Viktigheten av Blockchain i forsikringsindustrien

I dag skaper forsikringsbransjens store kompleksitet noen synlige hull, som lett kan utnyttes. Blockchains evne til å tilby gjennomsiktighet, høy sikkerhet og uforanderlighet endrer imidlertid landskapet. La oss ta en titt på hvordan blockchain kan bli en forstyrrende kraft i forsikringsbransjen.

I USA spiller forsikring en sentral rolle, spesielt i den økonomiske sektoren og familier og enkeltpersoners velvære. I USA og i andre deler av verden er forskjellige typer forsikringer også nøkkelhjul. Hvert år er denne sektoren ansvarlig for inntekter for milliarder dollar.

Det er imidlertid ikke alltid solskinn og regnbuer når det gjelder forsikringsbransjen. I virkeligheten henger de fleste forsikringsselskapene etter når resten av verden klatrer mot en ny tid. De falske aktivitetene, de kostbare premiene tar en toll på populariteten til denne bransjen.

Men blockchain kan endre scenariet her. Med blockchain forventes det at forsikringsbransjen vil vokse fra $ 64,5 millioner til $ 1,39 milliarder innen 2023. Så i stedet for å se blockchain som fienden, kan forsikringsbransjen utnytte denne teknologiens forstyrrende natur for å gjenvinne sin ære.

Så i denne veiledningen vil jeg hovedsakelig fokusere på hvordan blockchain kan forstyrre denne bransjen og hvorfor du bør implementere blockchain i forsikring.

Meld deg på nå: Gratis Blockchain Fundamentals Course

Blockchain i forsikring: Hva er de viktigste problemene i forsikringssektoren?

Forsikringsbransjen er absolutt ikke perfekt. Så hvis du får en karriere i denne sektoren, vil du legge merke til hvordan de tradisjonelle forsikringsprosessene er fulle av smutthull og sikkerhetsproblemer. La oss se hva slags problemer denne sektoren har å gjøre med for øyeblikket.

Begrenset markedsvekst

Markedsveksten det siste tiåret var ikke så stor for forsikringsbransjen. I virkeligheten var veksten i 2006 12,5%, men den sank sakte til 1% i 2010. Selv om den gjenopprettet, er den fortsatt ganske lav.

I virkeligheten er denne veksten litt høyere enn det globale BNP, men den må endres. Agenter må være smartere om strategiene sine og kan ikke ta denne veksten for gitt, da den når som helst kan gå ned. Siden økonomien faller bak, er det ikke mange bedrifter eller enkeltpersoner som har penger til å bruke på forsikring.

Ineffektiv utveksling av data

Den triste virkeligheten er at dataene som utveksles gjennom alle elementene i forsikringsbransjen er full av feil. Siden sektoren er avhengig av papirbaserte dokumenter litt for mye, er det mange menneskeskapte feil. Også mange ganger kan gale parter bare endre innholdet i dokumentene for å jukse systemet.

Derfor ender folk i mange tilfeller med feilinformasjon, noe som fører til forsinkelser i forsikringskravene. Mer, selskapene må til og med håndtere falsk informasjon om nye kunder. Samlet sett fører dette samlet til mange tap for sektoren. Hvis dette fortsetter da, vil denne sektoren sakte begynne å dø ut.


Økende bedragersk påstander

Dette er en av de viktigste spørsmålene forsikringsbransjen forholder seg til for øyeblikket. Du kan ikke engang forestille deg lengden folk vil gå til bare for å få forsikringspengene. En av de vanligste er falske ulykkeskrav hvor parten hevder å være i en ulykke, men det skjedde aldri. Også festen kan til og med arrangere en ulykke selv.

I virkeligheten prøver denne typen falske forsøk å utnytte forsikringskontrakternes natur, og det meste av tiden slipper den unna. Det er ingen riktig deteksjonsprosess på plass; selskapet er bundet til å betale for festen.

Dette går imidlertid også begge veier. Det er mange forsikringssvindel også der selskapet er gjerningsmann. I virkeligheten er systemet ikke gjennomsiktig, så selskaper kan svindle folk til å bli forsikret, men etterlater mange smutthull som hindrer dem i å få pengene tilbake.

Dårlig datahåndtering

Et annet viktig problem er håndtering av data i forsikringsbransjen. I virkeligheten er det meste av forsikringsselskapet ikke utstyrt for å håndtere slike sensitive data effektivt. Som et resultat er det mange datatyverier og identitetstyveri.

I de fleste tilfeller samler KYC-protokollene sensitiv informasjon om kundene sine, og uten riktig tilsyn eller sikkerhet på plass blir dataene stjålet.

