Ultimate guide til fordeler og ulemper med Blockchain

I denne guiden vil vi oppdage fordeler og ulemper ved blockchain-teknologi og hvordan du kan overvinne alle manglene ved blockchain.

Mange blockchain-entusiaster på markedet forherliger blockchain-teknologien for å være den neste beste digitale revolusjonen. For å være ærlig har de ikke alle feil. I virkeligheten endrer teknologi eldre systemer, blir kvitt mellommenn og introduserer en ny verden for oss. Imidlertid klarer mange ikke å veie fordeler og ulemper ved blockchain før de hopper inn.

For hver teknologi vil det alltid komme fordeler og ulemper; blockchain er også på den listen. Så når bedrifter prøver å finne ut av blockchain sitt fulle potensial, glemmer de ofte problemene.

Som et resultat har mange en tendens til å gjøre feil og mister ressurser og kaste bort tid. Så for å hjelpe deg med å avveie fordeler og ulemper med blockchain, vil vi dekke dem i denne veiledningen. Så la oss se hva blockchain fordeler og ulemper er! Men før vi hopper inn i blockchain-teknologiens fordeler og ulemper, la oss ta en rask oppsummering av hva blockchain-teknologi egentlig er.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Blockchain Technology?

Vel, la oss begynne med det grunnleggende – Blockchain-teknologien er et desentralisert hovedbokssystem som fremmer distribuert natur, dataintegritet og gjennomsiktighet.

Det var ikke så komplisert, var det? La meg forklare det på en enklere måte. I utgangspunktet er det et hovedbokssystem der det er blokker, og hver eneste blokk er koblet sammen i en kjedelignende struktur. Så alle blokkene vil være koblet til den nye blokken og blokken.

Videre vil hver enkelt blokk inneholde informasjon, og den kjedelignende strukturen vil representere koblingsprosessen. Uansett er all informasjon i blokken kryptografisk sikret. Annet enn disse vil den også ha en hash-ID, tidsstempler og transaksjonsdata.

I virkeligheten, i denne typen arkitektur, vil du ende opp med en kjede av blokker, og det er her blockchainnavnet kom fra i utgangspunktet. Mange av dere kan forveksle det med databasen, men blockchain og database er veldig forskjellige i virkeligheten.

De beste fordelene med blockchain er at den tilbyr en peer-to-peer-forbindelse, så det vil ikke være noen sentralisert server som overvåker alle bevegelser.

Hvor populær er det blant bedriftene?

For tiden er mange bedrifter svært interessert i blockchain-teknologi. Etter å ha analysert fordeler og ulemper med blockchain, startet mange allerede implementeringen av blockchain. I følge en nylig undersøkelse er mer enn 36% av bedriftene villige til å investere 5 millioner dollar eller mer i blockchain.


2020-undersøkelsen ble gjennomført på 1488 globale virksomheter, hvor hvert selskap ble spurt om hvor mye de planlegger å investere. Du kan sjekke ut prosentskjemaet nedenfor. Du bør imidlertid vite at undersøkelsen ikke inkluderer alle bedrifter i verden som jobber med teknologien.

Dermed vil den “sanne” prosentandelen alltid variere. Hvis du vil få mer informasjon, kan du sjekke ut Deloitte undersøkelse.

Investering Andel av foretak som planlegger å investere
≥ 10 millioner dollar 7%
$ 5 millioner – $ 10 millioner 24%
$ 1 million – $ 5 millioner 30%
500 000 dollar – 1 million dollar 24%
< $ 500.000 12%
Ikke sikker 2%
Ingen investeringer 1%

Så ser du, bedrifter er også ivrige etter å investere i teknologien. La oss uansett gå videre til neste segment av fordeler og ulemper med blockchain-guiden.

Fordeler og ulemper med Blockchain Technology

Det er mange fordeler og ulemper med blockchain-teknologi, men blant dem ser vi først på proffseksjonen. Sjekk fordelene med blockchain nedenfra.

Fordeler og ulemper med Blockchain

Blockchain Pros

Det er mange fordeler med blockchain-teknologi. La oss se hva noen av dem er:

Disintermediation

Først av alt, med blockchain, får du et distribuert system. Det betyr at det blir kvitt alle mellommenn fra systemet ditt. Men hvordan er det en fordel? I virkeligheten har mellommenn en tendens til å være den tredjepartskilden som kobler deg til dine tjenester.

I næringslivet får de imidlertid kutt fra hver tjeneste mellommenn tilbyr. I virkeligheten kan det hende at et lite beløp ikke virker så mye, men det legger seg når tjenesten din krever en 10-15 trinns prosess.

