Bästa Bitcoin plånbok

Vad är den bästa Bitcoin-plånboken? Låt oss prata!

Så du har bestämt dig för att köpa Bitcoin. Det är fantastiskt men … var ska du förvara dem?

Du vet vad en plånbok är, eller hur? Ja det stämmer! Platsen där du lagrar dina surt förvärvade kontanter.

Tja, så fungerar Bitcoins … typ av. Men istället, du lagrar dina Bitcoins i en Bitcoin-plånbok. Bitcoin plånböcker är digital och krävs för att du ska kunna lagra, skicka och ta emot kryptovalutan i fråga.

Att hålla dina Bitcoins säkra är mycket, väldigt viktigt. Det är därför jag är här för att hjälpa dig att skydda dem – precis som om du skulle göra en nyfödd baby (typ av).

I slutet av den här guiden vet du det vad är bäst Bitcoin plånbok till dig, och hur man håller det säkert. Men först, låt oss prata om varför säkerhet är så viktig i världen av digitala kontanter!

Bästa Bitcoin-plånboken: Varför är säkerhet så viktigt?

Världen är full av bra och dåliga människor. På samma sätt fylls internet också med många bra och dåliga individer. Dessa dåliga människor på internet kallas hackare – och de väntar ständigt på möjligheter att stjäla din information.

Det finns många hackare där ute som vill ha en sak – Bitcoins! När allt kommer omkring är Bitcoins värda mycket pengar. Därför, det är ditt jobb att skydda din Bitcoin-plånbok.

Precis som hur internetbank låter dig komma åt ditt konto med ett användarnamn och lösenord, för att få åtkomst till din Bitcoin-plånbok får du en offentlig nyckel (användarnamn) och en privat nyckel (Lösenord). För att hacka din Bitcoin-plånbok måste hackare få tillgång till din privata nyckel. Du måste se till att den bästa Bitcoin-plånboken du väljer är säker.

Bästa Bitcoin plånbok

I juni 2011 fick hackare tillgång till de privata nycklarna från Mt. Gox’s (en kryptovalutautbyte) och stal 2609 Bitcoins. Den andra attacken mot Mt. Gox hände 2014. Den här gången stal hackare cirka 350 miljoner dollar i Bitcoins.

Ja, du läste rätt – 350 miljoner dollar! Felet var att Mt. Gox lagrade sina Bitcoin i en online plånbok – detta gjorde det enkelt för hackare att komma åt. Om de hade lagrat sina Bitcoins i en offline plånbok, dessa hack skulle inte ha varit möjliga.

Det här är dock inte de enda fallen där Bitcoin stulits – det händer ofta. Det här är för att människor behåller inte lösenordet (privat nyckel) till sin Bitcoin-plånbok säkert nog. Det enda du kan göra är att lära av dessa misstag och förhindra att det händer dig.

Så, vad är den bästa Bitcoin-plånboken för dig? Vad är skillnaderna? Hur lagrar du dina Bitcoins säkert offline?


Låt oss gå in på det nu …

Lagra Bitcoins Online VS Offline

Det finns två sätt att lagra traditionella pengar. Du kan välja att lagra det på ditt bankkonto, eller så kan du ta ut det och förvara den på ett säkert ställe. Pengarna som finns på ditt bankkonto är ansluten till internet och kan hackas / stulas.

De kontanter du har i din plånbok har dock ingen anslutning till internet. Så det är omöjligt för någon att hacka det.

Bästa Bitcoin-plånboken: en bärbar dator med några kryptomynt spridda på den.

På samma sätt kan vi lagra Bitcoins online och offline. Offline plånböcker erbjuder mycket högre säkerhet jämfört med online-plånböcker. Det här är för att offlineplånböcker är inte anslutna till internet och hackare online kan inte stjäla något som inte finns där.

Vi kan lagra Bitcoins online i två sätt:

 • Webbplånbok: Webbplånböcker kan nås var som helst och på vilken enhet som helst, så länge den har en internetanslutning.
 • Programvaruplånböcker: Ladda ner programvaran till din dator som låter dig hantera dina Bitcoins. Dessa är säkrare än webbplånböcker.