Det er et alvorlig problem, og med nettbrudd økende, vil det ikke forsvinne når som helst. Uten å sette opp en skikkelig nettverkskanal, kan ikke selskaper tilby beskyttelse for innsamling av data.

Utdatert teknologiinfrastruktur

Bransjen kjører på et utdatert eller eldre nettverkssystem. Videre er denne typen infrastruktur definitivt ikke i stand til å håndtere den økte arbeidsmengden med stor ytelse. Det meste av tiden hindrer det vekst av forsikringsselskapet.

Mer, det kan heller ikke tilby regulert driftskostnad, møte kundetilfredshet og forretningskrav. Verden går videre og blir mer avhengig av avansert teknologi. I dette scenariet vil bruk av eldre nettverk bare påvirke negativt.

Uten riktig sikkerhetskopierings- og sikkerhetsprotokoller er det ingen måte selskaper kan følge med på kundens krav.

Stigende driftskostnader

Dette er direkte knyttet til bruk av eldre nettverk. I virkeligheten, ettersom forsikringsbransjen fortsetter å bruke utdatert teknologi, trenger de flere ressurser for å få alt gjort. Dermed ender de opp med en mer kompleks naturmodell, som tar tid, penger og ressurser. Disse selskapene må også oppdatere og samarbeide med offentlige etater.

Å bruke så mye penger bare på menneskelige ressurser gir opphav til feil og langsom produksjon. Så, i dette tilfellet, er den beste måten å begynne å bruke teknologier som kan påta seg byrden og få ting gjort på en ren og effektiv måte.

For mye regulering

Over tid blir forsikringsbransjen vanskeligere og vanskeligere å takle. I mange tilfeller har store selskaper vanskelig for å få forsikring på grunn av alle regelverkene. I virkeligheten, hvis regelverket gjør det vanskelig å få kontakt med kundene, hvorfor skulle selskaper holde seg innenfor regelverket?

Åpenbart vil du trenge regler i forsikringsområdet for å kunne drive bransjen. Men å innføre for mange forskrifter kan gå begge veier. I alle fall, hvis regelverk begynner å kreve for mye kapital, vil selskaper ta risiko i utlandet.

Det er heller ikke den beste fremgangsmåten for å tiltrekke seg virksomhet.

Treg forsikringskontroll

Et annet problem er den langsomme og tungvint prosessen med forsikringsinspeksjoner. Det er inspektører som sjekker ut om kravet er autentisk eller ikke i tilfelle forsikringskrav. Men den generelle prosessen er veldig treg. I mange tilfeller kan det til og med ta en måned å fullstendig inspisere og revidere situasjonen.

Dette reduserer ikke bare kundetilfredshet, men selskapet faller også enormt bak. Mer, på grunn av menneskelige feil, resulterer inspeksjonen i feil mange ganger, og kunden må be om revaluering. Dessverre, uten ordentlige kanaler, vil dette problemet fortsette.

Langsom forsikringskravsprosess

Det er bare for mange trinn for å gjøre feil i et forsikringskrav. Først og fremst begynner det med å fylle mye papir, komme i kø og sende dem inn. Deretter vil selskapet vurdere det og deretter begynne inspeksjonsprosessen. Men mesteparten av tiden mangler forsikringsselskaper arbeidskraft eller automatiserte prosesser for å holde tritt med de overveldende kundekravene.

Som et resultat kan det ta mye tid å komme til kravet ditt og deretter tildele menneskelige ressurser for å hjelpe deg. I de fleste tilfeller krever det også en følelsesmessig toll for forbrukerne når de prøver å få de forsikrede pengene etter at de mistet en av sine nærmeste.

Vil du vite mer om blockchain innflytelse i forsikringsbransjen? Sjekk ut vår guide om blockchain for tilfeller og applikasjoner for forsikringsbruk nå!

Viktige tilfeller av Blockchain i forsikring

Blockchain i forsikring kommer med sitt eget sett med fordeler. Selv om denne teknologien fremdeles er i den tidlige fasen av utviklingen, kan den allerede løse mange spørsmål om forsikring. La oss se hva dette er –

Oppdage falske påstander

Som du vet plager falske påstander bransjen i lang tid. Det er ikke slik at forsikringsselskapene ikke gjør noe for å stoppe svindelen. De bruker avanserte teknologier for å bekjempe det, men dessverre er det ingen hjelp i det hele tatt.

