Bitcoin prevare, ki se jim je treba izogniti leta 2021

Bitcoin in celotni trg kriptovalut je v zadnjih nekaj letih doživel meteorski dvig in s tem prevaranti Bitcoinov. Naraščajoča cena Bitcoina in tržna kapitalizacija sta privlačna za nove vlagatelje, ki so na trg prišli v upanju, da bodo hitro zaslužili.

Tehnologije morda ne razumejo popolnoma, so pa prebrali zgodbe o pametnih vlagateljih, ki so nekaj tisoč dolarjev spremenili v milijone in so zdajBitcoin milijonarji“.

Bitcoin prevare, na katere se je treba zavedati

Možnost zaslužka prek spleta, pomešanega s pohlepom, razkriva slabo v človeški naravi. Medtem ko je trg kriptovalut pogosto prikazan kot tvegan, goljufiv in ga uporablja kriminalna organizacija. Resničnost je, da kjer koli je pohlep, bodo spletne prevare.

Če lahko opazimo jasne znake, se lahko vlagatelji izognejo tem prevaram in zaščitijo svoja kripto sredstva. Naslednjih 5 prevar Bitcoinov je najpogostejših, ki se jim je treba izogniti.

# 1 – Lažne izmenjave bitcoinov

V hype, ki je Bitcoin, je veliko uporabnikov, ki nič hudega slutijo in v naglici kupujejo Bitcoin.


Podobno kot lažno predstavljanje se lahko ta spletna mesta za prevare zdijo kot ugledna kripto borza. Vendar pa so ta spletna mesta samo iluzija, da vam ukradejo osebne podatke.

Na borzah prevar bo uporabljen privlačen promocijski material, ki se bo zdel preveč dober, da bi bil resničen. Sem spadajo ponudbe, da se prijavite in zahtevate nagrado za »samo omejen čas«, dodaten bonus, če v nekaj mesecih položite velike zneske, ali obljubo, da boste v nekaj mesecih pomnožili začetno naložbo.

Ponarejene menjalnice Bitcoin običajno zaračunajo neobičajno visoke provizije za transakcije, zelo otežijo dvig sredstev ali preprosto ukradejo denar skupaj in nikoli več ne bodo slišali.

Študija primera: Nedavni primer je bil v Južni Koreji, kjer so vladni uradniki razkrili ponarejeno borzo BitKRX. Nedolžne kupce so prevarali tako, da so se predstavljali kot zakonita borza, tako da so se tržili kot podružnica KRX, največje finančne platforme za trgovanje v Južni Koreji.

Upoštevajte tudi izmenjave z modnimi aplikacijami za pametne telefone. Ti so lahko precej izpopolnjeni, vendar so lahko Bitcoin prevare. V bistvu lahko ukradejo vaše podatke v telefonu, na primer podatke za prijavo v vašo dejansko izmenjavo.

Znani so primeri, ko so bile te aplikacije prenesene iz zakonitih trgovin z aplikacijami, kot je Google Play.

Kako se izogniti ponarejeni izmenjavi Bitcoinov Prevare

 • Držite se priljubljenih, dobro znanih, zakonitih borz Bitcoin, kot so Coinbase, Binance in Bitit.
 • Izmenjavo dodajte v zaznamke v brskalniku in jo vedno uporabljajte
 • Pred registracijo računa temeljito raziščite izmenjavo
 • Bodite pridni s promocijskim materialom, ki zveni predobra, da bi bilo res
 • Naj vas ne pritiska, da se prijavite na borzo in prejmete posebne ponudbe

# 2 – Zlonamerna programska oprema v programskih denarnicah

Zlonamerna programska oprema je že dolgo priljubljena med spletnimi prevaranti. Uporabniki, ki prenašajo programsko opremo, kot so denarnice za Bitcoin, lahko vsebujejo škodljivo zlonamerno programsko opremo. Te je nekoliko težje prepoznati.

Ko zlonamerna programska oprema okuži vaš računalnik, bo dobil dostop do vaše programske denarnice in izpraznil vaš račun, spremljal ‘odložišče’ za naslove kriptovalut in geslo ali pa preprosto ukradel vaše zasebne ključe.

