Bästa Litecoin plånbok

Det du funderar på att investera i Litecoin? Du tror nog att Litecoin har potential. Men du måste se till att du håller din Litecoin säker.

Den här guiden hjälper dig att identifiera den bästa plånboken för Litecoin-investerare. Vi kommer att utforska online Litecoin-plånböcker, Litecoin-plånbokstjänster tillsammans med hårdvaru- / programvaruplånböcker.

I slutet av den här guiden kan du välja den bästa Litecoin-plånboken för dina egna unika investeringsändamål. Oavsett om du ska investera på lång eller kort sikt, kommer vi att titta på de olika Litecoin-plånböckerna som passar bäst för dina behov.

Tabell: Huvuddragen i Ledger Nano X och Trezor Model T

Denna guide kommer att förklara vad Litecoin är. Det kommer också att förklara varför säkerhet är så viktig. Då kommer det att förklara de olika online-Litecoin-plånböckerna – från webbplånböcker (som Coinbase), programvaruplånböcker (som Exodus), Mobila plånböcker (som Jaxx Liberty).

Detta kommer att leda till en förklaring av offline Litecoin-plånböcker – från pappersplånböcker och hårdvaruplånböcker. Detta leder till en slutsats som hjälper dig att förstå vilken som är den bästa Litecoin-plånboken för dina egna behov.

Låt oss börja med att förstå mer om Litecoin!

Vad är Litecoin? (Kort)

En före detta Googler, Charlie Lee, skapade Litecoin 2011. Den designades för att Lee ansåg att Bitcoin hade “problem”. Lee utvecklade Litecoin för att reda ut några av de största frågorna som Bitcoin står inför – främst transaktionstider, avgifter och för att ta itu med gruvpoolmissbruk (dessa är pooler av datorer som bryter mynt).

Litecoin är en peer-to-peer digital valuta, precis som Bitcoin, och kan användas för att göra inköp online och i vissa verkliga butiker! Fördelarna med Bitcoin är att transaktionstiderna är snabbare och transaktionskostnaderna är billigare.

En annan fördel är att Litecoin kan brytas utan användning av speciella datorer. Detta gör det mer tillgängligt för gruvarbetare och kräver mindre el för att verifiera en transaktion.

Låt oss nu titta på varför säkerhet är så viktig när vi överväger att investera i kryptovalutor?

Betydelsen av säkerhet

En hel del teknisk utveckling har bidragit till att göra det att äga kryptovaluta till en säker upplevelse. Säkerhetens betydelse kan inte överdrivas. Det är verkligen det viktigaste övervägandet efter vilken krypto du planerar att investera i.


Den decentraliserade och oreglerade karaktären hos kryptovaluta innebär verkligen att säkerhetsansvaret ligger på dig – investeraren.

Det finns en falsk känsla av säkerhet som kommer med att “äga” kryptovaluta. Det faktum att de är decentraliserade kan få dem att “känna sig” säkra. Men så är inte fallet.

Därför behöver du den här guiden för att hjälpa dig att hitta den bästa Litecoin-plånboken för dina unika individuella kryptobehov.

Dina medel kan hackas om du lagrar dem på en börs utan att flytta dem till en personlig plånbok. Det hände många gånger tidigare – Mt Gox och Coincheck är till exempel.

Dessa stora webbplatser har utsatts för stora cyberattacker. MT Gox-hacket resulterade i att börsen gick i konkurs och stängdes av. Hack med myntcheck resulterade i att 530 miljoner dollar i kryptovaluta försvann.

Att använda plånböcker kan hjälpa till att skydda din kryptovaluta genom att ge dig ett ”säkert utrymme”. För att få tillgång till pengarna i en plånbok behöver du en nyckel. Det finns offentliga och privata nycklar som är utformade för att hjälpa dig att kontrollera hela processen. Det betyder att du har en större känsla av säkerhet när det gäller att investera i Litecoin.

Nästa avsnitt hjälper dig att identifiera de bästa och värsta Litecoin-plånböckerna tillsammans med var Litecoin ska förvaras på ett säkert sätt.

Senaste Ledger Wallet-kupong hittades:

Bästa Litecoin-plånbok: Online-plånböcker

Online plånböcker är plånböcker som alltid är online. De har fördelar – de är lätta att komma åt via internet. Men det är också en stor nackdel – eftersom de kan hackas.

Det finns främst tre ”typer” av online-plånböcker. En av dessa är appbaserade mobilplånböcker för Android- och Apple-smartphones. Det finns också programplånböcker som du kan ladda ner till din Windows-, Mac- eller Linux-dator. Slutligen, webbplånbokstjänster, som Coinbase.

Låt oss ta reda på mer om online Litecoin-plånbokstjänster.

Bästa Litecoin-plånbok: webbplånböcker

Tjänster som Coinbase och andra webbaserade plånbokstjänster har fördelar och nackdelar. En webbplånbok är verkligen en typ av kryptovalutaplånbok som en person kan komma åt via en webbläsare. Ibland kallas de “heta plånböcker” och är utsatta för hacking eftersom de arbetar på ett centraliserat system.

