Bitcoin prevare koje treba izbjegavati 2021. godine

Bitcoin i cjelokupno tržište kriptovaluta prošli su meteorski uspon u posljednjih nekoliko godina, a s njim i Bitcoin prevaranti. Rastuća cijena Bitcoina i tržišna kapitalizacija privlačni su za nove investitore koji su navalili na tržište u nadi za brzom zaradom.

Možda ne razumiju potpuno tehnologiju, ali čitali su priče o pametnim investitorima koji su nekoliko tisuća dolara pretvorili u milijune i sada suBitcoin milijunaši‘.

Bitcoin prijevara kojih treba biti svjestan

Izgledi za zaradu putem interneta pomiješani s pohlepom otkrivaju loše u ljudskoj prirodi. Iako se tržište kriptovaluta često prikazuje kao rizično, lažno i koristi ga kriminalna organizacija. Stvarnost je takva da će, gdje god postoji pohlepa, biti mrežnih prijevara.

Ako uočimo jasne znakove, investitori mogu izbjeći te prevare i zaštititi svoju kripto imovinu. Sljedećih 5 prijevara s bitcoinima najčešće je izbjegavanje.

# 1 – Lažne bitcoin razmjene

U hipu koji je Bitcoin, postoji mnogo korisnika koji nisu ništa sumnjivi i u naletu za kupnjom Bitcoina posjećuju lažne burze.

Slično krađi identiteta, ove web stranice s prijevarama mogu se činiti poput poznate kripto burze. Međutim, ove web stranice samo su iluzija krađe vaših osobnih podataka.

Razmjene prijevara koristit će atraktivan promotivni materijal koji će se činiti predobrim da bi bio istinit. Uključuju ponude za prijavu da biste zatražili nagradu „samo na ograničeno vrijeme“, dodatni bonus ako položite velike iznose ili obećanje da ćete umnožiti početno ulaganje za nekoliko mjeseci.

Lažne razmjene bitcoina obično će naplaćivati ​​neobično visoke naknade za transakcije, otežati povlačenje sredstava ili jednostavno ukrasti vaš novac zajedno i više se nikad neće čuti.

Studija slučaja: Nedavni primjer bio je u Južnoj Koreji gdje su vladini dužnosnici razotkrili lažnu razmjenu tzv BitKRX. Prevarili su nevine kupce predstavljajući se kao legitimna razmjena marketingom kao podružnica KRX-a, najveće financijske trgovačke platforme u Južnoj Koreji.

Također imajte na umu razmjene s otmjenim aplikacijama za pametne telefone. Oni mogu biti vrlo sofisticirani, ali mogu biti Bitcoin prijevara. U osnovi mogu ukrasti vaše podatke na vašem telefonu, poput podataka za prijavu, na vašu stvarnu razmjenu.

Poznati su slučajevi kada su te aplikacije preuzete iz legitimnih trgovina aplikacija, kao što je Google Play.

Kako izbjeći lažnu razmjenu bitcoina Prijevare

 • Pridržavajte se popularnih, dobro poznatih, legitimnih razmjena Bitcoina, poput Coinbase, Binance i Bitit.
 • Označite razmjenu u svom pregledniku i uvijek je koristite
 • Temeljito istražite razmjenu prije registracije računa
 • Budite marljivi s promotivnim materijalom koji zvuči predobro da bi bio istinit
 • Neka vas ne pritiskaju da se prijavite na razmjenu da biste dobivali posebne ponude

# 2 – Zlonamjerni softver unutar softverskih novčanika

Zlonamjerni softver odavno je omiljen među internetskim prevarantima. Korisnici koji preuzimaju softver poput Bitcoin softverskih novčanika mogu sadržavati štetni malware. To može biti malo teže prepoznati.

Jednom kada zlonamjerni softver zarazi vaše računalo, dobit će pristup vašem softverskom novčaniku i isprazniti vaš račun, nadgledati ‘međuspremnik’ za adrese i lozinku kriptovaluta ili jednostavno ukrasti vaše privatne ključeve.

