500 dollar för två års hashrate igår? Synd.

Det kanske inte är fallet alls men det lönar sig att vara försiktig i detta och alla andra fall relaterade till kryptovaluta. Där det finns pengar att tjäna finns det alltid människor som vill dra nytta.

Bitcoin Gold mining kan vara en bra källa till (mestadels) passiv inkomst. Förhoppningsvis vet du nu vad du behöver för att lära dig att bryta Bitcoin Gold.

En annan sak som du kan prova om du vill tjäna pengar är handel. Välj en pålitlig utbyte av kryptovaluta, som Coinbase eller Binance och börja göra det!

Se också till att hålla dina kryptovalutor kvar säkra plånböcker för hårdvara alltid. Börja med att kolla in Ledger Nano X och Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktivt just nu:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map