Annet enn det, er det ingen måte å vite om mellommennene ville være ærlige med sine tjenester. I virkeligheten går korrupsjon dypt, og i mange tilfeller har disse mellomproduktene en tendens til å misbruke bedrifter og forbrukere for deres personlige vinning.

Dermed løses hele tillitsproblemet ved å kvitte seg med dem. La oss se den neste fordelen i denne proffene av blockchain guide.

Data av høy kvalitet

Blockchain-teknologi tilbyr et overlegen nivå av datakvalitet. I virkeligheten er det et distribuert hovedbokssystem der det lagrer data. Men hvordan gir den data av høy kvalitet? Du må vite at data av lav kvalitet ikke ville konverteres til data av høy kvalitet innen en natt. Slik skjer det ikke.

Uansett tilbyr denne distribuerte hovedteknologien en konsensusprosess som lar deg filtrere ut dårlige data med nyttige data. Det betyr at ingen bare kan legge til noen form for informasjon på hovedboken eller til og med manipulere de eksisterende.

Så når hvert stykke informasjon blir verifisert før det blir lagt til hovedboken, vil det eliminere falske data.

Videre blir det også kvitt problemene som kommer av menneskeskapte feil. Siden hver eneste informasjon er verifisert, er det ikke rom for en menneskeskapt feil.

Dermed øker det kvaliteten på data betydelig. Uansett, la oss gå videre til neste fordel i denne blockchain fordeler og ulemper.

Holdbarhet og sikkerhet

Blockchain tilbyr holdbarhet på sitt beste. Du kan tenke på det som internett der det er innebygd robusthet. I virkeligheten gjør den generelle strukturen til teknologien den så holdbar. Siden den lagrer informasjonsblokker rundt nettverket, sørger den for at det ikke er noe feilpunkt eller en enhet som kontrollerer det.

Denne kvaliteten gjør systemet iboende holdbart. Mer, siden ingen kan endre blokkene, forblir det å være en solid sikret plattform. Annet enn det, er det ganske effektivt å avverge hackingsforsøk også.

Så det er liten eller ingen mulighet for å overmanne dette nettverket. Uansett, la oss se den neste fordelen i denne blockchain fordeler og ulemper.

Høyt integritetsnivå

En annen stor fordel med blockchain er integritetsnivået. Sammenlignet med andre nettverkssystemer der ute, tilbyr blockchain det høyeste nivået av integritet så langt. Men hva betyr det? I virkeligheten betyr det at alle dataene dine alltid vil være de riktige, og ingen kan endre dem når de er på hovedboken.

Mer, prosessen med å lagre informasjons- og konsensusprosessene er også robust. Dessuten kan enhver bruker ikke bare gjøre endringer i bekreftelsen slik han / hun vil. Dermed vil det tilby nøyaktige og pålitelige data hver eneste gang når du handler eller lagrer annen informasjon.

På den annen side spiller hver blockchain hash-ID en stor rolle i å vedlikeholde denne eiendommen. La oss sjekke ut den neste fordelen i denne blockchain fordeler og ulemper.

Uforanderlighet og gjennomsiktighet

For den neste fordelen i denne fordelings- og ulemperveiledningen for blockchain, vil vi utdype transparens og uforanderlighet. Blockchain kommer med et uforanderlig lagringssystem hvor du ikke kan endre en eneste form for data eller enn si å slette dem fullstendig.

I virkeligheten spiller kryptografisk hashing en stor rolle for å opprettholde en uforanderlig struktur. Siden hver blokk har en Hash-ID, vil eventuelle endringer i dataene til den blokken endre ID-en drastisk. Og det er umulig å gjenskape den samme Hash-IDen igjen.

Dermed, hvis noen prøver å endre dataene, vil alle de andre brukerne legge merke til det med en gang. Uansett er det meste av hovedbokssystemet på denne teknologien også åpent for alle å se. Selv i private blokkjeder er det vanlig hovedbokinformasjon som alle kan se når som helst.

Lang levetid og pålitelighet

En annen stor fordel i denne fordelene og ulempene med blockchain guide er datapåliteligheten og lang levetid. Som du allerede vet, er blockchain uforanderlig, gjennomsiktig og tilbyr integritet. Alle disse egenskapene resulterer i påliteligheten og levetiden til teknologien.

Videre, siden ingen bare kan endre reglene for blockchain slik de vil, forblir det intakt. Mer, siden det på lang sikt kan tilby levedyktige løsninger for ulike forretningsspørsmål, blir det en pålitelig teknologi.

