Undersökningsanalys – Blockchains affärsvärde

Antalet blockchain-baserade företagsprojekt har skjutit i höjden under de senaste åren. Trender tyder på att detta antal bara kommer att öka under de kommande decennierna. Du måste dock ha en uppsättning prioriteringar för dina kommande blockchain-baserade affärsverksamheter. Bristen på förutsägbar data innebär att den nuvarande branschpraxis och insikter är något av de bästa tillgängliga alternativen.

För att hjälpa dig har vi genomfört en branschundersökning om prioriteringarna för affärsutövare i företagets blockchain-scenario. Vi vill tacka Telefónica för att vara forskningspartner i denna undersökning.

Undersökningsresultaten baseras på enkätsvaren från de svarande som bor i Nordamerika, Europa och Asien. Som ni vet har dessa regioner den högsta engagemangsnivån i företagets blockchain-projekt.

Säkerhet och stabilitet är fortfarande de ovärderliga funktionerna

I alla moderna eller traditionella affärer ses säkerhet och stabilitet som en framgångsbild. Samtidigt försöker företag sträva efter att ett högt tak växer i en hållbar takt. Och blockchain-baserade företagsprojekt är inget undantag från det.

Nu när det finns några fantastiska blockchain-nätverk och ekosystem kan företag äntligen söka olika vägar inom den gränsen för säkerhet och stabilitet..

Företagsprojekt vill ha en viss nivå av kontroll och förtroende bland deltagarna. Dessa två egenskaper ger dem en känsla av säkerhet och stabilitet.

Så vad tycker våra undersökningsdeltagare om de viktigaste prioriteringarna för ett företag blockchains-projekt?

Tillåtet över tillåtet

Blockchain-nätverk antar antingen ett tillåtet eller tillståndsfritt tillvägagångssätt. Medan tillståndlösa blockchain-nätverk gör underverk i “offentliga” användningsfall som röstning eller insamling, är det verkligen inte lämpligt för företagsmiljöer.

Exempelvis trivs hantering av försörjningskedjor eller bank / betalningar i ett tillåtet och kontrollerat ekosystem, särskilt reglerat av regleringssystem. Med bättre skalbarhet och snabbare utdata är tillåten blockchain ett mycket bättre alternativ för ett företagsprojekt.

Nu går vi vidare till omröstningen –

omröstningsanalys telefonica

Undersökningsresultaten återspeglar också den idén.

De allra flesta av de tillfrågade gynnar Hyperledger Fabric Private Network eller något konsortiabaserat tillåtet nätverk.

Intressant är att Public Ethereum också är ganska populärt. Anledningen till detta val är den relevanta roll som Ethereum spelar i skapandet och hanteringen av smarta kontrakt som utgör den mest betydelsefulla pelaren för blockchain-applikationer för företagsöverföring. Fortfarande är tillåtna blockkedjor att föredra för att bedriva affärer.

Varför då?

Som vår forskning bekräftar är bättre kontroll och förtroende bland enheterna mycket avgörande i företagsscenariot. Ett tillåtet nätverk kan hjälpa dem att uppnå det.

Tänk till exempel på en typisk försörjningskedja. Elementen i en försörjningskedja fungerar naturligtvis i en sluten och kontrollerad miljö som affärspartners. Dessa element kan fungera mer effektivt och snabbt eftersom de har en högre konfidensnivå, delade regler och allmänt accepterade operativa riktlinjer.

Skalbarhet, spårbarhet och transparens är de mest berörda problemen

Affärer handlar om skalning. Ett företag som tjänar 1 miljon dollar i intäktsplaner för att öka intäkterna uppgår till 10 miljoner dollar. Tillväxt är vilken verksamhet som helst.

Ett företag kan dock offra prestanda medan de skalas. Så, men det är absolut nödvändigt att öka skalbarhet och prestanda samtidigt.

På samma sätt, för alla blockchain-nätverk, oavsett om det är tillåtet eller tillståndlöst, blir skalbarhet och prestanda viktiga aspekter.

Företagets operativa miljöer kräver spårbarhet och transparens. Du kanske tror att tillåtna blockkedjor är “alternativet” för företag. Men sådana blockchain-nätverk saknar full offentlig öppenhet. Det är därför som vissa branschdomäner (särskilt inom den offentliga sektorn) väljer tillståndlösa nätverk som Public Ethereum.

Slutligen berör det sista viktiga problemet för företag själva tekniken. Trots den störande effekten i näringslivet är blockchain fortfarande ett nyfött koncept, långt ifrån mognat. Således blir teknisk mognad en avgörande faktor.

Så vad känner våra respondenter?

Vi har en slips här. Nästan hälften av deltagarna känner att skalbarhet och prestanda för blockchain-nätverk rör frågor. En liknande befolkad grupp försöker ta reda på sätt att få bättre spårbarhet och transparens i privata ekosystem.

Slutligen är ungefär en fjärdedel av respondenterna oroliga över teknikens mognadsnivå.

Det verkar som om företagsprojekt letar efter en blandning av två världar. De letar efter skalbarhet men vill inte heller offra spårbarhet och transparens.

Fortfarande, med mer företagsinriktade funktioner, har behöriga blockchain-nätverk en liten ledning gentemot det motsatta alternativet.

Ladda ner hela affärsvärdet av Blockchain-analys

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map