Bitcoin-förutsägelse: Kommer Bitcoin att krascha eller stiga?

Så du har hört talas om Bitcoin och du vill investera…

Du är inte den enda! Bitcoin har varit en av de bästa investeringarna du kunde ha gjort de senaste 5 åren. Människor använder det fortfarande för att tjäna mycket pengar, på många olika sätt.

I den här guiden lär jag dig historien om Bitcoin, framtiden för det, och hur man förstår vad som ligger i dess prisförutsägelse. Vi kommer att titta på förutsägelser för olika år, inklusive Bitcoin-prognos 2021. Jag kommer att svara på de frågor som alla tänker på, som “kommer Bitcoin att krascha?” och “varför ökar Bitcoin?”.

Att förstå hur man kan förutsäga och investera är det första steget för att bygga en framgångsrik portfölj. Men med alla investeringar finns det risker. Så du bör alltid prata med en finansiell rådgivare innan du fattar några större beslut – oavsett om det är att investera i Bitcoin eller använda en kryptoutbytesplattform för att köpa några kryptovalutor, i allmänhet.

Obs! Din portfölj består av dina investeringar. Till exempel om du skulle investera i Bitcoin, Ethereum och Litecoin, då finns dessa mynt i din portfölj.

Bitcoins rötter

Innan vi börjar förutsäga bitcoinprojektioner, låt oss gå lite tillbaka till grunderna. Jag antar att när du läser den här guiden måste du ha hört talas om Bitcoin. Bitcoin är världens första digitala valuta, och det har varit väldigt populärt det senaste året! Många människor har gjort stora vinster genom att köpa Bitcoin till ett lågt pris och sedan sälja det till ett högt pris.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Förvirrad? Låt mig förklara.

Bitcoin är a valuta, precis som amerikanska dollar, japanska yen eller brittiska pund. Det kan köpas, säljas och bytas mot varor och tjänster. Och precis som alla andra valutor, kommande Bitcoin-prisförutsägelser är alltid spekulativa.

Bitcoin-förutsägelse: Kommer Bitcoin att krascha eller stiga?

När du går till butiker kan du antingen använda papperspengar för att köpa saker eller så kan du betala med ditt bankkort. När du använder ditt bankkort för att göra en betalning tas pengarna från bankkontosaldot.

Bitcoin liknar det mycket, förutom att du inte kan ta emot det i sitt pappersnotformulär (som amerikanska dollar). Det är en peer-to-peer-valuta, betyder att det finns inga banker inblandade.

Alla Bitcoin-transaktioner är elektronisk – du kan använda den för att köpa och sälja saker online, och även i några utvalda butiker. Inte bara det, men det finns det nu Bitcoin-bankomater som kan förvandla din Bitcoin till din lokala valuta.

Några häftiga fakta om Bitcoin:


  • Bitcoin grundades 2009 av Satoshi Nakamoto;
  • Ingen vet vem Satoshi Nakamoto är – detta är ett av de största mysterierna om Bitcoin;
  • Satoshi Nakamoto ville skapa en valuta som inte var beroende av det nuvarande banksystemet.
  • Det finns bara 21 miljoner Bitcoins som kan skapas.

Låt oss gå vidare och diskutera de faktiska Bitcoin-processerna.

Hur fungerar Bitcoin?

En sak till att diskutera innan du faktiskt går till Bitcoin-prisförutsägelsen är hur Bitcoin fungerar. Varje Bitcoin-transaktion sker på Bitcoin blockchain. En blockchain är en teknik som skyddar Bitcoin och dess användare genom att skydda dem från hackare.

Den drivs av ett nätverk av datorer, som ofta kallas “noder”. Dessa noder arbetar tillsammans för verifiera varje Bitcoin-transaktion som äger rum.

Enkelt uttryckt, när någon skickar en Bitcoin till en annan person, kommer en nod i blockchain-nätverket att verifiera transaktionen med hjälp av en matematisk ekvation. Transaktionen placeras sedan i blockchain-nätverket.

De “noder” som hjälper till att driva blockchain-nätverket belönas för deras bidrag. När en nod verifierar transaktioner får de Bitcoin för sina ansträngningar. Detta är en process som kallas ”brytning”.

