Bitcoin Cash Mining – Saker att veta innan du börjar

Välkommen, cryptocurrency-student! I dagens guide ska jag täcka Bitcoin Cash-gruvdrift. Så om du vill tjäna pengar genom att bryta Bitcoin Cash har du kommit till rätt ställe!

Här är ett häftigt faktum innan vi börjar dock; visste du att Bitcoin Cash gruvarbetare kan bekräfta åtta gånger så många transaktioner som Bitcoin? Detta var en av de främsta anledningarna till att Bitcoin Cash skapades, eftersom det tillåter människor att betala små transaktionsavgifter när de skickar pengar.

Hur som helst, i denna Bitcoin Cash-gruvguide ska jag börja med att förklara varför nätverket behöver gruvarbetare, följt av en diskussion om huruvida det är lönsamt eller inte..

När du förstår grunderna kommer jag att meddela dig vad du behöver göra för att komma igång, inklusive nödvändig hårdvara och programvara. Slutligen kommer jag också att ge dig lite information om fördelar och nackdelar med att gå med i en Bitcoin Cash-gruvpool (om du inte vet vad det här betyder, oroa dig inte), eftersom det här alternativet kanske passar dig bäst!

Om du bestämmer dig för göra en investering i Bitcoin Cash är det viktigt att välja en lämplig utbyte av kryptovaluta det skulle vara säkert och lätt att använda. Sådana alternativ inkluderar Coinbase, Binance och Coinmama.

Så vad väntar du på? Låt oss börja med att ta reda på vad Bitcoin Cash mining är!

Vad är Bitcoin Cash Mining?

Liksom de flesta andra kryptovalutaprojekt som arbetar med en blockchain krävs att gruvarbetare verifierar och bekräftar transaktioner. Vem som helst i världen kan vara en Bitcoin Cash-gruvarbetare genom att köpa rätt hårdvara och ladda ner den nödvändiga programvaran (som jag kommer att diskutera mer detaljerat senare).

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Precis som Bitcoin bekräftas ett block av transaktioner av Bitcoin Cash-gruvgruppen var tionde minut. Innan ett block kan bekräftas måste alla gruvarbetare på Bitcoin Cash-nätverket försöka lösa ett kryptografiskt pussel. Detta pussel är så svårt att ingen människa kunde lösa det, det kräver istället mycket beräkningskraft för att göra det.

Varje gruvarbetare i Bitcoin Cash-nätverket tävlar om att vara den första som löser pusslet! Det beror på att den som löser det först får gruvbelöningen. Den nuvarande belöningen för att lyckas bryta ett block är 12,5 BCH, vilket kommer att förbli på plats fram till april 2021. Därefter halveras belöningen till 6,25 BCH.

Utöver blockbelöningen tjänar den framgångsrika gruvarbetaren också transaktionsavgifterna som varje Bitcoin Cash-användare betalade när de överförde pengarna. Det är också viktigt att notera att personen (eller organisationen) med den mest kraftfulla gruvhårdvaran har bästa chansen att vinna gruvbelöningen.

I världen av Bitcoin Cash-gruvdrift har en dyr och kraftfull gruvdrift alltid större chans att vinna belöningen mot en grundläggande CPU. Jag pratar mer om detta senare.

Så nu när du känner till begreppet Bitcoin Cash mining kommer jag nu att svara om Bitcoin Cash mining är lönsamt.

Är Bitcoin Cash Mining lönsamt?

Som jag nämnde ovan kan vem som helst i världen försöka tjäna pengar på Bitcoin Cash-gruvdrift. Det finns dock några viktiga ekonomiska åtaganden som du måste överväga.

För det första måste du investera i lite Bitcoin Cash-hårdvara.

Hur framgångsrik du är vid gruvdrift beror på din utrustning. Så du bör investera så mycket som möjligt för att få den mest kraftfulla enheten du kan. Annars är det nästan omöjligt att vinna gruvbelöningen mot andra konkurrenter.

En annan sak som du måste tänka på är mängden el som krävs för att starta gruvdrift. Precis som Bitcoin använder Bitcoin Cash mining en betydande mängd kraft. Anledningen till detta är att det kryptografiska pusslet som gruvarbetare behöver lösa är komplext. Det enda sättet att det kan lösas är att använda mycket beräkningskraft, som kräver mycket el!