Tabell: Fördelarna och nackdelarna med Coinbase Wallet och Binance-plånboken

Vad detta betyder är att Coinbase (till exempel) har full kontroll över nycklarna till din plånbok. Så om Coinbase hackades kunde hackarna stjäla dina plånboksnycklar från Coinbase. Detta tar säkerheten ur dina händer, vilket aldrig är bra.

Köper Litecoin på Coinbase

Låt oss titta på fördelarna och nackdelarna med dessa typer av plånböcker:

Fördelar

 • De är lätta att använda och nybörjarvänliga
 • Du kan köpa fyra av de bästa kryptovalutorna från dem med fiat-valuta
 • Dessa typer av webbplånböcker kan hantera flera kryptovalutaöverföringar inom ett enda konto
 • Du kan också sälja din Litecoin tillbaka till dem för fiat-valuta
 • Kan nås var som helst med en internetanslutning

Nackdelar

 • Du är sårbar för bedrägerier, attacker och hack online.
 • Du äger faktiskt inte plånboken. Det är fysiskt och digitalt ur dina händer och lagras på en tredjepartsplattform. Du äger inte krypton i många fall.
 • Coinbase själva ser inte sina tjänster som en “plånbok”. Faktum är att företaget självt är mer av en mäklarbörs.

Bästa Litecoin-plånbok: Programvaruplånböcker

Exodus och andra programvaruplånböcker har många fördelar och nackdelar. Detta avsnitt kommer att utforska hur programvarubaserade plånböcker fungerar och deras fördelar och nackdelar. En programvaruplånbok är installerad på din Windows-, Mac- eller Linux-dator.

Bästa Litecoin plånbok

Här är fördelarna och nackdelarna med programvaruplånböcker, som Exodus.

Fördelar

 • Lättanvänt gränssnitt med ett nybörjarvänligt system.
 • Bra säkerhetsnivå jämfört med webbplånböcker
 • Till skillnad från många plånböcker är Exodus en bra plånbok för många olika kryptovalutor – inklusive Litecoin.
 • Har återställningsalternativ så att din plånbok är säker även om din dator blir stulen eller går sönder.
 • Det ger dig mer kontroll över den privata och offentliga nyckeln till din plånbok.
 • Med Exodus kan du utbyta kryptovalutor med varandra med Shapeshift.

Nackdelar

 • Plattformen är alltid online och ansluten till internet. Detta gör det lättare för hackare att få tillgång till dina pengar jämfört med alternativ för lagring offline.
 • Du måste vara försiktig med virus på din dator och se till att du har antivirusprogram installerat.
 • Du kan inte ställa in överföringsavgiften manuellt som andra plånboksplattformar. Detta gör transaktionsavgifter dyrare.
 • Det är bara lätt att komma åt om du är med den enhet som plånboken är installerad på.

Bästa Litecoin-plånbok: mobilplånböcker

Jaxx Liberty mobilplånbokMobilappbaserade plånböcker, som Jaxx Liberty, är mobilappar online som för närvarande är utformade för att fungera även på skrivbordet med webbtillägg. Det finns mycket att välja på om du vill lagra Bitcoin. Det finns dock inte många Litecoin-mobilplånböcker.

Jaxx Liberty stöder mer än 10 mynt och mer än 20 poletter som du kan förvara i plånboken. Ändå tillåter det dig att anpassa plånboken så att du bara kunde visa de mynt och tokens du vill ha, inte alla.

Fördelar

 • Jaxx Liberty-gränssnittet är en av de största fördelarna med det. Den är utformad för personer med begränsad kunskap eller förståelse för krypto.
 • Lagrar de personliga tangenterna på användarens egen telefon. Detta gör det svårt för hackare att stjäla dina pengar – men inte omöjligt.
 • Det fungerar över olika operativsystem.
 • Lätt att komma åt.

Nackdelar

 • Långsam plattform – många människor har klagat på att appen kraschar mycket. Detta kan vara ett problem vid överföringar.
 • Det är en “het” plånbok. Den lagrar dina plånboksnycklar på en smartphone som alltid är online.
 • Den har inte en 2-faktor autentiseringsfunktion.

Som du kan se erbjuder onlineplånböcker användarvänlighet och enkelhet, men detta kostar den ultimata kostnaden – säkerhet. Låt oss nu utforska offlineplånböcker och hur de fungerar och vad fördelarna och nackdelarna är med dessa typer av plånböcker.

Bästa Litecoin plånbok: Offline plånböcker

Dessa typer av plånböcker är fysiska plånböcker – de kan vara hårdvarubaserade eller mer traditionellt pappersbaserade. De är kända som “kylförvaring” plånböcker eftersom de inte “alltid är online” som “heta förvaring” plånböcker.

Dessa typer av plånböcker erbjuder bästa säkerhet, men den ökade säkerheten kan komma med en prislapp. Inte bara det, men de gör det svårt att få snabb tillgång till din krypto, så om du vill daghandel är de inte det bästa alternativet. Låt oss titta på några av fördelarna och nackdelarna med offlineplånböcker.