Mange bedrifter vurderer allerede å endre sine eldre nettverk med blockchain på lang sikt.

Forenklet økosystem

Mange av dere kan finne blockchain som et komplisert økosystem; tillit er imidlertid faktisk et forenklet økosystem. I virkeligheten må alle bedrifter gjennomgå ulike trinn for å behandle eller tilby forbrukerne en løsning.

Hva blockchain gjør her er å krympe ned de forskjellige trinnene i behandlingen i noen få trinn. Mer, siden teknologien kan tilby nesten alt på nettet, er det mye lettere å vedlikeholde.

Det er allerede mange blockchain-baserte løsninger på markedet der de tilbyr brukervennlige grensesnitt.

Bemyndigede brukere

Det er en annen av fordelene i denne blockchain fordeler og ulemper guide. I det tradisjonelle sentraliserte systemet har brukerne egentlig ikke så mye kontroll over sin egen informasjon. Som et resultat prøver flere korrupte personer å misbruke informasjonen til personlig vinning.

Ettersom blockchain sørger for et peer-to-peer-nettverk og gir brukerne tilbake kontrollen, sikrer det at ingen kan misbruke dem på noen måte. Nivået av sikkerhet og gjennomsiktighet sørger for at hvert individ har full kontroll over sin informasjon.

Dette er definitivt noe vi har ønsket oss veldig lenge.

Raskere transaksjoner

Det tilbyr også raskere transaksjoner sammenlignet med tradisjonelle midler. Vanligvis kan de sentraliserte bankene ta mye tid til og med å behandle en transaksjon. Det ble mer fremtredende når noen prøver å sende penger til utlandet.

I virkeligheten kan det ta opptil seks dager å til og med behandle transaksjonen. Så i tider med en nødsituasjon kan mange forbrukere ikke stole på tradisjonelle bankers langsomme system. Imidlertid, med blockchain, kan du fullføre en transaksjon i løpet av få sekunder!

Det er veldig raskere enn noen tradisjonell måte så langt.

Lavere transaksjonskostnader

Annet enn å tilby raskere transaksjoner, tilbyr det også lavere transaksjonskostnader – åpenbart ingenting gratis. Når du bruker tradisjonelle metoder for å gjennomføre daglig, må du gi dem en form for avgift i bytte for deres tjenester.

Selv om avgiften kan være liten, men etter en flerstegsprosess, kan den bli tyngre på lommen. På den annen side tilbyr blockchain bare et lavere transaksjonsgebyr i bytte for en raskere transaksjonsprosess.

La oss sjekke ut den neste i denne blockchain fordeler og ulemper.

Ny forretningsmodell og verdikjede

En annen stor fordel med blockchain i denne blockchain fordeler og ulemper er den nye forretningsmodellen. Blockchain kommer med et nytt perspektiv på hvordan vi skal modellere virksomheten vår i den nye verden.

Med bruk av denne teknologien blir nye markedsplasser dannet, og nye muligheter blir skapt. Videre er det en bedre infrastruktur som blir kvitt mange problemer vi står overfor i dag. Det gir også mer verdi for bedriften din når du begynner å bruke den ved å øke inntektene og fremme tillit.

Forbedret sporbarhet

Dette er den siste fordelen i blockchain fordeler og ulemper så langt. Vel, det er mer for bedrifter som håndterer den komplekse naturen i forsyningskjeden eller annen lignende industri. Å spore tilbake hva eller hvordan du klarte å produsere en vare er avgjørende.

I hvert trinn må du sørge for at den tilbyr høyeste kvalitet. Men hvis du ikke vet varenes opprinnelse, kan du ikke tilby kvalitet. Imidlertid sikrer blockchain at du kan spore disse elementene fra selve kilden til endepunktet.

Ikke bare bra, men du kan også bekrefte eventuelle eiendeler i aktivautveksling også.

Blockchain Technology Cons

I disse fordelene og ulempene med blockchain-teknologiguide, snakker vi nå om de forskjellige ulempene med blockchain-teknologien. La oss se hva dette er.

Redundant ytelse

Det er den første ulempen med fordeler og ulemper med blockchain-listen så langt. I virkeligheten er beregningsbehovene til denne teknologien mer repeterende enn sentraliserte servere. Det er fordi hver nodebok oppdateres, trenger alle nodene å oppdatere versjonen av hovedboken også.

Det er fordi den distribuerte naturen til reskontorsystemet krever at hver node skal ha en kopi av reskontorsystemet. Dermed må den gjennomgå den samme prosessen om og om igjen.