Bitcoin är decentraliserad: noder över hela världen driver nätverket. Nätverket styrs inte av huvudservern eller en grupp huvudservrar. Detta är bra för Bitcoins säkerhet, eftersom det gör det mycket svårare för hackare att få tillgång till nätverket.

Varför varierar Bitcoins pris?

Obs: att fluktuera betyder att ändra utan fast mönster.

“Varför ökar Bitcoin?” och “kommer Bitcoin att krascha?” är frågor vi hör mycket. För att göra eller förstå en Bitcoin-förutsägelse måste du först veta hur Bitcoin fluktuerar.

Precis som de flesta valutor, priset på Bitcoin ändras varje dag. Den enda skillnaden är att priset på Bitcoin förändras i mycket större skala än lokala valutor.

Bitcoin-prisförutsägelse: Bitcoin-mynt.

Bitcoins värde baseras på hur värdefull marknaden (de som köper och säljer Bitcoin) tycker att den är. Tänk på några av de mer fysiska sakerna du kan investera i, till exempel guld. Priset på guld beror på dess utbud och efterfrågan. Till exempel när en ny guldgruva upptäcks sjunker priset. Detta beror på att mer guld blir tillgängligt och så är det inte längre så sällsynt. Så ju sällsynta Bitcoin är, desto högre är Bitcoin förutsägelser.

Exemplet med guld liknar hur Bitcoin-prisförutsägelser förändras. Priset på Bitcoin ändras dock vanligtvis på grund av de nyheter som publiceras om det. Så här fungerar det:

  • När det finns dåliga nyheter om Bitcoin finns det många fler som säljer Bitcoin än att köpa det. Dessa människor säljer sina Bitcoins till lägre priser än nuvärdet så att de kan sälja det snabbt. Detta orsakar priset att släppa.
  • När det finns goda nyheter om Bitcoin finns det fler som köper Bitcoin än det finns människor som säljer det. Dessa människor köper Bitcoin för högre priser än de nuvarande värdena så att de kan köpa det snabbt. Detta orsakar framskrivningarna av Bitcoin att stiga.

Som ni kan föreställa er naturligtvis saker mycket mer komplicerade än så – ändå borde det fungera som en anständig allmän vägpunkt.

Utbudet och efterfrågan på Bitcoin

När Bitcoin skapades av Satoshi Nakamoto satte han en gräns för hur många Bitcoins som kan göras – 21 miljoner. Det betyder att så länge som Bitcoin finns kan det bara någonsin vara 21 miljoner – inte mer. Så, om populariteten för Bitcoin ökar, kommer även Bitcoin-prisförutsägelserna att öka.

Bitcoin-historia

Priset på Bitcoin är uppe en dag, ner nästa dag … det har varit svårt att förutsäga på kort sikt.

Än, många investerare gillar detta. Med priser som fluktuerar (går upp och ner) regelbundet kan investerare ofta köpa Bitcoin till ett lågt pris och sedan sälja det till ett mycket högre pris.

Det finns dock andra investerare som köper Bitcoin för att hålla det på lång sikt – så många blev rika! Vissa investerare köpte Bitcoin för över 5 år sedan för superlåga priser (under $ 100) och höll det sedan till slutet av 2017 då det var värt mer än $ 18.000!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

2017 Bitcoin Rush

Fram till 2021 nådde Bitcoins värde sin högsta punkt i januari 2017 när den slog 19 498,63 $. Vid denna tidpunkt var Bitcoin en av de mest omtalade sakerna i media. Alla du kände – mödrar, morföräldrar, skollärare och läkare – frågade alla “hur högt kommer Bitcoin att gå?”. "Bitcoin-pris" och "Bitcoin-pris" förutsägelser var två av de största trenderna på Twitter!

Denna medieuppmärksamhet, eller “hype”, fick Bitcoins pris att öka mer än någonsin tidigare. Det gick långt upp. Det var galet! Nyhetsreporter och finansanalytiker gjorde alla sina Bitcoin-förutsägelser – vilket gjorde allmänheten intresserad. Fler och fler försökte köpa Bitcoin och priset ökade.

Bitcoin-förutsägelse: Bitcoin-diagram.