Du måste komma ihåg att varje gruvarbetare på blockchain försöker lösa samma pussel. Det betyder att även om du inte lyckas vinna gruvbelöningen kommer du fortfarande att använda mycket el i ditt försök!

Du måste också överväga var i världen du bor, eftersom elkostnaderna beror på det land du är baserad på. Till exempel är Kina en av de billigaste platserna i världen för el, varför majoriteten av stora gruvdrift är baserade där. Å andra sidan är att bryta Bitcoin Cash i Sydkorea minst lönsamt, eftersom el är så dyrt!

En sista sak som du måste tänka på är det verkliga marknadsvärdet på Bitcoin Cash. När du betalas ut i BCH, desto högre pris, desto mer lönsamt är det! Om priset på BCH faller för lågt kan du göra förlust. Allt beror på dina mål och om du tror på Bitcoin Cash som en långsiktig investering också.

I huvudsak, om du letar efter ett rakt svar på om Bitcoin Cash-gruvdrift är lönsamt, beror allt på faktorerna ovan.

För att hjälpa dig att räkna ut allt detta själv, det finns en cool hemsida som gör att du kan beräkna om du kommer att göra någon vinst. Innan du gör det är det dock bäst att läsa resten av min guide så att du har all information som krävs.

Så nu när du vet vad du ska tänka på kommer jag nu att visa dig hur du kommer igång genom att diskutera hårdvara.

Hårdvara för att bryta Bitcoin Cash

Innan du ens kan tänka på att bryta Bitcoin Cash, måste du köpa lite hårdvara. Tillbaka i början av kryptovalutagruppen var det möjligt att tjäna bra pengar bara genom att använda en CPU eller GPU-enhet. Dessa enheter är billiga och det gav alla en rättvis chans att vinna gruvbelöningen.

Men gruvtekniken har nu blivit avancerad, vilket innebär att det nu finns specialiserade hårdvaruenheter som har byggts speciellt för gruvdrift. Som jag nämnde tidigare har de med de mest kraftfulla enheterna bästa chansen att lyckas. Låt mig kort förklara varför detta är.

Varje enhet kan generera en viss mängd ‘Hashing Power’. Tänk på det som en bil. Beroende på modell kan en bil bara generera en viss hastighet. I de flesta fall, ju dyrare bilen är, desto kraftfullare är den!

Detta är viktigt för när gruvarbetare försöker lösa pusslet, försöker de miljarder olika kombinationer tills de är korrekta. Ju mer hashkraft en hårdvaruenhet har, desto fler kombinationer kan den prova varje sekund!

För närvarande är de enda hårdvaruenheterna som kommer att ge dig en chans att bryta Bitcoin Cash något som kallas en ASIC (applikationsspecifik integrerad krets). Det finns många olika variationer, med vissa som är bättre än andra. Det är ingen mening att överväga något annat än en ASIC, eftersom du har absolut ingen chans att någonsin vinna gruvbelöningen!

Hur som helst, så nu när du vet vikten av hashkraft, låt oss ta en titt på några av de bästa enheterna som finns tillgängliga för att bryta Bitcoin Cash!

Halong Mining DragonMint 16T

DragonMint-enheten släpptes i mars 2018 och är den mest kraftfulla ASIC-enheten i världen för Bitcoin Cash-gruvdrift! Företaget bakom det heter Halong Mining, och teamet hävdar att de investerade mer än 30 miljoner dollar för att få produkten dit den är nu.

bitcoin kontantbrytning

Som namnet antyder kan DragonMint 16T-enheten nå en maximal hashkraft på 16 TH / sekund! Detta är 2 TH / sekund snabbare än närmaste rival – Antminer S9!

Så bra som enheten är, kostar den 2 729 dollar! Utöver detta rekommenderar tillverkaren också att du köper en anpassad strömförsörjning, vilket kostar dig ytterligare 115 USD.