Kompleks prosess for bekreftelse av signatur

En annen ulempe i våre fordeler og ulemper ved blockchain-listen er signaturverifiseringsprosessen. I utgangspunktet trenger du en privat-offentlig kryptografisk signaturbekreftelse for hver transaksjon i systemet.

Deretter bruker den ECDSA (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) for å sikre at transaksjonen skjer mellom de riktige nodene. Dermed må hver node verifisere ektheten til brukeren, noe som kan være en vanskelig og kompleks prosess.

Private nøkler

For å gjøre transaksjoner på nettverket, må du eie en privat nøkkel. Selv om andre brukere kan se den offentlige nøkkelen din, er en privat nøkkel mye mer avgjørende siden den forblir skjult. Videre vil alle blockchain-adressene ha en privat nøkkel.

Du må beskytte din private nøkkel på noen måte hvis du ikke vil at andre skal misbruke eiendelene dine. Men hvis du mister den private nøkkelen, mister du også tilgangen til midlene dine på nettverket. Det er ingen måte å gjenopprette dem lenger.

La oss ta en titt på den neste ulempen i vår blockchain-teknologi fordeler og ulemper.

Mangel på interne evner

Siden teknologi er et relativt nytt konsept, er det ikke mange dyktige utviklere som kan jobbe med det. Så når bedrifter prøver å utvikle en helt egen blockchain-løsning, blir det vanskelig å finne et team som er i stand til å håndtere prosjektet.

BAAS-leverandører tilbyr mange tjenester i dette tilfellet. Disse tjenestene tilbyr avanserte utviklere og markedsføringsteam for å hjelpe deg med å få din blockchain-løsning på markedet.

Hvis du vil øke spillet ditt og bli en sertifisert blockchain-profesjonell, så er det en samling av våre blockchain-sertifiseringskurs du kan prøve.

Integrasjonsproblemer

Det er en annen av de største ulempene med blockchain-teknologi. Det er hovedsakelig for bedrifter som driver eldre nettverk. I virkeligheten ville blockchain erstatte eldre nettverk. Imidlertid er integrasjonsprosessen fortsatt ikke fullt funksjonell. Mer, mange blockchain-teknologier har ikke muligheten til å samarbeide med de eldre nettverkene.

Det betyr at for å bruke det riktig, må selskaper bli kvitt sine eldre nettverk for godt helt. Dette er noe mange er skeptiske til.

Usikre forskrifter

Det er en stor ulempe i våre fordeler og ulemper med blockchain-listen. I virkeligheten kommer ikke alle blockchain-teknologier med riktig regelverk på nettverket. Dermed stoler mange ikke på systemet i det hele tatt. På den annen side bringer mangelen på regulering inn konseptet med ICO-svindel.

Og unødvendig å si, mange har blitt offer for ICO-svindel, da det ikke er noen regulering relatert til kryptovalutaer. Offentlige institusjoner sliter også med å vedta det ettersom denne sektoren kjører fullt ut på forskrifter.

Stort energiforbruk

For å sikre at hver transaksjon er gyldig, må den gå gjennom konsensusprosesser. Åpenbart krever konsensusprosessen en enorm innsats for å danne hver node. For ikke å nevne, alle nodene må kommunisere frem og tilbake for å sikre at en transaksjon er gyldig.

På den annen side krever konsensusalgoritmer som bevis på arbeid mye beregningskraft, noe som øker det totale strømforbruket. Imidlertid vil du gjerne vite at nå bruker flere konsensusprotokoller mye mindre energi.

La oss ta en titt på den neste ulempen i vår blockchain-teknologi fordeler og ulemper.

Ingen kontroll for bedrifter

Bedrifter trenger en viss autoritativ prosess for å kunne bruke blockchain-teknologi. Dessverre vil ikke offentlige blokkjeder kunne tilby disse kontrollerende aspektene når som helst. Imidlertid ser fremveksten av private og konsortiumblokkjeder til å tilby både teknologiens kontroll og distribuerte natur. Disse kalles for det meste blockchain-rammer for bedrifter, og de er kun egnet for organisasjoner.

Så vi burde være i stand til en mer moderne tilnærming til dette problemet mye raskere enn forventet.

La oss ta en titt på den neste ulempen i vår blockchain-teknologi fordeler og ulemper.

Bekymringer for personvern

En annen stor ulempe i våre fordeler og ulemper med blockchain-listen er personvernproblemer. Bedrifter trenger deres privatliv for å opprettholde merkeverdien til enhver pris. Åpenbart kan de ikke avsløre sensitiv informasjon til massefolket eller deres konkurrenter.