Offline plånböcker kommer också in två former:

 • Hårdvaruplånböcker: Det här är precis som en USB-minne där du kan lagra dina Bitcoins och hålla dina Bitcoins offline. Du bör förvara hårdvaruplånboken (USB) på ett säkert ställe där ingen hittar den.
 • Pappersplånböcker: Med dessa kan du lagra din plånbokinformation på ett papper helt från internet. På så sätt kan hackare inte få tillgång till din plånbokinformation och kan därför inte komma åt dina Bitcoins.

Låt oss hjälpa dig att bestämma vad som är den bästa Bitcoin-plånboken – vi tar en titt på fördelarna och nackdelarna med dem alla.

Lagra online (webbplånböcker, programvaruplånböcker)

Fördelar:

Lätt att använda

Webbplånböcker är som webbplatser som Facebook – du öppnar din webbläsare, går till webbplatsen och loggar sedan in med ditt användarnamn och lösenord. Lätt!

Programvaruplånböcker är som Microsoft Ord – du öppnar programmet från skrivbordet och sedan är du inne. Du kan dock behöva ange ditt lösenord.

Bästa Bitcoin plånbok

Båda alternativen är lätt att komma åt och använda. De är inte komplicerade och är bra för nybörjare!

Snabb åtkomst till Bitcoins

Eftersom onlineplånböcker är lätta att logga in på och erbjuder en användarvänlig plattform har du omedelbar tillgång till att skicka och se dina Bitcoins.

Obs! Många webbplånböcker gör att du också kan köpa Bitcoins från dem (t.ex. Coinbase).

Gratis att använda

Webbplånböcker och programvaruplånböcker är båda gratis att använda, det är ett steg mot att vara den bästa Bitcoin-plånboken.

Nackdelar:

Säkerhetsrisk

Online plånböcker är alltid ansluten till internet, så de är alltid benägna att attackera.

Webbplånböcker erbjuder låga säkerhetsnivåer på grund av alla konton lagras på en central server. Detta innebär att hackare kan logga in på ditt konto och komma åt dina mynt från vilken dator som helst, om de har ditt lösenord.

Bästa Bitcoin plånbok

Programvaruplånböcker erbjuder högre säkerhetsnivåer än webbplånböcker eftersom din information laddas ner till din persondator. Så dina Bitcoins lagras på en plats – de är online men inte tillgängliga på internet.

Lagra offline (hårdvaruplånböcker, pappersplånböcker)

Fördelar:

Hög säkerhet

En offline plånbok är inte ansluten till internet. Så det är omöjligt för hackare att få tillgång till det. Det enda sättet någon kan komma åt dina Bitcoins är om de tar tag i din hårdvaruplånbok och kan låsa upp den. Dom är otroligt säker.

Dubbel bekräftelse

Bitcoin hårdvaruplånböcker kommer med extra säkerhet och skydd. För att se eller skicka pengar måste du skriva in ett lösenord / en kod i en fysisk enhet. Så Bitcoins kan bara överföras till andra konton om avsändaren har tillgång till den fysiska enheten.

Nackdelar:

Ingen snabb åtkomst

Du kan inte börja äta fryst mat omedelbart, du måste tina upp det först. På samma sätt är offlineplånböcker i fruset tillstånd, det tar lite tid att låsa upp dem!

Fysiska skador

Här är ett exempel: Om du håller din Bitcoin-plånbok i fickan och glömmer att ta bort den innan du tvättar, innehållet kommer att förstöras. Eftersom det inte finns någon online-kopia av dina plånboksdetaljer kommer du aldrig att kunna återställa den. Vilket betyder en sak – alla dina Bitcoins är borta för alltid.

Bästa Bitcoin plånbok

En liknande sak kan hända med en hårdvaruplånbok vid brand, översvämning osv. Så det är viktigt för dig att hålla flera kopior av din plånbokinformation skyddad på olika platser. Placera dem inte bara var som helst – bara på de platser där bara du vet var de är.