Likevel fortsetter andelen bare å øke. I virkeligheten skjer de fleste av disse svindelene i helse- / livsforsikringer. Andre typer forsikringer har også falske skadeproblemer, men disse to typene har den høyeste prosentandelen av det.

Spesielt kan blockchain i livsforsikring eller helseforsikring bidra til å minimere falske påstander. Ettersom blockchain holder orden på all informasjonen og ikke etterlater noen brødsmule for den korrupte parten å følge, hjelper det å oppdage falske påstander.

Så du kan bruke blockchain for din bedrift for å redusere den drastiske mengden falske aktiviteter.

Tilrettelegge for krav og politiske beslutningsprosesser

Forsikringssektoren er det primære eksemplet på hvordan ineffektivitet og feil skjer under krav og beslutningsprosesser. I virkeligheten kan det øke kostnadene betydelig, noe som blir en plage for kunden og selskapet.

Det er bare et spørsmål om tid når menneskelige mellommenn trenger å tilpasse seg eller bli erstattet av teknologier som ikke gjør alle disse feilene. Derfor kan blockchain hjelpe i denne forbindelse. Ved hjelp av smarte kontraktsfunksjoner kan den raskt gå gjennom reglene før den enten betaler ut eller avviser kravet. Det er mer effektivt og tidsbesparende for begge parter.

Spesielt blockchain i helseforsikring kan bidra til å effektivisere prosessen, og dermed hjelpe pasienter så raskt som mulig.

Effektivisering av rutinemessige inspeksjoner

Forsikringsselskaper må inspisere ulike aspekter som dokumenter, eiendommer og eiendeler daglig for å holde tritt med erstatningsprosessen. Uten ordentlig etterforskning begynner også falske aktiviteter å øke raskt. Imidlertid er denne forsikringsbransjen veldig underbemannet for det. I virkeligheten er ikke industrien rustet til å effektivisere inspeksjonsprosessen, og mange ganger gjør de til og med forskjellige feil.

Derfor er det bare logisk å begynne å bruke blockchain i helseforsikring eller annen form for forsikring for å effektivisere rutinemessige kontrollprosesser. Så hvis informasjonen blir lagret i databasen og den blir oppdatert hver gang det skjer en endring, er det mye lettere å holde oversikt over fremdriften, er det ikke?

Slik kan blockchain virkelig hjelpe.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Forebygge cyberrisiko

Dette er en annen av fordelene med blockchain i forsikring. I virkeligheten er industrien fremdeles for mye avhengig av gamle generasjons teknologier. Derfor kan de ikke bekjempe cyberangrep når de virkelig trenger det fordi de ikke har de riktige verktøyene for det. I realiteten kan datatyveri og informasjonstyveri koste selskapene å betale opp milliarder og milliarder dollar.

Imidlertid, med blockchain i blandingen, er det veldig enkelt å forhindre cyberrisiko. Videre kan blockchain tilby den nyeste teknologien som trengs for å stoppe nettangrep. Blockchain har allerede bevist at den kan tilby bedre sikkerhet, og det kan også forhindre mange nettstarkangrep i stor skala.

On-Demand forsikring

Forsikring på forespørsel er en ny type alternativ for øyeblikket og får det momentum den fortjener. Her kan brukere få forsikring rett fra sine mobile enheter eller til og med datamaskiner når de trenger det. Selv om den allerede er på plass, kan den virtuelle opplevelsen forbedres betydelig hvis selskapene begynner å bruke blockchain.

Det er viktig at blockchain i helseforsikring kan bidra til å automatisere hele prosessen mer effektivt. For eksempel kan selskaper sette sammen smarte kontrakter med underliggende regler i stedet for de originale papirbaserte skjemaene. Brukerne kan få direkte tilgang til smarte kontrakter, gå gjennom alle nødvendigheter, og deretter velge den de trenger.

Det vil bare ta noen minutter på sitt beste!

Sporing av aktiva i sanntid

Forsikringsselskaper har mange premier for eiendom eller skadeforsikringer. Disse er imidlertid litt vanskeligere å spore eller administrere. Å samle all informasjon om eiendommer, eiendeler eller enkeltpersoner er imidlertid en tidkrevende og kostbar tilnærming.

Men med blockchain i blandingen, kan de spore eiendelene i sanntid for å se endringene i eierskap, forhold eller andre standarder de trenger for å opprettholde. Mer, da all informasjon på blockchain er verifisert, sparer det mye tid og penger for selskapene.

Spesielt blockchain i livsforsikring kan spore alle forpliktelser og strømlinjeforme forsikringskravsprosessen raskere.