Og så, mange organisasjoner er ikke så opptatt av å bruke blockchain til forretningsformål. Imidlertid løser bruken av private transaksjonsalternativer og brukerspesifikk autentisering dette problemet bit for bit.

Kulturell adopsjon / forstyrrelse

Dette er mer en kulturell ulempe enn en teknisk. Ut forretningsmodeller har kjørt på en bestemt arkitektur i ganske lang tid nå. Men oppfinnelsen av blockchain truer systemet.

I virkeligheten begynte blockchain allerede å endre hvordan systemet fungerer og har forstyrret mange bransjer. Som et resultat har flere markedsplasser allerede blitt foreldet.

La oss ta en titt på den neste ulempen i vår blockchain-teknologi fordeler og ulemper.

Høy kostnad

Ja, blockchain er mye billigere enn annen infrastruktur. Imidlertid kan det også være en kostbar løsning. I utgangspunktet avhenger kostnaden av hvilken type funksjon du vil legge til og dine behov. Mer, å utvikle en løsning av stivelse krever en enorm sum penger.

For ikke å nevne å erstatte det eldre systemet vil også koste mye penger. Du kan imidlertid løse dette problemet hvis du holder løsningene dine på et minimum. Videre kan det også hjelpe deg å bli med i et konsortium eller bruke en BAAS. Imidlertid kan Blockchain as a Service hjelpe deg med å utvikle en solid forretningsstrategi for blockchain.

I følge en fersk undersøkelse fra 2020 om 1488 globale virksomheter, ble de spurt om deres adopsjonsbarriere kan være. Du kan sjekke ut prosentskjemaet nedenfor. Du bør imidlertid vite at undersøkelsen ikke inkluderer alle bedrifter i verden som jobber med teknologien. Dermed vil den “sanne” prosentandelen alltid variere.

Problemer med adopsjon Andelen bedrifter som føler at problemet er en barriere
Bytte ut eller tilpasse eksisterende eldre systemer 35%
Potensielle sikkerhetstrusler 34%
Bekymringer over følsomhet for konkurransedyktig informasjon 34%
Mangel på regulatorisk klarhet 32%
Mangel på interne evner 31%
Utfordringer i å danne et konsortium 31%
Tyngende reguleringsmiljø 30%
Usikker avkastning 29%
Mangel på en overbevisende applikasjon 29%
Denne teknologien er uprøvd 27%
Mangelfull finansiering 26%

I tillegg vurderer 22% av bedriftene ikke dette som en forretningsprioritet. Dessuten så 3% ingen barrierer i det hele tatt, og 1% er ikke sikre på om det er en barriere for adopsjon av blockchain eller ikke.

Å overvinne manglene ved Blockchain

Med hver teknologi må du takle ulemper hvis du vil dra nytte av fordelene. Ulempene skal imidlertid aldri overvelde fordelene. Derfor må blockchain virkelig øke spillet.

Og det er det den gjør for øyeblikket. De fleste av ulempene ved blockchain-applikasjoner kan bli en proff hvis selskapene omfavner private eller konsortium-blokkjeder. Private blokkeringer gir ekstra kontroll, personvern, regler, raskere transaksjoner, billig integrasjon og mange flere.

Også, hvis du vil få desentralisering av blockchain, kan du alltid bruke konsortium blockchain for ditt firma. Etter hvert som tiden går, er flere og flere mennesker interessert i blockchain-teknologi og trene ferdighetene de trenger for å bygge en karriere innen dette feltet..

Dette eliminerer problemet med mangel på dyktige fagpersoner og skaper et nytt omfang for både arbeidstakeren og arbeidsgiveren. Ja, det er en mulighet for nye ulemper i blockchain-applikasjonens økosystem, men ikke glem at det også vil være fordeler for å motvirke det.

Sluttnotat

Blockchain er en relativt ny teknologi akkurat nå med en lang reise fremover. Så det er ganske fremtredende at det også vil ha ulemper og fordeler. Vi har fremhevet nesten alle fordeler og ulemper med blockchain i denne guiden.

Du bør imidlertid merke deg at blockchain allerede har løst de fleste av problemene og funnet ut en nyere måte å minimere problemene så mye som mulig..

Så gi det et par år til, så ser du kanskje en perfekt teknologi klar til å forstyrre bransjene. Dette er en flott mulighet til å begynne å lære mer om blockchain-teknologi. Vi anbefaler vårt gratis grunnleggende kurs for blockchain for å hjelpe deg i gang på din blockchain-reise.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map