Svårt att installera

Att ställa in din plånbok för kylförvaring ta lite tid.

Pris

Hårdvaruplånböcker i genomsnitt till ett pris av cirka $ 70. Så du kanske vill titta på andra alternativ om du bara lagrar ett lågt belopp.

Om detta inte har svarat på din fråga om “vad är den bästa Bitcoin-plånboken”, ska vi ta en djupare titt?

Senaste Ledger Wallet-kupong hittades:

Att använda en webbplånbok – inte den bästa idén

Att använda en webbplånbok är som ber någon att hantera dina pengar åt dig. Du har begränsad kontroll, men som en fördel behöver du inte oroa dig för att hantera det själv.

Dessa plånböcker är lätt att använda. Du kan logga in på dem precis som med ditt e-postkonto. Du kommer att kunna komma åt dem var som helst och när som helst. Allt du behöver är en dator eller mobil med internetanslutning.

Tabell: Säkerhetsfunktionerna i Ledger Nano X och Trezor Model T

Du måste dock vara försiktig när du väljer en webbplånbok vissa kanske inte är dina bästa alternativ för Bitcoin-plånbok. Om du använder en webbplats som har begränsad säkerhet, då kommer dina Bitcoins att vara i fara. Det är enkelt! Välj alltid en plånbok som har ett gott rykte. De två webbplånböckerna som jag rekommenderar är Blockchain.com och Coinbase.

Blockchain.com

Blockchain.com påstår sig ha mer än 23 miljoner aktiva plånböcker. Den stöder mynt som Eter och Bitcoin kontanter och det tar mindre än tre minuter att ställa in.

Så enkelt är det att ställa in en och skicka / ta emot Bitcoins!

Gå till Blockchain.com i din webbläsare och klicka på “Skaffa en gratis plånbok”-Knappen längst upp till höger på sidan.

Bästa Bitcoin-plånbok: Skapa en plånbok på Blockchain.com.

När du har fyllt i formuläret klickar du på “Fortsätta”, Och din plånbok är redo.

Bästa Bitcoin plånbok: Blockchain.com profilbank.

På vänster sida har du alternativ som gör att du kan köp och byt Bitcoin. På höger sida kan du se prishistoriken för Bitcoin.

Tänk dig att du vill skicka pengar till din vän … vad skulle du behöva? Du skulle be dem om deras bankkontouppgifter, eller hur??

Tja, så fungerar det när du vill skicka Bitcoins. Istället för ett kontonummer använder vi dock en offentlig plånbokadress. Du kan se din plånbokadress genom att klicka på begäran-knappen.

Obs! Det är viktigt att du inte blir förvirrad mellan en offentlig adress och en privat nyckel. Din allmänna adress (eller användarnamn) är vanligtvis 34 tecken lång, men din privata nyckel (eller lösenord) är 64 tecken lång.

Bästa Bitcoin-plånbok: Begära Bitcoin i en plånbok.

I bilden ovan, "15B1yuveuA9Ri3RteDXuxqgjNJYXmQ2KUV" skulle vara din offentliga plånbokadress. Det här är adressen du skulle ge till din vän om du ville att de skulle skicka lite Bitcoin till dig.

För att skicka Bitcoins till din vän måste du Klicka på "Skicka" knapp på din instrumentpanel och ange sedan deras offentliga plånbokadress i “Till” fält. Detta är en liknande process som hur du skulle skicka pengar till ett annat bankkonto.

Bästa Bitcoin-plånbok: skicka Bitcoins på en plånbok.

Coinbase

Bästa Bitcoin-plånbok: Coinbase Bitcoin-plånbok.

Coinbase är en annan webbaserad plånbok. Det erbjuder inte bara Bitcoin-plånbokstjänster, det erbjuder också Bitcoin Cash, Ether och Litecoin-plånbokstjänster. Processen för att skicka och ta emot mynt liknar Blockchain.com.

Online plånböcker ta en avgift för transaktioner, fastän. Så om du vill göra många transaktioner kommer det att kosta dig mycket i transaktionsavgifter.