Strax efter det, Bitcoin Bitcoins priskraschred.

Snabb anteckning: ‘ATH’ betyder All-Time High. Det är det högsta priset någonsin har varit.

Frågan “när kommer Bitcoin att krascha?” hade äntligen besvarats. När Bitcoin-förutsägelsen började bli mindre och mindre sålde miljoner människor sina Bitcoin och priset föll till under 10 000 dollar.

Bitcoin-prisförutsägelse: andra Bitcoin-prisdiagram.

Det är en betydande krasch!

Det tog dock lite tid, men Bitcoin lyckades komma tillbaka igen och i januari 2021 ökade priset avsevärt och nådde sin högsta nivå på 41.940 $.

Andra Bitcoin Crash

Bitcoins pris har kraschat många gånger genom åren:

  • 2011 kraschade priset 93% på fem månader;
  • Från november 2014 till januari 2015 var Bitcoins värde halverad, ungefär som kraschen i december 2017.

En annan gång som Bitcoin kraschade var när investerare blev oroliga för nya lagar och regler. Det fanns nyheter om att Sydkorea och Kina kan förbjuda kryptovalutabörser. Som du kan föreställa dig gjorde detta många investerare rädda och sålde de sina Bitcoin.

Obs! Det finns inte många lagar för kryptovaluta och många kryptotransaktioner är anonyma. Medan vissa investerare gillar detta ses det som ett problem av de flesta regeringar.

Bitcoin-prisförutsägelse: Bitcoins framtid

Vi undrar alla var Bitcoin kommer att vara 1 år, 2 år, 5 år eller till och med 10 år från och med nu. Det är svårt att förutsäga, men alla älskar att göra det.

Kommer Bitcoin att krascha igen?

Om fler länder skapar regler / lagar för kryptovaluta, fler dåliga nyheter kommer att publiceras. Det betyder att vi kan se Bitcoin krascha igen. Länder som Sydkorea, Japan, Kina, Frankrike och USA vill alla skapa nya regler.

Även om de vill skapa nya regler måste vi komma ihåg att:

  1. Det kan ta lång tid.

  2. Det påverkar kanske inte priset på Bitcoin.

Fram till dess är den mest populära Bitcoin-projektionen det det kommer att fortsätta att stiga.

Vad är Bitcoin-prognoserna för 2021?

Det här är den typ av fråga som startar argument på middagsfester. Kommer Bitcoin att stiga i år? Kommer det att falla nästa år? Vem vet? Vad är Bitcoin-prisförutsägelsen? Även om Bitcoin och dess teknik är det mycket användbart och förändrar världen, vem som helst som påstår sig ‘veta’ om priset på Bitcoin kommer att stiga eller falla är en lögnare. Ledsen, men det är sanningen.

Jag tror starkt på det blockchain-teknik och kryptovalutor är framtiden. Det är därför jag tror att priset på Bitcoin kommer att öka ännu mer i år. Det här är vad jag tror, ​​men jag kan aldrig veta. Allt jag kan göra är att gissa och göra Bitcoin-förutsägelser. Du kan titta på diagrammen, du kan titta på nyheterna, men du kan aldrig ”veta” säkert.

Bitcoin-prisförutsägelse: en man som spekulerar i Bitcoins prisförutsägelser.

När vi pratar om Bitcoin-prisförutsägelser finns det människor som säger att Bitcoin är en ”bubbla” som “dot-com-bubblan” det hände när internetföretagens aktier började öka i pris i slutet av 1990-talet. De sa att Bitcoin kommer att “sprängas” 2021, vilket betyder att de tror att det kommer att krascha. Eftersom Bitcoin har nått sin högsta tid i början av 2021 verkar det dock inte krascha.

I dot-com-bubblan fick aktierna det riktigt höga priser. Men när bubblan ”sprack” gick aktierna rakt tillbaka till låga priser. De människor som köpte aktierna när de var till höga priser förlorade de flesta av sina pengar. Det är därför det är viktigt inte att investera mer pengar än du har råd att förlora.