Walware je pogosta spletna metoda prevare

Kako se izogniti zlonamerni programski opremi v programskih denarnicah

 • Nakup in uporaba zaupanja vrednega in uglednega denarnica strojne opreme za shranjevanje vseh vaših sredstev kriptovalut
 • NE kupujte strojne denarnice pri nepooblaščenih prodajalcih
 • NE nalagajte nobene denarnice Bitcoin v App Store
 • Prepričajte se, da ima spletno mesto ključavnico in jo kliknite, da se podatki imena organizacije ujemajo z opisom spletnega mesta
 • Uporabite ExpressVPN ali NordVPN za šifriranje vsega prometa, vključno z URL-ji, ki jih iščete, in zaščitite svojo identiteto
 • Prepričajte se, da je skener za viruse posodobljen

NordVPN.com

3. – Podjetja, ki obljubljajo višji donos

Za ta podjetja ste morda že slišali, saj so bila dobro objavljena. Ta prevarantska podjetja bodo z vašim denarjem ‘trgovala’ na trgu kriptovalut in obljubljala fiksni odstotek

starostna donosnost, ki je precej nad povprečno naložbo.

Čeprav se sprva morda zdi privlačno, se je treba tem hitrim kripto spletnim mestom (ali kovancem) izogibati in so običajno ponzi ali piramidna shema.

Novinci se premamijo, da bodo v začetnem obdobju, kot je 12 ali 18 mesecev, pomnožili začetno naložbo..

Študija primera: Zdaj znani primer je bil Bitconnect ki je potegnil največjo prevaro v zgodovini kriptovalut. Podjetje je zagotovilo, da bo vlagateljem mesečno zaslužilo do 40 odstotkov celotnega donosa – več denarja, kot ste ga položili, večji in hitrejši dobiček lahko zaslužite.

Slika, ki jo BitConnect uporablja za razlago delovanja sheme

Sprva se morda zdi vse v redu. Ravnotežje se začne povečevati in vzbujati navdušenje. Težko je verjeti, da bi lahko šlo za prevaro, če vam dobro plačajo?

Ko pa poskušate dvigniti nekaj dobička, obstaja nenehno zaplet.

Prevaranti bodo stopili v stik in vas prepričali, da položite več sredstev za povečanje donosa. Ko mine 12 ali 18 mesecev, je že prepozno in vaš težko prisluženi kripto ni več.

Kako se izogniti podjetjem, ki obljubljajo višji donos

 • Ne trudite se iskati stvari, kot je “kako narediti Bitcoin brezplačno” ali podobni projekti
 • Zaupaj svojim črevesjem. Če se sliši dobro, da je res, običajno ni tako
 • Nikoli ne izdajte Bitcoinov ali zasebnih ključev na borzi, ki vam bo zanje »zamenjala«

# 4 – Lažno predstavljanje

Za prvo prevaro na seznamu morda že veste s svojega delovnega mesta. Pogost način za ciljanje uporabnikov s pomočjo socialnega inženiringa je uporaba nezaželenega e-poštnega sporočila, ki je videti legitimno.

Zdi se, da je e-poštno sporočilo zaupanja vredna organizacija, kot je banka, ali v tem primeru menjalnica kriptovalut ali denarnica programske opreme.

E-poštno sporočilo bo pogosto vsebovalo povezavo do drugega spletnega mesta, ki je videti skoraj enako strani izmenjave ali denarnice, ki bi jo običajno obiskali.

Na žalost je to vse krinka za pridobitev vaših prijavnih podatkov.

Kako se izogniti prevaram z lažnim predstavljanjem

 • Nikoli ne odpirajte e-poštnega sporočila, ki je sumljivo, da ga prejmete od zaupanja vrednega subjekta, kot je vaša banka ali menjalnica kriptovalut
 • Vedno preverite URL, da boste obiskali dejansko spletno mesto
 • Ne kliknite na povezave, ki so vam poslane po e-pošti in se zdijo sumljive
 • Nikoli ne predajte svojega zasebnega ključa, vključno z menjalnicami
 • Zaznamite dejansko izmenjavo naslova denarnice programske opreme in jo vedno uporabite za obisk spletnega mesta
 • Prepričajte se, da ima spletno mesto ključavnico in jo kliknite, da se podatki imena organizacije ujemajo z opisom spletnega mesta
 • Uporabite ExpressVPN ali NordVPN za šifriranje vsega prometa, vključno z URL-ji, ki jih iščete, in zaščitite svojo identiteto
 • Prepričajte se, da je skener za viruse posodobljen
 • Kupite strojno denarnico in pustite svoj Bitcoin “brez povezave”

Tu je nekaj ustreznih člankov, ki jih morate prebrati v nadaljevanju:

 • Kraken proti Gemini: Primerjava kripto izmenjave 2021
 • Pregled Coinmama: Bitcoin, trgovanje & Pristojbine
 • Pregled StealthEX: Crypto, takojšnje zamenjave & Pristojbine
 • Pregled tokenize: funkcije izmenjave, provizije & Več
 • Exocrow pregled: Ali je varno & Legit?
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map