Bitcoin Fork: Historia och kommande Bitcoin Forks

Kryptovaluta- och blockchain-teknikindustrin har skapat massor av nya och spännande termer. En av dessa villkor är Fork. Och nej, det här är inte det du använder för att äta maten!

I den här guiden ska jag förklara allt du behöver veta om dessa nyligen presenterade gafflar. Jag börjar med att förklara vad en BTC-gaffel egentligen är, följt av en diskussion om några av de mest populära och välkända gafflarna de senaste åren..

Därefter kommer jag att prata om ett par Bitcoin-gafflar som är planerade för framtiden, följt av min åsikt om huruvida jag tror att Bitcoin alltid kommer att vara kryptovaluta.

Så vad väntar du på? Vi har mycket att diskutera, men låt oss börja med att ta reda på vad denna innovation faktiskt är!

Vad är BTC Fork?

I sin enklaste form är det när någon skapar en kopia av Bitcoin blockchain-koden och gör ändringar i den. Dessa ändringar kan göras av ett antal anledningar, till exempel den tidigare blockchain som hackats, eller för att förbättringar måste göras. Generellt finns det två typer av blockkedjegafflar – a “Mjuk gaffel” och a “Hård gaffel”.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

En mjuk gaffel är lättare än en hård gaffel, eftersom endast små förändringar görs i blockkedjan. En mjuk gaffel kallas "bakåtkompatibel" eftersom gamla transaktioner inte längre är giltiga, men nya transaktioner känns igen av både gamla noder och nya noder. För att en mjuk gaffel ska lyckas måste den få en “majoritetskonsensus”, som är som en allmän omröstning.

Notera: En nod används för att beskriva en enhet som är ansluten till en blockchain för att verifiera transaktioner. Det finns tusentals Bitcoin-noder som finns i alla världar!

En hård Bitcoin-gaffel är lite annorlunda eftersom den i grunden skapar en ny blockchain. Bitcoin Cash är ett känt exempel på en Bitcoin hård gaffel. Eftersom de flesta blockkedjor som Bitcoin är öppen källkod kan vem som helst se och kopiera koden, vilket innebär att en Bitcoin-hårdgaffel kan utföras av vem som helst.

Nu när du vet vad denna innovation faktiskt är, handlar nästa del av min guide om några av de mest kända Bitcoin-omarbetningarna genom tiderna.!

De mest populära

Bitcoin kontanter 

År 2017 beslutade en grupp inflytelserika Bitcoin-utvecklare att utföra en hård gaffel av Bitcoin-klienten, vilket resulterade i att en helt ny kryptovaluta och blockchain skapades, Bitcoin Cash (BCH).

Den främsta anledningen till denna Bitcoin-split var att Bitcoin-transaktionsavgifter blev för dyra. Faktum är att det som började som mindre än en cent 2009 ökade snabbt till några dollar per transaktion.

Innan den hårda Bitcoin-gaffeln utfördes försökte gruppen utvecklare dock övertyga Bitcoin-communityn att göra de nödvändiga ändringarna inom den ursprungliga Bitcoin-klienten..

Ändringarna som ett team av utvecklare ville göra var att öka den maximala blockstorleken från 1 MB till 8 MB. Detta skulle göra det möjligt för gruvarbetare att lägga till fler transaktioner i ett block, vilket skulle ha minskat de avgifter som Bitcoin-användare betalar för att överföra pengar.

Kommer du ihåg hur jag sa att en mjuk gaffel behövdes för att få majoritetsröstningen? Tyvärr ville majoriteten av Bitcoin-användare inte göra ändringen, så de var tvungna att skapa en helt ny blockchain.

Bitcoin Cash-blockchain lanserades officiellt den 1 augusti 2017. Precis som Bitcoin är Bitcoin Cash-tillgången begränsad till 21 miljoner mynt och varje block tar 10 minuter innan det bekräftas.

Å andra sidan, eftersom den maximala blockstorleken ökade med åtta gånger, tillät det Bitcoin Cash blockchain (eller Bitcoin fork) att skala fler transaktioner. Skalbarhet (eller skalning) är det maximala antalet transaktioner som en viss blockchain kan bearbeta varje sekund.

Bitcoin är mycket begränsad i den meningen eftersom det bara kan behandla i genomsnitt 7 transaktioner per sekund. Det här är en av de saker som för närvarande släpper Bitcoin – om det ska användas som ett globalt betalningssystem måste det förbättra sin skalbarhetsprestanda.

Bitcoin gaffelKälla: cointelegraph

På grund av förändringarna som genomfördes efter denna Bitcoin-uppdelning kan Bitcoin Cash behandla cirka 61 transaktioner per sekund.