Blockchain-teknologi er en unik teknologi som kan tilby sin nytte for nesten alle bransjer. Sjekk ut vår liste over 20+ tilfeller av blockchain-teknologi akkurat nå!

Tilbyr dynamisk pris

Dette er en ny ansvarsforsikring, ettersom selskaper prøver å forutse faktorer som endrer forbrukeratferd mot forsikring. For eksempel, bare å ha en statisk plassholder på plass til enhver tid, selv når økonomien er forferdelig, vil få folk til ikke å gå på forsikringer.

Så, sosiale og økonomiske faktorer spiller en stor rolle i å definere prisingen av disse forsikringene. Dette er en av fordelene med blockchain i forsikring, da det til enhver tid kan forutsi endring i forbrukeratferd og markedsverdi.

Så forsikringsselskaper kan utnytte dataene og gjøre endringer i prisene sine basert på et virkelig scenario.

Redusere KYC-kostnader

Vel, en kunde vil ikke fortsette å ta forsikring fra et enkelt forsikringsselskap. Vanligvis liker de å ta alternativene sine og gå etter de beste fra forskjellige selskaper. Men hver gang de må gjennom de samme KYC-prosedyrene, noe som tar mye tid.

Siden informasjonen er den samme i hver organisasjon, er den bare mer effektiv hvis de kan utveksle data fra en kilde til en annen. Så hvis interoperabilitet er på plass, vil forbrukeren bare trenge å fylle ut informasjonen en gang og deretter bruke den til alle andre selskaper..

I virkeligheten sparer det også mange kostnader fra selskapene.

Å tilby en Peer-to-Peer-forsikringsmodell

Dette er en annen type modell og mye mer effektiv med blockchain på plass. I virkeligheten, her, kan medlemmene samle pengene sine og holde premiene for seg selv i stedet for forsikringsselskaper. Vanligvis kan medlemmer samle alle pengene sine i en digital lommebok og deretter bruke pengene til å investere i forsikringssektoren.

Hvis noen fremsetter krav, blir investeringen brukt opp, og hvis ingen fremsetter krav, blir alle midlene returnert. Mer, det er allerede mange applikasjoner på plass, spesielt i Defi-rommet for dette formålet.

Dette er en annen av de konkrete fordelene med blockchain i forsikring.

Nysgjerrig på DeFi? Ta en titt på vår ultimate omfattende guide om desentralisert finansieringsteknologi for å lære mer om den.

Ulike selskaper som bruker Blockchain i forsikringsbransjen

Mange virkelige bedrifter investerer mye penger i blockchain i forsikringsprosjekter. La oss sjekke ut noen av dem akkurat nå.

AIA Group

AIA Group jobber med en rekke forsikring blockchain-prosjekter, og en av dem er for bancassurance-løsninger. Her jobber de med andre samarbeidspartnere for å dele dokumentasjoner live med hverandre.

Møtte livet

Metlife jobber for helseforsikringssektoren for øyeblikket. I tillegg er deres innovasjonsselskap LumenLab den som står bak prosjektet. I virkeligheten tilbyr de forsikringsmidler til avdøde kjære, og det kan også avgjøre om de hadde noen livsforsikring til å begynne med.

Forsiktig økonomisk

Det er en av de største blockchain-prosjektene som snart vil endre scenariet. I virkeligheten ønsker Prudential Financial å utnytte denne teknologien for å kvitte seg med falske aktiviteter, tilby en bedre kundeopplevelse og prosessdokumentasjon. Mer, det kan også spore fremdriften i en kontrakt.

AIG

I samarbeid med International Business Machines Corp jobber American International Group med en løsning for å utvikle en smart forsikringsplattform. Derfor er denne plattformen perfekt utstyrt for å håndtere internasjonale forsikringsspørsmål.

Aegon

Aegon jobber også med et av blockchain-prosjektene. I virkeligheten deltar de i B3i-initiativet som bruker Corda til å utnytte blockchain for forsikringsformål. Videre er dette prosjektet i stand til å håndtere arbeidsmengden til gjenforsikrings- og forsikringsprosessen.

AXA

AXA introduserer en av de mest fremragende blockchain-applikasjonene innen forsikring. De introduserer Fizzy-applikasjonen som hjelper deg med å få en automatisk og sikret forsikring for forsinkede flyreiser. Så dette selskapet tilbyr for det meste forsikring som dekker luftfartssektoren.

Allianz SE

Forsikringsgiganten Allianz SE jobber med en løsning som skal legge til rette for internasjonale forsikringsbetalinger for alle bedriftskundene. Uansett er systemet tokenisert for øyeblikket, og de tilbyr disse tokens for betaling av forsikringskravene.