Onlineplånböcker ger dig inte full kontroll över dina privata nycklar. Istället nås de med det normala användarnamnet och lösenordsmetoden. Det betyder att de har de privata nycklarna till din plånbok, så om de blir hackade, så gör dina privata nycklar. Och när en hackare har tillgång till dina privata nycklar, har de tillgång till dina pengar.

Hur som helst, låt oss gå vidare till den säkrare versionen av online-plånböcker – programvaruplånbok.

Programvaruplånböcker – det bättre alternativet

Med programvaruplånböcker, de ge mer kontroll över din plånbok jämfört med webbplånböcker. Du kommer åt din plånbok med en mjukvara som du laddar ner till din dator. Kan det vara din bästa Bitcoin-plånbok?

Programvaruplånböcker kan inte nås från olika datorer, fastän. De kan endast nås på den dator du laddade ner den från. Om du ska använda en programvaruplånbok rekommenderar jag att du håller din dator uppdaterad med skyddsprogramvara. Det finns virus där ute som kan ge hackare enkel tillgång till dina pengar!

Tabell: Huvuddragen i Coinbase Wallet and Exodus

Det är viktigt att du säkerhetskopierar din programvaruplånbok också! Om inte, kan fysisk skada på din dator få dig att förlora dina mynt för alltid.

Här är två av de mest populära programvaruplånböckerna: Exodus och Electrum.

Exodus

Bästa Bitcoin-plånbok: Exodus Bitcoin-plånbok.

Exodus stöder flera kryptovalutor och har en integrerad börs som hjälper dig att byta olika mynt med varandra.

Det har gjort stora framsteg sedan det lanserades och är tillgängligt på Windows, Mac, och Linux-operativsystem. Det ger dig den kontroll du behöver över dina kryptotillgångar och kräver ingen teknisk kunskap för att installera. För att inte tala om att det har en trevlig, användarvänlig layout, vilket gör den perfekt för nybörjare!

Det är väldigt enkelt att använda och gör det enkelt att lagra, skicka och ta emot Bitcoins! Du kan också ställa in återställningsalternativ, vilket innebär att din plånbok är säker om din dator slutar fungera.

Electrum Bitcoin plånbok

Electrum Bitcoin plånbok är också en av de mest populära programvaruplånböckerna och har varit i drift sedan 2011. Den erbjuder en bra säkerhetsnivå och ett coolt utbud av funktioner.

Det är en decentraliserad programvaruplånbok, vilket innebär att det finns aldrig stillestånd (och det ger också extra säkerhet). Dina privata nycklar är också krypterade, vilket gör det svårare för hackare att bryta sig in och stjäla dina pengar! Du kan även exportera din privata nyckel så att du kan komma åt din plånbok på andra Bitcoin-klienter.

Sammantaget är Electrum ett utmärkt val om du letar efter en gratis och säker programvaruplånbok!

Offlinelagring är svaret

Slutligen är cheferna för kryptovalutaskydd – offline-lagringsplånböckerna.

Om du vill vara säker från onlinehackare är din bästa Bitcoin-plånbok det en Bitcoin-hårdvaruplånbok eller en Bitcoin-pappersplånbok. De förhindrar ondsinnad skadlig kod eller virus som stjäl dina privata nycklar. De skyddar dig också från otäcka webbplatser som försöker stjäla dina privata nycklar (annars känd som “Nätfiske” -webbplatser).

Den enda nackdelen med att använda dessa typer av offline-lagring är att de skyddar dig inte mot fysisk stöld. Så det är mycket viktigt för dig att hålla din hårdvara eller pappersplånbok på ett säkert ställe.

Ledger Nano S

Bästa Bitcoin plånbok: Ledger Nano S förstasida.

Ledger Nano S plånbok är en enhet som ser ut som en vanlig USB-enhet. Den enda skillnaden är – du måste skydda det eftersom ditt liv beror på det!