Intressant nog fick alla som höll BTC samma dag som Bitcoin-splittringen fick exakt samma mängd Bitcoin Cash (BCH) mynt. Vad detta betyder är att om du hade 0,5 BTC skulle du också få 0,5 BCH när Bitcoin Cash lanserades.

Sedan denna Bitcoin-gaffel lanserades har det varit ett mycket framgångsrikt projekt. Faktum är att det i skrivande stund i juni 2018 är den fjärde mest värdefulla kryptovalutan i branschen. I december 2017 nådde BCH sin heltidshöjd på över 4000 dollar, med ett totalt börsvärde på knappt 70 miljarder dollar!

Huvudpersonen bakom Bitcoin Cash-projektet är en välkänd kryptovalutainvesterare som heter Roger Ver. Ver, ofta kallad "Bitcoin Jesus", anser att Bitcoin Cash faktiskt är "Real Bitcoin", och han tror att det kommer att gå över Bitcoin som kryptovaluta.

Bitcoin Fork Roger Ver

Bitcoin är den viktigaste uppfinningen i världens historia sedan internet.

Investerare i bitcoin-relaterade startups,

Roger Ver

Så nu när du känner till Bitcoin Cash-gaffeln är nästa Bitcoin-hårdgaffel som jag ville diskutera Bitcoin Gold.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Bitcoin Gold 

BTC Gold är en Bitcoin gaffel blockchain som officiellt lanserades i oktober 2017. Medan Bitcoin Cash var bekymrad över att sänka transaktionsavgifterna, ville människorna bakom Bitcoin Gold göra Bitcoin mer "decentraliserad".

Även om Bitcoin fortfarande är tekniskt decentraliserat och systemet inte kontrolleras av någon enskild myndighet och inte heller stöds av någon centralbank eller nationalstat, finns det fortfarande några problem med hur transaktioner verifieras / bryts.

Detta beror på att den stora majoriteten av Bitcoin-gruvdrift kontrolleras av bara några pooler i Kina. En gruvpool är där många människor “poolar” sina hårdvaruresurser tillsammans för att ge dem en bättre chans att vinna gruvbelöningen.

När Bitcoin-belöningen har vunnits delas den mellan poolen, baserat på hur mycket varje person har investerat. I slutändan ger det människorna som driver gruvpoolen mycket kraft och inflytande över nätverket, varför vissa tror att denna Bitcoin-gaffel har blivit för centraliserad..

I de tidiga dagarna innan gruvpooler blev dominerande var det möjligt att bryta Bitcoin med en grundläggande CPU eller GPU, vilket innebär att vem som helst kunde göra det bekvämt i sitt eget hem. Dessa dagar är nu långt borta om du vill ha en chans att vinna belöningen – inte bara behöver du vara en del av en gruvpool utan du måste också äga riktigt dyr ASIC-hårdvara.

Men gissa vem som tillverkar mycket av gruvhårdvaran? En av de största gruvpoolerna i branschen!

Som svar installerade Bitcoin Gold en ny gruvprocess som ser till att specialiserad och dyr hårdvara inte kan användas för att öka någons chanser att vinna gruvbelöningen.

Tänk på det så här:

Om en Ferrari tävlade med 10 Mini Cooper, vilken bil tror du skulle vinna? Tja, uppenbarligen Ferrari eftersom den har den mest kraftfulla motorn! Men Bitcoin Gold förändrar saker så att istället för att en Ferrari är med i loppet, finns det bara 10 Mini Coopers, vilket ger alla en rättvis chans att vinna.

Precis som både Bitcoin och dess Bitcoin-gaffel BTC Cash, kommer Bitcoin Gold att begränsa sin BTG-myntförsörjning till maximalt 21 miljoner. Dessutom ökade inte heller den maximala blockstorleken på 1 MB. I stället för att ta 10 minuter som Bitcoin kan Bitcoin Gold bekräfta en transaktion på bara 2,5 minuter, vilket gör den fyra gånger snabbare!

Den andra stora skillnaden är hur gruvarbetare verifierar transaktioner. Intressant nog använder Bitcoin Gold också Proof-of-Work (precis som Bitcoin), men det har modifierats för att endast tillåta GPU: er att bryta, inte ASIC: s.

Precis som Bitcoin Cash-gaffeln fick alla som innehar Bitcoin vid lanseringen samma belopp i Bitcoin Gold.

Sedan det lanserades har Bitcoin Gold också presterat riktigt bra. BTG-myntet nådde sin allra högsta nivå i december 2017 och nådde knappt 8 miljarder dollar i börsvärde.

Men i maj 2018 upplevde Bitcoin Gold den mycket fruktade “51% attack”. Detta är när någon (eller en grupp människor som arbetar tillsammans) kan få 51% eller mer av den totala blockchain-hashkraften, vilket innebär att de tillfälligt kan göra ändringar i nätverket. Detta resulterade i att drygt 18 miljoner dollar av Bitcoin-gaffel BTG-mynt stulits och konverterats vid en tredje parts utbyte.