Bästa Litecoin-plånbok: Pappersplånböcker

Tjänster som LiteAddress.org är öppen källkod och betrodda Litecoin-pappersplånböcker. Det låter dig skriva ut dina offentliga och privata nycklar på ett papper. Din pappersplånbok förblir alltid offline. Så det är säkert och inte sårbart för hackare.

Det skriver också ut en QR-kod som du kan skanna för att komma in i din plånbok, vilket gör det lättare för dig.

bästa litecoin plånbok

Denna tjänst är otroligt säker, men du har det yttersta ansvaret för din investeringssäkerhet – om dokumentet skadas, blir stulet eller förlorat kommer du att förlora tillgången till dina medel. Låt oss titta på fördelarna och nackdelarna med pappersplånböcker.

Fördelar

 • Ett mycket enkelt sätt att generera en Litecoin-nyckel och adress. Det är enkelt och kan ställas in inom en minut.
 • Det är supersäkert – offlinelagring är hacktätt. Ingen kan hacka dina tryckta plånboksnycklar.
 • Den använder programvara med öppen källkod, pålitlig och community-hantering som hanteras genom GitHub för att underhålla samhället.
 • Perfekt för att hålla en kryptovaluta under lång tid.

Nackdelar

 • Det finns inget sätt att få tillbaka din Litecoin om ditt papper går förlorat. Du måste förvara din offline pappersplånbok säkert och säkert.
 • Det har förekommit några bedrägerier med omdirigerade webbplatser som skickar användare till falska webbplatser med “temat” på Liteaddress.org. Så se till att du besöker rätt webbplats – leta alltid efter SSL-certifikatet (grön text och HTTPS till vänster i adressfältet)!
 • Det är ett mycket besvärligt sätt att göra kryptohandel om du köper och säljer regelbundet. Det är inte riktigt utformat för en heltidshandlare.

Bästa Litecoin-plånbok: Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånboken har hävdat att det är det säkraste sättet att lagra din kryptovaluta under lång tid. Innan vi fattar några beslut, låt oss dock titta på fördelarna och nackdelarna med hårdvaruplånböcker. Vi använder en av de mest populära utgåvorna ( Ledger Nano S) som vårt exempel.

bästa litecoin plånbok

Fördelar

 • Det perfekta sättet att “förvara” din kryptovaluta. Offline / kylförvaring skyddas av lösenordsskydd och kryptering.
 • Nano S levereras också med återställningsnycklar som en reservfunktion.
 • Anslut bara till din dator via USB för att komma åt den! Det är så enkelt!
 • Den är kompatibel med Mac, Windows och Linux och kan också användas via OTG-kablar för Android-smartphones.

Nackdelar

 • Det kostar $ 99 medan de flesta programvaror och webbaserade plånböcker är gratis!

Som du har läst i det här avsnittet i guiden är offlineplånböckerna säkrare men har några problem. Pappersplånböcker är bra för långvarig kryptotillgång – så om du köper Litecoin för att hålla det fungerar papper. Men om du köper och säljer krypto regelbundet måste du investera i en hårdvarubaserad kryptoplånbok.

Nästa avsnitt avslutar den här guiden och sammanfattar allt vi har lärt oss hittills!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Bästa Litecoin-plånbok: Slutsats

Så nu, när du har läst min guide, borde du veta var du ska lagra Litecoin. Varje kryptoinvesterare är annorlunda och alla har olika behov. Jag hoppas att du nu kan bestämma vilken som är den bästa platsen att lagra Litecoin för dina specifika behov.

Om du vill ha snabb åtkomst men med viss inbyggd säkerhet är Exodus ett bra exempel. Men om du handlar i små mängder och vill göra det från din smartphone, erbjuder Jaxx viss säkerhet med snabb handel.

Men om du vill sätta säkerhet före transaktionshastigheter måste du gå offline. Om du vill investera på lång sikt kan pappersplånböcker ge en bra plånboksbaserad strategi för din kryptovaluta-strategi. Men du måste komma ihåg att papper inte är det säkraste materialet som finns tillgängligt.

Tabell: Företagsinformation för Ledger Nano S och Trezor One

Min slutsats är att hårdvaruplånböcker är det bästa och säkraste sättet att lagra kryptovaluta. De är säkrare än pappersplånböcker eftersom materialet de är gjorda av är mycket mer motståndskraftiga mot skador (som du förmodligen kan gissa!).

Så du vet nu vad den bästa Litecoin-plånboken är. Varför inte komma ut och göra din Litecoin-kryptovaluta säkrare med pappers- eller hårdvaruplånböcker? Skydda dina investeringar! Du betalade trots allt hårt förtjänade kontanter för dem.

Notera: Spendera aldrig / investera mer än du har råd att förlora. Jag rekommenderar att du pratar med en finansiell rådgivare innan du gör några investeringar.

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map