Det är inte så svårt att ställa in. Allt du behöver göra är att ansluta den till din dator, gå igenom säkerhetsinställningarna, överföra dina mynt till den och bom! Dina mynt är nu säkra och sunda.

USB har en skärm på sig – den här skärmen är det som hjälper dig auktorisera transaktioner och logga in på din Ledger Nano S-instrumentpanel. Detta är en utmärkt funktion som ger extra säkerhet för din förmodligen bästa Bitcoin-plånbok!

Tyvärr har denna säkerhetsnivå en prislapp på cirka $ 70. Men det är absolut värt att betala om du har en stor portfölj med mynt!

Trezor

Bästa Bitcoin-plånbok: Trezor Bitcoin-plånbok.

Trezor var den första Bitcoin-plånboken som skapades och är känd för att vara en av de säkraste metoderna för att lagra dina Bitcoins!

Det är som Ledger Nano S och erbjuder ett liknande utbud av funktioner. Den ursprungliga installationen är inte så svår och det gör att du kan säkerhetskopiera din plånbok vid fysisk stöld!

Återigen kommer denna säkerhetsnivå med ett pris … Och återigen, att priserna rangerar runt 70 dollar.

Bitcoin pappersplånbok

Bästa Bitcoin plånbok: WalletGenerator Bitcoin Wallet.

Jag rekommenderar att du använder följande plånboksgenerator – WalletGenerator.net. Denna plånbokgenerator skapar en ny plånbok med en offentlig nyckel (användarnamn) och privat nyckel (lösenord), som du sedan kan skriva ut på ett papper.

Nycklarna som genereras är långa, så det är svårt att skriva in dem manuellt. Det är därför plånboksgeneratorn också skriver ut en QR-kod (tycka om en streckkod), vilket gör det lättare för dig att komma åt.

Det är omöjlig för onlinehackare att stjäla ditt lösenord (eller din privata nyckel) för det finns inte online. Detta förhindrar dock inte fysisk stöld.

Så, vad är den bästa Bitcoin-plånboken för dig?

Om du precis har börjat med Bitcoin rekommenderar jag att du börjar med en onlineplånbok som Blockchain.info eller Coinbase. Du kan gör ditt första Bitcoin-köp använder dessa plånböcker, för.

Men om du köper mer än 100 dollar i mynt, Jag rekommenderar att du överför dina mynt direkt till en programvaruplånbok.

Om du verkligen är bekymrad över säkerheten för dina Bitcoins eller om du har en stor investering, rekommenderar jag att du går över till en offline-lagringsplånbok, jag tror att det skulle vara den bästa Bitcoin-plånboken för dig.

En annan sak som jag skulle föreslå är att du äger flera plånböcker. På så sätt ger du dig själv extra säkerhet. Jag skulle bara rekommendera detta om du lagrade mer än $ 3000 i kryptomynt. Jag vet att det kan vara svårt att hålla reda på dem alla, men det är bättre att vara säker än ledsen!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Slutsatser

Din säkerhet är ditt ansvar. Med alla plånböcker måste du vara försiktig. Om du slarvigt avslöjar din privata nyckel kan du riskera att förlora alla dina pengar! Kom bara ihåg följande punkter för att välja den bästa Bitcoin-plånboken:

Online plånböcker:

 • Lätt att använda, särskilt för nybörjare
 • Låga säkerhetsnivåer
 • Du kan köpa Bitcoin från dem

Programvaruplånböcker:

 • Erbjud en okej säkerhetsnivå om din dator är virusfri
 • Lätt att använda och få tillgång till
 • Kan ofta erbjuda olika plånböcker för kryptovaluta, för

Hårdvaruplånböcker / pappersplånböcker:

 • Högsta säkerhetsnivå
 • Lagrar dina Bitcoins offline så att hackare inte kan komma in i det
 • Måste se till att du håller den fysiska enheten eller papperet säkert

Och det är allt, folkens! Så du borde nu ha en bättre förståelse för vilken plånbok som passar bäst för dina behov. Oavsett om det är Coinbase eller Huvudbok, Jag önskar dig lycka till med att växa din kryptoportfölj!

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map