Denna attack är faktiskt ganska ironisk eftersom hela poängen med Bitcoin Gold var att förhindra att centraliserade gruvarbetare fick för mycket kontroll. Som ett resultat antas det att utvecklarna planerar att utföra en gaffel med Bitcoin Gold-koden för att säkerställa att det inte kommer att hända igen.

Så nu när du känner till Bitcoin Gold-gaffeln kommer nästa del av min BTC-gaffelguide att prata om Bitcoin Private!

Bitcoin privat

Bitcoin Private lanserades officiellt i mars 2018, men det var faktiskt inte en direkt gaffel av den ursprungliga Bitcoin. Här blir saker lite komplicerade:

  1. Bitcoin Private gafflades från en blockchain som heter ZClassic.
  2. ZClassic gafflades från en blockchain som heter ZCash.
  3. ZCash gafflades från den ursprungliga Bitcoin.

Dess grundare och huvudutvecklare, Rhett Creighton, skapade också ZClassic och sedan dess har andra gått med i laget. Idén som Creighton hade var att kombinera ZClassics integritet och sekretess med Bitcoin och popularitet.

Precis som i de andra Bitcoin-gafflarna jag har diskuterat tilldelades alla som innehar BTC vid lanseringstillfället 1: 1-leverans av Bitcoin Private (BTCP). Dessutom tilldelades alla som innehar ZClassic (ZCL) 1: 1-leverans. Det betyder att om du hade både BTC och ZCL, skulle du ha fått Bitcoin Private mynt två gånger!

Bitcoin Fork

Totalt kommer det att finnas en maximal tillgång på 21 miljoner BTCP-mynt. Blockstorleken är dubbelt så stor som Bitcoin vid 2 MB och den kan också bekräfta en transaktion fyra gånger snabbare.

Dessutom, precis som Bitcoin fork BTC Gold, har gruvmekanismen modifierats för att hindra människor från att använda dyr hårdvara, vilket innebär att det är ett mycket rättvisare och lika nätverk än Bitcoin. För att klargöra använder den också konsensusmekanismen Proof-of-Work.

Inte bara är Bitcoin Gold mycket snabbare och rättvisare än original Bitcoin, men som namnet antyder tillåter det också fler privata transaktioner. Precis som ZClassic blockchain använder Bitcoin Private något som kallas "ZK-Snarks".

Även om varje rörelse av medel fortfarande bokförs till den offentliga huvudboken förblir både avsändaren och mottagaren privat. Detta skiljer sig något från den ursprungliga Bitcoin, även om avsändarens och mottagarens verkliga identitet inte avslöjas, är det möjligt att ta reda på hur mycket en viss Bitcoin-adress har. Inte bara det, men du kan också se hur mycket en viss adress har skickat och fått tidigare.

Sedan Bitcoin Gold lanserades i mars 2018 har det nått en heltidshöjd på drygt 1,5 miljarder dollar i marknadsvärde, vilket den uppnådde i april 2018.

Så nu när du känner till Bitcoin Cash, Bitcoin Gold och Bitcoin Private var den sista Bitcoin-gaffeln som jag ville diskutera Bitcoin Diamond!

Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond gafflades direkt från den ursprungliga Bitcoin-klienten. Huvudfokus för dess utvecklingsteam var att låta användare förbli ännu mer anonyma. I denna mening är dess syfte mycket lik Bitcoin Private.

När den först lanserades i november 2017 distribuerade Bitcoin Diamond sina mynt på ett något annorlunda sätt till de andra Bitcoin-gafflarna jag har nämnt. Medan de andra alla behöll sin totala tillgång till 21 miljoner mynt, ökade Bitcoin Diamond detta med tio gånger. Som ett resultat, om du hade 0,5 BTC vid tidpunkten för gaffeln, skulle du ha fått 5 Bitcoin Diamond-mynt (BCD).

Precis som Bitcoin Cash ökade den maximala blockstorleken från 1 MB till 8 MB, och dess transaktionsbekräftelsestid är 10 minuter. Vissa människor i kryptovalutasamhället tror att Bitcoin Diamond är en bluff, med många som inte är glada över att laget inte ens släppte en vitbok.

I skrivande stund i juni 2018 är allt vi vet om grundarna att de ursprungligen var Bitcoin-gruvarbetare, med namnet “Team Evey” och “Team 007”. Hur som helst har den nått en heltidshöjd på knappt 1 miljard dollar i börsvärde, vilket den uppnådde i april 2018.