Enheten kräver en strömförsörjning mellan 220-240V. Varje land har sina standarder, så du måste kontrollera detta först. I USA är standarden till exempel 110V, vilket innebär att du antingen skulle behöva anställa en elektriker eller köpa en omvandlare!

Som ett resultat kanske DragonMint inte passar den genomsnittliga gruvarbetaren som vill tjäna lite pengar på sidan. Det är en enhet gjord för mycket allvarligare gruvarbetare och organisationer.

Om du vill köpa DragonMint 16T eller vill ha mer information, klickk här att besöka den officiella webbplatsen.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Antminer S9

På andra plats för världens mest kraftfulla Bitcoin Cash-gruvdrift är Antminer S9! Enheten tillverkas av ett företag som heter Bitmain, som är baserat i Kina.

Vissa tycker att Bitmain har för mycket kontroll i kryptovalutaindustrin. Detta beror på att de inte bara säljer de flesta gruvhårdvaruenheterna, utan de är också en av de största gruvpoolerna i Bitcoin- och Bitcoin Cash-industrin.

Antminer S9 kan nå en maximal hashhastighet på 14 TH / sekund. Enheten är en uppgradering från S7, som var begränsad till en maximal hashhastighet på bara 4,73 TH / sekund. S9 är också mycket tystare än S7, som lät som en fabriksproduktionsmaskin!

bitcoin cash mining - antminer s9

Liksom DragonMint ASIC är Antminer S9 dock dyrt. I genomsnitt kommer det att kosta dig cirka 3000 dollar att köpa. Du måste också köpa en extra strömförsörjning, som kostar cirka $ 170!

I skrivande stund är Antminer S9 något dyrare än DragonMint, även om den är mindre kraftfull. Det hoppas att snart båda priserna så småningom kommer att sänkas, eftersom Bitmain nu har konkurrens – något det inte hade tidigare.

Om du vill köpa Antminer S9 eller vill ha mer information, Klicka här för att gå till den officiella webbsidan!

Annat än de två ovanstående enheterna, skulle det inte vara någon mening i mig att föreslå något annat för “solo” gruvdrift. Den närmaste enheten när det gäller effekt är Antminer R4, som har en maximal hashkraft på 8,6 TS / sekund och kostar cirka $ 1000.

Men om du planerar att gå med i en Bitcoin Cash-gruvpool kan du köpa en mycket mindre kraftfull enhet. Detta beror på att din andel av gruvbelöningen baseras på mängden hashkraft som du bidrar med! Så, om detta låter mer lämpligt för dig, kolla in mitt förslag nedan!

Antminer S7

Antminer S7 var den bästa ASIC-hårdvaruenheten innan S9 släpptes! Den tillverkas också av Bitmain och kan producera en maximal hashhastighet på 4,73 TH / sekund.

Även om detta är mycket långsammare än S9, kan du tjäna Bitcoin Cash när du går med i en Bitcoin Cash-gruvpool. I skrivande stund kan du hämta en S7 för knappt 200 dollar. Det är en mycket pålitlig och beprövad hårdvara som brukade vara den mest populära i branschen.

Innan du köper Antminer S7 finns det två saker du bör tänka på. För det första, om du tänker solobruka Bitcoin Cash med det – gör det inte! Du kommer inte att kunna konkurrera med kraftfullare modeller. För det andra är S7 bullriga, så om du planerar att köra den på kvällen, var beredd på klagomål från dina grannar.

Om du vill köpa Antminer S7, Klicka här för att köpa den från den officiella Amazon-butiken.

Nu när du vet allt om hårdvarukraven kommer nästa del av min Bitcoin Cash-gruvguide att titta på vilken programvara du behöver.

Programvara för att bryta Bitcoin Cash

Precis som din stationära eller bärbara dator är mjukvaran lika viktig som hårdvara. När du har köpt din ASIC-enhet måste du ladda ner lite programvara för att följa den. I de flesta fall kommer dock den nödvändiga programvaran att inkluderas i produkten.

Det rekommenderas inte att använda annan programvara än den som medföljer din produkt. Det finns olika gruvprogram från tredje part tillgängliga att ladda ner, men dessa är endast lämpliga för GPU eller CPU-gruvdrift. Om du har läst min guide fram till den här tiden kommer du att veta att ingen av dessa enheter är lämplig för Bitcoin Cash-gruvdrift, eftersom du måste använda en ASIC.