Walware je uobičajena mrežna metoda prijevare

Kako izbjeći zlonamjerni softver unutar softverskih novčanika

 • Kupite i koristite pouzdanog i uglednog hardverski novčanik za pohranu svih vaših sredstava kriptovaluta
 • NE kupujte hardverski novčanik od neovlaštenih prodavača
 • NEMOJTE samo preuzimati bilo koji Bitcoin novčanik u App Store
 • Provjerite ima li web stranica lokot i kliknite ga kako biste osigurali da se podaci o nazivu organizacije podudaraju s opisom web mjesta
 • Upotrijebite ExpressVPN ili NordVPN za šifriranje cijelog prometa, uključujući URL-ove koje pretražujete i zaštitite svoj identitet
 • Provjerite je li antivirusni program ažuriran

NordVPN.com

# 3 – Prijevarne tvrtke koje obećavaju veći povrat

Možda ste već čuli za te tvrtke jer su dobro objavljene. Te će prevare tvrtke ‘trgovati’ vašim novcem na tržištu kriptovaluta i obećati fiksni postotak

dobni prinos koji je znatno iznad prosječnog ulaganja.

Iako u početku može zvučati privlačno, ove kripto web stranice s brzim obogaćivanjem (ili kovanice) treba izbjegavati i obično su shema ponzija ili piramide.

Pridošlice mame na mogućnost umnožavanja početnih ulaganja u određenom vremenskom razdoblju, poput 12 ili 18 mjeseci.

Studija slučaja: Sada poznati primjer bio je Bitconnect koja je povukla najveću prevaru u povijesti kriptovaluta. Tvrtka je jamčila investitorima da zarađuju do 40 posto ukupnog prinosa mjesečno – što više gotovine položite, veću i bržu dobit možete zaraditi.

Slika koju BitConnect koristi kako bi objasnio kako funkcionira njegova shema

U početku se sve može činiti u redu. Ravnoteža se počinje povećavati i vući uzbuđenje. Teško je povjerovati da bi mogla biti prijevara ako vam dobro plate?

Ali kad pokušate povući neku dobit, ima stalno komplikacija.

Prevaranti će uspostaviti kontakt i uvjeriti vas da položite više sredstava za povećanje povrata. Dok istekne 12 ili 18 mjeseci, prekasno je i vaše teško stečene kriptografije više nema.

Kako izbjeći tvrtke koje obećavaju veći povrat

 • Ne zamarajte se traženjem stvari poput “kako napraviti Bitcoin besplatno” ili sličnih projekata
 • Vjerujte svojim crijevima. Ako dobro zvuči istina, obično nije
 • Nikada ne dajte Bitcoin ili privatne ključeve na burzi koja će ga “zamijeniti” za vas

# 4 – krađa identiteta

Možda već znate za prvu prijevaru s popisa sa svog radnog mjesta. Uobičajeni način ciljanja korisnika koji koriste socijalni inženjering je korištenje neželjene e-pošte koja izgleda legitimno.

Može se činiti da je e-pošta od pouzdane organizacije, poput banke, ili u ovom slučaju, razmjene kriptovaluta ili novčanika softvera.

E-pošta će često sadržavati vezu do drugog web mjesta koje izgleda gotovo identično stranici razmjene ili novčanika softvera koju biste inače posjećivali.

Nažalost, ovo je sve krinka za dobivanje vaših podataka za prijavu.

Kako izbjeći krađu identiteta

 • Nikada ne otvarajte e-poštu koja izgleda sumnjivo i koju primate od pouzdanog entiteta, poput banke ili burze kriptovaluta
 • Uvijek provjerite URL kako biste posjetili stvarno web mjesto
 • Ne klikajte na bilo koju vezu koja vam se e-poštom čini sumnjivom
 • Nikada ne dajte svoj privatni ključ nikome, uključujući razmjene
 • Označite stvarnu razmjenu adrese softverskog novčanika i uvijek je koristite za posjet web mjestu
 • Provjerite ima li web stranica lokot i kliknite ga kako biste osigurali da se podaci o nazivu organizacije podudaraju s opisom web mjesta
 • Upotrijebite ExpressVPN ili NordVPN za šifriranje cijelog prometa, uključujući URL-ove koje pretražujete i zaštitite svoj identitet
 • Provjerite je li antivirusni program ažuriran
 • Kupite hardverski novčanik i ostavite svoj Bitcoin ‘offline’

Evo nekoliko relevantnih članaka koje biste trebali pročitati sljedeće:

 • Kraken vs Blizanci: Usporedba kripto razmjene 2021
 • Pregled Coinmama: Bitcoin, trgovanje & Naknade
 • StealthEX pregled: kripto, trenutni zamjene & Naknade
 • Tokenize Review: Značajke razmjene, naknade & Više
 • Exocrow pregled: je li sigurno & Legit?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me