Jämförelsetabell

Om du har läst den här Bitcoin Fork-guiden fram till den här tiden har du nu en god uppfattning om de mest populära gafflarna som hittills har hänt. Innan vi går vidare, ta en titt på jämförelsediagrammet nedan, som jämför huvudfunktionerna i de olika gaffelblockkedjorna.

Jämförelsetabell för Bitcoin Fork

Kommande BTC-gafflar

Innan jag fortsätter vill jag nämna några viktiga saker som du bör tänka på om du håller Bitcoin och förväntar dig några gratis mynt från alla kommande Bitcoin-gafflar..

  • Skicka aldrig Bitcoin till en annan adress bara för att en nyligen gaffelblockchain har sagt att du ska göra det. Om gaffeln är legitim kommer mynten att finnas tillgängliga baserat på dina aktuella innehav.
  • Om den nyligen gafflade blockkedjan ber dig att skicka dina privata nycklar till dem, gör det inte. Detta är definitivt en bluff.
  • Undersök alltid gaffeln själv. Många nya blockkedjor använder Bitcoin “varumärke” för att försöka övertyga användare om att de kan lita på. Så är inte alltid fallet.

Hur som helst, nu är det vägen, vi kan titta på några kommande gafflar. Båda nedanstående kommande BTC-gafflar är fortfarande i utvecklingsstadiet, så vi har inte ett exakt datum för Bitcoin-gafflar ännu, och heller inte någon av den förhandsutgivna informationen.

Anonym Bitcoin: Detta projekt syftar till att kombinera Proof-of-Work och Proof-of-Stake för att förbättra hur transaktioner bryts. De planerar också att använda ZK-Snark-tekniken som jag nämnde tidigare (Bitcoin Private).

BitcoinZeroX: Detta Bitcoin-gaffeldatum är planerat till september 2018, men det är ännu inte bekräftat. Gaffeln kommer att vara en kombination av Bitcoin och Hexxcoin. Målet med denna BTC-gaffel är att skapa en ännu mer anonym blockchain än Bitcoin Private. Alla som innehar Bitcoin, Hexxcoin eller båda kommer att få BitcoinZeroX på 1: 1-basis.

Kommer Bitcoin alltid att vara nummer ett?

Som du säkert vet är Bitcoin den första och ursprungliga kryptovalutan. När Bitcoin lanserades 2009 var det huvudsakliga syftet med Bitcoin att skapa ett globalt betalningssystem som kunde användas av vem som helst i världen utan att transaktioner skulle behöva bekräftas av en tredje part..

Bitcoin Fork Bitcoin är kryptovaluta nummer 1

Men även om Bitcoin kommer fram till sitt tionde handelsår är transaktionstiderna fortfarande mycket långsamma på bara 10 minuter. Dessutom kan nätverket bara hantera cirka 7 transaktioner per sekund och transaktionsavgifter verkar bli högre och högre.

Det finns många andra blockchain-projekt som kan hantera snabbare, billigare och effektivare transaktioner, vilket gör dem mycket mer lämpliga för ett globalt betalningssystem. Även om Bitcoin-teamet vill lösa detta med introduktionen av ‘Lighting Network’ -uppgraderingen, finns det ingen garanti för att det kommer att kunna lösa sina prestandanivåer.

Därför, även om jag tror att Bitcoin alltid kommer att vara den bästa kryptovalutan när det gäller användning, värde och börsvärde, tror jag inte att den kommer att antas som ett globalt betalningssystem. Istället tror jag att majoriteten av människor kommer att använda Bitcoin som en ‘Store of Value’. Detta liknar en verklig tillgång som guld eller silver.

I slutändan tror jag inte att någon av de Bitcoin-gafflar jag har nämnt går tillräckligt långt för att bli ett riktigt användbart globalt betalningssystem. De kommer alltid att byta ut det ursprungliga Bitcoin-namnet, vilket många människor inte gillar.

Detta är dock bara min personliga åsikt. Jag kan ha rätt eller jag kan ha helt fel! Vi får bara vänta och se…

Slutsats

Och det är slutet på min Bitcoin-gaffelguide. Förhoppningsvis har du läst allt och nu ska du ha en riktigt bra förståelse för vad en gaffel är och anledningarna till att de händer.

Jag har också listat fyra av de mest populära kryptovalutorna som har gafflats från Bitcoin. Några av dem fokuserar på att förbättra prestandanivåerna för den ursprungliga Bitcoin (som lägre avgifter och skala fler transaktioner), medan andra fokuserar på ökad integritet eller decentralisering.

Framåt för framtiden, kom bara ihåg att göra din egen forskning innan några kommande Bitcoin-gafflar, och låt dig inte luras av bedragare som försöker ta dina privata nycklar!

Som alltid, låt mig veta vad dina tankar är på gafflarna jag har nämnt, eller om du tror att Bitcoin alltid kommer att vara den främsta kryptovaluta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me