Några av de rekommenderade gruvprogramvarorna inkluderar:

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

När du installerar ditt program finns det olika saker du kan konfigurera. För det första måste du ange din Bitcoin Cash-plånbokadress. Detta är viktigt eftersom det är adressen som dina gruvbelöningar kommer att skickas till.

Du måste också berätta för programvaran hur mycket kraft du vill att hårdvaran ska generera. Det rekommenderas starkt att du läser manualen som ingår i din hårdvaruenhet innan du ändrar några inställningar!

Slutligen måste du också berätta för programvaran hur många timmar du vill att den ska brytas. Om du köper en tyst enhet som Antminer S9, är det vettigt att köra den 24 timmar om dygnet, eftersom du vill maximera dina vinster.

Men om du använder en bullrig enhet som Antminer S7, är det (beroende på var din hårdvara finns) bäst att bara använda den under dagen.

Så nu när du känner till kraven för att ladda ner programvara kommer den sista delen av guiden att diskutera Bitcoin Cash-gruvpooler.

Bitcoin Cash Mining Pools

Eftersom Bitcoin Cash-gruvpool är ett sätt för många människor att “samla” sina resurser tillsammans för att ha en större chans att vinna gruvbelöningen. Det är som att vara med i ett drag av ‘dragkamp’.

bitcoin kontantbrytning

Om den ena sidan av repet har 5 personer och den andra sidan hade 10 000, oavsett hur mäktiga folket var, skulle sidan med 10 000 alltid vinna! Det är därför Bitcoin Cash-gruvpooler är så fantastiska eftersom de ger alla en chans att vinna en bit av kakan!

Det är dock viktigt att komma ihåg att gruvpooler har mycket kontroll. Även om du delar din hashkraft har poolen full kontroll över deras villkor. Detta innebär att de kan ändra medlemsavgiften eller minska antalet belöningar som delas.

Det finns många gruvpoolsbedrägerier där ute som aldrig kommer att ge dig några belöningar, så gör alltid tillräckligt med forskning innan du går med i en, eller välj en välkänd gruvpool som den jag har listat nedan.

Antpool

Antpool, precis som Antpool-hårdvaruenheten, ägs av Bitmain. När du ansluter din enhet till Antpool-gruvpoolen kan du börja bryta direkt utan att behöva betala några avgifter.

Å andra sidan behåller företaget alla transaktionsavgifter som vinns som en del av gruvbelöningen. Blockbelöningen på 12,5 BCH delas mellan alla gruvarbetare, baserat på hur mycket hashkraft du bidrar med.

Om du till exempel bidrar med 10% av all hashkraft, skulle du få 10% av belöningen!

För att ta reda på mer information om att gå med i Antpool, click här.

Slutsats

Jag hoppas att du har haft min Bitcoin Cash-gruvguide. Om du har läst den från början till slut bör du ha en riktigt bra uppfattning om Bitcoin Cash-gruvdrift är rätt för dig.

Dagarna för att kunna bryta populära kryptovalutor som Bitcoin och Bitcoin Cash med grundläggande CPU- eller GPU-enheter är förlorade (tyvärr). Då var det ett rättvist system som gjorde det möjligt för alla att engagera sig. Den enda verkliga chansen du nu har är dock att antingen spendera en betydande summa pengar på den allra bästa ASIC-hårdvaran eller istället gå med i en gruvpool.

Vem vet, om Bitcoin-communityn någonsin går med på att göra ändringar i koden, kan de en dag kanske förbjuda ASIC-enheter att ansluta till nätverket. Fram till dess är förmågan att vinna gruvbelöningen nu i händerna på några mega-gruvgårdar.

Du kan också alltid använda tillförlitligt kryptovalutautbyte plattformar och köpa Bitcoin direkt utan mycket problem!

Så, vad tycker du om Bitcoin Cash-gruvdrift? Föredrar du att köpa en DragonMint- eller Antpool-maskin, eller vill du nöja dig med ett billigare alternativ? Låt mig veta i kommentarerna nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map