Assicurazioni Generali

Generali er også et annet stort selskap som jobber med Accenture for forsikringsbransjen. I virkeligheten utvikler de en løsning som vil tilby gjenforsikringsprosessen for tilknyttede forsikringstjenester. Mer, med fremgangen så langt, vil dette bli en av de beste blockchain-applikasjonene i forsikringssektoren.

Zürich

Zürich jobber med Accenture for å komme opp med en løsning som vil håndtere kautionsobligasjoner. Vanligvis er disse obligasjonene nødvendige for å garantere ytelse i visse forretningstransaksjoner. Så disse er ekstremt viktige for forsikringsmarkedene.

Liberty Mutual

Liberty Mutual jobber også med forskjellige typer blockchain-applikasjoner i forsikringssektoren. For tiden har de en løsning for å øke effektiviteten mellom datahåndtering av sedenter og gjenforsikringsselskaper.

Les mer: Liste over topp 50 selskaper som bruker Blockchain Technology

Forutsigbare utfordringer

Utfordrende landskap

Vel, blockchain er en ny teknologi, og den får sakte trekkraft gjennom årene. Så enhver konkurranse angående forsikringsmarkedet kommer til å konkurrere om et nytt rike. Mange selskaper investerer allerede i blockchain, og de frykter at bedriftsbedrifter kan ta all ære.

Så i den forstand vil oppstart ikke ha annet valg enn å investere i dyre blockchain-løsninger. Men hvis disse løsningene ikke fungerer bra nok, kan de til og med gå konkurs. Så du skjønner, jo mer selskap prøver å integrere blockchain, jo mer konkurransedyktig vil markedet bli.

Vedlikehold og styring

Dette er en av begrensningene for blockchain i forsikring. I virkeligheten kommer ikke blockchain med et styresystem på plass. Det er desentralisert og distribuert i naturen, så det er ikke noe behov for et styringssystem. Men bedriftsbedrifter kan ikke jobbe uten noen styringsmodeller.

Deres forretningsprosesser eller modeller kan ikke fungere slik. Mer, vedlikehold av blockchain er også et stort bekymringspunkt fordi selskapene vil trenge eksperter for å opprettholde denne nye teknologien. Derfor er det ingen måte å omgå begge disse parametrene og fortsatt bruke teknologien.

Mangel på lovbestemmelser

En annen av de største begrensningene for blockchain i forsikring er mangel på regelverk. Mer spesifikt juridiske vilkår. Vel, hele forsikringsbegrepet dreier seg om juridiske miljøer. Uten riktige regler eller lover kan ikke systemet fungere. For eksempel trenger forbrukere og selskaper muligheten til å søke hjelp fra domstoler og advokater.

Hvordan kan de løse problemet i enhver form for tvist hvis det ikke er noe begrep med lov eller regulering? Men blockchain tilbyr ikke den typen funksjoner. Så dette er også en stor utfordring sektoren må overvinne.

Lav skalerbarhet

Jeg tror dette er en av de ultimate begrensningene for blockchain i forsikring. I virkeligheten er blockchain fortsatt i de tidlige fasene av utviklingen. Selv om det i de fleste tilfeller er mange tilgjengelige løsninger for øyeblikket, kan de ikke bli kvitt skalerbarhetsproblemet.

Så når det er for mange deltakere i et nettverk, vil ytelsen til det nettverket drastisk falle. Dette vil føre til langsommere produksjon og transaksjoner. Åpenbart ønsker ikke noe selskap det. Men for øyeblikket er det ikke mange alternativer å velge mellom. Så hvis blockchain ønsker å få global anerkjennelse, må den løse problemet med skalerbarhet for godt.

For å implementere blockchain-teknologibaserte løsninger, må du forstå de underliggende utfordringene. Lær mer fra vår liste over topp 10 utfordringer for implementering av blockchain.

Sluttnotat

Blockchain i forsikring kan åpne et rike av nye muligheter og innovasjoner. Denne sektoren har falt etter i løpet av økonomisk stabilitet. Det er nå på høy tid at denne sektoren tar i bruk funksjonene i denne teknologien.

Når selskaper begynner å implementere blockchain i forsikring, vil de sakte endre scenariet fra verre til bedre. Hvis du er ivrig etter å lære mer om blockchain-teknologi eller ønsker å begynne å jobbe med et prosjekt, vil vi foreslå at du sjekker ut vårt gratis blockchain-kurs.

Hvorfor vente? Ta initiativet og dykk ned i et kreativitetsområde nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map