Det finns också människor som John McAfee (grundaren av McAfee Security) – som förutspår att Bitcoin-priset fortsätter att öka. Faktum är att John McAfee förutspådde att Bitcoin skulle multiplicera med 10 (öka med 1000%) 2021! Han säger också att det kommer att vara $ 1 000 000 fram till 2021. Tyvärr hände det inte, men i början av 2021 ökade Bitcoins pris betydligt och nådde sin högsta nivå. För närvarande ser Bitcoins framtid ljus ut, men ingen vet vad den kommer att ge.

Bitcoin förutsägelser från experter

Låt oss nu kolla vad några kryptovalutaexperter har att säga om denna fråga.

Bitcoin-prisförutsägelse: Framtiden för Bitcoin

Saxo Bank tror att Bitcoin kommer att öka mycket i år. Inte lika mycket som John McAfee gör, men ändå mycket. Saxos Bitcoin-förutsägelse 2021: de säger att Bitcoin-priset kommer att stiga över $ 60.000 år 2021! Detta är dock inte allt de säger. De säger också att Bitcoin-priset då kommer att krascha och förlora mer än 98% av sitt värde! Det är en berg-och dalbana.

Två Saxo Bank-analytiker sa: “Bitcoin kommer att fortsätta att stiga – och stiga högt – under större delen av 2021 men Ryssland och Kina kommer tillsammans att skapa en krasch.” De tror att det kommer att krascha på grund av nya kryptovalutoregler / lagar från regeringar.

Blockchain Capital Partner, Spencer Bogarts Bitcoin Price Prediction – Hur hög kommer Bitcoin att gå?

Andra analytiker har gjort Bitcoin-prisprognoser 2021 som säger det kommer att öka till mer än $ 50.000. Blockchain Capital-partner, Spencer Bogarts förutsägelser om Bitcoin är exakt det. Denna förutsägelse verkar vara en av de mest realistiska eftersom Bitcoins pris redan lyckades nå nästan 42 000 dollar i januari 2021.

Han sa att ökningen skulle bero på stora investeringar från stora företag och investeringsbanker. Bogart tror att banker har sett hur mycket pengar människor tjänar med Bitcoin och inte vill missa.

Grundare av Wawllet, Mihail Lala’s – Vad är Bitcoin-prognoserna 2021?

Det är tydligt att många experter tror att Bitcoin kommer att göra fantastiska saker i år, men hur är det på längre sikt?

Bitcoin-förutsägelse: Bitcoin accepteras.

Mihail Lala (grundaren och VD för Wawllet) har en Bitcoin-förutsägelse 2021. Hans Bitcoin-projektion är att Bitcoin kommer att överstiga $ 100.000 till 2021. Återigen, det är mindre än John McAfees 1 miljon dollar förutsägelser, men det är fortfarande enormt!

Vi bör inte fråga oss själva, “kommer Bitcoin att krascha?”, Men “när kommer Bitcoin att krascha?”. Detta beror på att när det kraschar kan vi köpa Bitcoin till ett mycket lägre pris!

Slutsats

Det är klart: om det görs korrekt kan köp och försäljning av Bitcoin betyda stora vinster. Det har gjort mycket pengar för människor tidigare och är fortfarande idag. Det är dock också klart att du också kan förlora mycket pengar.

Du bör nu ha en större förståelse för hur och varför Bitcoin-priset förändras (utbud och efterfrågan, regler, nyheter etc.), vilket innebär att du vet hur människor gör sina Bitcoin-förutsägelser. Förutom att tänka på dessa saker (utbud och efterfrågan, regler, nyheter etc.), tänker de också på Bitcoin-tekniken (Bitcoin blockchain) och dess framsteg.

Nu när du har läst om förutsägelser från Bitcoin-experter och är redo att köpa eller sälja några BTC, har du en egen Bitcoin-förutsägelse? Låt oss veta!

Viktig notering!

Innan du investerar i Bitcoin (eller någon annan kryptovaluta) bör du göra det forska vidare och prata alltid med en finansiell rådgivare. Investera aldrig mer än du har råd att förlora. Bitcoin är fortfarande ung och priset förändras alltid, så saker händer ibland som ingen kan förutsäga.

* Obs: den här artikeln är en personlig åsikt. Innan du fattar några investeringsbeslut bör du rådgöra med en professionell.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map